Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Zacharovová české politiky?“ Spíš Hodinová-Spurná č. 2

20. 1. 2024

Motto: „Zpanoší-li chuděra, hned z něho funěra.“ (České přísloví)

V našich médiích se vede vcelku zbytečná a neužitečná debata ohledně jednoho výroku předsedkyně poslaneckého klubu Babišova hnutí/strany ANO 2011 – A. Schillerové. V porovnání s jinými výroky, které kupodivu ani premiéra P. Fialu, ani orgány činné v trestním řízení nijak neznepokojují (např. ty od P. Novotného z Řeporyjí), je to, co napsala na sociálních sítích tato politička na adresu předsedkyně PS, M. Pekarové-Adamové (MPA), úplné nic. Je to něco, co by nikoho nemělo ani pobuřovat, ani zajímat. Jedná se o pouhé přirovnání, jakých se v politice vyskytuje bezpočet na celém světě.

[Mívali jsme u nás časy, kdy denní tisk, včetně bulváru, překypoval karikaturami. Dnes byste je mohli hledat s lupou ve dne. Myslím tím karikatury jako novinářský prostředek vyjadřování, nikoli ty, které si doma „na koleně“ nebo na počítači vytvářejí sami občané.]

Pro naši současnou politiku začalo být po nástupu Fialovy koalice typické ničím nekorigované „nálepkování“. Prostor sociálních sítí se mezitím stal místem, kde si politici začali vyřizovat „účty“. Kdysi bývalo zvykem, že si to všechno říkali z očí do očí. Dnes se uchylují k této „podpásové“ taktice v naději, že to soupeře nějak poníží, zraní a možná i dočasně ochromí. Taktika „nálepkování“ se postupně ukázala být málo účinnou. Proto politici koalice „přešaltovali“ a zvolili taktiku zbrusu novou. Ostatně – ukázalo se to i během jednání Poslanecké sněmovny (PS) včera (16. 1. 2024) a dnes (17. 1. 2024).

Někteří politici koalice v debatě o korespondenční volbě začali „jako jeden muž“ připomínat Babišovi i Okamurovi jejich starší výroky ve stylu: vždyť i vy jste to kdysi chtěli. Taktika je to sice dobrá, ale i ta se časem vyčerpá. Muselo by se hledat ve starších ročnících novinových a časopiseckých titulů a s tím by bylo moc práce. Na to jsou politici koalice příliš líní. Patří totiž k lidem, kterým se moc pracovat nechce. Jen by rádi sklízeli ovoce ze stromů, které zasadil někdo jiný před nimi.

pekarova-reei-energetickou-krizi.jpgZatím nejnovější výrok, kolem kterého se strhla nepochopitelná „mela“ mezi politiky, je ten, který připomíná jméno mluvčí ruského ministerstva zahraničí M. Zacharovové a bývalého prezidenta a premiéra D. Medveděva. Přitom rozhněvané reakce koaličních politiků vycházejí ze staršího výroku A. Schillerové, jenž se týkal války: „Nechceme se připravovat na válku. Chceme žít v míru.“ Na tomto prohlášení není nic, co by kdokoli z nás nemohl podepsat. Žádný rodič přece nepřivádí své děti na svět, aby zahynuly ve válce. Na tom není třeba nic vysvětlovat. To pochopí i jedinec, jehož IQ se blíží pásmu slabomyslnosti.

Že to nechápou J. Černochová, P. Fiala či P. Pavel, to by mělo být spíše podnětem ke zkoumání, jak vysoké IQ tito politici vlastně mají. Odhaduji, že nebude příliš vysoké. U P. Pavla panují pochybnosti již dávno. Před časem jsem četl odhad jednoho znalce z oboru psychologie, který se domnívá, že avizované Pavlovo IQ 107 bude silně nadhodnoceno: on sám se přiklání k číslu 87. Podobně na tom možná budou i další politici, kteří se momentálně pohybují v horních patrech politiky a kteří by rádi zatáhli naši země do války.

Již zmíněný výrok A. Schillerové na adresu předsedkyně PS M. Pekarové-Adamové (MPA) pobouřil dokonce i jinak zamlklého (zřejmě už i jemu začala hořet koudel u zadku) premiéra, kterému se jeho vládnutí začíná vymykat z rukou. (Na videu již na něho útočí i jeho 1. místopředseda vlády V. Rakušan.) Proto se P. Fiala „pochlapil“ a vyzval dotyčnou političku k omluvě. Proboha! Proč by se měla omlouvat, když v podstatě řekla čistou pravdu? Politik musí snést mnohem větší míru kritiky než řadový občan. Proto v politice je a proto za své účinkování bere často „nekřesťanský“ plat, třebaže jeho pracovní výsledky za moc nestojí. To je i případ MPA.

Já sám jsem tuto „gaučovou válečnici“ před časem kritizoval za to, že „neuhlídala“ proces schvalování jistého „památného dne“ v našem kalendáři: PS připravila k projednání návrh na novelizaci příslušného zákona (podle návrhu Senátu PČR), ale místo správného data 26. červen byl odhlasován jiný den: 25. červen. [Více se o tom čtenáři dočtou v článku Lajdácká práce našich politiků (SN č. 3/2022, vloženo 6. 3. 2022, ZDE).]

pekarova-a-striz.jpgTo je docela obyčejný šlendrián, za který by kdokoli v běžném pracovním poměru dostal buď „padáka“, nebo by přišel o prémie. V PS se nestalo nic. Zákon byl i s touto chybou schválen a prezident jej podepsal. Tak „kvalitně“ u nás pracují zákonodárci pod vedením MPA. K tomu snad není co dodávat. A tato osoba se cítí dotčena tím, co o ní kdosi prohlásí? To je doopravdy úsměvné! Přitom měla již dávno na svou funkci, na kterou evidentně odborně ani lidsky nestačí, rezignovat. Zkrátka: nemá na to! Namísto toho se této lukrativní funkce drží jako pověstné ho*no košile.

Předseda ANO 2011 A. Babiš dnes (17. 1. 2024) v PS předčítal pasáže z bakalářské práce jednoho vysokoškolského studenta, který si za téma své práce zvolil „populismus v naší politice“. Věnoval se tam celkem čtyřem politikům: mezi nimi je A. Babiš, ale i M. Pekarová-Adamová. Na doslovných citacích a na rozboru jednotlivých příspěvků této političky na sociálních sítích (Facebook, Twitter) před volbami na podzim 2021 tento student prokázal, že její „populismus“ je minimálně srovnatelný, ne-li horší, s tím Babišovým.

Byly tam ovšem i čistě „formální“ nedostatky těchto příspěvků: chyběly prý zdroje informací a kontext toho, čeho se kritika politických soupeřů týkala. (U MPA se stal hlavním předmětem kritiky, jak jinak, A. Babiš a Agrofert.) Tak lajdácky pracují naši politici. S tím by nebyli schopni obhájit ani bakalářskou práci, natož složit závěrečnou státnici na vysoké škole. (Samozřejmě na škole státní, veřejné, nikoli „soukromé“.)

O již jmenované, hloupé, nevzdělané a pologramotné političce ze zbytečné strany TOP 09 jsem psal za posledních několik let mnohokrát. (U mě by neměla šanci udělat maturitní zkoušku z češtiny. Ani na „desátý“ pokus.) Nebýt tohoto posledního „incidentu“, kterým se MPA pokouší upoutat pozornost médií, bych v tom nepokračoval. Tentokrát mi to ovšem nedalo a rozhodl jsem se reagovat. Ano, máme u nás mnoho hloupých politiků. Pokud mlčí, obvykle se nepřijde na to, že jsou hloupí. Čím více vykřikují do světa, tím je jejich hloupost zřejmější.

Zatím posledním světodějným“ činem MPA a s ní souznějících politiků Fialovy koalice je „zfalšování“ data úmrtí čestného předsedy TOP 09 K. Schwarzenberga: místo 11. 11. 2023 přišla MPA s datem 12. 11. 2023. (Schwarzenberg už protestovat nemůže, ale jeho potomci by mohli. Možná ani netuší, co se to vlastně kvůli svévoli MPA stalo.) Tuto „mantru“ pak pohotově a „vstřícně“, jak už to u patolízalů bývá, převzala i některá média – včetně ČT a TV NOVA.

I to je „vizitka“ neutěšeného stavu naší demokracie a „právního státu“. Tak se chovají politici v nějaké orientální despocii, nikoli v demokracii západního typu. Proto je nejvyšší čas, aby P. Fiala otevřel oči a začal vnímat politickou realitu okolo sebe. V opačném případě musí počítat s tím, že jeho vláda, která se nachází v tomto „rozvalu“, sotva přežije do blížících se voleb. O těch parlamentních v příštím roce ani nemluvě.

Cosi je shnilého ve státě českém. Co myslíte, že to asi je?

17. 1. 2024

‒ RJ ‒

─────

pekarova-a-certi.jpg

P. S.

Nafrněná „fiflena“ MPA si politiku plete s módní přehlídkou?

a.-hodinova-spurna.jpgAbych vysvětlil, proč jsem MPA přirovnal k A. Hodinové-Spurné, dlouholeté předsedkyni Výboru čs. žen: Jednak proto, že i ona používala dvě příjmení, jednak proto, že také ona byla přesvědčena o tom, že je demokratickou političkou. Byla to sice zasloužilá členka KSČ, která ráda jezdila do Sovětského svazu, ale na druhé straně tak trochu „koketovala“ se Západem.

Za války nepobývala v Moskvě (jako K. Gottwald a další vysocí funkcionáři KSČ), nýbrž v londýnském exilu. (Rovněž tady se věnovala problematice žen. Stala se i členkou exilové vlády, jíž předsedal lidovec J. Šrámek.) Tito „západáci“ měli později různé „oplétačky“ s tajnou policií a s vnitrostranickou „inkvizicí“, která bedlivě zkoumala, cože to tam za té války dělali.

[Známe to z mnoha příkladů z historie: Když se dostane „nahoru“ osoba, která byla předtím hodně „dole“, často se jí z toho štěstí zatočí hlava. Gottwaldova manželka Marta, která neměla žádné vzdělání a jež pocházela z chudých poměrů, si po přestěhování na Hrad nechávala od personálu říkat: milostivá paní! Někdy ta sláva skutečně bývá k neunesení. MPA prý zase ráda obědvá separátně od svých kolegů (přece se s nimi nebude tísnit ve sněmovní jídelně, tzv. žrádelně) a stoluje „na stříbře“, jak na ni svého času prozradil T. Okamura.]

Na straně druhé je třeba poctivě uvést, že A. Hodinová-Spurná se přátelila i s politiky „demokratickými“, např. s JUDr. M. Horákovou (dokonce prý SPOLU byly na návštěvě SSSR). Stejně jako MPA i ona byla přesvědčena o tom, že dělá svou práci dobře a že slouží zájmům své vlasti. Ostatně – to všechno jednou posoudí dějiny a následně Bůh u Posledního soudu.

V případě MPA a jejích kolegů z Fialovy vlády se obávám toho, aby jednou nedopadli jako členové protektorátní vlády z období Druhé světové války. Exprezident republiky V. Havel se sice v r. 1990 postaral o to, aby byl zrušen trest smrti, avšak v budoucnu se může stát, že absolutní trest zase některá z příštích politických reprezentací obnoví. Politik není chráněn imunitou navěky. Když Pánbůh dopustí, občas se stane, že i motyka spustí.

Být na místě P. Fialy a jeho „kumpánů“ ze Strakovy akademie i z obou komor parlamentu, bál bych se každého příštího dne. Ani L. D. Trockij neunikl Stalinově pomstě, třebaže utekl až na opačný konec světa. Stalo se tak 13 let poté, kdy emigroval na Západ. Kam utečou „fialovci“, až lidem dojde trpělivost? Odletí ke strýčkovi Bidenovi, či se raději nechají vystřelit na Měsíc nebo na Mars? Fiala jim poradí: bývá totiž častým návštěvníkem „rudé“ planety. Nedávno se odtamtud vrátil a velice se divil, cože se to u nás děje.

17. 1. 2024

‒ RJ ‒

─────

 

Odkazy na články o M. Pekarové-Adamové:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2023/tak-mlada-a-uz-tak----popletena----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2023/temer-polovina-poslancu----fandi----prislusnikum-ss--.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2023/pologramotna-mpa-haji-nulovou-sazbu-u-knih-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2022/marketa-pekarova-adamova--ceska----baba-vanga----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-7-2022/---pekari-se-splasilo-a-pokousalo-sveho-pana---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2022/---vnitrni-hrozba-----co-mi-to-jen-pripomina----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2022/lajdacka-prace-nasich-politiku.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/vyroci-j.-palacha-a-pokrytecke-kecy-nasich-politiku.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-1-2022/---krava-patri-do-chliva--a-ne-do-snemovny----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2021/pekarova-----meli-bychom-svrhnout-lukasenka----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2021/ta-marketa-psat-carky-neumi-a-neumi---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2021/hloupost-je-nakazlivejsi-nez-svrab-a-nestovice.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-6-2021/doslo-na-ma-slova---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/feri-je-pry----nenahraditelny---.-stalin-byl-taky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/m.-pekarova-adamova-----pragovacka----z-roku-2020-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/petr-fiala-se-stal-advokatem-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/tri----slepice----na-jednom-hnojisti-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/pekarova--jurecko-a-stanjuro--stydte-se-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-4-2021/---potrefena-husa----zakejhala-a-dala-za-pravdu-zemanovi.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-3-2021/jeste-vetsi----znalec----dejin-nez-m.-pekarova-adamova-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2021/kdo-jsou-cesti----pratele----aspen-institutu-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2021/pologramotna-predsedkyne-top-09-budouci-ministryni-.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář