Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pekarová, Jurečko a Stanjuro, styďte se!

5. 5. 2021

V rozbouřené atmosféře po senzačním „odhalení“ účasti ruských agentů GRU na výbuších v muničních skladech ve Vrběticích na Zlínsku se již řadu týdnů odehrávají u nás nestandardní politické hrátky. Přesnější by bylo napsat: naši politici se stali obětí zpravodajských her cizích tajných služeb. (Stačí vzpomenout „agenta s ricinem“.) Ve své naivitě a velkopanské domýšlivosti se mnozí z těchto prosťáčků, kteří se omylem dostali do politiky, domnívají, že oni jsou hlavními aktéry těchto událostí. Velice se mýlí: jsou to jen „užiteční idioti“, pěšáci na cizí mocenské šachovnici.

A protože území naší republiky vždy leželo mezi dvěma mocnostmi, o našem bytí a nebytí, případně o tom, jaká bude budoucnost tohoto strategického prostoru uprostřed Evropy, rozhodovaly vždy především tyto mocnosti a jen ve velice omezené míře domácí politici. Naše dějiny jsou v tomto směru konzistentní – bez ohledu na to, jaký režim momentálně vládne.

Politické hrátky okolo Vrbětic jsou tak trochu paradoxní. Vesnice, jejíž jméno ještě před pár lety nikdo neznal, se dostala mezi často vyhledávaná hesla na internetu po celém světě. Brzy bude známější než K. Gott nebo J. Jágr. I takové kuriozity se občas stávají. To, co vidíme v těchto dnech u nás, je úporná snaha některých politiků vytřískat z „kauzy Vrbětice“ maximum politického kapitálu. Usilují o to jak politici vládní koalice, tak i zoufalci z naší tzv. opozice, jejíž hvězda postupně hasne, až dohasne.

Do voleb je, bohužel, ještě příliš daleko, než aby se uměle vyvolaná „kauza Vrbětice“ mohla stát účinnou rozbuškou k rozmetání politické scény před dlouho připravovanými, řádnými parlamentními volbami. Zatímco „opozice“ hodlala tuto kauzu využít především k růstu volebních preferencí, v případě zanikající ČSSD se měla naopak stát záchranným kruhem pro tonoucí partaj. Nevyšlo to ani jedné ze soupeřících stran. Do voleb budou všichni ztrácet politické body. Co bude u volebních uren a po sečtení odevzdaných hlasů, to je a bude velká neznámá. Všichni pouze ztratí ‒ a nikdo nic nezíská.

Přiložený text doporučuji k pečlivému pročtení politicky nezodpovědným, hloupým, nevzdělaným a pologramotným politikům z koalice SPOLU. Ti svým vystoupením na tiskové konferenci dne 4. 5. 2021 pouze předvedli jediné: že totiž v touze po politické moci jsou ochotni vrátit naši zemi hluboko do časů „studené války“. Její nejtragičtější etapu sice sami nezažili, protože se narodili až mnohem později, avšak o to odhodlaněji a ochotněji se pustili do napodobování toho, o čem jsme my, starší občané a pamětníci, doufali, že již máme dávno za sebou. Zadání svých „loutkovodičů“ plní zatím dobře. V této souvislosti připomenu jeden citát z roku 1952 ‒ z procesu s R. Slánským. Jeden novinář, který tehdy psal o osobách na lavici obžalovaných, svůj článek ze soudní síně zakončil těmito slovy: „Psovi psí smrt!“

Hloupým politikům ODS, KDU-ČSL a TOP 09, zejména M. Pekarové-Adamové, M. Jurečkovi a Z. Stanjurovi, kteří na této tiskové konferenci promluvili a označili J. Hamáčka za „vlastizrádce“, aniž by vůbec tušili, co to slovo v řeči právníků znamená, doporučuji, aby si pozorně přečetli věty, které plamenně pronášela před soudním tribunálem, jenž odsoudil JUDr. M. Horákovou a další obžalované v této vykonstruované soudní kauze „s vedením záškodnického spiknutí proti republice“, „dělnická“ prokurátorka (tehdy ještě bez titulu JUDr.) Ludmila Brožová, rozená Biedermannová.

Dokud J. Hamáček přizvukoval „opoziční“ fantasmagorické verzi o výbuchu muničních skladů ve Vrběticích rukou agentů GRU, byl jejich „kamarádem“. Jakmile se však objevily pochybnosti o této „špionážní“ konstrukci (ze strany M. Zemana a M. Benešové), tito politici obrátili jako na obrtlíku a začali na J. Hamáčka útočit – ze strachu, že je to politicky smete. Mezitím totiž vzal za své jejich plán na vyslovení nedůvěry vládě a vyvolání předčasných voleb. Zkrátka: promeškali svůj čas a ten přestal „pracovat“ v jejich prospěch.

Fanatismus, nesoudnost a ideologická zaslepenost našich „demokratických“ politiků, kteří se neprávem označují za „opozici“, je doopravdy na pováženou. Nikoli náhodou připomíná dusnou atmosféru vykonstruovaných soudních procesů z počátku 50. let 20. století – z období „rudého teroru“. Tito lidé by měli urychleně v politice skončit a jít se raději živit něčím jiným, co jim půjde lépe. Politika to v jejich případě rozhodně není. Tyto nýmandy by nezaměstnal žádný rozumný podnikatel. Proto se drží v politice jako pijavice, aby se nemuseli jít živit poctivou prací.

Jmenovaní politici, které mezitím vyzval k omluvě J. Hamáček, mají jediné štěstí, které spočívá v tom, že žijeme v demokratické zemi, kde zatím nehrozí šibenice ani vězení těm občanům, kteří zastávají jiný než „oficiální“ názor. Jsou to totiž oni, politici „opozice“, kdo nás svými nezodpovědnými politickými kroky navigují do nové etapy „studené války“. Prudké zhoršení česko-ruských vztahů v souvislosti s vyhoštěním ruských diplomatů kvůli „kauze Vrbětice“ (jeví se zatím stejně vykonstruovaně jako „případ Horáková a spol.“) je začátkem této nebezpečné etapy našeho vývoje. Jaký bude její konec, to si ani jako historik netroufám odhadovat. Jen tuším, že to dobré nebude.

Tito politici za to budou jednou po zásluze voláni k zodpovědnosti. Dnes se pouze zbaběle vymlouvají a za své trapné výroky se omlouvat nehodlají. Je to jejich věc a jejich zodpovědnost. Následky si ponesou sami. Kopou tím hrob nejen sobě, ale i svým stranám, jež se účelově spojily, aby dál parazitovaly na penězích daňových poplatníků – penězích nás všech.

M. Pekarová-Adamová, M. Jurečko a Z. Stanjuro, rezignujte! Ve vedení demokratické politické strany nemáte co pohledávat!

5. 5. 2021

‒ RJ ‒

─────

Příloha:

l.-brozova-polednova.jpgZ projevu „dělnické“ prokurátorky Ludmily Brožové – osmý den hlavního přelíčení soudního procesu proti JUDr. M. Horákové a spol. (7. 6. 1950):

„… V tisících resolucích, které dostáváme, se s hnusem odvrací náš lid od těchto zrádců. A naše dobré ženy a mámy se ptají, kam jste daly srdce, vy obžalovaná Horáková, Kleinerová, Zemínová, když jste zrazovaly naši vlast a boj milionů a milionů žen za mír?

Obžalovaní se těžce provinili proti lidu naší republiky. Ale nejen proti našemu lidu, ale proti všem poctivým lidem na celém světě, kteří nejsou ochotni umírat za špinavé cíle těchto lidí a jejich velitelů – amerických imperialistů. Obžalovaní spáchali zločin také na dělnících v Americe, kteří marně hledají práci, na stávkujících v Anglii, na dělnících v Itálii, do nichž kapitalisté dávají střílet, na dělnících francouzských, kteří odmítají nakládat zbraně určené proti ženám a dětem ve Vietnamu. Spáchali zločin také na řeckých, španělských a jugoslávských vlastencích, kteří trpí ve fašistických žalářích.

Hlavní důvod této zločinné činnosti je strach. Imperialisté a jejich sluhové se bojí. Bojí se zemí lidové demokracie, které v čele se Sovětským svazem ukazují všem vykořisťovaným a zbídačovaným lidem kapitalistických zemí, že se dá lépe a v míru žít – bez kapitalistů. Proto se kapitalisté třesou před slovem mír, proto pronásledují a stavějí před soud lidi, kteří vylepují plakáty, na nichž je napsáno toto nejkrásnější slovo na světě.

Nyní svět války postavil ve Francii před soud E. Cottonovou, protože se stala hlasatelkou míru.

Náš svět, svět socialismu, pokroku a štěstí lidstva, odsuzuje s těmito obžalovanými i útočnou válku. Toto hlavní přelíčení je součástí velkého boje za mír: Ať tedy soud vyřkne spravedlivý rozsudek ve jménu pracujících, ve jménu socialismu a ve jménu míru!

(Proces s vedením záškodnického spiknutí proti republice, vydalo Ministerstvo spravedlnosti v nakladatelství Orbis, Praha 1950, str. 254)

 

P. S.

Přílohu doporučuji k pozornému přečtení obzvláště nevzdělané a pologramotné politické komediantce M. Pekarové-Adamové, která provokativně chodí na jednání Poslanecké sněmovny (PS) v tričku s vyobrazením JUDr. M. Horákové. Zřejmě už neví, jak by na sebe upozornila. Je však pouze nekonečně trapná. Popravená politička M. Horáková by s touto nezdravě domýšlivou ženou neztratila ani slovo, protože by to bylo pod její úroveň. Byla to statečná, úctyhodná a vzácná žena – na rozdíl od M. Pekarové-Adamová. Ta je pouhou přestárlou „eurosvazačkou“ a představitelkou dnes již silně zapáchajícího politického „odpadu“, který bude po podzimních volbách vymeten z PS a vyvezen na skládku. Spolu s ní tam skončí i její koaliční partneři: P. Fiala a M. Jurečka.

5. 5. 2021

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář