Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Kráva patří do chlíva, a ne do Sněmovny!“

14. 1. 2022

Poněkud emocionální slova v titulku nepocházejí ode mne, ale „vypůjčil“ jsem si je od čtenáře J. J.. Ten je napsal v diskusi pod článkem na serveru „iDNES.cz“, který zde byl publikován pod názvem: „Vyžeňte Orbána, vyzvala Maďary šéfka české Sněmovny. Klaus žádá její konec“ (iDNES.cz, 10. 1. 2022, 15:10). Samotný výrok této političky pochází z jejího vyjádření na sociální síti, kde doslova napsala: „Češi svého Babiše už vyhnali. Pevně doufám, že se to povede i Maďarům.“ (Twitter, 8. 1. 2022, 8:55)

Od té doby se naši novináři, politici, ale i obyčejní občané zabývají tím, co nedávno zvolená předsedkyně tříprocentní TOP 09 napsala. Naštěstí je to osoba natolik nevýznamná, že v kontextu Evropy její stanovisko nic neznamená a její osoba nikoho nezajímá – kromě jejího fanklubu. O nějakém politickém vlivu či významu nemůže být ani řeč.

„Orel mouchy nelapá.“ Jistě jste toto přísloví již někdy slyšeli. To je asi tak pozice zmíněných dvou politiků: maďarského premiéra V. Orbána (= orel) a předsedkyně Poslanecké sněmovny M. Pekarové-Adamové (= moucha). Mohl bych zvolit jiné, méně slušné přirovnání, ale raději si to odpustím. Naše prostořeká eurosvazačka z Litomyšle, která se přistěhovala do Prahy, aby tady mohla rozdávat své rozumy, za to doopravdy nestojí.

Je vskutku úsměvné, když někdo, kdo má 37 let, začne poučovat mnohem starší a zkušenější osoby (včetně politiků) o tom, co mají dělat a jak to mají dělat. Čistě pro informaci této nevzdělané a neskonale hloupé političky z Kalouskovy TOP 09: V době, kdy se M. Pekarová narodila, patřil V. Orbán již ke známým kritikům tehdejšího, komunistického režimu v Maďarsku. Po pádu Berlínské zdi (1989) se pak stal jednou z nejvýraznějších politických figur na maďarské politické scéně – jako pravicový politik.

K programu strany „Fidesz“ (= Maďarská občanská unie), která vznikla v r. 1988, tedy čtyři roky po narození M. Pekarové, totiž patří také vlastenectví, a to v protikladu k probruselskému „vlezdoprdelismu“ M. Pekarové a jiných politických loutek z líhně „Aspen Institutu“. Doporučuji proto čtenářům, aby se seznámili se jmény dalších „koňů“ ze stáje této vlivné mezinárodní organizace, jejíž někteří členové vyhráli u nás v říjnu loňského roku volby. Teď by nám rádi diktovali své představy o tom, kterak máme žít.

Přiznám se, že se mi o této nešťastnici, která se nedopatřením dostala až do nejvyšších pater naší politiky, třebaže v životě nic nedokázala a dosud nesplnila ani svou roli ženy-matky, psát nechce. Doslova se mi to „ekluje“. Na druhé straně je naopak dobře, že taková přihlouplá individua na svět potomky nepřivádějí. Aspoň jsme ušetřeni toho, že bychom se brzy stáli genetickým „odpadkovým košem“ Evropy.

Předsedkyni marginální, ultralevičácké pidistraničky TOP09, která se před více než deseti lety „odloupla“ od prohnilé a podvodnické KDU-ČSL (je to podobný politický a lidský odpad), M. Pekarovou-Adamovou, kritizuji již delší dobu a věnoval jsem jí několik článků (viz odkazy za tímto textem).

Tolik pozornosti si nicméně tato politička doopravdy nezaslouží. Je to naprosto bezvýznamná, nevzdělaná a pologramotná „nula“, jakou jsme dosud v naší politice neměli. V důsledku její vzrůstající arogance a až nepochopitelného nadšení z „vítězství“ ve volbách, které bylo obyčejným podvodem na voličích, zvýšilo se sebevědomí této domýšlivé a sebestředné osoby až do nadnebeských rozměrů.

Na celé věci je nejhorší to, že „slušňák“ P. Fiala se rozhodl, že bude dělat dobrovolně „fíkový list“ právě těmto celkově problematickým, nebetyčně hloupým osobám, jako je M. Pekarová-Adamová nebo M. Jurečka. Je to zatím to nejhlubší politické dno, jaké jsme tady od r. 1989 měli. Fiala se tím dozajista zapíše do dějin: nikoli však jako ten, kdo porazil A. Babiše, nýbrž jako „černá kaňka“, o níž budou historici raději mlčet, aby se od ní neušpinili.

Ano, P. Fiala je zatím nejslabším premiérem od roku 1989. Je to slaboch a zbabělec, politická loutka, řízená kmotry z ODS a „dobrodinci“ od B. Posselta. Člověk, který si neumí udělat pořádek ani ve své koalici. Pokud se nevzpamatuje včas, stane se z něho brzy „onuce“ nebo docela obyčejný „hadr na podlahu“. Podobně kdysi skončil jiný „pan Čistý“, kterého řídila jistá kantýnská ze západních Čech. Fialu, jak se zdá, řídí zase prodavačka mobilů z východních Čech.

Stále totiž platí: čím výš se určitý jedinec vyšplhá, o to horší bývá jeho pád. Týká se to života jakéhokoliv jedince, ale zejména lidí, kteří se pohybují v politice. Jak známo: žádný strom neroste do nebe. Kdysi si to namlouval i jeden komunistický generální tajemník: skončil na šibenici a jeho popel byl rozsypán na zledovatělé silnici za Prahou – právě před 69 lety. Toto poučení z dějin je dobré vzít na vědomí: dotyčný politik se tím uchrání před mnohými překvapeními a nepříjemnými okamžiky života.

M. Pekarová je osoba, která má neukojitelnou touhu „prorazit“ na politickém poli, byť by tím zničila všechno, co se nám zatím na cestě za svobodou a demokracií podařilo. Chování těchto jedinců, jak si stačili kromě mne všimnout také jiní pozorovatelé naší politické scény, silně připomíná excesy, k nimž docházelo bezprostředně po Únoru 1948 v tehdejším lidově demokratickém Československu.

Tehdejší svazáci se tohoto odsouzeníhodného jednání dopouštěli zčásti kvůli „naočkovanému“ fanatismu (= ideologické indoktrinaci), zčásti pak kvůli chybějícím životním zkušenostem. O lidech na prahu čtyřicítky (jako u M. Pekarové) se to ovšem říci nedá: tam je to buď vrozená hloupost, či naprosto špatný charakter. Nebo obojí dohromady.

Je příznačné pro naši dobu, že se do politiky hrnou nikoli lidé, o nichž bychom mohli s čistým svědomím říci, že patří k elitě národa (Fiala to rozhodně není: je to jen nažehlený panák, něco na způsob někdejšího amerického viceprezidenta Al Gora), nýbrž jejich protipól: lidé hloupí, arogantní, zlí, zkrátka: škodliví v jakémkoliv skupenství ‒ pevném, kapalném či plynném. Nejhorší z nich je žlutý nebo fialový „tekutý hnus“. Ten je schopen rozežrat úplně všechno, co tady generace našich předků za dlouhé desítky let vybudovaly.

─────

Proč nemají naši občané tu namyšlenou „nánu“ rádi?

Dovolím si k tomu všemu připojit pár náhodně vybraných reakcí čtenářů z diskuse pod příslušným článkem na internetu:

● „Nevím, která je hloupější a děsivější, jestli Pekarová, nebo Adamová?“

● „Říká osoba, která by se na svůj post, nebýt Rychetského, ani nedostala.“

● „Hloupost Pekarové hvězd se dotýká!“

● „Paní Pekarová, já osobně se těším na to, až vyženeme Vás. Nemluvte, prosím, za mě. Já se mezi Čechy počítám.“

● Orbán bojoval proti komunistům před rokem [19]89, kdy za to hrozil kriminál. Ne jako Pekarová, hrdinná bojovnice proti komunismu 30 let po revoluci. Nicméně tato mírně řečeno nebystrá osoba plní notičky chlebodárců z Aspen institutu. Rozeštvat V4 za každou cenu. Rozděl a panuj!“

● Tato inteligentka je typickou ukázkou profesorovy hvězdné pěchoty. A to se ještě některé další hvězdy této sestavy neprojevily. Ale možná se paní ráda ztrapňuje i za ty ostatní.“

● „Nevyzrálý usmrkanec, nulová zodpovědnost a za to bere 243 000 [Kč].“

● „Tak naštěstí o tom, co bylo, je a bude v Maďarsku, Pekarová nerozhoduje.“

● „Mě jen mrzí, že jsme nevyhnali Pekarovou.“

● „Češi vyhnali Babiše a mají Pekarovou. Je to nějaká výhra?“

─────

Odkaz na další články o M. Pekarové-Adamové:

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2021/pekarova-----meli-bychom-svrhnout-lukasenka----.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-11-2021/ta-marketa-psat-carky-neumi-a-neumi---.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2021/hloupost-je-nakazlivejsi-nez-svrab-a-nestovice.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2021/kdo-jsou-cesti----pratele----aspen-institutu-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/feri-je-pry----nenahraditelny---.-stalin-byl-taky-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-2-2021/pologramotna-predsedkyne-top-09-budouci-ministryni-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/tri----slepice----na-jednom-hnojisti-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/pekarova--jurecko-a-stanjuro--stydte-se-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-5-2021/m.-pekarova-adamova-----pragovacka----z-roku-2020-.html

https://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-9-2021/---rozkradli-republiku-a-ted-spolu-varuji-pred-kscm---.html

─────

Premiér, který bude brzy končit

Právě (13. 1. 2022 – to datum si zapamatujme, protože třináctka nikdy nevěští nic dobrého; také koalice SPOLU si vylosovala ve volbách číslo 13) jsem zhlédl hlasování o vyslovení důvěry vládě P. Fialy. Přesněji: vládního „slepence“ pěti stran, který se již krátce po volbách začal rozpadat doslova v přímém přenosu.

Vláda sice dostala očekávanou důvěru (106 hlasů), ale nic to neznamená. Mívali jsme v Poslanecké sněmovně těsnější většinu 101 hlasů, ale poměry tak problematické, ba SKANDÁLNÍ, tady ještě za celých 29 let od vzniku PS, nebyly. Ani tak vlažný potlesk po vyhlášení výsledků hlasování jsem již dlouho neslyšel. Říká se tomu: potlesk ze slušnosti. Tady ovšem o slušnosti nelze hovořit ani náhodou. Slušný člověk totiž nepodvádí a následně se nevydává za „vítěze“, když jím de facto není.

Vzhledem k tomu, že říjnové volby byly vlastně podvodem, a tudíž z nich vzešla nelegitimní vláda, musíme očekávat, že tato parlamentní koalice i Fialova vláda jako taková budou brzy končit. Postrádají totiž důvěru většiny společnosti. Být na místě P. Fialy, začal bych už balit – na cestu do Brna.

 

P. S.

Český premiér P. Fiala mele nesmysly do mikrofonu na své první tiskové konferenci po hlasování o důvěře. Je mi ho upřímně líto. Vypadá jako vyoraná myš, která přežila svou smrt. Asi už tuší, že po nekončících skandálech okolo V. Rakušana a těch jeho „polomafiánů“ ze STAN se konec jeho vlády blíží. Dobře mu tak! V příštím životě snad podobné chyby opakovat nebude. Tak tomu bývá, když se předsedou vlády stane „politolog na baterky“. Jinak to ani dopadnout nemohlo!

Užvaněný V. Rakušan se ještě pokouší vylhat ze svých skandálů. Lépe by udělal, kdyby nadobro zmizel a už se do konce života nevracel. Oddechli by si všichni ‒ včetně „Fialového Péti“ z Brna. Také Pekařka Adamová, Pasáček vepřů a Dredař . Ne všechno se dá vyřešit žvaněním. Někdy ani slova nestačí na to, aby pojmenovala tu hrůzu (také v očích některých „vítězných“ politiků), kterou teď vidíme na naší politické scéně. Konec se blíží a nebude hezký…

Na shledanou v lepších časech! Těch skutečně svobodných a demokratických.

13. 1. 2022

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář