Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Pán s pivem“. Který? Ten nahoře, nebo ten dole?

2. 8. 2023

Lidovci (KDU-ČSL) jsou stranou, která více než 40 let kolaborovala s vládnoucí KSČ (1948-1989). Tato skrz naskrz prohnilá partaj má ve svém čele „z Božího dopuštění“ politiky, kteří zažili jen tu „lepší“ část komunistické totality, jíž se nesprávně říká „normalizace“. Přesto tato strana nese politickou a zřejmě i trestně-právní odpovědnost za justiční zločiny (včetně popravy 248 „nepřátel lidu“), devastaci této země i ničení života obyčejných občanů. Dopustila se toho tím, že se podílela na realizaci komunistických „lepších zítřků“, dokonce za cenu toho nejbrutálnějšího potlačování lidských práv. Zločiny proti lidskosti jsou nepromlčitelné, stejně jako vina ČSL, předchůdkyně dnešní KDU-ČSL, za prosazování a tolerování minulého zla. Dodnes marně čekáme, kdy se tato strana omluví občanům za to, co napáchala.

O politické schizofrenii politiků KDU-ČSL, jakož i o selektivní ztrátě paměti (= jen když se to hodí), kterou mnozí z těchto „borců“ trpí, píšu již dlouho. Pouze lidovci se tomu vzpírají porozumět, nebo se tak aspoň tváří. Je však docela možné, že příslušné osoby mají jen tak nízké IQ, že to nejsou schopny pochopit. I takoví politici totiž u nás jsou – a není jich málo.

Nedávno jsem kritizoval dva z těchto lidoveckých „tlučhubů“, kteří si rádi „pouštějí hubu na špacír“, ale jinak netuší, která bije. Jednalo se o hloupý tweet jednoho z „vynikajících myslitelů“ této beznadějně provařené partaje – místopředsedy Poslanecké sněmovny a I. místopředsedy KDU-ČSL Jana Bartoška. Ten se na sociálních sítích mimořádně „odvázal“ a vyhuboval všem našim neskromným spoluobčanům (včetně politiků) za to, že „se přežírali“. Jako důkaz toho, že je jeho tvrzení pravdivé, jsem tenkrát zveřejnil jednu z archivních fotografií. Jsou na ní dva hezky „vykrmení“ politici. A hádejte, kdo patřil k těm, kteří „se přežírali“? No přece – dva nejvyšší představitelé KDU-ČSL. Inu, nepříjemná, leč pravdivá záležitost. [O tom viz článek: Prý jsme se „přežírali“. Tady je důkaz! (SN č. 6/2023, vloženo 11. 6. 2023, ZDE).]

V těchto dnech si na sociálních sítích, tentokrát na „Instagramu“, „pustil hubu na špacír“ samotný předseda KDU-ČSL, Marian Jurečka, který stále nechce z čela strany odstoupit, třebaže je zřejmé, že na řízení této strany nestačí. Tento politik se zase pro změnu pustil do našich romských (= dříve cikánských) spoluobčanů, jimž chce – jako ministr práce a sociálních věcí – zredukovat jejich sociální dávky ze čtyř na pouhou jednu. Jako by to nebylo jedno. Bude s tím pouze méně „úřadování“, když Úřady práce „nestíhají“ a část jejich agendy se má prý přesunout na Českou poštu.

V rámci „kampaně“ týkající se „Konce zneužívání dávek“ zveřejnil M. Jurečka obrázek muže, který pije pivo. Mělo se jednat o konkrétního romského účastníka protestu proti zabití Roma ukrajinským uprchlíkem. Dotyčný Rom si prý s plechovkou piva v ruce stěžoval na prodlevu ve výplatě sociálních dávek. Jurečka k této fotografii připsal tento text: „Kdo se snaží podvádět nebo je zdravý a nechce pracovat, na toho si posvítíme. Je mnohem lepší více podporovat pracující rodiče a vše jim zjednodušit[,] než ty, kteří jen chtějí žít z práce ostatních. – Takže třeba slavný „pán s pivem“[,] dožadující se dávek na demonstracích proti vládě a Ukrajincům[,] by měl zbystřit a najít si rychle řádné živobytí.“ (Instagram, před 1 týdnem) Čistě pro informaci pana ministra: opět jsou tam tři chyby v interpunkčních čárkách. Čili: dostatečná z pravopisu. Bohužel ‒ stále žádné zlepšení. Neboli: starého psa novým kouskům nenaučíš!

Právě tento příspěvek na sociálních sítích znovu usvědčil M. Jurečku z toho, že mu už paměť neslouží. Jak se mohou přesvědčit čtenáři SN, také jeho bychom mohli označit za toho „pána s pivem“. V případě nespokojeného romského muže můžeme namítat cokoliv, avšak u tehdejšího předsedy KDU-ČSL se jednalo o jasné porušení tehdy přijatých pravidel, a to v době „covidu-19“, kdy platil celostátní zákaz konzumace alkoholu na veřejnosti.

Něco jiného je „zneužívání“ špatně nastaveného systému pro vyplácení dávek, za který mohou všechny polistopadové vlády (= jejich součástí byla i KDU-ČSL), a něco zcela jiného je otevřené poručování zákonů či platných ustanovení vlády. Tady pro M. Jurečku není žádná omluva. Chová se jako arogantní papaláš, který měl v politice již dávno skončit. Že tam dřepí dodnes, je především vinou slabého a neschopného alibisty P. Fialy, který se bojí cokoliv řešit. Proto jsme tam, kde jsme. (Viz fotografie pod tímto článkem.)

Přiznám se, že formulace „na toho si posvítíme“ mně něco připomněla. Zapátral jsem v minulých článcích SN a tady je materiál, jímž se „traktorista z Rokytnice u Přerova“ zřejmě inspiroval. Článek je opatřen tímto „výhrůžným“ titulkem: Posvítíme si na kolaboranty a špiony, SN č. 11/2022, vloženo 14. 11. 2022, ZDE). Co se týká těch „kolaborantů“, Jurečka si patrně neuvědomil, že k nim patřila rovněž ČSL, která v letech 1948-89 kolaborovala s vládnoucí KSČ. Jedná se o takové „malé lidovecké nedopatření“, které se jim přihodilo, když jejich strana „putovala“ dějinami, aby je „obohatila“.

Snad jen pro úplnost dodám, že přibližně ve stejné době, kdy se na sociálních sítích objevil tento výhrůžný a arogantní příspěvek současného ministra práce a sociálních věcí, zveřejnili své kritické texty na adresu Romů (= důvodem byl jejich protest proti Ukrajincům) rovněž senátoři Miroslava Němcová, zvaná „Kachlovka“ (ODS), a Jiří Čunek (KDU-ČSL).

U majitele „dvou občanek“, J. Čunka, který kdysi rovněž pobíral sociální dávky, aby pak „vyřešil“ romskou otázku na Vsetínsku svým originálním způsobem (= formou tzv. čunkodomků, montovaných unimobuněk), se jedná nikoli o momentální exces, nýbrž o trvalý, odmítavý postoj vůči romské populaci. Levicoví kritici proto označují J. Čunka za „anticiganistu“. Nabízí se otázka, zda takový člověk má vůbec právo působit v politice. Jsem toho názoru, že nikoliv. Tady je ovšem na vině spíše Čunkův elektorát, který pochází z téže mentální „líhně“.

[Jen malé vysvětlení z hlediska „historického“. Vzhledem k tomu, že jsem krátce ve Vsetíně působil jako muzejní historik, dobře vím (i na základě studia písemných pramenů), že tento region byl vždy velmi zaostalý („zabedněný“). To se nezměnilo dodnes. Právě proto se J. Čunek mohl stát znovu starostou Vsetína. Čili: svůj k svému/svým. Všude jinde by byla taková osoba nevolitelná. I to je součástí toho, co označuji za „černoprdelnický humus“.]

─────

O tom, že Jurečkův názor na Romy není bezvýhradně přijímán ani jeho koaličními partnery, svědčí článek s titulkem: Jurečka to schytává za tahání Romů do kampaně (Novinky.cz, 2. 8. 2023, 12:13).

Kritika vůči M. Jurečkovi míří především od politiků „Pirátské strany“. Předseda této strany I. Bartoš připomněl nedávný populismus M. Zemana a T. Okamury , kteří prý založili svou politiku na rozdělování společnosti. K nejnovějšímu „excesu“ M. Jurečky napsal Bartoš toto: „Je smutné, že i dnes se potýkáme s projevy ultrapravicového extremismu a populistické politické scény, která využívá nenávist jako svou hlavní zbraň. A velmi mě mrzí, že k tomu občas sklouzne i někdo z koaličních partnerů.“ Pirátský europoslanec M. Kolaja to označil za lidovecký marketing a tuto formu komunikace s veřejností (= k ní patří i Romové, ačkoliv se to někomu nebude líbit) za „absolutní dno“. No – jen aby nezůstalo pouze u těchto slov, vážení přátelé! Když chybí činy, co jiného zbývá, že ano?

Naprosto zásadní, odmítavé stanovisko k tomuto způsobu vyjadřování ministra Fialovy vlády vyjádřil pro server Romea ředitel organizace „RomanoNet“ M. Miko: „Ministr posiluje pouze negativní vnímání celé komunity a posiluje předsudky a diskriminaci vůči Romům.“ To předseda Senátu PČR, „Tchajwanec“ M. Vystrčil, je jiný „pašák“: Raději odjel na dovolenou, aby se vyhnul setkání s nespokojenými zástupci romské komunity, kteří si u něho chtěli stěžovat na protiromské výroky J. Čunka a M. Němcové. I tímto způsobem lze „komunikovat“.

[Pan premiér se jako obvykle tváří, že se ho to netýká, třebaže opak je pravdou. On totiž nese odpovědnost za celou vládu. Měl by mu to už někdo konečně vysvětlit, když to tento „pavědec“, který se považuje za politologa, neví. Zdá se, že na Masarykově univerzitě musí být velmi nízká úroveň pedagogického sboru, jestliže něco takového tam může dělat „profesora“.]

A teď doporučuji čtenářům, aby si pozorně prohlédli níže připojené fotografie. Rozdíl mezi těmi dvěma pány není žádný: oba pijí pivo. Být na místě M. Jurečky, dobře bych si rozmyslel, co budu povídat senzacechtivým novinářům, kteří rádi všechno překroutí. Z této fotografie se však pan ministr „nevykroutí“. Důkazy jsou „sviňa“. A na každou svini, jak známo, se někde vaří voda. Druhá fotografie pochází z článku, na nějž je uveden odkaz za tímto textem.

Není nad to, když politikům slouží paměť. Zároveň by si měli být vědomi toho, že jejich mandát není nekonečný, ale časově omezený. Po jeho skončení je pak čeká skládání účtů z politické činnosti. Pro někoho to může být přímá cesta do vězení. Jak skončí vláda „fialového hnusu“, jejíž součástí je i M. Jurečka, to si nikdo netroufá odhadovat. Hezký konec to ale nebude. Tím si můžeme být všichni jisti: ti „nahoře“ i my „dole“.

2. 8. 2023

‒ RJ ‒

kdu-csl-marian-jurecka-socialni-davky.jpg

jurecka-s-pivem.png

 

Odkaz na článek o M. Jurečkovi:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2020/vesnicky-hlupak-m.-jurecka-udal-sam-sebe-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář