Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další „bonzák“ z KDU-ČSL? Jen „malý oznamovatel“ Bartošek

11. 5. 2020

Motto: „Černoprdelníci se ještě neomluvili za to, že schvalovali popravu Dr. Horákové.“ (Názor čtenáře z internetu)

Prolog

Hérostratos se proslavil tím, že zapálil Artemidin chrám v Efesu. Lidovecký poslanec a neúspěšný kandidát na předsedu této strany J. Bartošek má cíle daleko skromnější. Jemu stačí, když se o něm píše v „Parlamentních listech“.

●●●

KDU-ČSL – další strana na „odpis“?

Jak jsem se mnohokrát zmínil ve svých článcích, stranu lidovců jsem od r. 1992, kdy v jejím čele stál „legendární“ J. Lux, nejednou volil. Nejen proto, že jsem římský katolík, pocházející z religiózního Zlínského kraje, ale také proto, že tato partaj kdysi mívala docela přijatelný politický program.

Trochu jiné to však vždycky bylo s politickou reprezentací této strany: J. Luxem počínaje a M. Jurečkou konče. (O agentech StB J. Bartončíkovi nebo R. Sacherovi raději psát nebudu, ale jejich jména v zájmu historické pravdy vynechat nemohu.)  Co se týká nejvyššího stranického vedení KDU-ČSL, nikdy to za moc nestálo, ale v posledních deseti letech je to naprostá katastrofa. Dnes je to totální „propadák“.

Již několik let (od r. 2010) se totiž v čele této strany drží tlupa bezskrupulózních kariéristů a politických „vyžírek“, kamarádů zvěrolékaře P. Bělobrádka, kteří jsou ochotni sloužit komukoliv a spojit se třeba i s ďáblem, jen když si uchovají svá výnosná koryta.

To je celé. Žádné politické ideje v tom nehledejme! Je to pouze touha po moci a hlad po penězích. Dnešní politika již před mnoha lety přestala být službou občanům a stala se výhradně uměním, jak si uchovat moc a prebendy. Současní čeští politici jsou jen „technologové moci“. Na zájmy občanů kašlou a při tom usilovně hrabou, dokud to jde. Každému z nich musí být předem jasné, že ten „mejdan“ brzy skončí a oni půjdou od válu.

„Život“ a „smrt“ politických stran (a hnutí) se odvíjí od osobností, které tyto subjekty vedou a jež rozhodující o jejich programu a směřování. KDU-ČSL se vždy řídila heslem: „Kam vítr, tam plášť.“ Až do roku 2017, kdy otěže neomezené vlády nad osudy občanů této země převzal slovenský oligarcha A. Babiš, jemuž socani a lidovci „vydláždili“ cestu k moci po volbách z r. 2013, se zástupcům KDU-ČSL dařilo protlačovat své lidi jak do parlamentu nebo do vlády, tak i na nejrůznější lukrativní posty ve státní správě.

Těmto idylickým časům je od r. 2017 konec. Od pádu Sobotkovy vlády jsou již lidovci „mimo mísu“. Nikdo jim nenabízí ani ministerská křesla, ani „trafiky“ ve státních a polostátních firmách. A různá náměstkovská místa na ministerstvech jsou již také minulostí. A tak zhrzeným politickým „trafikantům“ typu O. Závodského nezbývá nic jiného než psát dehonestující knihy na slovenského oligarchu a plnit média ukřivděnými články o nespravedlnosti tohoto světa.

Lidovci sice stále ještě mají své poslance a senátory, ale brzy je mít nebudou. Nikdo je totiž nevolí. Jak vyplynulo z dnes (10. 5. 2020) zveřejněného průzkumu volebních preferencí agentury Kantar.cz, jsou lidovci na 4 procentech. Já tvrdím, že se pohybují mezi 2-3 procenty. Do podzimních voleb mohou být na „nule“. S tím, jak se zástupci této strany chovají v celostátní politice (nekritizuji komunální ani regionální politiky KDU-ČSL, z nichž mnozí dělají svou práci dobře), žádnou šanci na úspěch v podzimních volbách nemají.

bretschneider-palivec-svejk.jpgProto se současné vedení této strany snaží o to, aby se o lidovcích neustále mluvilo. Téměř denně zásobují lidovečtí poslanci sdělovací prostředky nejrůznějšími mediálními „výkřiky“ o jejich domnělých „aktivitách“. Téměř pravidelně se jedná o „plácnutí do vody“. Chvíli se o tom mluví a píše, ale již následujícího dne se nad tím vším „zavře voda“. Zatím tak skončily všechny „iniciativy“ KDU-ČSL.

O aktivitách politiků této strany z posledních týdnů je zbytečné se vůbec zmiňovat. Ještě před propuknutím pandemie „koronaviru“ stáli lidovci v čele „trestné výpravy“ německé eurokomisařky M. Holmeierové (v doprovodu T. Zdechovského). Když byl následně vyhlášen nouzový stav, stáhli se lidovci do ústraní, nesměle začali vysílat signály o podpoře Babišově vládě, a když na to nikdo nereagoval, obnovili svou agresivní, protibabišovskou rétoriku. Vždycky šlo jen o řeči. Pouze ty činy jaksi chyběly a chybí dodnes.

Pokud někdo z lidoveckých politiků přichází s nějakým návrhem, pokaždé jsou to poslanci, přesněji: někdo z „partičky“ kamarádů zvěrolékaře P. Bělobrádka. Některé nápady jsou tak hloupé, že na ně nikdo ani nereaguje. To se týkalo např. návrhu M. Jurečky, aby si poslanci připomněli 75. výročí Pražského povstání a konce války. Nikoli osvobození od německého nacismu!

Dopadlo to přesně tak, jak jsme ze Sněmovny zvyklí. Místo toho, aby poslanci zvedli své zadky (nebo aspoň vyslali delegaci) a šli položit květiny k pietním místům bojů v Pražském povstání z května 1945, neudělal nikdo nic. Pouze R. Vondráček se zúčastnil oficiálních akcí za celou Poslaneckou sněmovnu. Aspoň někdo.

Politikům lidovců jde ze všeho nejlépe jalové žvanění a mlácení prázdné slámy. Třebaže je KDU-ČSL aktuálně na čtyřech procentech, neustále se tlačí do vysílání České televize, i když ve skutečnosti tito politici nemají co říci. Nedávno nám to předvedl P. Bělobrádek, který v pořadu „Interview ČT24“ (7. 5. 2020) fantazíroval cosi o ruském agentovi s ricinem. K tomu se dá říci jediné: Ať se zvěrolékaři věnují zvířatům a nepletou se do politiky!

Nezahálí ovšem ani nejošklivější z lidoveckých poslanců – šéf jejich klubu J. Bartošek. Nejnověji zaujal tím, že na sociálních sítích upozornil na to, že čeští sympatizanti „Nočních vlků“ (byl mezi nimi i poslanec J. Foldyna), kteří si v těchto dnech na Olšanských hřbitovech v Praze připomněli 75. výročí konce války, údajně porušovali vládní nařízení ohledně „koronaviru“. Prý nedodržovali dvoumetrové odstupy a překročili i povolený počet osob, které se na této akci sešly.

Ano, je dobře si to připomenout, protože naše historické zkušenosti jsou věru bohaté. Žalovat chodili příslušníci vládnoucí dynastie Přemyslovců na své „zlobivé“ sourozence k německým „ochráncům“ již před rokem 1000. Pod ochranu mocného panovníka Východofrancké říše se již před rokem 900 údajně uchýlil také stejnojmenný syn velkomoravského krále Svatopluka I. (†894), jenž měl za manželku „Němku“. A tak bychom mohli v příkladech o českém udávání a žalování, ba i otevřeném zrazování vlastního národa, pokračovat až do dneška. Nadbíhání německým „náckům“ z Bavorska není proto v politice KDU-ČSL žádnou novinkou.

Dokonce i protiruské provokace ze strany starosty Prahy 6, O. Koláře, jsou jen pokračováním dávné lidovecké kolaborace s kýmkoliv, „jen když z toho něco kápne“. Vždyť TOP 09 je „odpadlická“ strana od KDU-ČSL! Že se na sebe M. Kalousek a „náčelníci“ od lidovců momentálně mračí, nic neznamená. Politici těchto dvou stran táhli vždy za jeden provaz. Hájí nikoli české, ale německé zájmy. Všimnout si toho musel každý, kdo není slepý a hluchý.

Podobně jako v těchto dnech lidovec J. Bartošek, chodívali v době tzv. Protektorátu udávat své spoluobčany na úřadovny Gestapa nejrůznější čeští „vlastenci“. [Dnes udávají lidé své sousedy za to, že nenosí roušky. Za války pak za to, že někdo načerno doma pálil slivovici nebo bez povolení úřadů zabil prase. Nedávné udání ohledně úředně nepovolené zabijačky u hradního kancléře V. Mynáře v Osvětimanech tuto praxi protektorátních práskačů hodně připomíná.]

Jestliže 75 let od konce války dělá něco podobného funkcionář kolaborantské KDU-ČSL, jejíž vedoucí činitelé jezdí na sjezdy sudeťáků do Bavorska, nemůže to nikoho, kdo neztratil historickou paměť, udivit. Lidovci totiž kolaborovali vždy – za každého režimu. Další důkaz o tom, že KDU-ČSL dnes představuje tu nejodpudivější, nejsmradlavější žumpu, jakou u nás v politice máme. V těsném závěsu za ní je TOP 09.

Ptáte-li se na to, proč to tito zoufalci z KDU-ČSL dělají, odpověď se nabízí sama: Chtějí se udržet u dobře placených koryt, ale současně se bojí, že již nezískají dostatek voličských hlasů, aby se jim to podařilo. Proto jako chcípající kobyla kopou okolo sebe – hlava nehlava. Činí tak v naději, že nějaký „deus ex machina“ to za ně zařídí. Situace je díky pandemii „koronaviru“ a nouzovému stavu mimořádně nepříznivá. Volby se blíží a preference strany setrvale klesají. Je to doopravdy prekérní situace.

Když jsem si dne 8. 5. 2020 na internetu přečetl informaci o Bartoškově „hrdinném“ udávání, rozhodl jsem se, že to nemohu nechat bez odezvy. Zatím jsem o tomto lidoveckém politickém „gigantovi“ samostatný článek nepsal. Tento rádoby politik mi totiž nestál za to. Patří k největším lidoveckým „nulám“, jaké v PS mají. 

Protože již delší dobu zastávám názor, že psát o lidovcích je ztráta času, omezím se pouze na přetlumočení toho, co si o lidovcích i o samotném J. Bartoškovi myslí naši občané – čtenáři na internetu. Když jsem ty příspěvky četl, musel jsem se smát, až jsem se za břicho popadal. (À propos: Na Bartoška nemám. Ten má panděro daleko větší než já.)

●●●

bartosek--kdu-csl-edit.jpg

Kdo je lidovecký politik J. Bartošek?

Čtenáři „Parlamentních listů“ (PL, 8. 5. 2020, 21:39) předsedu lidoveckých poslanců nijak nechválí. Posuďte sami! Píší například toto:

„Upozornil na ně (= „Noční vlky“) blbeček Bartošek.“ – „KDU je jak[o] stará, nechtěná děvka. Za každého režimu šli s kýmkoli, hlavně když to hodilo moc a peníze. Oni jsou typickým příkladem lidí, kteří ve skutečnosti v Boha nevěří a je pro ně jen záminkou a nástrojem k ovládání lidí. Kdyby věřili, museli by se bát pekla.“ – „Bartošek, ty jsi ale kousek! Už se nedivím, že tě ani lidovci nechtějí za svého předsedu.“ – „Měli bychom se vrátit ke starým českým tradicím. V Čechách, na Moravě a ve Slezsku bývalo dobrým zvykem práskačům upravit fasádu.“ – „Udavačská svi*ě – černoprdelník Bartošek.“ – „Bartošek nabonzoval? Ale jo, hlásit se to musí.“ – „Černoprdelníci se ještě neomluvili za to, že schvalovali popravu Dr. Horákové.“ – „Bylo tam 10 lidí. Ale přišel nějaký provokatér a už jich bylo 11.“ – „Bartoškovi to nařídil jeho šéf Posselt, jinak by mu nedal finance.“ – „Klasika: černoprdelník = udavač.“ – „No, musí si ještě bonznout, než ta jeho fašistická partička nadobro zmizí ze sněmovny. Ale tenhle parazit nejspíš bude pirát. Inteligencí odpovídá profilu bonzácké svi*ě.“ – „My jsme stáli 1,5 m od sebe. Takže klid, černoprdelníku! Jsi zase mimo mísu, jedovatý čmeláčku.“ – Heleč, Bartošek! Jsem slyšel, že hranice překročil motorkář s koženou brašnou, ve které byla ampulka s tvým jménem.“ – „Co lidovec, to podvraťák.“ – „Lidovec Bartošek není bonzák. Je to jen malý oznamovatel.“ – „V rámci opozice soutěží v bonzáctví lidovci s bukanýři. První cenou bude potřesení ruky předsedovi vítězné strany od Kalouska. Míra Tullamor si nechá udělat před tím manikúru i pedikúru.“ – „Udavači jsou, jak vidno, stále mezi námi. To se lidovec Bartošek pěkně ukázal – jako prachsprostý práskač a udavač. A tak se ptám: Kde je to lidovci tolik propagované slušné chování?“ – „Hrdina Bartošek chtěl původně ty lidi upozornit sám, ale pak se pos*al a musel domů.“ – „Tady každý vidí, proč lidovci přežili i za komančů. Prostě upozorňovali!“ – „Hihi-mmler a Bartošek. Co mají asi společného? Nejen ta podoba je až mrazivá, ale i ten udavačský fanatismus na české vlastence mu nechybí.“ – „Tak co, Bartošku, půjdeš se z toho svinstva ZASE vyzpovídat?“ – „Další udavač do spolku? Je to důkaz, že mezi bonzáky a udavače nepatří pouze Smažky-Piráti, ale též lidovci. Nemělo by se na ně zapomínat. Že lidovci jsou největší křiváci a podrazáci, kteří by šli do spolku i se samotným ďáblem, se vědělo už za nacistů a komunistů.“ – „Konečně. Bartošek to dělá velice dobře. O to dřív vypadnou z parlamentu.“ – „Co lidovec – to podrazák.“ – „Docela by mě zajímalo, kolikrát na své sousedy upozornil starej Bartošek. Tahle svinská povaha se musí dědit, to mi nikdo nevymluví.“ – „Černoprdelnický práskač s ksichtem inkvizitora je revolučně bdělý!“ – „Sr*č. Je jasné, že je udal. Kdyby uctívali padlé Wehrmachtu nebo SS jako lidovci na srazech nacistů, tak by to bylo v pořádku.“ – „Není v řadách havloidů těch upozorňovatelů (udavačů) nějak moc?“ – „Bartošek toho nacistického kolaboranta a udavače nezapře.“ – „A sakra – lidovecký udavač Bartošek.“ – „Lidovecká svoloč Bartošek by nejraději slavil s landsmanšaftem.“ – „Lidovecká strana vždy udávala a zrazovala. A Bartošek je typickým představitelem takového nechutného a falešného lidoveckého kolaboranta.“ – „Černoprdel Bartošek. Další informátor. Standard, nepřekvapil.“ – „Doporučuji všem „vlkům“ vyšetřit tělní dutiny, zda nepřeváží ten Zemanův »ricinový olej« z Máťušky…“ – „Černoprdelníci jsou udavači jako Piráti. Nevolitelná pakáž, co slouží sudeťákům.“ – „Klubko zmijí KDU-ČSL. Ty šílený Bartošku, poskoku sudeťáků! A co Kolář, Midiprd? Vy, opoziční sebranky, jste nejhorší zlo v ČR. Poskokové, kteří mají křivou páteř. A nebo ji máte gumovou. Už se projevil Výborného bratr – soudce. Jste odporná žumpa!“ – „Bartošek je prototyp vyšetřovatele SS v Pečkárně. Tváří se jak narozené telátko a je to Halíkův souvěrec a katan.“ – „KDU je spolek padlejch holek. Ale děsně zákeřných. Bratři Výborní. Bartoškovi je líto, že není v médiích. Z Bělohlávka srší děsná nenávist a teče žluč.“ – „Konfident gestapa Bartošek udal protinacistickou demonstraci. Neuvěřitelnej dobytek.“ – „Udavačská svi*ě!“ – „Bartošek – demagog a teď i udavač.“ – „Hanba, hanba bonzákům. To je verbež, co? A dělali ze sebe slušná, čestná neviňátka. Přitom byli 40 let v parlamentu s komunisty a o tom ani muk.“ – „Bartošek. Ku*va už od pohledu a z přesvědčení.“ – „Bartošek. Ten je křesťan, jen když to něco hodí.“ – „Tenhle idiot, černoprdelník, kolaborant a vlastizrádce by potřeboval nakopat tu jeho blbou tlamu!!!“ – „K zblití…“ – „Už jsi to, Herr Bartošku, hlásil do Brusele Ursule? Nebo Zdechovskému, pos*anci EU a hujerovi non plus ultra? Nahlas to i Šojdrové – to je také ta pravá!!!“ – „Další odporný černoprdelnický udavač v akci! Jako by jim superbonzák Zdechlina byl málo!“ – „Upozornil na ně (= „Noční vlky“) lidovec Bartošek. Upozornil také nás, koho nevolit. Práskače nemá nikdo rád.“ – „Co jim zbývá? Voliči KDU mozek postrádají. Mají jen víru.“ – „Ošklivý charakter. Ošklivá duše! Bonzácká. Lidovec s maskou moralisty. Velmi obdobné: Když vrah o morálce káže!“ – „Do řiti s Bartoškem i celou kolaborantskou KDU-ČSL!“ – „Fašistická opozice, vlastně žumpa, se zase projevila, že Bartošku?“ – „Udavač. Lidovecká charakteristika. Klasika: Kudy chodí, tudy škodí! Chroničtí intrikáni, udavači, škůdci.“ – „Strana dlouholetých kolaborantů s každým režimem, od KSČ až po ODS, se nezapře.“ – „Čeho jsem asi všiml? Při každé důležité události, při každém výročí se vyvalí na povrch ta největší špína, ty nejodpornější fekálie. A tahle Bartoškova odporná tlama je přímo personifikací toho hnusu.“ – „Lidovci byli vždy všímaví: upozorňovali nacistům, komunistům i nyní euros*áčům.“ – „Lidovecký udavač Bartošek. Tento líný, škodlivý církevní pomatenec, židokatolík, se nikdy nesmířil s porážkou fašounů od Rusů. Nenávidí všechny Slovany, nejen Čechy a Rusy. Jak ožralý vyřvává…“ – „Klasický černoprdelnický udavač, sluha sudetských nacistů a příživník.“ – „Černoprdelníci se v posledních letech kamarádí s fašouny. Jezdí je podporovat do Německa a oni je zase finančně podporují tady. Verbež hnědá!!!“ – „Lidovec Bartošek udával, ale když se před několika dny promenádoval hnědokošiláč Minář s michprdy (= Milion chvilek pro demokracii), to mu nevadilo.“ – „Trapná policie, svinský lidovec.“ – „Černoprdelnický haj*l Bartošek půjde do pekla za Havlem a Halíkem. Hřeší a je ve spojení se Satanem.“ – „Lidovci jsou pořád stejní. Udávali a kolaborovali za komunistů. Totéž dělali po r. 1989. Pokračují v tom i teď. Bartošek, Jurečka, Kalousek, Sacher (StB) atd. – všechno stejní parchanti bez zábran.“ – „Nic překvapivého. Lidovci byli vždy udavači.“ – „Zku*vený lidovecký udavač! Jako za protektorátu.“ – „Lidovci jsou stejně k politování jako v roce 1989, kdy stáli po boku KSČ.“ – „Je to křivá, flanďácká lůza. Tak jako TOP 09, ODS a Piráti. Teď už v tom lítá i Hamáček. Kde byla policie, když se demonstrovalo na Letné (= „procházka“ Milionu chvilek)?“ ‒ „Jen pro zajímavost: pan Hamáček je v neziskovém Aspen Institute; předsedou dozorčí rady je tam pan Bakala. Kdopak asi řídí pana Hamáčka? [V tomtéž institutu je rovněž V. Rakušan a M. Pekarová-Adamová!]“ – „Foldyna je správný chlap a vlastenec. Bartošek je udavačský, slizký had ze strany slizkých hadů.“ – „Jestlipak udavač udal i kolotočáře (= Kočku), že u pohřbu nedodržovali odstupy???“ – „Takoví kdysi udávali nevinné lidi gestapu. No zadívej se na toho udavače, přimysli si kožený kabát, na klopě odznak s hákovým křížem, kožené rukavice a klobouk. Copak ti z toho asi vyjde?“ – „Bartošek? Známý to udavač a člověk rozumu poněkud mdlého!“

●●●

Epilog

Pokud vás jednotný tón těchto čtenářských reakcí na osobu J. Bartoška neunavil a dočetli jste to až do konce, žádný doplňující komentář jistě nepotřebujete. Názor si udělá každý čtenář sám. Dokonce k tomu nepotřebuje ani vysokoškolský diplom. Bude mu stačit ten z „vysoké školy života“.

Na podzim nás čekají dvoje volby: do Senátu a do krajských zastupitelstev. Měli bychom volit uvážlivě – a hlavně přemýšlet o tom, komu svěříme rozhodování o budoucnosti této země.

A jaké z toho všeho plyne poučení? Lidovce nevolit! Trvale je ignorovat! Letos na podzim i příští rok, kdy se konají volby do Poslanecké sněmovny, ve které sedí také lidovecký „udavač“ J. Bartošek. Hanba nejen jemu, ale i celé KDU-ČSL!

10. 5. 2020

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář