Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 10

10. 12. 2015

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

REDAKCE

●●●

● Sametová revoluce nenaplnila všechna očekávání lidí, řekl Babiš

Podle vicepremiéra Andreje Babiše nesplnila sametová revoluce všechna očekávání lidí. Předseda hnutí ANO v úterý řekl, že po 17. listopadu sice přišla svoboda, ale i negativní jevy. Babiš si spolu s dalšími politiky ANO připomněl 26. výročí sametové revoluce u pamětní desky na Národní třídě v Praze. - „Tak samozřejmě 17. listopad nám přinesl základní změny - svoboda slova, svoboda cestování a volného pohybu a svoboda podnikání,“ uvedl. Tyto hodnoty si podle něj musíme připomínat. „Vidíme, že už někteří naši mladí studenti ani nevědí, co to byl 17. listopad, co ti lidi, kteří se nebáli bojovat proti komunistickému režimu, pro nás přinesli,“ dodal.  (Novinky.cz, 17. 11. 2015, 11:26)

─────

Je úsměvné, když o zklamání lidí z tzv. sametové revoluce, která žádnou revolucí nebyla, hovoří bývalý člen KSČ a agent StB. Jestli se něco po listopadu 1989 nepovedlo, je to právě tento fakt: že o našem životě rozhodují lidé typu A. Babiše. Je ovšem i naší vinou, že se takové osoby, jako A. Babiš či R. Kleslová, do politiky dostaly a že se mohly vyšplhat po žebříčku moci až tam, kde dnes jsou. „Revoluce“, kterou režírovali ochránci takových podivných postaviček, jako je agent Bureš, nemohla dopadnout jinak. A není jisté, zda by případná další „revoluce“, vyvolaná oprávněnou nespokojeností občanů, nedopadla stejně.

●●●

● Komentátor Aktuálně.cz se pozastavil nad Babišovou účastí na Národní

„Babiš svíčkující na Národní a přemítající, že rok 89 nesplnil očekávání, to, abych tak řekl, poněkud ambivalentní pohled, že,“ uvedl na svém Twitteru komentátor serveru Aktuálně.cz Jan Lipold. (ParlamentníListy.cz, 17. 11. 215, 10:46)

 ─────

Babiš, Krnáčová a Šlechtová (a další ministři za ANO) u pomníku 17. 11. 1989 – to je opravdu nonsens, který má jediný cíl: přesvědčit veřejnost o tom, že ANO má něco společného s událostmi před 26 lety. Je třeba říci naprosto rezolutně: Ne, nemá s tím společného vůbec nic. Jen si přihřívá svou politickou polívčičku a snaží se zalichotit veřejnosti, která má, bohužel, krátkou paměť. A mladí lidé vůbec žádnou, takže ty lze oblbnout jako první…

●●●

● Miroslav Kalousek přišel s novým výkladem sametové revoluce

Sametovou revoluci v listopadu 1989 připravily zpravodajské služby tehdejšího režimu, říká první místopředseda TOP 09, poslanec Miroslav Kalousek v obsáhlém rozhovoru, který poskytl serveru Reflex.cz. - „Jsem hluboce přesvědčen, že 17. listopad 1989 jsme nepřipravili my, řadoví svobodomyslní lidé, ale intelektuální elita totalitního režimu, čili zpravodajské služby,“ prohlásil Kalousek s tím, že tato elita si uvědomovala, že režim se hroutí, že se musí něco stát a že by přeměnu měli udržet pod kontrolou.  (ParlamentníListy.cz, 17. 11. 215, 14:23)

─────

Kalousek konečně kápnul božskou. Je třeba se oprávněně ptát: proč to dělá? Jistě to není náhodou.

●●●

● Totální triumf Miloše Zemana: Tisíce lidí řvaly nadšením a prezident zpráskal ty, kteří nám podle něj vymývají mozky

Na Albertov, odkud před 26 lety vyšel studentský průvod do centra Prahy, dnes dorazil i prezident Miloš Zeman. Minulý rok tam na něj čekali odpůrci, letos promlouval k příznivcům, kteří dorazili na jeho podporu. „Ať žije Zeman,“ přišel za skandování přítomných. (ParlamentníListy.cz, 17. 11. 215, 14:46)

─────

Tentokrát to měl Zeman pevně ve svých rukou, i když souběžně probíhala akce loňských „červenokaretníků“ na Národní třídě v Praze. Objevily se i rudé trenky, které prozradily, kdo stojí za provokací s trenýrkami (místo prezidentské standarty) na Pražském hradě. Zemanovi stoupenci si zatleskali a oslavili svého prezidenta, ale víc nedokázali. Zeman byl hlavní postavou tohoto shromáždění, ostatní na něj neměli. Jeho názory z proneseného projevu byly skutečně jeho. Nikdo mu je nenapsal – patrně na rozdíl od „státnického“ projevu B. Sobotky, který teď novináři chválí a rozplývají se nad ním nadšením.

●●●

● Ruský šváb, Zeman v objetí s krtečkem. Na Národní třídě vlály trenky a hledal se nový prezident

Účastníci demonstrace na podporu uprchlíků dorazili z náměstí Míru na Albertov, kde má akci Blok proti islámu, který se na adresu migrantů vyjadřuje velmi tvrdě. Obě skupiny od sebe odděluje zhruba deset policejních vozů. (ParlamentníListy.cz, 17. 11. 215, 16:34)

─────

Uprchlická krize začíná výrazně polarizovat českou společnost. Kde jsou ty časy, kdy policie oddělovala na 1. máje od sebe na jedné straně anarchisty a na straně druhé „holohlavce“? Na tuto dobu budeme už jenom nostalgicky vzpomínat jako na „zlaté časy“. Vstupujeme do velice složitého období, kdy nás už nečeká nic dobrého. Po již probíhající válce mezi militantním islámem a skomírajícím, neduživým křesťanstvím přijdou války o surovinové zdroje: fosilní paliva i vodu. Okolo roku 2030 nás pak nejspíše čeká nová světová válka…

●●●

● Komentář Petra Fischera: Jak se revoluce zvrátila v oprašování starého režimu

Nebyla to revoluce, ale dohoda o pokojném předání moci, teď už to víme a můžeme říkat… Věta, která z odstupu 26 let zní poněkud divně, protože se týká události, které se ještě občas pateticky řekne sametová revoluce. A je o to divnější, neboť ji vyslovuje jeden z tehdejších revolucionářů, disident a pozdější politik a předseda vlády Petr Pithart. Ne, pane Pitharte, sám dobře víte, že tak to není. (ihned.cz, 17. 11. 215, 17:41)

─────

Petře Fischere, bohužel se mýlíte a Váš jmenovec má pravdu. Aby ji neměl! Vždyť u toho tehdy byl a dobře ví, jak se věci měly. Asi je jediný, kdo má odvahu i po těch letech říci pravdu. Ale věděli to i jiní a již mnohem dříve než P. Pithart, který začátkem roku 1990, kdy se ještě dalo ledacos změnit a definitivně se zbavit komunistů, „slyšel trávu růst“. Například M. Dolejší, autor slavné Analýzy 17. 11. 1989. Ten to zveřejnil již na podzim roku 1990.

●●●

● Policie vytlačila demonstranty od Úřadu vlády, několik jich zadržela

Policie zasáhla proti demonstrujícím proti migraci u Úřadu vlády. Několik set lidí odmítalo více než hodinu po oficiálním konci akce opustit navzdory výzvám prostor. Těžkooděnci rozdělili demonstranty na dvě skupiny a vytlačili je pryč. Několik lidí policisté zadrželi. - Na místě zasahovalo zhruba sto těžkooděnců. Lidé skandovali hesla „Demisi, demisi“ nebo „Nic než národ“. Ozývaly se hlasité výbuchy dělbuchů. Policisté zadrželi dva účastníky, kteří v rozporu se zákonem házeli v davu petardy. (iDNES.cz, 17. 11. 215, 19:16)

─────

Zdá se, že se Češi konečně po 26 letech nového režimu naučili politicky žít. Demonstrace jsou přece běžnou součástí politického života. To pouze za komunistického režimu si lidé odvykli být aktivní. Tehdy jim stačilo chodit na schůze a platit členské příspěvky. A neprotivit se mocným. To některým lidem zůstalo dodnes. Migrační krize všechno mění. Dosud poklidné časy našich politiků končí. Výzvy k demisi mohou být začátkem nutných změn. Naše země je potřebuje jako prase drbání. Politikové typu neslaného a nemastného B. Sobotky nemohou obstát v těžkých časech, jež nás čekají. Krasořečníci nás neuchrání od hrozby, kterou představuje militantní islamismus. Potřebujeme politiky razantní, kteří sice neumí tak krásně řečnit jako B. Sobotka, ale nebojí se přijímat tvrdá a jasná rozhodnutí!

●●●

● VIDEO: Rudé trenky zavlály i v Holešovicích

Na dvou továrních komínech v pražských Holešovicích se v úterý odpoledne u příležitosti výročí 17. listopadu objevily rudé trenýrky, ne nepodobné těm, které koncem září nahradily prezidentskou standartu na Pražském hradě. Trenýrky i v tomto případě vyvěsili muži převlečení za kominíky. (Echo24.cz, 17. 11. 2015)

─────

Je to prosté: dvakrát opakovaný vtip přestává být vtipem. To opravdu stoupenci K. Schwarzenberga neumí nic jiného než se pořád opakovat? Že by „pražští kavárníci“ nedokázali něco nového vymyslet?

●●●

● Muž žádal o zásah kvůli obrázkům Marxe a Lenina, strážníci sebrali jeho

Výročí sametové revoluce si v Brně komunisté vybrali k tomu, aby na Moravském náměstí protestovali proti kapitalismu. Že mávají transparenty s portréty Lenina a Marxe, se ovšem nelíbilo kolemjdoucímu muži, který žádal přítomné strážníky, aby zakročili. Nakonec skončil v poutech sám. (iDNES.cz, 17. 11. 2015, 17:51)

─────

To jsou paradoxy, pane Vaňku! I to je jeden z důsledků nepotrestání komunistů po listopadu 1989. Že v tomto politickém divadýlku hrál hlavní roli jistý V. Havel, to je snad nad slunce jasnější! Je to podobný politický „kabaret“, v němž dnes vystupuje ruský prezident V. Putin, včerejší agresor na Ukrajině, coby „mírotvůrce“, bez jehož angažmá nebude možno porazit tzv. Islámský stát.

●●●

● Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci Česka, řekl Dienstbier

Prezident Miloš Zeman pomáhá vytvářet podhoubí pro fašizaci české společnosti, je přesvědčen ministr pro legislativu a lidská práva Jiří Dienstbier (ČSSD). Některé výroky hlavy státu jsou podle něj xenofobní a islamofobní a vytvářejí ve společnosti strach. (Lidovky.cz, 18. 11. 2015, 11:24)

─────

O J. Dienstbierovi ml., protekčnímu synkovi někdejšího disidenta (bývalého komunisty) a občanovi USA (!), netřeba ztrácet slov. Po celou dobu, kdy je členem Sobotkovy vlády, prokazuje každým svým výrokem i činem, že je nejhloupějším a zároveň nejzbytečnějším ministrem, a to na rozdíl od jiných, pracovitých členů této vlády. Jako příklad mohu uvést nominanta ANO v Sobotkově vládě – ministra dopravy D. Ťoka. Z takových by si měl vzít příklad: méně žvanit a konečně začít něco dělat, je-li toho vůbec schopen. O tom si ale dovolím pochybovat. Premiér Sobotka by se měl Dienstbiera co nejdříve zbavit – ještě předtím, než sám podá demisi. Už to měl dávno udělat.

●●●

● Zemanova vlastizradada

Zemanův projev sklidil od svých odpůrců buď vlnu kritiky, nebo je ponechal v němém úžasu, kam že to zase posunul hranice myslitelného. Slova ovšem mohou někdy mást. Myslím, že projev to byl naopak velmi dobrý, akorát si při něm pan prezident spletl strany. - Byla to tedy ze strany Miloše Zemana vlastizrada, jak se teď asi ještě v plné kocovině domnívají organizátoři demonstrace, nebo to byl spíše dadaismus a náš prezident je další velký kejklíř, který si střílí z nás všech? Ať tak či tak, 17. listopadu se na Albertově psaly dějiny, které právem patří do kroniky naší české zeměplochy. (Deník Referendum, 18. 11. 2015, 09:06)

─────

Když jsem si přečetl titulek tohoto článku, domníval jsem se, že se jedná zase   o další případ mladého pisatele, který se ve škole nenaučil základům pravopisu. Nebylo tomu sice tak, ale jinak obsah článku potvrzuje, že se jedná o názor nevyzrálého jedince, který si plete dojmy a pojmy a neví o životě zhola nic. Doba, kterou prožíváme, a zejména ta, kterou máme teprve před sebou, je příliš vážná na takovéto nevážné úsudky. Autor by si měl nejdříve srovnat myšlenky v hlavě a pak teprve něco psát. Jinak z toho vznikne podobný blábol, jaký představuje tento jeho článek. A co se týká vlastizrady, té se dopouštěli a dopouštějí úplně jiní politikové, nikoli M. Zeman. Jestlipak pisatel vůbec tuší, koho mám na mysli? Měl by více přemýšlet a raději se nepouštět do písemných projevů. Tím prospěje této zemi nejvíce.

●●●

Studenti svolávají na Albertov Skutečnou oslavu 17. listopadu

Skutečnou oslavu 17. listopadu chtějí v sobotu 28. listopadu uspořádat studenti, kterým se nelíbí to, že na výročí listopadových událostí roku 1989 a 1939 nemohli přijít k pamětní desce na Albertově. ČTK to dnes řekli organizátoři akce. Reagují na to, že v den oslav 17. listopadu ochranka studenty k pamětní desce nepustila kvůli tomu, že na Albertově o několik hodin později začínalo shromáždění příznivců prezidenta Miloše Zemana. Podle studentů je takový postup neospravedlnitelný. (ČeskéNoviny.cz, 18. 11. 2015, 13:18)

─────

Copak bránilo studentům, aby si včas rezervovali dobu konání a místo na svou vzpomínkovou akci? Zase si někdo vzpomněl - s pověstným křížkem po funuse, což se stává českou politickou specialitou, že by se mělo něco udělat, aby se oslabil dojem z jinak bezchybné akce M. Zemana. Zeman měl úspěch a nikdo s tím, zdá se, nepočítal. A nikoho ani nenapadlo, aby mu to překazil. Kdyby to totiž nějaký politik udělal, už by nejspíš ve své funkci nebyl. Je s podivem, že studenti, jinak pasivní až hrůza, by něco chtěli slavit. Kam se poděla jejich „revolučnost“ z roku 1989? Vyšuměla – jako všechno ostatní. To jen potvrzuje, že studenti byli před 26 lety někým řízeni, zatímco disidenti typu V. Havla se pro jistotu schovali (např. Havel na Hrádečku), aby se jim nic nestalo. Dnes už si můžeme přiznat tuto tvrdou pravdu. Tak to doopravdy bylo a o žádnou revoluci, byť „sametovou“, se nejednalo. Není co oslavovat – kromě puče tajných služeb…

●●●

● „Neobolševistická“ Česká televize przní děti? Zrušit, žádá bývalý člen RRTV

Bývalý člen Rady pro rozhlasové a televizní vysílání a muž stojící u zrodu ODS Petr Štěpánek navrhuje zrušit Českou televizi. Podle něj totiž funguje pouze jako "hlásná trouba Eurounijního neobolševismu." (EuroZprávy.cz, 18. 11. 2015, 13:35)

─────

SN kritizují ČT již mnoho let a poukazují na to, že neplní svou veřejnoprávní roli. Jediným řešením je: zrušit tuto instituci a personál „rozprášit“. Ostatních televizí máme dost, takže nehrozí, že by se lidé nedozvěděli, co je nového. ČT nám v tom stejně nijak nepomáhá, pouze stojí obrovské peníze koncesionářů, kterým jsou vnucovány neobjektivní názory. Taková televize je nám k ničemu a je jen dojnou krávou pro vyvolené, jimž je umožněno, aby v tomto molochu pracovali a žili z našich peněz.

●●●

Případ strážníka z Přerova, jež zastřelil muže, rozděluje žalobce

Případ bývalého strážníka, který letos v lednu zastřelil v Přerově během incidentu mladíka, rozděluje státní zástupce. Muže sice policisté navrhli obžalovat z usmrcení z nedbalosti, podle přerovské státní zástupkyně jde však o vraždu. S jejím názorem však nesouhlasí nadřízené krajské státní zastupitelství, které trvá na původní kvalifikaci. Spor žalobců tak bude muset rozhodnout vrchní státní zastupitelství, řekl dnes ČTK šéf olomouckého krajského státního zastupitelství Vít Kasík. (ČeskéNoviny.cz, 18. 11. 2015, 14:16)

─────

Když jsem u jednoho z předchozích článků psal o neznalosti pravopisu mladých „novinářů“, tak tady je to potvrzeno přímo v titulku. Co k tomu dodat? Zpátky do školy, vážení přátelé! Chyby se dopustil ten, kdo psal titulek, nikoli autor původní zprávy ČTK! Je zajímavé, že zájmeno „jenž“ rádi používají právě ti lidé, kteří mají problémy s jeho skloňováním. Tak to v životě bývá…

●●●

BALDÝNSKÝ: 17. tysdopad, prezidentův odpustek každému skinovi

Prezident nechal obšancovat Albertov fízly, kteří pouštěli dovnitř jen ty, kdo si poslušně vzali ceduli s předtištěným nápisem AŤ ŽIJE ZEMAN! Ten, kdo nevypadal uhněten z prozemanovského těsta, musel zůstat venku. „Podle zákona o policii jsme oprávněni zakázat vstup na určené místo,“ opakovali jako před sedmadvaceti lety, kdy bylo „určené místo“ hřbitov ve Všetatech, na němž ležely ostatky Jana Palacha. (Lidovky.cz, 18. 11. 2015, 14:46)

─────

Pan Baldýnský je ještě mladý a události z doby před rokem 1989 zná jen „výběrově“. Zkrátka tak, jak se mu to hodí. Souhlasím s ním, že v Policii ČR přežívá mnohé z doby před „sametovou revolucí“, a to i proto, že řada policistů se rekrutuje z rodin „kovaných komunistů“. Je to podobné jako u příslušníků naší justice. Vždyť i údajná nezávislost soudců je jen prázdná, nic neříkající fráze, kdežto praxe je úplně jiná. Až se zbavíme všech reziduí komunismu, pak tady bude ráj na zemi. To ale ještě dlouho nehrozí. Také proto ne, že novináři typu pana Baldýnského dělali a dělají málo pro to, abychom se dědictví komunismu zbavili. K tomu totiž nestačí pouze kritizovat vše, co se týká Zemana, ale u jiných zavírat nad jejich poklesky oči i uši. Co ovšem pominout nelze, je Baldýnského „jazykové brusičství“: jeho tysdopad je vskutku originální. Co kdyby po vzoru francouzských revolucionářů z konce 18. století navrhl nové názvy měsíců pro český kalendář? To by byl kulturní počin, jaký jsme tu ještě neměli!

●●●

Odhalení: Teroristé chtěli vyhodit do vzduchu Sazka Arenu

Praha jen o vlásek unikla podobnému masakru, který zažila minulý týden Paříž. Alespoň dle Lidových novin, které s odkazem na zdroje z tajných služeb informují o tom, že cílem teroristů měla být Sazka Arena zhruba v době konání mistrovství světa v ledním hokeji, jež Praha hostila v dubnu a květnu 2004. (ParlamentníListy.cz, 19. 11. 2015, 7:48)

─────

Žvásty o tom, že nám nic nehrozí, jsou jen prázdná slova. Co dělali celých těch 11 let naši „investigativní“ novináři, že se o tak závažné věci dozvídáme až teď – bezprostředně po událostech v Paříži? A co odpovědnost tehdejších politiků: předsedy vlády V. Špidly a „jeho“ ministra vnitra S. Grosse? Gross je už po smrti, ale Špidla dělá šéfa poradců B. Sobotky? Co s takovým „kozlem“ v roli zahradníka? Nedovedu si představit, že by tito lidé, včetně současného ministra vnitra M. Chovance či policejního prezidenta T. Tuhého, byli schopni se účinně postavit proti hrozícímu terorismu. Svou neschopnost všichni tito pánové jasně prokázali při zpackaném policejním zákroku v Uh. Brodě, kdy zbytečně zahynulo osm nevinných občanů. Je nejvyšší čas, aby B. Sobotka podal demisi a abychom si v nových volbách zvolili politiky zodpovědnější, kteří budou lépe garantovat naši bezpečnost! Mimořádná doba vyžaduje mimořádná opatření – bez takových figurek, jako jsou výše jmenovaní politici.

●●●

Mozek útoků v Paříži teroristům radil: Jezděte přes Prahu, vyhnete se zatčení

Údajný strůjce pařížských atentátů Abdelhamíd Abaaoud se stal nejhledanějším teroristou současnosti. V jeho plánech figurovalo i hlavní město České republiky. Jak se z bezproblémového dítěte stal fanatický džihádista? (Aktuálně TV, 19. 11. 2015)

─────

To není moc dobrá vizitka práce naší policie, není-liž pravda? Jen to potvrzuje, že vedení Policie ČR ani ministerstva vnitra není v dobrých rukou a měla by být zjednána náprava. Čekat ji ovšem od neschopného a zkompromitovaného B. Sobotky by byla čirá iluze. Česká politika potřebuje sílu, které se v divadle říká „deus ex machina“. Ale dost možná by stačil obyčejný parní válec či buldozer…

●●●

Česko slouží teroristům jako tranzitní stát, doplácí na pověst bezpečné země

Teroristé zřejmě využívají Českou republiku jako tranzitní zemi pro cestu do dalších zemí, například Francie. Podle premiéra Bohuslava Sobotky to naznačují informace zpravodajských služeb. Důvodem, proč teroristé cestují přes Prahu, je rozptýlení pozornosti francouzských orgánů, protože ČR je považována za bezpečnou zem, řekl premiér. Uzavření hranic v rámci Evropské unie premiér odmítá. (E15.cz, 19. 11. 2015, 17:34)

─────

Komentář by mohl být totožný s tím nahoře. Co s takovým premiérem a jeho vládou? Vyměnit! Nejhorší na tom je, že se tito lidé tváří, jako by se nic nedělo. Je to stejná laxnost, jako v případě francouzských tajných služeb, které nekonaly včas, ačkoliv informace měly. Nakonec to však napravily razantní a brilantně provedenou akcí ve čtvrti Saint-Denis. Chce to personální zemětřesení nejen v tajných službách u nás (podobně jako v Polsku), ale zejména demisi neschopné Sobotkovy vlády, která pro bezpečnost občanů nedělá nic. Co si o takovém spojenci v NATO musí myslet šéfové této organizace? Nedivím se, že nám nikdo nevěří.

●●●

Šikovný pan Pokorný. Noviny odhalují osobu, která je prý ještě důležitější než kdysi Marek Dalík

Redaktor MF Dnes Marek Přibil se ve svém komentáři věnuje právníkovi a příteli premiéra Bohuslava Sobotky Radku Pokornému.  (ParlamentníListy.cz, 20. 11. 2015, 9:58)

─────

Další z důvodů, proč by měl B. Sobotka odejít včas, než se všechno „provalí“, ze své funkce. Opravdu si Sobotka myslí, že se mu podaří všechny své skandály zamést pod koberec? Kope tím hrob nejen sobě, ale zejména ČSSD. Členové a funkcionáři této strany  by měli udělat všechno pro to, aby se ho zbavili. Jinak tato strana skončí v propadlišti dějin. Kritika prezidenta za projev k 17. 11. 2015 je pouze odváděním pozornosti od vlastních chyb.

●●●

Babiš nadává na polistopadové mafie, díky kterým je ve vatě. Šafrův server sepsal, co všechno díky tomu získal

Do polemiky s výrokem Andreje Babiše, který v den výročí 17. listopadu prohlásil, že revoluce nebyla tak zásadní změnou, jak lidé předpokládali, a jejich očekávání se nenaplnila, se pouští server Svobodné fórum. - Server poukazuje na to, že ti, co bojovali proti komunistickému režimu, bojovali mimo jiné i proti takovým exponentům minulosti, ke kterým patřil sám Babiš. To znamená, že bojovali proti nomenklaturním kádrům pohybujícím se v totalitním systému jako ryba ve vodě a výborně z něj profitujícím.  (ParlamentníListy.cz, 20. 11. 2015, 11:03)

─────

O takových věcech netřeba ztrácet slov. Čeština (nikoli Babišova českoslovenština) má pro tyto případy jedno velmi přiléhavé rčení: „Zloděj volá: Chyťte zloděje!“ K tomu není nutno nic dodávat. Političtí prospěcháři typu A. Babiše budou každý den tvrdit něco jiného podle toho, jak se jim to momentálně hodí. Babiš to prokazuje neustále. Je špatnou vizitkou Čechů, že takového člověka zvolili ve svobodných volbách. Těmto lidem by mělo být volební právo odňato, protože svému národu jen škodí!

●●●

Stydím se za svého kardinála! vzkázal Putna Dukovi

Kardinál Dominik Duka večer odslouží v Lánech bohoslužbu za prezidenta Miloše Zemana a za vlast. V lánském kostele, který je součástí zámeckého areálu, se tak stane za přítomnosti prezidenta poprvé, řekl novinářům na Pražském hradě šéf hradního protokolu Jindřich Forejt. Bude to zároveň poprvé od roku 1921, kdy jej stát zakoupil, co se podobně významná bohoslužba v lánském kostele uskuteční. (Týden.cz, 20. 11. 2015, 17:24)

─────

Namísto svého stanoviska ocituji jeden z diskusních příspěvků pod tímto článkem: „Pan Putna - to je ten pán, co si do svých úst a konečníku strká cizí pánská přirození??? “ Můj komentář by byl v tomto případě nadbytečný. Kdo by se měl za koho stydět, je nabíledni!

●●●

Policejní šéf Tuhý testuje kožený outfit. Vracíme se k tradici, říká

Policejní prezident Tomáš Tuhý se v poslední době několikrát objevil na veřejnosti ve stejnokroji s koženou bundou. Podle policie to ale není žádný výstřelek, kožená bunda je v souladu s předpisy. Dříve patřila k tradičním součástem výstroje a policie se k ní znovu vrací. Policejní prezident ji testuje. (iDNES.cz, 20. 11. 2015, 18:05)

─────

Že by se některým policistům a synáčkům z rodin „kovaných komunistů“ z 50. let minulého století zastesklo po známých estébáckých kožených kabátech? Pravda, kožené bundy jsou zatím jen náhradní a dočasné řešení. Pan brigádní generál T. Tuhý jen „testuje“, zda to veřejnost skousne už teď, nebo to bude muset odložit. Zdá se, že v době teroristické hrozby pro celou Evropu nemá naše policie nic důležitějšího na práci! Potřebujeme policii, která chrání životy a majetek občanů a je úplně jedno, do jakých uniforem budou policisté oblečeni. Hlavně, aby to bylo v souladu v estetickými požadavky těch, kteří na policejním prezidiu nemají do čeho píchnout, a tak se zabývají takovými  blbostmi, není-liž pravda!

●●●

Huml: Premiér stojí v šiku s blbci, kteří urážejí celý národ

Premiér a předseda ČSSD Bohuslav Sobotka v pátek pro HN řekl, že se prezident Miloš Zeman na Albertově zařadil mezi populisty parazitující na strachu lidí a politicky žijící ze šíření nenávisti v naprosto extrémní podobě. -  „Premiér by neměl přilévat do ohně benzin a dehonestovat hlavu státu. Sám tak stojí v šiku s nositeli praporů s červenými trenýrkami, kterými parta blbců uráží celý národ,“ uvedl poslanec Stanislav Huml. (ParlamentníListy.cz, 23. 11. 2015, 14:51)

─────

Ti, kteří si tak rádi hrají na „elitu“, jsou jenom obyčejní ubožáci. Premiér Sobotka si nevidí na špičku nosu. Být na místě Zemana, okamžitě bych ho odvolal. S ním by musela odejít i celá jeho loutková vláda. Potřebujeme nové volby, aby se do čela státu dostali konečně ti, kteří budou pracovat pro národ, nikoli proti němu, jako představitelé tzv. nové levice - eurounijní neokomunisté. Je úsměvné, když Sobotka, momentálně pobývající na státní návštěvě v Číně, mluví o tom, že není vhodné v této zemi zdůrazňovat lidská práva, kvůli nimž ještě před několika měsíci tvrdě kritizoval právě Zemana. Větší pokrytectví si lze jen stěží představit!

●●●

Komunikace s Hradem zůstane jako před Albertovem, doufá Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka věří, že komunikace mezi Hradem a vládou bude pokračovat jako dosud. A to i přes spor o projev prezidenta na pražském Albertově 17. listopadu, kde Miloš Zeman vystoupil po boku extremistického Bloku proti islámu. Předseda vlády to uvedl v pondělí během návštěvy Číny. (iDNES.cz, 23. 11. 2015, 16:51)

─────

Sobotka svou kritikou Zemana zjevně přestřelil – a už mu to došlo. To, že doufá v pokračování korektních vztahů se Zemanem, je projevem naivity a zoufalství zároveň. Nic už nebude jako předtím. A ani nemůže být. Kdyby totiž Češi nebyli takové bábovky, jako je ostatně i samotný Sobotka, vtrhli by do Strakovy akademie a celou Sobotkovu vládu by defenestrovali. Nic jiného si ani nezaslouží. Nedávná demonstrace před Úřadem vlády je potvrzením toho, že k takovému řešení naší současné vnitropolitické krize se mílovými kroky přibližujeme. Sobotka nemůže konflikt se Zemanem politicky přežít a ani ho nepřežije.

●●●

Už jsou i v Česku! Policisté zatkli nebezpečného teroristu!

Česká policie zadržela nebezpečného teroristu! Uvedl to ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). - Policie dopadla a zatkla třicetiletého muže napojeného na teroristy z Turecka. Podle našich informací byl ve své zemi odsouzený za terorismus. - Před nástupem do vězení utekl a skrýval se v České republice. Podle ministra vnitra, který o události informoval, by neměl mít napojení na Islámský stát. (Blesk.cz, 25. 11. 2015, 16:15)

─────

Nebyl to náhodou ministr Chovanec, kdo tvrdil, že nám nic nehrozí? 

●●●

ISIS v novém videu: Česko patří mezi naše úhlavní nepřátele
Česko je na seznamu smrti! Radikální organizace Islámský stát prý nově zařadila ve svém propagandistickém videu Českou republiku mezi své úhlavní nepřátele v „koalici ďáblů“. - Extremisté vyhrožují odvetnými opatřeními alianci 60 zemí, jejichž vlajky se v záznamu objevují. Snímek, jehož pravost se stále ověřuje, zveřejnil panarabský deník Al-Haját a po něm jej převzaly západní weby. - „Sčítáme vaše prapory. Podle našeho proroka jich bude 80. Pak vás nakonec sežehnou plameny války na pahorcích smrti,“ říká v záznamu hlas, který se zjevně inspiroval tónem, jakým se informuje o filmových novinkách.
(Blesk.cz, 25. 11. 2015, 16:18)

─────

Už je to tady! Ani to netrvalo tak dlouho…

●●●

Poslechl Zemana a vzal domů migranty. Kriminálku mu „zařídil“ anonymní udavač

Zastupitel Prahy 2 za Stranu zelených, sociolog Michal Uhl, uposlechl výzvu prezidenta Miloše Zemana, aby si signatáři výzvy Vědců proti strachu vzali uprchlíky k sobě domů. Nechal u sebe přespat skupinu uprchlíků. Udal ho však anonym a Uhl musel vypovídat na policii, uvedl ve středu server Hlidacipes.org. - Michal Uhl vzal k sobě domů skupinu sedmi migrantů ze Sýrie a Afghánistánu počátkem září. Reagoval tak na slova Miloše Zemana. Uprchlíky přivedl z pražského hlavního nádraží. Posléze nabídl pohostinnost Afghánci a jeho dvěma dětem, jejichž matku zavraždil Tálibán. (Blesk.cz, 25. 11. 2015, 11:30)

─────

To, co se stalo M. Uhlovi, synovi levičáka P. Uhla a jeho neoblíbené a často kritizované manželky A. Šabatové (dcery někdejšího „skalního“ stalinisty z 50. let 20. století a pozdějšího chartisty J. Šabaty), může překvapit jen málokoho. Snad tento mladý muž a komunální politik přecenil vliv rodičů i svého postavení v Praze. Kdoví? V Čechách ještě žádný strom nevyrostl do nebe. Lidé nejspíše nezapomněli ani na úlohu tohoto sociologa při „levicovém puči“ v Ústavu pro studium totalitních režimů, ani na jeho jiná politická „angažmá“…

●●●

Exmuslim: Politici jsou zbabělci a zrádci, záleží jim na imigrantech, a ne na Češích. Pelikánův otec byl bolševický kádrovák. V Česku hrozí teroristický útok jako v Paříži. A pokud jde o muslimy v ČR…

Bývalý muslim, autor knih Islám a islamismus v České republice a Ježíš Kristus a islám Lukáš Lhoťan říká, že za mrtvé v Paříží mohou proimigrační politici, kteří říkají, že islám je mírumilovný a že další desítky milionů muslimů v Evropě nevadí. Migranti nejsou uprchlíci před válkou, jdou za lepším. Předáci muslimů v ČR dle něj prosazují šáríu. Politici jsou zbabělci a blázni a zrádci: mají plno řečí o humanismu, toleranci, multikulturalismu, ale vlastně jim na našich občanech nezáleží. Záleží jim na imigrantech stěhujících se do Evropy. - Na rozdíl od jeho bratra, konvertity k islámu, Petra Pelikána, který je mnohem lidštější a má větší smysl pro svobodu slova, se pan ministr Pelikán potatil. Jak zasvěcení vědí, byl do české vlády přiveden syn předního soudruha a komunistického kádrováka. Jak mne jeden čtenář mého blogu upozornil, tak otec ministra Pelikána, pan Dragutin Pelikán, byl kádrovák na studiu práv a vyhazoval nespolehlivé osoby. Inu, syn se asi potatil a jeho marxismus dostal lidskou tvář.  (ParlamentníListy.cz, 25. 11. 2015, 16:50)

─────

Co se týká lidí podobných ministru Pelikánovi: dětem bývalých komunistických prominentů se v hantýrce kritiků současného havlistického Absurdistánu říká: „bolševická podsvinčata“. V levicových i údajně pravicových vládách jsme jich měli po listopadu 1989 celou řadu. Šéf hnutí ANO 2011 A. Babiš evidentně nemá šťastnou ruku  při nominaci svých ministrů. Měl by se poohlédnout po někom lepším, než je R. Pelikán, na jehož hlavu se již delší dobu snáší kritika ze všech stran. K tomu, aby byl někdo dobrým ministrem, nestačí, že jezdí do práce na kole a vystupuje jako nevychovaný spratek. Je k tomu třeba odborných a hlavně osobnostních předpokladů, kterých se tomuto ministrovi nedostává.

●●●

700. výročí narození Karla IV. prohlášeno za světové výročí UNESCO!

Generální konference UNESCO na svém 38. zasedání v listopadu 2015 schválila seznam významných světových výročí UNESCO na dvouletí 2016/2017. - Česká republika do tohoto prestižního seznamu nominovala 700. výročí narození Karla IV. Lucemburského – podporovatele vzdělanosti, umění a hospodářství, které si v průběhu roku 2016 připomeneme v rámci mnoha událostí. - V minulých letech Česká republika do kalendáře světových výročí UNESCO úspěšně nominovala např. 100 let od narození Bohumila Hrabala (2014) nebo 1150 let od příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu (2013). (ParlamentníListy.cz, 25. 11. 2015, 18:03)

─────

V záplavě samých pesimistických informací o teroristických hrozbách aspoň jedna zpráva pozitivní. Dokládá, že jsme vždy patřili mezi civilizované země, a to v kontrastu ke „středověku“, který je spojen s působením novodobých barbarů z tzv. Islámského státu.

●●●

Výměna v čele TOP 09: Schwarzenberg o víkendu předá vedení Kalouskovi

Delegáti na víkendovém sjezdu TOP 09 zvolí nového předsedu, který v čele strany nahradí končícího Karla Schwarzenberga. Velké překvapení se ale očekávat nedá, už teď je jasné, že partaj nově povede dosavadní místopředseda Miroslav Kalousek. (EuroZprávy.cz, 25. 11. 2015, 10:11)

─────

Kalousek sice nemá protikandidáta, ale to vůbec neznamená, že v čele strany uspěje. Domnívám se, že opak bude pravdou. Je na čase, aby tento „Kostěj Nesmrtelný“ naší vnitropolitické scény už konečně zmizel v propadlišti dějin…

●●●

Sobotka: Prohlášení Islámského státu nesmíme podcenit

Česká republika nesmí podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) podcenit prohlášení Islámského státu, které ČR zařadilo na seznam úhlavních nepřátel. Policie a tajné služby budou situaci věnovat odpovídající pozornost.  (Novinky.cz, 25. 11. 2015, 17:41, aktualizováno 18:16)

─────

B. Sobotka je politická „korouhvička“, která říká každý den něco jiného, podle toho, odkud vítr fouká. Je ostudou nás všech, že někdo takový zastává funkci premiéra. A co jeho nedávná kritika M. Zemana? Na to už zapomněl? Měl by se stydět, jestli je toho schopen!

●●●

Zeman osočil premiéra Sobotku, že ohrožuje bezpečnost země

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) podle prezidenta Miloše Zemana svým postojem k uprchlické krizi ohrožuje bezpečnost České republiky. Migrační vlna je organizovaná invaze, řekl prezident Mladé frontě Dnes. Odmítá také premiérovu kritiku svého vystoupení 17. listopadu na Albertově na akci, které se účastnil i předseda Bloku proti islámu Martin Konvička. O tom, kdo bude na pódiu, podle prezidenta rozhodovali organizátoři, nikoliv on. - Podle Zemana je takový postoj pro ČR nebezpečný: „Svou váhavostí, svou nerozhodností a řadou dalších zdánlivě smířlivých a zdánlivě humanistických gest, která podle mého názoru nedoceňují reálné nebezpečí, protože já na rozdíl od něj pokládám migrační krizi za organizovanou invazi," řekl prezident deníku.  (Novinky.cz, 26. 11. 2015, 6:53, aktualizováno 8:26)

─────

Zeman pronesl „svatá“ slova. Není třeba k tomu nic dodávat, protože je to čistá pravda. Potřebujeme lepšího premiéra, než je B. Sobotka. Teď už záleží na Zemanovi, aby takového člověka našel a jmenoval!

●●●

Sobotka je nebezpečný extremista, rozjel se ve sněmovně Okamura. A Petr Gazdík mu na náš dotaz pohrozil pěstním soubojem

„Jste nebezpečný extremista,“ označil dnes nepřítomného premiéra Bohuslava Sobotku ve Sněmovně poslanec Tomio Okamura. Někdejší lídr Úsvitu totiž chtěl po Sobotkovi, aby mu odpověděl ve věci imigrantů a muslimů ve městě Králíky. Ve své řeči ale přitom na Sobotku nebývale zaútočil.   (ParlamentníListy.cz, 26. 11. 2015, 17:47)

─────

Zdá se, že „přituhuje“ a že se brzy dočkáme i „ruční“ výměny názorů také v našem parlamentu. Tím se blížíme nikoli k zemím Západu, ale spíše Východu či Balkánu. Za to můžeme poděkovat našim voleným zástupcům. Koho si lidi zvolili, toho tam mají! Dobře jim tak!

●●●

Skandální, Marksová by měla odstoupit. Komunistka zuří kvůli nemocenské

První tři dny nemocenské nebudou zaměstnancům propláceny. ČSSD sice původně podpořila návrh komunistů, aby nemocní dostávali peníze od prvního dne, kdy se rozstonají, ale narazila na odpor zaměstnavatelů a také koaličních partnerů, hnutí ANO a KDU-ČSL, takže ustoupila. A to se KSČM nelíbí.

(EuroZprávy.cz, 26. 11. 2015, 13:14, aktualizováno 17:23)

─────

Soudružka Marxová-Engelsová, jinak ministryně práce a sociálních věcí v Sobotkově vládě, se zachovala vskutku asociálně a rozhněvala si naše nereformované polistopadové komunisty. Větší paradox si lze jen stěží představit. Nebo je to tak, že tzv. nová levice, k níž paní ministryně patří, žádnou levicí není? Sobotkova ČSSD dává vedení KSČM do rukou silný argument, aby mohli tvrdit, že jsou jedinou představitelkou levice u nás! To by se „otcové-zakladatelé“ naší nejstarší politické strany podivili, kam to sobotkovci dopracovali!

●●●

Kdo jde proti Krnáčové, bude na plese stát. Uniklý mail z okolí primátorky vyvolal bouřlivou reakci

ParlamentnímListům.cz se podařilo získat text dopisu, který pražské primátorce Adrianě Krnáčové zaslala starostka Prahy 10 a stále vlivná politička Radmila Kleslová. V rychlém překladu řečeno: v ANO je možné vše. -  Už ráno před čtvrtečním zastupitelstvem na pražském magistrátu měly ParlamentníListy.cz hned několik informací o jakémsi podivném rozdělování lístků na prestižní reprezentační ples hlavního města, který se bude konat tuto sobotu. Někteří zastupitelé hnutí ANO se naší redakci svěřili, že primátorka Krnáčová rozděluje lístky podle systému přítel-nepřítel. - Někteří magistrátní zastupitelé je dostali až ve čtvrtek ráno, navíc ke stání.   (ParlamentníListy.cz, 28. 11. 2015, 15:49)

─────

 

Malá soukromá pomsta A. Krnáčové těm, kteří se ji pokusili odvolat z funkce primátorky. Její politický osud je nicméně zpečetěn a je jen otázkou času, kdy padne. Myslím, že to dlouho trvat nebude.

●●●

Pozor, probíhá test evakuačního systému. Hlášení přerušilo Moravcovu debatu

Nedělní diskusní pořad České televize Otázky Václava Moravce narušil automatický systém provádějící test evakuačního systému, který se rozezněl kolem 12:20. Problém trval okolo více než pět minut a Česká televize nakonec vysílání pořadu z žižkovské věže přerušila a pustila místo něj jiný pořad. (Novinky.cz, 29. 11. 2015, 12:45. aktualizováno 12:56)

─────

Vypadá to jako příprava na válku. Máme si zvykat i na takové události? O čem to svědčí? O celkovém stavu naší společnosti, nebo jen o pozici V. Moravce jako elitního novináře? Kdyby ČT vysílala tento pořad ze své budovy na Kavčích Horách, něco takového by se jistě nestalo…

●●●

Hrál si na pravičáka, a zadlužil nás. Pak si hrál na Národce na Havla… Andrej Babiš pověděl národu o novém předsedovi TOP 09

Novým šéfem TOP 09 se stal Miroslav Kalousek. Ve svých projevech na sněmu strany nenechal nit suchou mimo jiné na majiteli Agrofertu, miliardáři, ministrovi financí a předsedovi ANO Andreji Babišovi. Ten si ovšem nenechal nic líbit a bleskově přešel do protiútoku. - Nadbíhal KSČM, hrál si na pravičáka, zvyšoval daně, rekordně nás zadlužil, na Národce si hrál se studenty na Havla a zoranžověl. On baví.  (ParlamentníListy.cz, 29. 11. 2015, 15:48)

─────

Stručná a výstižná charakteristika politika, kterého označuji jako „Kostěje Nesmrtelného“. Má toho na svědomí dost a dost a měl by už jít ke všem čertům. Namísto toho se stal předsedou TOP 09. Přestřelka mezi Babišem a Kalouskem vstupuje do vrcholné fáze – mužů-předsedů politických stran (hnutí). Kdo tento zápas vyhraje? To se dá odhadnout jen těžko. Možná ani jeden z nich.

●●●

Nevzdělaný, duševně omezený, mstivý člověk. Nemá rád Čechy, pustil se do Schwarzenberga sociolog

Karel Schwarzenberg o víkendu předal žezlo svému nástupci v čele TOP 09 Miroslavu Kalouskovi. Přestože neodešel z politiky úplně, bude nadále působit jaké čestný předseda strany s vymezenými pravomocemi a povinnostmi, mnozí bilancují a hodnotí, co Schwarzenberg do politiky přinesl. Své k tomu řekl i sociolog a jedna z tváří Bloku proti islámu Petr Hampl. - „Jenže Karel Schwarzenerg vytvořil vzor nevzdělaného, duševně omezeného, mstivého a hamižného člověka, který se neštítí žádné špinavosti a který chová nepřátelství vůči Čechům a všemu českému. A co ještě horšího, neobjevil se žádný aristokrat, který by to vyvážil. Další politici s šlechtickými tituly působí v TOP09 a i když nepředstavují tak zoufalé případy jako Schwarzenberg, míří stejným směrem," ostře se do dnes již bývalého předsedy TOP 09 pustil Hampl. (EuroZprávy.cz, 30.11. 2015, 10:22)

─────

Nejen církve, ale ani zbytky české aristokracie nenaplnily ty předpoklady, které jim skýtal vývoj po listopadu 1989. Díky Schwarzenberkovi je vnímáno šlechtictví nikoli jako něco vznešeného, tradičního, ale právě naopak. Svou vinu na tom má i bývalý prezident V. Havel a jeho role, kterou sehrál při restituci (zřejmě nezákonné) majetku tohoto šlechtice.

●●●

Sobotku k útoku na Zemana dokopali jeho poradci, prohlásil Ovčáček

Premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) ke sporu s prezidentem Milošem Zemanem donutili jeho poradci, řekl Českému rozhlasu Plus hradní mluvčí Jiří Ovčáček. Předseda vlády podle něj ani o svých výrocích vnitřně přesvědčen není. - „Poradcům pana premiéra se podařilo dosáhnout to, co dlouhodobě chtěli,“ uvedl Ovčáček. Tvrdí, že právě poradci Sobotku přiměli, aby slovně útočil na prezidenta kvůli jeho názorům na uprchlickou krizi. „Premiér suverénní země by neměl tolik podléhat svým poradcům,“ pokračoval Ovčáček v kritice Bohuslava Sobotky. - Vedoucí tiskového odboru Hradu také řekl, že Vladimír Špidla nebo Tomáš Prouza „nutili premiéra“, aby to „tomu zlému Zemanovi nandal“. „Jsem dokonce přesvědčen, že pan premiér vnitřně o tom není přesvědčen,“ dodal. Zároveň zopakoval prezidentovo vyjádření, že čas ukáže, kdo z dvojice Zeman a Sobotka měl pravdu. (iDNES.cz, 30. 11. 2015, 17:37, aktualizováno 18:04)

─────

Je-li premiér B. Sobotka svéprávný, nenechá si do rozhodování mluvit od nikoho. Už vůbec ne od bývalého neúspěšného politika V. Špidly a sebevědomého, ale jinak neschopného T. Prouzy. V případě toho druhého vidíme, kam vede schizofrenie našeho postoje k uprchlické krizi: na jedné straně silácká slova a „ramena“ vůči tzv. kvótám, na straně druhé zrada ostatních členů Visegrádské čtyřky (týká se to žaloby na EU kvůli kvótám). Co s takovými poradci? Vyhodit! Sobotka zřejmě pochopil, že Zemana neporazí, a proto se rozhodl „hodit zpátečku“. Nikoli poprvé. Je to korouhvička a chameleon – podobně jako Kalousek. Vždyť už začínají politické „námluvy“ nového předsedy TOP 09! Zdá se, že Sobotka na ně bude reagovat kladně. Stane se tak dalším „užitečným idiotem“ v naší polistopadové době.

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Kdo je ten, který vytrvale kopíruje internet?

(Nechápající jedinec..., 18. 12. 2015 17:38)

Dobré odpoledne všem normálním lidem. Měl bych otázku: netuší náhodou někdo z přítomných, co je to za duševně narušeného jedince, který není schopen vlastní myšlenky a vytrvale sytí komentáře kopírováním málo, či ještě méně zajímavými příspevky ukradenými na internetu? A toto je ještě schopen dorazit na úplné dno snůškou blábolů o UFO? Které ostatně také zjevně nejsou z jeho vlastní hlavy... Opravdu by mě to zajímalo! A řekl bych, že zájem by zcela jistě projevili také pracovníci z instituce v tomto odkazu: https://goo.gl/maps/V9nfSJn3Wxy

Proč média nevyšetřují také případ Miroslava Kalouska?

(KTK-Orlík,Bechyně,Sabina Slonková v MF DNES z 26.3. 2002, 17. 12. 2015 18:21)

KTK-Orlík,Bechyně,Sabina Slonková v MF DNES z 26.3. 2002
Proč média nevyšetřují také případ Miroslava Kalouska?
Uživatel zakázal přidávání komentářů z vaší IP adresy. Je pondělí večer. Před hotelem Kaskáda v Solenicích, ležících pod Orlickou přehradou, zastavuje mercedes. Z luxusního auta vystupuje známý příbramský podnikatel Lubomír Kašák. Podle svědectví jednoho z číšníků po chvíli vychází z hotelu jeho společník a přítel Zdeněk Němec a na Kašáka něco nesrozumitelně křičí. Nato vytahuje pistoli a Kašák po několika výstřelech padá k zemi.
Nebezpečí komunální korupce bagatelizují vládní politici i po příbramských vraždách. "Vůbec netuším, proč bychom se tím měli na politické úrovni zabývat. Po panu Vackovi nebudeme chtít žádné vysvětlování," říká Jaromír Talíř, šéf klubu KDU. Miroslav Kalousek se odmítá s Respektem o čemkoli bavit. "Byl by to hyenismus bavit se o tom. Naprosto mě to z politického pohledu nezajímá," říká šéf poslaneckého klubu US Karel Kühnl. Ani sociální demokraty případ nevzrušuje. "Jsou důležitější věci na práci," říká ministr práce Zdeněk Škromach. Koncem března loňského roku [2002] vyšel v Mladé frontě DNES článek Jiřího Kubíka a Sabiny Slonkové s titulkem "Kalousek v politice podezřele zbohatl". V něm se mimo jiné píše, cituji: "Lidovecký poslanec Miroslav Kalousek dokázal během posledních čtyř let několikanásobně zvýšit životní úroveň své rodiny. Aniž si půjčoval peníze v bance, investoval celkem přes tři miliony korun do stavby rodinného domu v jihočeské Bechyni a odkoupení třípokojového bytu v panelovém domě v Praze." "Řešili jsme to půjčkami od příbuzenstva", vysvětluje původ peněz Kalousek, který je od roku 1990 závislý jen na příjmech ze státního rozpočtu a jeho žena pracuje jako asistentka na vysoké škole.
Kromě bechyňského domku a bytu v paneláku, má Kalouskova rodina navíc k dispozici luxusní dvousetmetrový půdní byt na pražském Veleslavínu. Mladá fronta DNES během pátrání po majetkových poměrech předních politiků zjistila, že Miroslav Kalousek má svého sponzora. Je jím podnikatel Lubomír Kašák, majitel stavební firmy IDOS Praha, která profituje na veřejných zakázkách v Příbrami. Spojovacím článkem mezi firmou a poslancem je Radka Kalousková, politikova žena a Kašákova sestra. Lubomír Kašák nejprve prostřednictvím sestry přispěl půl milionem korun na Kalouskovu předvolební kampaň v roce 1998 a o rok později za 6,5 milionu koupil výše zmíněný byt na Veleslavínu a ubytoval v něm Kalouskovy. Financováním Kalouskovy kampaně a luxusním veleslavínským bytem propojení stavební firmy IDOS a politiky nekončí. Příbramským starostou je člen celostátního vedení KDU-ČSL a Kalouskův přítel Josef Vacek. Ten přiznal, že IDOS přispíval i na jeho kampaň. Za dobu, kdy příbramskou radnici vede Vacek, IDOS získal mnohamilionové zakázky, výstavbu bytů v bývalých kasárnách, zakázky v areálu Aquaparku, zakázku na recyklaci stavebních a demoličních materiálů, zakázku na odvoz a likvidaci nebezpečného odpadu. Tolik citace z článku Jiřího Kubíka a Sabiny Slonkové v Mladé frontě DNES z 26. března roku 2002. Na podzim roku 2002 byl právě švagr Miroslava Kalouska, tedy Lubomír Kašák, zavražděn. .....Přinášíme, bez komentáře, několik citací ze starších rozhlasových pořadů a ze staršího tisku...
Vítěz v boji o předsednické křeslo v KDU-ČSL - Pokračování - v TOP 09!

Proč média nevyšetřují také případ Miroslava Kalouska?

(KTK-Orlík,Bechyně,Sabina Slonková v MF DNES z 26.3. 2002, 17. 12. 2015 18:21)

KTK-Orlík,Bechyně,Sabina Slonková v MF DNES z 26.3. 2002
Proč média nevyšetřují také případ Miroslava Kalouska?
Uživatel zakázal přidávání komentářů z vaší IP adresy. Je pondělí večer. Před hotelem Kaskáda v Solenicích, ležících pod Orlickou přehradou, zastavuje mercedes. Z luxusního auta vystupuje známý příbramský podnikatel Lubomír Kašák. Podle svědectví jednoho z číšníků po chvíli vychází z hotelu jeho společník a přítel Zdeněk Němec a na Kašáka něco nesrozumitelně křičí. Nato vytahuje pistoli a Kašák po několika výstřelech padá k zemi.
Nebezpečí komunální korupce bagatelizují vládní politici i po příbramských vraždách. "Vůbec netuším, proč bychom se tím měli na politické úrovni zabývat. Po panu Vackovi nebudeme chtít žádné vysvětlování," říká Jaromír Talíř, šéf klubu KDU. Miroslav Kalousek se odmítá s Respektem o čemkoli bavit. "Byl by to hyenismus bavit se o tom. Naprosto mě to z politického pohledu nezajímá," říká šéf poslaneckého klubu US Karel Kühnl. Ani sociální demokraty případ nevzrušuje. "Jsou důležitější věci na práci," říká ministr práce Zdeněk Škromach. Koncem března loňského roku [2002] vyšel v Mladé frontě DNES článek Jiřího Kubíka a Sabiny Slonkové s titulkem "Kalousek v politice podezřele zbohatl". V něm se mimo jiné píše, cituji: "Lidovecký poslanec Miroslav Kalousek dokázal během posledních čtyř let několikanásobně zvýšit životní úroveň své rodiny. Aniž si půjčoval peníze v bance, investoval celkem přes tři miliony korun do stavby rodinného domu v jihočeské Bechyni a odkoupení třípokojového bytu v panelovém domě v Praze." "Řešili jsme to půjčkami od příbuzenstva", vysvětluje původ peněz Kalousek, který je od roku 1990 závislý jen na příjmech ze státního rozpočtu a jeho žena pracuje jako asistentka na vysoké škole.
Kromě bechyňského domku a bytu v paneláku, má Kalouskova rodina navíc k dispozici luxusní dvousetmetrový půdní byt na pražském Veleslavínu. Mladá fronta DNES během pátrání po majetkových poměrech předních politiků zjistila, že Miroslav Kalousek má svého sponzora. Je jím podnikatel Lubomír Kašák, majitel stavební firmy IDOS Praha, která profituje na veřejných zakázkách v Příbrami. Spojovacím článkem mezi firmou a poslancem je Radka Kalousková, politikova žena a Kašákova sestra. Lubomír Kašák nejprve prostřednictvím sestry přispěl půl milionem korun na Kalouskovu předvolební kampaň v roce 1998 a o rok později za 6,5 milionu koupil výše zmíněný byt na Veleslavínu a ubytoval v něm Kalouskovy. Financováním Kalouskovy kampaně a luxusním veleslavínským bytem propojení stavební firmy IDOS a politiky nekončí. Příbramským starostou je člen celostátního vedení KDU-ČSL a Kalouskův přítel Josef Vacek. Ten přiznal, že IDOS přispíval i na jeho kampaň. Za dobu, kdy příbramskou radnici vede Vacek, IDOS získal mnohamilionové zakázky, výstavbu bytů v bývalých kasárnách, zakázky v areálu Aquaparku, zakázku na recyklaci stavebních a demoličních materiálů, zakázku na odvoz a likvidaci nebezpečného odpadu. Tolik citace z článku Jiřího Kubíka a Sabiny Slonkové v Mladé frontě DNES z 26. března roku 2002. Na podzim roku 2002 byl právě švagr Miroslava Kalouska, tedy Lubomír Kašák, zavražděn. .....Přinášíme, bez komentáře, několik citací ze starších rozhlasových pořadů a ze staršího tisku...
Vítěz v boji o předsednické křeslo v KDU-ČSL - Pokračování - v TOP 09!

Revoluce roku 1989 a "Revoluce roku 1989" a Vliv George Sorose schovaného v USA

(Mikeš- Bejrút-OSLOV/Kcourkov, 15. 12. 2015 8:52)

Revoluce roku 1989 a "Revoluce roku 1989" a Vliv George Sorose schovaného v USA- Barevné revoluce - Uživatel zakázal přidávání komentářů z vaší IP adresy.-
Růžová revoluce (nebo také Revoluce růží) v Gruzii, která následovala po zákonodárných volbách v roce 2003 a měla za následek svržení prezidenta Eduarda Ševardnadzeho a jeho nahrazení novým prezidentem Michailem Saakašvilim po nových volbách v březnu 2004. Revoluce byla podporována občanským hnutím odporu Kmara (gruzínsky კმარა).
Oranžová revoluce na Ukrajině, která následovala po sporném druhém kole prezidentských voleb v roce 2004 a vedla k anulování volebních výsledků a k opakování druhého kola. Vůdce opozice Viktor Juščenko byl následně prohlášen prezidentem, když porazil proruského kandidáta Viktora Janukovyče. Revoluce byla podporována hnutím PORA (ukrajinsky ПОРА!, česky Je čas/Už je čas).
Tulipánová revoluce (zřídka také Žlutá revoluce) v Kyrgyzstánu, která následovala po sporných parlamentních volbách v roce 2005, byla více násilná než předcházející revoluce a probíhala více roztroušeně na mnoha místech země. Protestující si jako symboly osvojili růžové a žluté barvy. Měla za následek vyhnání prezidenta Askara Akajeva. Tato revoluce byla podporována studentským hnutím odporu KelKel (volně překládáno jako renesance a svit boží).
Užití pojmu na Blízkém východě
Následující události jsou mnohdy považovány za součást série barevných revolucí, i když se místo v postkomunistických zemích Evropy a střední Asie odehrály na Blízkém východě. Navržení jména revolucí vyjadřuje i jistou kontinuitu v této sérii. Od základního pojetí barevných revolucí se však liší, a proto jejich začlenění do série barevných revolucí není zcela akceptováno.
Cedrová revoluce v Libanonu, probíhající zhruba od února do dubna 2005. Na rozdíl od revolucí ve východní Evropě a střední Asii není následkem sporných voleb, ale spíše reakcí na atentát na vůdce opozice Rafíka Harírího v roce 2005. Opozice požadovala stažení syrských vojsk z Libanonu. Svými poklidnými protesty a postupy během revoluce, podobnými těm v již zmíněných revolucích, je tato revoluce považována pozorovateli a tiskem za jednu z barevných revolucí. Revoluce byla pojmenována podle cedru, stromu, který je státním symbolem Libanonu. Barvou pokojných demonstrací byly bílá a červená, což jsou také barvy nacházející se na libanonské státní vlajce. Ačkoli syrští vojáci opustili téměř po třiceti letech Libanon, syrský vliv v Libanonu je stále patrný vlivem přítomnosti hnutí Hizballáh. Poklidnou situaci po revoluci také narušila následná druhá libanonská válka v létě 2006.(Mňááááááááu: Když jsem byl s cirkusem Kludský v Libanonu, tak to tam lidičky bylo strašné, skoro to tam tam vypadalo jak v dnešní Sýrii. Je obecně známé, že Libanon byl dříve křesťanskou, klidnou zemí jako dřív v Hrusicích, kam se jezdilo lyžovat. A po sjetí z hor si šlo dojít zaplavat do teplého moře... V Libanononu, ne Hrusicích! Fuj! My kočky, natož kocouři, moc plavat nemusíme. Tak nám to hodní židé to předělali na hezké loviště myší.... Všude rozvaliny, krysy, myši a trosky, hezky upravené na kočku. Prostě Libanon po sorosově revoluci ala "libanonská havlárna. Všude hromady sutin, kde se dá krásně schovávat! A těch myší!)

Mikeš z Osla: Za "Jasmínovou revoluci byla Nobelova cena míru 2015!

(Mikeš Oslo; Hrusice/OSLOV-Kocourkov, 15. 12. 2015 8:32)

Mikeš z Osla: Za "Jasmínovou revoluci byla Nobelova cena míru 2015!
......(pád vlády v Bulharsku v roce 1997, konec Mečiarovy vlády na Slovensku v roce 1998 a konec vlády prezidenta Franjo Tuđmana v Chorvatsku v roce 2000), které byly charakterizovány politickou předvolební kampaní na zmobilizování občanů k vyšší volební účasti a sjednocením politické opozice. Tyto celonárodní protesty si neosvojily žádnou barvu, ani specifický symbol, nicméně následným symbolem oslavujícím ukončení celé situace se stal slogan Gotov je (srbsky Готов је, česky Skončil/Je "hotový"). Demonstrace byly podporovány hnutím Otpor! (srbsky Отпор!, česky Odpor!), jejíž někteří členové byli zapojeni i v pozdějších revolucích v jiných zemích. Navzdory společným rysům považují mnozí za jednoznačný začátek série barevných revolucí spíše revoluci v Gruzii. V zájmu nezisku by bylo toto postavení upevňovat, nic není lepší než uznání vítězství od "nepřítele". Jako pravdoláskař se nicméně musím doznat, že nezisk zdaleka tak silným mocenským centrem není. Jednak není vůbec centrem, je to z velké části nekoordinovaná aktivita, a jednak ničím a nikým nevládne. Docela přirozeně poskytuje politice i občanům přemostění toho strašně dlouhého období mezi volbami. Na fakt, že nezisk lze zneužít, nepřišel nezisk, ale business. Třeba když měl herní průmysl věnovat procenta ze zisku neziskovým organizacím...Určitě existují neziskové organizace, které jsou pouze parazitickým ekonomickým tělesem, nebo jsou to organizace vytvořené pro praní peněz. Ty první jsou nepochybně podpořeny docela zajímavými grantovými penězi z EU. Nejčastější model takového parazitismu je ale spojen s businessem a institucemi, nezisk je jen forma. Stejně tak, když se založí organizace, do které se nalejí peníze zákonem přiznané nezisku.Určitý problém představuje samotná definice "nezisku". Patří sem zahrádkáři, folklór, sdružení pacientů, obhájci lidských práv a mnoho dalších. Podle lidí, kteří vidí nezisk jako sluhu totality aktuálně převlečené za EU, mají právo na existenci zahrádkáři, protože si nedovolují kafrat do rámce a výkonu moci. Obhájci lidských práv nebo jakýchkoliv jiných pouze zbytečně vstupují mezi voliče a politika.Udivuje, jak scestná představa to je. Jen při běžném průletu 20. stoletím lze ukázat, že z občanských hnutí vyrostla volební práva, práva žen, práva menšin, práva dětí a vše, co v současnosti i ČR ustanovuje jako základní právní normu. Tzv. občanská společnost, které je nezisk nedílnou součástí, je něco zcela legitimního. Hájení ústavních práv je veřejně uznáno vládou, je veřejně uznáno businessem. Všechna ministerstva vlády zcela běžně zahrnují nezisk do připomínkových řízení při navrhování novel, politické strany s neziskem konzultují témata. V případě práv občanů v nejširším slova smyslu je to společenská aktivita legitimně uznaná jako funkční po celém severoatlantickém prostoru.Posttotalitní myšlení, podle kterého do určitých věcí společného rázu mohou mluvit jen někteří, je těžké změnit. Tak to prostě je. Je možné, že se to nepodaří nikdy, nebo že to prostě vyjde a společnost to později bude brát za naprosto běžnou součást života, ať už je to volební právo, vzdělávání zdarma, důchody, nebo možnost blábolit cokoliv kdykoliv. Nezisk v tom hraje dost důležitou roli. - See more at: http://www.blisty.cz/art/80253.html

ANO: nezisk je zisk/ business! Ukázka jak se zednářská lóže se podílí na ovlivňování správy moci

(Mikeš- Francie: "Já jsem Mikeš!", 15. 12. 2015 8:30)

ANO: nezisk je zisk/ business! Ukázka jak se zednářská lóže se podílí na ovlivňování správy moci - V oblasti transparentnosti, korupce, životního prostředí, lidských a občanských práv, stejně jako v oblasti vzdělávání, si satan říká NGO. Jak by se tu krásně žilo, nebýt sluníček a jejich engéóček, to by teprve byla sociální soudržnost, kam se hrabe inkluze.Četl jsem už, že aby byl člověk úspěšný a za vodou, stačí, aby si založil neziskovku, intuitivně se přisál na grant a pak už jen pomalu či rychleji užíral z původně veřejných prostředků, o nichž si volič naivně myslí, že jsou využívány společnosti ku prospěchu. Taky jsem četl, že neziskovky mají takový vliv, že ovládají legislativní agendu, prohlášení vlády a možná i občasný úkrok stranou pana prezidenta.Dovolím si tyto úsudky převést jako ekvivalent na jiné téma. K podnikání si stačí založit firmu, začít prodávat a sklízet zisk. Je to business, který ovládá moc a dokonce vozí pana prezidenta s Krtečkem na výlety do Pekingu a zpět.Obojí jsou demagogie, nicméně na každém tomto úsudku je něco pravdy. Tedy trocha, druhá je alespoň částečně fakticky platná, první je hospodská paušalizace.Autor zažil devět let v soukromé firmě a potom se stal součástí nezisku. Prozatímní srovnání pracovitosti, nasazení a míry uvažování o tom, co to vlastně dělám, hraje dost jednoznačně pro nezisk. Zatímco v korporátním nebo institucionálním systému člověk narazí velmi často na roboty, kteří dělají svou práci podle nějakého nastaveného programu, smysl to pro ně nemá, ale je to obstojná obživa. Narazíte i v nezisku, ale je to spíš výjimka. Od toho se odvíjí pracovní výkon (dostupnost, reakční doba, dovednost něco vymyslet a něco udělat, pokud možno samostatně bez neustálého dohledu. V korporátu v institucích běžné, všední.Jako sluníčkáři mně samozřejmě velmi lichotí, když se údajně - téměř jako zednářská lóže - podílím na ovlivňování správy moci.
(Mňááááááu: jak podobní autoři mlží máme příklad: "Soros"- Barevná revoluce je pojem, který se využívá k vyjádření tendencí, které se vyvinuly v postkomunistických společnostech ve východní Evropě a ve střední Asii na začátku 21. století. Účastníci barevných revolucí většinou využívali nenásilný odpor jako formu protestu proti vládám, které shledávali zkorumpované, či autoritářské. Její stoupenci, volající po demokracii, si vždy přivlastnili specifickou barvu, či květinu jako symbol revoluce. Při organizování barevných revolucích hráli významnou roli nevládní organizace a studenti.
Dosud se tyto revoluce úspěšně uskutečnily v bývalé Jugoslávii (Bělehradská demonstrace 5. října 2000, hovorově také Buldozerová revoluce), v Gruzii (Růžová revoluce, či Revoluce růží v roce 2003), na Ukrajině (Oranžová revoluce v listopadu 2004) a v Kyrgyzstánu (poněkud více násilná Tulipánová revoluce v roce 2005). Pokaždé byly tyto pouliční protesty následkem sporných voleb a vedly k rezignaci či svržení vůdců, oponenty považovanými za autoritářské. Za "Jasmínovou revoluci byla Nobelova cena míru 2015!- Mikeš z Osla! někdy později, jak to bylo doopravdy!) Za jednu z prvních demonstrací, které v rámci série pokojných barevných revolucí následovaly, je většinou považována Bělehradská demonstrace 5. října 2000, která vedla ke konci vlády Slobodana Miloševiče. Nicméně tyto politické změny v bývalé Jugoslávii jsou spíše přirovnávány k podobným situacím v jiných zemích (pád vlády v Bulharsku v roce 1997, konec Mečiarovy vlády na Slovensku v roce 1998 a konec vlády prezidenta Franjo Tuđmana v Chorvatsku v roce 2000)

Čeští hrdinové: "vrazi tak jednali kvůli majetkovému prospěchu"!

(Roman Martínek, 15. 12. 2015 7:03)

9. května 1945 se konala v Dobroníně první taneční zábava po skončení války. Pravděpodobně členové místních revoluční gardy se zde měli opít, posléze vytáhnout internované Němce z místní hasičské zbrojnice a odvézt na louku Budínku, kde si obyvatelé německé národnosti museli vykopat hrob a poté byli pravděpodobně brutálně ubiti lopatami a rýči. Místo činu bylo lehce zahrnuto, ovšem zbylé německé obyvatelstvo muselo druhý den jít ostatky dále pohřbít,[5] neboť odtud trčely nohy a ruce. Vzhledem k tomu, že to byl mělký hrob, mohlo dojít při postupném rozkládání těl k přilákání divoké zvěře, která mohla části těl odvléct jinam. Kvůli odsunu svědků německé národnosti podle tzv. Benešových dekretů, dalším poválečným zmatkům a nástupu komunistického režimu se na tyto události pozapomnělo. Podle svědka, kterého novináři našli koncem léta 2009, se v 80. letech na této louce měla provádět meliorace, ovšem po nalezení lidských kostí pracovníky družstva byla meliorace z příkazu vedení JZD zastavena a louka vrácena do původního stavu. Jako důkaz toho, že zde meliorace vskutku proběhla, byla v místě pohřební jámy nalezena drenáž. Na začátku 90. let sem jezdily autobusy s německými turisty, kteří na místo kladli pietní věnce a vztyčovali dřevěné kříže. Údajně zde měly probíhat i vzpomínkové akce. Do druhého dne tyto upomínky vždy zmizely.
Na tuto kauzu znovu upozornil v červenci 2009 novinář Miroslav Mareš,který na jaře téhož roku objevil zmínky o masakru německého obyvatelstva na německé Wikipedii. Koncem května 2009 dostal notářsky ověřené prohlášení Johanna Nieblera, že od května 1945 postrádá svého strýce, Franze Nieblera, který byl naposled spatřen v dobronínském provizorním vězení pod dohledem revolučních gard. Dalším podnětem k pátrání posloužila v Německu v roce 2003 vydaná kniha BergersDorf německé spisovatelky Hermy Kennel, která pojednává o historii blízké vsi Kamenná. Kniha vyšla v českém překladu v roce 2011 v Nakladatelství Paseka. Po shromáždění důkazů předal tuto záležitost v létě 2009 k prošetření Krajskému státnímu zastupitelství v Brně, které podnět shledalo důvodným a dalo jej prošetřit Policií ČR. O události u Budínky existovaly do té doby pouze německy psané zprávy. Místní o události mluví pouze šeptem, že prý tam zastřelili nějaké Němce či tvrdí, že se tu nic takového nestalo. Na zasedání obecní rady Dobronína z 16. dubna 2007 se projednávala zpráva starosty, Jiřího Vlacha, o článku Fritze Hawelky Hromadná vražda v Německém Šicendorfu (dnes části Dobronína) dne 19. 5. 1945. V zápise stojí, že se starosta pokusí najít webové stránky a podá podnět k šetření policii, ale nic takového se nestalo.
Motivy vražd
Existuje několik možných variant, proč se toto násilí na civilním obyvatelstvu odehrálo. Mohlo se jednat o poválečné vyřizování účtů. Dle německé strany motivem mohlo být, že se jednalo převážně o největší sedláky z okolí, kteří se měli nevybíravě chovat k českým čeledínům.[8] Naopak česká strana se kloní k názoru, že to byla pomsta za udavačství. Pátrání novináře Romana Martínka z týdeníku Sedmička Jihlava na katastru nemovitostí vyloučilo spekulace, že by vrazi tak jednali kvůli majetkovému prospěchu.

"Lépe být dobře oběšen než špatně ženat."

( William Shakespeare - chlapskaporadna.cz, 14. 12. 2015 22:00)

ROZVOD! CHLAPE!! BACHA!!!
Zažíváš tu změnu, kdy se z té prima ženské, kterou sis před pár roky bral, stává vyčůraný a všehoschopný ďábel? Nejvyšší čas jednat! Špatným rozvodem si totiž poděláš celý zbytek svého života!

"Lépe být dobře oběšen než špatně ženat." William Shakespeare

SKUTEČNOST: Rozvod je nejčastějším koncem manželství! (Více než 55% manželství se z valné většiny na návrh ženy rozvádí!) Žiješ ve státě s důsledně feministickým opatrovnickým systémem a proto je všechno nastavený tak, že okrouháš ve všech směrech! Ber to tak, že jsi byl prostě debil, když jsi do manželství vlez´ a teď si to tím pádem odsereš.
NEBEZPEČÍ: Napřed něco o tom, co bude prosazovat tvoje manželka a to nezávisle na jejím vzdělání a charakteru ( přesný psychologický rozbor najdeš tadyarrow):
chce mít děti na své straně a samozřejmě také soudně svěřeny do své výchovy
bude chtít, abys zmizel ze scény, odstěhoval se někam daleko
bude chtít mít co největší podíl z původně společného a pokud možno i z tvého majetku
nevybíravým způsobem tě pomluví u přátel, v okolí, v zaměstnání apod.
CO DĚLAT? Třeba se zadluž, ale vezmi si právníka. Sice ti toho moc nevysoudí - na to je diskriminace mužů moc propracovaná - ale aspoň neudělá chyby, které bys ty udělal. A každá procesní chyba znamená, že ženský tě u soudu odstřihnou jak kecky! A hlavně: přestaň myslet jako chlap! Ženský. který tě teď budou obklopovat, to s tebou myslí zásadně nejhůř jak to jde, i když se na tebe culej! Nevěř absolutně nikomu ze sociálky! Nevěř žádné soudkyni! Nevěř soudním znalcům! To všechno jsou součásti rozvodové mašinérie, která tě bez skrupulí vycucne a nic pro tebe neudělá!
Naše chlapská rada:
Bojuj o každý milimetr! Nenechávej své manželce absolutně nic zadarmo! Skutečně, ale skutečně jí absolutně nic nedlužíš!!!! Žádná žena neumí být velkorysá nebo vděčná! Všude kde jí ustoupíš, chápe to ona jako tvoji SLABOST, ale nikdy jako VELKORYSOST!!!

Pro dítě požaduj střídavou výchovu!
Nedopusť, abys byl oddělen na delší dobu od svého dítěte! (Jak přijdeš o dítě v 7 krocích...)
(Buď ale připraven na to, že státem vydržované ženské organizace budou tvé manželce radit, aby zneužila zákona o domácím násilí, tvrdila, že jsi sexuálně zneužíval tvé děti a i ji bil a znásilňoval. (Skutečný případ z Prahy...) To slouží totiž k tomu, tě dostat z bytu a zamezit na delší dobu jakémukoliv kontaktu s dětmi, aby je pak dostala do výlučné péče matka. (Skutečné příklady ze života...)
Zkus manželku dotlačit k rodinné mediaci!
www.chlapskaporadna.cz

"Kam kráčíme??" Toť otázka !

(Petr Sedy, 11. 12. 2015 17:55)

převzato - "Kam kráčíme??" Toť otázka
· Kilo rohlíků stojí 59 korun, kilo mražené kachny 39 korun.
· Brambory jsou dražší jak banány.
· Z údajně zdravého rybího masa vyteče polovina vody.
· Masné výrobky neobsahují maso.
· V akčním letáku Kauflandu je 38 inzerátů na půjčení peněz .
· Jogurt obsahuje i méně než 5% mléka..
· Vepřová žebra jsou dražší jak vepřová kýta.
· I během řeči s kamarádem telefonujeme.
· Čím víc věcí máme, tím víc po dalších toužíme.
· Náš mobil má tolik funkcí, že se jimi chlubíme přátelům, ale pro život jsou nevyužitelné.
· Švestky dovážíme z Argentiny .
· Na polích je víc slunečních kolektorů, jak pšenice.
· Státní svátek je důvodem se ožrat, ale proč je ten den svátkem, to 90% lidí neví.
· Jihneme při pohledu na opuštěné psy, ale opuštění lidé nás nezajímají.
· Slovo "děkuji" nahradilo slovo "co za to?"
· Máslová buchta má záruku 22 měsíců.
· Kilo sušeného slepičího hovna (kuřince), je dražší než kilo kuřecích stehen.
· Ve městě máme 6 pizzerií, ale vepřo-knedlo-zelo si nikde nedám, není.
· Návštěva kulturní památky vyjde rodinu na dva tisíce.
· Půlka rodičů nemá peníze, aby vlastní dítě poslali na lyžařský kurs.

· Doma denně gruntujeme, ale odpadky venku hodíme mimo popelnici, nebo do lesa.
· Na naší televizi večer přepneme 140 programů, ale najdeme jenom vaření celebrit, reality šou nebo reklamy.
· Svým blízkým pošleme třicet stupidních mejlů, ale ani jednou se nezeptáme, jak se mají.
· Pod pojmem kultura se nám vybaví návštěva multikina.
· Pořizujeme si na splátky nadupané SUV, i když jednou týdně jedeme do supermarketu a jednou ročně navštívit rodiče v domově důchodců.
· Nejprodávanější knihy jsou kuchařky od každého, kdo má do řiti díru, životopisy pseudo hvězd, a horoskopy.
· Existuje 30 časopisů pro ženy, ale ani jeden pro normální ženy.
· Nejčtenějším článkem na Internetu v rubrice KULTURA byl ten, jak si Agáta Hanychová žehlila kalhoty na těle napařovací žehličkou a opařila si frndu.
· Stát daruje církvím miliardy, ale do kostela se přes den nedostaneme a když ano, tak za vstupné.Kam kráčíme ?? Již to vím: "Do............... " http://petrsedyabcd.blog.cz/

Zveřejněno 10. 12. 2015 Aktuální události glosuje Jiří Maryško.

(Hulvátov -Jiří Maryško, 10. 12. 2015 14:23)

Tento týden jsme čerpali z následujících zdrojů: www.stream.cz/zpravy/10008395-ransdorfovo-sporozido
Aktuální události glosuje Jiří Maryško: na den lidských práv i vašich!