Jdi na obsah Jdi na menu
 


Markéta Pekarová-Adamová, česká „Baba Vanga“?

12. 9. 2022

Ale kdepak! Žádná věštkyně, jakou kdysi bývala bájná kněžna Libuše! Jedná se pouze o „babu“, navíc hloupou jako štoudev. Zdá se, že i ta tykev má vyšší IQ než tato domýšlivá fiflena, jež si s oblibou hraje na významnou političku.

Po jejím nepovedeném výroku o dvou svetrech, v nichž mají občané přečkat tuhou zimu při 18 stupních Celsia ve svých bytech, má z předsedkyně TOP 09 legraci celá naše země. Pouze nevzdělaný, v řeči zadrhávající „rétor“ J. Jakob tomuto jejímu nápadu stále ještě tleská. Inu, co čekat od „myslitele“, jenž povolává do Poslanecké sněmovny (PS) kněze, aby vykropil svěcenou vodou kanceláře po bývalých poslancích za KSČM? Daleko účinnější než to by bylo použít „Savo“, oblíbený dezinfekční prostředek našich hospodyněk.

plakat-babis-putin.jpg

M. Pekarová-Adamová patří k těm rychlokvašeným „politikům“ údajné „demokratické opozice“, dnes „koalice“, kteří se sami pasovali do role jakýchsi skrytých „dirigentů“ naší zahraniční politiky. (Dalším takovým je bývalý učitel fyziky, Tchajwanec M. Vystrčil, jiný „odborník“ na zahraniční politiku k pohledání.) Poté, kdy předsedkyně Poslanecké sněmovny M. Pekarová-Adamová poradila občanům Maďarska, aby nevolili V. Orbána, a po její výzvě ke svržení běloruského prezidenta A. Lukašenka jsme se v těchto dnech dočkali dalších myšlenkových „perel“ od této političky. V rozhovoru pro server „Lidovky.cz“ prohlásila toto: „Putin vytváří dojem, že budeme mrznout, jenže zimu máme zajištěnou. Rusko padne.“ (Lidovky.cz, 12. 9. 2022, 5:00)

Když jsem to četl, musel jsem se hodně smát. I proto, že toho již mnoho pamatuji, ale troufalejší prohlášení jsem již dlouho neslyšel ani nečetl. Rád bych měl o všem tak jasno, jako má tato mladá žena, jejíž vzdělání je pouze „formální“, aby měla nějaký titul, a jejíž praxe v oboru je téměř nulová. Kdyby tomu bylo jinak a kdyby např. platila povinnost mít před vstupem do politiky alespoň deset let praxe ve vystudovaném (!) oboru, osoby, jako je tato snaživá eurosvazačka z Litomyšle, by se do horních pater politiky nemohly nikdy dostat. Většina dnešních poslanců zapomíná na to, co znamenají slova „skromnost“ a „pokora“.

Jako bývalý učitel si dobře vzpomínám na ty nekonečné řady absolventů zcela zbytečného studia „andragogiky“, kterých se jednu dobu „urodilo“ tolik, že některé „vysoké školy“ to ani nestačily chrlit. Většina těchto studentů to dělala pouze kvůli titulu, aby si mohla něco napsat před své jméno. (Dříve na to stačil kurs pro „kádrováky“. Pak se tomu začalo vznešeně říkat: andragogika.) V tomto směru byla přímo proslulá soukromá „vysoká škola“ zvaná „Univerzita J. A. Komenského“. (Náš „učitel národů“ by byl hodně překvapený, co se dnes „vyučuje“ na školách, aby mohly vykazovat nějakou činnost a měly peníze na mzdy svých zaměstnanců.)

Bohužel – jedinci, jako je výše jmenovaná, nepříliš chytrá, nevzdělaná a pologramotná politička TOP 09, nikdy nepochopí, jak moc škodí nejen sobě, ale i své politické straně a hlavně této zemi. Kdyby disponovala tím, čemu se říká „sebereflexe“, schovala by někam do kouta a až do konce života by z něho nevystrčila ani nos. Proto se divím jejímu manželovi, že dosud nezasáhl – po všech těch skandálních výrocích a mezinárodních ostudách. Jak známo, u tohoto typu agresivních, arogantních a sebestředných hysterek stačí občas pár facek ke zklidnění zbytnělého „ega“ dotyčné dámy.

Výrokem o dvou svetrech, který se mimořádně netýká zahraniční politiky, se M. Pekarová-Adamová nepochybně zapíše do našich dějin: jako kuriozita, kterou jsme tady ještě neměli. Něco tak hloupého nepamatuji za celý svůj život: ani za minulého, ani za tohoto, polistopadového režimu. Slavní rodáci z Litomyšle (M. D. Rettigová, B. Smetana, A. Novák, Z. Nejedlý) se za ni musí z hloubi duše stydět. Nic jiného se s tím dělat nedá. Ruský „diktátor“ V. Putin, který se u nás stal viníkem úplně všeho na tomto světě, se musí jistě válet smíchy poté, kdy mu jeho čeští „informátoři“ přinesli hlášku o těch „dvou svetrech“. A dědeček Mrazík se jen tak mimoděk zeptá: „Je ti teplo, děvenko?“ „Teplo, dědečku, teplo,“ odvětí na jeho otázku ta nešťastnice.

„Rodná strana“ předsedkyně PS, TOP 09, se již mnoho měsíců zmítá pod pětiprocentní hranicí, potřebnou pro vstup do dolní komory parlamentu. Je načase, aby si ostatní členové vedení, ale i samotná členská základna, položili otázku, zda by se nenašel někdo lepší, než je současná předsedkyně jejich skomírající partaje. Chce-li tato strana do budoucna přežít alespoň na regionální a komunální úrovni, bude se muset poohlédnout po novém předsedovi. Po někom, kdo jim nebude odhánět i ten zbytek občanů, kteří je stále ještě volí. Brzy nebudou…

TOP 09 je poněkud zvláštní politické uskupení. Tato „knížecí“, aristokratická, strana láká na svůj „konzervativní“ program spíše „fajnové“ voliče z lepší společnosti. Ve skutečnosti se jedná o stranu progresivistickou, ultralevičáckou, která používá matoucí „pravicovou“ rétoriku. Klame nejen tělem, ale i slovem. Proto výsledek letošních komunálních voleb bude velmi, velmi slabý. A volby senátní nijak nevylepší ani „politizující“ lékař-kardiochirurg MUDr. J. Pirk. Býval kdysi držitelem legitimace KSČ, ale to už je dávno. Dnes se dal do služeb úplně jiného spolku „vyvolených“, který se nazývá Aspen Institut. Zkrátka: je třeba držet krok s vývojem a mít vždy prst na tepu doby. Dříve i nyní.

A jak je tomu s nejnovější předpovědí M. Pekarové-Adamové ohledně putinovského Ruska? Zatímco její kolegyně H. Langšádlová, ministryně pro vědu a výzkum, by situaci v Rusku vyřešila atomovým bombardováním „Říše zla“, a to přesně ve stylu bratří Dullesových, kteří v 50. letech 20. století určovali směr americké zahraniční politiky v duchu „zadržování“ a „zatlačování komunismu“(= Trumanova a Eisenhowerova doktrína), M. Pekarová-Adamová má i v tomto směru dávno jasno: „Rusko padne.“ Chtělo by to ještě upřesnit datum, aby si natěšení rusofobové mohli v předstihu nechat vychladit v lednici šampaňské.

I když jsem během svého studia historie na FF UK před mnoha lety absolvoval i pár zkoušek z dějin Ruska a SSSR, jakož i dějin MDH, dnes bych si rozhodně netroufl hodnotit to, co se v zemi našich bývalých východních sousedů odehrává, natož abych odhadoval výsledek válečného konfliktu na Ukrajině. Na rozdíl od „Baby Vangy“ M. Pekarové-Adamové si totiž nemyslím, že Rusko padne, ani to, že bude natrvalo vyřazeno ze seznamu nejvýznamnějších hráčů světové politiky.

Je vcelku zřejmé, že v důsledku vojenského konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou bude postsovětské Rusko (= Ruská federace) celkově oslabeno, ne však zničeno ekonomicky ani vojensky. Fatální devastace a dlouhodobý rozvrat naopak hrozí Ukrajině, pokud se zdejším obyvatelům nepodaří zbavit se nezodpovědných, válkychtivých politiků, kteří své spoluobčany ženou na jatka v nesmyslném a zbytečně prodlužovaném válečném konfliktu, jenž nikomu neprospívá.

Pro politiky málo zkušené, leč chorobně domýšlivé, typu M. Pekarové-Adamové, je příznačné, že mají sklon hledat příčiny nezdaru politiky P. Fialy v údajných „vnitřních nepřátelích“. Něco podobného jsme tady již v minulosti měli: v 50. letech 20. století za „rudého teroru“ (1948-1956), ale i po nástupu slovenského kolaboranta a vlastizrádce G. Husáka (1969). „Zostřování třídního boje“ a „hledání vnitřního nepřítele“ mělo za následek smrt mnoha statečných a příkladných českých vlastenců (H. Píka, M. Horáková, S. Broj aj.)

A tak předsedkyně PS ve svém rozhovoru podsunula zodpovědnost za současný složitý vývoj politickým odpůrcům – dnešní opozici v čele s expremiérem A. Babišem. Obviňuje ho z toho, že prý chce, „abychom nechali Ukrajinu na holičkách“! Mohu ji ujistit, že naši politici ani občané něco takového neudělají. Už kvůli morálnímu závazku vůči těm 400 tisícům ukrajinských běženců, kterým jsem po 24. 2. 2022 nabídli útočiště a nový domov.

Jako dějinami těžce zkoušený národ totiž dobře víme, co znamenala přítomnost okupačních vojsk SSSR na našem území, ale i to, jak to dopadlo, když nás naši západní spojenci (Francie a Velká Británie) nechali v Mnichově (1938) na holičkách. (Jeden z našich slavných básníků pojmenoval tyto „spojence“ takto: „sladká Francie a hrdý Albion“.) Obě tyto historické zkušenosti se natrvalo zapsaly do naší národní paměti.

„Babiš pomáhá Putinovi.“ To je slogan, který se jen málo liší od předvolebního billboardu dnešní koalice. Má za cíl oslabit případný volební výsledek politického soupeře. Autorkou tohoto výroku je opět M. Pekarová-Adamová. I kdyby tomu tak bylo (Putin má jistě dost svých poradců i podporovatelů a Babiše k tomu nepotřebuje), daleko důležitější pro příští výsledek války na Ukrajině a pro vývoj této země po jejím skončení bude postoj velkých a vlivných států současné Evropy, hlavně Francie a Německa. Stanoviska českých politických „pidimužíků“ a „pidižen“ na tom sotva co změní.

Chápu nicméně reakci vystrašených politiků „koalice“, kteří se bojí jak důsledků dlouhodobého neřešení energetické krize, tak i výsledků na rusko-ukrajinské frontě. Naše „válka“ se v příštích týdnech a měsících odehraje výhradně na domácí, energetické „frontě“. Počkejme si proto, jak dopadne letošní zima, která je teprve před námi! Na jaře 2023, až skončí topná sezóna, budeme již s naprostou jistotou vědět, zda a jak naši politici zajistili dostatek energií, abychom tuto zimu mohli bez úhony přežít. Nejen mladí a zdraví občané, ale i ti nemocní a zejména klienti domovů pro seniory, jejichž problémy ani doporučované dva svetry nevyřeší…

Co se týká Putina a Ruska, není pochyb o tom, že po všech historických zkušenostech s třeskutými mrazy (např. v bitvě u Moskvy nebo u Stalingradu) také tu letošní zimu přežijí. Horší to bude s námi. Proto bych nechtěl být v kůži premiéra P. Fialy, který za to za všechno ponese politickou odpovědnost. Být na jeho místě, bál bych se každého příštího dne. Čeká ho konec, který nebude hezký. Může si za to sám.

Bůh ochraňuj nového britského krále (= Karla III.) i český národ!

12. 9. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Je to problém co zažili i komunisté

(Jaromír, 30. 9. 2022 12:13)

Dnešní exponenti oligo-globalismu se rekrutují z řad těch inteligenčně neobdařených. Děje se to proto, že globalismus je snadno čitelná šablona, kterou může si tedy může osvojit i debil. Stačí se striktně vymezit proti všemu ruskému a nadšeně vítat vše, co může zničit fungující národní stát. Informace z medií je třeba přebírat jako křišťálovou pravdu a všechny, kteří to tak nemají označit za extrémisty. No a to přece žádnou velkou inteligenci nevyžaduje a pokud budete hodně aktivní, může z vás být poslanec, nebo třeba ministr nebo dokonce předseda vlády. Důsledky vedení státu těmito aktivisty jsou však vždy jen katastrofální. Na to samé dojel i socialismus.

děs!

(Falka, 19. 9. 2022 20:10)

Nedá mi to, musím říct/napsat, že dámy jako Markéta PA. - dva svetry, Jana Č. - nelítostná bojovnice, Helena L. – řečená „Dlouhé sádlo” a Mirka N. ze senátu jsou naším národním neštěstím. Jsou ukázkou jak to dopadne, když se zblblé ženské, které zcela ztratily rozum, nacpou do vrcholné politiky...