Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velikonoční trhy – František Růžička

21. 3. 2016

Již tradičně se v jihočeské metropoli na náměstí Přemysla Otakara II. po tři dny před Květnou nedělí konají Velikonoční trhy. V několika desítkách stánků je možné nakoupit nejen výrobky bezprostředně související s nadcházejícími jarními svátky, ale také různé rukodělné výtvory. Pochopitelně, že nechybí bohatá nabídka potravinových a lahůdkářských výrobků jako domácí uzeniny, kvalitní sýry, pečivo, ale ani něco k posilnění – káva, medovina, grog, svařák, bramborák a další…

V letošním příznivém počasí nechyběla ani dobrá zábava, jako soubor Kameňáci, Nouze, Šumavská osmička, Gama CB… Nechyběla ani zábava pro nejmenší, jako program klauna Huga nebo dětské hry s hopsadly.

Páteční odpoledne mělo i svůj rozměr duchovní. V nedaleké Dobré Vodě se konala Křížová cesta, kterou tvoří obnovené kapličky s obrazy známé malířky Renáty Štolbové. A přímo v centru města se v kapli sv. Josefa konala poutní slavnost jako připomínka tohoto světce. Dodejme jen stručně, že tento objekt byl v době předlistopadové sídlem Okresní vojenské správy. Od té doby se změnil k nepoznání a opět slouží pro záslužnější činy. Jako sídlo školských sester, mateřská školka a dále jako provozní prostory České Maltézské pomoci, suverénního řádu maltézských rytířů.

V odpoledni Květné neděle pak probíhal další program na Piaristickém náměstí, kde pokračovaly jak trhy s rukodělnými výrobky, tak i zábavná kulturní vystoupení.

Další velká poutní atrakce se bude konat na Dobré Vodě o velikonočních svátcích. Občas se stává, že množství zábavných atrakcí je zasypáno sněhovou nadílkou. Věřme, že tu letošní si již Paní zima vybrala.

František Růžička, České Budějovice

p1320617.jpg

Velikonoční trhy na českobudějovickém náměstí

p1320655.jpg

Vystoupení a zábava těch nejmenších

p1320656.jpg

Trhy na Piaristickém náěmstí

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář