Jdi na obsah Jdi na menu
 


A máme Silvestra… – František Růžička

5. 1. 2015

Už je to tak a vůbec nic s tím nenaděláte. Jsme zase o rok starší. Nám, dříve narozeným, to utíká obzvlášť rychle. Nejspíše to bude tím, jak naši komentátoři a komentátorky (pardon, dámy mají v životě přednost) mluví rychle. Zatímco pan prezident jako by rozvážně rozjímal nad tím, co ze svých slov vypustí, ony (ženy) drmolí a drmolí, že jim mnohdy ani není rozumět. Snad je jejich honorář odvozen od vypouštěných slov. A i kdyby rozumět dobře bylo, tak nad některými zprávami musí zůstat rozum stát, i kdyby se mu vůbec, ale vůbec nechtělo. 

Takže Silvestr. Ovšemže svatý. Narodil se koncem 3. století v Římě, jako křesťan přečkal pronásledování a roku 311 byl zvolen papežem. Tedy v době, kdy císař Konstantin povolil křesťanství. Jenže to pronásledování se nám nějak protáhlo až do 21. století. Také díky občas u nás vládnoucí ČSSD. Papež sv. Silvestr vydal četné předpisy o obřadech a liturgická nařízení. Byl to právě on, kdo podle legendy pokřtil samotného císaře Konstantina Velikého a jeho ženu sv. Halenu uzdravil z malomocenství. Zemřel roku 335 a je pochován na hřbitově sv. Priscilly. Na hrobě má prostý nápis: „Katolík a vyznavač odpočívá tuto.“ Tolik církevní historie. V lidovém pojetí se pak sv. Silvestr slavil různými způsoby. O silvestrovské noci chodily „Omítačky“, černě oděné cudné ženy s bílým šátkem na hlavě a po příchodu do stavení ometaly plotnu, aby nepřišlo něco nezdravého. Nakonec popřály a požádaly o almužnu. Tak si také něco nadělme…

S politováním konstatuji, že mi v posledních číslech Svobodných novin chybí postřehy kocoura Mikeše. Tato postavička je snad nejmilejším zvířátkem pohádek o Mikešovi, které mistr Lada svým uměním vyprávěl a obrázky doprovázel. Víme, že otec Lada tohoto oblíbence vytvořil pro své dcery, které zcela okouzlil. Musel si proto vymýšlet další a další nová dobrodružství. Tak se Mikeš dostal na stránky časopisu a později do knížek. Jenže všeho do času. Když rozbil babičce krajáč (víte, co to je?) se smetanou, velice se styděl, bál se a odešel se svým ranečkem do světa. Do světa neznámého a nevlídného (jako dnes?). Tam se ale neztratil a vrátil se ve zdraví domů do Hrusic… Že by se nám i náš Mikeš ze Svobodných novin na internet znovu vrátil? O Vánocích to už určitě nebude. Tak mu zatím trochu pomůžeme s některými světovými (českými) poznatky. 

● České dráhy vyzvaly cestující lidstvo, aby si ověřilo, kdy že pojedou vlaky. Někde spoje posílily, někde orubaly. Zásadně se jezdí podle nového grafikonu 2014/15. O tom, že nám zase zvedly marži, ani zmínka. Tak šťastnou cestičku! 

● U našich sousedů (Německo) letos údajně uvidí Popelku (Tří oříšky pro Popelku) celkem dvanáctkrát. No vidíte, jak ta socialistická kultura vzala u srdce (nebo pod krkem) i tu imperialismem prohnilou společnost.

● A tu jsme si s radostí pustili na náš domácí trh se strategickými zdroji. Dnes nám tečou slzičky, že litr vody z kohoutku stojí 58 kaček českých. Bodejť by ne, když se na tom přiživili Francouzi, Angličani a možná i Turci. Ne všude tedy nají v kavárnách vodu zdarma. O latrínách ani nemluvě!!! V Praze si zaplatí už 77,66 Kč za kubík. Jak krásná čísílka! 

● Stejně jako na ČD. Profláklo se, že krom mizerného žoldu pro vedoucí pracovníky (manažery, oni nepracují, jen myslí) utratily za vagónky 14,4 mil., zatímco to mohlo být tak bratru za 13. Pakatel. Jenže ono je to v eurech, občané! Vám je to putna, jezdíte si autíčkem. A důchodce může ležet doma v peřinkách. 

● Ale jedeme dál. V městě Brně nedaleko Vídně uspořádali vánoční prodej psů, jehož cílem bylo upozornit na zacházení s kapry. Nu což. Někde mají „svaté“ krávy, někde labutě, sviště. U nás zase pejsky a kočičky. Nejspíše to dojde tak daleko, že si budeme hýčkat i podsvinčata v parlamentních sněmovnách a konzumovat budeme za potlesku pana Kalouska sarančata, žížalky a veverušky. 

● Ani v širém světě není o legraci a svízel nouze. V takovém Japonsku v jedné restauraci zakázali vstup manželským párům a partnerským dvojicím. Tomu druhému bych se v duchu zdravého žití a rozmnožování nedivil, ale manželům? Kdo ví. Třeba je to zase více přiblíží. 

● V pokrokově smýšlejícím Pákistánu obnoví trest smrti. Konečně. Jen jde o to, za co! Třeba by to zabralo i u nás. Vždyť takový trest smrti ani nemusí být vykonán. Odsouzený může klidně až do smrti dřít v dolech, aniž by to zatěžovalo výplatu pro ochranku a nějaké ty žampiony k snědku by tam také jistě našli. Že je to nehumánní?? Tak si počkejte, až vás také podříznou. 

● A zase pěkně domů. Přímo k sladké erotice. Portál iDnes dražil kultovní kalendář. Tentokráte s lechtivými snímky krásek v latexu. Škoda, že mne nepozvali. Tato charitativní aukce vynesla přes 200 tisíc korun… Jako každoročně výtěžek poputuje na konto Masarykova onkologického ústavu. Tatíčku Masaryku, odpočinutí lehké! 

● Odpočinutí lehké jistě měla paní poslankyně z ODS, když se navezla do ministra Stropnického, cože to žvanil v natočeném televizním filmu. Paní poslankyně, ona to byla filmová fikce, což nedokážete nejspíše rozeznat od nefixní politiky ODS v uplynulých letech. Prostě – komu není dáno, tomu není pomoci. 

● A jdeme do finále. Vrbětice varují. Mírumilovná politika Václava Havla s rozprodejem (spíše likvidací) Československé lidové armády a ekonomicko-tvorná politika Václava Klause s transformováním muničního arzenálu do rukou protřelým kšeftsmanům měly za tragický následek v nedalekém okolí Vrbětic. Známější pojem jistě bude „Slavičínská zbrojovka“. Bezesporu jde o souhrn systémových chyb, na kterých se naši vrchní velitelé branné moci státu postupně podíleli!!! Dobře si ty Vašíky dovedu představit ve stanech u Waterloo. Cvičení pisálkové a rétorikové. 

● Zpravodajskou tečku tvoří poselství Policie České republiky. Hlídejte si svoje věci, opatrujte se! My na to nestačíme! Varováním jsou vypáčené boxy na autech i na horách. Heslo „Pomáhat a chránit“ je poněkud dlouhodobě málo účinné. Najměte si svého vlastního policajta!!!  

Závěr proto patří vycvičenému pisateli Ludvíku Vaculíkovi (Vánoční lyžování, LN 23. 12. 2014): „Zájem o všemožné atrakce zahlušuje ticho, city a myšlenky, jež mají mířit k přijetí Syna Božího. - Ale nemoralizuj tady a jdi o Vánocích do kostela…“ 

Moudra platí i nadále. Takže nebudeme ze SN dělat snůšku novinářských vajec a záprtků! Nicméně – moudro je moudro! „Zeman bude i nadále tvrdit, že čelí spiknutí elit a médii. Volí stejnou taktiku jako svého času Richard Nixon. Když média kritizovala  jeho chování během aféry Watergate, vydal svým pobočníkům pokyn: Musíte pokračovat v útoku na média. Musíte zničit jejich věrohodnost…“ (Erik Tabery, Respekt). 

František Růžička (Hlas svědomí), České Budějovice

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

spiknutí elit a médii - 15. ledna 2015 a případ Helric Fredou

(Zeman , 19. 1. 2015 20:08)

Volí stejnou taktiku jako svého času Richard Nixon. Když média kritizovala jeho chování během aféry Watergate, vydal svým pobočníkům pokyn: Musíte pokračovat v útoku na média. Musíte zničit jejich věrohodnost…“ (Erik Tabery, Respekt).
P. C. Roberts: Charlie Hebdo ukazuje jak se dělá:
Ta záležitost má v sobě mnoho z charakteristiky činu provedeného pod cizí vlajkou. Útok na redakci karikaturistů byl disciplinovaným profesionálním aktem, typickým pro činnost zvláštních bezpečnostních jednotek, zatímco podezřelí, kteří byli v Paříži po aktu obklíčeni a zastřeleni, se jeví jako fušeři a ukázkoví neprofesionálové. Jako kdybychom zde měli dva odlišné týmy.

Muslimští teroristé jsou obvykle připraveni po svém útoku zemřít, avšak oni dva profesionálové útočicí na Charlie Hebdo, byli rozhodnuti po činu uniknout – a také se jim to po jistou dobu i dařilo. K jejich totožnosti se pak už skoro „jako obvykle“ dospělo tak, že oba pro potřebu úřadů zanechali v ukradeném autě svoje občanské průkazy. Takováto chyba je nejen v křiklavém rozporu s profesionálním provedením předchozího útoku na Charlie Hebdo, ale až nepříjemně připomíná cestovní pas, který byl „zázrakem“ objeven v ruinách newyorských dvojčat (WTC), a posloužil k obstarání identity 11 únosců letadel z roku 2001.

Jako nezvratný závěr platí, že občanské průkazy v ukradeném autě atentátníků jsou průkazy bratrů Koachiů, typických obětních beránků, policií později zastřelených, od nichž se už nic nedovíme, a nikoliv občanskými průkazy profesionálů, kteří Charlie Hebdo skutečně přepadli. Faktem, který tento závěr potvrzuje, je zpráva, že třetí muž z útoku na redakci karikaturistů podezřelý, jistý Hamyd Maurod, údajný to řidič ukradeného auta, když zjistil, že je v médiích citován jako osoba do útoku zapletená, neodkladně hledal spásu v náručí pařížské policie, vědom si toho, že z rukou bezpečnostních speciálních složek by mu hrozila nekompromisní a rychlá smrt.

Další hádankou oficiálně vyprávěného příběhu, která zůstává presstitutkami štítivě nepovšimnuta, je údajná sebevražda člena právnického oddělení francouzské policie, fungujícího při vyšetřování incidentu jako osoba nejvýznačnější. Z neznámých důvodů Helric Fredou, úředník, přítomný ve většině důležitých pátrání z poslední doby, se 7. či 8. ledna (obě tato data se citují v opožděné policejní zprávě pro média), rozhodl, že se ve své kanceláři a uprostřed noci zastřelí – a to přímo při sepisování zprávy o průběhu svého vyšetřování uvedeného incidentu.

V Praze si zaplatí už 77,66 Kč za kubík. Jak krásná čísílka! - 666 – die Zahl des Tieres

(Johannes Rothkranz, 6. 1. 2015 14:48)

Pane autore, jste slušný člověk a tak chápete, že dějiny jsou pokračování toho předchozího. Prostě a jednoduše v historii, v dějinách se toho událo mnoho a mnoho. Co si z toho vybrat? Co bude nejvíce sypat, vynášet? Od toho tu máme ekonomy a zejména politické ekonomy. Jednou z těchto postav je těžko zapomenutelný Václav Klaus, který se představil v rozhovoru http://www.ceskatelevize.cz/zpravodajstvi-brno/novinky-ze-studia/289040-spolecny-vyslech-vaclav-klaus-a-dominik-duka/
Dá se pak říci, proč pak stojí "kubík" vody 77 Kč - na počest Charty 77 (?) a těch 66 haléřů má být správně 666 Hal, aby to bylo o těch číslech šelmy, jak máme v Bibli! Co litřík vody to svěcený finanční šelmou s čísílkem 666? Teče pak svěcená vody očíslovaná "čísílky?"
Tak je postavené celé "svobodné hospodářství"? Mají pravdu klasici jako v práci původně německého originálu Johannes Rothkranz, 666 – die Zahl des Tieres, Verlag Anton A. Schmid, Durach 1996, přeložil Jaroslav Voříšek 1998 ?
"Do vědomí vystřízlivělých zbožných katolíků se konečně, díky Bohu, dostává také rychlé realizování stavu, v němž „nikdo nemůže koupit nebo prodat, leč kdo by měl znamení, buď jméno šelmy nebo čísla jména jejího (Zj 13, 17), který probíhá přímo před jejich ještě rozespalýma očima. Jenže jak známo, čert už vůbec nespí! Podařilo se mu zmocnit se některých sotva probuzených a znovu jim podat silnou dávku svého záludně uspávacího
jedu. A takto uklidnění neměli přirozeně na práci nic lepšího, než svým ‚spolutrpícím‘ tuto ďábelskou ‚medicínu‘ horlivě dál doporučovat.
Není tedy žádný důvod k obavám! Jde přece jen o pár prosťáčků, kteří ve
svém primitivním a neobratném pojetí apokalyptických proroctví jdou dokonce tak daleko, že věc s ‚označením na pravé ruce nebo na čele‘ (Zj 13, 16) berou opravdu doslovně! A zatímco vyhlížejí ďábelské nebezpečí odjinud, vychází ďábelský omyl právě ze strany těchto prosťáčků.

Zednářské lóže jsou zločinecké organizace!

(Luděk Sypěna, 6. 1. 2015 18:16)

No, tak vést diskuzi s idiotem, který o zednářstvu ví pouze to, co tato zločinecká organizace hlásá navenek (čili jejich zastírací propagandu), může zase jenom idiot! Proto každého kdo náhodou zabloudí na tento web, odkazuji na literaturu, která se zednářstvem zabývá, ale rozhodně ne pohádkami o ušlechtilých mužích, ale o jejich zločinech! Protože zednářská lóže je zločineckou organizací. Je ovšem možné, nevážený chytrolínku, že vy sám jste členem nějaké nižší složky této organizace (kde je pouze nevědomí póvl této organizace, kterému se vypráví báchorky a o skutečných cílech zednářstva vyšších stupňů, nemá ani potuchy, nebo jim nevěří). Pravděpodobnější ale bude, že jste si přečetl nějaký pamflet z knihkupectví, kde se o této zločinecké organizaci píšou pouze pohádky o ušlechtilých mužích. Autoři těchto knih jsou téměř 100% Židé a zednáři! Této propagandistické literatury vychází kvanta! Každému tedy vřele doporučuji tyto díla: E. Ludendorff; Eliminace zednářstva odhalením jeho tajemství
M. Jacobs; Talmudismus arcinepřítel lidstva Díl (Židovstvo, zednářstvo, světová vláda)
A. F. Pavlov; Židovská nevyhlášená válka lidstvu
T. Romanescu; Páni a otroci 20. století – Světová židovská konspirace
Stahujte z www.spiknuti-proti-cirkvi-a-lidstvu.com
Doporučuji i dokumentární snímky o zednářstvu na této stránce!

Re: Zednářské lóže jsou zločinecké organizace!

(autor článku, 7. 1. 2015 16:04)

Vážení - oba - předchozí pánové!

Pište si pochopitelně co chcete, ale ten nosný článek byl o něčem zcela jiném. Doporučuji přečíst znovu. Nebo poslat samostaný článek do redakce SN.
autor F.Rů