Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 15

10. 2. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi trilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

REDAKCE

●●●

Po Zemanově výroku o kalašnikovu bude demonstrace na podporu Sobotky

Na podporu premiéra Bohuslava Sobotky se na sobotu 6. února chystá demonstrace u Úřadu vlády nazvaná „Sluníčkem a kávou proti xenofobii a kalašnikovu“. Kalašnikov odkazuje na výrok prezidenta Miloše Zemana, který v Tišnově na dotaz studentky, jak se zbavit Sobotky, mluvil o tom, že každého politika se lze zbavit volbami, nebo kalašnikovem. (iDNES.cz, 1. 2. 2016, 10:39)

─────

Už tu máme druhé kolo demonstrací na podporu B. Sobotky. První bylo po tzv. Lánském puči, kdy Sobotkovi hrozilo, že bude muset odejít z čela ČSSD. Teď to hrozí znovu. Čím to asi bude? Určitě ne kvůli tomu kalašnikovu, ale pro Sobotkovu neschopnost v čele vlády. Kdy už se konečně jeho stoupencům otevřou oči? Takto se politik nemůže natrvalo udržet u moci. Je to naivní. Lidé už mají Sobotky plné zuby a chtějí, aby odešel. Je to prostý vzkaz od voličů, který nelze donekonečna ignorovat.

●●●

Bomba ve vlacích měla vybuchnout do tří hodin. RegioJet a Leo Express stály

Anonym v pondělí ráno nahlásil bombu ve vlacích RegioJetu a Leo Expressu. Policie spoje zastavila ve stanicích a prohledávala je. Čtyři z pěti vlaků Leo Expressu už dostaly povolení vyjet zpět na trať. Stejně tak tři spoje RegioJetu.

(Lidovky.cz,1. 2. 2016, 11:21)

─────

Je to jen ta známá česká „hra na bombu“, nebo se jedná o skutečnou hrozbu, za níž může stát někdo z islamistů? Myslím, že tady už přestává všechna legrace. Nebo je to konkurenční boj na naší železnici?

●●●

Odkopnutý šéf vězeňské služby jde po domluvě s Babišem k celníkům

Bývalý generální ředitel vězeňské služby Pavel Ondrášek, který se ocitl na konci roku bez práce po soudně nařízeném návratu Petra Dohnala, v pondělí nastoupil na nové působiště. Místo mu nakonec sehnal ministr financí Andrej Babiš (ANO) na Generálním ředitelství cel.  (Novinky.cz, 31. 1. 2016, 14:03, aktualizováno 17:40)

─────

Babiš napravuje to, co napáchali jeho ministři – Válková i Pelikán. Místo shánění „trafik“ pro takto postižené by Babiš udělal lépe, kdyby si pořádně vybíral své ministry. Zatím to není žádná sláva…

●●●

Český komunista Maštálka dostal od Putina vysoké státní vyznamenán

Ruský prezident Vladimir Putin ocenil vysokým státním vyznamenáním českého komunistického europoslance Jiřího Maštálku. Maštálka od Putina obdržel Řád přátelství. Vyplývá to z informace zveřejněné na webových stránkách Kremlu. (Echo24.cz, 2. 2. 2016)

─────

Copak tak světodějného poslanec Maštálka udělal kromě toho, že studoval v SSSR? Asi věrně sloužil KGB, když ho teď jeden z rozvědčíků vyznamenává…

●●●

Katastrofa. Jan Keller se vyjádřil k tomu, že z dolů, které spoluvlastní Bakala, budou vyhazovat

Výkonný ředitel OKD Dale Ekmark dnes na jednání karvinského zastupitelstva prohlásil, že těžební společnost hodlá do dvou let propustit polovinu zaměstnanců. Europoslanec za ČSSD Jan Keller pro ParlamentníListy.cz uvedl, že takto masivní propouštění bude pro region znamenat katastrofu. (ParlamentniListy.cz, 2. 2. 2016. 11:45)

─────

Prezident M. Zeman kdysi prohlásil, že považuje europoslance J. Kellera za jednoho z nejchytřejších lidí u nás. Jeho hodnocení nesdílím. Jsem jiného názoru. Kdyby to s J. Kellerem bylo takové, jak tvrdí M. Zeman, neronil by krokodýlí slzy kvůli OKD, ale šel by rovnou za B. Sobotkou a vyřídil by si to s ním. Sobotka je totiž hlavním viníkem toho, že je situace v OKD taková, jaká je. Díky tomu, že jako ministr financí kdysi „požehnal“ prodeji dolů „uhlobaronu“ Z. Bakalovi. Dnes se k tomu nikdo nezná, ale zaplatí za to svou nezaměstnaností nevinní horníci. Taková je spravedlnost v režii Sobotkovy ČSSD!

●●●

Kellnerův biznis v problémech: Po Rusku zavírá Home Credit i pobočky v Bělorusku!

Skupina Home Credit, která patří Petru Kellnerovi a Jiřímu Šmejcovi, má po ruském trhu potíže i v sousedním Bělorusku. Podle informací, které přinesli Hospodářské noviny, do konce února budou muset zavřít až 20 poboček. Kromě toho přijde o práci nekolik set zaměstnanců! (Bleskově.cz, 2. 2. 2016, 17:45)

─────

Další „odborníci“ na český pravopis! Kam se řítí naše žurnalistika? Tipoval bych to na „zaměstnance“ A. Babiše…

●●●

Soudce kritizoval menšiny, uprchlíky, gaye i ombudsmanku. Podle Pelikána by měl skončit

Soudce liberecké pobočky Krajského soudu v Ústí nad Labem Miloš Zbránek čelí kárné žalobě kvůli internetovým článkům, v nichž údajně kritizoval etnické menšiny, uprchlíky, gaye nebo ombudsmanku Annu Šabatovou. Zbránek články považuje za satiru. ‒ Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) ale míní, že by Zbránek měl svou profesi opustit. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 9:18)

─────

Nová „normalizace“ začíná. Nebo že by se jednalo o „schvalování atentátu na R. Heydricha“? Ono to vyjde nastejno. To jsme to s tou naší „demokracií“ dovedli daleko! Zdá se, že jablko (= Pelikán mladší) nepadlo daleko od stromu (= Pelikán starší). Babiš, jeho minulost ani podnikatelské aktivity nevadí, ale svobodomyslný soudce ano!

●●●

● Sobotka jedná jako státník, jeho pozici ale oslabují neonacističtí hackeři i populisté na Hradě, varují mladí politici

Premiér Bohuslav Sobotka v Evropě prosazuje české zájmy a jedná jako státník. Tak hodnotí šéfa kabinetu po polovině funkčního období Idealisté.cz, skupina, která vznikla s mládežnické organizace sociální demokracie. (EuroZprávy.cz, 3. 2. 2016, 11:25)

─────

Ke skutečnému státníkovi má Sobotka hodně daleko. Nikdy jím nebyl a nebude. Je to jen korouhvička ve větru se točící, která mění názor každý den – podobně jako Babiš. Taková vláda nás může dovést jedině do pekla!  Ach, ta čeština! Souznění mladých sociálních demokratů a mladých negramotů ze serveru EuroZprávy.cz je dojemné, až to chytá za srdce!

●●●

Merkelová trpí narcismem. Její sebevědomí je nízké, píše německý psychiatr

Německá kancléřka Angela Merkelová je narcistní osobností, jež ztratila kontakt s realitou. Psychiatr Joachim Maaz ve své analýze varuje, že se brzy zhroutí. Podle Maaze o tom svědčí zarputilé odmítání změn v migrační politice. Ta v minulém roce přivedla do Německa přes milion uprchlíků. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 12:10)

─────

Merkelová je další psychicky defektní osobnost, která může způsobit nedozírné škody, jež půjde jen těžko napravit. Zkušenosti se Stalinem a Hitlerem, kteří byli také vyšinutými jedinci, jsou dostatečně poučné. Kdyby byli odstraněni včas, nemuselo lidstvo podstupovat tragické zkoušky, jimiž bylo nuceno ve 20. století projít. Případ Merkelové je obdobný. Čím dříve bude odstavena od moci, tím lépe. Je to historická odpovědnost v obou světových válkách poraženého Německa vůči budoucnosti Evropy a světa. Merkelová je odstrašujícím příkladem toho, jak dopadá „chlap v sukních“, který zapomene na zákonitosti, jimiž se řídí tento svět, a začne si hrát na „ředitele zeměkoule“.

●●●

● Zemanova smlouva s Norskem je v rozporu s mezinárodním právem, tvrdí Zaorálek

Smlouva o vydávání dětí, kterou prezident Miloš Zeman navrhuje uzavřít s Norskem, je podle ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka (ČSSD) v rozporu s mezinárodními smlouvami a nevyhovuje některým zásadám mezinárodního práva. Ministerstvo k ní má vážné výhrady, ale zadalo její analýzu i ministerstvu spravedlnosti. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 12:01, aktualizováno 13:09)

─────

Někdejší odborník na marxismus-leninismus L. Zaorálek nám odborně roste. Teď se rekvalifikoval na znalce mezinárodního práva. Jen tak dál, soudruhu! Takové odborníky strana potřebuje!

●●●

UJAK nedostala akreditaci u dvou magisterských oborů

Univerzita Jana Amose Komenského (UJAK) neuspěla s žádostmi o nové akreditace dvou magisterských oborů zaměřených na speciální pedagogiku. Akreditační komise (AK) jim ve stanovisku, které dnes poskytla ČTK, vyčítá špatné personální zabezpečení, nedostatečnou výzkumnou činnost i špatný obsah studia. Dotčená soukromá VŠ s postojem AK nesouhlasí. Ve vyjádření na webu tvrdí, že vůči ní komise vystupuje zaujatě a uplatňuje na ni kritéria, která neuplatňuje na jiné VŠ. (Echo24.cz, 3. 2. 2016)

─────

Tato soukromá vysoká škola měla být už dávno zrušena, studentům vráceny peníze, které do studia nastrkali, a management školy postaven před soud kvůli obohacování na úkor studentů – přemrštěnými částkami za studium.

●●●

Štrougal se za mrtvé u západních hranic před soud nedostane, případ je promlčen

Tento týden Úřad pro vyšetřování a dokumentaci zločinů komunismu zastavil vyšetřování bývalého komunistického premiéra Lubomíra Štrougala. Toho policie podezírala ze spáchání trestného činu tím, že nezabránil používání vysokého napětí v elektrických drátech na západní hranici, informuje iDnes.cz. Na hranicích zahynulo 91 lidí. (Lidovky.cz, 3. 2. 2016, 17:53)

─────

Je zbytečné se dnes rozhořčovat nad tím, že případ L. Štrougala se před soud nedostane. Ani nemůže, když už byl promlčen v roce 1994. Na lavici obžalovaných by měly stanout všechny osoby, zodpovědné za to, že ke stíhání před rokem 1994 nedošlo. V prvé řadě V. Havel a jeho kamarádi, kteří se tehdy řídili heslem „Nejsme jako oni“. Pokud se nepletu, byl mezi nimi i dnešní předseda Ústavního soudu P. Rychetský, nejdéle sloužící vysoký činitel polistopadové justice za posledních 26 let. Měl by být postaven před soud dřív, než to zase bude promlčeno…

●●●

Sobotkovi skalní v ČSSD: Populista Zeman je pro nás nevolitelný

Premiéra Bohuslava Sobotku oslabují útoky neonacistických hackerů i populistů sedících na Hradě a za takových okolností je nepředstavitelné, že by sociální demokracie mohla podpořit Miloše Zemana v následujících prezidentských volbách. To je jen část prohlášení spolku Idealisté.cz, který působí v rámci ČSSD. Spolek organizoval demonstraci na podporu Sobotky po takzvaném Lánském puči na podzim 2013 a teď se za šéfa ČSSD staví znovu. Opět ve sporu s prezidentem. (Echo24.cz, 4. 2. 2016)

─────

Copak prezidentská volba?! U přímo voleného prezidenta občany vůbec nezáleží na tom, jestli pár zoufalců, jako jsou tito, dá hlas někomu jinému. Jiná by byla nepřímá volba, ale na té by se poslanci museli dohodnout, což nebude snadné. Teď půjde o to, zda dají voliči hlas Sobotkově ČSSD. Myslím si, že nikoli. Na podzim 2016 u krajských a senátních voleb poznáme, jak to s budoucností této strany dopadne. Má ČSSD ještě nějakou? Pod Sobotkou rozhodně ne.

●●●

ANO opouští Krnáčovou. Hnutí už nebude trvat na tom, aby zůstala primátorkou

Hnutí ANO nebude nadále trvat při koaličních jednáních na tom, aby Adriana Krnáčová zůstala primátorkou. Po pondělním jednání klubu se na tom podle zdrojů HN shodli zastupitelé. - Podle tří zdrojů HN nicméně hází ANO primátorku přes palubu hlavně kvůli špatnému postupu při informování o Lítačce - pražské náhradě problematické opencard. Adriana Krnáčová o svém projektu nikomu neřekla. „Není to sice formou usnesení, ale shodli jsme se na tom,“ řekl zdroj z vedení pražské ANO. (www.ihned.cz, 4. 2. 2016, 14:58, aktualizováno 15:16)

─────

Konečně jasné slovo.  Ale trvalo to! Že ano, soudruzi! Koho hodí toto hnutí přes palubu příště? Dojde i na Babiše?

●●●

● Kalousek tepe vládu: V boji proti terorismu selhala, šok velvyslance Schapira chápu

Šéf opoziční TOP 09 Miroslav Kalousek využil kauzu kolem pětice unesených Čechů a propuštění Alího Fajáda k ostré kritice vlády. Ta podle jeho slov v rámci boje proti terorismu evidentně selhala. Hrad ani MZV se k záležitosti nevyjádřily. – „Americkou ambasádu zjevně šokovalo, že česká vláda bojuje proti terorismu pouze verbálně. Ve skutečnosti to pro ni evidentně žádná priorita není, protože tady v rámci boje proti terorismu evidentně selhala,“ řekl Kalousek. Lidé, kteří se orientují v české politice, jsou podle něho zvyklí na to, že vláda něco jiného říká a něco jiného dělá. „Chápu, že třeba pro pana velvyslance (Andrewa) Schapira je to šok,“ dodal Kalousek. - Premiér Bohuslav Sobotka uvedl, že ministr spravedlnosti Robert Pelikán postupoval v souladu s českými zákony. Naši partneři by to měli respektovat, napsal ČTK premiér. (EuroZprávy.cz, 4. 2. 2016, 19:09)

─────

Domnívám se, že po tomto prohlášení jsou dny B. Sobotky v čele vlády sečteny. Dávám mu maximálně dva měsíce. Odstoupí sám, zřejmě až po návštěvě v USA. Předtím by to nebylo vhodné. Kalousek jako správný stratég ucítil svou politickou příležitost. Možná se mu toto loajální gesto vyplatí…

●●●

● USA: Jsme šokováni. Propuštění Fajáda povzbudí teroristy po celém světě

Americké velvyslanectví v Praze je šokováno tím, že Česko nevydalo Alího Fajáda a Chálida Marábího do USA. Rozhodnutí podle něj povzbudí teroristy a zločince. Je to v souladu s českými zákony, reagoval premiér Bohuslav Sobotka. Samotný Fajád už je v letadle do Bejrútu, sdělil iDNES.cz jeho právník Vladimír Řičica. (iDNES.cz, 4. 2. 2016, 17:44, aktualizováno 19:52)

─────

Výměna Fajáda za pět Čechů, unesených v Libanonu, je skandálem neskutečných rozměrů, který může otřást celou naší politickou scénou. Sobotka znovu prokázal svou nekompetentnost a měl by urychleně podat demisi. Nic jiného už ani udělat nemůže.

●●●

Učitelka, která se studenty chystala otázky pro Zemana, se zhroutila

Kauza připravených otázek, které prezidentovi Miloši Zemanovi pokládali žáci minulý týden při jeho návštěvě Střední vinařské školy ve Valticích, se zdramatizovala. Učitelka Petra Manišová, která se svými studenty dopředu otázky v hodinách chystala, se totiž po sžíravých komentářích v některých médiích zhroutila. Ředitelka školy Ivana Machovcová je z celé věci v šoku. (Novinky.cz, 5. 2. 2016, 5:00)

─────

Další kapitola „honu na čarodějnice“, tentokrát zásluhou České televize, jasně ukazuje, čeho jsou Češi schopni. Je to pořád stejné. Vždycky se najde pár bezcharakterních jedinců, kteří jsou ochotni a schopni uštvat jiného člověka jenom proto, aby z toho měli politický či jiný prospěch. Zažíval to kdysi M. J. Hus a periodicky se to v našich dějinách opakuje po staletí. Jenom v moderních dějinách jsme těch „honů“ zažili několik. Tým, který připravoval reportáž z návštěvy prezidenta Zemana ve Valticích (jednalo se o pořad „168 hodin“ redaktorky N. Fridrichové, dříve Novákové), by měl dostat „padáka“ a spolu s ním i ředitel ČT P. Dvořák. Jestliže se v televizi odehrávají takové věci, nemůže ředitel zůstat ve své funkci. Nese plnou politickou odpovědnost za to, co se v ČT děje. Stále chybí odvaha věci řešit. ‒ Poučné jsou i komentáře pod články o této události. Např. pod článkem na serveru EuroZprávy.cz se dnes (5. 2. 2016) objevilo toto: „Havloidní dobytkové z pražské kavárny řídící ČT. Likvidovat učitelku, to jim, dobytkům, jde. Že nebyli vidět ani slyšet, když Havel uděloval milosti podvodníkům z disentu, svým kamarádům, kteří si např. přepisovali nemovitosti na Hradě na sebe. Proč asi?“

●●●

● Lži a výhrůžky ředitele České televize! Místo vydírání poplatníků pro něj máme dobrou radu

Tak nám ředitel naší veřejnoprávní televize Petr Dvořák už zase vyhrožuje, že bude muset omezit výrobu pořadů. Reaguje tak na návrh poslanců, kteří chtějí osvobodit širší skupinu lidí od povinnosti hradit televizní poplatky. - Průměrná mzda v ČT přesahuje 36.000 korun! To není tak úplně málo. - A tak by mohl pan ředitel možná začít tím, že přestane plakat a omezí mzdové výdaje. Proč máme například ze svých kapes platit řadu redaktorů, kteří nejsou mnohdy schopni vyslovit v rodné řeči bez koktání jednu kloudnou větu!? (instory.cz, 5. 2. 2016, 5:00)

─────

Pokud řediteli Dvořákovi nestačí peníze, měl by propustit všechny zbytečné redaktory a další „spolupracovníky“, kteří se na rozpočtu ČT „pakují“, a nechat si jen nezbytné množství skutečných odborníků-techniků, kteří jsou k provozu televize potřební. Všechny příživníky vyhodit a mzdy snížit na úroveň průměru ve státě. To by rázem ubylo zájemců o práci v televizi a peněz by bylo dost na všechno! Snížit odměny by měl Dvořák také sobě i celému managementu. Práce ČT rozhodně nepředstavuje žádnou „špičku“ (naopak je podprůměrná), a proto je nepřijatelné, aby „šéfové“ brali tak horentní platy! Koncesionářské poplatky těch nejchudších občanů nemohou sloužit k tomu, aby byl z nich financován luxusní život těch jedinců, kteří si hrají na „elitu“ národa. Žádná elita to není, jsou to jen další příživníci, kterých i tak máme v tomto státě víc než dost. Dvořák si za dobu šéfování na NOVĔ a v ČT nahrabal dost milionů, aby svou funkci mohl vykonávat zdarma!

●●●

● Až Zeman chcípne, ožeru se, napsal aktivista a ČSSD ho teď podpořila. A lidé se naštvali...

Česká strana sociálně demokratická čelí kritice za to, že podporuje akci Tomasze Peszynskeho, zakladatele radikální proukrajinské organizace Pražský Majdan. Jde o sobotní demonstraci proti kalašnikovu a xenofobii. (ParlamentniListy.cz, 5. 2. 2016, 10:44)

─────

Někdejší „státotvorná“ ČSSD se dostala na šikmou plochu a sune se zcela spolehlivě směrem k propadlišti dějin. Brzy tam už bude. Za to může poděkovat svému slabošskému předsedovi, který není chlap, ale zbabělec, a proto musí hledat oporu v „ulici“. Nadlouho mu to ovšem nevydrží. Blíží se okamžik, kdy bude muset z politiky odejít.

●●●

● Slovenskem před volbami otřásá skandál se zbohatlým lékařem a Ficovou mladou sekretářkou

Měsíc před parlamentními volbami vypukl na Slovensku skandál s náhlým zbohatnutím lékaře Pavla Kostky, jehož kliniky mají dostávat od státní zdravotní pojišťovny ročně 3,2 miliónu eur (přes 86 miliónů Kč). Do případu se navíc zamotala 22letá Mária Trošková, atraktivní asistentka premiéra Roberta Fica. (Novinky.cz, 5. 2. 2016, 13:49)

─────

Všechno, co se odehrává na Slovensku, týká se tak trochu i nás. Situace u našeho východního souseda je však přece jen trochu jiná. Vládní „Smer“ v čele s premiérem Robertem Ficem suverénně již mnoho měsíců „válcuje“ všechny ostatní strany. Skandál před parlamentními volbami se již řadu týdnů očekával (asi byl „odložen“ z taktických důvodů). Exkomunista R. Fico, velký vzor B. Sobotky, možná znovu ve volbách zvítězí, protože nemá konkurenta. To však nic nemění na skutečnosti, že ho obyčejní Slováci vnímají jako super mafiána s dlouhými prsty (připomeňme jeho roli ve skandálu „Gorila“). Na rozdíl od našeho neslaného a nemastného premiéra je Fico „střihoun“, který se s opozicí „nepárá“. K demokracii pod vládou „Smeru“ má dnes Slovensko ještě dál než ČR a o právním státě nelze hovořit vůbec. ‒ Skandál s Ficovou sekretářkou, která je modelkou, má ambici zlomit Ficovi vaz. Zajímalo by mne jen, jaké další přednosti tato sekretářka má – kromě toho, že je hezká. Nebyl by už čas, aby to Fico „zabalil“  ‒ podobně jako kdysi R. Nixon po aféře Watergate? Těch Ficových afér už bylo tolik, že by se o tom dal napsat román na pokračování nebo natočit „nekonečný“ televizní seriál.  Naše „veřejnoprávní“ televize o Slovensku mlčí. Nic nového. Asi se jí to nehodí do krámu. Selektivnost ve zpravodajství ‒ to je ten „správný“ a „vyvážený“ přístup, který ČT již léta praktikuje. Jen stále nevím, proč si říká veřejnoprávní…

●●●

Saúdská Arábie je připravena útočit v Sýrii: Turecko chystá invazi, říká Rusko

Saúdská Arábie prohlásila, že je připravena nasadit letecké i pozemní jednotky v Sýrii. Na invazi do Sýrie se prý chystá i Turecko, tvrdí Rusové. Ankara u hranic soustředila množství vojáků a vojenské techniky. Turecko před pár dny odmítlo Rusům průzkumný let nad svým územím, porušilo tím mezinárodní dohodou o otevřeném nebi. Informace o chystané invazi do Sýrie však Ankara ostře odmítla.
(Blesk.cz, 5. 2. 2016, 11:27)

─────

Sýrie bude zřejmě první zemí, na jejímž území dojde k měření sil tzv. regionálních velmocí, včetně Ruska, jež po r. 1989 přestalo být supervelmocí. Tento „pád “ z velmocenských výšin berou bývalí sovětští vůdci s velkou nelibostí a se skřípěním zubů provokují, kde se dá. Ukazuje se, že muslimské země Blízkého východu nejsou tak zbabělé jako státy NATO a Ruska se nebojí. Proto nelze vyloučit velký vojenský konflikt, dokonce s použitím jaderných zbraní. Možná tady a v těchto dnech začne III. světová válka. Budoucnost ukáže, zda tato úvaha byla správná. Obávám se, že ano…

●●●

Baťovi dědicové se obrátili na Nejvyšší soud. Chtějí odškodnění za vilu, kterou stát sebral za údajnou kolaboraci

Pětice potomků podnikatele Jana Antonína Bati podala k Nejvyššímu soudu dovolání proti loňskému rozsudku pražského městského soudu, který jim definitivně zamítl odškodné. Dědicové se domáhali více než 56 milionů korun za funkcionalistickou vilu a pozemek ve Zlíně, kterou Baťa nechal pro sebe a pro svou rodinu postavit na konci 20. let minulého století. Podání dovolání, na které v pátek upozornila Česká televize, potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 2 Marcela Pröllerová. (Hospodářské noviny, 5. 2. 2016, 16:41)

─────

Několikaleté úsilí potomků zlínského podnikatele J. A. Bati o zrušení nespravedlivého odsouzení jejich předka a o navrácení zabaveného majetku je stále neúspěšné. Naše „demokratická“ polistopadová justice ne a ne „nalézt“ pravdu a napravit spáchané bezpráví. To, co se děje v případě Baťových potomků, je tím nejpřesvědčivějším důkazem toho, že ČR není a ještě dlouho nebude právním státem. Kecy našich politiků na tom nemohou nic změnit. ‒ V souvislosti s případem J. A. Bati je nutno připomenout, že hlavním viníkem jeho odsouzení (v nepřítomnosti) byl druhý čs. prezident E. Beneš, jinak dvojnásobný kapitulant (před nacisty i komunisty) a promoskevský kolaborant (podle tvrzení některých historiků agent NKVD).

●●●

● Vláda ohrozila kvůli pěti lidem deset a půl milionu občanů. Žantovský, Benda a Gazdík se v televizi vyjádřili ke kauze Fajád

Diplomat Michael Žantovský se v pátečních Událostech, komentářích na České televizi vyjádřil ke kauze ohledně pěti Čechů a Alího Fajáda. Podle něho to České republice může snížit věrohodnost v předávání informací tajnými službami ze strany zahraničních partnerů. "Vláda ohrozila kvůli pěti lidem deset a půl milionu občanů," přisadil si později Gazdík. (ParlamentniListy.cz, 5. 2. 2016, 23:37)

─────

To, co se stalo, je na demisi vlády. Naše důvěryhodnost v NATO klesla na nulu, a proto je nutno z této skutečnosti vyvodit jasné personální důsledky. Zemětřesení, které by v normální, demokratické zemi následovalo, musí být takové, že nezůstane kámen na kameni. Po demisi vlády a čistce v tajných službách musí následovat nové parlamentní volby. Vše se dá stihnout ještě do podzimu, kdy se mají konat krajské a senátní volby.

●●●

● Blekotající Sobotka ze sebe mohl už těžko udělat většího troubu! Jeho stanovisko k největší blamáži našeho státu opravdu stojí za to. Děkujeme, pane premiére!!

Naší republikou poslední hodiny a dny hýbe pravděpodobně největší blamáž našich rozvědek či tajných služeb v novodobé historii našeho státu. Je zcela evidentní, že naši zpravodajci vlastní neschopností, naivitou či obyčejnou blbostí, česky řečeno sedli na lep dobře promyšlené akci svých libanonských protějšků a postarali se tak o jeden z největších skandálů poslední doby. ‒ Jedním z vrcholů celé této šaškárny je pak vystoupení předsedy naší vlády, Bohumila Sobotky ve čtvrteční hlavní zpravodajské relaci České televize, kdy celou záležitost komentoval takto: „ Především jsem rád, že se podařilo zachránit život těchto pěti lidí, kteří před několika měsíci zmizeli v Libanonu. ‒ Je dobře, ééé, že naše ééé letadlo ééé z Libanonu odletělo ééé, je dobře, že přistálo“! (instory.cz, 6. 2. 2016, 5:00)

─────

Komentáře netřeba. Ten si udělá každý čtenář sám. Něco mi to připomíná: Mekota a Blekota se jmenovaly dvě postavičky z televizního seriálu pro děti. Pan premiér nám klesl hodně hluboko. Kam se poděl jeho vždy kultivovaný mluvený projev? Nebylo to tím, že neměl čas se na něj připravit…?

●●●

● Podporovatelé migrantů jsou kolaboranti, tvrdí Konvička. Schytala to Merkelová, Šabatová i Dienstbier

V Praze začala akce, která je součástí celoevropských protestů organizovaných německou Pegidou. Demonstraci v Česku svolal Blok proti islámu a hnutí Úsvit. (EuroZprávy.cz, 6. 2. 2016, 16:02)

─────

Několik mnohatisícových shromáždění proti nelegální migraci v Evropě, která se dnes (6. 2. 2016) sešla na různých místech Prahy i dalších měst ČR a Evropy, je předzvěstí blížícího se konce Sobotkovy vlády. Na obranu premiéra se shromáždila jen hrstka lidí. I to dokládá, že se Sobotkou je konec. Poslanci PS by měli urychleně vyzvat vládu k demisi a dohodnout se na termínu předčasných parlamentních voleb. To je jejich prvořadá odpovědnost vůči občanům tohoto státu – namísto hlasování o EET a dalších zbytečnostech.

●●●

● Vysíláte špínu, hnůj, křičeli demonstranti proti České televizi. Musela přerušit vysílání

Demonstranti, kteří se dnes sešli na Hradčanském náměstí, přerušili svým skandováním reportáž České televize. Ta byla vysílána v rámci zpráv v 16 hodin-„Vysíláte špínu! Vysíláte špínu! Hnůj,“ křičeli demonstranti, kteří přišli vyjádřit svůj názor k migraci, tak hlučně, že reportér České televize Oldřich Borůvka oznámil, že se přihlásí později. Paradoxem bylo, že šlo o informace o jejich vlastní demonstraci. (ParlamentniListy.cz, 6. 2. 2016, 16:52)

─────

Když jsem sledoval internetové vysílání deníku Dnes z demonstrace na Hradčanském náměstí, dýchla na mne atmosféra z konce roku 1989. Bylo to podobné jako tehdejší poloimprovizované vysílání hrstky „statečných“ redaktorů ČST, kteří nevěděli, jak to dopadne a zda nedostanou příští den padáka. Lidmi vynucený konec přímého vstupu do vysílání ČT je potvrzením toho, že občané už mají mediálního divadla havlovci okupované televize dost. Je to začátek něčeho, co si netroufám ani pojmenovat. Současná moc ztrácí půdu pod nohama. Polistopadový režim, založený na lži a podvodu, mele z posledního…

●●●

V Praze řádili maskovaní útočníci, zapálili centrum pomáhající uprchlíkům

Pražské Autonomní centrum Klinika se v sobotu večer stalo terčem útoku. Na sociální zařízení, kde mimo jiné pořádají kurzy češtiny pro cizince a sbírky na pomoc uprchlíkům, zaútočila skupina 20 až 30 maskovaných pachatelů, kteří zranili jednu osobu a zápalnou lahví způsobili požár. (EuroZprávy.cz, 6. 2. 2016, 20:35)

─────

Tato politická provokace připomíná zapálení budovy Reichstagu v Berlíně v únoru 1933. Kdepak „neonacisté“! Rukopis této akce je příliš jasný: tipoval bych to na chlapíky z ministerstva vnitra nebo na agenty BIS. Je to stejně hloupá provokace jako ta, kterou zinscenovala StB na Národní třídě 17. 11. 1989. (Z minulosti stačí připomenout známý útok na budovu Aeroflotu na jaře 1969, který řídila samotná StB. Muži z „kachlíkárny“ se v tom velmi dobře vyznají a mají na to proškolené lidi. Soudruzi, nedělejte z nás blbce!) Jen duševně méněcenní jedinci mohou uvěřit tomu, že to provedli jacísi „neonacisté“. Kde by se tady vzali?! Možná tak ve fantazii Sobotky a jeho fanklubu, který se sešel v počtu 80 osob před Úřadem vlády, aby podpořil svého premiéra. (Ten se někde schovával, protože se občanů bojí.) Jestli jsou to všichni jeho stoupenci, pak je to s ním opravdu, ale opravdu zlé. ‒ Podezřelé na celé věci je to, že již několik dní před touto akcí nebylo vidět ani slyšet ministra vnitra Chovance a že se „zem slehla“ i po J. Dienstbierovi ml.  Kampak tito pánové zmizeli? Že by se připravovali na svou „akci“? Dozvíme se to někdy? – 7. 2. 2016 přispěchaly sdělovací prostředky s tím, že se jednalo o fotbalové chuligány. Kdo chce, ať tomu věří. Podle toho, co se ví o situaci v Praze 3, vše nasvědčuje tomu, že šlo o akci extrémní levice (anarchistů), která v této městské části řádí už řadu měsíců (bez zájmu policie). Zdá se, že toto nikoho netrápí. Zato nad údajným útokem „neonacistů“ se mohou jistí lidé pominout. Řekl bych, že tady někdo zcela falešně a úmyslně pláče na nepravém hrobě…

●●●

● Rozhlas žádá policii o vyšetření incidentu při protiislámské akci

Český rozhlas (ČRo) požádá Policejní prezidium o prošetření incidentu, který se stal během sobotní demonstrace proti islámu na Hradčanském náměstí v Praze. Během shromáždění několik agresivních útočníků opakovaně napadlo jeho přenosový vůz, ale přítomní policisté na žádost o pomoc podle rozhlasu nereagovali. V dnešním prohlášení to uvedl mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Jiří Hošna. Stanovisko policie ČTK shání. (CeskeNoviny.cz, 7., 2. 2016, 11:44)

─────

Ostudná role, kterou sehrály „veřejnoprávní“ sdělovací prostředky (Česká televize, Český rozhlas) při informování o protiislámských demonstracích v Praze dne 6. 2. 2016, jasně potvrdila, že ČT i ČRo přestaly být veřejnoprávní. Co by na to říkali ředitelé těchto institucí, bohatě financovaných z peněz koncesionářů, kdyby v reakci na tento neuspokojivý stav věcí velká část diváků a posluchačů přestala platit své měsíční příspěvky, protože tato „veřejnoprávní“ média neplní zákonem stanovenou roli? Nespokojenost veřejnosti je už taková, že tyto lumpárny odmítají krýt i policisté. Tak to bývá, když se režim začíná hroutit a přichází politická změna. Tzv. sluníčkáři to nejspíš už pochopili, a proto bijí na poplach. Obávám se však, že jejich „poplach“ zůstane tentokrát veřejností nevyslyšen…

●●●

● Šlechtová hájí prezidenta, že šťourá do řízení státu

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová hájila postup prezidenta Miloše Zemana, že se vměšuje do řízení státu. Už proto, že právě on podepisuje zákony. Zdá se jí, že média výroky prezidenta nafukují. Také uvedla, že se podařilo snížit částku z eurodotací, kterou se nepodařilo vyčerpat. (Novinky.cz, 7. 2. 2016, 12:15)

─────

Zatímco na Titaniku, zvaném Sobotkova vláda, se ještě tancuje, ministryně Šlechtová (ANO 2011) včas pochopila, že konec této vlády se přiblížil. Ženy mají na rozdíl od mužů tu výhodu, že mají intuici, která je nutná i v politice. Proto ta velmi opatrná reakce na výroky prezidenta Zemana. Na této ministryni mi vadí, že je potetovaná a že se tím dokonce chlubí bulváru. To je v civilizovaných zemích nepřijatelné. Co se však týká jejího „politického“ uvažování, to je naopak jasným potvrzením, že politický projekt s názvem Agrofert končí. Kdo bude rychlejší, ten se zachrání, kdežto ti ostatní se utopí. Po aféře s Fajádem musí být i ženám v politice zřejmé, že selhání vlády v této záležitosti je především selháním ministrů za hnutí ANO 2011. To bude mít přirozeně své následky a ty se dostaví brzy…

●●●

● Wollner z ČT zveřejnil svůj zážitek ze sobotní demonstrace u Hradu. A nastala mela

Šéfredaktor reportážní publicistiky v České televizi Marek Wollner se na svém facebookovém profilu svěřil se zážitkem ze včerejší protiislámské demonstrace na pražském Hradčanském náměstí. Svým nezapomenutelným stylem ji okomentoval, a vyvolal tak pod tímto postem obsáhlou diskusi. (ParlamentniListy.cz, 7. 2. 2016, 15:18)

─────

Wollner je havlistický blb, jakých je ČT plná. Jeho „investigativní“ žurnalistika je jen slabý čajíček. Myslím si, že každému je jasné, za co dostal cenu F. Peroutky!

Je na čase, aby z televize vypadl a uvolnil místo těm, kteří budou dělat skutečně svobodnou a nezávislou veřejnoprávní službu občanům. Takové profláknuté figurky z televizní krize 2000/2001 nemají nárok, aby žily z peněz koncesionářů. Jsou to obyčejní paraziti! Hanba jim! Kdy už bude konečně Wollner z televize vyhozen? Dělá jen ostudu!

●●●

● Za unesené Češky zaplatila vláda 145 milionů, píše Respekt

Za Hanu Humpálovou a Antonii Chrásteckou, které byly uneseny v Pákistánu, zaplatila Česká republika šest milionů dolarů (zhruba 145 milionů korun). V čísle, které vyjde v pondělí, to uvedl týdeník Respekt. Uvedená částka podle listu výrazně převyšuje dřívější spekulace, které se zmiňovaly pouze o dvou milionech dolarů. Češky se zpátky domů dostaly loni v březnu po dvou letech v zajetí. Jedna z nich se podle tajných služeb loni na podzim pokusila ke svým únoscům vrátit. (Echo24.cz, 7. 2. 2016)

─────

Pokud je to pravda, měli by tuto částku zaplatit členové Sobotkovy vlády ze svého. Není důvod, aby to za nekompetentní vládu diletantů platili daňoví poplatníci!

●●●

Politiky jako Zeman nepotřebujeme, říká Sobotka. Zvyšuje dle něj napětí

Premiér Bohuslav Sobotka z ČSSD je přesvědčen o tom, že prezident Miloš Zeman jen zbytečně zvyšuje napětí ve společnosti, když opakovaně kritizuje jeho osobně či sociální demokracii. Česko podle něj nepotřebuje politiky, kteří aktuální hrozby zneužívají pro své politické cíle. (iDNES.cz. 7. 2. 2016, 17:21)

────

Nepotřebujeme ani takové politiky, jako je zbabělec a „korouhvička“ B. Sobotka. Náš stále ještě premiér (jistě už ne dlouho) Sobotka ztrácí klid a glanc. Jeho opakované útoky na prezidenta neberou konce. Kdo mu tak dobře radí, aby páchal politickou sebevraždu v přímém přenosu? Je to neklamná známka toho, že se přiblížil okamžik jeho politického konce. Jak známo, chcípající kobyla nejvíce kope…

●●●

Ministr Chovanec vyzývá: Kdo viděl útoky na Český rozhlas, ať se ozve

Český rozhlas (ČRo) požádá policejní prezidium o prošetření incidentu, který se stal během sobotní demonstrace proti islámu na Hradčanském náměstí v Praze. Během shromáždění několik agresivních útočníků opakovaně napadlo jeho přenosový vůz, ale přítomní policisté na žádost o pomoc podle rozhlasu nereagovali. V dnešním prohlášení to uvedl mluvčí veřejnoprávního rozhlasu Jiří Hošna. Informace nechal prošetřit ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD), výsledky chce mít za dva týdny. (ParlamentniListy.cz, 7. 2. 2016, 21:35)

────

Ministr vnitra vyšetřující údajné pochybení policistů – to je další důkaz o tom, že Bc. M. Chovanec není mužem na svém místě. Od začátku je zřejmé, že na svou funkci nestačí. Jako absolvent plzeňských práv ani stačit nemůže. ‒ Kdyby pracovníci rozhlasu plnili úkoly tak, jak mají, nemuseli riskovat, že jim občané dají přes hubu. Příště už přes ni nejspíše dostanou. V tom jim ani policajti nezabrání…

 

●●●

Je to nějaké divné. Exministr promluvil k videu, které zavání policejní provokací

Skupina maskovaných pravicových extremistů napadla průvod levicových aktivistů mířících na Hrad. A policie jen přihlíží. Video ze sobotní demonstrace, na němž je patrný střet extremistů s aktivisty a zvláštní taktika policie, vyvolalo řadu reakcí. Ze záběru je totiž navíc patrné, že akci pravicových radikálů koordinuje muž v hnědé bundě. Okamžitě se tak rozhořely spekulace, že muž i radikálové jsou přestrojení policisté. - „Působí to na mne velice zvláštním dojmem, který pramení z již uvedených poznatků: malý počet lehce oděných policistů, provokatéři v maskách jsou téměř uniformně oděni, včetně obuvi, a ‚koordinátor‘ v hnědé bundě je nepřehlédnutelný,“ vyjádřil se k celé situaci také bývalý ministr vnitra František Bublan. (ParlamentniListy.cz, 8. 2. 2016, 9:28)

────

Koho to může překvapit? Vždyť chlapci z „kachlíkárny“ se v tom velmi dobře vyznají a mají v tomto směru praxi ještě z doby před rokem 1989!

●●●

Levičáci řádili v Berlíně. Podpálená auta, rozbité výlohy

V Berlíně došlo dvě noci po sobě k násilí a výtržnostem, které mají údajně na svědomí levicoví radikálové. Ti ve čtvrti Neukölln házeli kameny a podpalovali auta. Místní úřady jejich počínání označily za akty terorismu. Informuje Deutsche Welle. (ParlamentniListy.cz, 8. 2. 2016, 16:05)

────

Že by taky „křišťálová noc“ jako v Praze na Žižkově?

●●●

● Marksová vynadala lidovcům. Není třetí pohlaví, opáčil jí Bělobrádek

Mezi ministry létala v pondělí silná slova. „Pánové zjevně nepochopili, o co vlastně jde, ale o to zarytěji jsou proti,“ pustila se ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová z ČSSD do kolegů z vlády z KDU-ČSL Pavla Bělobrádka a Mariana Jurečky. Bělobrádek opáčil, že si nenechá vnucovat genderovou ideologii a že není žádné třetí pohlaví. (iDNES.cz, 8. 2. 2016, 18:01)

────

Soudružka Marxová-Engelsová je další „nepostradatelná odbornice“ ČSSD, která by měla ze Sobotkovy vlády urychleně vypadnout spolu s „právníkem na baterky“ J. Dienstbierem ml.  Takové odborníky opravdu nepotřebujeme.  S nimi tato strana jakékoli příští volby prohraje. Pokud se nevzpamatuje včas, zcela určitě to „projede“ na celé čáře. Nikdo, kdo má mozek v hlavě, tuto stranu volit nebude! Stále marně čekám, kdy se KDU-ČSL rozhodne jít ve stopách J. Luxe a vypoví koaliční smlouvu se stranami současné vládní koalice. Lidovci se tím mohou zachránit před pádem do propasti zapomnění. Neudělají-li to, už nic jim nepomůže…

●●●

Merkelová může současný průšvih ustát. Analytik připomíná její až zázračné schopnosti

Výzkumný pracovník Ústavu mezinárodních vztahů a Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy Jakub Eberle se zabývá současnou německou zahraniční politikou. Ve svém komentáři pro server iDNES.cz se tak vyjádřil k budoucnosti německé kancléřky Angely Merkelové. (ParlamentniListy.cz, 8. 2. 2016, 16:59)

────

Navzdory známé německé disciplinovanosti a poslušnosti ve vztahu k vrchnosti (jakékoli) není pravděpodobné, že by to Merkelová ustála. Je to průšvih tak obrovský, že se neobejde bez její demise a odchodu z politiky vůbec. Úvahy o tom, že by mohla zůstat v čele Německa, jsou naivní a neodpovídají realitě. Autor této úvahy by se měl nechat vyšetřit specializovaným pracovníkem na psychiatrii. Náprava toho, co Merkelová způsobila, bude trvat mnoho let, možná celé desetiletí. Za předpokladu, že se proud uprchlíků zastaví. Pokud ne, je s Německem amen! Ukazuje se, že mimo realitu je více lidí, nikoli jen B. Sobotka.

●●●

● „Divadlo“ při protestu? Muž v hnědé bundě je náš, přiznala policie

Pražská policie se ohradila proti kritice související se sobotními demonstracemi. Policie kategoricky odmítla například spekulace ze sociálních sítí, že údajně vyprovokovala potyčku s levicovými demonstranty na Malé Straně. Další kritika se týká napadení přenosového vozu Českého rozhlasu, při kterém prý policisté nechtěli pomoct redaktorům. Vedení pražské policie nechá opatření zkontrolovat. Výsledky budou známy do dvou týdnů. (Týden.cz, 8. 2. 2016, 15:05)

────

Policejní provokace se potvrdila. Co k tomu dodat? Kdo bude takové policii po tom všem ještě věřit? Jenom snad malé dítě. Taková policie je zralá na rozpuštění, jak to ukázal případ z února 2015 při událostech v Uh. Brodě. Chovanec i Tuhý by měli okamžitě rezignovat! – Jeden z internetových komentářů pod tímto článkem to ohodnotil takto: „Divadlo hodné putovní šmíry z první republiky.“

●●●

● Odškodné za výbuchy ve Vrběticích dostali jen dva žadatelé, další desítky stát odmítl

Pouze dva žadatelé uspěli s žádostí o náhradu věcné škody v souvislosti s předloňskými výbuchy dvou skladů s municí ve Vrběticích na Zlínsku. Zlínský kraj loni přijal od lidí 136 žádostí, posoudil je a přeposlal ministerstvu vnitra, požadoval proplacení zhruba 1,15 milionu korun pro 38 žadatelů. Po rozhodnutí ministerstva nyní kraj lidem rozesílá výsledky jejich žádostí. Z negativních zpráv jsou lidé zklamaní. (E15.cz, 8. 2. 2016, 17:41)

────

To bylo řečí kolem odškodnění lidí za bezprecedentní selhání státu v případě výbuchů ve Vrběticích! Než se rok s rokem sešel, máme tady výsledek. Co čekat od pohrobků komunistického režimu?  Raději nic! Snad se lidem konečně otevřou oči. Až půjdou k volbám, jistě budou vědět, koho nemají volit.

●●●

Zdravotní potíže expremiéra Špidly: V nemocnici ho prý čeká dlouhá léčba
Vladimír Špidla (64, ČSSD), který v současné době působí jako šéf poradců premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD), byl měl podle informací Blesku být hospotalizován v pražském Institutu klinické a experimentální medicíny. Špidla s redakcí dnes komunikoval přes SMS, pobyt na lůžku ale na přímo položenou otázku nekomentoval. (Blesk.cz. 8. 2. 2016, 21:18)

─────

Šéfporadce B. Sobotky je, zdá se, první obětí blížícího se konce pana premiéra. Dalo se to čekat. Špidla už není nejmladší a takové pracovní zatížení je jistě nad jeho síly ‒ v porovnání s předchozím „nicneděláním“ za pohádkový plat eurokomisaře. Aby nedopadl jako M. Ransdorf, který se už z IKEMu nevrátil! Špidla prý dostal infarkt.  ‒ Tento článek zřejmě psal nějaký pologramot…

●●●

● ODS požaduje rezignaci Stropnického kvůli úniku informací

Občanská demokratická strana vyzvala premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD), aby odvolal ministra obrany Martina Stropnického (ANO) z důvodu úniku informací ohledně kauzy unesených Čechů v Libanonu. Zároveň bude ODS iniciovat vytvoření vyšetřovací komise v parlamentu, která by měla objasnit únik informací z Bezpečnostní rady státu. Řekl to šéf ODS Petr Fiala. - „Zjevně tady selhává vláda, selhává politická reprezentace,“ uvedl dnes k únikům utajovaných informací Fiala. „Jestli lidé, kteří rozhodují o bezpečnosti naší země[,] neumí držet jazyk za zuby, tak tam nemají co dělat,“ prohlásil také. (Echo24.cz, 9. 2. 2016)

─────

Stropnický je nekompetentní trouba, který uvěřil tomu, že by mohl být někdy v budoucnosti prezidentem. Nemohl. Na to nemá ani inteligenci, ani vizáž, ani vhodnou „první dámu“. Tento politik hnutí ANO 2011se zřejmě stane „obětním beránkem“ za skandál s výměnným obchodem ohledně našich občanů unesených v Libanonu. Američané budou na nějakém „řešení“ trvat. Po všech těch skandálech z poslední doby je jasné, že Sobotkova vláda jako celek je zralá na demisi.

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dementi k případu vymírajících, znásilněných tučňáků

(MIKEŠ-Commonwealth u Antarktidy >Relax >Zvířata>Relax-Halík, 15. 2. 2016 17:14)

banální zpráva „českého tisku uvádí hloupost“: „13.02.2016 10:55 Kolonie vymírá - Kvůli obří ledové kře uhynulo v Antarktidě 150 tisíc tučňáků - Tučňáci – Antarktida: Asi 150 tisíc tučňáků kroužkových zahynulo za posledních pět let v zálivu Commonwealth u Antarktidy, který je největrnějším místem na planetě. Vyplývá to z průzkumu australské univerzity, o kterém informoval britský deník The Guardian. V roce 2010 totiž místo, kde žila jejich kolonie, zahradila obří ledová kra a tučňáci se tak museli začít vydávat pro potravu do vzdálenosti šedesáti kilometrů. Tučňáci obývající mys Denison žili vždy přímo u pobřeží. Před pěti lety jejich kolonie čítala 160 tisíc jedinců, nyní se jejich počet snížil na pouhých 10 tisíc. Vědci předpovídají, že kolonie do dvaceti let zcela vymizí, pokud se kra o velikosti 2900 kilometrů čtverečních nerozlomí či se od pobřeží opět neuvolní.
"Kvůli tomu, že se v zálivu Commonwealth na východě Antarktidy objevila ledová kra B09B a vzhledem k rychlému šíření ledu se dramaticky zvýšila vzdálenost, kterou musí tučňáci kroužkoví urazit, aby se dostali k potravě," uvedli odborníci v mezinárodním vědeckém časopise Antarctic Science. Obrovská ledová kra se v oblasti pohybovala asi 20 let, poté ale narazila na ledovec a tam se zasekla.
Každý se může osobně přesvědčit za trochu dorbných nějaké všimné: http://www.esotravel.cz/poznavaci/antarktida/antarktida-tucnaci-cisarsti/ 376 990,- Kč 25. 11. - 11. 12. 2016 14osob
CENA ZÁJEZDU ZAHRNUJE:
leteckou přepravu Praha - Buenos Aires – Ushuaia
letištní a přístavní taxy
lodní dopravu dle itineráře lodi na Ortelius
ubytování v kajutě Twin Private s malým oknem a plnou penzí
3 noclehy v Buenos Aires se snídaní v hotelu 4*
1 nocleh v Ushuaii se snídaní v hotelu 4*
program v Buenos Aires
CENA ZÁJEZDU NEZAHRNUJE: spropitné a osobní útratu - fakultativní výlety - českého průvodce – že to prostě není pravda- Pravdu odhalili veterináři i Halíkově odjezdu, znásilnění tučňáci....:
Praha: Prof. Tomáš Halík se v neděli 27.1. vrátil ze své 17ti denní cesty do Antarktidy. Podílel se zde na programu "přežití a rozhodování v podmínkách extrémní fyzické a psychické zátěže". Původním impulzem k této cestě byla žádost polárníka Jaroslava Pavlíčka a jeho kolegů zřídit místní skupinu České křesťanské akademie na antarktické základně na ostrově Nelson v Jižních Shetlandách. Nejde o žert. Řada programů, které se na této české základně realizují, má svůj etický a duchovní rozměr. Např. program "zelená domácnost" učí náročnému životnímu stylu v duchu přísných ekologických zásad. Program "přežití v extrémních podmínkách" dává zakusit, jak úzce spolu souvisejí fyzická, psychická a duchovně-morální charakterová stránka lidské osobnosti. Řada z těch, kteří na této základně obstáli, pochází z křesťanských společenství. K blízkým spolupracovníkům Jaroslava Pavlíčka náleží katolický kněz Marek Vácha či vojenský duchovní Církve bratrské Miroslav Kloubek. Prof. Halík navštívil několik mezinárodních výzkumných stanic a nejjižněji položený kostelík na naší planetě, v kterém rovněž celebroval mši. - Ani mše, natož Halíkova, jim nepomohla...........

Záhada exopoliticko „ufonská“ - co je za obálkou podnikání za 1 Kč?

(Company "Exopolitika s.r.o."- Chov zvířat a jejich výcvik/Bobeš KTK, 15. 2. 2016 10:43)

Aneb superpodvodníci Agrofert a spol. ze Zeta Reticuli obchodují ve všem v Praze 8 – Kobylicích skrze exomedium ? Bobeš slyšel jek znásilňovaných tučňáků a stížnosti ovcí, co emigrovaly z Moravy, tam ohrožované „exopolitiky“ do slušné a klidné Argentiny. Jenže je tu záhada exopolticko/ ufonksá, kolik živností poan Raší- obr v exopolitice S.R.O za jednu korunu „ no nekupte to“: Company "Exopolitika s.r.o." was founded less than a year ago v Praze. A business we register is..... There has been only one person in the company's management since it's foundation. Výpis z obchodního rejstříku - ARES Datum zápisu 3. 3. 2015 - Obchodní firma od 3. 3. 2015 - Exopolitika s.r.o. Sídlo od 3. 3. 2015 Praha - Kobylisy, Košťálkova 1103/2, PSČ 182 00 - IČO od 3. 3. 2015 03801063 Identifikátor datové schránky: 4azx7z2 Právní forma od 3. 3. 2015 do (?) Společnost s ručením omezeným Spisová značka 238134 C, Městský soud v Praze Předmět podnikání od 3. 3. 2015 - Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Kapitál od Základní kapitál 1 Kč Statutární orgán od 3. 3. 2015 KAREL RAŠÍN - Jednatel Praha 8 - Kobylisy, Košťálkova, PSČ 182 00 den vzniku funkce: 3. 3. 2015 od 3. 3. 2015 Jednatel je oprávněn jednat za společnost samostatně. Společníci s vkladem od 3. 3. 2015 KAREL RAŠÍN Praha 8 - Kobylisy, Košťálkova, PSČ 182 00 Vklad: 1 Kč, splaceno 100 %. Hodnocení firmy 0 + - Vizualizace vztahů - Vizualizace zobrazuje pouze první úroveň vazeb. Pro zobrazení všech vazeb klikněte na web: Živnostenský rejstřík: aktuální údaje | údaje s historií | vztahy osob Obchodní firma: Exopolitika s.r.o. Od 09.02.2015 Sídlo: Košťálkova 1103/2, 182 00, Praha - Kobylisy od 09.02.2015 Statutární orgán nebo jeho členové: Karel Rašín od 09.02.2015 - Živnostenské oprávnění č.1
Předmět podnikání: Výroba, obchod a služby neuvedené v přílohách 1 až 3 živnostenského zákona Druh živnosti: Ohlašovací volná Obory činnosti: Poskytování služeb pro zemědělství, zahradnictví, rybníkářství, lesnictví a myslivost Zahájeno: 03.03.2015 - Činnost odborného lesního hospodáře a vyhotovování lesních hospodářských plánů a osnov Zahájeno: 03.03.2015 -Diagnostická, zkušební a poradenská činnost v ochraně rostlin a ošetřování rostlin, rostlinných produktů, objektů a půdy proti škodlivým organismům přípravky na ochranu rostlin nebo biocidními přípravky Zahájeno: 3.03.2015 - Nakládání s reprodukčním materiálem lesních dřevin - Zahájeno: 03.03.2015 - Chov zvířat a jejich výcvik (s výjimkou živočišné výroby)- Zahájeno:03.03.2015Úprava nerostů, dobývání rašeliny a bahna Zahájeno: 03.03.2015 Výroba potravinářských a škrobárenských výrobků :03.03.2015 Pěstitelské pálení Zahájeno: 03.03.2015 Výroba krmiv, krmných směsí, doplňkových látek a premixů Zahájeno: 03.03.2015 Výroba textilií, textilních výrobků, oděvů a oděvních doplňků Zahájeno: 03.03.2015 Výroba a opravy obuvi, brašnářského a sedlářského zboží Zahájeno: 03.03.2015 Zpracování dřeva, výroba dřevěných, korkových, proutěných a slaměných výrobků Zahájeno: 03.03.2015 Výroba vlákniny, papíru a lepenky a zboží z těchto materiálů Zahájeno: 03.03.2015 Vydavatelské činnosti, polygrafická výroba, knihařské a kopírovací práce Zahájeno: 03.03.2015 Výroba, rozmnožování, distribuce, prodej, pronájem zvukových a zvukově-obrazových záznamů a výroba nenahraných nosičů údajů a záznamů Zahájeno: 03.03.2015 Výroba koksu, surového dehtu a jiných pevných paliv Zahájeno: 03.03.2015 Výroba chemických látek a chemických směsí nebo předmětů a kosmetických přípravků Zahájeno: 03.03.2015 Výroba hnojiv Zahájeno: 03.03.2015 Výroba plastových a pryžových výrobků Zahájeno: 03.03.2015 Výroba a zpracování skla Zahájeno: 03.03.2015 Výroba stavebních hmot, porcelánových, keramických a sádrových výrobků Zahájeno: 03.03.2015 další deítky činností pokrřačují – jako u zcela univerzálních ufonů!

Jak reklamovat vadný ufonský kontakt v Kocourkově?... paní Merkel a její činy?

(Kocourkovští exopolitici a exoPrase/ UFO-Pašík, 15. 2. 2016 6:55)

Jak reklamovat vadný ufonský kontakt v Kocourkově? A co na to konkurence? A co „ufoni“ – není jejich mluvčí a výkonná ruka trhu paní Merkel a její činy?
Kocourkovská konkurence se snaží v duchu Nerudových žab z Písní kosmických se ptát, zda tam daleko ve vesmíru jsou zloději, podvodníci. Prostě obyčejní šmejdi, ovšem exošmejdi, kterých se sláva hvězd dotýká. Neboť to už věštila Libuše. Kněžna. Co měla pletky s prasetem! Více Alois, možná Jirásek nebo Lorenc, bývalý šéf těsně předlistopadové StB, ze které se vyvinula věda exopolitická. To je jak StBáci všech zemí se skrze sametové vůdce a i vůdce, zejména studentů se spojili, v duchu „Proletáři všech zemí spojete se!“, kde jen v exo/ufo-duchu nové vědy exopoltiky ve slově „země“ nahradili malé „z“ velkým „Z“ a tedy vše uvedli do správného ufologického rozměru. Václav Havel – slouha ufonů a jejich Charta 77 jako exopolitické spiknutí? A proč ne? Aby se v tom prase vyznalo. Tak se zeptáme Pašíka od Mikeše, jak se stát exopolitikem a co si zase v Prze nahoře vymysleli. Jde z ministerstva obrany od nebožtíka střelce ministra Baudyše a pana Chauna, jejich zvěčnělých proroků nechť zazní nezkreslené citace: „Vážení čtenáři, pokud máte zájem o KLUBOVÉ ČLENSTVÍ na portálu EXOPOLITIKA.cz, nejprve se ZAREGISTRUJTE V SEKCI ZÁVAZNÁ REGISTRACE DO PLACENÉ SEKCE : http://www.exopolitika.cz/registrace (zcela vlevo nahoře vedle loga exopolitiky na hlavní straně anebo v kolonce VIP SEKCE na hlavní straně portálu či pod jednotlivými klubovými články a videy). PO úspěšné REGISTRACI A ZAPLACENÍ ročního klubového členství na náš účet (bankovním převodem, poštovní poukázkou, mezinárodní poštovní poukázkou ze Slovenska, vkladem hotovosti přímo na konto etc.), OBDRŽÍTE na svůj zadaný E-mail PŘIHLAŠOVACÍ ÚDAJE.
Zaváděcí cena ročního klubového členství na Exopolitika.cz je 300 Kč (Nejsme plátci DPH). Částka pro zájemce ze Slovenska je 12 Euro (Nejsme plátci DPH) za rok, eventuální náklady za bankovní převod částky k Vaší tíži, částka zahrnuje mezikurzovní rozdíl. (Některé banky na Slovensku si účtují stále vysoký poplatek za převod částky do české FIO banky, je pak možno např. využít mezinárodní platební poštovní poukázku Eurogiro apod.) Číslo účtu u FIO banky: 2000759286/2010 IBAN: CZ1920100000002000759286 SWIFT/BIC: FIOBCZPPXXX Nezapomeňte v rámci platebního příkazu bance (eventuálně na poštovní poukázce či při vkladu hotovosti) do POZNÁMKY a zprávy pro příjemce uvést své JMÉNO a PŘÍJMENÍ, abychom mohli bezpečně spárovat registrační data a došlé platby. (Pokud posíláte částku na naše konto přes další osobu, prosíme ať napíše do POZNÁMKY Vaše jméno, čili jméno osoby, která se registrovala. Děkujeme za pochopení.) Obecně, pokud eventuálně budete chtít Českou exopolitiku podpořit nějakou částkou na provoz navíc, budeme Vám velmi vděčni, pak tedy uveďte do poznámky či zprávy pro příjemce slova ,,DOBROVOLNÝ PŘÍSPĚVEK PRO EXOPOLITIKA.CZ“. Peníze nyní potřebujeme především na hosting a IT-služby (!!!), dále pak na titulkování, grafické práce a služby dalších odborníků. Děkujeme za podporu, bez níž by tento portál nemohl fungovat, Redakce Exopolitika.cz
Podmínky užívání služeb portálu EXOPOLITKA.cz dostupného z internetové adresy www.exopolitika.cz:
1. Úvodní ustanovení
1.1. Provozovatelem internetového portálu EXOPOLITIKA.cz, dostupného na internetové adrese www.exopolitika.cz, je společnost Exopolitika s.r.o., IČO 038 01 063, se sídlem Praha 8, Kobylisy, Košťálkova 1103/2, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl C, vložka 238134 (dále jen „Provozovatel“).
1.2 Poskytnutím služeb ze strany Provozovatele se rozumí: přístup do archivu textů, obrazových materiálů, audiovizuálních děl, a k informacím (dále jen „Produkty“), jež jsou dostupné pro registrované uživatele na portálu umístěném na internetových stránkách Provozovatele www.exopolitika.cz . Užitím služeb se rozumí zobrazení výše uvedených Produktů uživateli.

O rostoucí oblibě zoofilie zavedené vládou CHARTY 77?

(Pavel Čermák - Prof. MUDr Cyril Höschl, DrSc./ CNN, 14. 2. 2016 21:44)

V tomto malém článečku bych chtěl upozornit na zásadní nesrovnalost mezi rostoucí oblibou zoofilie a tvrzením o vrozenosti různých sexuálních deviací, které zde bude představovat psychiatr Prof. MUDr Cyril Höschl, DrSc., bývalý prezident Asociace evropských psychiatrů a bývalý předseda České lékařské akademie. Tento učenec na otázku „Jak je to s těmi různými odchylkami od heterosexuální orientace (homosexualita, pedofilie atd.)“ odpověděl následujícím způsobem: …vloha k sexuálnímu chování včetně orientace a celé struktury komunikace s partnerem se utváří v určitém kritickém období ještě před narozením, tedy během těhotenství matky. …odborníci jsou stále jednotni: sexuální deviace jsou vrozené… pravá deviace je z velké části vrozená a v tomto smyslu nepřecvičitelná. "Očima Cyrila Höschla". Reflex 22/2002, str. 17. - 6. 6. 2002- dále: ““““Pud“ v tomto smyslu je vrozen. Dotyčný za svou orientaci nemůže, ale za své sexuální chování rovněž více méně zodpovídá, ovšem jenom asi tak jako většina „normálních“ lidí …. Tato řekněme konceptuální idyla byla nedávno narušena poslancem za KDH na Slovensku, Alojzem Rakúsem, který z křesťanských pozic snesl důkazy o tom, že to např. s homosexualitou není tak jednoduché a že ji lze během života korigovat. Vysloužil si tím posměch, protože odborníci jsou stále jednotni: sexuální deviace jsou vrozené; navíc homosexualita byla ze seznamu nemocí a poruch už dávno vyškrtnuta, takže to není deviace. Nejde o nemoc, ale o „gusto“. Problém je ale v tom, že Alojz Rakús je jedním z nejvdělanějších a nejvlídnějších psychiatrů, jaké jsem kdy poznal. Proto nelze jeho přístup jen tak smést se stolu. Jako zastánce většinového odborného proudu se však domnívám, že potíž může být i v rozdílu mezi deviantním chováním a deviací. Ne každý totiž, kdo se neobvykle sexuálně chová, je skutečně deviant. …To je tedy jeden názorový pól představovaný Cyrilem Höschlem. Na druhé straně však uvidíme z následujících dvou krátkých článků, že zoofilie, která je také deviací, ponovu eufemisticky parafilií (počínaje DSM III. - Paraphilia not Otherwise Specified), nabývá na rozšíření do té míry, že němečtí zákonodárci letos rozhodli o tom, že užití zvířat k osobním sexuálním aktivitám je nezákonné pod pokutou až 34.000 dolarů.Na případu Američanky Kimberly Lindsey je pikantní, že je vedoucí pracovnicí CDC (Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí), které by mělo být baštou proti šíření pohlavních nemocí a zneužívání dětí. Její případ dosud není soudně uzavřen.
Homosexualita a zoofilie - Německu rostou erotické zoo, kde si můžete půjčit zvíře na sex! Není to šílené? Sex se zvířaty začíná být v Německu natolik závažným problémem, že zemědělská komise Bundestagu požaduje, aby byl trestný. Existují tam totiž farmy, kde zvířata chovají jen za tímto účelem. .... Předseda zemědělské komise Hans-Michael Goldman uvedl, že vláda chce zakázat zákonem "zneužívání zvířat k pohlavnímu styku a trestat kuplíře, kteří zvířata pro zvrhlíky pasou“. Německá prozoofilní skupina ZETA (Zoofilní výbor pro toleranci a osvětu) překvapivě nesouhlasí a hodlá proti takovému zákonu protestovat. "Koncepty toho, co je morální, se nemají co stávat zákonem,“ uvedl její předseda Michael Kiok. V Česku a většině zemí je zoofilie klasifikována jako týrání zvířat (U Krausů doma je to jinak!). V jednom z případů zoofilie u nás byl také pachatel odsouzen za narušování domovní svobody a poškozování cizí věci, protože zvíře je naším zákonem považováno za věc. Ředitelka CDC zatčena za zneužívání dětí a sodomii: Dr. Kimberly Quinlan Lindsey, vysoký úředník v Centru pro prevenci a kontrolu nemocí (CDC) byla zatčena a obviněna ze zneužívání dětí a ze sodomie. Podle CNN: “Úřady také obvinily jejího přítele Thomase Josepha Wastermana (42) ze zneužívání dětí.” Oba dva jsou obviněni z “nemorálního a nemravného” sexuálního činu zahrnující 6ti leté díte…” Obvinění ze sodomie říká, že se Lindsey “dopustila nezákonného sexuálního činu se zvířetem.”........

Jiří X. Doležal - Sex s kozou! Žádná perverze, ale „import kulturních odlišností“

(Luděk Mazurek - Jiří X. Doležal, 14. 2. 2016 21:15)

Jiří X. Doležal - Sex s kozou! Žádná perverze, ale „import kulturních odlišností“ - Publikováno 12.2.2016

Myslíte si, že sex s ovcí nebo kozou je něco špatného a zavržení hodného? Mýlíte se. Jde o kulturní obohacení, které k nám do Evropy přichází s miliony imigrantů převážně z muslimských zemí a které tady zapouští své kořeny. Tyto praktiky afghánských mužů (kteří jsou také jedni z nejčastějších současných imigrantů do Evropy) zdokumentovala na svém videu US Army (zdroj + video) monitorující teroristy, kdy byla svědkem znásilnění kozy třemi muslimy. Jedná se takto údajně o tradiční způsob ukájení sexuálního pudu zejména v muslimském světě. Pokud by tyto praktiky v muslimském světě také zůstaly, byla by to jejich věc. Ovšem pokud mají přicházet spolu s imigranty i do našeho současného evropského kulturního prostředí a stát se zde jeho nedílnou součástí, je to podle mě již poněkud na pováženou.
Komentátor Reflexu Jiří X. Doležal tuto věc přímo okomentoval tak, že se nejedná o žádnou sexuální perverzi, ale o „sociokulturně zformovaný vzorec chování“ a tuto „kulturní odlišnost je přece podle všech zásad multikulturalismu třeba respektovat, akceptovat a vážit si jí, i když se jedná o sex s kozou“. Takže jinými slovy – jde takto o další kulturní obohacení přicházející do současné Evropy spolu s muslimskými imigranty, které je třeba nejen respektovat, ale kterého je údajně třeba si dokonce i přímo vážit! Ještě větším překvapením pro mě pak bylo, když jsem v dané souvislosti dále také dle jednoho staršího článku (zdroj – zde) zjistil, že sex se zvířaty je v sousedním Německu, kde žijí miliony muslimů, již dávno v plném proudu a že se zde dokonce otevírají bordely pro zoofily! V Německu je prý sex se zvířaty naprosto legální. Takže mnozí afghánští imigranti se tam dnes skutečně mohou cítit jako doma. A protože v současnosti do Evropy přicházejí miliony zejména mladých sexuálně potřebných mužů a mladých žen a dívek je zde již dnes velký nedostatek, budou tady tyto muslimské praktiky pravděpodobně narůstat a bordelů pro zoofily masívně přibývat.

Mně osobně se tyto věci naprosto hnusí (o tom, že bych si jich měl dokonce jakkoli vážit, nemůže být ani řeči) a nepovažuji je za absolutně žádnou součást evropského kulturního prostředí 21. století. Asi jsem v tomto směru dost staromódní a chybí mně ten správný multikulturní vhled a respekt, který je nepochybně vyučován na dnešních moderních školách typu třeba současné Univerzity Karlovy a na dalších podobných slovutných evropských akademiích.

Afgánec dobodal slovenského študenta

(TASR/AP-Henrich Mišovič, 14. 2. 2016 19:21)

Dráma na internáte v Nitre: Afgánec dobodal slovenského študenta

Nitra 12. februára 2016 (HSP/ TASR/AP-Henrich Mišovič) - Vo štvrtok (11. februára 2016) sa približne o siedmej ráno odohrala krvavá dráma na nitrianskom vysokoškolskom internáte na Akademickej ulici 22-ročný Afgánec nožom zaútočil na svojho 23-ročného spolubývajúceho. Incident sa odohral v izbe na piatom poschodí približne o siedmej hodine ráno. Afganec Ahmad zaútočil na svojho spolubývajúceho Richarda nožom, ktorým mu spôsobil zranenia krku a chrbta. Policajti podozrivého na mieste zatkli a privolaní záchranári odviezli zraneného do nemocnice. Informáciu o incidente priniesli noviny.sk.
Podľa predbežných zistení sa 23-ročný Richard zobudil na to, že ho jeho spolubývajúci z Afganistanu drží pod krkom. Následne naňho vytiahol kuchynský nôž, ktorým ho niekoľkokrát bodol, čím mu spôsobil zranenia na krku, chrbte a na hrudi. Pred ďalšími útokmi sa 23-ročný Richard ukryl na toalete. Keď počul Ahmada telefonovať, odvážil sa z toalety vyjsť a snažil sa dostať na recepciu, v čom sa mu Afgánec snažil zabrániť. Richardovi sa však podarilo dostať na vrátnicu, odkiaľ boli privolaná polícia a záchranári. Podľa záchranárov mal mladík šťastie, pretože rana na krku bola len niekoľko milimetrov od tepny.
Afgánec študoval na vysokej škole len prvý rok. Podľa údajov portálu noviny.sk Afgánec so spolubývajúcim nechcel bývať a niekoľko dní bol zbalený. Dôvod vás určite zaskočí: Afgánec sa odhodlal k činu, pretože s ním jeho spolubývajúci nechcel ísť von. Po vykonaní všetkých procesných úkonov bol mladík obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, za čo mu hrozí trest odňatia slobody vo výške 15-20 rokov. Polícia však nemôže Afgánca vypočuť bez oficiálneho tlmočníka.

Súvisiace
Premiér: “Predstavte si, že by sa stalo to čo v Nemecku a verejnoprávna televízia by niekoľko dní zamlčiavala sexuálne útoky na ženy”
Varovanie
Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.