Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 16

5. 3. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

REDAKCE

●●●

● Přijmeme další uprchlíky a rozdělíme je po Evropě, zaručila se Merkelová Turkům. I za nás

Německá kancléřka Angela Merkelová uvedla, že syrští uprchlíci budou moci i nadále přicházet do Evropy, a tedy i do Německa. Prohlásila to v Ankaře na jednání o zbrzdění proudu běženců. Píše to server Echo24.cz. - Podle Merkelové budou ti uprchlíci, kteří se do Evropy dostanou, rozdělováni dle systému kvót. (ParlamentniListy.cz, 9. 2. 2016, 18:01)

─────

Kancléřka IV. Říše Merkelová je evidentně nesvéprávná a měla by být urychleně převezena do zařízení, kam patří. Za problémy, které způsobila Německu i celé Evropě, by měla být postavena před Mezinárodní trestní tribunál a zbytek života by měla strávit ve vězení. Nic nepochopila a už zřejmě ani nepochopí. Jsem šokován tím, jak jsou Němci fascinováni touto evidentně duševně nemocnou ženou – podobně jako byli kdysi „uhranuti“ A. Hitlerem. Obávám se toho, že se dějiny opakují, a proto svéprávní občané Evropy (i Německa) musejí konat. Nic jiného jim ani nezbývá!  V zájmu zachování svobody a demokracie v Evropě i z prostého pudu sebezáchovy. Hranice evropských států je nutno uzavřít, střežit a žádné uprchlíky sem nepouštět. Ať řeší problémy Sýrie ty státy, které tam tuto válku rozpoutaly. Je jejich odpovědností, aby za toto tragické pochybení nesly následky i finanční břemeno, které s tím bude spojeno! Soudružka Merkelová z bývalé NDR může mluvit pouze za Německo, pokud jí to naivní Němci dovolují, nikoli za naši republiku. Naštěstí už nejsme Protektorát Čechy a Morava!

●●●

● Bezmocnost na pražské radnici

Ještě snad nikdy v novodobých dějinách města nebyla na pražské radnici zaznamenána situace, jako je nyní. Je to chaos a marasmus. Zbytky městské rady bez opory většiny v městském zastupitelstvu rozhodují pouze o rutinních věcech a město se vůbec neposouvá dopředu. (vaševěc.cz, 9. 2. 2016, 14:57)

─────

Situace v Praze je zralá na IV. pražskou defenestraci. Je zřejmé, kdo by měl letět z okna jako první…

●●●

● V Brně má fungovat islámské kulturní centrum. Odpůrci islámu bijí na poplach

V jedné z brněnských městských čtvrtí – v Králově Poli – má začít fungovat nové islámské kulturní centrum. A iniciativa Islám v ČR nechceme se bojí, že se z této městské části stane muslimská oblast, ve které spadnou ceny nemovitostí. Starostka městské části Karin Karasová (ANO) nepovažuje za nebezpečné nové kulturní centrum, ale spíše snahu radikálů probouzet vášně. Informoval o tom server iDnes.cz. (ParlamentníListy.cz, 9. 2. 2016, 21:34)

─────

Někdejší česko-německé město Brno se možná brzy stane městem muslimským. Někomu asi jde právě o toto. A důvody mohou být podobné jako v Německu, kde někteří politici zvou muslimy do země kvůli tomu, aby je „vděční“ přistěhovalci udrželi u moci svými voličskými hlasy. Nejde politikům hnutí ANO 2011 o něco podobného? Hanba jim! Co na to říkají M. Hašek či S. Juránek? Těm se to nejspíš líbit nebude. Nenechme se mýlit nejrůznějšími „protiislámskými“ výroky A. Babiše. Je to pouze zastírací taktika. Babiš, jak známo, mění své názory jako ponožky: každý den si myslí něco jiného…

●●●

Diplomatický spor o uprchlický komiks. Komisař OSN předal výhrůžky policii

Nenávistné e-maily za „uprchlické“ studijní materiály bude řešit policie. Úřad vysokého komisaře OSN pro uprchlíky totiž už předal výhrůžky likvidací kriminalistům. Ty se sesypaly na společnost META po představení kampaně Hello Czech Republic, která měla dětem pomoc vcítit se do role uprchlíků. ‒ Projekt o migraci pro školáky do Česka přinesla organizace META. Ta na kampaň získala podporu ministerstva školství, ministryně Valachová ale po kritice od některých poslanců při sněmovních interpelacích uvedla, že její úřad se na přípravě těchto materiálů nepodílel, nemá s nimi nic společného a projektu neposkytl záštitu ani finanční podporu. (Lidovky.cz, 9. 2. 2016, 20:00)

─────

To, že tato společnost získala podporu ministerstva školství na tento projekt, znamená, že ministerstvo, přesněji ministryně Valachová (ČSSD), je zodpovědné za tuto ostudnou záležitost. Nic na tom nemění, že se od toho Valachová později pod tlakem některých poslanců distancovala. Je to neskutečný skandál, za který ministryně musí nést politickou odpovědnost. Její rezignace je tím nejmenším, co by měla udělat. Vzhledem k obrovskému pobouření veřejnosti ponese nejspíše i jiné následky. Těch skandálů kolem Sobotkovy vlády je už tolik, že nejlepší by bylo, kdyby odstoupila vláda jako celek.

●●●

● Já fakt, ale fakt chcípnu, napsal známý novinář po poznámce Michala Haška

Jihomoravský hejtman Michal Hašek mohl mít na svědomí život známého novináře z Hospodářských novin Petra Kamberského. Ten totiž svému twitteru prozradil, že jej málem potkala smrt, když si četl výklad hejtmana Haška, kterak je právě jeho kraj kolébkou celé evropské civilizace. - „Já fakt ale fakt chcípnu. Jižní Morava je kolébkou evropské křesťanské civilizace,“ sdělil svému twitteru. (ParlamentniListy.cz, 10. 2. 2016, 10:08)

─────

Babišovu tiskovému impériu hrozilo, že přijde o jednoho ze svých nejkvalitnějších novinářů, který publikuje v Lidových novinách již řadu let. Nepatří sice k těm, kteří toto periodikum na konci totalitního režimu obnovovali s rizikem, že je komunisté na dlouhou dobu zavřou, ale budiž. To, co píše pan Kamberský na svém twitteru, mne nezajímá, protože to není oficiální, ale soukromé sdělení. Poučné je však v tom, že ukazuje, jaký ten člověk ve skutečnosti je. V Lidovkách se musí přetvařovat a držet určitou úroveň; na twitteru může napsat naplno, co si skutečně myslí. Jeho sdělení na adresu M. Haška je nejen hloupé, ale ukazuje na velmi nízkou úroveň vzdělání autora. Pan Kamberský patří k tzv. Husákovým dětem, a proto mě to nepřekvapuje. Kvalita vzdělání v 70. a 80. letech 20. století v bývalé ČSSR šla rapidně dolů a v dalších desetiletích to jen pokračovalo. Vzdělanostní úroveň dnešní mladé generace je doslova tragédie. Pan Kamberský je toho názorným dokladem. Z jeho vyjádření vyplývá, že zřejmě nikdy neslyšel o Velkomoravské říši ani o Konstantinu a Metodějovi, které papež Jan Pavel II. vyhlásil za spolupatrony Evropy. Takových polovzdělanců s vysokoškolským diplomem je tato země plná. Mohu ho ujistit, že v tom není sám. Se svým chlebodárcem Babišem si v tomto směru může podat ruku. To je taky myšlenkový „gigant“, jakého jsme ještě v českých zemích neměli. Voliči, kteří ho svými hlasy přivedli do parlamentu i do vlády, budou jednou tlouci hlavou do zdi, jakou hloupost to tehdy provedli. A právě takovému člověku, který solidní značku Lidových novin zneužil ke své sebepropagaci, pan Kamberský slouží. Měl by se za to do hloubi duše stydět! Takovým lidem se říká „presstituti“. Jeho vyjádření na adresu prezidenta M. Zemana z roku 2015 je za hranou všeho, co by si mohl a měl solidní novinář dovolit. Opravdu si nemyslím, že právě takoví lidé se mohou pasovat do role všemocných morálních soudců kohokoliv. Panu Kamberskému by nejvíce prospělo, kdyby se občas podíval do zrcadla a poslechl si, co si o něm myslí slušní občané této země. Není to nic hezkého. Jednou se bude za své nynější chování a jednání stydět před vlastními dětmi. Ta chvíle se nezadržitelně blíží…

●●●

● Merkelová mi připomíná Hitlera na konci války. Stejně ztrhaný výraz, stejně roztěkaný pohled, stejně okousané nehty, uvedl analytik

Bezpečnostní analytik Jaroslav Štefec objevil velmi zajímavou paralelu současné situace německé kancléřky. Její předchůdce také seděl v Berlíně a také projevoval řadu neurotických projevů svědčících o blížícím se kolapsu jeho země. Má k tomu prý důvod – situace skutečně začíná být alarmující. (ParlamentniListy.cz, 10. 2. 2016, 10:41)

─────

Merkelová je nový Hitler, který vede Německo do ještě větší záhuby než někdejší Führer. Následky pro Německo budou tak tragické, že Němci budou svou „Mutti“ proklínat ještě za 500 let, pokud v té době bude Evropa a svět existovat v té podobě, jak je známe dnes. Analýza J. Štefce je naprosto přesná a správná. Obávám se, že konec A. Merkelové bude stejný jako v případě Hitlera…

●●●

● Koalice znásilnila jednací řád Sněmovny, zlobí se Fiala. Pravice podá ústavní stížnost

Koalice podle předsedy ODS Petra Fialy znásilnila jednací řád Sněmovny, když dnes ukončila debatu o zavedení elektronické evidence tržeb. Šéf občanských demokratů počítá se stížností k Ústavnímu soudu a slíbil, že jeho strana zákon zruší, pokud se v budoucnu dostane do vlády. Podobně chce postupovat i TOP 09, podle jejíhož předsedy Miroslava Kalouska dnešní situace ve Sněmovně nemá v českém parlamentarismu obdobu. Jde prý o zcela nezákonné jednání. (ParlamentniListy.cz, 10. 2. 2016, 11:53)

─────

Odhlasování zákona o EET nepatrnou většinou poslanců (105) není žádným vítězstvím vládní koalice. Budoucnost ukáže, zda tento zákon nebude zrušen Ústavním soudem a zda bude vůbec v praxi fungovat. Domnívám se, že nikoli a že se „zadrhne“ a posléze bude zrušen. Ostuda, kterou si kvůli němu udělaly „tradiční“ politické strany vládní koalice (ČSSD, KDU-ČSL), se projeví velmi brzy v tom, že se stanou nevolitelnými. Sobotka ani Bělobrádek nebudou mít komu šéfovat, protože jejich strany skončí v propadlišti dějin. Budou se muset jít živit tím, co vystudovali. Zda se doopravdy uživí, o tom si dovolím s úspěchem pochybovat.

●●●

● Míša Marksová zjevně nepochopila, proč jsme hlasovali proti, napsal Bělobrádek o úmluvě o právech žen

O rovnosti mužů a žen by se měli začít učit žáci už na základních školách. Píše o tom server Echo24.cz v souvislosti se schválením tzv. Istanbulské úmluvy, která kromě důrazu na potírání genderově motivovaného násilí páchaného na ženách a domácího násilí klade důraz i na prevenci. (ParlamentniListy.cz, 10. 2. 2016, 11:42)

─────

Ať si lidovecký rozumbrada Bělobrádek a soudružka Marxová-Engelsová tyto věci vyříkají mezi sebou na vládě a neobtěžují tím občany. Ti mají úplně jiné starosti, než jsou nesmysly, které se k nám dostávají z Bruselu. „Chucpe“ je to, co dělá ČSSD a její ministři ve vládě!

●●●

● Kalousek chytil ve Sněmovně slinu: Pane ministře Pelikáne, vy jste kreatura Putinova režimu. Vám už nepodpoříme ani to, že dneska je středa. A když to pokračovalo, neudržel se Jandák a kamsi jej poslal

Poslanci dnes odpoledne měli na stolech druhé čtení zákona o trestním řízení soudním, které představil Sněmovně ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO). Jenže kolem projednávání se zničehonic strhla nevídaná mela. Ne ovšem o obsahu zmiňované normy, ale o samotného ministra Pelikána. Toho totiž předseda TOP 09 Miroslav Kalousek nazval „nedůvěryhodnou kreaturou zpravodajských služeb Putinova režimu“. To ale pak nevydýchal poslanec Vítězslav Jandák (ČSSD) a provolával tak cosi o napadení zikou. (ParlamentniListy.cz, 10. 2. 2016, 18:46)

─────

Na nedůvěryhodnost R. Pelikána poukazujeme v této rubrice od samého začátku, kdy byl jmenován ministrem. Ukazuje se, že jablko opravdu nepadlo daleko od stromu jeho stalinistického tatíka. Zkrátka: Komunista zůstane komunistou, i kdyby trakaře padaly. Tady to platí doslova.

●●●

• Místopředseda TOP 09 chce Zemanovu abdikaci nebo žalobu pro velezradu

Místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek ve středu v reakci na slova prezidenta Miloše Zemana, jenž potvrdil výši výkupného, které ČR zaplatila za dvojici dívek unesených v Pákistánu, oznámil, že začal sbírat podpisy pro žalobu na prezidenta před Ústavním soudem. Zeman se podle něj mohl dopustit velezrady. (Novinky.cz, 10. 2. 2016, 14:58, aktualizováno 18:23)

─────

Místopředseda TOP 09 se chová jako umanuté děcko, které si chce na dospělých vytrucovat, aby mu koupili právě to, co si přeje. Tak nějak to je s požadavkem na odstoupení M. Zemana. Tím, kdo by měl odstoupit jako první, je premiér B. Sobotka. Ten zřejmě této straně nevadí, jen o tom její poslanci plamenně mluví v parlamentu. Když pak dojde na „lámání chleba“, přijdou s požadavkem na rezignaci Zemana. Zvláštní logika. Protože došlo k únikům utajovaných skutečností, které evidentně zavinila vláda, musí odstoupit prezident!  Ať žije logika! Nevím, zda o této vědecké disciplíně pan politolog (to je opravdu vzdělání jako hrom!) Ženíšek někdy slyšel, ale zřejmě nikoli. Holt kvalita vzdělání se u nás po roce 1989 prudce zhoršila…

●●●

● Kauza Fajád štěpí koalici: Bělobrádek vyzývá Stropnického k rezignaci

Vicepremiér a šéf lidovců Pavel Bělobrádek tvrdí, že ministr obrany Martin Stropnický (ANO) by měl zvážit setrvání ve funkci. Důvodem je podle něj komentování případu pětice Čechů, kteří byli uneseni v Libyi. Podle Bělobrádkova vyjádření pro Český rozhlas je takovéto vyjádření nepřijatelné. (Novinky.cz, 11. 2. 2016, 9:49, aktualizováno 11:10)

─────

Už je to tady. Náš předpoklad o možném chování lidovců se naplnil. Nezklamali. Jako vždy. To, co Bělobrádek předvádí, je známý lidovecký „tanec mezi vejci“.

●●●

● Zapomněli jste na Mnichov? Řekové kritizují Česko, že chce o uprchlících jednat bez nich

Řecko se nezúčastní pondělního mimořádného summitu visegrádské čtyřky v Praze. Řecký ministr zahraničí si stěžoval, že země V4 chtějí jednat „o nás bez nás“. Evropské země chtějí dát Řecku dva měsíce na nápravu nefungujících hotspotů, pokud se situace nezmění, budou moci členské země EU mezi sebou obnovit hranice až na dva roky, čímž by padl schengenský prostor.Řecký ministr zahraničí Nikos Kotzias dokonce Čechy, kteří schůzku jako předsedající země V4 pořádají, nařkl, že chtějí jednat „o nás bez nás“. ‒ „Zrovna vy, Češi, kteří jste zažili Mnichov,“ stěžoval si koncem minulého týdne na schůzce ministrů zahraničí v Nizozemsku. (Aktuálně.cz, 11. 2. 2016, 12:09)

─────

Dobrá připomínka. Jen dokládá nekompetentnost Zaorálka a jeho kolegů z V4. Jsou to nepochybně velcí „znalci“ světové politiky i historie! Jeden by zaplakal. Zaorálek je další hlupák ze Sobotkovy vlády, který by se měl co nejrychleji poroučet…

●●●

● Otevřeme migrantům brány do Evropy, varuje turecký prezident Erdogan

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan pohrozil Evropské unii, že by jeho země mohla začít ve velkém posílat migranty z Blízkého východu dál na západ. Dochází mu trpělivost s boji v Sýrii. Evropa v listopadu Ankaře slíbila miliardy eur za to, že migrační krizi pomůže zmírnit. (iDNES.cz, 11. 2. 2016, 11:49)

─────

Jestliže to turecký prezident udělá, je s Evropou konec. To už nikdo nezastaví. Bude nutno nasadit armádu. To odstartuje vývoj, který povede k válce. S Turky má Evropa své historické zkušenosti. Jsou tragické. Stačí připomenout staletou tureckou okupaci Balkánu, jejich válku proti Habsburkům (včetně obležení Vídně) i vojenské vpády na území Slovenska a Moravy. (Kolik dětí se narodilo zdejším ženám, jež Turci znásilnili, ale nezabili ani neodvlekli do otroctví? To se zřejmě nikdy nedozvíme, protože o tom dobové prameny mlčí.) Odboj proti katolickým Habsburkům přivedl na myšlenku možného spojenectví s Turky nejen jednoho z vůdců stavovského povstání, Václava Budovce z Budova, jenž za to zaplatil hlavou, kterou mu sťal kat Jan Mydlář na Staroměstském náměstí v Praze (21. 6. 1621), ale i našeho „učitele národů“ J.  A. Komenského. Toho zachránila před dopadením a popravou ze strany vítězných Habsburků včasná smrt (16. 11. 1670) a exil v protestantském Nizozemí. Jeho přítel Mikuláš Drabík (1588-1671) takové štěstí neměl: v létě 1671 byl upálen na náměstí v Bratislavě. Dějiny nás varují…

●●●

● Seďa (ČSSD): Proč jsem podpořil elektronickou evidenci tržeb

Po všech peripetiích a zjevné obstrukci pravicové opozice, se odhodlala vládní koalice k tomu, že již nebude tolerovat zneužívání jednacího řádu. (Novinky.cz, 11. 2. 2016, 9:49, aktualizováno 11:10)

─────

Aktivity tohoto poslance ČSSD sleduji již několik let. Přesněji: jeho neslané a nemastné působení v PS. Je to jen další z mnoha prosťáčků, z nichž tato strana vystavěla svůj aparát. Seďův článek mi připomíná jiné „zpovědi“ politických zoufalců z minulých desetiletí, např. o tom, proč podepsali (či naopak nepodepsali) Dva tisíce slov nebo Chartu 77. Hlasování sociálních demokratů ve prospěch Babišova „nesmyslu“ je nejlepší vizitkou toho, jak špatně na tom tato naše nejstarší politická strana je. Zdá se, že v soutěži o plášť po Zdeňku Fierlingerovi suverénně zvítězil B. Sobotka.

●●●

● Schwarzenberg: Odstoupit by měl jak ministr Stropnický, tak prezident Zeman

Na svoji funkci by měl rezignovat jak ministr obrany Martin Stropnický, tak prezident Miloš Zeman, prohlásil ve čtvrtek předseda zahraničního výboru Sněmovny Karel Schwarzenberg (TOP 09). Čestnému předsedovi topky vadí, jak se oba politici vyjadřovali k případu unesených Češek v Pákistánu a Čechů v Libanonu. (Novinky.cz, 11. 2. 2016, 15:00)

─────

Zdá se, že „spící kníže“ Schwarzenberg se probudil ze zimního spánku. Brzy bude jaro. Nijak nepřekvapuje, že si přeje odstoupení Zemana. Asi stále ještě „nevydýchal“ porážku v prezidentské volbě. Jen mi není jasné, proč žádá rezignaci havlovce M. Stropnického. Copak mu tento politik-herec provedl? Vždyť je to takový mírumilovný člověk!

●●●

● Úplatnému soudci Havlínovi zmírnili trest, vězení se ale nevyhne

Krajský soud v Praze zmírnil ve čtvrtek trest Ondřeji Havlínovi, který podle obžaloby za úplatu pomáhal obžalovaným z trestných činů. Odsedí si pět let a tři měsíce. Dopis soudu poslala i dvaadevadesátiletá matka soudce, která žádala o zmírnění trestu na podmínku. (iDNES.cz, 11. 2. 2016, 10:53, aktualizováno 16:24)

─────

Nenechme se dojímat nářky nemocné matky O. Havlína. Tento úplatný soudce si za léta, kdy působil v justici, a na úplatcích nahrabal tolik, že si bez problému může najmout celý štáb pečovatelek pro svou matku. Obyčejní občané, zejména ženy s nízkým důchodem, takovou možnost nemají. Nenaříkají a nezneužívají sdělovacích prostředků k ovlivňování právě probíhajícího soudního řízení jako matka O. Havlína. Zmíněný soudce jde po zásluze do vězení a měl by tam zůstat až do konce života – jako odstrašující příklad, že toto chování je nepřijatelné. ‒ Jen tak na okraj: Fyziognomie pana (soudruha) O. Havlína je velmi podobná obličeji někdejšího komunistického tajemníka z období tzv. normalizace Josefa Havlína. Zmíněná 92letá matka O. Havlína by mohla být jeho manželkou. Navíc je známo, že vnukem J. Havlína je dřívější ministr za ČSSD K. Březina, rovněž nedávno odsouzený za trestnou činnost. Ten je stále ještě zastupitelem Prahy za tuto stranu. Myslím si, že na jednu rodinu je těch průšvihů poněkud dost, nemyslíte?

●●●

● Poslanec se vysmál Kalouskovi: Po příštích volbách končí

Vládní poslanci i přes odpor opozice schválila ve středu zákon o elektronické evidenci tržeb. Předseda TOP 09 Miroslav Kalousek mluvil o znásilnění jednacího řádu a „zacpání hub“ jeho poslancům. Poslanec hnutí ANO Martin Komárek se mu na sociálních sítích doslova vysmál. Předvídá, že Kalousek po příštích volbách do sněmovny ani neproklouzne. (EuroZprávy.cz, 11. 2. 2016, 8:22)

─────

Z někdejšího úspěšného novináře Martina Komárka se stal patolízal morálně velmi problematické osoby oligarchy  promoskevského stylu ‒ „Čechoslováka“ A. Babiše. Tato ostudná „metamorfóza“ se šíří naší zemí jako rakovina. Rozumní lidé přicházejí o svůj mozek a pomáhají udržovat při životě nedemokratickou vládní koalici s Babišovým pseudoprotestním hnutím ANO 2011. Komárkova nepředstíraná radost z toho, že Kalousek neuspěl, ho vede k poněkud unáhlenému závěru. Až příští měsíce ukáží, kdo skutečně v parlamentních lavicích usedne a kdo nikoli. Jsem si téměř jist tím, že M. Komárek tam sedět nebude. Češi znají jedno velmi poučné přísloví: Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. M. Komárek se zase jednou projevil jako hloupý syn moudrého otce – V. Komárka.

●●●

● Učitelku pražského učiliště tři žáci ušikanovali k smrti

Střední průmyslová škola ve Strašnicích zažívá velmi těžké chvíle. Zemřela zdejší kantorka Ludmila W., která učila na škole rok. Podle děsivých svědectví žáků ji k smrti utýrala trojice chlapců. Studenti prý učitelku bili, zamykali ve třídě a dělali z ní „svítící pochodeň“. O případu informuje deník Blesk. (Novinky.cz, 11. 2. 2016, 15:00)

─────

Kam jsme se to po 26 letech nového režimu dostali?! Mám ještě v živé paměti případ šikanování učitele na učilišti Zelený pruh v Praze 4 v 80. letech minulého století. Tehdy žáci přinutili učitele, aby si na krk navlékl oprátku a „spáchal sebevraždu“. Situace byla tehdy tak vážná, že musela při výuce ve třídách asistovat policie (tehdejší příslušníci SNB). Není to tedy nic nového. Jen to svědčí o pokračujícím úpadku našeho „demokratického“ školství. Vina jednoznačně leží na Ministerstvu školství. Proto je na místě, aby ministryně Valachová rezignovala, protože svou práci nezvládá. Žena v čele tak důležitého ministerstva není schopna zajistit pořádek a disciplínu v našich školách. Ministrem by měl být muž. Nějaké nesmyslné kvóty o zastoupení žen ve funkcích, které prosazuje ČSSD, to opravdu nevyřeší. ‒ Průmyslovka na Třebešíně v Praze 10 patřila ještě před pár lety k prestižním školám. Dnes už jsou to „staré pověsti české“. K jakému úpadku tam došlo, je neuvěřitelné. Vina jednoznačně padá na hlavu současného vedení. To by mělo dostat „padáka“ a zákaz práce ve školství. Pedagogický sbor, který šikanu kryl, „rozprášit“, školu zrušit a studenty rozmístit na jiné školy téhož zaměření – podmínečně (s poznámkou, že pocházejí z této školy a že je třeba si na ně dát pozor). Budovu „deratizovat“ a na několik let uzavřít – jako výstrahu, že něco takového se ve slušné společnosti nedělá. Až budou muset studenti dojíždět na opačný konec Prahy, možná si oni i jejich rodiče uvědomí, co se na této škole stalo. Bez takto razantních opatření se na to za pár měsíců zapomene. Aktéři šikany musí být vyloučeni ze školy a trestně stíháni. Měli by dostat nepodmíněný trest. Ve vězení budou dostávat od spoluvězňů „nakládačku“ každý den, aby nezapomněli, co způsobili. Až se vrátí z vězení, měli by pod dohledem policie navštěvovat školy a žákům vysvětlovat, proč byli ve vězení a na co by si žáci měli dát pozor. Mohou-li takto „besedovat“ se žáky „feťáci", nevidím důvod, proč by to tak nemohlo fungovat v případě šikany studentů vůči učitelům.

●●●

● Není ve vládě odpudivější strany, než jsou lidovci, napsal Jiří Vyvadil. Jejich předseda prý dokonce možná pracuje pro CIA

Zakladatel Přátel Ruska v ČR Jiří Vyvadil se zhurta pustil do předsedy křesťanských demokratů Pavla Bělobrádka. Je to prý flákač a premiérovi Bohuslavu Sobotkovi (ČSSD) se jednoho dne vymstí, že se s ním spojil. Možná dokonce pracuje pro CIA. Lidovci jsou pak podle Vyvadila pro většinu společnosti tou nejodpudivější stranou. (ParlamentniListy.cz, 11. 2. 2016, 21:31)

─────

Lidovci byli vždy velmi problematickou stranou, nemluvě o jejich kolaboraci s komunisty za minulého režimu. Politici této strany ani dnes nepředstavují to „pravé ořechové“, co bychom tady potřebovali. Lidovcům vždy vyhovovalo „být jazýčkem na vahách“. Postava bývalého předsedy J. Luxe je neprávem zbožšťována. Zase takový fenomén to nebyl. Spíše jen zákulisní hráč, přičemž o tomto zákulisí víme velmi málo. Je to podobné jako s P.  Bělobrádkem a jeho „záhadnou“ cestou do Ameriky, po níž vzrostlo jeho sebevědomí do nadpozemských výšek. Vyvadilovo podezření na spolupráci P. Bělobrádka se CIA, případně se svobodnými zednáři, nelze potvrdit, ale ani vyvrátit.

●●●

● IS udělal ze čtyřletého kluka džihádistu, který vyhodil zajatce do povětří

Islámský stát zveřejnil video další brutální vraždy, kterou spáchal čtyřletý Isa Dare, syn muslimské konvertitky a džihádistky Grace Dareové, původem z jihovýchodního Londýna. Chlapec na sedmiminutovém záznamu na dálku odpálil výbušninu v autě se třemi muži. Ti předtím na kameru přiznali, že jsou špióni. Pravost videa nebylo možné nezávisle ověřit. (ParlamentniListy.cz, 11. 2. 2016, 21:31)

─────

Chcete přesvědčivější důkaz o zrůdnosti militantního islamismu? Dětské vojáky známe již několik desítek let z Afriky, ale i jiných, muslimských částí světa. Teď tady máme dokonce vraždící, zfanatizované děti předškolního věku. Děti, které by se měly připravovat na školní docházku, nebo se věnovat hrám. Nikoli zabíjení. Svět spěje ke svému zániku.

●●●

● Miliardář Soros předpověděl krach Ruska v roce 2017

Finanční[k] George Soros prohlásil, že Rusko bude čelit bankrotu v roce 2017, v době vyplacení velké části zahraničních půjček. - „Putinův režim bude čelit bankrotu v roce 2017, když přijde čas věnovat velkou část vyplácení zahraničních půjček," uvedl známý rusofobní a putinofobní miliardář na stránkách Project-syndicate.org. (prvnízpávy.cz, 12. 2. 2016, 10:04)

─────

Rusku hrozí nová revoluce přesně po sto letech. Zda to nebude doprovázeno vojenskou agresí, nelze vyloučit. Obětí se může stát řada států v okolí Ruska. Možné angažmá ve válce v Sýrii může být začátkem většího konfliktu, kterým se bude putinovský režim snažit o záchranu. Důsledky toho všeho si lze obtížně představit. Budou vážné.

●●●

Obnovme Svazarm, vyzval poslanec Chalupa. Chce tím reagovat na domobrany extremistů

Domobrany a různé bojůvky v lesích. To jsou v poslední době oblíbené kratochvíle extremistů, kteří chtějí vzít obranu Česka před běženci do vlastních rukou. Poslanec Bohuslav Chalupa (ANO) jim chce vzít vítr z plachet „obnovením“ Svazarmu. (Lidovky.cz, 12. 2. 2016, 9:26)

─────

Babišovo „protestní“ hnutí ANO 2011 se prostřednictvím svých loutek, které si rozestavělo na nejrůznější posty, snaží splnit sen pana předsedy: obnovit to, co tady bylo za minulého režimu, v němž se A. Babiš evidentní zhlédl. Babiš, tento muž doby tzv. normalizace, hájí všechno, co mu připomíná léta, kdy začínal jako zaměstnanec podniku zahraničního obchodu a spolupracovník StB svou politickou kariéru. Poslanec B. Chalupa (ANO), který je zároveň šéfem jednoho z parlamentních výborů, navrhuje obnovení Svazarmu. A co takhle obnovit také funkci Pomocné stráže VB nebo Pohotovostních oddílů SNB, v nichž někteří dnešní poslanci před listopadem 1989 působili? Je hanba, že poslanci demokratického parlamentu něco takového požadují. Měli by svůj mandát složit a vystěhovat se k soudruhu Putinovi nebo do KLDR ke Kim Čun-unovi.

●●●

● Stropnický udělal jen menší chybu, ministrem zůstane, uvedl Sobotka

Premiér Bohuslav Sobotka nenavrhne odvolání ministra obrany Martina Stropnického. Kvůli jeho výroku o výměně pětice unesených Čechů za Libanonce Alího Fajáda to požadoval šéf lidovců Pavel Bělobrádek. Sobotka po pátečním jednání lídrů koaličních stran uvedl, že ministr udělal chybu, ale ne tak závažnou. - „Já jsem dnes nerozdával žádné karty, žluté ani červené,“ řekl premiér. Ministra Stropnického prý neodvolá, jeho vyjádření nepovažuje za zásadní. „Bude muset zvážit, zda je jako ministr obrany schopen účastnit se jednání, kde se probírají utajované skutečnosti,“ uvedl. (iDNES.cz, 12. 2. 2016, 11:22, aktualizováno 11:41)

─────

Premiér B. Sobotka se rozhodl po jednání předsedů koaličních stran neřešit ostudnou kauzu výměny Libanonce Fajáda za pět unesených českých občanů. Nezákonné nevydání Fajáda do USA bude mít nepochybně ještě politickou dohru. Tak jako již mnohokrát předtím Sobotka raději strčil hlavu do písku. Hlavně si nepřipouštět nějaké problémy! Tímto nelogickým rozhodnutím premiér jen oddálil pád své vlády, který je po dnešním dni jistý. Zůstává otázkou, kdy to bude. Dojde k tomu tak jako tak a Sobotka to již nebude moci nijak ovlivnit. Další vývoj povede k tomu, že bude demokraticky „smeten". Sobotkova zbabělost bude mít těžké politické následky. Přesvědčíme se o tom na podzim letošního roku, kdy se budou konat krajské a senátní volby. Pak Sobotkovi nezbude nic jiného než opustit oba své posty: premiéra i předsedy ČSSD. Jak známo: Pýcha předchází pád!

●●●

Masový vrah z Brodu trpěl paranoiou, lékaři o tom věděli šestnáct let

Rok od největší vraždy v novodobé české historii MF DNES zjistila, že muž, který zastřelil osm lidí v uherskobrodské restauraci Družba, trpěl paranoiou. Lékaři to věděli šestnáct let, ale činu nedokázali zabránit. Zdeněk Kovář se svou manželkou prožíval něco, čemu experti říkají „šílení ve dvou". (iDNES.cz, 12. 2. 2016, 0:01)

─────

Rok se s rokem sešel a přichází tato překvapivá informace. Kdo nám to před rokem lhal? A kdo ve skutečnosti zavinil smrt nevinných občanů? Když se budeme chovat všichni tak nezodpovědně jako dotyční lékaři, bude tady brzy občanská válka!

●●●

● ‚Pelikán je agent Ruska.‘ TOP 09 chce prověřit, proč nechal propustit Fajáda

Státní zástupce by měl zvážit, zda nedošlo v kauze propuštění Alího Fajáda ke spáchání trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby či jiných trestných činů. Novinářům to v pátek řekl šéf TOP 09 Miroslav Kalousek s tím, že ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) měl buď vydat Fajáda našim spojencům, nebo zajistit jeho stíhání v Česku. Strana podá podnět městskému státnímu zastupitelství v Praze. (Echo24.cz, 12. 2. 2016)

─────

Věc se musí vyšetřit. Bez toho se nehneme ani o milimetr vpřed. Bude zájem to řešit? Sobotka a jeho vláda na tom žádný zájem nemají. Bude proto nutná demise celé vlády a vypsání nových parlamentních voleb. ‒ Když se umožní bolševickým podsvinčatům, aby se dostala do vysokých postů, pak by nikoho nemělo překvapovat, že se zachovají jako ministr spravedlnosti. Tento synek komunistického tatíka, skalního stalinisty z 50. let 20. století, odmítl poskytnout finance na projekt záchrany věznice v Uh. Hradišti, která patří k majetku jeho ministerstva. To tak, aby si pohněval soudruha V. Putina či M. Grebeníčka, jehož otec v této věznici mučil politické vězně komunistického režimu elektrickým proudem! Budova věznice se měla stát muzeem obětí komunistické totality. Teď z toho nejspíš nebude nic. Peníze jsou přece potřebné na jiné „projekty“, např. na Babišův „tunel na podnikatele“ – EET.

●●●

● Komunisté žádají demisi Sobotky a Stropnického

Komunisté požadují demisi premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) i ministra obrany Martina Stropnického (ANO) v souvislosti s úniky utajovaných informací. Uvedli to v tiskovém prohlášení zaslaném ČTK. Úniky utajovaných skutečností týkajících se unesených Čechů v Libanonu a Pákistánu jsou podle KSČM selháním systému, nikoliv pouze jednotlivce, a vláda z nich musí vyvodit zodpovědnost. (prvnízpávy.cz, 12. 2. 2016, 10:04)

─────

Skandál s únikem citlivých informací nemůže skončit jinak než demisí celé vlády. K té dojde tak jako tak, když odstoupí premiér Sobotka. Je nemyslitelné, že by vláda ve stejném složení, ale bez Sobotky a Stropnického, mohla pokračovat dál. Nemohla. Je zcela nedůvěryhodná a musí se poroučet. Následovat musí předčasné parlamentní volby. Do nich se nikomu nechce, protože poslanci by přišli o své platy a neměli by peníze na splácení svých hypoték, není-liž pravda! To je celá pravda o skandálu kolem Libanonce Fajáda…

●●●

● Jana Černochová popsala, jak se za zavřenými dveřmi Poslanecké sněmovny choval Sobotka. Neuvěříte

Podle poslankyně Jany Černochové (ODS) se dnes v Poslanecké sněmovně odehrálo jedno z nejtrapnějších divadel, jaká viděla za posledních pět let. Její strana prý dala v dobré víře vládě šanci se obhájit v neveřejném zasedání ke kauze Libanon (Fajád), což ale vládní koalice neocenila a hlasovala proti programu. - „Stydím se za tuto vládu, která má ve svém čele bezpáteřního zbabělce a lháře,“ zakončila svůj ostrý příspěvek. (ParlamentniListy.cz, 12. 2. 2016, 20:45)

─────

Velké „divadlo“ vládní koalice kolem vydání A. Fajáda do Libanonu bude ještě nějakou dobu plnit stránky novin a internetu, než tento skandál vytěsní nějaká nová aféra. Tak to totiž celých 26 let v naší polistopadové politice chodí. Jedna lež stíhá jinou lež, jeden podvod zastiňuje nový, ještě větší. Mohou v této atmosféře občané ještě něčemu věřit? Mají vůbec koho volit v příštích volbách? Nově zveřejněné volební preference stran jsou sice hezké, ale zcela falešné. Nikdo už jim věřit nemůže. Až volby ukáží, jak na tom ve skutečnosti jsme! – Jsme rádi, že v hodnocení B. Sobotka se shodujeme s některými poslanci. Lidé si to myslí už dávno…

●●●

Šéf NATO: Nechceme světovou válku, ale odpověď vůči Rusku musí být tvrdá

Rusko podle generálního tajemníka NATO destabilizuje Evropu a ohrožuje její bezpečnost. Jens Stoltenberg to řekl na konferenci v Mnichově. Aliance kvůli tomu prý výrazně posiluje, válku však rozpoutat nechce. Ruský premiér Dmitrij Medveděv v reakci na jeho prohlášení hovořil o nové studené válce. (iDNES.cz, 13. 2. 2016, 10:51, aktualizováno 11:29)

─────

Ještě nikdy od Karibské krize (1962) se svět nepřiblížil k začátku III. světové války tak jako v těchto dnech. Vojenské akce na území Sýrie hrozí přerůst ve válečný konflikt, do nějž by mohlo být vtaženo velké množství států. Každý z nich má své vojenské a politické zájmy. Nezbývá než apelovat na zdravý rozum a diplomatické řešení. Jinak nás sežehne oheň příštího vojenského konfliktu. Důležité bude, jak se zachová Rusko. Po ztrátě pozice supervelmoci, s čímž se nikdy nesmířilo, nemá co ztratit – pouze může získat. Když to přežene, odstartuje tím apokalypsu…

●●●

● Komu Michaela Jílková a její pořad tak strašně vadí? A proč asi?

Můžete být fandy Michaely Jílkové a jejího pořadu Máte slovo, nebo ho můžete z duše nenávidět. To je na každém z vás, ale je to v tuto chvíli celkem jedno. Co ale není jedno, že člen Rady ČT Zdeněk Šarapatka by tento pořad nejraději zrušil. Vypadá to, že hlavním důvodem je, že jemu se nelíbí. (instory.cz, 13. 2. 2016, 5:00)

─────

Už zase Šarapatka! Kdy ho konečně vyhodí z Rady ČT? Je to podivná postava, která jen otravuje ovzduší v celé společnosti. Tento zneuznaný „génius“ by nejlépe udělal, kdyby se vystěhoval někam, kde se bude cítit lépe a kde bude demokracie podle jeho představ. U nás to evidentně není. Postupná likvidace svobody sdělovacích prostředků pokračuje. Proto ten tlak na zrušení pořadu M. Jílkové a soustavné pokusy o manipulaci všeho, co se vysílá „živě“. Tam se totiž dostávají myšlenky, které nutně musí někomu vadit.

●●●

● Jurij Andropov byl otcem rozpadu evropského komunismu

Tento týden uplynulo 32 let od smrti bývalého předsedy sovětské tajné služby KGB a patnáctiměsíčního generálního tajemníka a nejvyššího představitele Sovětského svazu Jurije Andropova. Ve své době to byl patrně nejinformovanější muž celého východního bloku, který se neustále obával útoku západu. (Technet.cz, 13. 2. 2016)

─────

Se jménem J. A. Andropova (1914-1984) je spojen nejen nástup M. Gorbačova, ale i pád Berlínské zdi či naše tzv. sametová revoluce. Všechno mělo svůj původ v „Operaci Golgota“, která odstartovala politické změny, jež i u nás trvají dodnes. Nebýt Andropova, o V. Havlovi by nejspíše věděl jen omezený okruh chartistů a nikdy by nedostal tu historickou šanci, která ho vynesla až na vrchol moci. O „Operaci Golgota“ si mohou zájemci přečíst stať, kterou SN publikovaly již v roce 1998. (Viz rubriku SN v PFD ke stažení – SN č. 6/1998).

●●●

Prezidium řadovým policistům po střelbě v Brodě slíbilo samopaly. Nedodalo je

Vybavení policejních hlídek dlouhými zbraněmi se vleče. Sám šéf policistů Tomáš Tuhý přitom už vloni po tragédii v Uherském Brodě slíbil, že v každém okrese bude minimálně jedna hlídka, která bude mít k dispozici samopaly. S jejich nákupem sice už prezidium začalo, k řadovým policistům se však nové zbraně zatím téměř nedostaly. (Lidovky.cz, 14. 2. 2016, 9:00)

─────

Uplynul rok od událostí v Uh. Brodě. Jak se zdá, nestalo se vůbec nic a žádná náprava nepřišla. Od neschopné Sobotkovy vlády se ani nic jiného čekat nedalo. Pouze mnoho zbytečných slov – a skutek utek’.

●●●

Koalice u EET porušila jednací řád Sněmovny, připustila Jermanová

Koalice při prosazování zákona o elektronické evidenci tržeb (EET) porušila jednací řád Poslanecké sněmovny. V diskuzním pořadu Otázky Václava Moravce České televize to připustila místopředsedkyně Poslanecké sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO). Opozice hodlá kvůli způsobu schválení zákona a předloze samotné podat návrh Ústavnímu soudu na zrušení zákona. (Lidovky.cz, 14. 2. 2016, 15:06)

─────

Co dodat k tomu, že poslanci porušili zákon? Žádného komentáře není třeba. V nedělním pořadu Václava Moravce dne 14. 2. 2016 byla místopředsedkyně PS PČR J. Jermanová usvědčena nejen z této lži, kterou nakonec sama přiznala, ale navíc i z dalších lží, starých tři roky, z doby, kdy kandidovala do parlamentu. Chcete lepší důkaz o tom, proč se o ní říká, že je nejhloupější poslankyní za hnutí ANO 2011? Pokud toto hnutí stojí na takových „osobnostech“, nemám obavy, že by se ANO mohlo stát hegemonem v našem politickém životě. Bude slábnout, až nakonec z parlamentu zmizí.

●●●

● Vláda skončí do švestek a ruku k tomu přiloží i Zeman. Veterán ODS tuší bouřlivý politický rok

Někdejší výrazný politik ODS Vlastimil Tlustý poznamenává, že se toho v dnešním světě děje mnoho a vše je navíc komplikováno tím, že se na všechny události můžeme dívat z různých pohledů. Možná by proto bylo užitečnější zamyslet se nad tím, co se neděje. Podle Tlustého je toho také dost. „Vláda ČR nepřijala žádná opatření, která by ochránila naše občany před hrozící přistěhovaleckou vlnou,“ píše např. (Lidovky.cz, 14. 2. 2016, 15:21)

─────

V. Tlustý patří k velmi zkušeným politickým harcovníkům. Jeho úsudek je realistický. Také já odhaduji konec vlády na dobu co nejkratší – do léta. Pak by se daly ještě stihnout mimořádné volby v podzimním termínu.

●●●

● Zeman: ČSSD potřebuje člověka pro obranu země před migrační vlnou

Sociální demokracii podporují podle prezidenta Miloše Zemana takzvaní „sluníčkáři“, zatímco ztrácí podporu některých svých dosavadních voličů. „Co potřebuje sociální demokracie, je člověk, který zemi připraví na obranu před migrační vlnou, zvlášť když ta vlna může přijít už tento rok,“ prohlásil Zeman v rozhovoru pro rádio Frekvence 1. - Prezident neřekl, kdo by člověkem místo Sobotky v čele sociální demokracie mohl být. Připustil, že existuje i možnost, že by se současný lídr strany měnit nemusel, ale jen kdyby Sobotka změnil názory na to, jak přistupovat k migrační vlně. „Jinak mu hrozí, že v rámci Evropské unie zůstane poněkud osamocen po boku Angely Merkelové, a možná ani to ne,“ uvedl Zeman. (iDNES.cz, 14. 2. 2016, 17:40)

─────

Zeman se konečně odhodlal naznačit, že by se ČSSD měla Sobotky zbavit. Dělá to opatrně, aby zase proti sobě nepopudil „sluníčkáře“, pro něž se stala Sobotkova strana „jejich“ stranou. Na rozdíl od Zemana si nemyslím, že Sobotka může zůstat v čele strany. Pokud ho někdo „zaúkoloval“, aby tuto stranu rozvrátil a přivedl ji na okraj propadliště dějin, pak ano. Přesto si nemyslím, že ho poctiví sociální demokraté za tuto aktivitu budou chválit…

●●●

Policie vyšetřuje, zda se Babišovi někdo nenaboural do elektronické pošty

Možné prolomení pošty vicepremiéra Andreje Babiše začala prošetřovat policie. Stalo se tak poté, co se začaly šířit zprávy o tom, že e-mailová korespondence šéfa hnutí ANO je k mání za peníze. Prozatím ale není jasné, zda se někdo skutečně do schránky naboural. - „Nějaký vtipálek nabízí moje maily za 100 tisíc korun. To jsem teda myslel, že mají pro mé nepřátele větší hodnotu,“ napsal Babiš. (Lidovky.cz, 15. 2. 2016, 10:43, aktualizováno 12:07)

─────

Po B. Sobotkovi je dalším mužem na „odpis“ dosud úspěšný vicepremiér A. Babiš. Všechno nasvědčuje tomu, že Sobotkova-Babišova vláda brzy skončí. Babiš si velmi fandí, když si myslí, že jeho korespondence má větší cenu. S ním je to podobné.

●●●

● V ANO asi drží bobříka pravdomluvnosti, upozorňuje Bartošek

Představitelé hnutí ANO zřejmě začali držet bobříka pravdomluvnosti, komentoval vyjádření místopředsedkyně sněmovny Jaroslavy Jermanové o porušení zákona při schvalování elektronické evidence tržeb další místopředseda dolní komory, Jan Bartošek z koaliční KDU-ČSL. Podle člena ústavněprávního výboru Jana Chvojky by její slova neměla oslabit pozici koalice při případném jednání před Ústavním soudem. (ParlamentniListy.cz, 15. 2. 2016, 19:28)

─────

Špičkování pana J. Bartoška není na místě. Teď jde o krk KDU-ČSL. Na vlastní oči a uši jsem byl prostřednictvím televizní obrazovky na ČT 24 svědkem toho, jak právě Bartošek hrubou manipulací (jako místopředseda řídící schůzi PS) protlačil termín hlasování o EET dne 10. 2. 2016. Z toho se nevykroutí! KDU-ČSL se jen tak tak drží nad pětiprocentní hranicí pro vstup do parlamentu. Ještě pár měsíců podobných „kotrmelců“ a skončí mezi mimoparlamentními stranami. Žádná škoda! Hnutí ANO 2011 pochopilo, že tudy cesta nevede. Proto ta pravdomluvnost. Zkrátka: z nouze ctnost!

●●●

● Povstání proti Merkelové, píší v Německu k V4 v Praze

Země visegrádské čtyřky (V4) se na pondělním summitu v Praze jasně postavily proti politice německé kancléřky Angely Merkelové v uprchlické krizi, shodují se němečtí komentátoři a konstatují, že je Německo v Evropské unii se svým postojem stále izolovanější. (Novinky.cz, 16. 2. 2016, 10:57)

─────

To bylo řečí! A zase jako obvykle: skutek utek’. Od Sobotky nic jiného ani čekat nelze. Když jde do tuhého, „hodí zpátečku“. Umí akorát dělat ramena, ale odvaha dotáhnout věci do konce mu chybí. Takový politik do „pěkného počasí“ je nám k ničemu! Zkrátka: povstání, které skončilo dříve, než začalo. Čili: povstání po sobotkovsku…

●●●

● Žáci hrozí učitelům likvidací. Útoky zažili kantoři 40 procent středních škol

Šikana vůči pedagožce pražské střední průmyslovky nebyla výjimečná. Rostoucí počet napadání kantorů prokazují zprávy České školní inspekce. Za tři roky se slovní i fyzické útoky zdvojnásobily. Učitelé si dokonce stěžují, že jim žáci vyhrožují likvidací. (Novinky.cz, 17. 2. 2016, 6:15)

─────

Nebýt smrti šikanované učitelky na průmyslovce na Třebešíně v Praze 10, nikdo by se tím nezabýval. Ani Česká školní inspekce, ani Ministerstvo školství nemají zájem něco řešit. Kdyby tomu tak bylo, dávno už by situace v našem školství byla jiná. Nejde jen o peníze, ale především o atmosféru ve společnosti, která je desítky let špatná. Nic se nezlepšilo ani za 26 let nového režimu. Pár stokorun nic nevyřeší. Úctě člověka k člověku se děti musí naučit v rodině. Pokud tam chybí – a ona chybí – nic se s tím dělat nedá. Nevychovávat z dětí „mazánky“ a „génie“, ale především slušné lidi! Předpokladem ovšem je, že také rodiče jsou slušní a uznávají autoritu učitele. To zatím není a ještě dlouho nebude. Změnu nelze nastartovat zákonem nebo vyhláškou, ale dlouhodobou výchovnou prací. Nejprve vychovat rodiče a teprve pak děti!

●●●

Turkům dejme měsíc na zastavení migrantů, má Sobotka mandát od vlády

Turecko by podle české vlády mělo dostat už jen několik týdnů na to, aby splnilo dohody a dokázalo zastavit proud migrantů do Evropy. Pokud se v polovině března příliv migrantů nezmírní, bude třeba vytyčit novou hranici, kde bude nutné migranty zastavit, vyplývá z mandátu premiéra Bohuslava Sobotky pro čtvrteční summit v Bruselu. (iDNES.cz, 17. 2. 2016, 11:50, aktualizováno 12:52)

─────ukrutnosti-turku---valecnik.jpg

Už vidím Turky, jak se leknou Sobotky. Lepší vtip jsem tento týden ještě nečetl. Ze Sobotky má každý akorát legraci. Náš pan premiér, který má prý rád historii, potřebuje poněkud osvěžit paměť. Proto připojujeme alespoň obrázek toho, jak se chovali Turci na území českých zemí (Moravy) a Slovenska, když se jim podařilo na pět set let obsadit Balkán a usadit se v Karpatské kotlině, odkud pořádali nájezdy do okolních zemí.  Opravdu si někdo myslí, že se bojovníci Islámského státu budou chovat líp?

●●●

● Téměř polovina Slováků chce studovat univerzitu v Česku

Přihlášku na některou z českých univerzit si plánuje podat téměř polovina slovenských středoškoláků. Většinou jde o lepší studenty, kteří si od studia v Česku slibují vyšší kvalitu škol a následně lepší pracovní uplatnění.  (zprávy.tiscali.cz, 17. 2. 2016, 14:50)

─────

Slovákům se nedivím. Vždyť na českých univerzitách je tak dobře! Nic se tam po studentech nechce a ještě zadarmo dostanou diplom. Kdo by to nebral, že ano? Proč by tady nestudovali, když jim to hloupí Češi zaplatí? Byli by sami proti sobě! Jenom nechápu, proč někdo z českých politiků potřebuje Slovákům podlézat takovým způsobem. Jako by nestačilo, že Sobotka podlézá Merkelové a eurobossům z Bruselu.

●●●

● Pražské ANO trvá na Krnáčové. Bez primátorky nebude koalice

Pražské ANO si klade jako podmínku pro vytvoření nové koalice setrvání současné primátorky Adriany Krnáčové (ANO) ve funkci. Novinářům to ve čtvrtek řekl místopředseda ANO Jaroslav Faltýnek. Hnutí ANO zároveň čeká na seznam požadavků od TOP 09, o vytvoření koalice bude jednat i s ODS. (Lidovky.cz, 18. 2. 2016, 11:09)

─────

Ani za komunistického režimu se nikdy nestalo, že by byl Slovák primátorem Prahy.  Že to zastupitelé, zvolení ve volbách v roce 2014, připustili, je neskutečná ostuda, která v tisíciletých dějinách Prahy nemá obdoby. Nyní mají zastupitelé Prahy historickou šanci tento lapsus napravit: Krnáčovou odvolat a dohodnout se na nové koalici. Pokud toho schopni nebudou, je nutno vypsat nové volby. S Krnáčovou ať se Babiš i s Faltýnkem jdou vycpat!

●●●

Walesa spolupracoval s tajnou policií. Podle expertů to dokazují objevené svazky

V domě někdejšího polského komunistického ministra vnitra se našly dvě složky, které podle expertů dokládají spolupráci zakladatele protikomunistického hnutí Solidarita Lecha Walesy s tajnou policií. Oznámil to ředitel polského Institutu národní paměti (IPN) s tím, že dokumenty obsahující i Walesův podpis jsou autentické. Walesa a jeho příbuzní označují opakovaně se objevující tvrzení o jeho spolupráci za snahu pošpinit jej. (Lidovky.cz, 18. 2. 2016, 12:28)

─────

O Walesově spolupráci s tajnou policií se ví už hodně dlouho. Podobně se spekuluje o spolupráci našich disidentů s StB. Kdy se dočkáme toho, že se také u nás „objeví“ dosud dobře uschované materiály na V. Havla a další, kteří stáli za „svržením“ totalitního režimu v roce 1989? Nebo že by tito „hrdinové“ posloužili jen jako trapné figurky v loutkovém divadýlku o tzv. sametové revoluci? Také Walesovo zapírání je víc než trapné…

●●●

● Zvládli bychom přijmout víc uprchlíků, než si myslíme, řekl Schwarzenberg. A pěkně to schytal

Čestný předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg vystoupil v pořadu Radiožurnál, kde mluvil mimo jiné o přijímání uprchlíků. Zmínil třeba, že Česko by jich zvládlo přijmout více, než si samotní Češi myslí. Jeho slova ale pobouřila předsedu Úsvitu Miroslava Lidinského. Nerozdává ze svého, rýpnul si do něj. (EuroZprávy.cz, 18. 2. 2016, 13:22)

─────

Schwarzenberg si může migranty nastěhovat do svých nemovitostí. Nikdo mu v tom bránit nebude. A tam je může hostit, jak dlouho se mu zlíbí. Samozřejmě za své, nikoli za peníze daňových poplatníků! – Z bohaté diskuse na adresu našeho „velezasloužilého“ aristokrata mě pobavily dva příspěvky: „Už dávno měl Schwarzenberg být v LDN (léčebna dlouhodobě nemocných) a Kalousek pro změnu v protialkoholní [léčebně].“ Autor druhého příspěvku to upřesňuje: „Po tom, jak se projevuje, to není na LDN, ale na trvalý pobyt v Kosmonosich nebo v jiné psychiatrické léčebně.“ Zkrátka: Češi neztrácejí humor v žádné situaci!

●●●

● Urgentní zakázka: 80 milionů míří k právníkům z okolí premiérova přítele

Tak dlouho stát otálel s výběrem právníků ve vleklém sporu o naftu se společností Viktoriagruppe, až přiklepl zakázku bez soutěže skupině advokátů s úzkou vazbou na premiérova přítele Radka Pokorného. Jde přitom o právní služby, za které je stát připraven zaplatit 80 milionů korun. (Neovlivní.cz, 18. 2. 2016)

─────

Další důkaz o tom, že Sobotka je zkorumpovaný politik, který patří do vězení. Kampak se poděla tak často skloňovaná služba občanům? Také sociálním demokratům ve vedení státu jde hlavně o peníze pro sebe a pro kamarády!

●●●

● Babišovy noviny odhalují: Sobotkovi poradci koupili hotel. Prý pod cenou

MF Dnes si ve svém dnešním vydání všímá koupě horského hotelu Kladenka v Krkonoších, který v roce 2005 koupili za třináct milionů korun poradci ČSSD. Hotel byl původně majetkem společnosti OKD. ‒ Privatizaci společnosti OKD vládě předkládal dnešní premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD), hotel poté za velmi nízkou cenu, dle expertů měla být minimálně dvojnásobná, koupily Monika Růžičková, manželka Miloše Růžičky, a Olga Bisová. Dnes ji vlastní právě Růžička, Bisová a Jiří Bis, lobbisté z agentury Bison & Rose. ‒ Premiér Sobotka však žádné pochybení při přivatizaci OKD nepřipouští. A to ani tehdy, když se ukazuje, že miliardářovi Zdeňku Bakalovi v té době pomáhali dva současní vlastníci hotelu – Růžička a Bis.  (ParlamentniListy.cz, 19. 2. 2016, 10:10)

─────

Do vězení patří nejen jmenované osoby, ale také Sobotka, který tuto lumpárnu kryl. Není vůbec důležité, zda cítí nebo necítí zodpovědnost. Ta je jednoznačná. Jen orgány činné v trestním řízení stále nekonají! Kdy už konečně začnou? Nebo snad někdo stojí nad zákony, které pro ostatní občany platí?

●●●

● Petr Gabriel po roce: Policejní zásah v Uherském Brodě byl zpackaný

S ročním odstupem hodnotí 34letý Broďana Petr Gabriel v rozhovoru pro Slovácký deník nejen své nekonečně dlouhé dvě hodiny, které musel strávit 24. února 2015 zavřený v kabince toalet uherskobrodské restaurace Družba, kde vyšinutý vrah Zdeněk Kovář popravoval svými dvěma pistolemi nevinné hosty. (deník.cz, 19. 2. 2016, 13:32)

─────

Hodnocení, které vyslovuje P. Gabriel po roce od těchto tragických událostí, jsme ve SN použili bezprostředně po činu osminásobného vraha. Stále to platí, stejně jako to, co je napsáno v úvodu naší rubriky „U nás v Kocourkově“. Je to, co tady prožíváme, něco jiného než Kocourkov? Není!

●●●

● ‚Nemůžu rezignovat. Strana jsem já,‘ řekl Babiš v rozhovoru s Financial Times

Ministr financí a předseda Hnutí ANO Andrej Babiš se otevřel listu Financial Times (FT) v rozhovoru s Henry Foyem. Popsal tam svoji nynější situaci, co by si přál, ale také zkritizoval ostatní politiky a označil se za „nepřítele systému“. - Když se ho novinář zeptal, proč tedy s kariérou politika neskončí, Babiš se rozčílil: „Já nemůžu rezignovat! Jste blázen? Musel bych opustit zemi. Všichni by si mysleli, že jsem zrádce. To nemůžu udělat. Musím to tu dokončit. Spousta lidí na mě sází, že to tady dokážu změnit. A já věci měním. Strana je se mnou propojená. Strana jsem já.“ (Lidovky.cz, 19. 2. 2016, 19:17)

─────

Taky je vám ten Babišův výrok povědomý? Něco podobného v 17. století prohlásil „král Slunce“ Ludvík XIV.: „Stát jsem já!“ (L’Etat c’est moi!) Babiš, který hovoří (a zřejmě i píše – snad bez pravopisných chyb) francouzsky, to jistě ví. ‒ Kdopak Babiše (Bureše) úkoluje? Že by stále ještě StB, nebo rozvědčík KGB soudruh Putin? Může odejít hned! Tady nikomu kromě několika patolízalů chybět nebude.

●●●

● Nové tarify elektřiny ohrozí chudší domácnosti, obává se Sobotka

Nové tarify elektřiny, jak je navrhl Energetický regulační úřad (ERÚ), by mohly negativně dopadnout na domácnosti s nižšími příjmy či domácnosti s malou spotřebou. Po jednání širšího vedení ČSSD to novinářům řekl šéf strany a premiér Bohuslav Sobotka. Podle něj to ukázaly první analýzy. Příští týden o postupu bude jednat s ministrem průmyslu Janem Mládkem a ministryní práce Michaelou Marksovou (oba ČSSD). (Echo24.cz, 20. 2. 2016)

─────

Od předsedy vlády se očekává, že se nebude obávat, ale že bude jednat! Pokud toho není schopen, udělá nejlépe, když podá demisi!

●●●

● Sobotka už to začal schytávat za své postoje na summitu EU. Kritizuje ho pravice i levice

Kritika na hlavu premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) za jeho postoje na summitu EU, který v noci skončil v Bruselu, se snesla nejen z části pravice, ale i od komunistů. Podle předsedy KSČM Vojtěcha Filipa se Sobotka svými vstřícnými postoji k Británii podílí na dezintegraci Unie. Občanští demokraté tvrdí, že Sobotka promeškal příležitost podpořit reformní návrhy britské strany. Podle Svobodných Sobotka při prosazování českých zájmů zcela selhal. Naproti tomu TOP 09 oceňuje, že se EU dokázala dohodnout. (ParlamentniListy.cz, 20. 2. 2016, 20:59)

─────

Za to, že nedokázal prosadit vůbec nic, ho jistě nebude nikdo chválit. Na druhé straně ani víc udělat nemohl. Podmínky našeho vstupu do EU byly před více než 10 lety tak špatně vyjednány, že to nelze napravit. Za to můžeme poděkovat V. Špidlovi a P. Teličkovi, Zdá se, že se k tomu dnes nikdo nehlásí. Žádný div! Spíš by mě překvapilo, kdyby se hlásil…

●●●

● Byl jsem tvrdý vyjednavač, chlubí se Sobotka na Facebooku

„Česká republika patřila na jednání Evropské rady mezi nejtvrdší vyjednavače a sehrála klíčovou roli při prosazení ústupků, které museli Britové udělat. Současně jsme celou dobu jednali tak, abychom neznemožnili celkovou dohodu,“ napsal předseda české vlády na svůj profil. (Echo24.cz, 21. 2. 2016)

─────

Obávám se, že této Sobotkově pohádce věří pouze on sám! Nebo víte ještě o někom, kdo by takovému nesmyslu mohl uvěřit? Snad jen „Svědkové Babišovi (Burešovi)“, kteří věří svému guru nejen každé jeho slovo, ale i nos mezi očima.

●●●

● Profesor Milan Zelený: Česko je chudá země. Uprchlická krize ohrozí naši výrobu. Nikdy nespoléhejte na EU, udělají z vás kolonii

„Je třeba uvolnit českou ekonomiku na autonomní a svobodnou, o které budeme sami rozhodovat, to znamená lokální, podnikatelskou a hlavně nezávislou, očištěnou od bankéřů i oligarchů,“ říká profesor Milan Zelený, který vyučuje ekonomické obory na prestižních amerických a čínských univerzitách. Podle něj by byla skutečným řešením české ekonomické prosperity obnova masivní podnikatelské a inovační kultury (jako v dobách Tomáše Bati) a dále rozvoj malých a středních podniků na státní úrovni. O migrační vlně si myslí, že může Česko oslabit, jelikož naše pracovní síla bude nahrazena tou ještě levnější – uprchlickou – přímo v Německu. (ParlamentniListy.cz, 22. 2. 2016, 11:01))

─────

Celých šestadvacet let se pokouší český ekonom světového renomé M. Zelený ukazovat cestu našim polistopadovým vládcům, jak to mají dělat. Je to však jako „volání na poušti“. Nic se neděje a všechno „jede“ ve starých kolejích tak, jak to kdosi v éře Havlova „kapitalismu kámošů“ nastavil. Kam nás to dovede, je zřejmé. I to, že nebude líp, jak nám slibovalo hnutí ANO 2011, ale jen a jen hůř. O inspiraci Baťovým kapitalismem nestačí jen mluvit, jak to dělají někteří naši politici (včetně prezidenta M. Zemana), ale hlavně je nutno pro to něco udělat. K tomu však chybí vůle a odvaha…

●●●

● Policie při demonstracích v Praze neselhala, tvrdí Chovanec

Demonstrace, které se v Praze uskutečnily 6. února, byly pravděpodobně největší za posledních dvacet let. V pondělí to na tiskové konferenci prohlásil ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). Prohlásil také, že policie při ve své práci neselhala. (Novinky.cz, 22. 2. 2016, 10:54, aktualizováno 11:10)

─────

Kdyby M. Chovanec přiznal, že tomu bylo jinak, musel by on i policejní prezident T. Tuhý odstoupit. To od něj čekat nemůžeme, protože v případě, že B. Sobotka bude nucen podat v brzké době demisi, je právě Chovanec vážným kandidátem na post premiéra. Taková šance se mu už nikdy nenaskytne.

●●●

● Vitásková dostala v případu solárních elektráren 8,5 roku vězení

Krajský soud v Brně poslal v pondělí předsedkyni Energetického regulačního úřadu (ERÚ) Alenu Vitáskovou na 8,5 roku do vězení v případu solárních elektráren. Podle soudu vytvořila podmínky, aby mohly zůstat v provozu fotovoltaické elektrárny, které dostaly výhodnou výkupní licenci, i když na ni neměly nárok. (Novinky.cz, 22. 2. 2016, 10:34, aktualizováno 11:34)

─────

Zdá se, že už konečně začínají padat hlavy. Ale trvalo to, že ano, soudruzi!

●●●

● Pelikán: Zásah nebyl bezproblémový, policie nenaplnila svou roli

Ministr spravedlnosti Robert Pelikán (ANO) se znovu pustil do ministerstva vnitra, které ovládá ČSSD. Řekl, že nesouhlasí s jeho závěry týkající se migrační demonstrace na začátku února. „Došlo k opakovanému a závažnému narušení veřejného pořádku, tak mě z toho nevyplývá, že byl zásah bezproblémový,“ řekl. Za zásadní označil problém, proč s průvodem šlo osm policistů bez uniforem. (Echo24.cz, 22. 2. 2016)

─────

Sociálně demokratickému ministru M. Chovancovi vyrostl náhle neústupný konkurent v podobě sebevědomého R. Pelikána, který uvěřil tomu, že Pelikánové budou v této zemi rozhodovat o spravedlnosti, potažmo o demokracii. Svou aroganci dal tento ministr jasně najevo nevydáním libanonského zločince do USA. Zdá se, že ve svém „tažení“ za spravedlností hodlá pokračovat, dokud ho někdo neklepne přes prsty. Najde se někdo, kdo umravní tohoto bolševického spratka, synáčka stalinisty z 50. let 20. století ‒ Dragutina Pelikána? ‒ Ta chyba v tvarosloví je dnes běžnou záležitostí u novinářů, kteří navštěvovali základní školu v období tzv. normalizace a později. Tehdy nastal hluboký pád znalosti mateřského jazyka, zejména pravopisu. Obliba těsných přívlastků tam, kde by se lépe vyjímala vedlejší věta přívlastková, je pro někoho možná věcí vkusu. Když už ho ale použiju, musím znát správný tvar slova!

●●●

● Jiří Vyvadil: Bude Vitásková řídit Energetický úřad z Věznice s ostrahou?

„Nebuďme malí. Naše země není obyčejná ani v oblasti zločinu…Václav Babinský se svého času dostal i do prostonárodních písní a historky o jeho zločinech tvořili součást historie jeho doby,“ píše advokát a bývalý soudce nejvyššího správního soudu Jiří Vyvadil v komentáři, který poskytl serveru EuroZprávy.cz. (EuroZprávy.cz, 22. 2. 2016, 10:34, aktualizováno 17:16)

─────

Nejspíš nebude. Vyvadil by to mohl vzít místo ní. Aspoň by se tím poněkud uspokojilo jeho ego a nemusel by kopat do všech politických oponentů kolem sebe. ‒ Nevěřím tomu, že by tuto pravopisnou chybu udělal JUDr. Vyvadil. Vypadá to spíše na negramoty ze serveru EuroZprávy, jimž svůj text poskytl, aby v něm při přepisování nasekali hromadu chyb…

●●●

Náměstek Dolínek o škole se šikanou: Končí celé vedení, i třídní učitel
Náměstek pražské primátorky Petr Dolínek (ČSSD) navrhne městské radě, aby odvolala ředitele průmyslovky Na Třebešíně Františka Bártla. V rozhovoru pro Blesk.cz navíc uvedl, že skončit by měl celý tým, který školu vedl. „A nedovedu si zároveň představit, že u třídy, kde docházelo k šikaně, zůstane současný třídní učitel,“ říká Dolínek. (Blesk.cz, 23. 2. 2016, 11:09)

─────

Až do dnešního dne jsem si o náměstku Dolínkovi myslel, že je to pouze takové „ťululum“, které Krnáčová utáhne na vařené nudli. Dnešní stanovisko je z úplně jiného soudku. Snad se sociální demokraté ve vedení Prahy konečně vzpamatovali. Bylo už načase! Jenom Krnáčová pořád dokola mele cosi o „lítačce“. Měla by se jít nechat vyšetřit, jestli se jí to nějak v té hlavě nepomotalo. Zkrátka: komu není dáno, v apatyce nekoupí…

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

půjčka

(bishop leo, 21. 5. 2016 2:40)

Ahoj
Jsme křesťanská organizace, se tvořil na pomoc lidem v nouzi to pomůže, například finanční pomoc. Takže pokud jste procházejí finanční potíže nebo jste v každém finančním chaosu a vy potřebujete peníze na založit svůj vlastní podnik, nebo potřebujete úvěr uhradit dluh nebo zaplatit ze svého účtu na začátek dobrý obchod, nebo si jen těžko získat úvěry od tuzemských bank, kontaktujte nás ještě dnes na email bishopleoloanfunds01@gmail.com pro Bible říká: "Luke 11:10 každý, kdo prosí, dostává; Ten, kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, bude otevření dveří. takže nenechte tyto příležitosti ujít, protože Ježíš je stejný včera, dnes i navěky víc. prosím to pro seriózní a Bůh se bát lidí.

Re: Mikeš je gentleman!

(bishop leo, 21. 5. 2016 2:38)

Ahoj
Jsme křesťanská organizace, se tvořil na pomoc lidem v nouzi to pomůže, například finanční pomoc. Takže pokud jste procházejí finanční potíže nebo jste v každém finančním chaosu a vy potřebujete peníze na založit svůj vlastní podnik, nebo potřebujete úvěr uhradit dluh nebo zaplatit ze svého účtu na začátek dobrý obchod, nebo si jen těžko získat úvěry od tuzemských bank, kontaktujte nás ještě dnes na email bishopleoloanfunds01@gmail.com pro Bible říká: "Luke 11:10 každý, kdo prosí, dostává; Ten, kdo hledá, nalézá, a kdo tluče, bude otevření dveří. takže nenechte tyto příležitosti ujít, protože Ježíš je stejný včera, dnes i navěky víc. prosím to pro seriózní a Bůh se bát lidí.