Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Jeho Veličenstvo“ Jan Bartošek se urazilo…

21. 2. 2022

J. Bartošek – nová „politická mrtvola“ z KDU-ČSL?

Od včerejška (18. 2. 2022) to již musí vědět všichni, kdo o tom měli až donedávna pochybnosti: Do galerie „politických mrtvol“ se nejnověji zařadil další pozoruhodný „exemplář“: hloupý a ošklivý „černoprdelník“ z jihočeských Dačic – Jan Bartošek. Pro někoho je to zbytečný, „zasmrádlý“ poslanec tříprocentní strany, jež by nám ráda diktovala, jak máme žít a co si máme myslet.

Já ho naopak považuji již dlouhá léta za jednoho z největších demagogů a tlučhubů, jací se tady za posledních 32 let vyskytovali. Pro mne to byl vždycky jen nevychovaný, domýšlivý a arogantní nýmand, který se omylem dostal do politiky ‒ a moc se mu tam zalíbilo. Stále totiž nechápu, kdo něco takového může volit. Nejspíš to budou nějací bezmozci s IQ houpacího koně.

Pátek 18. 2. 2022 se nepochybně zapíše do našich novodobých dějin ze dvou důvodů: Zaprvé tím, že donedávna „na smrt nemocný“ prezident republiky M. Zeman náhle „vstal z mrtvých“, nechal se dopravit do Poslanecké sněmovny a tam našim nepříliš vzdělaným poslancům udělil lekci z ekonomie. Zadruhé pak tím, že jeho „zmrtvýchvstání“ vyvolalo u politiků Fialovy koalice („slepence“) takové zděšení, že někteří z nich se přestali kontrolovat a v nastalém zmatku nechtěně odhalili své skutečné ledví. U politických pokrytců a hochštaplerů nic nového ani neobvyklého. Ostatně – co se dalo čekat od vyhlášených hlupáků, notorických převlékačů politických kabátů či neužitečných „vyžírek“, které si zvykly parazitovat na penězích daňových poplatníků?

Ztělesněním všech výše popsaných špatných vlastností mezi našimi „zákonodárci“, kteří si zvykli na porušování zákonů, jež sami předtím odhlasovali, je právě místopředseda beznadějně prohnilé, prolhané a podvraťácké partaje lidovců – J. Bartošek. A protože je to s touto stranou v posledních měsících hodně nahnuté a jelikož lze očekávat její brzký zánik, nemůžeme se divit narůstající nervozitě těch, kteří se nacpali do politiky, aby se měli dobře za peníze daňových poplatníků, protože by se poctivou prací neuživili. Mnozí z nich dokonce nikdy nikde nepracovali: byli pouze v politice.

Ti z našich novinářů, kteří pochopili, co jsou lidovci za politický a lidský „odpad“, raději politiky z této strany ignorují a publikační prostor jim nedávají. Snad s jedinou výjimkou: serveru „Seznam Zprávy“, který se „proslavil“ trapnými a vylhanými historkami, za nimiž stojí údajný investigativní novinář J. Kroupa, syn „politologa“ D. Kroupy, který na stará kolena našel teplé místečko na univerzitě v Ústí nad Labem. (Je to trochu z ruky, když jinak bydlí v Praze, že ano?)

Nejnověji se novináři ze serveru „Seznam Zprávy“ rozhodli dávat prostor jak J. Bartoškovi, tak i vesnickému podvodníkovi O. Benešíkovi ze Strání na Uherskobrodsku. Jeho kauza je dobře známá, ale zřejmě dotyčným novinářům nevadí. Na rozdíl od „příběhů“ J. Kroupy se jedná o kauzu naprosto reálnou, ba odstrašující.

Benešík se v poslední době dokonce dvakrát svěřil nic netušícím novinářům ze „Seznamu Zpráv“ s tím, kterak „diskutoval“ s demonstranty na Malostranském náměstí, kteří se tam sešli, aby protestovali proti přijetí pandemického zákona. A protože na zveřejněných fotografiích vypadal tento poslanec velmi rozčileně, dá se snadno odhadnout, jak asi ten „dialog“ vypadal. Dopadl ještě dobře: mohlo to skončit pořádnou „nákladáčkou“, protože Pražáci nemají moc rádi, když jim nějaký „rozumbrada“ ze zapadlé moravské vesnice vysvětluje, co jsou zákony, kterými se on sám neřídí.

─────

Jen si stěžuj, trapný „černoprdelníku“!

O lidovcích je známo, že rádi využívají všech možností a příležitostí, aby se o nich mohlo mluvit a psát v médiích, třebaže tato prohnilá partaj již voliče nezajímá. Díky volebnímu triku se společnou kandidátkou koalice SPOLU se jim podařilo znovu „prokroužkovat“ až do Poslanecké sněmovny (PS). A nejen to: dosáhli „historicky“ nejvyššího počtu poslanců od r. 1989 ‒ 23 osob. U tříprocentní strany se jedná o vskutku překvapivý, leč podvodem dosažený výsledek.

V regulérně probíhající politické soutěži by musel být tento výsledek anulován. My však nežijeme v regulérních podmínkách, nýbrž v Kocourkově! A tam, jak známo, je možné úplně všechno. Voliči koalice SPOLU sice tento trik mezitím prohlédli a od lidovců se začali distancovat. Nejde to ovšem tak rychle, protože řada z nich je ještě hodně „zabedněná“ a bude to trvat dlouho, než se jim v té jejich „makovici“ rozsvítí. Začíná to „skřípat“ i v samotné Fialově pětikoalici: díky „kroužkování“ totiž byla nejvíce poškozena právě ODS. Kdo by čekal, že se náš „slušný“ pan profesor politologie ozve, bude nutně zklamán. Jeho „loutkovodiči“ mu to zcela jistě nedovolí.

Protože je J. Bartošek osoba „veledůležitá“ a mající až přehnané politické ambice, nikoho nemohlo překvapit, že právě tento lidovecký politik využije ke svému zviditelnění i návštěvy prezidenta republiky v PS. Tradiční návštěva, spojená s projednáváním státního rozpočtu, kterou si M. Zeman zatím ještě nikdy nenechal ujít, se tak stala pro J. Bartoška vítanou příležitostí jednak ke zviditelnění vlastní osoby, jednak k tomu, aby si mohl „kopnout“ do hlavy státu, upoutané na invalidní vozík. To už není jen obyčejná neúcta k jinému, mnohem staršímu a zkušenějšímu člověku (nota bene prezidentu republiky), nýbrž docela obyčejný hyenismus.

Něčeho podobného jsme byli svědky nedávno, a to v souvislosti s hospitalizací M. Zemana v Ústřední vojenské nemocnici. Některé politické „hyeny“ se tehdy již nemohly dočkat jeho smrti. Tak se těšily na to, až zaujmou jeho místo, že zcela ztratily veškeré zábrany. Bohužel – nedočkaly se. Namísto toho se v PS objevil „svěží“ M. Zeman, aby „nedoukům“ z Fialova kabinetu objasnil základy ekonomické teorie. (Jediný, kdo tu „přednášku“ pochopil správně a začal si do svého sešitu poctivě zapisovat všechny podnětné myšlenky, byl další z nových místopředsedů PS – Ing. J. Skopeček, ekonomický expert ODS. Zapisovat si ovšem měli úplně jiní lidé, kteří o fungování ekonomiky vědí „velký kulový“.) A tak jsme byli svědky toho, že s otevřenou hubou na tu Zemanovu exhibici koukal jak rentgenolog z Brna, tak i elektrikář z Opavy či prasečkář z Rokytnice u Přerova. Fialovo panoptikum se tak ještě víc zesměšnilo v očích našich občanů.

Nebylo možno si nepovšimnout, že Zemanova návštěva v PS vyvolala v řadách Fialových poslanců doslova pozdvižení. A třebaže každý déle sloužící poslanec ví, jak to při prezidentských návštěvách chodí, přesto byli někteří z těchto politiků „překvapeni“ kvůli bezpečnostním opatřením. K tomu pouze poznamenám, že řádná schůze PS začala v 9.00 hodin, kdežto prezident republiky se dostavil do jednacího sálu PS v 10.00 hodin. V té době měli všichni poslanci již dávno sedět ve své lavici a „šoupat nožičkama“.

O údajném incidentu, jehož „obětí“ se měl stát lidovecký poslanec J. Bartošek, jsme se mohli dozvědět pouze z jediného zdroje: z již jmenovaného serveru „Seznam Zprávy“. Pro ostatní média to byla informace zcela nepodstatná, ba zbytečná, aby jí jejich novináři věnovali pozornost. Přesto „Seznam Zprávy“ neváhal a dotyčnou „událost“ zveličil do té míry, že jí jeho redaktoři věnovali této banalitě neúměrně dlouhý článek. Jeho autory jsou dva novináři s nepříliš dobrou pověstí – J. Gavenda a V. Dolejší. Dotyčný článek má tento titulek: „Manévry ve Sněmovně. Kvůli Zemanovi nechtěli do práce pustit místopředsedu“. (Seznam Zprávy, 18. 2. 2022, 11:37)

Právě těmto novinářům si postěžoval J. Bartošek těmito slovy na Zemanovu přítomnost v PS: „Dnes mi bylo zabráněno ochrannou službou ve svobodném pohybu v prostorech Poslanecké sněmovny v souvislosti s příjezdem prezidenta. Považuji to za naprosto nepřijatelné chování ke kterémukoliv poslanci a poslankyni, je to de facto bránění ve výkonu mandátu.“ (…) „Je to nedůstojné. Odmítám chování ‚přijel císařpán‘. To nepatří do svobodné společnosti ani k úřadu prezidenta.“

Musím pana poslance upozornit na to, že k funkci prezidenta republiky a k demokracii patří ještě mnoho jiných věcí, které by se mu nelíbily. Nic mu nebrání v tom, aby z politiky odešel. Ať se jde živit poctivou prací a neobtěžuje občany svými plky a „vyprávěnkami“ o hlavě státu. Kromě tlupy kariéristů v čele s M. Jurečkou to stejně nikoho nezajímá. Čím dříve tyto „vyžírky“ zmizí z politiky, tím lépe pro nás pro všechny.

─────

„Patolízal Bartošek je arogantní zbytečník…“

A protože nejsem sám, komu se chování tohoto „černoprdelníka“ nelíbilo, nabízím čtenářům SN výběr z těch nejzajímavějších čtenářských reakcí:

„Přátelé, je mi smutno. Nějaký poslanec, který se fláká a nechodí do práce včas (PS jela už od rána), si prý bude stěžovat na prezidenta. Že prý ho jeho ochranka moc chránila.“ – „Bartoškova nadutost mně leze oknem až do mojí pracovny. Jak se vůbec dostal do Sněmovny, taky kartelcestou?“ – „Bartošek nic pořádného ve Sněmovně neudělal, jen stále na prezidenta dští oheň a síru a z toho kyne a kyne (pro upřesnění: přibývá na váze).“ – „A ještě ke všemu je paranoidní. (…) On se fakt domnívá, že je důležitý? Jeho nabubřelá pýcha zaplnila tolik prostoru, že by se k němu stejně nikdo nedostal.“ – Kdyby se mně u domu objevila zrůda jako Bartošek, tak okamžitě volám policii.“ – No a co, že tam Bartoška nechtěli pustit? Bylo by tam o jednoho hlupáka míň. Navíc: jestli se nepletu, pak prezident tam přijel kolem 10. hodiny. Tak už měl být ten pánbíčkář ve Sněmovně.“ – „Bartošek je jen ubohá nula.“ – „Pan Bartošek nemá základy slušného chování.“ – „Kdyby tam nepustili Bartoška, žádné neštěstí, ba naopak.“ – „Bartošku, nebuď hysterický. Každý prezident to tak má. Když tady byl Obama, tak se to na střechách budov ostřelovači jen hemžilo.“ – „Na co si ten nýmand fráternická hraje? Za prvé: se jednalo o prezidenta – hlavu státu. Za druhé: Bartošek je arogantní zbytečník. A za třetí: kdyby Bartošek nebyl ve Sněmovně, tak se vůbec nic nestane. Eště ho měli vyliskat.“ – „Patolízal Bartošek, kdyby tam nebyl, tak by se vůbec nic nestalo. Hlavoun jeden zákeřná.“ – „Slušností je přijmout prezidenta v jednacím sále, ne okolo něho pobíhat. A pak – kam se poděla křesťanská láska a ohleduplnost chudáčka poslance? Po ukončení projevu ani nevstal a netleskal. (…) Asi půjde zítra ke zpovědi a bude zase vše OK.“ – „Pane Bartošku, vy jste opravdu dareba. Omezujete občany tohoto státu a vůbec vám to nevadí. Kdybyste chodil včas do práce, tak by se vám to nestalo.“ – „Jednání v PS začalo v 9:00, takže v deset hodin už měl být Bartošek zalezlý dávno v lavici. Chodí do práce jak do holubníku a ještě kritizuje bezpečnostní opatření.“ – „Bartošek není z těch, který by někomu v PS scházel.“ – „Blbec si myslel, že si kopne do prezidenta a nakonec ze sebe udělal hlupáka. Tady vidíte, že modlení je mu přednější než pracovní morálka a služba vlasti.“ – „Modlení? To on nezná. Jen se Bohem ohání za účelem svých prebend. To platí o celé KDU-ČSL. A o odnoži z TOP 09 taky.“ – „Pane Bartošek, jste namyšlený a arogantní nýmand. Prezident republiky je daleko přednější než nějaký poslanec a ještě k tomu zvolený poněkud divným, nechci napsat podvodným způsobem. Nemáte být na co namyšlený.“ – „Jeho Veličenstvo Bartošek ráčilo přijít do práce a prezident, kterému tato absolutně pokřivená nula nesahá po kotníky, bude stát haptáku! Pokud jednání parlamentu začalo v 9 hodin, v 10 hodin už tam měl dávno sedět na zadku! Dal bych jim tam pěkně příchodové a odchodové píchačky a jmenovité karty…“ – Tak to je opravdu skandál, takto největšího inkvizitora na chvíli zastavili, protože přijel prezident. Úplně jsem se z toho sesypala. Bartošek, co takhle chodit do práce včas?“ – „Bartoška vykopat z politiky – to by byl obrovský přínos [pro tuto] zemi.“ – „A neměl být náhodou p. Bartošek v sále, když se čekal příjezd prezidenta? To je taky ukázka neúcty k prezidentovi. Nemusel courat po chodbách, nebo byl na gáblíku?“ – „Pan Bartošek je příklad naboba, který je přesvědčen o své důležitosti. Většinou čím je člověk hloupější, tím je důležitější. Jinak si myslím, že měl pan Bartošek jít do práce dříve a ne až na desátou." – „Bartošek je inteligent jak[o] prase.“ – „Ten Bartošek mi přijde jako takový malý, uštěkaný ratlík.“ – „Bartošek patří do vězení. Je to extremista a škůdce občanů této země. Měl by dostat exemplární trest a následné vyhoštění třeba do Afriky nebo na Severní pól. Tohle je prostě šílené individuum.“ – „Bartošku, nedělej, že jsi do práce jako drak. Trocha soudnosti by ti neuškodila. Ti, co tě zvolili, se za tebe musí stydět.“ – „Bartošek je dlouhodobým poslancem a mohl by už konečně vědět, jak to ve Sněmovně chodí při přítomnosti prezidenta. Chová se, jako by byl doma, blbeček.“ – „Hm, Bartoškovi vadí omezování, ale to, že dneska schválí zákon o omezování 10 milionů lidí, už mu nevadí a bude hlasovat pro?!“ – „Pan Bartošek může být rád, že nedostal nějakou na záda. Měl sedět ve své lavici a nemotat se tam.“ (Seznam Zprávy, 18. 21. 2022, 11:37)

─────

Co k tomu všemu dodat? Snad jen toto: Hlupáka spolehlivě naštvete tím, když ho budete ignorovat. Jen ať si přečte, co si o něm lidi myslí! Za rámeček si to jistě nedá. Doporučuji, aby se s těmito názory občanů seznámila také celá rodina tohoto domýšlivého a arogantního nýmanda. Již brzy zmizí v propadlišti dějin – jako mnoho jiných před ním. Žádná škoda ho nebude.

19. 2. 2022

‒ RJ ‒

 

P. S.

J. Bartošek (KDU-ČSL) nebyl jediný, komu dělalo potíže při odchodu/odjezdu prezidenta republiky z jednacího sálu PS zvednout svůj zadek – o zatleskání po skončení prezidentova projevu ani nemluvě. Velmi neochotně se zvedal také vesnický podvodník O. Benešík (KDU-ČSL). Ten vstal ze všech lidoveckých poslanců jako úplně poslední. Všichni tito zbyteční lenoši, kteří se nechávají živit z peněz daňových poplatníků, by si zasloužili nakopat do zadku, nejlépe špičatou botou, a poslat rovnou někam do kamenolomu nebo do prasečáku, aby konečně poznali, co je to skutečná práce. Hanba jim!

19. 2. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář