Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lidovecký „studenoválečník“ J. Bartošek má jasno!

6. 10. 2022

Oblíbená publikační platforma lidovců, „dezinformační“ internetový deník „Parlamentní listy“, kterým se část politiků koalice SPOLU raději vyhýbá jako čert kříži, pravidelně zveřejňuje kromě rozhovorů a samostatných článků i všelijaké bezcenné texty, kterými tito politici zaplavují sociální sítě. Tak je tomu i v případě lidoveckého místopředsedy Poslanecké sněmovny a současně I. místopředsedy této prohnilé partaje – J. Bartoška.

Podotýkám, že z druhé z uvedených funkcí Bartošek zhruba před půl rokem vystrnadil Š. Jelínkovou, kterou nejnověji v senátních volbách porazila právnička J. Zwyrtek-Hamplová. Vítězství této advokátky z Mohelnice je rozhodně čestnější, než bylo pokoutní politikaření J. Bartoška, aby ho delegáti sjezdu KDU-ČSL zvolili do této důležité funkce. Je to další potvrzení o tom, že u lidovců jde stále pouze o koryta pro pár vyvolených – a až pak o nějaké politické a morální zásady.

O Bartoškovi je známo, že si již mnoho let hraje na „odborníka“ na otázky bezpečnosti, vojenství a zahraniční politiky. Žádným odborníkem ve skutečnosti není: chybí mu pro to odpovídající vysokoškolská kvalifikace. Stačí se podívat na jeho životopis – a jsme doma! Je s podivem, jak se s tou svojí „odborností“ mohl vůbec dostat v politice tak vysoko. O to víc překvapuje sebevědomí tohoto nedouka, který obtěžuje svými hloupými a „štvavými“ výkřiky čtenáře, posluchače i televizní diváky.

Nejnovější facebookový příspěvek tohoto „černoprdelníka“ zveřejnily v těchto dnech „Parlamentní listy“, a to pod titulkem „Bartošek (KDU-ČSL): Putinův režim musí být poražen na bojišti a politicky i ekonomicky izolován“ (PL, 1. 10. 2022, 6:27).

Pokaždé, když čtu všechny ty nadmíru sebevědomé a uvědomělé výzvy tohoto politika, cosi mi tam chybí. Očekávám totiž, kdy už se tento „studenoválečník“ oblékne do vojenského, vezme zbraň a půjde Ukrajincům tu jejich válku vyhrát. Je to stejně hloupé, jako jsou obdobné výkřiky J. Černochové. Už i jí zřejmě došlo, že něco jiného je střílet na střelnici a zcela odlišná je situace na skutečném bojišti. Však taky od 24. 2. 2022 není vůbec nic slyšet o těch „statečných“ dobrovolnících, kteří si tak přáli jít „pomáhat“ na Ukrajinu. Kolik z nich je již po smrti, to se asi nikdy nedozvíme.

Zabývat se proto hloupými politickými výkřiky arogantního lidoveckého šíbra, který omylem zabloudil do horních pater naší politiky, aniž pro to má jakékoli předpoklady, nemá valného smyslu. Přesto na jeho příspěvek, spíše výkřik do tmy, budu stručně reagovat. Také proto, že o dějinách Ruska a SSSR něco vím – na rozdíl od „politruka“ J. Bartoška.

Zda bude Putinův režim skutečně vojensky poražen, ukáže až čas. S jeho podporou ze strany obyvatelstva to není zase tak zlé, jak se snaží namluvit našim neinformovaným občanům propaganda sloužící Fialově vládě. Etničtí Rusové se sice vyhýbají nařízené mobilizaci, ale v neruských částech postsovětského „impéria“ je stále ještě dost početný rezervoár lidí, kteří mohou do bojů zasáhnout.

Že jsou síly na obou stranách vyrovnané, to vidí každý, třebaže o otázkách vojenství nemá ani potuchy. Neochota sednout si za jednací stůl je zatím silnější na ukrajinské straně. Až se to změní, možná se brzy dočkáme uzavření příměří a snad i míru. Poté, kdy válka skončí, bude možná svět okolo nás jiný, než jak jsme ho znali z doby před 24. 2. 2022. Nejspíš i představitelé Ruska počítají s tím, že Ruská federace bude nadlouho politicky a ekonomicky izolována od zbytku světa. Bude to „daň“ za tuto válku, které jen málokdo z nás rozumí.

Ostatně – nestane se tak poprvé v dějinách této země. V období mezi dvěma světovými válkami byl SSSR dlouhodobě v mezinárodní izolaci, dokonce oddělen od okolního světa tzv. cordon sanitaire, aby „bolševická nákaza“ nemohla přeskočit do střední a západní Evropy.  V době této izolace to bylo právě poválečné Německo, které bylo sraženo na kolena tzv. Versailleským systémem, jenž tuto zemi vehnal do obrovské bídy, doprovázené astronomickou inflací, a současně do náručí nacistického „populisty“ A. Hitlera.

Jak to skončilo, netřeba vysvětlovat. Němci během této izolace čile obchodovali se SSSR a cvičili zde své vojáky. (Díky těmto historickým zkušenostem trvá dodnes jistá blízkost, spřízněnost a porozumění mezi oběma zeměmi – Ruskem a Německem.) V této souvislosti bychom si měli uvědomit, že izolace pokaždé vede k přípravám na válku. Pakliže je takto izolovaný stát zahnán do kouta, dříve nebo později zaútočí.

V ruských dějinách se téměř v pravidelných intervalech střídají období „otevírání oken do Evropy a světa“ (naposledy to bylo za Gorbačova) a „izolacionismu“. Rusové jsou zvyklí přežívat ve velice skromných poměrech i různě dlouhá období nepřízně osudu. To zřejmě čeká i putinovské Rusko ‒ bez ohledu na to, zda Putin zůstane u moci, nebo zda se do čela tohoto obrovského státu postaví někdo jiný. Proto představa, že po případné vojenské porážce (spíše však „patu“) se ruská „říše zla“ zhroutí jako domeček z karet, je krajně nepravděpodobná, ba dětsky naivní. Nic z toho se nestane. Nesmyslná eskalace vojenských akcí může naopak skončit jediným výsledkem: použitím taktických jaderných zbraní.

V tomto případě nejde o Ukrajinu, která je již dnes tak zničená, že se z následků současného konfliktu bude vzpamatovávat desítky let, ale o Velkou Británii a Německo. Jak prozradil jeden z vysoce postavených činitelů Putinova režimu, toto mají být objekty případného jaderného úderu. Ve Velké Británii to zavinil příliš ambiciózní a užvaněný Boris (všimněte si toho ruského jména!) Johnson, u Němců pak „garda“ politiků v čele s A. Merkelovou, kteří vyklidili pozice nové politické garnituře, aniž jí dali včasné varování, co si Němci mohou či nemohou dovolit vůči bývalým „okupačním mocnostem“ z let 1945-1989.

[USA mají dodnes v Německu vojenské základny a na nich zhruba 35 000 vojáků. Gorbačov chybně vyhodnotil situaci na konci období „studené války“: neměl souhlasit se sjednocením Německa. Všechno ostatní je jen důsledkem této jeho politické naivity a kardinální chyby. Rozšiřování NATO na východ bylo zákonitým pokračováním této politiky unipolárního světa – včetně války na Ukrajině.]

U vědomí těchto skutečností jsou Bartoškovy politické úvahy na vojenská témata jaksi „mimo mísu“. Je třeba o tom něco vědět a neplácat nesmysly. Nepoučený čtenář by pak mohl nabýt mylného dojmu, že na „východní frontě“ je již dobojováno. Bohužel – není a ještě dlouho nebude!

2. 10. 2022

‒ RJ ‒

─────

P. S.

„Lidovec Bartošek je Pekarová v kalhotách!“

Protože jsem nechtěl zatěžovat předchozí text svými výhradami k osobě J. Bartoška, rozhodl jsem se okomentovat pár postřehů, kterými čtenáři reagují na tohoto politika KDU-ČSL. Nezastírám, že se vzácně shodují se mnou v odmítavém stanovisku vůči tomuto rychlokvašenému „odborníkovi“ na současnou válku na Ukrajině. U osob s tak problematickým vzděláním, jaké má většina lidí, o něž se opírá koalice P. Fialy (včetně jeho samotného), nemůže nic překvapit. Děláme si tím pouze ostudu v celém světě. Nedoukové z Fialova „slepence“ jsou to nejhorší, co jsme tady kdy měli od r. 1989!

A teď jednotlivé názory čtenářů. Posuďte sami!

● „KDU-ČSL je strana pokryteckých černoprdelníků. Tu volí jen svíčkové báby a duševní pošukanci, jako Bartošek. Taková nula, významná jako muší hovínko na hadici od fekálního vozu, chce vojensky porazit a politicky a ekonomicky izolovat jadernou velmoc.“

●  „Zase ta lidovecká mlátička. Mele ty hovadiny, kterým rozumí jak prase diferenciálním počtům. Halt rozumbrada Bartošek, co vidí ukrouše pod Moskvou.“

● „Lidovec Bartošek, to je taková Pekarová v kalhotách. Huba plná planých žvástů. Výkřiky hesel jak na Prvního máje nám dokazují, že tento dobře napapaný pán ze čtyřprocentní straničky je drahý za polévku.“

● „Příklady táhnou. Lidovče, vezmi samopal a jdi! Aspoň budeš užitečný.“

● „Měl by ten darmožrout a lempl nafasovat výzbroj a menáž u ministryně války a jít porazit Putina. Tento duševní polotovar a politický odpad by nikomu nechyběl.“

● „Čím díle je Bartošek v parlamentu, tím méně procent má KDU-ČSL.“

● „Bartošek je pohrobek inkvizitorů, fanatický, rusofobní rasista a nebezpečný válečný štváč. Světu by daleko více prospělo, kdyby zacvičil se strůjci rozvratu a destabilizae mnoha zemí včetně Ukrajiny, a to Rusko rozhodně není.“

● „Politruk Bartošek je zralý na izolaci. Jeho válka proti Putinovi ve jménu USA ničí a zničí ČR a její občany.“

● „Jestli je něco zlo, je to černoprdelník Bartošek.“

● „Lidovecký nacista Bartošek musí mít velkou radost z vraždění ukrajinských civilistů, kteří utíkají na ruské území. Počet mrtvých v důsledku úderu ukrajinských jednotek na kolonu na cestě do osvobozené části Záporožské oblasti, kontrolované Rusy, se zvýšil na 30 lidí, 88 bylo zraněných. Ty fanatickej šmejde, vezmi si flintu a mazej do první linie, když chceš válku. MY NE!!!“

● „Okamžitě poslat Bartoška do Ruska, aby začali utíkat!“

● „Zbožný sen tohohle fašounka.“

● „Pravda!!! Když se na něj podívám, vidím zákeřného, hnusného a velmi odporného člověka. Opět opakuji: Fialův režim musí být poražen na bojišti a politicky i ekonomicky izolován a zlikvidován.“ (PL, 1. 10. 2022, 6:27)

─────

V porovnání s výše uvedenými stanovisky čtenářů jsou moje letité výhrady vůči tomuto zcela zbytečnému politikovi ze zbytečné strany, jíž se zalíbilo u koryt, velmi mírné a hlavně racionální. Demokracie má totiž jen málo společného s tou nekonečnou arogancí, povýšeností a neschopností, jakou nám J. Bartošek a jemu podobné politické vyžírky předvádějí. Lze jen doufat, že jejich odpudivé „panování“ nad touto zemí, a to ve jménu údajné demokracie, brzy skončí. Všichni si oddechnou, až tyto kreatury zmizí v propadlišti dějin. Exprezident V. Havel by nepochybně koukal (jako puk), kam až jsme se za 33 let od „Velkého listopadu“ dostali. Jeden by hořce zaplakal – spolu s „tatíčkem TGM“.

4. 10. 2022

‒RJ ‒

placici-masaryk.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář