Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Pekari se splašilo a pokousalo svého pána“

25. 7. 2022

V TOP 09 již nějakou dobu roste napětí před blížícím se výpraskem v podzimních volbách. Že by tyto zoufalce ještě někdy někdo volil, to je jako ze světa sci-fi. Proto ta nervozita a rozdávání ran na všechny strany od subtilní předsedkyně této ultralevičácké pastraničky – M. Pekarové-Adamové. Lidé na internetu této političce přezdívají všelijak, např. surikata, pekari či prodavačka mobilů. A ti zcela bez fantazie ji označují za „nánu“ nebo „blbku“ od knížete pána.

Informaci o doutnajícím konfliktu mezi nedávno zvolenou předsedkyní této zcela zbytečné politické strany a jejím předchůdcem, M. Kalouskem (dříve KDU-ČSL), přinesly „Parlamentní listy“ (PL, 16. 7. 2022, 10:52), a to v článku s titulkem: „Obrovský útok na Kalouska. Pekarová do kamery prozradila i to, co říkal za zavřenými dveřmi.“ V rozhovoru pro televizní stanici CNN Prima News se prý předsedkyně Poslanecké sněmovny (PS) „obula“ do M. Kalouska a prohlásila o něm toto: „Svým jednáním překračuje únosnou mez, je neupřímný a schází mu zodpovědnost.“

Pokusíme-li se „dešifrovat“ toto poněkud nekonkrétní vyjádření, dá se říci přibližně toto: Expředseda TOP 09 M. Kalousek si dovolil kritizovat současnou politiku strany, kterou v roce 2009 spoluzakládal. (To svého času dělával jak V. Klaus ve vztahu k ODS, tak i M. Zeman vůči ČSSD.) Z toho se dá soudit, že i v TOP 09 se dnes pravda nikomu nehodí. Zkrátka: Kalousek kritizuje Fialovu vládu, vytýká jí rozpočtovou nezodpovědnost a hlavně plánované deficitní rozpočty pro příští léta, jakož i neplnění předvolebních slibů. (S tím neplněním je to standardní: skoro žádná z předchozích vlád je neplnila.)

Proti této zjevené „pravdě“ nelze v zásadě nic namítat. Všechno se to totiž zakládá na pravdě, na realistickém zhodnocení daného stavu věcí. Dobře to vědí jistě i ti chápavější členové Fialova kabinetu. Zbývající „tupci“ jen hýkají jako oslíci a poslouchají své „loutkovodiče“. Všem vadí výhradně to, že M. Kalousek tyto pravdy říká veřejně, nikoli za zavřenými dveřmi. Jak se zdá, právě ony „zavřené dveře“ jsou pro „demokracii“ Fialova vládního „slepence“ obzvláště důležité. Za nimi se může říkat cokoliv, ale veřejně se problémy „ventilovat“ nemají.

M. Pekarová, která před loňskými podzimními volbami slibovala „změnu“ a „transparentnost“ vládnutí Fialových „demokratů“, se rozhodla jaksi na vlastní pěst M. Kalouska „shodit“ tím, že na něj prozradila (nebo si to všechno vymyslela?), co říká za oněmi „zavřenými dveřmi“. Dotyčný politik prý před jednáním o rozpočtu navrhoval zmrazit důchody a nezvyšovat je ani o zákonnou valorizaci. To se i M. Pekarové zřejmě zdálo moc, třebaže důchodci nepatří k voličům této podivné, elitářské a probruselské strany.

Netuším, co si předsedkyně Poslanecké sněmovny a předsedkyně TOP 09 (v jedné osobě) od své „upřímnosti“ slibovala. Musela přece vědět, že tím se nikomu nezavděčí. Voliči její strany to neocení, ale právě naopak. A těm ostatním to bude nejspíš šumafuk. Nějaká „Pekařka“ jim může být ukradená i s celou „topkou“ a  s knížetem pánem. Na podzim se budeme moci přesvědčit o tom, jak celý ten „slepenec“ dopadne: nikdo tyto asociální strany volit nebude. A o to právě jde. Vždyť už teď má TOP 09 pouhá tři procenta preferencí. Ani já si neumím představit, že by někdo tato „netáhla“ a „nefachčenky“ ještě volil. Proto tito zbyteční politici hned po volbách zamíří na Úřady práce.

Mezitím došlo k opakované výměně názorů mezi M. Pekarovou a M. Kalouskem na sociálních sítích. On to svádí na nepochopení ze strany své kritičky, kdežto ona zase nehodlá uznat chybu. Řešením by bylo, kdyby BIS dala k dispozici odposlechy pořízené z tohoto kuloárového jednání, aby bylo jasné, jak to doopravdy bylo. Nevěřím totiž tomu, že by žádné odposlechy neexistovaly! Proto se politici tak kroutí, protože se bojí, a raději „mlží“, jelikož pravda by přece jen mohla nakonec vyjít na povrch.

Podzimní volby budou pro některé naše politiky doslova „kruciální“.  Některým hrozí, že se budou muset jít živit zase rukama – po letech nicnedělání. Také Markétu Pekarovou nejspíš čeká návrat k původní profesi. S vědomím toho, jak to v nejvyšších patrech politiky chodí, se jí ty mobily budou prodávat radostněji než dříve. K tomu si bude moci přivydělat nějakou tu korunku navíc různými kompromitujícími informacemi na politiky koaliční i opoziční. Bulvární novináři se mají na co těšit.

20. 7. 202

‒ RJ ‒

 

P. S.

K výše napsanému si dovolím připojit dvě poznámky. Tou první je konstatování, že podle neoficiální ankety čtenářů na internetu zaujímá v žebříčku nejhloupějších českých političek M. Pekarová-Adamová první místo. Za ní následuje „zubejda“ O. Richterová. Třetí příčku obsadila „ministryně války“ J. Černochová. Zbývající „čarodějnice“ české politiky soupeří o další místa: H. Langšádlová, A. Hubáčková, V. Kovářová atd.

Informace druhá je o něco povzbudivější. Dne 1. 7. 2022 bylo ve městě Litomyšli (Pardubický kraj) oficiálně zahájeno české předsednictví v Radě EU. Slavnosti se zúčastnila osobně předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová. (Nactiutrhačí na internetu jí říkají posměšně: Leynová nebo Lejnová.) Možná se zeptáte: proč právě Litomyšl? Odpověď je prostá. Není to kvůli místním rodákovi, hudebnímu skladateli Bedřichu Smetanovi (narodil se zde v r. 1824), ani kvůli spisovateli historických próz Aloisi Jiráskovi (ten působil na zdejším gymnáziu), nýbrž kvůli jedné žijící političce současnosti – M. Pekarové-Adamové, která se zde narodila v r. 1984. To není žádná poplašná zpráva, nýbrž holý fakt, s nímž nás ČT zapomněla seznámit.

21. 7. 202

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář