Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 11

18. 12. 2015

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

REDAKCE

●●●

 

Armáda chtěla za pětistovku prodat psího hrdinu z Lógaru, po kritice couvá

Armáda před několika dny umístila na internet mezi vysloužilé psy, které nabízí k prodeji, německého ovčáka Athose vyznamenaného za misi v Afghánistánu. Poté, co se strhla kritika zejména na sociálních sítích, inzerát stáhla. Pes zůstane na armádní veterinární základně Grabštejn, uvedla v úterý televize Prima. (iDNES.cz, 1. 12. 2015, 21:14)

─────

Na to se dá říci pouze toto: Je to názorný příklad toho, kdy levá ruka neví, co dělá ta pravá. Kdyby totiž nebylo veřejného tlaku přes sociální sítě, kterých se dnešní mocní bojí jako čert kříže, už by byl tento psí hrdina prodán. I já bych ho koupil a dal bych za něj částku mnohem vyšší! Je to ostuda ministra obrany, který si takové věci nedokáže ohlídat. Co však můžeme čekat od člověka z divadelní branže (komediantské šmíry)?

●●●

Orbán mluví o německém spiknutí. Berlín prý tiše dohodl příjem dalších migrantů

Maďarský premiér Viktor Orbán vidí za dohodou Evropské unie s Tureckem spiknutí. Tvrdí, že Berlín uzavřel utajovanou dohodu a naplánoval, že Evropská unie přijme a okamžitě přerozdělí mezi jednotlivé země dalších 400 až 500 tisíc migrantů. (Novinky.cz, 2. 12. 11. 215, 12:11, aktualizováno 12:31)

─────

Němci mají s podobnými dohodami bohaté zkušenosti. Stačí připomenout Mnichovskou dohodu z roku 1938. A co teprve dohoda mezi Německem a Ruskem o plynovodu Nord Stream, která měla ze hry vyšachovat Ukrajinu a Polsko? Soudružka Merkelová (CDU) z bývalé NDR je věrnou pokračovatelkou jiného soudruha, který „kope“ za Moskvu: G. Schrödera (SPD).

●●●

Ivan Langer ohlásil kandidaturu na skutečně vysoký úřad. Zde je jeho program

Bývalý ministr vnitra a místopředseda ODS usedl v noci z úterý na středu ke svému Facebooku a sepsal pozoruhodné vyznání svých životních snů. Chtěl by prý být „prezidentem zeměkoule“. A hned také sepsal program, co by chtěl v nejvyšším globálním úřadě prosazovat. Zaujala například myšlenka „nakopat novodobé jakobíny do koulí“. (ParlamentníListy.cz, 2. 12. 11. 2015, 10:21)

─────

Někdejší „korunní princ“ dříve vládnoucí ODS, která je již řadu let na odpis, svou originalitu nezapře. Jistě není sám, kdo by chtěl být ředitelem zeměkoule. Máme jich u nás tolik, že by je mohl vidlemi přehazovat!

●●●

Češi se nepostaví proti ‚ruskému‘ plynovodu Nord Stream, i když ho kritizovali

Česko se nepřipojí k dopisu proti rozšíření plynovodu Nord Stream. Na středečním jednání o tom rozhodla vláda. Plán na rozšíření plynovodu, který umožní omezit přepravu zemního plynu z Ruska do Evropy přes Ukrajinu, přitom již dříve kritizoval premiér Bohuslav Sobotka. (Lidovky.cz, 2. 12. 11. 2015, 14:45)

─────

Tak nějak v praxi vypadá naše politická „zásadovost“: něco jiného říkáme a něco zcela odlišného děláme. Stejné je to i s těmi známými „kvótami“ na přerozdělení uprchlíků. Je to dědictví 42 let komunistické totality, která dokonale zlámala páteř většině politiků, někdejších „Husákových dětí“. Ti dnes u nás o všem rozhodují. Blbě, jak jinak… Výstižněji než já to vyjádřil v diskusi pod tímto článkem jeden čtenář, jehož názor uvádíme bez komentáře: „No jistě, Sobotka aby nelezl Putinovi do zadku. On vleze do všech zadků, to je tak, kam vítr tam plášť. Hlavně nemít vlastní názor.“

●●●

Jirka se postavil vrahovi z Brodu: Necítím se jako hrdina, vzkázal po udělení ceny
Díky své duchapřítomnosti a odvaze přežil on a s ním další dva lidé. Desátou Cenu Michala Velíška získal Jiří Nesázal, který zasáhl proti střelci z Uherského Brodu. (Blesk.cz, 2. 12. 11. 2015, 14:13)

─────

V příkrém kontrastu ke skromnosti tohoto mladého muže je sebevědomí našich policejních šéfů i ministra vnitra. Tito pánové (soudruzi) se tváří, jako by sami zneškodnili vraha z Uh. Brodu, ale i jako vítězové nad islámským terorismem. Jenže pravda je úplně jiná: nedokázali vůbec nic!

●●●

Úplatky v Řízení letového provozu? Nevím, neřeknu, na shledanou, říká exsenátor Kladívko

Na přímou otázku, zdali v souvislosti se státním podnikem Řízení letového provozu přijal peníze či zlato, odmítl bývalý senátor za ODS Tomáš Kladívko odpovědět. Pětkrát zopakovanou otázku zcela ignoroval. „Děkuji, zatím na shledanou,“ rozloučil se nakonec a zavěsil. (Lidovky.cz, 2. 12. 11. 2015, 13:00)

─────

Bývalý poslanec a senátor za ODS T. Kladívko byl ve vysoké politice od roku 1990. Proto by byl div, kdyby se do ničeho „nenamočil“. Strana, jež si tak dobře rozuměla s různými rádoby podnikateli, toho napáchala dost a dost. Klaus vše vyřešil svou kontroverzní amnestií na rozloučenou s funkcí prezidenta, ale skutečné problémy nikoho z kompetentních lidí nezajímaly. Teprve teď se budou staré kauzy vynořovat jako oni pověstní kostlivci ve skříni. Musíme být na to připraveni, protože nejrůznějších lumpů v politice bylo a je stále víc než dost. Politika totiž přitahuje právě takové problematické jedince: psychopaty a sociopaty zejména.

●●●

Zemana natiskli na toaletní papír. Cena v akci: 49 Kč

Nevíte, o co si svým bližním říci k Vánocům? Pokud patříte mezi odpůrce prezidenta Miloše Zemana, mohlo by se vám stát, že pod stromečkem naleznete toaletní papír. Opravdu, neděláme si srandu. Jeden z internetových serverů prodávající dárky má ve svém portfoliu toaletní papír potištěný podobiznou prezidenta Zemana. „Konečně můžete vyjádřit svůj nejniternější názor,“ avizuje prodejce. ‒ Sluší se podotknout, že Miloš Zeman není prvním českým politikem, jehož podobizna se objevila na toaletních papírech. V roce 2012 šel v Levných knihách v centru Prahy „na dračku“ toaletní papír s podobiznou tehdejšího místopředsedy TOP 09 a šéfa rezortu financí Miroslava Kalouska. „Jsem drsný politik, ale hebký na omak,“ bylo vyobrazeno na ruličce toaletního papíru. (ParlamentníListy.cz, 3. 12. 2015, 11:05)

─────

Souvislost s M. Kalouskem jistě nebude náhodná.

●●●

● ‚Putin pod českou svíčkou.‘ Americký server kritizuje Babiše

Nejdříve se do některých českých politiků včetně ministra financí Andreje Babiše pustila americká novinářka a spisovatelka Anne Applebaumová, když je označila za politiky, kteří jistým způsobem slouží cílům ruského prezidenta Vladimira Putina a užila označení „užiteční idioti“. Nyní americký politický server upozorňuje na „alarmující“ důkazy, které svědčí o „přátelství“ českého ministra financí s Ruskem. ‒ „Putin se skrývá pod českou svíčkou“ zní titulek článku na americkém serveru Daily Caller, v němž americký novinář Gabriel Meyr píše, že sestřelení ruského bitevníku tureckou armádou je zkouškou odvahy pro lídry zemí NATO, a v němž vyjadřuje pochybnosti nad některými z nich. V zájmu jeho hledáčku je především český ministr financí Andrej Babiš, který má podle něj příliš podezřelé vazby na Rusko. (Echo24.cz,3. 12. 2015)

─────

Vazby někdejších agentů StB na sovětskou KGB a na SSSR obecně nejsou pro nikoho, kdo zažil éru komunismu, žádným předvapením. Vidíme to na každém kroku: tu ustrašenost našich politiků 25 let od údajného pádu komunismu – Sobotkou počínaje a posledním subalterním úředníčkem nového režimu konče. Jenom nešlápnout vedle, soudruzi! To by nám to Putin spočítal! A nejen nám, ale i našim kamarádům…

●●●

Zavřít hranice s Rakouskem před uprchlíky zvládneme za dvě hodiny, tvrdí policisté

Policisté, vojáci a celníci dokážou uzavřít českou hranici s Rakouskem, odkud může v budoucnu hrozit největší nápor nelegálních běženců, do dvou hodin. Taková situace by mohla nastat tehdy, pokud by Německo výrazně omezilo vstup do své země z Rakouska, hrozilo by, že uprchlíci budou hromadně hledat cestu na Západ přes Česko. Policie by do akce poslala celkem 860 ozbrojenců, kteří dostanou na starosti jasně vymezené území. (Aktuálně.cz, 3. 12. 2015, 15:00)

─────

Jenom nedělejte ramena, soudruzi! Co když vám to kancléřka „Čtvrté říše“ A. Merkelová nedovolí?

●●●

Čtyři premiéři odmítli „minischengen“. Za uprchlíky to schytalo Řecko

Vznik „minischengenu“ uvnitř Evropské unie je pro nás nepřijatelný, shodli se premiéři Česka Bohuslav Sobotka, Slovenska Robert Fico, Maďarska Viktor Orbán a Polska Beáta Szydlová. Všechny země trvají na lepší ochraně vnější hranice Schengenu, efektivní azylové proceduře a na přísném uplatňování pravidel pro registraci a snímání otisků prstů. (iDNES.cz, 3. 12. 2015, 16:19, aktualizováno 16:53)

─────

Země V4 budou potrestány za svůj odmítavý postoj ke kvótám uprchlíků tímto způsobem. Budou „demokraticky“ přehlasovány, jak si samy kdysi odsouhlasily přijetím Lisabonské smlouvy. Komu není rady, tomu není pomoci! Dřevní doby, kdy musel být dosažen tzv. konsensus, jsou v EU nenávratně pryč! Zástupci EU namísto handrkování o dluhy s Řeckem, měli řešit nebezpečí invaze uprchlíků, ale nedělali nic. Dobře jim tak! Pozdě bycha honiti!

●●●

Tak máme opět na krku výzvu! Další chytrolíni mají potřebu nás, ostatní blbce poučovat, jak máme přistupovat k uprchlíkům!

Tak máme na krku další výzvu. Po srpnové výzvě „elit“, čímž byli míněni naši akademici a vědci, přichází „Adventní výzva“ neziskové společnosti Post Bellum, s podtitulem „osobnosti proti zlu“. A varuje před rozdělováním společnosti a následováním falešných vůdců nejen v českém prostředí, ale v celé Evropě. ‒ Mezi signatáře patří, jenom namátkou, biskup Václav Malý, filosof Daniel Kroupa, písničkář Jaroslav Hutka, socioložka Jiřina Šiklová, kněz Tomáš Halík, Kateřina Bursíková Jacques i se svým manželem Martinem Bursíkem, historik a kritik Martin C. Putna a další. K dnešnímu dni výzvu podepsalo 2.974 osob. (instory.cz, 4. 12. 2015, 5:00)

─────

Pořád dokola ti samí signatáři čehokoliv. Je to stále stejná písnička! Havlovci všech odstínů nevynechají žádnou příležitost, aby na sebe upozornili, protože se bojí, že by se mohlo na ně i na jejich „guru“, V. Havla, zapomenout. A to přece nelze dopustit!

●●●

Šlachtův podřízený prý donášel přes prostředníka Janouškovi

Odsouzenému lobbistovi Romanu Janouškovi měl donášet cenné informace Luděk Vokál, šéf oddělení Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), kterému velí Robert Šlachta. Vokál měl informace předávat Janouškovi přes brněnského podnikatele Albina Arifoviče. Píše o tom deník Právo, informoval server Novinky.cz. - Oba muži se prý sešli ve VIP salónku pražského hotelu Corinthia, který si prý Arifovič delší dobu platil a fakticky používal na schůzky. Jenže vyšetřovatelé Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) do něj nechali nasadit prostorové odposlechy. - Také Arifoviče inspekce obvinila, protože prý Vokálovi za jeho služby pořídil mimo jiné novou Škodu Octavia za zhruba půl milionu korun. I když se oba údajně snažili předání auta jako úplatku zakrýt domnělou smlouvou o půjčce, doplatili na to, že je už nějakou dobu inspekce sledovala a odposlouchávala. Server uvádí, že informace o Janouškovi byla jen jednou z těch, které GIBS zaznamenala. (ParlamentníListy.cz, 4. 12. 2015, 9:16)

─────

Nedivme se, že ÚOOZ nemá čas na vyšetřování zločinů, když musí odposlouchávat a vyšetřovat své vlastní lidi! Co si máme myslet o takové policií? Je to katastrofa a druhé Palermo! S takovými lidmi tady nikdy pořádek nebude! Policii je třeba rozpustit a vybudovat zcela nově – na „zelené louce“. Bez takových existencí, jaké působí na Šlachtově úřadu. Jen tak na okraj: jméno Arifovič nezní moc česky, že ano?

●●●

Vyrveme ti dělohu, uřízneme hlavu, vyhrožují Černochové. Takto zareagovala

Poslankyně Jana Černochová (ODS), starostka Prahy 2, se setkala s velmi strašidelnými výhrůžkami a zareagovala na ně po svém. Poté, co jí vyhrožovali uříznutím hlavy a vyříznutím dělohy, si pořídila zbrojní pas a učí se střílet z velkorážní pistole. Reaguje tím ale také na krok Evropské komise, která prý chce omezovat naši svobodu, a politička si to nehodlá nechat líbit. (ParlamentníListy.cz, 4. 12. 2015, 7:52)

─────

Ačkoliv mi tato poslankyně ODS a starostka Prahy 2 moc sympatická není, jedno jí upřít nemohu: je odvážná a nebojí se pojmenovávat věci pravými jmény. Právě takových lidí je ve vysoké politice jako šafránu. Na rozdíl od různých oportunistů Sobotkova typu, kterých je všude plno. To by soudruh Husák koukal, kdyby viděl ty zástupy oportunistů (nikoli jen pravicových) v našem parlamentu i jinde!

●●●

Proč se člověk stane teroristou? Problém může být v našem západním systému

Komentátor MF Dnes Vojtěch Varyš si klade otázku, proč se lidé radikalizují. Řada současných politiků si buduje kariéru na tom, že brojí proti islámu jako učení nabádajícímu k radikálnímu chování, ale může to být i jinak. Islám je možná jen prostředkem k ventilaci přirozené lidské potřeby, která je dnes na Západě potlačená a hledá si vlastní cestu. (ParlamentníListy.cz, 4. 12. 2015, 10:10)

─────

Zase jeden „myslitel“, který přemýšlí jinou částí těla než hlavou. Hlavně, že „odhalil“ tu správnou příčinu srabu, v němž se euroatlantická civilizace momentálně nachází!

●●●

Tomáš Halík se ve Washingtonu dočkal dalšího velkého ocenění

Profesor Tomáš Halík se dočkal dalšího uznání. Po Templetonově ceně, jež je považována za obdobu Nobelovy ceny v duchovní oblasti, se teolog stal viceprezidentem Rady pro výzkum hodnot a filozofie ve Washingtonu. Informují o tom páteční Lidové noviny. (ParlamentníListy.cz, 4. 12. 2015, 10:55)

─────

Kdopak se nás to snaží přesvědčit o tom, že podivný „kněz“ T. Halík je tím nejlepším kandidátem na funkci příštího prezidenta? Havlovci pracují na plné obrátky, aby nic nezanedbali. Nepochybuji o tom, že „svatý“ všech komunistů a estébáků, V. Havel, na toto hemžení shlíží z politického nebe s velkým zadostiučiněním. ‒ Velice trefně okomentoval tuto „iniciativu“ věčných českých petentů europoslanec J. Zahradil těmito slovy: „Halík je přeceněný kýčař českého veřejného života, který by tak strašně moc rád byl morální autoritou, až ze sebe vyrobil svou vlastní karikaturu." (EuroZprávy.cz, 4. 12. 2015, 9:19)

●●●

Klaus v nové knize: Totální rozvrat, děsivá katastrofa, rozsáhlé utrpení. Současná migrační vlna je srovnatelná s invazemi barbarů. Budeme se bránit, nebo budeme zničeni

Nakladatelství Olympia v těchto dnech vydává knihu exprezidenta Václava Klause a jeho tehdejšího kancléře Jiřího Weigla Stěhování národů s.r.o. – Stručný manuál k pochopení současné migrační krize. (ParlamentníListy.cz, 4. 12. 2015, 4:43)

─────

Kniha, která vychází v pravý čas a správně pojmenovává problémy naší současnosti, jistě neudělá radost našim „korektním“ žurnalistům ani pražským „kavárníkům“. Klaus spolu s Weigelem nejsou první ani jediní, kdo poukazuje na „řízenost“, nikoli spontánnost, právě probíhající migrace statisíců osob z Blízkého a Středního východu. Jde o to, aby si zejména politici uvědomili naléhavost problémů, na něž kniha upozorňuje. Časté přirovnávání stavu Evropské unie k Říši římské v její závěrečné fázi existence, než byla zničena barbary, má plné opodstatnění. Naše civilizace je na konci. Ovládnutí Evropy stoupenci radikálního islamismu by pro ni znamenalo pomalé a kruté umírání. Takovou budoucnost musí všichni křesťané (i ti občané-ateisté, kteří si pozdě, ale přece uvědomili, že jakési křesťanské kořeny mají) odmítnout a dělat všechno pro to, aby se tento hrůzný scénář nenaplnil.

●●●

Sobotka představil nového ředitele GIBS, bude jím náměstek Murín

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) v pátek na jednání sněmovního výboru pro bezpečnost představil jméno nového šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Bude jím náměstek pro trestní řízení Michal Murín. Sobotka tak potvrdil informace, které v pátek přineslo Právo. ‒ Ze zveřejněného životopisu: Michal Murín je vystudovaný právník s hodností plukovníka. U policie slouží přes třicet let. Pro GIBS začal pracovat v červnu 2014. Předtím byl šéfem odboru obecné kriminality středočeské policejní správy, vedl kladenskou policii a byl ředitelem policejního oddělení Praha-západ. Dostal policejní medaili za věrnost. (Novinky.cz, 4. 12. 2015, 11:13, aktualizováno 11:22)

─────

Zveřejněná fotografie muže s vrásčitou, ustaranou tváří, jakou kdysi míval soudruh Pláteník ze seriálu „Okres na severu“, napovídá, že by tito soudruzi mohli mít něco společného. V každém případě tu jistá podobnost je: Murín je slovenské jméno, které upomíná na jistého soudruha Murína z dob G. Husáka. Že by další potomek „kovaného“ normalizačního komunisty, kterého nám tu soudruzi zanechali po své tzv. sametové revoluci jako dárek? Po Babišovi a Krnáčové by to byl další Slovák ve vysoké funkci. Opravdu jsme na tom tak špatně, že nám v našem vlastním státě (jako dříve za komunismu) musí šéfovat Slováci? Kdopak Sobotkovi nakukal, aby tohoto člověka jmenoval do tak významné funkce? Nebyl to náhodou duch soudruha Husáka, jenž vytrvale obchází již téměř čtvrtstoletí po budovách Pražského hradu i Strakovky a straší představitele naší polistopadové demokratické moci?

P. S.: M. Murín má 53 let, u policie (dříve SNB) pracoval přes 30 let a před listopadem 1989 byl členem KSČ. Svůj názor ať si udělá každý čtenář sám!

●●●

Švýcarská policie zadržela europoslance Ransdorfa. Měl se podílet na podvodu v bance

Český europoslanec se už od čtvrtka neozývá svým kolegům, do své pražské kanceláře nedorazil. Podle některých zdrojů byl zadržen ve Švýcarsku. V jedné z tamních bank policie zadržela skupinu lidí, kteří se prý snažili získat na falešné doklady větší obnos peněz. (Lidovky.cz, ParlamentníListy.cz, 4. 12. 2015, 14:57)

─────

I takové mohou být konce těch, kteří si tak rádi hrají na svědomí národa a výkvět dokonalosti i mravnosti. ‒ A tady jsou reakce některých známějších lidí ze sociálních sítí: „Soudruh Stalin začal svou kariéru jako bankovní lupič. Soudruh Ransdorf by ji jako bankovní podvodník mohl ukončit," uvedl politický geograf Michael Romancov. ‒ „Lenin spřádal ve Švýcarsku revoluci, po 100 letech tam Ransdorf kasíruje. Neúprosná logika dějin," tweetuje Jan Lipold, redaktor serveru Aktuálně.cz. ‒ „Europoslanec Miloslav Ransdorf se ztratil. Zkrátka nevíme, kde je. Ale víme, že není v Evropském parlamentu, byť je zapsanej v prezenci," poznamenal Dominik Feri z TOP 09. (EuroZprávy.cz, 4. 12. 2015, 17:14)

●●●

Ransdorf chtěl získat 350 milionů eur s ‚bílými koňmi‘, nesedělo datum narození, píše Denník N

Českého europoslance Miloslava Ransdorfa (KSČM) zadržela se třemi Slováky švýcarská policie v bance v Curychu. Podle webu Dennikn.sk se muži začali chovat agresivně poté, co jim banka zamítla finanční transakci. ‒ Problém měl nastat ve chvílí, kdy se Ransdorf a jeho tři slovenští společníci snažili na základě soudních dokumentů dostat ke 350 milionům eur (téměř 9,5 miliardy korun), uvádí Dennikn.sk. Podle serveru existuje ve švýcarské bance účet na Ransdorfovo jméno, ale protože nesedělo datum narození, banka odmítla transakci provést. (Lidovky.cz, 4. 12. 2015, 18:25)

─────

Kolik podobných účtů existuje ve švýcarských bankách na jména našich politiků? Dozvíme se to někdy? To by občané a voliči koukali s hubou otevřenou, jak si politici mastí kapsy za jejich zády – pod rouškou bankovního tajemství! Je dobře, že víme o tom, že se takové špinavosti týkají i komunistů. Mělo by to být poučením i pro všechny naivky, kteří by takovou stranu ještě někdy chtěli volit…

●●●

Ransdorf se mohl zajímat o peníze nacistů, naznačil šéf komunistů Filip

Zatčení Miloslava Ransdorfa (KSČM) bylo hlavním tématem i pro páteční Události, komentáře České televize, která si do studia pozvala šéfa komunistů Vojtěcha Filipa i europoslance Pavla Svobodu (KDU-ČSL). Ten se podivoval nad spojením komunisty s více než devíti miliardami korun. Možné vysvětlení celé kauzy vyložil šéf komunistů Vojtěch Filip.Host prý neví nic o nějakém úkolu, který snad dostal Ransdorf od Evropského parlamentu ve Švýcarsku, ale je teoreticky možné, že to souviselo s penězi z mrtvých bankovních účtů z nacistické éry. „Nic o tom nevím, ale protože tyto spekulace byly, zamýšlím se i nad touto možností,“ naznačil předseda KSČM. (ParlamentníListy.cz, 4. 12. 2015, 22:31)

─────

Hloupost a nevzdělanost některých novinářů, zvláště těch mladých, je nekonečná. Nejenže neznají pravopis, ale neumí ani pořádně číst. Příkladem je titulek tohoto článku, který hovoří o penězích nacistů. Předseda KSČM nemluvil o penězích nacistů, ale o „mrtvých bankovních účtech z nacistické éry“. Jedná se totiž o peníze židovských klientů švýcarských bank, kteří zahynuli během nacistického holocaustu. Slyšel autor zmíněného titulku o něčem takovém? Dost o tom pochybuji!

●●●

Ovčáček: Autoři Adventní výzvy nedemokraticky vyhrožují za projevení názoru

Autoři Adventní výzvy podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka nedemokraticky vyhrožují za svobodné projevení názoru. Kritizovali Ovčáčkovu čtvrteční reakci na facebooku, že výzva místo spojování společnost jen rozděluje. Výzva, kterou ve čtvrtek zveřejnilo Kolegium Paměti národa, varuje před zneužitím obav z uprchlické krize a rozdělením české společnosti. - Ovčáček ve čtvrtek na svém facebooku na dotaz novináře ze serveru HlídacíPes.cz, zda prezident zvažuje možnost připojit svůj podpis pod výzvu, odpověděl, že nikoliv, protože výzva místo spojování společnost jen rozděluje. „A to svým paušálním tvrzením, že nemalá část společnosti podléhá fašizujícím tendencím. Co se spíše věnovat snaze pochopit obavy velké části společnosti? Kázat umí každý, pochopit a řešit problémy je složitější,“ napsal Ovčáček. (Lidovky.cz, 4. 12. 2015, 16:06)

─────

Mezi notorickými podepisovači všelijakých výzev a iniciativ nechybí samozřejmě ani tentokrát T. Halík či J. Šiklová.

●●●

Pamatujete na exministra Jana Rumla? Teď se vrací, chce řídit Český rozhlas

Novým ředitelem veřejnoprávního Českého rozhlasu by se mohl stát bývalý ministr vnitra Jan Ruml. Kromě řady jiných osobností si i on podal přihlášku do příslušného výběrového řízení. Informovaly o tom dnešní Lidové noviny. Rumlovi prý vadí především jednostranné zpravodajství veřejnoprávního rádia. (ParlamentníListy.cz, 5. 12. 2015, 8:02)

─────

Pánbůh s námi a zlé pryč! To se máme na co těšit! Je třeba pro Rumla najít nějaké teplé místečko, aby si přivydělal k důchodu. Že by se jako absolvent plzeňských práv nedokázal uživit jinak?

●●●

Je suis Ransdorf

Případ Miloslava Ransdorfa není jen obrázkem groteskního úpadku komunistů. Demaskuje i poslední baštu antikomunismu: návrat komunismu nehrozí a nikdy nehrozil. Naši komunisté se plně aklimatizovali mezi moderní gangstery. ‒Miloslav Ransdorf je putinovskou verzí George Clooneyho. Jak kdysi řekl jeden moudrý člověk, „nejsem odborník, ale vidím v tom vzorec“: nejprve Václav Klaus čelí obviněním z uklizení několika miliard od svých oblíbených apriorních vítězů kuponové privatizace na švýcarské konto, pak mu komunisté pomůžou svými hlasy ke zvolení prezidentem. ‒ Uplyne pár let a jeden z čelních představitelů KSČM je zadržen švýcarskou policií, kterak se s falešnými doklady a s trojicí záhadných Slováků pokouší vyvést z banky 350 milionů eur… Co s takovými komunisty? Nenadávejte, soudruzi, na zrcadlo, máte-li hubu křivou. (Deník Referendum, 6. 12. 2015, 13:17)

─────

Poučení z tohoto případu je úplně jiné kafe než známé „Poučení z krizového vývoje ve straně a společnosti po XIII. sjezdu KSČ“. KSČM, nereformovaná polistopadová pokračovatelka někdejší zločinné KSČ, dnes nereprezentuje žádnou levici a na zastánce neprivilegovaných občanů naší země si jen hraje. Po celou dobu od listopadu 1989 naivní „starokomunisté“ znovu a znovu volí její kandidáty do zastupitelských sborů, aby si mohli „nahrabat“. Ransdorfův příběh je jen tragikomickým dovršením oné Marxem vybájené „historické role dělnické třídy a jejího předvoje ‒ komunistické strany“. Pohádce, kterou Ransdorf předložil jako své vyjádření sdělovacím prostředkům, mohou uvěřit jen malé děti. KSČM má po tomto skandálu své místo v propadlišti dějin spolehlivě zajištěno. Konečně! Navzdory tomu, že si celých 26 let od předání moci v roce 1989 budovala falešnou fasádu strany, která se do ničeho „nezapletla“ a nenechala se zkorumpovat. Divadelní maska padá a nahá pravda se vyvalila ven jako obsah žumpy, který přetekl přes okraj. Divil bych se moc, kdyby takovou stranu ještě někdy někdo volil…!

●●●

Vedení KSČM se zlobí: Vyzve Ransdorfa, aby svůj případ vysvětlil osobně

KSČM s politováním konstatuje, že europoslanec Miloslav Ransdorf přes veškerou snahu nekomunikuje s vedením strany, a bude proto oficiálně vyzván, aby osobně orgánům strany předložil veškeré dostupné doklady týkající se švýcarské kauzy. (EuroZprávy.cz, 6. 12. 2015, 16:11)

─────

Staré známé stranické politbyro se zlobí. Jak to dopadne, lze snadno odhadnout: Ransdorf bude nejspíše vyloučen ze strany, aby se tato mohla od svého nehodného soudruha „odstřihnout“. Vedení KSČM dělá jen to, co komunisté dělali vždycky. V padesátých letech 20. století by Ransdorfa čekal politický proces a hrdelní trest. Dnes jen vyhazov a doživotní opovržení soudruhů…

●●●

Zeman: Ransdorf je člověk, který každému naletí. A zřejmě naletěl i teď

Prezident Miloš Zeman se domnívá, že Miloslav Ransdorf naletěl stejně jako v minulosti. Chce však počkat na závěry vyšetřování, jelikož o kauze prý nic neví. „Já se nechám překvapit. Tohle je totiž člověk, který každému naletí,“ řekl v nedělním Pressklubu na Frekvenci 1. V pořadu také uvedl, že odvolá šéfa vojenské kanceláře Hradu Rostislava Pilce, který ztratil bezpečnostní prověrku. ‒ „Za prvé o tom nic nevím, a to by stačilo, protože není důvod pokračovat dál. Ale jak znám Mílu Ransdorfa, jemuž jsem nedávno zakázal vstup do své kanceláře, (…) tohle je člověk, který každému naletí,“ vyslovil svou domněnku prezident. (iDNES.cz, 6. 12. 2015, 17:37, aktualizováno 18:19)

─────

Co k tomu dodat? Zeman má nejspíš pravdu – jako vždy.

●●●

Zeman zalitoval, že nemůže odvolat premiéra

Prezident Miloš Zeman v neděli řekl, že za poslední týden dostal „kvantum” dopisů, v nichž ho lidé žádají o odvolání premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Hlava státu v Pressklubu na rádiu Frekvence 1 zalitovala, že tuto pravomoc nemá. Sobotku zkritizoval za to, že mu své odlišné názory sdělil přes média, nikoliv osobně. (Novinky.cz, 6. 12. 2015, 18:55)

─────

I když Sobotku prezident Zeman nemůže podle ústavy, která byla napsána účelově, aby vyhovovala garnituře kamarádů V. Havla, odvolat, tak špatný a slabý premiér nevydrží do konce volebního období. Nemá na to, aby vyřešil problémy, které se na naši zemi valí. Jako typický zbabělec raději sám odstoupí…

●●●

Ransdorf měl vybrat peníze pro dědice nacistického pohlavára, spekulují na Slovensku

Peníze na účtu ve švýcarské bance, kvůli kterým byl minulý týden v pobočce tamního peněžního ústavu zadržen český europoslanec Miloslav Ransdorf (KSČM) spolu se třemi Slováky, prý mohly patřit dědici nejmenovaného nacistického pohlavára. V pondělí to napsal slovenský list Denník N s odvoláním na vyjádření starosty slovenské obce Ivanka pri Nitre Ľuboše Gála, který měl příslušné dokumenty o účtu vidět již před dvěma lety, ale nepokládal je za věrohodné. ‒ Bankovní analytik Vladimír Vaňo případ přirovnal k podvodným e-mailům, ve kterých údajný bankéř z Nigerie informuje o tom, že disponuje účtem po zesnulé osobě a příjemci e-mailu slibuje odměnu. (Novinky.cz, 7. 12. 2015, 14:33)

─────

Je-li na tom aspoň zrnko pravdy, o čemž pochybuji, měly by takové peníze po nacistickém pohlavárovi propadnout ve prospěch státu – zřejmě Slovenska. Co s tím mohl mít Ransdorf společného, je záhada. V každém případě je to obrovská ostuda, protože komunisté se až dodnes holedbali tím, že oni jako jediní bojovali proti nacistů, což nikdy pravda nebyla a není. Komunistům tento fakt přitěžuje a činí z tého strany nedůvěryhodnou partaj politických podvodníků, konjunkturalistů a prospěchářů. Ransdorf KSČM tak jako tak udělal „medvědí“ službu, jejíž důsledky ji mohou poslat definitivně do politického „pekla“.

●●●

Komunista Dolejš: Ransdorf udělal pro Česko hodně, ale ta jeho kauza…

Miloslav Ransdorf je výraznou politickou osobností a pro Česko toho prý v Bruselu dokázal hodně. Myslí si to místopředseda komunistů Jiří Dolejš, jenž lituje, že se jeho stranický kolega ke své švýcarské kauze příliš nevyjadřuje, čímž vytváří prostor ke spekulacím. To, co Ransdorf řekl dodnes, prý rozhodně nestačí. ‒ „Zpočátku se mi tomu nechtělo příliš věřit, protože to všechno vypadá tak absurdně, že bych to nespojoval s panem Ransdorfem,“ poznamenal Dolejš hned v úvodu. Doufá proto, že se jeho stranický kolega dostaví v úterý do sídla strany a všechno vysvětlí. (ParlamentníListy.cz, 7. 12. 2015, 18:18)

─────

Místopředseda KSČM J. Dolejš výše uvedenou větou říká víc, než tuší. Mluví-li o europoslanci jako o „panu Ransdorfovi“, říká nám tím, že jeho politická kariéra je zřejmě u konce. Část komunistického vedení by se ráda podivného intelektuála Ransdorfa zbavila, protože je na běžné poměry v této straně příliš učený, což některým lidem, hlavně těm se základním vzděláním, musí nutně vadit. Říká se, že Ransdorf je slušný člověk. Měli bychom proto zaznamenat, že navzdory svému podivínskému chování v minulosti finančně přispěl na vydání Čvančarovy významné dokumentární knihy „Někomu život, někomu smrt“ i na pomník JUDr. M. Horákové. Na rozdíl od jiných komunistických činitelů, kteří spíše hrabou a hrabou (nikoli listí na zahradě)…

●●●

Nikomu jsem nenaletěl, hájí se Ransdorf. KSČM jeho vysvětlení stačí

Europoslanec Miloslav Ransdorf předložil vedení KSČM dokumenty, které vyvracejí, že by se dopustil nějakého trestného činu. Po úterní schůzce to uvedl předseda strany Vojtěch Filip. Ransdorf uvedl, že podcenil sílu švýcarského bankovního sektoru, hodlá očistit své jméno. ‒ Na otázku, zda někde udělal chybu, uvedl, že neodhadl, jak je ve Švýcarsku silný bankovní sektor. „Ostatně je to spolu s policií rozhodující síla ve státě,“ řekl. „Šlápl jsem někomu na kuří oko,“ doplnil europoslanec. (iDNES.cz, 8. 12. 2015, 9:56, aktualizováno 10:29)

─────

Výmluvnější než to, co říkají, je to, co lze vyčíst z obličejů těch, kteří předstoupili před novináře na improvizované tiskové konferenci: koutky úst dolů, zakaboněné tváře, pouze Ransdorf ležérně v košili bez kravaty. Jak to bude, ukáže až čas. Jediný, kdo se chvilkami usmíval, byl V. Filip, který se tímto způsobem může zbavit konkurenta na post příštího předsedy KSČM. Toť vše, co lze z tohoto okamžiku vyčíst. Ransdorf politicky skončil a už nebude figurovat na žádné kandidátce – snad kromě nějakého místního zastupitelstva, kde ho lidi znají a budou ho volit. Komunistům ve vedení nejde o Ransdorfa, ale o jejich spokojené přežívání v českém „politickém rybníku“, kde se jim daří dobře a kde je nikdo neohrožuje. Aféra kolem Ransdorfa obnažila i skryté pnutí uvnitř zastupitelských sborů. Dokázal to svým razantním, až příliš upřímným vyjádřením europoslanec P. Svoboda (KDU-ČSL). Ostatní raději mlčí…

●●●

Ransdorfa neumlčeli. Je to ještě mnohem horší, řekl nám otevřeně

Exprezident Václav Klaus (a jeho bývalý kancléř Jiří Weigl) ve své nové knize Stěhování národů píše, že současná migrační krize je srovnatelná s dávnými invazemi „barbarů“, jež pro tehdejší Evropu znamenaly nepředstavitelnou destabilizaci a civilizační regres. Možnost integrace milionů muslimů je prý mizivá. Masová imigrace se může rychle proměnit v děsivou katastrofu. Evropa se bude muset proti imigrantům aktivně bránit, nebo jimi bude zničena. K věci se vyjádřil Miloslav Ransdorf. ‒ „Já si myslím, že to je ještě mnohem horší, než Klaus říká. Jako historik jsem se zabýval antikou. Barbaři se snažili Římské říši přizpůsobit. Přebírali její hodnoty, snažili se přebírat i její právní struktury a byli by ochotni i za Řím umírat, kdyby se k nim Řím choval lepším způsobem. Ale tito noví příchozí naše hodnoty neuznávají a chtějí je nahradit svými hodnotami. Jejich hodnotový systém je s evropským hodnotovým systémem neslučitelný. Je třeba zmínit, že islám nemá koncept morální osobnosti. Myslím si, že nyní je to daleko horší, destruktivnější, než byli barbaři, se kterými by Řím mohl nějak koexistovat. Smrtelnou ránu přežívajícímu antickému dědictví dal až nástup islámu v sedmém století. Expanze islámu Byzantské říši sebrala Sýrii, Palestinu, celou severní Afriku. A později Turci Byzantskou říši vyvrátili,“ řekl ParlamentnímListům.cz europoslanec KSČM Miloslav Ransdorf. (ParlamentníListy.cz, 8. 12. 2015, 14:08)

─────

M. Ransdorf si užívá svou čtvrthodinku mediální slávy, než o jeho osobu přestanou mít sdělovací prostředky zájem. Zatím plní první stránky novin a časopisů. Nebýt této nemilé aféry, platilo by, že je to jeden z nejchytřejších, přemýšlivých komunistů. Ještě jedna věc jaksi unikla pozornosti: Klaus, Dolejš i Ransdorf (a později i Zeman) pocházejí z téže politické „líhně“ ‒ Prognostického ústavu ČSAV. Co se týká Ransdorfova exkurzu do dějin, není k tomu co dodat: ve všem má pravdu. Budoucnost, která čeká Evropu, je víc než pochmurná…

●●●

Ransdorfova cesta do Švýcarska? Věnovat se dědictví není v programu strany, tvrdí Dolejš

Komunisté se postavili za europoslance Miloslava Ransdorfa. „Cesta do Švýcarska byla jeho soukromou záležitostí,“ zopakoval několikrát stranický místopředseda Jiří Dolejš. „Sešli jsme se proto, abychom ochránili KSČM před podezřením, že se některý z našich představitelů dostal do konfliktu s trestním právem,“ zdůvodňuje úterní schůzku. (Lidovky.cz, 8. 12. 2015, 16:31)

─────

V KSČM, jak se zdá, se rozhořel boj o záchranu strany a o její budoucnost, kdežto v „konkurenční“ ČSSD již dlouhá léta probíhá soutěž o to, kdo se stane nositelem pláště po Z. Fierlingerovi. Jakou roli v tomto zápase bude hrát J. Dolejš, je otázka. Tento soudruh zřejmě zapomněl na svou „korupční“ aféru, která před několika lety rozčeřila poklidnou hladinu jeho strany. Měl to tenkrát hodně nahnuté, ale všechno to časem vyšumělo do ztracena. Jako ostatně všechno v tomto státě. Teď se Dolejš bije za čest své strany jako lev. Mluvit však o cti v případě nereformovaných komunistů, vedených agentem StB Falmerem, je nonsens. Vzhledem ke své krvavé minulosti by udělali nejlépe, kdyby se dobrovolně rozpustili a vypustili…

●●●

Ransdorf se zbláznil, úplně ztratil soudnost. Šílený případ. Protikorupčník Ondráčka dal v rádiu průchod údivu

Hostem úterní Kauzy dne na Rádiu Impuls byl ředitel Transparency International (TIC) David Ondráčka. Vyjadřoval se především ke kauze komunistického europoslance Miloslava Ransdorfa a nebral si servítky. „Europoslanec se podle mého názoru zbláznil,“ řekl jasně. Pár slov padlo i na adresu předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska. Ten prý vede válku s Andrejem Babišem (ANO) a nevede ji úplně nejlépe. ‒ „Působí to na mě naprosto bizarně. Zdá se mi, že se Miloslav Ransdorf zbláznil. Jak může europoslanec takto vystupovat v soukromé bance. Jeho pověst už je velmi poškozená. Je to zkrátka šílený případ… Podle mě je to důkaz o ztrátě soudnosti. Komunisté díky tomu nemohou tvrdit, že jsou čistí. Ukazuje se, že jsou stejně ‚umazaní‘ jako jiné politické strany,“ řekl. (ParlamentníListy.cz, 8. 12. 2015, 19:18)

─────

K tomu není co dodávat!

●●●

Divák není osel. Zpravodajství je tak blbé, že se to nedá komentovat. Slovo má po delší době žena, která zanechala v ČT stopu

Dnešní zaměstnaneckou skladbu České televize tvoří podle Jany Dědečkové, která byla v čase takzvané televizní krize nenáviděnou členkou Rady ČT, dětičky reformních komunistů, rozeřvaní odborářští rowdies a názorově spřízněný fanklub. Pluralita je pro ně sprosté slovo, takže se nemůžeme divit výstupům, které veřejnoprávní televize za peníze občanů produkuje. Českou televizi charakterizují jednosměrnost, deficit plurality a manipulace. (ParlamentníListy.cz, 9. 12. 2015, 4:49)

─────

Problémy v ČT nikdo neřeší. Asi to někomu, kdo tahá za nitky, vyhovuje právě tak, jak to je. Jediným řešením je: zrušit ČT a nahradit ji něčím jiným, co bude fungovat a co nebude stát tolik peněz. Soukromá firma, která by zajišťovala objektivní zpravodajství, by mohla pracovat za částku pouhých několika milionů, nikoli za ty nekřesťanské miliardy, které nás, koncesionáře, stojí ČT.

●●●

Zeman: TOP 09 a Kalousek jsou největšími škůdci parlamentní demokracie v Česku

TOP 09, konkrétně její předseda Miroslav Kalousek, svojí obstrukční taktikou paralyzují český parlament, řekl po návštěvě Ústeckého kraje prezident Miloš Zeman. Jde podle něj o největší škůdce parlamentní demokracie v České republice. (Lidovky.cz, 9. 12. 2015, 16:16)

─────

Obstrukce tzv. pravice v parlamentu nemá nic společného s obhajobou demokracie, nýbrž souvisí s hájením skupinových zájmů Kalouska a spol. Proti nim stojí zájmy jiné skupiny, představované Babišem a spol. To je podstata celého problému. Jak prosté! Úlohou parlamentu je hájit zájmy voličů, nikoli lobbistických skupin.

●●●

Skandál, protestují Turci proti Zemanovi a připomínají si jeho „virózu“

Turecký zpravodajský server Sabah se opřel do úterních výroků prezidenta Miloše Zemana. Jeho slova o tom, že by Turecko nemělo být členem Evropské unie, protože se chová jako spojenec Islámského státu, označil za skandální. Zeman Ankaru kritizoval na setkání s občany v severočeské Kadani. (iDNES.cz, 10. 12. 2015, 15:19)

─────

To, že je Zeman vnímán jako hlásná trouba Moskvy, není žádná novinka. Po sestřelení ruského letadla v blízkosti turecko-syrské hranice je Moskva citlivá na všechno, ale Turci rovněž. Proto jinak provinční prezident Zeman má šanci stát se světovou celebritou, protože se nebojí nahlas říkat to, co se mnohým nelíbí. Turecko v EU by představovalo otevřené dveře pro muslimskou expanzi do Evropy. Stačí vnímat to, co se děje teď. Po vstupu Turecka do EU by byla Evropa (rozuměj: původní obyvatelstvo s křesťanskými základy) doslova „převálcována“ muslimy. To nelze v zájmu civilizace připustit. V případě eskalace křesťansko-islámského konfliktu (např. při neúspěchu spojenců v boji proti tzv. Islámského státu) si dovedu představit i to, že na obranu civilizace budou muset být použity atomové zbraně – poprvé od dob bombardování Hirošimy a Nagasaki.

●●●

Situace v OKD je vážná, varuje Mládek

Situace v těžební společnosti OKD je podle ministra průmyslu Jana Mládka (ČSSD) vážná a zdaleka nejde jen o osud ztrátového Dolu Paskov. Odboráři dostali od ministra ujištění, že stát v rámci svých možností pomůže zaměstnancům, firmě ale ne.Už nejde jen o osud ztrátového dolu Paskov. Podle ministra průmyslu Mládka je vážná situace celé společnosti OKD. Návrh společnosti New World Resources (NWR), která je majitelem OKD, na uzavření Paskova už na konci příštího roku, nebo jeho převedení na stát, označil za nedůstojný. Do ledna by podle něj měla společnost předložit návrh jiný. (EuroZprávy.cz, 10. 12. 2015, 15:41, aktualizováno 16:10)

─────

O Bakalovi a Sobotkovi, kteří tuto kaši „navařili“, ani slovo. Oba tito pánové by měli skončit na lavici obžalovaných a přijít o veškerý majetek. Kdyby Sobotka nebyl zbabělec, jel by na Ostravsko sám, a neposílal by na jednání s odboráři soudruha Mládka. Tento „moloděc“ má smůlu, že musí všechny nepříjemné věci „vyžrat“ za ty, kteří je způsobili. Orgány činné v trestním řízení ve věci privatizace OKD dosud stále nekonají, ačkoliv je to jejich povinnost ze zákona. To, že je Sobotka momentálně premiérem, na tom nic nemění. V kterémkoliv právním státě by už seděl: nikoli na Úřadu vlády, ale v kriminále!

●●●

Faltýnek jr. neustál protekční otazník, v teplárnách končí

Předvánoční personální rošádu nadělovali na svém zasedání zastupitelé města Brna. Jednou z obětí se stal syn pravé ruky Andreje Babiše a šéfa parlamentního poslaneckého klubu ANO Jaroslava Faltýnka. - Faltýnek junior, křestním jménem Jiří, musel oznámit rezignaci na post místopředsedy představenstva v Teplárnách Brno, protože nedokázal rozptýlit podezření, že na svém místě sedí především kvůli jménu a politicko-byznysovým konexím. Novináři v posledních týdnech napsali, že Jiří Faltýnek – který se jako kandidát ANO těsně nedostal do brněnského zastupitelstva – krom placeného postu v teplárnách pracuje rovněž coby asistent pro jednoho z politiků hnutí v Poslanecké sněmovně a z veřejných peněz si tak přišel na stovky tisíc korun. (Neovlivní.cz, 9. 12. 2015)

─────

Na co jsou Češi obzvláště hákliví, je to, když je někdo nenažraný a neví, kdy přestat. To je případ některých vrcholných představitelů hnutí ANO. Teď za to zaplatil Faltýnek jr., kterého zastupitelé Brna „vyexpedovali“ z vedení jedné městské firmy, kde si přišel na pěkné peníze. Není v tom sám. Situace kolem jeho otce, který prý figuruje ve dvaceti dozorčích radách, je ještě horší. (Viz SN č. 3/2014: U nás v Kocourkově) Zaměstnávání rodinných příslušníků je totiž věc u nás naprosto běžná, i když nemorální. Z toho si však většina poslanců a dalších veřejně činných osob těžkou hlavu nedělá. Důležité je, že se penízky sypou…

●●●

Policie zadržela deset celníků kvůli nedbalosti v kauze lihové mafie

Kriminalisté zadrželi několik lidí v souvislosti s obchodováním s nezdaněným lihem. Vyšetřování se týká podezření z nedbalosti, řekl dnes ČTK mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) Pavel Hanták. Policie zatím nikoho neobvinila, kauzu dozoruje zlínská pobočka brněnského krajského státního zastupitelství, dodal. Na případ upozornila Česká televize, podle níž detektivové zadrželi deset celníků. (Lidovky.cz, 10. 12. 2015, 19:01)

─────

Je nad slunce jasnější, že při tak velké rozkrádačce, která trvala spoustu let, museli spolupracovat i celníci. Jak je možné, že na to nepřišel nikdo dříve? Podobně to je i s policisty, kteří kryli různé lumpárny a bránili jejich vyšetření. Nehrajme hru na nedotknutelné „svatoušky“! Lumpů je všude kolem nás dost a dost, politiky nevyjímaje.

●●●

Skandál sociálního demokrata z Prahy 10 pokračuje. Hotel, soukromé apartmá, pohoda, jazz…

Vlivný sociální demokrat Vladimír Novák (ČSSD), nedávno kritizovaný za post v teplárenském holdingu, který zařídil pro svého syna, má na krku další skandál. Tentokrát se týká účtů za ubytování v luxusním apartmánu, který si zřejmě před osmi lety nechali politici z „desítky“ vystavět za erární peníz. Podle našich exkluzivních informací se v tajném „Hrdličkově apartmánu“ neubytovával jen pan místostarosta, ale i jeho početná rodina. (ParlamentníListy.cz, 10. 12. 2015, 22:56)

─────

To, co jsem kritizoval v případě J. Faltýnka ml., se týká i ČSSD. Nejen političtí „dinosauři“, ale i tzv. protestní strany a hnutí, jež se dostaly k moci po pádu Nečasovy vlády, trpí týmiž neduhy. Je to nemoc z moci, které se namlsaly. Od koryt je bude nutno odehnat za použití klacků, protože dobrovolně neodejdou. Kdyby aspoň tolik nemlaskali…

●●●

Kalousku nezdržuj. Poslanci si kvůli obstrukcím EET oblékli speciální trička

Poslance v pátek čeká souboj o elektronickou evidenci tržeb (EET). Kvůli klíčovému zákonu ministra financí Andreje Babiše (ANO) se koná mimořádná schůze Sněmovny. Opozice v čele s předsedou TOP 09 Miroslavem Kalouskem totiž normu ve třetím čtení blokuje, prý je připravená obstruovat i několik let. Poslanci hnutí ANO v pátek na protest proti obstrukcím oblékli stejné „dresy”. - „Kalousku nezdržuj“, „Nechte nás makat” nebo „Stop obstrukcím“. To jsou nápisy, které zdobí trika v červené, bílé nebo modré barvě. (Novinky.cz, 11. 12. 2015, 8:55, aktualizováno 10:00)

─────

Nic proti názorům poslanců za hnutí ANO 2011. Mají na ně právo. Jen ten pravopis, dámy a pánové! A to jsou lidé s vysokoškolským vzděláním! Pravopis bohužel nezvládají. Možná ano, ale chovají se tak, jako že ne. Asi kvůli Čechoslováku Babišovi, který se pořádně česky nenaučil. Zkrátka: Komu není dáno, v apatyce nekoupí… Jedno z hesel říká: „Kalousku nezdržuj!“ Za oslovením musí být čárka! Všechna hesla by měla být zakončena vykřičníkem. Jediné, za co lze poslance ANO pochválit, je operativnost, s níž reagují na vzniklou situaci. Zda jim to bude něco platné, ukáže až další vývoj jednání v Poslanecké sněmovně.

●●●

Domnívám se, že máte na víc, než takhle provokovat, obořil se Laudát na Komárka i Babiše, který si mu přímo za zády hrál s pokladničkou

Poslanci začali ve Sněmovně krájet zavedení elektronické evidence tržeb (EET). Sešli se kvůli tomu na mimořádné schůzi svolané z podnětu vládní koalice. „Součástí důstojného chování je i důstojné oblečení,“ lakoval ale hned ráno koalici čerstvý šéf klubu poslanců TOP 09 František Laudát. Je prý rád, že velká část koaličních poslanců již ze sebe sundala trika a svetry, na nichž měli nápisy „Stop obstrukcím“, „Nezdržuj Kalousku“, či „Omezme délku rozpravy i my“, v nichž dorazili na ranní tiskovou konferenci. - „Mezitím si hrál Babiš za jeho zády s umělohmotným barevným telefonem, který vydával zvuky. „Podnikatelům ale nebude stačit tento bakelit,“ sepsul Laudát ještě Babiše. ‒ „Chci říct českým dětem, aby chtěly od rodičů tuto pokladničku pod stromeček, protože naše děti jsou inteligentnější než poslanec Laudát a Kalousek a vědí, že když chodí s maminkou nebo tatínkem nakupovat, tak jim dají ve slušných obchodech a restauracích a dalších zařízeních účtenku,” odepsal pak médiím Babiš na dotaz, proč má u sebe dětskou pokladničku. (ParlamentníListy.cz, 11. 12. 2015, 10:04)

─────

Nic proti názorům poslanců za hnutí ANO 2011. Mají na ně právo. Jen ten pravopis, dámy a pánové! A to jsou lidé s vysokoškolským vzděláním! Pravopis bohužel nezvládají. Možná ano, ale chovají se tak, jako že ne. Asi kvůli Čechoslovákovi Babišovi, který se pořádně česky nenaučil. Zkrátka: Komu není dáno, v apatyce nekoupí… Jedno z hesel říká: „Kalousku nezdržuj!“ Za oslovením musí být interpunkční čárka! Všechna hesla by měla být zakončena vykřičníkem. Jediné, za co lze poslance ANO pochválit, je operativnost, s níž reagují na vzniklou situaci. Zda jim to bude něco platné, ukáže až další vývoj jednání v Poslanecké sněmovně. Babiš dělá to, co umí. Moc toho není. S Komárkem je to horší. Ten už má ta lepší a uspěšnější léta za sebou, před vstupem do ANO (po letech strávených v KSČ). To, co předvádí, je jedna velká ostuda. Jeho otec se musí obracet v hrobě!

●●●

Plukovník Skácel: Zeman je nadčasový a vysoce převyšuje "intoše z kavárny". A ta kavárna se už přetransformovala na žumpu

ROK 2015 – A CO DÁL? „Kavárna intošů se přetransformovala na žumpu.“ Plukovník Skácel se ostře pustil do odpůrců prezidenta Miloše Zemana. „Když se trpaslíci dívají na golema, musí se dívat nahoru a už to je dráždí,“ uvedl na jejich adresu bývalý účastník misí OSN. V hodnocení roku si pak všímá změny pozice Ruska v mezinárodní politice, vysvětluje, proč jsou placeni „uřezávači hlav“ a předvídá nový megaúkol pro všechny. - Napadá mne, že kavárna se svou podporou provokatérů ZTOHOVEN vlastně přetransformovala na žumpu. Podporovat škodolibě krádež praporu s heslem „Pravda vítězí“ signalizuje zoufalý úpadek svobody ve společnosti. (…) Je skandální, když „trpasličí líheň“ tvoří veřejnoprávní média a vysoká učení. (ParlamentníListy.cz, 10. 12. 2015, 13:00)

─────

Tady by byl jakýkoliv komentář nadbytečný. Všechno důležité bylo řečeno.

●●●

Vražda Roma: Pechanec trvá na své nevinně, soud řízení neobnoví

Krajský soud v Gradci Králové dnes zamítl návrh Vlastmila Pechance na obnovu řízení v případu rasově motivované vraždy Roma na diskotéce ve Svitavách v roce 2001. Pechanec si poroti rozhodnutí siudu podal stížnost k Vrchnímu soudu v Praze. (denik.cz, 11. 12. 2015, 13:35)

─────

Případy V. Pechance ani J. Kajínka nebudou zřejmě nikdy vyřešeny. Alespoň ne do té doby, dokud budou sedět na soudech bývalí komunisté a jejich potomoci. Zákony jsou jedna věc a spravedlnost věc druhá. Nalézání pravdy a spravedlnosti je velmi obtížné. Mnoho lidí nemá na to, aby byli schopni to zvládnout. Článek uvádím kvůli tomu, abych dokumentoval, že ani autor titulku tohoto článku neumí pravopis. To by se jazykovědec F. Trávníček podivil, k jakému úpadku českého jazyka i školství u nás za posledních 26 let došlo!

●●●

Pařížský terorista byl měsíc před útoky v Česku! Abdeslam tu jezdil s komplici
V rámci plánování teroristických útoků v Paříži najezdil Salah Abdeslam (26) tisíce kilometrů napříč Evropou, půjčoval si auta, pronajímal si byty, vyzvedával komplice. A v září dokonce dvakrát projel Českem! (Blesk.cz, 11. 12. 2015, 15:47)

─────

Má smysl se ptát, co dělala naše policie? Jak je možné, že tento nebezpečný člověk nebyl zadržen a uvězněn? Je div, že na nás již v té době teroristé nezaútočili! Trestuhodná laxnost naší policie jde na vrub Sobotkovy vlády. V demokracii se logicky nabízí otázka: Kdy z toho premiér vyvodí politickou odpovědnost a podá demisi?

●●●

Peníze OKD nedáme a Paskov nekoupíme, vzkazuje sociální demokracie

Vláda se v pondělí bude zabývat situací v těžební společnosti OKD. Sociální demokraté ale dali předem jasně najevo, že finanční pomoc společnosti odmítají. Vládní strana argumentuje tím, že OKD selhala ve své manažerské činnosti. (EuroZprávy.cz, 12. 12. 2015, 15:34)

─────

Sociální demokraté se „pochlapili“ a zaujali jasný postoj. Vysvětlení může být jediné: Sobotka se nejspíš rozhodl, že to zaplatí ze svého, když celý tento malér způsobil jako někdejší ministr financí. Je to od něho hezké gesto. Nebo je to všechno jinak a nakonec to budou muset zaplatit daňoví poplatníci? - To, že Sobotka nedoceňuje vážnost situace, bych rád zdůraznil připomenutím jednoho citátu z dob komunismu. Soudruh L. Štrougal, o němž se traduje, že byl velký komunistický pragmatik, s oblibou říkával: „Jenom nenasr*t horníky!“ Zdá se, že se to Sobotkově vládě podařilo. Následky budou vážné, soudruzi! Vážnější, než vůbec tušíte. Obávám se, že to neskončí pouhou demisí vlády…

●●●

Ransdorf zůstává členem KSČM, vedení strany se za něj postavilo

Miloslav Ransdorf zůstává členem KSČM. Ústřední výbor KSČM v sobotu rozhodl, že mu členství nepozastaví. Europoslance zadržela nedávno švýcarská policie v curyšské bance kvůli podezření z finančního podvodu. ‒ Předseda strany Vojtěch Filip novinářům řekl, že návrh na případné pozastavení jeho členství nebyl přijat a všichni členové včetně vedení budou respektovat rozhodnutí kolektivního orgánu. (Lidovky.cz, 12. 12. 2015, 17:09, aktualizováno 17:34)

─────

Hlavně, že je vedení KSČM jednotné! Očekával jsem, že tomu bude jinak. V této straně se přece jenom něco mění. Už si neříkají „soudruhu“, ale „pane“! Je to velká změna v porovnání s tím, co většina starších lidí u nás pamatuje. Bývaly totiž doby, kdy komunisté říkali i nestraníkům „soudruhu“. ‒ Nejlépe vztah ke svému stranickému kolegovi vyjádřil místopředseda KSČM J. Dolejš, když se ho novináři ptali, zda Ransdorfovi věří: „Já znám pana Ransdorfa přes třicet let poměrně dobře. Vnímám ho jako člověka intelektuálně nabitého. On je především polyglot. Má nesmírný rozsah znalostí v literatuře, zejména filozofické a historické. Je to doktor filozofie, takže jako právního zástupce bych ho samozřejmě nezvolil…“ (Lidovky.cz, 12. 12. 2015, 17:41)

●●●

mikes.jpgBrzy nashledanou!

Zdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Proč právě Štěchovice a Hradištko? ISBN 3-406-52964-X

(Skriebeleit, 5. 1. 2016 7:13)

..... Za II. světové války byli občané nuceně vysídleni z rozsáhlého území, které bylo ohraničeno řekami Vltavou a Sázavou a čárou, která vedla přibližně po trase Poříčí nad Sázavou – Benešov – Bystřice - Vrchotovy Janovice – Sedlčany – řeka Vltava. Území se stalo výcvikovým prostorem zbraní SS s velitelstvím v Benešově. Přímo v Hradištku byla zřízena Pionierschule SS (ženijní škola SS), kam přišel v září 1942 Emil Klein jako prozatímní velitel, později byl jmenován velitelem v hodnosti SS-Obersturmbanführera. V roce 1943 zde Němci zřídili pobočku koncentračního tábora ve Flossenburgu. V okolí Hradištka bylo mnoho středověkých štol jako pozůstatek po těžbě zlata, nová podzemní díla vznikala jako součást přípravy ženistů SS, nebo jako úkryty pro produkci válečného průmyslu (Medník, železniční tunely).
Ženisté SS disponovaly chemickou látkou Lixzyn-Apullen, která dokáže vyvinout velký žár a spojit beton s přírodním kamenem tak, že místo upravené lidskou činností není možné rozeznat od výtvoru přírody. V celé oblasti byl klid až do úplného konce války, nebyli tu svědci, Němci tu měli potřebnou technikou, pracovní sílu, byly tu k dispozici vhodné podzemní úkryty. Štěchovický poklad byl pojmenován po větší a známější sousední obci Štěchovice, která v roce 2005 oslaví 800 let od svého založení. Ta se rozkládá na druhém břehu Vltavy a za druhé světové války tu život probíhal jako jinde v Protektorátu. Kromě geografického označení místa nemají Štěchovice se Štěchovickým archivem ani pokladem vlastně nic společného.
Pionier-Schule der Waffen SS Hradischko resp. SS Pionier Schule Hradischko: Ženijní škola jednotek SS v Hradištku byla založena vůbec jako první vojenská škola na nově vytvořeném výcvikovém prostoru jednotek SS v prostoru Benešovska. Toto cvičiště se jmenovalo „SS-Truppenübungsplatz ”Beneschau”“, později bylo přejmenováno na „SS-Truppenübungsplatz Böhmen“. Škola byla ustanovena již k 1.7. 1942, ale vlastní fungování mělo započít až od srpna 1942. Velitelem školy byl ustanoven veterán Hitlerova ruského tažení SS-Oberststrurmbannführer Emil Klein - velitel školy SS-Standartenführer Emil Klein, nar. 21.12.1898 - celým jménem se jmenoval Emil Heinrich Christoph Klein, ale od roku 1939 přestal prostřední jména používat. Am 1. September 1942 begann in der ersten Etappe die Zwangsaussiedlung von 71 Ortschaften um den Markt Neweklau, die bis zum Ende des Jahres 1943 abgeschlossen war. .... Ab etwa 1943 wurden einige dieser Lager umfunktioniert und zu Außenstellen des Konzentrationslagers Flossenbürg ausgebaut. Aufgrund katastrophaler Verhältnisse starb beispielsweise im KZ in Vrchotové Janovice 1945 etwa die Hälfte der Gefangenen infolge einer Typhusepidemie. Das berüchtigtste Lager befand sich in Hradischko, in dem zum Ende des Krieges zahlreiche Gefangene erschossen wurden- Jörg Skriebeleit: Hradischko (Hradištko). In: Wolfgang Benz (Hrsg.): Der Ort des Terrors: Geschichte der nationalsozialistischen Konzentrationslager. C.H. Beck, München 2006, ISBN 3-406-52964-X, S. 154–156. (Das Außenlager des KZ Flossenbürg in Hradischko.)

2016 - Rok Františka Machníka - Farmář otevřeně odkrývá, jak to dnes chodí v branži

(Mgr. Lukáš Kopecký, koordinátor 2016 Rok Františka Machníka, 5. 1. 2016 6:28)

Na konci dubna 2016 uplyne 130 let od narození československého ministra národní obrany a čelního agrárního politika Františka Machníka. Osobnosti, které se v posledních letech dostalo konečně zasloužené pozornosti. Ve spolupráci několika samospráv, institucí, spolků a za podpory Asociace soukromého zemědělství bude celý rok 2016 připomínkou tohoto rodáka z Nebřehovic u Strakonic. Chystáme celou řadu společenských akcí, setkání, přednášek, ale v žádném případě nezapomeneme ani na venkov a úctu k němu, ať už z pohledu historického, tak i současného. Uvítáme, když se jakoukoli akcí, která má k tématu blízko, do Roku Františka Machníka zapojíte. Mgr. Lukáš Kopecký, koordinátor 2016 Rok Františka Machníka, machnik2016@gmail.com
Zemědělství pod Jurečkou? Vše pro velké firmy! Farmář otevřeně odkrývá, jak to dnes chodí v branži
Soukromí zemědělci jsou nespokojeni s lidoveckým ministrem Mariánem Jurečkou, protože podle nich nadržuje velkým firmám, jako je Agrofert, na úkol malých rodinných farem. A vidí jako vrchol drzosti, když Agrární komora přichází s návrhy zákonů, jako je zákon o nabývání vlastnictví k zemědělským pozemkům, kdy by vlastník musel při prodeji nejprve nabídnout půdu nájemci. „To má čistě jediný význam – ohlídat si, aby o půdu, kterou dnes drží a o kterou postupně posledních sedm let přicházeli, už v budoucnu přijít nemohli a tímto způsobem si to chtějí posichrovat. Že vlastník na tom bude bit? Co je jim do něj,“ prohlásil předseda Asociace soukromého zemědělství Josef Stehlík v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz.
Byli jste vyšachováni z poradního výboru ministra zemědělství za KDU-ČSL Mariána Jurečky. Proč k tomu došlo a co to bude znamenat pro české zemědělství?
My si to vysvětlujeme tak, že to bylo kvůli vzájemným problémům, které jsme s ministrem řešili. Asociace soukromého zemědělství ministrovi Jurečkovi vyčítala jeho účast na 60. výročí založení JZD v Oprostovicích na Přerovsku (podle Asociace šlo o oslavu násilné kolektivizace – pozn. red.) a kritizovali jsme ho za Program rozvoje venkova, protože jsme nesouhlasili se způsobem rozdělení dotací. V Programu byl velký finanční prostor na velké projekty. A pak tedy došlo k tomu, že ministr zástupcům Asociace, vyjma jednoho, ale ten už tam nereprezentuje Asociaci soukromého zemědělství, ukončil jejich angažmá v poradním sboru. Co z toho plyne? V současné době jsou v poradním sboru ministra hlavním názorovým proudem informace a názory Agrární komory a velkých zemědělských podniků. Ministrovi jsme vyčítali neodůvodněný příklon k velkým firmám, jejich požadavky na zemědělskou politiku nejsme ochotni považovat za potřebné pro Českou republiku. A vidíme to přímo jako škodlivý trend, protože jsme hluboce přesvědčeni, že pro zdárný rozvoj českého zemědělství a venkova je nutná podpora rodinných farem. A my ji již delší dobu necítíme.
Už se někdy v poslední době stalo, že zástupci soukromých zemědělců nebyli v poradním sboru ministra zemědělství?
Od roku 2006 ne, v poradním sboru byly vždy zastoupení hlavní nevládní organizace, ať to byla Agrární komora, Asociace a další. Nepočítám do toho prozatímní ministry, jako byli ministr Šebesta nebo Toman.
Nepřekvapuje vás takový postoj od ministra, který byl sám soukromým zemědělcem a jehož rodina soukromě hospodaří?
Já si to dost dobře nedovedu vysvětlit. Ovšem já jo, jsem obyčejný vesnický kocour, co studuje působené ufonů od Budějovic přes Nebřehovice u Stakonic do Antarktidy jako Mikeš!

blick.ch: Kupte si pušku a připravte se na občanskou válku! Možná ví něco, co my ne!!!!!

(Generál André Blattman vrchní velitel švýcarských ozbrojených sil, 4. 1. 2016 20:38)

Tragédie: Dceru hejtmana Ústeckého kraje zavraždil její přítel
4. ledna 2016 19:47 Znepokojivá zpráva ze Švýcarska: Kupte si pušku a připravte se na občanskou válku! 4. ledna 2016 17:49
Generál André Blattman je vrchním velitelem švýcarských ozbrojených sil. „Evropa je na pokraji chaosu, kdy bude vládnout všeobecné násilí způsobené ekonomickými a sociálními rozdíly, imigrační vlnou a terorismem.“ Že jste tohle už někdy slyšeli? Ano, jistě, spousta lidí prorokuje Evropě těžké časy, ale tyhle věty pronesl vrchní velitel švýcarských ozbrojených sil generál André Blattman. A občany své země volá do zbraně. Tedy ty, co je ještě nemají, protože ve Švýcarsku má každý, kdo prošel vojenskou službou právo mít doma útočnou pušku. Švýcarsko je nejozbrojenější zemí v Evropě, navíc téměř pod každým domem je protiletecký kryt. Věčně neutrální Švýcaři jsou zkrátka na válku připraveni, a to nebojovali už několik set let. André však doporučuje i těm, kteří náhodou ještě zbraň doma nemají, aby si ji raději obstarali. A důvody jsou podle něj jasné.
„Hrozba terorismu roste, na různých místech světa probíhají hybridní války. Ekonomické vyhlídky jsou chmurné a migrační vlna nabývá netušených rozměrů.“
Nedají se podle něj vyloučit ani rozsáhlé sociální nepokoje. Zkrátka západ míří do pěkného (nebo spíš nepěkného) maléru. Je otázka, nakolik si s tím zrovna Švýcaři musí dělat starosti. Jejich finance jsou v nejlepší kondici už několik set let, uprchlíci k nim nemíří a něco jako sociální nepokoje v téhle zemi nikdo nepamatuje. Ani islamisté zrovna nevypadají, že by chtěli napadnout Ženevu nebo vyhodit do povětří nějakou tamější banku.
Tak proč tedy vrchní velitel tak plaší? Možná ví něco, co my ne, a nebo prostě jen tuší, že nadcházející rok bude z mnoha důvodů neradostný.
A mít pod postelí alespoň kulovnici rozhodně nemůže škodit. Asi.
Zdrcující osobní tragédii zažívá hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček. Jeho teprve třiadvacetiletou dceru brutálním způsobem ubodal její o rok mladší přítel. Motiv činu zatím není jasný, mladíka policie zadržela. Tragicky začal nový rok pro hejtmana Ústeckého kraje Oldřicha Bubeníčka z KSČM. Jeho třiadvacetiletá dcera zemřela na následky bodných poranění, která jí způsobil její o rok mladší přítel. Policisté útočníka zadrželi a čin vyšetřují. Motiv zatím není známý, mladík je v současné době obviněn z ublížení na zdraví s následkem smrti, je vysoce pravděpodobné, že čin bude v průběhu vyšetřování překvalifikován na vraždu. Zdrcený Bubeníček prostřednictvím své mluvčí vzkázal, že se k tragédii nebude vyjadřovat ani sdělovat žádné podrobnosti. Požádal o respektování soukromí a poděkoval za projevy soustrasti. Proti pachateli byl vznesen návrh na vzetí do vazby, soud by o něm měl v rámci několika hodin rozhodnout.

Rekonstrukce naší dávné minulosti

(Krausova akademie věd, Borotín, 4. 1. 2016 19:28)

Vážení přátelé záhad a tajemna. Abych zachoval tradici každoročních setkání zájemců o vědecky neobjasněné jevy, které začaly v Morkovicích a pokračovaly v Libici, Březové, Chotěboři i jinde, rozhodl jsem se zorganizovat setkání za podpory klubu Exopolitika.cz, tentokráte v Jaroměři, v penzionu Expanze, známého z tradičních Podorlických setkání klubu Záblesk Z. Marka. Bude se konat o víkendu 22. - 24. 4. 2016 nedaleko od centra města Jaroměře, ve velice příjemném prostředí penzionu EXPANZE. http://www.penzionexpanze.cz/cs/ Časový rozvrh akce a program: Pátek: Příjezd účastníků do 19:00 hod.
19 – 20: Večeře 20 – 22: Diskuse, promítání klipů se záhadami Sobota: 8 – 9: Snídaně 9 – 10: Karel Rašín: Zahájení akce a přednáška: Rekonstrukce naší dávné minulosti
10 – 12: Václav Urban: Mimozemské technologie
12 – 13: Oběd 13 – 14: Zdeněk Marek (Klub Záblesk) - Vliv fází Měsíce na výskyt záhad v ČR
14 – 15: Jan Pavlík: Stvoření lidstva v Mezopotámii podle Antona Parkse
15 – 15:30: Přestávka na oddech a diskusi 15:30 – 16:30 Jiří Kult: Ufologie ve Francii, odhalená fakta
16:30 – 17:30 Dana Rašínová: Dulce a oběti mimozemských válek
17:30 – 18:30 Petr Kouřil: Megalitické stavby a jiné záhady v Anglii (zážitky z cest)
18:30 – 19:00 Večeře 19 – 22: Volná zábava Neděle: 8 – 9: Snídaně
9 – 12: Exkurze na pevnost Josefov (nebo jiné zajímavé místo v okolí – navrhněte!) 12 – 13: Oběd, rozloučení, odjezd domů Rezervovat si pobyt, pro omezenou kapacitu penzionu, můžete již nyní na adrese J. Pavlíka: jpavol@seznam.cz V přihlášce uveďte jméno, adresu a spojení – E-mail nebo telefon. Je možné se přihlásit bez noclehů (místní zájemci) nebo bez stravy. Ceny za služby jsou pro naši akci „Exopolitika“ smluvní, se slevou 10% z ceníku penzionu:
Pronájem klubovny a techniky, ostatní náklady (podle počtu účastníků), 100 až 200 Kč. Ubytování: (cena je včetně DPH, rekreačního poplatku obci, parkovného a spojení Wi-Fi) Dvojlůžkový pokoj s koupelnou, WC, TV: 380 / lůžko/noc (k dispozici je 7 pokojů) Trojlůžkový pokoj s koupelnou, WC, TV: 330 / lůžko/noc (k dispozici jsou 3 pokoje) Strava: Snídaně formou švédského stolu... 80 Kč Oběd a večeře jednotná nabídka .. 100 Kč (Vegetariáni se musí hlásit předem!) Stravu a nocleh si zajišťují a platí návštěvníci akce sami u správce objektu, rezervace je platná po uhrazení zálohy 50% ceny do 31. 3. 2016. Zúčtovací data sdělí správce objektu na Vaši adresu. Doporučujeme využívat pouze platbu převodem z účtu nebo si dohodnout platbu při příjezdu. (Vaše předběžné objednávky zašleme správci objektu.) Kontakt: GSM.: +420 605 704 908, tel.: +420 491 811 036, fax, záznamník.: +420 491 811 037 e-mail: info@penzionexpanze.cz, adresa: Husova 155, Jaroměř
Stránky: www.penzionexpanze.cz Kapacita přednáškové místnosti je 45 míst. Kapacita ubytování v penzionu je 23 míst, další zájemci si mohou zajistit ubytování v protějším hotelu, případně přijet jen na sobotní program. http://www.hotelgrandjaromer.eu/ Dostupnost penzionu Expanze: 5 minut od autobusu: Jaroměř, zastávka Na Špici (Hr. Králové, Praha, Trutnov, Náchod) 10 minut od vlaku: Jaroměř žel. st. (Hr. Králové, Pardubice, Trutnov, Náchod)
http://jizdnirady.idnes.cz/vlakyautobusy/spojeni/

Datum2.7.bez záhad exopolitických komediantů a cvoků od2.7.1942do2.7.1947/ 2017:

(Beneš Osvoboditel a Tatíček, 3. 1. 2016 9:13)

......Odsun Němců v mezinárodním kontextu jako první požadovala polská exilová vláda v Londýně v roce 1939. Tento požadavek vyslovila při kritice Edvarda Beneše a jeho zářijových rozhovorů, které Beneš vedl v roce 1939 v exilu s představiteli sudetoněmeckých sociálních demokratů. Zásadní souhlas s transferem německých minorit ze střední a jihovýchodní Evropy britská vláda vyslovila na základě memoranda 2. července 1942, o čemž byl Beneš informován britským ministrem zahraničí A. Edenem 7. července 1942. Britská vláda doporučila Benešovi, aby při budoucím odsunu Němců nebral v potaz kritéria viny a neviny jednotlivých Němců.
Prezident Beneš byl československým prezidentem a bylo pouze na něm, jestli k odsunu sáhne, či nikoliv. O odsunu Němců z Československa uvažoval Beneš již od začátku svého odchodu do exilu. Exilová vláda během svého působení v Londýně usilovala o odsouhlasení odsunu Němců světovými velmocemi. Beneš jen při jednání s britskou vládou zmenšoval či zvětšoval číslo vysídlených Němců. Částečného souhlasu od britské vlády dosáhl Beneš v roce 1943. Jenže tehdy Churchill měl spíše na mysli dobrovolný, nikoli nucený odchod Němců z Československa, kdežto Beneš měl na mysli již od samého začátku exilové vlády odchod nedobrovolný. Poté Beneš odcestoval do Spojených států amerických a také Roosevelt transfer akceptoval. Po návratu informoval Beneš britského ministra zahraničí, že se mu podařilo získat souhlas s deportací tří milionů Němců. V září se Beneš vrátil ke dvěma milionům. Následně jednal Beneš se Stalinem. Deportováni měli být ze Slovenska také Maďaři. O Slovácích Beneš neuvažoval, a ti nebyli zahrnuti do vyháněcího plánu, i když byli obyvateli kolaboračního státu, který s nacisty spolupracoval.
I žido-islámci od 2.7.2003 se provádí zostřené pokračování skrze žido - islámství - súra 62 a dále: 1.Oslavuje Boha vše, co nebesích je i na Zemi: vládce přesvatého, mocného a moudrého! 2. On je ten, jenž poslal mezi národy nevědomé posla z jejich řad, aby jim přednášel znamení Jeho, očistil je a Písmu a moudrosti je naučil, zatímco dříve žily v bludu zjevném. 3 . A jsou mezi nimi, kdož dosud s nimi se nesjednotili. A On mocný je i moudrý. 4. Toto je dobrodiní Boží a On dává je tomu, komu chce a Bůh je pln dobrodiní nesmírného! 4. Ti, kterým bylo dáno nésti toru, a oni ji potom nenesli, jsou podobní oslu, jenž naložen je knihami. Jak hnusná je podoba lidí, kteří za lež prohlašují znamení Boží! ale Bůh nepovede cestou správnou lid nespravedlivý. .... Beneš tak již 2.7.1942 otevřel dveře za pomoci "nebešťanů" dveře vyvoleným, a jejich armádám do Německa kde zase do Česka, až přijde vyvolenců čas, vrátít z Německa zpátky těch 3 miliony vyhnaných: ale islámců, vrácených, nových vládců Česka, z dílny vyvolených, plánu Otce Tatíčka Beneše našeho! Ještě, že máme vzdělance, kteří to umění vysvětlit žido - křesťanům od žido – islámců! V duchu bolševiků......... a?

Steve Sem-Sandberg: Vyvolení 3.4.2016 - NĚCO K ZAMYŠLENÍ NAŠIM IDIOTŮM:

(ČRo3 Vltava:, 3. 1. 2016 8:48)

Severské pořady na stanici ČRo3 Vltava:
((29. 12. John Ajvide Lindquist: Papírové stěny
31. 12. Kalevala - severský svět bohů-hrdinů; Epos Kalevala a jeho hudební ohlasy))
7. 1. Fridtjof Nansen: Na severní točnu
11.-17. 1. Thórbergur Thórdarson: Kameny mluví
17. 1. Kjell Westö: finskošvédská literatura dnes
18. 1. Johan Harstad: 155
1.-4. 2. Thomas Carlyle: Ódin, pohanství a jiné báje
13. 2. Maria Jotuni: Láska
19.-22. 2. Karen Blixenová – Babetina hostina
22. 2. Klaus Rifbjerg: Věčně mladí nebudeme
27. 2. - 4. 3. Selma Lagerlöfová: Podivuhodná cesta Nilse Holgerssona Švédskem
7. 3. Marie Hermanson – Ve skutečnosti je díra
19. 3. Hans E. Kinck: Na dně řeky zapomnění
25. 3. - 5. 4. Emmi Itäranta – Strážkyně pramene
3. 4. Steve Sem-Sandberg: Vyvolení

Uzavřel prezident Putin dohodu s jinou mimozemskou skupinou než USA?- Tajná kosmická válka – díl XIII

(Babišoid Karel Rašín-KTK, 27. 12. 2015 9:50)

Uzavřel prezident Putin dohodu s jinou mimozemskou skupinou než USA?
Tajná kosmická válka – díl XIII
Zatímco Putinovo „naparování“ může docela dobře mít příčinu také v jeho spojenectví s určitou rasou mimozemšťanů, není pochyb o tom, že Britové a Američané mají své mimozemské konexe, jež jim pomáhají při jejich snahách. Podstatné je, že Bushova „Cabal“ (tajná organizace politických odpadlíků s napojením na negativní rasy ET) v současné době řídí Ameriku a má silné spříznění s nacisticko-reptiliánskou rasou, která dále může rovněž být nějakým způsobem ve spojení s rasou Anunnaki, vládnoucí Izraeli. Rothschildové jsou též součástí této skupiny.
Zda skutečně existuje nějaký jasný rozdíl mezi mimozemskými rasami, podporujícími Rusko a těmi, podporujícími Rothschilda a Bushe, není jasné.
Důležitým bodem k zamyšlení je, že horní vrstvy mocenské pyramidy spoléhají na levo-pravou polaritu za účelem pohybu celé agendy – a spolu s tím i Putin hraje svou část v celé věci, tak jako Bush a jeho společnost. Jsou to dvě křídla stejného ptáka a konečným záměrem je světová nadvláda a kontrola.
Tato nová smlouva prezidenta Putina, kterou vyjednal s konkrétní mimozemskou skupinou, si dělá ambice stát se stejnou smlouvou, jakou vyjednali američtí vůdci v 50. letech a na začátku 60. let. Avšak tato mimozemská skupina prohlašuje, že je výrazně proti světovému sionismu a proti Mezinárodnímu sionistickému zločinnému syndikátu.
Z doslechu se říká, že dle jejich pohledu na věc jádro veškeré masové smrti a destrukce přinejmenším za posledních 500 let má svůj původ až v Římské říši a starověké Babylónii – a nyní se odráží v rámci politiky vnucované Americe světovými sionisty a Mezinárodním sionistickým zločinným syndikátem, jenž je nepochybně největším světovým organizovaným zločinným syndikátem vůbec. Tento zločinný syndikát (IZCS) se specializuje na nezákonné drogy a kšeftování se zbraněmi, praní špinavých peněz, velké korporační finanční a průmyslové podvody, nezákonný obchod se sexem či sexuální otroctví (zejména ve Východní Evropě a na Ukrajině jsou mladé dívky odváženy do Izraele na prostituci z donucení), nezákonný obchod s dětmi za účelem pedofilních aktivit, americkou pornografii a masivní kompromitování ku získání a držení kontroly nad vysokými politiky, vládními činiteli, armádou a důstojníky rozvědky. Světoví sionisté a Mezinárodní sionistický zločinný syndikát je založen na prastaré filosofii “Kultu smrti“, “Money-Magick” (rychlé nabytí prosperity pomocí magie) a “black arts” (umění a věda vyzvědět informace bez souhlasu), které se datují až do období Babylónu.
A tak tato filosofie Kultu smrti je založena na anti-lidském, o smrt se opírajícím náboženství, vytvořeném a rozšířeném kvůli Dracos (Drakonům, luciferiánským Reptiliánům), kteří dosáhli vrcholu moci v Londýně na základě soukromých pochybných bankéřů z Centrální banky (jejichž mysl je řízena a adaptována).
Tato nová skupina mimozemšťanů (smlouva s Putinem) také tvrdila, že “Dracos”, neboli Reptoidé „temné strany“, se zmocnili Londýna, když byl poprvé právně ustanoven. Tito zlí, starověcí Drakoni, používajíce stejné technologie, jaké používali ve starověkém Babylóně, než byli vytlačeni na mnoho století, se zotavili a následně nasadili své hlavní akční agenty a špióny, Izrael a Ameriku.- Preston James, Ph.D. – 2. března 2014
Překlad: Karel Rašín KTK - Mulisák!

Klaus je něco jako monstrum a zřejmý blázen

(Klausová, 20. 12. 2015 21:33)

Jistě si lidé pamatují jeho výroky z dob po listopadu 1989, kdy byl ministrem financí a poté premiér. Často říkal, že žádné peníze nejsou špinavé, že všechno vyřeší neviditelná ruka trhu, že si lidé (nemyslel politiky, ani sebe) musí utáhnout opasky, atd. Dále nese spoluvinu na rozdělení Československa, (Havel, co by prezident tehdy zbaběle prohlásil, že se do toho nebude plést). Klaus je hlavním viníkem asi největšího ekonomického podvodu v dějinách Československa nazvaným kuponová privatizace (zabývám se jí v článku Kupon. Privatizace- vlastizrada). Je hlavním viníkem toho, v jakém stavu je naše ekonomika, že už skoro žádné podniky nejsou české, že řadu z nich spolkly nadnárodní korporace, nebo že naše kdysi prosperující podniky zkrachovaly, a od toho se samozřejmě odvíjí nezaměstnanost a bída, včetně bídy důchodců, kteří šetří doslova koruny, aby měli na suchý rohlík, když skoro všechny peníze z jejich důchodů padnou na předražený nájem nenasytných majitelů domů, kteří jsou jistě Klausovi za mnohé vděční.
Klaus se může těšit na důchod, bude mít totiž 50 tisíc a 50 tisíc na provoz kanceláře a plat asistenta, celou stotisícovou částku bude exprezident pobírat bez ohledu na to, zda si kancelář zřídí či nikoli. Zákon totiž stanoví, že jde o "paušální víceúčelovou náhradu, která kryje zejména nájemné spojené s užíváním přiměřeně vybavené kanceláře a odměnu asistenta". K tomu bude mít auto i s řidičem, tak jak to má i Havel a možná dostane i podobnné odškodné, které bylo u Havla 800 tisíc Kč.)
Klaus, který by měl být ve vězení a odpykávat si svůj dlouholetý trest, lepit pytlíky, či jinak si odpykávat svůj mnoha miliardový dluh společnosti je prezidentem. Ano, byl odměněn touto funkcí, reprezentuje naší republiku a dostává plat 395 400,- měsíčně, který nedaní, dále má 2 telefony zdarma, auto s řidičem a ochranku, náhrady nemusí účtovat. Tento člověk si klidně vydává knihy o tom, že oteplování Země nezavinil člověk a tuto svou domněnku co by neodborníka vykládá kam jen přijde a dělá nám ostudu. A prý má v plánu napsat knihu i o tom, co se dělo během 20 let od listopadu 1989, (v jeho podání to bude asi jen pro silné povahy lidí se silnými nervy). Na různých institucích dostává čestná uznání a diplomy. Lidé chodí na jeho autogramiády a pokorně žádají o podpis do knihy, co vydá, stojí fronty, aby mohli ochutnat co napekla jeho žena, když jde lyžovat, nebo na Sněžku, jsou tam, a obletují ho.
Ale podle mě mnohem víc lidí zná pravdu a nikdy mu nebudou poklonkovat.
Bylo by fajn se spojit a hromadně dát najevo, co si o něm myslíme. Říct mu to do očí, třeba na jedné z jeho autogramiád. Co myslíte? Jestli máte stejný, nebo podobný názor jako já, prosím napište my a třeba něco (nenásilného) vymyslíme.

..... řádění Klause a Havlo-komunistů vzpomínáme:(1995-2015)-Uživatel zakázal přidávání komentářů z vaší IP adresy

(Ladislav Andrey, 20. 12. 2015 16:53)

Uživatel zakázal přidávání komentářů z vaší IP adresy: ... (1995) na Dušičky sem se vypravil na pražský Žižkov, na Vysokou školu ekonomickou (VŠE), abych se osobně do habilitační práce profesora Klause podíval. A ejhle. V knihovně se dovídám, že práce tam není. Ptám se také na kandidátskou práci (kandidát věd - CSc.) V. Klause a dostávám stejnou odpověď. Práce se v knihovně nevyskytuje. V ten samý den se ještě pro úplnost vypravím na Smetanovo nábřeží v Praze na Fakultu sociálních věd UK, ale běda. Docentská práce V. Klause se zde také nevyskytuje. Mám asi smůlu. Na VŠE to ale nevzdávám. Chodím po všech možných i nemožných knihovnách, katedrách. Přece profesorská práce předsedy vlády musí někde být! Po dlouhém hledání narážím na slušné lidi. Dlouho se mě vyptávají, odkud jsem, co dělám, a proč mne práce zajímá. Když všechno objasním, že jsem z Akademie věd, že jsem se podrobně zabýval šokovou terapií Jeffreyho Sachse a čistě z profesionálních důvodů bych si v práci rád zalistoval, řeknou mi, abych trochu počkal. Prý jsem první, kdo o práci projevil zájem. Po několika dlouhých minutách čekání, držím v ruce v obyčejných černých deskách svázanou “habilitační práci” pana premiéra. Je mi umožněno práci jenom prolistovat na místě, bojí se, aby to někdo neviděl. Udělat xeroxové kopie mi není umožněno. Listuji v práci důsledně a dělám si poznámky. Zde je výsledek. Práce nese úplně jiný název, jaký měla profesorská přednáška V. Klause. Ten doslovně zní: ”Soubor publikovaných statí na téma makroekonomie, měna, inflace”. A dál zjišťuji, že pan premiér měl málo času na napsání vlastní práce, protože práce kromě krátkého úvodu obsahuje jenom xeroxové kopie osmi vybraných článků, resp. pamfletů, publikovaných i nepublikovaných od roku 1987 do roku 1989.
Pokusme se zde o krátkou recenzi jednotlivých článků. První je z roku 1987 a nese název “Ekonomický růst, nerovnováha a nerovnovážné impulsy – teoretická část” a byl publikován v časopisu Federálního ministerstva financí ČSSR, Finance a úvěr č. 7/1987, str. 479-491 v sekci Diskuse. V práci se věnuje pozornost vyrovnanému socialistickému státnímu rozpočtu (doslovný přepis, poznámka autora), kde se citují práce Kočárníka z roku 1982, 1986, ale i práce Dlouhého, Dyby, Rudlovčáka, Novotného, D. Třísky apod. Není nezajímavé, že šéfredaktorem časopisu Finance a úvěr byl v té době soudruh současný ministr financí vlády ČR Kočárník? Zůstala V. Klausovi touha po vyrovnaném rozpočtu už z doby socialismu? Další práce je vlastně pokračováním první, vyšla ve stejném časopise, ale v roce 1988 (ibid ad 1, č. 6/1988, str. 391-405). Třetí práce v pořadí nese název "Podstata a projevy inflace" a vyšla v Ekonomickém časopise č. 37/1989, str. 596-611. To už V. Klaus působil v Prognostickém ústavu ČSAV. Článek se prý zakládá na studii, vypracované v roce 1988 pro VÚ SRP v Bratislavě. Vydavatelem Ekonomického časopisu je totiž Veda, vydavateľstvo Slovenskej akadémie vied (SAV) Bratislava. V pořadí čtvrtý článek, publikován v Politické ekonomii 36/1988, str. 475-486 nese název "Měnová kritéria a chování banky" a byl vypracován v Prognostickém ústavu ČSAV. Tak například § 5 článku hovoří o modifikovaném modelu socialistické ekonomiky, citujme doslovně: "Tradiční model centrálního plánování socialistické ekonomiky je ve své vnitřní struktuře konsistentní. Jeho jednotlivé prvky do sebe zapadají, není v něm místo pro žádné cizorodé prvky..." a tak dále a tak podobně. Jinými slovy, jasná příprava na hladký přechod od komunismu k postkomunismu v ekonomice.

REKVIEM ZA VÁCLAVA HAVLA-18. prosince 2015 a v odsvěceném kostele i sbírka

(Pištora-Duka-KTK/CHARITA, 20. 12. 2015 8:59)

"REKVIEM ZA VÁCLAVA HAVLA- O mši svatou za svého zesnulého manžela, prezidenta Václava Havla, požádala choť Dagmar Havlová. Václav Havel zemřel 18. prosince 2011. Kardinál Duka o něm tehdy řekl: „Zemřel muž, kterému náš národ vděčí za návrat suverenity a svobody v naší vlasti. Zemřel člověk, který žil pro tuto zemi a její demokratický rozvoj. ... Jsem přesvědčen, že všichni, napříč celou společností bez ohledu na politické či náboženské přesvědčení, jsme povinni mu vzdát čest a dík.“ Více na www.prazskakrizovatka.cz. (Aleš Pištora)
Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP 18. prosince 2015 od 18.00 hodin v kostele sv. Anny – Pražská křižovatka odloužil již čtvrtou zádušní mši svatou za Václava Havla. Bohoslužbu pořádala Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97. Mezinárodní duchovní centrum Pražská křižovatka je jedním z projektů Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97, která rovněž dbá o záchranu a správu tohoto jedinečného prostoru. Pražská křižovatka sídlí v dávno odsvěceném kostele založeném sv. Václavem již v roce 927 n. l. www.prazskakrizovatka.cz/ - Fond Alwaleeda
V roce 2002 dostala Nadace velkorysý dar od Jeho Královské Výsosti Alwaleeda Bin Talála Bin Abdulazíze Al-Saúda v hodnotě jednoho milionu a tří set šedesáti tisíc dolarů. Přáním prince Alwaleeda bylo, aby VIZE 97 postupně rozdělovala tyto prostředky na nákup přístrojů a specializovaného lékařského zařízení pro dětskou onkologii, pro domovy důchodců a na nákup lékařské techniky potřebné k léčení zhoubných nádorů a těžkých nemocí.
Zásadní podnět ke vzniku Pražské křižovatky dal bývalý prezident ČR, disident, spisovatel a dramatik pan Václav Havel. Jeho představou bylo vytvořit sugestivní místo pro nejrozmanitější setkávání, přednášky, diskuze, koncerty, představení, výstavy, happeningy i meditace, a to s ohledem na multikulturní pestrost dnešního světa. Hlavním posláním těchto setkání je odpovídat na dnes už široce sdílenou potřebu nepředpojatého a tvořivého rozhovoru lidí různé víry, přesvědčení a profesí o stavu naší civilizace a nebezpečích, která jí hrozí, o jejích nadějích a budoucnosti.
Pražská křižovatka je velmi variabilním prostorem, ve kterém se dají realizovat akce různého charakteru. Uspořádání prostoru může být u každé akce zcela jiné a klient tak má možnost uskutečnit akci přesně podle svých představ. V Pražské křižovatce lze uspořádat galavečer, banket, recepci, konferenci, divadelní představení, hudební koncert, předvánoční firemní akci a mnoho dalšího. Níže naleznete malou ukázku toho, jaká kouzla se dají v Pražské křižovatce vytvořit.- Realizace jednotlivých projektů Nadace Dagmar a Václava Havlových VIZE 97 by nebyla možná bez laskavých sponzorských darů společností a jednotlivců. Každý, byť jen drobný finanční dar nás přibližuje k našim VIZÍM, tzn. pomáhat tam, kde to je nejvíce potřeba. Budeme Vám proto velmi vděční, pokud se rozhodnete podpořit nás v našem úsilí.
V případě, že se rozhodnete finančně podpořit Nadaci VIZE 97, vyplňte prosím níže uvedený formulář, který nám poté odešlete. Na základě vyplněných údajů pro Vás připravíme darovací smlouvu, kterou pošleme k Vašemu podpisu na adresu uvedenou ve formuláři. Poté co obdržíte darovací smlouvu, je potřeba převést finanční dar na účet příslušného projektu, který se rozhodnete podpořit. Číslo účtu bude uvedeno v darovací smlouvě, případně jej naleznete ve formuláři v políčku „Účel daru“.
Žádáme všechny případné dárce, aby nás o svém sponzorském daru informovali pomocí níže uvedeného formuláře, případně na adrese nadace@vize.cz nebo na tel. čísle 234 097 811. Pouze tak můžeme připravit darovací smlouvu a následně Vám vyjádřit naše poděkování např. ve výroční zprávě nebo na našich internetových stránkách. Pokud nás chcete podpořit a nepřejete si vystavit darovací smlouvu, stačí poslat finanční dar na číslo účtu příslušného projektu. V takovém případě však budete uvedeni mezi anonymními dárci."- Nabízím k darování se pana Babiše, připravte nějakou dobrou darovací smlouvu. Mikeš, celý smutný, jak to dopadlo-viďte pane Pištora!

Mám sluneční panely na chlívku a teď tohle: Vitásková na střelnici. Máme ještě sílu vidět absurdno? -"zelené waterloo"!(1díl)

(Kaiser-ECHO24.cz/KTK Pašík , 20. 12. 2015 8:14)

Jsem poctivé prase Pšík, volím Klause. ANO! Ano, také miluji ANO i miluji odvážnou Bobo, co kandidovala na presidenta za KSČ, aby uvolnila cestu k presidentování mému milovanému Otci zakladateli i mého prasečí chlívku se solárním tunelem na střeše, za pár babek. Přihlásil jsem se včas i s Dukou do svazu bojovníků za Lidice a svobodu. Vede to zase Bobo! Či jak se to jmenuje. Jsem obyčejné pohádkové prase z Kocourkova, Mikeš mne včas varoval. Nevěř Pašíku blábolům o neviditelné ruce trhu! On četl s Mulisákem Analýzu 17.11. 1989 od Miroslava Dolejšího, jak jste to vymňoukli, za Kocourkov větší a krásnější. Akce Z-(1díl-"solární tunel"): "... korupce - jedním z důvodů pro vzestup nejprve třeba Víta Bárty a naposledy Andreje Babiše, jedním ze zdrojů, které veřejnost utvrzovaly v pocitu, že český stát potřebuje léčbu šokem, byla manifestovaná neschopnost státu řešit problémy, lépe řečeno schopnost problémy vyrábět a pak se v nich utopit. Přičtěme k tomu rostoucí vliv Evropské unie, který vede ke kompetenčním zmatkům, a máme stav hraničící téměř s krizi státu. Ten stav se v posledních dnech ukazuje na zuřivém souboji mezi vládou, přesněji řečeno ministerstvem průmyslu, a předsedkyní Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alenou Vitáskovou. Zpráva se ve většině médií podává jako šprajc Vitáskové, která nechce uvolnit 42 miliard korun pro majitele solárních, větrných elektráren či bioplynek, a tím je žene do bankrotu. Vitásková trvá na stanovisku, že peníze nemůže uvolnit bez notifikace Evropskou komisí, ačkoliv až do letoška se ty peníze uvolňovaly i bez bruselské notifikace. Vláda má o věci jednat v pondělí.
Vitásková je pravda v poněkud jiné situaci než třeba ještě před rokem. Kromě toho, že po ní nepokrytě jde ministerstvo průmyslu, se taky zpovídá u soudu v těžko srozumitelném případu zřejmě nezákonného připojení dvou solárních elektráren na Silvestra 2010. Netuším, kde je tu pravda, ale pokud letos na jaře, v podstatě souběžně se soudem, který zřejmě nejde podle představ obžaloby, policie u Vitáskové udělá spektakulární razii v úplně jiné věci (hledá jmenovací dekret její náměstkyně Renáty Vesecké), může se Vitáskové někdo divit, že se chová, jako kdyby po ní všichni šli? V jednom klubku je tu spleteno několik jevů charakteristických pro posledních deset let: zelená politika, protikorupční tažení spojené se svévolí policie a státních zastupitelů, přesun moci z české na unijní úroveň.Před deseti lety parlament schválil s lehkomyslností až kriminální podporu tzv. obnovitelných zdrojů. Dělo se to s odvoláním na politiku Evropské unie (20-20-20) bojující s tzv. klimatickou změnou. Že se v českém případě dotace přepískly, nemění nic na tom, že to byla politika idiotská od začátku. Protože i kdyby se zelené technologie časem začaly rentovat (a od rentability jsou však i po deseti let a po započtení přímých a nepřímách nákladů vzdálené), nedávalo vůbec smysl podporovat je plošně a se závazkem na dvacet let v jejich primitivní fázi. 20. prosince 2015 Daniel Kaiser - komentátor ECHO24.cz" "

Máme ještě sílu vidět absurdno? -"zelené i policejní waterloo v ERÚ!"!(2díl)

(Kaiser-ECHO24.cz/KTK Pašík, Vitásková, 20. 12. 2015 8:10)

Jsem poctivé prase Pašík, volím Klause, miluji odvážnou Bobo, co kandidovala na presidenta za KSČ, aby uvolnila cestu k presidentování mému milovanému Otci zakladateli i mého prasečí chlívku se solárním tunelem na střeše, za pár babek. Přihlásil jsem se včas s Dukou do svazu bojovníků za Lidice a svobodu, zejména lidických žen a dětí.... Či jak se to jmenuje. Jsem obyčejné pohádkové prase z Kocourkova, Mikeš mne včas varoval. Nevěř Pašíku blábolům o neviditelné ruce trhu! Nevěř ani Dukovi! Natož Vlkovi! On četl s Mulisákem Analýzu 17.11. 1989 od Miroslava Dolejšího, jak jste to vymňoukli, za Kocourkov větší a krásnější. Už v létě 1990! Akce Z-2:(2.díl:2015- vánoce): Policejní převrat v Kocourkově, nesmí dojít ke zjištění, jak Babiš s Kalouskem hrají imrvére starou známou frašku na opoziční "smlouvu" Zemana s Klausem, co jim napsal absurdní dramatik Havel. Teď jako nadávají na uprchlíky ale jejich sítě je sem furt vozí. Zatím do Němec a vytváří si ještě větší kšeft než "podporu tzv. obnovitelných zdrojů"! Prase aby se v tom vyznalo! Eště že máme policii se šéfem GIBSu ze starých dobrých komunistických časů, kdy Bobo a její Klaus, opozičně zesmluvnělý Zeman, nyní hrdina boje za pravdu, si nemuseli hrát na trh a vést tržní bláboly a stejní policajti i StBáci, velebili v práci Lenina a po pracovní době v ulicích pásli veksláky a měli "to vše" pevně v ruce. Stále stejní mají kontinuitu moci či jejich děti či rodiny. Prase aby se v tom vyznalo: no čtěte si Kocourkovští: "Když se ze solárních parků v letech 2010 a 2011 stávalo zelené waterloo, jeho dosavadním proponentům se v zásadě podařilo odvést pozornost a lidový hněv k několika případům, kdy solární parky nákladně odkoupil ČEZ, nebo kdy vzniklo podezření, že se tu přiživili tzv. kmotři z ODS. Ale ani kdyby všechna podezření o ČEZu a kmotrech byla pravdivá, ani všechny ty případy dohromady neukazují směrem ke strůjcům této katastrofální politiky. Jediný, kdo před deseti lety proti podpoře ve sněmovně hlasoval, byla větší část poslanců ODS. Poslanec strany Martin Říman tehdy docela prorocky upozornil na rizika nové politiky. Ve zpravodajství o sporu Vitásková/vláda se jen mimochodem divák dozví, že na podporu zelených zdrojů půjde příští rok přes 40 miliard korun, přičemž zhruba polovinu této sumy dodá státní rozpočet. .... Něco podobného jako modrým se stalo i Vitáskové. Její předchůdci v ERÚ, za nichž se solární boom konal, zůstali stranou zájmu policie, o to víc energie se pak mohlo dostat jednomu meznímu případu, jehož podstata spadala do éry předchozího ředitele, za Vitáskové se v revizním řízení solárnímu baronovi "jen" neodebrala licence. Tzv. elitní útvary policie si z dnešního vedení ERÚ udělaly střelnici. Postup orgánů zavání svévolí a je dalším projevem poklesu moci volených politiků. A pak je tu další konkurenční centrum, které jim vzalo část moci, a nebylo to vždycky k obecnému prospěchu: Evropská unie nás do podpory obnovitelných zdrojů nejprve nažene, a pak ještě zjistíme, že tam někdo má podpisové právo, jímž se z centra povolují nebo nepovolují jednotlivé platby. Je to celé absurdní, a veřejná diskuse je už tou absurditou nasáklá tak, že místo aby se pracovalo na návrzích radikálního politického řešení, řeší se, jestli se stihnou termíny, jestli se včas zúřaduje a zadministruje, tak aby majitelé solárních panelů dál mohli vydělávat na náš účet. 20. prosince 2015 Daniel Kaiser - komentátor ECHO24.cz"

Když budete kritizovat Babiše, hodí vás krokodýlům a svedou to na únos "ufony":

(ECHO23, 20. 12. 2015 0:44)

V roce 1992, když bylo jasné, že se Václav Klaus a Vladimír Mečiar domluvili na rozdělení Československa, navrhl Babiš zřízení kanceláře Petrimexu v Praze. 25. ledna 1993 z této kanceláře vznikl samostatný podnik AGROFERT, spol. s r.o. Začátkem roku 1995 pak došlo k navýšení základního kapitálu Agrofertu, po kterém se majoritním vlastníkem stala ve Švýcarsku registrovaná společnost O.F.I. V současnosti je Agrofert akciovou společností a největším českým zemědělským, potravinářským a chemickým holdingem. Holdingová společnost ovládá více než 230 právně samostatných společností,zejména v České republice a na Slovensku, jejich konsolidované tržby dosáhly v roce 2012 téměř 132,5 miliard Kč. Společnost patří mezi největší firmy v České republice, zde vlastní nebo má v nájmu 57 tisíc hektarů zemědělské půdy (0,7 procenta území České republiky nebo 1,6 procenta veškeré zemědělské půdy). Společnost vlastní a řídí Andrej Babiš. Do portfolia Agrofertu patří kromě chemické výroby, potravinářských podniků a zemědělské výroby také vydavatelská firma AGF Media a. s., od června 2013 také Agrofert vlastní velký mediální koncern MAFRA a. s., který v roce 2013 vydává dva celostátní tištěné deníky (Lidové noviny a Mladou frontu DNES), regionální deník Metro, provozuje tři televizní stanice, dvě rozhlasové stanice, zpravodajské servery Lidovky.cz, IDnes a Česká pozice a vlastní také jednoho virtuálního mobilního operátora. Agrofert zahrnuje také společnosti v Maďarsku, Polsku, Nizozemsku a Německu. V posledně jmenované zemi jsou to chemický závod SKW Piesteritz a od února 2013 také velkopekárna Lieken.
PESTICIDY - herbicidy, fungicidy, insekticidy, mořidla, ostatní agrochemikálie
POHONNÉ HMOTY - benzíny, nafta, topné oleje, biopaliva, ostatní oleje, maziva, AdBlue, Ekodiesel, SMN 30, B100
ROSTLINNÁ VÝROBA - obiloviny - obilí, pšenice, ječmen, oves, žito, kukuřice,..., olejniny - řepka,..., pícniny - seno, sláma,..., porosty, bioplynové stanice (BPS), luskoviny - hrách,..., trvalé travní porosty
ZEMĚDĚLSKÉ SLUŽBY - skladování pesticidů, doprava a manipulace, skladování ostatní, míchání hnojiv, skladování hnojiv, skladování zemědělských komodit, sušení a čištění zemědělských komodit, sklizňové práce sklízecí mlátičkou, sklizňové práce sklízecí řezačkou, aplikační práce pevných minerálních hnojiv, aplikační práce kapalných minerálních hnojiv, aplikační práce vápenatých hmot, aplikační práce pesticidů, aplikační práce statkových hnojiv, precizní zemědělství, odborné poradenství, zemědělský aplikační výzkum, laboratorní služby
HOSPODÁŘSKÉ POTŘEBY - dezinfekční přípravky, hospodářské potřeby
KOMODITY ROSTLINNÉHO PŮVODU - luštěniny a vedlejší výrobky, hlízy, kořeny a vedlejší výrobky, ovoce, obiloviny, olejniny
KOMODITY ŽIVOČIŠNÉHO PŮVODU - hospodářská z vířata, jednodenní kuřata, výkrm kuřat, nosnice, prasata, chovná selata, jatečná prasata, masný skot, mléčný skot, telata, zástavový skot, jatečné krávy a jalovice, jateční býci, plemenné jalovice, smluvní výkrm jatečných zvířat, kozy, včelařství, krokodýli......

Hrdina:!Babiš odmítal dovážet nebezpečné fosfáty ze Sýrie-spis„Oko“,spis„Voják“

(ŠMEJKALKA-Mulisák-KTK/„Bureš“, 20. 12. 2015 0:13)

Podle dosud zveřejněných dokumentů pocházejících z archívu slovenského Ústavu paměti národa (ÚPN), byl Babiš od 12. listopadu 1980 evidován jako důvěrník Státní bezpečnosti (StB) a 11. listopadu 1982 v bratislavské vinárně U obuvníka měl za přítomnosti kpt. Rastislava Mátraye a por. Júliuse Šumana podepsat vázací akt, čímž se údajně stal agentem StB s krycím jménem „Bureš“. Registrován byl u Oddělení kontrarozvědné ochrany československého zahraničního obchodu Odboru na ochranu ekonomiky Správy kontrarozvědky v Bratislavě (1. oddělení III. odboru XII. správy ZNB).[12] Toto oddělení mělo na starost sledování zastupitelských organizací zahraničního obchodu v Bratislavě, mezinárodní výstavy a veletrhy v Bratislavě a monitorování činnosti zahraničních rozvědek v československém zahraničním obchodě.Dochované listiny přitom naznačují, že Babiš se Státní bezpečností vědomě spolupracoval již jako důvěrník.[12] Agentem StB byl Babiš údajně do roku 1985, kdy jej PZO Petrimex vyslal dlouhodobě do Maroka; s příslušníky StB se prý za uvedené období setkal celkem sedmnáctkrát. Krycí jméno „Bureš“ figuruje nejméně ve dvou dalších svazcích StB – jednak ve spisu „Oko“, kde je „Bureš“ nejméně dvakrát zmíněn jako autor hlášení určených pro tuto organizaci, a jednak ve spisu „Voják“, v němž figuruje jako opakovaný návštěvník konspiračního bytu.Podle mluvčího Agrofertu Karla Hanzelky bylo důvodem schůzek to, že Babiš odmítal dovážet nebezpečné fosfáty ze Sýrie.
V červnu 2013 koupila Babišova skupina Agrofert mediální skupinu MAFRA, pod kterou patří i celostátní deník Lidové noviny. Z Lidových novin poté odešlo několik redaktorů včetně šéfredaktora Dalibora Balšínka. Balšínek s některými bývalými redaktory pak založili zpravodajský server Echo24, a vytkli si za cíl „být protiváhou oligarchizovaným českým médiím“. Dne 22. března 2014 server zveřejnil rozhovor redaktora Daniela Kaisera s Helenou Válkovou, ministryní spravedlnosti za ANO 2011. Rozhovor se týkal mimo jiné Babišova zbohatnutí, jeho údajné spolupráce se Státní bezpečností a možného ovlivňování obsahu novin ve prospěch ANO 2011. Dalším tématem rozhovoru bylo postavení Čechů za Protektorátu. Podle Babišova následného vyjádření byl rozhovor tendeční, provokativní a vedený za účelem ministryni poškodit. Echo24 označil za projekt, který byl vytvořen za účelem napadat jeho samotného a jeho hnutí, a redaktory Echo24 za „tuneláře, kteří vytunelovali Lidové noviny, udělali tam 50 milionů ztrátu a fandili ODS.“ Za celou věcí měli podle něj stát místopředseda TOP 09 a bývalý ministr financí Miroslav Kalousek a ředitel ČEZ Martin Roman. Babiš dále prohlásil: „Doufám, že váš bílý kůň, ten Klenor, má dostatečně velké majetkové přiznání, aby prokázal potom ty vaše náklady.“ Podle některých autorů, například Adama Drdy z Revolver Revue, Jiřího X. Doležala z Reflexu, bývalého politika Miroslava Macka nebo serveru Mediaguru tím z pozice ministra financí pohrozil investorovi deníku Janu Klenorovi finanční kontrolou. Podle Drdy tím navíc vyhrožoval potenciálním konkurentům svých periodik. Šéfredaktor Balšínek všechna Babišova nařčení odmítl.- Andrej Babiš (* 2. září 1954 Bratislava) je původem slovenský podnikatel a politik s českým občanstvím, od 26. října 2013 poslanec českého parlamentu. Od 29. ledna 2014 je 1. místopředsedou vlády Bohuslava Sobotky a ministrem financí.

Vlk drží, kozy žerou-ČR:Pět kilometrů smrti AGROJEDŮ!-nekalé obchodní praktiky

(Asociace pro bezpečné potraviny (APBP), 19. 12. 2015 23:38)

Asociace pro bezpečné potraviny (APBP)- Vlk drží, kozy žerou -
Asociace pro bezpečné potraviny, z. s. (APBP) se dlouhodobě věnuje problematice užívání pesticidů a jejich dopadů na lidské zdraví. Od roku 2010 sleduje také proces implementace unijní legislativy do českého právního řádu. „Třebaže do litery zákona o rostlinolékařské péči byla provedena bezchybně, dle na něj navazujících vyhlášek a směrnic se zdá, že Ministerstvo zemědělství i Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský zájem o snižování pesticidů či nahrazovaní chemických prostředků jinými neškodlivými látkami ve skutečnosti neprosazují,“ uvedl předseda asociace David Palán, podle něhož vše může souviset se snahou chemických firem udržet objem prodeje pesticidů bez ohledu na legislativu a zdravotní dopady jejich užívání, přičemž k tomu velmi často používají nekalé obchodní praktiky, obdobně jako jejich sesterské farmaceutické firmy. “Z toho důvodu asociace vyzývá výrobce chemických látek na ochranu rostlin, aby se zavázaly regulovat prodej etickým kodexem, který připravujeme,“ doplnil David Palán.”Tedy klasické české řešení. Vlk zůstal celý, drží kasu, a hladové kozy dál žerou… pesticidy. Nebo řečeno jinak - jsme “probruselští” všude a ve všem, ale pokud čirou náhodou naši nevolení vládci jednou zakážou něco, co skutečně škodí zdraví - má to chemický průmysl zkrátka obšlápnuté.
Pět kilometrů smrti
„České Ministerstvo zemědělství od samého počátku zpochybňuje závaznost Evropské směrnice 2009/128/ES, třebaže její závaznost potvrdily i právní stanoviska renomovaných právníků v čele s prof. JUDr. Alešem Gerlochem, CSc., bývalým děkanem Právnické fakulty UK v Praze. Zvláštní pozornost ministerští úředníci věnují zpochybňování povinnosti nahrazovat chemické látky biologickými,“ směřuje k jádru problému David Palán, s tím, že není dlouhodobě dostatečně funkční ani kontrolní systém, za který odpovídá Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský. „Kontrola dodržování zásad Integrované ochrany rostlin byla od počátku nastavena tak benevolentně, aby požadovaný počet bodů získal každý farmář, téměř bez ohledu na to, jak s chemickými přípravky nakládá. Letos dokonce ÚKZÚZ oznámil, že kontrolu dodržování zásad IOR zemědělci vůbec provádět nebude.“
Richard Šedý cituje i další zajímavá data: tak třeba více než pět tisíc tun chemie, která se v českém zemědělství za rok spotřebuje, přepočetl na nákladní auta. “Pokud bychom naložili nebezpečné chemikálie určené k ochraně rostlin mezi lety 2009 až 2013 na kamiony, každý rok by jich jelo zhruba 269 a ty by vytvořily přes pět a čtvrt kilometru dlouhou kolonu. Loni jich bylo „jen“ něco přes 250, tedy kilometrů by bylo pět,” vysvětlil “závratnou” změnu k lepšímu, které docílila česká legislativa.

Bude více času na spisy Lenina, Klause, Zemana, Sobotky, Babiše a příručky StBáků(všech zemí-už spojených

(Markéta Hronová-Hospodářské noviny-KTK/Bobeš, 19. 12. 2015 15:13)

Bude více času v labotořích číst sebrané spisy Lenina, Klause, Zemana, Sobotky, Babiše a příručky StBáků(všech zemí- už spojených!) o boji proti vzdělání místo praktické výuky chemie- Markéta Hronová: Ze škol od ledna (2016) zmizí praktická výuka chemie. Vyhláška zakázala kyseliny i lihový kahan 19. 12. 2015 00:00 - Studenti chemie a dalších oborů nebudou od nového roku moci vykonávat většinu praktických pokusů a cvičení.-Začne platit vyhláška, která jim až do 18 let zakazuje manipulaci s řadou podle zákona nebezpečných látek. - Z nové legislativy vypadla výjimka pro studenty, co se připravují na budoucí povolání.- Studenti škol si po vánočních prázdninách už žádné pokusy v hodinách chemie nevyzkouší. Začne platit vyhláška, která jim až do 18 let zakazuje manipulaci s řadou podle zákona nebezpečných látek, s nimiž až dosud normálně pracovali. A netýká se to jen mladých chemiků, ale i studentů automobilových škol, kteří by nově neměli přijít do styku s pohonnými hmotami, truhlářští učni budou mít zákaz pracovat s bruskami kvůli prachu z tvrdého dřeva, lakýrníci s rozpouštědly. Studenty chemie nepustí ke kyselině
Přichází tak o možnost si práci reálně osahat, jak vyžadují jejich budoucí zaměstnavatelé. "Například jsme sestavovali aparaturu, studenti si zkoušeli vyrobit aspirin. To už nyní nepůjde," vysvětluje Radek Matuška, učitel chemie na Střední průmyslové škole chemické v Brně. Přitom už v prvním ročníku by se měli budoucí chemici učit ředit kyseliny, ve druhém pak metodu titrace, která se v rámci laboratorních cvičení vyučuje i na některých gymnáziích. "Pokud vím, nebudou moct pracovat ani s lihovým kahanem," říká Magda Janichová, učitelka chemie na pražském gymnáziu PORG. - Ministerstva to neuhlídala
Matuška se s ředitelem školy dohodl, že nově žáci sestaví aparaturu, ale samotný pokus nebo chemickou reakci předvede jen učitel. Stejný postup doporučuje i ministerstvo školství. "Netřeba zdůrazňovat, jak taková výuka asi bude studenty bavit a co se při ní reálně naučí," naznačuje Matuška. Nešťastné opatření má na svědomí ministerstvo zdravotnictví a ministerstvo školství, která si vyhlášku neohlídala. Při novelizaci zákona o ochraně veřejného zdraví vypadla věta, že pokud se mladiství s nebezpečnými látkami setkají při přípravě na budoucí povolání, zákazy se na ně nevztahují. Od ledna tedy platí nařízení, které mladistvým práci s určitými skupinami látek zakazuje, ale žádná výjimka pro studenty není. Chemikář Matuška na problém obě ministerstva upozorňuje od konce června, kdy na to s ostatními chemikáři přišel. Ani za půl roku ale nedokázala vymyslet řešení. Ministerstvo zdravotnictví dává vinu ministerstvu školství, které vyhlášku včas nepřipomínkovalo, ministryně školství Kateřina Valachová však odpovědnost odmítá. Studentům chce pomoct přílepkem k novele školského zákona, kterou nyní projednává sněmovna. Zákon se ale ještě nedostal ani do druhého čtení a dá se očekávat, že jen tak schválen nebude. Některé školy o změně nevědí - V Hrusicích ve škole se bude místo praktické chemie učit boj proti terorismu, vítání nových občánků, islám a velebení. Bude více času v labotořích číst sebrané spisy Lenina, Klause, Zemana, Sobotky, Babiše a příručky StBáků(všech zemí- už spojených!) o boji proti vzdělání místo praktické výuky chemie. A taky ako vyháňat a zaháňat z a do Agrofertu za pomoci ČSSD jejích ministrů!