Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tak mladá a už tak „popletená“?

18. 11. 2023

O Markétě Pekarové-Adamové (MPA), která se vinou nezodpovědných spolustraníků a zmanipulovaných voličů omylem dostala do čela TOP 09 i Poslanecké sněmovny, je všeobecně známo, že patří k našim nejhloupějším a zároveň nejvíce neoblíbeným politikům.

Podobných „exemplářů“ máme v politice víc. Nejnovější „posilou“ se stal „Profesor Nutella“ z Brna, toho času „ukrajinský“ premiér ČR, který před bezmála třemi lety uzavřel „registrované partnerství“ jak s touto „prodavačkou mobilů“, tak i s hloupým a pologramotným „pasáčkem vepřů“, jenž dovedl svou prohnilou partaj k zoufalým dvěma procentům. Navzdory zhoršujícím se volebním preferencím všem třem předsedům stran volebního „slepence“ SPOLU nechybí optimismus ani odhodlání tuto „mrtvou“ koalici dál udržovat „na přístrojích“.

O uplynulém víkendu (11. 11. 2023) se v pražském hotelu „Clarion“ konal sněm TOP 09, na němž byla MPA potvrzena ve funkci předsedkyně. Na tom by nebylo nic divného u strany, v níž chybí skutečné osobnosti, ale i solidní, nosný politický program, jenž dokáže oslovit široké vrstvy obyvatelstva. (Takto je to pouhý spolek „elitářů“, zejména těch pražských.)

Stranu TOP 09 postihlo v závěru minulého týdne ještě jedno „neštěstí“. V nemocnici ve Vídni totiž zemřel ve věku 85 let čestný předseda této strany, Karel Schwarzenberg, blízký spolupracovník prvního polistopadového prezidenta republiky Václava Havla (1936-2011). Nakolik byl jeho odchod na věčnost symbolický, to ukáží až příští dny a týdny. Jako by ten „umíráček“ zazvonil i straně, kterou v roce 2009 spolu s M. Kalouskem zakládal.

schwarzenberg-karel.jpgSmrt aristokrata K. Schwarzenberga, kterého část naší veřejnosti vnímá jako kontroverzní osobu, nefalšovaně zasáhla celou naši politickou scénu. Byl to právě on, kdo byl po celých 34 let od naší zatím poslední politické změny (nesprávně bývá označována za „sametovou revoluci“ 1989, třebaže se o žádnou revoluci nejednalo) spjat s polistopadovou politikou. Proto byla v úterý 14. 11. 2023 řádná schůze Poslanecké sněmovny zahájena aktem uctění památky tohoto politika, bývalého Havlova kancléře, senátora a poslance, a to minutou ticha. Jednalo se o vzácný okamžik, kdy jinak znesvářené kluby politických stran musely povinně mlčet.

Leč – ani tato pietní akce se neobešla bez problémů. Předsedkyně Sněmovny, MPA, se totiž dopustila nepříjemné chyby, které si nejspíš nikdo z přítomných poslanců ani nevšiml: popletla datum úmrtí čestného předsedy „své“ strany. Zda to máme přičítat roztržitosti této mladé, ale nadmíru sebevědomé političky, nebo výši jejího IQ, to nechť posoudí každý čtenář a občan sám. MPA uvedla jako datum úmrtí K. Schwarzenberga 12. listopad 2023. Ve skutečnosti tento politik zemřel v sobotu dne 11. listopadu 2023. Má cenu něco takového vůbec komentovat?

Česká televize sice tento „kiks“ odvysílala, ale později se k němu již nevracela. Nač připomínat něco, co se nepovedlo, že ano? Těch „malérů“ Fialovy koalice je v poslední době přespříliš. Je nejvyšší čas to „položit“ a dohodnout se na termínu předčasných voleb. Pokud to tak půjde dál, čeká nás jedině to, že tomuto Fialovu vládnímu „žebřiňáku“ začnou postupně odpadávat jednotlivá kola, až se z něho stane nepojízdný vrak.

„Fialový Péťo“, nastal čas podat demisi! Již včera bylo pozdě.

15. 11. 2023

‒  RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář