Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ještě větší „znalec“ dějin než M. Pekarová-Adamová?

29. 3. 2021

Hloupost některých lidí, kteří si u nás hrají na všemocné a nepostižitelné politiky (někteří dokonce o sobě neskromně hovoří jako o „ústavních činitelích“, třebaže se sami chovají v rozporu se zákonem), dosáhla v posledních dnech svého pomyslného vrcholu. Po dnes již klasické hlášce Vojty Falmera o tom, že nás v roce 1968 okupovali Ukrajinci, se nechala minulý týden slyšet nevzdělaná a pologramotná předsedkyně TOP 09 M. Pekarová-Adamová, že tzv. Protektorát Čechy a Morava byl ve skutečnosti „autonomií“.

Příliš se to neliší od výroku profesorky z plzeňských práv H. Válkové, která v nedávné minulosti tvrdila, že za onoho Protektorátu se „Čechům zase tak moc nedělo“. Záleží na optice, kterou to budeme nahlížet: pouze asi 300 tisíc obyvatel tohoto „autonomního“ Protektorátu přišlo o život.

Už to vypadalo tak, že budeme mít těsně před Velikonocemi od nerozumných prohlášení různých rychlokvašených absolventů našich nekvalitních „vysokých“ škol aspoň na chvilku pokoj, leč nestalo se tak. Dne 26. 3. 2021, během mimořádné schůze Poslanecké sněmovny (PS), jejímž úkolem mělo být prodloužení nouzového stavu o dalších 30 dní, část „opozičních“ politiků neodolala, aby si nepřihřála trochu té své politické polívčičky, a nevyjádřila se k připravovanému přizvání Ruska do tendru na dostavbu jaderné elektrárny Dukovany.

Již řadu dní jsou v souvislosti s tím premiér A. Babiš, prezident republiky M. Zeman a „dvojministr“ K. Havlíček obviňováni z toho, že se účastí Ruska na tomto projektu dopouštějí fakticky „vlastizrady“ (přesněji: velezrady). To nechť posoudí naši elitní právníci v čele se státními zástupci L. Bradáčovou a I. Ištvanem, kteří se zapsali do našich polistopadových dějin jako opravdoví strážci naší zákonnosti, jak to ukázkově předvedli během zatýkání na Úřadu vlády v r. 2013.

Osvědčenou příležitost, jak na sebe a na svou politickou stranu upozornit, si nenechal ujít ani lidovecký „expert“ na bezpečnostní otázky ‒ Jan Bartošek. A protože tohoto politika „umírající“ a zbytečné partaje jsem vždy považoval nejen za nejošklivější zjev mezi našimi poslanci, ale také za jednoho z nehloupějších českých politiků (nechápu, jak mohl vystudovat vysokou školu), stalo se to, co se stát muselo. Zrovna dnes se totiž potvrdilo, že moje hodnocení této osoby bylo naprosto správné.

Debatu na téma Dukovany vnesl do jednání lidovec J. Bartošek. Také ostatní poslanci předvolební koalice SPOLU měli nutkavou potřebu „vylít“ si své srdce a ulevit přetlaku emocí. Např. předseda poslaneckého klubu ODS Z. Stanjura řekl: „Ono je to úplně jednoduché. Ještě v pondělí a v úterý jsme četli o tom, že komunisté nepodpoří žádost o prodloužení nouzového stavu, pak je přizvána ruská firma na dostavbu elektrárny Dukovany, sejde se Ústřední výbor KSČM a doporučí svým poslancům, aby podpořili prodloužení nouzového stavu. Tady vidíme špinavý politický kšeft v přímém přenosu.“

Na to odpovídám já: Což takhle rozpustit Poslaneckou sněmovnu a vyvolat předčasné volby, soudruzi z tzv. opozice? To se vám nechce, protože se bojíte, že vás příště již nikdo nezvolí. A tak raději mlčíte a naříkáte do sněmovního mikrofonu v naději, že vás aspoň pár příznivců uslyší. Možná uslyší, ale stejně asi příště nezvolí. Jste jen obyčejní političtí kašpaři, kteří jsou všem normálním lidem pro smích!

Na upřímná slova Z. Stanjury, který by se rád znovu dostal do příští Sněmovny i do vlády, navázal neméně emotivně, jaksi mimo plán, předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL J. Bartošek. Svým vyjádřením překonal i nedávný výrok předsedkyně TOP 09 ‒ nedostižné „myslitelky“ M. Pekarové-Adamové, prý příští ministryně školství. (To se mají naši žáci a studenti na co těšit!)

Bartošek prohlásil: „Já jsem přesvědčen, že to je otázka naší bezpečnosti a ovlivní naši budoucnost na několik desetiletí. Jestliže vy takhle natvrdo s ignorováním vlády oslovujete Rosatom, tak se to rovná zvacímu dopisu z roku 1968.“ Zdá se, že tím měl řečník na mysli to, že ministr K. Havlíček ve skutečnosti stanovisko tajných služeb ignoruje. A poslanec J. Bartošek dodal: „Kašlete na ně a prodáváte nás za 30 stříbrných.“

[O tomto vášnivém politickém souboji u mikrofonu PS nás pohotově informoval internetový deník „Parlamentní listy“, v němž lidovci s oblibou publikují, a to v článku s poměrně dlouhým titulkem:  „Dukovany ve sněmovně: Jako zvací dopis v roce 1968, křičel lidovec. Na něj komunista, ať se stydí. A nakonec nevydržel Babiš“ (PL, 26. 3. 2021, 11:58).]

Nu což! Věděl bych i o jiných „borcích“, kteří nás v minulosti i v posledních desetiletích tímto způsobem prodávali, aniž se kdy dotázali občanů, jak se jim to líbí. Všechny tyto otázky by se totiž měly rozhodovat jedině na základě celostátního referenda.

Bartoškovu rozhořčení rozumím, ale obávám se, že pláče na nesprávném hrobě. Srovnávat ekonomickou soutěž investorů o to, kdo co postaví během příštích desetiletí na našem území, s tak zásadním vojensko-politickým rozhodnutím, jakým byla invaze do ČSSR (1968), znamená zásadní nepochopení událostí našich poválečných dějin.

Zdá se, že příslušník generace tzv. Husákových dětí, J. Bartošek, se toho ve škole mnoho nenaučil. Říká-li takové pitomosti do mikrofonu PS a jeho prostřednictvím dává svou hloupost na vědomí všemu obyvatelstvu tohoto státu, pak by to měli jeho případní voliči konečně vzít na vědomí a příště ho nevolit. Jak jinak lze potrestat hlupáka, který je přesvědčený o tom, že snědl všechnu moudrost světa?

Chtělo by to delší historické pojednání, abych lidem, neznalým našich moderních dějin, vysvětlil, v čem a jak moc se tento lidovecký nedovzdělanec mýlí. Soudě podle „kostrbatého“ vyjadřování, jaké autor výše zmíněných slov zvolil, se zdá, že tato slova „vypálil“ jen tak – od boku, bez předchozí přípravy. Kdyby o „zvacím dopise“ (ve skutečnosti jich bylo několik) něco doopravdy věděl, nikdy by takový žvást nemohl vypustit z úst. Škoda jen, že se neporadil s M. Výborným, který vystudoval historii na Palackého univerzitě. Nepochybuji o tom, že ten by něco takového nikdy neřekl.

Bartoška za to jistě nepochválí ani jihomoravský hejtman J. Grolich, který se tajně schází s ruským konzulem v Brně. Že je to v příkrém rozporu s tím, co lidovci oficiálně vytrubují do světa, to musí být jasné každému, kdo tu jejich schizofrenní politiku sleduje. (U lidovců již delší dobu platí, že levá ruka neví, co dělá ta pravá.) Právě názorový „guláš“, který se v KDU-ČSL pod vedením neschopného „pasáčka vepřů“ již delší dobu vaří, je skutečnou příčinou toho, proč je tato strana již mnoho měsíců pod pěti procenty volebních preferencí. Schovávat se za společnou kandidátku koalice SPOLU je jaksi kontraproduktivní: voliči tuto stranu stejně volit nebudou.

Aby se poslanec J. Bartošek dozvěděl něco víc, než co mu kdosi z jeho okolí „nakukal“, doporučuji mu, aby si přečetl můj 23 let starý článek o roce 1968, v němž je část textu věnována i tzv. zvacímu dopisu ‒ viz: Pravda a lež o Pražském jaru 1968, 1. část (SN č. 1/2018, vloženo 31. 1. 2018, ZDE). Je tam připojeno i faksimile tohoto dokumentu spolu s fotografiemi pěti údajných signatářů. Jeden z nich se hodně podobá právě J. Bartoškovi. Jistě to bude náhoda, protože oškliví lidé jsou si tak nějak všichni podobní: bývají oškliví na pohled i uvnitř.

A co vzkázat našemu statečnému odpůrci ruských imperiálních choutek z KDU-ČSL? „Bartošku, vrať se do Dačic a už tam zůstaň!“ Co se stranou, která si právě taková individua postavila do svého čela? Lidovci tím sami rozhodli o tom, že jsou trvale nevolitelnou stranou. Jakási „papírová“ koalice s ODS a TOP 09 na tom nemůže nic změnit. Po podzimních volbách budou také „černoprdelníci“ vymeteni z celostátní politiky a čeká je stranický „funus“. Již včera bylo pozdě!

26. 3. 2021

‒ RJ ‒

─────

P. S.

Až si to přečte manželka, možná mu nedá ani večeři…

Již po napsání tohoto článku jsem si přečetl, jak na informaci o Bartoškovi reagují čtenáři PL. Tady je několik „výživných“ názorů. Ukazuje se, že nejsem sám, kdo tohoto lidoveckého politika považuje za „elitu“ (nebo jen obyčejné „jelito“ ze zabijačky) národa. Když to tak čtu, vypadá to tak, že naši občané nemají lidovce rádi. Proč asi?

Tady jsou názory čtenářů: „To se zase sešlo blbů. Rusové, kteří to umí, jsou hrozba, a Amíci jsou ochrana. Na to mohou přijít jen dementi.“ – „Asi tak. Jsou to ještě větší dementi, než byli kovaní bolševici.“ – „Někdy mne napadá, že ve Sněmovně je soutěž o to, kdo řekne větší blbost.“ – „Chudák Bartošík (správně: Bartošek). Tváří se jak[o] mozek zeměkoule, ale v hlavě vymeteno. Ještě že nebyl aktivní v 50. letech [20. století]. Ani nevím, na které straně by onen „demokrat“ stál. Inu, lidovec.“ – „Na té, jako většina lidovců. Byl by v Národní frontě a stejnej blb jako dnes. A Kalousek by mu k tomu přednášel.“ – „Myslím, že tento exemplář ještě nebyl na světě, když byl zvací dopis.“ – „Jestli v tom taky neměli prsty lidovci, když takhle křičí. Bartošek je pouze prodejná děva EU a Bruselu. Dopadnou přesně jako komunisti [v roce] 1989.“ – „Zkrátka: blbci z demožumpy.“ – „Jedna pakáž: černoprdelník, modrá straka a feťák!“ – „Zmrd Bartošek se dovolává křesťanství pouze tehdy, když chce prosadit buď něco protikřesťanského, nebo protičeského.“ – „Tento darebák je ze stejného satanského vrhu jako zdejší katolík58.“ – „Tenhle nechutný vlastizrádce by si měl uvědomit, co vlastně mele. Zajímavé, že druhá strana se nesnaží vyřadit Westinghouse. Tak kdo tady do toho teda tahá politiku? Nechutný modlář a pokrytec!“ – „Já se jen divím, že ti věřící si stále nevšimli, že jejich jménem je zastupují v KDU-ČSL již výhradně pouze samí jidišové! Pardon: jidášové!“ – „Tak zvací dopis, křivej flanďáku?“ – „Lidovec do domu, hůl do ruky.“ – „Sekeru, synku, sekeru!“ – „Palcát, hochu, palcát. Jsme Žižkovi potomci! Přesně takovou škodnou už u nás mydlili husiti! Historie se furt opakuje!“ – „Hahaha, černoprdelníci, kteří to pekli s komunistama před hadrákem, moralizují…“ – „Bartošek je šílený prznitel učení Kristova. Je nemocný. A nebezpečný.“ – „Bartošek? Americký slouha z blbosti!“ – Bartošek – černoprdelnická, zalezlá, sudeťácká štěnice.“ – „Nejlepší reprezentant Lidové strany byl za socíku ministr zdravotnictví Plojhar. S ním při chlastu nedokázali držet krok ani ruští generálové. Věčně v lihu nebo v kostele. Ve Vietnamu vyžral živé opici mozek – vietnamská delikatesa. Hlavně ho zajímalo, co politika přinese jemu a co hodí zadarmo do bachoru. Pravej lidovec. Bartošek je jeho klon.“ – „Bartošek je typ namachrovaného člověka, kterého si nemůže vážit ani vlastní žena. Fuj.“ – „Lidovci jsou ta nejodpornější chamraď, co v této zemi žije. Tolik podlosti a falše se jen tak nevidí. Jediné, co platí, je: co lidovec, to tupec. A Stanjura a jeho ODS je na tom podobně jak[o] lidovci. Ono v celém debilbloku je to samý podrazák.“ – „Bartošek je nábožný blbeček.“ – „Jsem rád, že lidovci netopí ruským plynem.“ – „Americký diktát už ovládá českou opozici. Američtí řiťolezci se vůbec nestydí za snahu o naplnění amerického zadání. Demokracie, svoboda rozhodování, odbornost a vyhodnocení nejlepšího projektu a dodavatele jdou stranou. Americká řiť je jejich cíl, ať to stojí, co to stojí.“ – „Opět se potvrdilo: lidovec = pitomec. Tomu se blíží i ten nabarvený manekýn od Opavy z modrých ptáků.“ – „Bartoška, Stanjuru, Piráty zavřít do Bohnic.“ – „Bartoška by zklidnila svíce. Ale ta nejtlustší, velikonoční, zvaná misál, a vražená do jeho p*dele. A Stanďůra (správně: Stanjura) by mu ji zapaloval; s fialovým přelivem – to by mu moc slušelo.“ – „Prej prodávají nás za třicet stříbrných… Sami šmejdi lidovecký ukradli státu podvodem 65 miliard!!! Ať si ten ksindl vezme někdo zadarmo. Ámen.“ – „Křesťan Bartošek je ztělesněním lásky k bližnímu svému.“ – Černoprdelnický osel Bartošek se chová jako by tu elektrárnu financoval.“ „Ať se stará [o to], aby kněžouři neklátili ministranty, a necpe rypák do něčeho, o čem ví úplný HOVNO!!!“ – „Bartošek je tak křivej, že na svět kouká skrz vlastní prdel. Pak jeho pohled chápu.“ – „Debilní Bartošek!!! Teď tam blábolil Jurečka, stejný parazit.“ – „Lidovci budou lízat řiť každému, kdo je přistrčí k moci. Jednou je to KSČ, jindy pohrobci KSČ z ODS.“ – „To je zajímavé, že flanďákovi Bartoškovi vůbec nevadí, že doma topí ruským plynem, svítí elektřinou z Dukovan či Temelína! Pokrytci, do jednoho pokrytci [jsou] všichni ti štěkouni z opozice!“ – „Lidovci jsou pro mě to nejhorší, co člověka vůbec může napadnout.“ – „Zrovna lidovec, představitel strany černoprdelníků, která kolaboruje se sudetoněmeckými nacisty, si má co votvírat svou smradlavou hubu!!!“ – „Stanjuru a Bartoška by měl neprodleně vyšetřit psychiatr.“ – „Největší gauneři, lidovci, nejvíc kvičí.“ – „Ten Bartošek: americký šváb, co ohrožuje naši bezpečnost.“ – „Ten Bartošek je případ. Poukazuje na Rusy a sám kolaboruje s USA.“ – „Černoprdelník Bartošek zavzpomínal na zlaté časy jeho strany, kdy vládli s KSČ v Národní frontě. V té době neměli strach, že se nedostanou do parlamentu.“ – „Poslouchal jsem to. U některých, například [u] Bartoška, to byla vyloženě protiruská hysterie. Tito lidé by vůbec neměli být v politice. Všechno americké je bezpečné, ale ruské [je] bezpečnostní ohrožení. To jsou hajzli.“ – „Každý lidovec je pitomec. A Bartošek korunovanej. A basta fick.“ „Bartošek je černoprdelnický fašista.“ – „Bartošek je lidovec a není horší nadávka než lidovec.“ – „Bartošku, ty pako, ty nevíš, že ČSL vládla s KSČ 40 let, takže ten zvací dopis byl i od ní?“ – „To lidovecký hovado neví, že palivové články do atomových elektráren bereme od Ruska?“ – „Bartošek ze strany dlouholetých kolaborantů s komanči se zbláznil?“ – „Bartoškovi už definitivně jeblo. Naštěstí tento odporný xenofob po volbách zmizí v propadlišti dějin. Doufejme, že navždy.“

Přeji J. Bartoškovi a jeho rodině hezké počtení. Snad se z toho poučí a na podzim už ve volbách kandidovat nebude. K tomu mu dopomáhej Pánbůh!

26. 3. 2021

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář