Jdi na obsah Jdi na menu
 


Novoroční přání – Ing. Vladimír Veselý

5. 1. 2015

Po Vánocích zákonitě přichází Silvestr a s ním i bilancování průběhu roku a novoroční předsevzetí. I novoroční projev krále o stavu země. Ten bývá všelijaký, ale zpravidla je sebechvalný. Už jsme se sice dočkali i přiznání, že republika nevzkvétá, ale to byla zřejmě jen dobře promyšlená lež pro získání sympatií lidu, stejně jako to falešné srdíčko za podpisem. Většinou se král předvádí v nových šatech slibů do budoucnosti, aby jej lid nesesadil. Obvykle se najde i pár šikovně radících krejčíků, kteří mu slíbí ušít šaty z těch nejpůsobivějších slibů s podšívkou hanobení jeho předchůdců. Nebo z látky, kterou údajně nevidí ti, co zhřešili, což je nenapadnutelné, protože ten, kdo zhřešil, to nepřizná. Navíc to souzní s náladou lidu, zpytujícího své svědomí, a proto dav mlčí jako v pohádce „Císařovy nové šaty“. Nikdo se neodváží díky svému máslu na hlavě císařovu módu kritizovat, věda, že vedle něj může být Bretschneider, který si to zapisuje (nebo někdo z těch, pro něž nechal Miloš Zeman zakoupit těch třináct pušek pro odstřelovače). Čeká se proto, až se najde odvážné a prokazatelně nevinné dítě, které dostatečně hlasitě zvolá: „Král je nahý!“ Nebo: „Dnešní demokracie je totalita satanismu!“

Ač nejsem zdaleka tak nevinný, rád bych to zvolání učinil já, ale třebaže se velice snažím, nikdo mě neposlouchá – a je to výkřik do tmy. Lidstvo chce být klamáno, snad už proto, aby mohlo brblat a cítit se ukřivděno. Když se mu navíc nasype na hlavu trochu hliníku a barya, jsme tam, kde jsme. Procitne, až jim inflace zničí všechny jejich úspory, auta i domy, nebo až bude mít hlad a žízeň ve vybombardovaných městech. Teď už, pravda, nehrozí, že budou muži muset odjíždět v dobytčácích na frontu, protože bojovat budou převážně stroje, ale vynalézavost lidí, jak se zabíjet, je nekonečná. My však, jsouce po bradu ve splašcích, budeme stále společně volat na ty, co proti tomu budou chtít něco udělat: „Nedělejte vlny!“

Václav Havel, když jej kritizovali, měl prý prohlásit: „Počkejte, až budu prezidentem, já vám ukážu!“ Miloš Zeman, když dosáhl tohoto postu, nám to ukazuje v reálu. Před zvolením sliboval, že prý budeme všichni slyšet. Teď hlásá, jak je obvyklé, že nátlaku davu neustoupí. Ukazuje nám, jak je dobré kritiky trestat a pochlebníky odměňovat. Udělal z prezidentství soukromou funkci, v níž „nám ukáže!“. A tak vše běží zaběhaným způsobem jako naše úspory – ne od desíti k pěti, ale od pěti k jedné. Abychom měli třeba miliardy na předražený nákup velkokapacitních letadel, která slouží prakticky jen jako žebřík komusi, kamsi a navíc si je nechat opravovat téměř za jejich pořizovací cenu. Občané to zaplatí, pro ně se nevládne. Pro ty stačí bič, cukr je třeba jinde.

Komu není rady, tomu není pomoci, říká staré české přísloví. A takové mám rád. Proto se raději pro tentokrát zdržím velkého mentorování a doporučím jen jedno také staré a rovněž nerespektované přísloví z doby, kdy ještě judaismus byl prolidský a pokrokový: „Nedělej druhým to, co nechceš, aby dělali oni tobě!“ Kdyby to všichni respektovali, měli bychom se všichni dobře. Politici by si nemuseli vymýšlet falešný čistý štít a svět by se nenacházel před kolapsem. A bylo by nám hej!

Opravdové a radostné PF 2015, pokud je to ještě možné, přeje všem dobrým a slušným lidem

28. 12. 2014

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Odhalení: mimozemské spisy II“, 17. díl a zatmění Slunce pátek 20. 3. 2015

(L.Čermák, 19. 1. 2015 20:35)

Lidstvo chce být klamáno, snad už proto, aby mohlo brblat a cítit se ukřivděno. Když se mu navíc nasype na hlavu trochu hliníku a barya, jsme tam, kde jsme. Procitne... Lidstvo chce být klamáno, snad už proto, aby mohlo brblat a cítit se ukřivděno. Když se mu navíc nasype na hlavu trochu hliníku a barya, jsme tam, kde jsme. Procitne? - Ale něco mne napadlo. Na svém blogu jsem se už několikrát v rubrice „multidimenzionální prostor“ zabýval Einsteinovou „obecnou teorií relativity“, která předpokládá, že čím hmotnější objekt, tím je v jeho okolí více zakřiven časoprostor. A ve sluneční soustavě je nejhmotnějším tělesem samozřejmě Slunce. Domnívám se dokonce, že tento jev může i za to, že čím víc se blížíme ke Slunci, tím jsou tam oběžné dráhy planet k sobě blíž (viz můj článek „Kopíruje sluneční soustava gravitační zakřivení?“).

V okolí našeho slunce je tedy ve sluneční soustavě nejvíc zakřiven časoprostor. A pokud bychom si tedy představili možnou existenci paralelních vesmírů, které se nalézají v nám dosud neznámých rozměrech, mělo by to být právě v těchto gravitačních prohlubních k nim přeci blíže. A tak se ptám: využívají snad případní neznámí cestovatelé v UFO gravitační zakřivení Slunce k cestování do jiných dimenzí?
http://play.iprima.cz/zahady-konspirace/odhaleni-mimozemske-spisy-ii-17

http://liborcermak.blog.idnes.cz/c/444377/Co-delaji-UFO-u-Slunce.html#t2
14. 6. 2013 - Updated: 2015-01-12T19:41:21.000Z ... RNDr. Zdeněk Stuchlík, CSc. teoretický fyzik, děkan Filozoficko ... Přestala by platit Einsteinova speciální teorie relativity. ... Video Petr Kulhánek, Jaký je náš vesmír - milníky současné
Pokud stále váháte, kam se vydat za úplným zatměním Slunce 20. března 2015 (které v ČR ... Zdeněk Stuchlík ze Slezské university v Opavě.
Venuše se v těsné konjunkci (0,1° jižně) s Uranem ocitne 4. 3. ve 20 hodin. Seskupení Měsíce, Venuše a Marsu bude pozorovatelné 22. 3. večer nízko nad západním obzorem. O půlnoci pak dojde ke konjunkci Měsíce s Venuší, Měsíc se bude nacházet 3,5° jižně.

V pátek 20. 3. nastane úplné zatmění Slunce, které bude od nás pozorovatelné v dopoledních hodinách dostatečně vysoko nad obzorem jako částečné. Pás totality prochází pozorovatelsky nepříliš příznivými oblastmi okolo Islandu a Grónska. Jako úplné se bude toto zatmění jevit ze severních oblastí Atlantiku a přilehlých částí Severního ledového oceánu, Faerských ostrovů a Špicberků. U nás bude velikost zatmění (v jednotkách slunečního průměru) v maximální fázi 0,738. Časový průběh zatmění u nás
východ Slunce 06 h 04 min
začátek zatmění 09 h 37 min
maximální fáze 10 h 46 min
konec zatmění 11 h 58 min

ing Veselý

(F, 7. 1. 2015 17:05)

Takový článek si nezaslouží žádný komentář, škoda slov.