Jdi na obsah Jdi na menu
 


Politické střípky z Fialo-Babišistánu (únor 2023)

2. 3. 2023

Strany Fialovy koalice budou „vymazány“ z politické mapy!

Po delší přestávce pokračujeme dalším dílem rubriky, v níž komentujeme drobné i větší „úlety“ našich „demokratických“ politiků z početného hejna „modrých strak“ a jejich „kámošů“ z Fialovy koalice. Ta se dostala k moci po zmanipulovaných volbách (za pomoci exkomunisty P. Rychetského) na konci roku 2021.

Od té doby nám denně předvádí v přímém přenosu své pojetí politiky: jako umění možného i nemožného. Až to jejich amatérské „nevládnutí“ skončí (doufejme, že to nebude trvat až do konce řádného volebního období), všichni si oddechneme. Včetně těch nešťastníků, kteří neprozřetelně tyto lháře a podvodníky volili. Hanba jim!

Aby bylo jasno! O bytí či nebytí politických stran a hnutí v konečném důsledku rozhodují voliči, nikoli sekretariáty těchto stran či zbožná přání politiků. A také „soud dějin“. Jeho verdikt je již v této chvíli jednoznačný: Pryč s nimi!

●●●

spolu-daeme-cesko-dohromady.jpg

Dáme Česko dohromady

aneb Co s politiky, kteří neplní své sliby?

Na jasně položenou otázku pohotově odpovím: vyhnat od koryt a způsobené škody vymáhat až do posledního haléře! Jsou na světě země, kde by jim za to, co předvedli, usekli buď hlavu, nebo aspoň ruce (lépe: pazoury), aby nemohli dál škodit. V lidové řeči se tomu, co již déle než rok předvádí Fialova vláda, říká: „dělat si z huby p*del“. Čili: slíbit něco před volbami – a pak se na to vykašlat.

Pokud namítnete, že podobně se chovaly všechny polistopadové vlády, nebude to úplně pravda. Většina se o to aspoň snažila, ale pak z nějakých důvodů část z toho nesplnila. Tak tomu bývá i u různých předsevzetí, např. u těch novoročních, u většiny z nás: začít hubnout, přestat pít nebo kouřit atd.

Fialově koalici, která vyhrála volby víceméně náhodou (podle všech indicií s vítězstvím ani příliš nepočítala, protože pobyt v opozici je politicky velmi výhodný), se přihodilo cosi zvláštního: Členové této, narychlo „spíchnuté“, dvojkoalice sice nějaká předvolební hesla dali na billboardy, ale s jejich splněním ani náhodou nepočítali. Proto když se dnes k těmto předvolebním slibům vrátíme a připomeneme je, často s údivem zjistíme, že vláda dělá pravý opak toho, co před volbami slibovala a čím se snažila obalamutit voliče.

Někdo to možná označí za „detail“, protože v politice přece od nepaměti platilo: „Sliby se slibují, blázni se radují.“ Toto chování však může být v konečném důsledku nebezpečné a kontraproduktivní: vede totiž k nedůvěře ve stát, v politický systém, v demokracii jako takovou. Jediné, čeho se dnes politici Fialovy koalice bojí, je to, že zklamaní voliči buď přestanou chodit k volbám (máme již třetinu oprávněných voličů, kteří svého volebního práva nevyužívají), nebo se přimknou k extremistům. Těch se „fialovci“ bojí jako čert kříže. Kam nás to jako společnost dovede, to snad ani nemusím vysvětlovat. Pro koryta několika desítek nenažranců, kterým zachutnala moc a domnělá „sláva“, se dostáváme na trajektorii, která nás spolehlivě dovede do propadliště dějin.

Počet nespokojených voličů týden od týdne přibývá. O jejich integraci se v těchto dnech pokouší bývalý premiér a expředseda ČSSD J. Paroubek, který založil levicovou politickou platformu „Nespokojení“. Ta by měla promluvit již do připravovaných evropských a senátních voleb v příštím roce.

Neutěšený stav naší společnosti nutí k přemýšlení také nejednoho včerejšího voliče „fialového hnusu“. Nikdo se s tím na veřejnosti raději nechlubí, protože by si musel nafackovat, ale rapidně přibývá těch, kteří se začínají stydět za to, že si zvolili neschopného, nanicovatého politického „panáka“, který nám všem před volbami sliboval „hory doly“. Za více než 14 měsíců od jmenování jeho vlády slyšíme jen řeči, ale očekávané činy stále chybí.

Jen ti méně bystří občané ještě nepochopili, že Fialův „program“ jsou pouze prázdná slova a „pomoc Ukrajině“. A pokud se něco nedaří, za všechno může jednak válka na Ukrajině, jednak předseda bývalé vlády A. Babiš. Co na tom, že k pravdě to má hodně daleko? Je to trochu málo od toho, kdo před volbami sliboval ZMĚNU i to, že „DÁME ČESKO DOHROMADY“ nebo „OBNOVÍME SPÁLENOU ZEMI“. S tím třetím heslem by „ukrajinský“ premiér P. Fiala mohl uspět na Ukrajině, až tam utichnou zbraně. Může tam začít obnovovat onu „spálenou zemi“ a ruiny, jež zbyly po ruském ostřelování a bombardování. Bude mít co dělat po desítky let, pokud ho mezitím někdo v tomto nebezpečném prostředí „neodpráskne“.

zajistime---my-dane-nezvedneme--vtip.jpg

Právě v těchto dnech hýbe celou naší společností neuvěřitelný, naprosto amorální pokus vlády „osekat“ plánovanou (zákonem přiznanou) částku, která je určena na valorizaci důchodů v důsledku inflace, s níž vláda dlouhé měsíce nedělala vůbec nic, a to o 1000 Kč na každého seniora. Někdo to označuje za „krádež za bílého dne“, kdežto jiný, kdo má zatím do důchodu ještě daleko a kdo musí řešit problémy jiného druhu, např. nedostatek bytů, případně ztížení podmínek pro získání hypotéky, nad tím vším jen mávne rukou, protože každý přece ví, že politici své sliby neplní. Zvykli jsme si na to a nedokážeme s tím nic udělat. Přitom stačí málo: takové jedince příště nevolit.

Jen pro osvěžení paměti připomenu některá hesla z předvolební kampaně koalice SPOLU: Dáme Česko dohromady. ● Zastavíme zadlužování země. ● Zajistíme seniorům důstojný život. [Proto je „pumpneme“ o tu tisícovku na valorizacích!] ● My daně nezvedneme.Zakázat spalovací motory je nepřijatelné. ● Nenasytný stát potřebuje dietu, ne vyšší daně! [Tu dietu bych „naordinoval“ většině Fialových ministrů, kteří jsou vykrmení tak, že nedopnou svá saka. Nejrozežranější jsou tito ministři: M. Jurečka, J. Síkela a Z. Stanjura: vypadají jako vepři těsně před zabijačkou.] ● Mít kde bydlet není luxus! Odmítáme vyšší zdanění nemovitostí. [A jaká je realita? Nejenže se staví málo bytů, hlavně pro mladé rodiny a samoživitele/samoživitelky, ale většina nových bytů je finančně nedostupných.]

Abych to zbytečně „neokecával“, budu pouze konstatovat to, co každý v této zemi ví: Fialova vláda toho hodně naslibovala, ale když zjistila, že většina z toho jsou nesplnitelné „pohádky“, raději nedělá nic a svádí vinu na druhé: buď na válku na Ukrajině, nebo na A. Babiše. Vypadá to tak, jako by ti „fialovci“ žádný jiný, pozitivní program, než je „AntiBabiš“, ani neměli.

Premiér P. Fiala se – bůhvíproč – mylně domnívá, že to nějak „uhraje“ až do konce volebního období. To mu nesmíme v žádném případě dovolit. Jinak riskujeme, že země bude stagnovat nejen do příštích voleb v r. 2025, ale i po tomto datu. Nepodaří-li se nastartovat ekonomiku k solidnímu růstu do roku 2030, kdy začne odcházet do důchodu početně silná skupina příslušníků „Husákových dětí“, riskujeme hluboký propad životní úrovně všech příštích generací.

K tomu připočtěme nepředvídatelné okolnosti: vyčerpání surovinových zdrojů, nedostatek vody a jídla v různých částech světa, změnu klimatu, která bude vyhánět z domovů tisíce lidí. Kvalita života milionů obyvatel Země půjde prudce dolů. I přes to všechno bychom neměli zapomínat na to, že stále ještě patříme k té bohatší části světa.

shoda---fiala_svoboda_projevu-768x960---kopie.jpg

●●●

Tolik dogmatiků pohromadě jsem již dlouho neviděl…

aneb Televizní „všeználek“, rekvalifikovaný na snaživého „politruka“

Budu upřímný: Propagandistická ČT24 se dne 23. 2. 2023, v předvečer 1. výročí ruské agrese na Ukrajině, postarala o to, že další stovky, možná i tisíce diváků přestanou toto nechutné, dezinformační médium sledovat a platit formou koncesionářských poplatků. Nejlepší by bylo ČT zrušit, a to bez náhrady, a personál „rozprášit“ na Úřady práce.

Nebudu se tvářit, že o tom nic nevím, protože stále ještě Č T24 občas sleduji, i když mně ti „všeználkové“ a „presstituti“ pořádně lezou na nervy. Osoby, jež této „veřejnoprávní“ televizi šéfují, se již mnoho let neúspěšně snaží o jakousi svéráznou verzi „politické vyváženosti“. Jsou přesvědčeni o tom, že jí dosáhnou tím, když do studia pozvou zástupce všech parlamentních stran (v tomto případě je jich sedm). Jedná se o „vyváženost“ pouze formální, nikoli názorovou, o kterou musí jít především.

A tak se i tentokrát přihodilo totéž známému kariéristovi a „všeználkovi“ – M. Řezníčkovi, co nám již jednou předvedl v přímém přenosu. Naposledy to bylo před druhým kolem prezidentské volby, kdy v budově Národního muzea v Praze tento moderátor „fandil“ gen. P. Pavlovi tak moc, že si toho musely všimnout i nahluchlé a poloslepé babičky ze zapadlých vísek v pohraničí. Jednalo se o podobnou „přesilovku“: v tomto případě všichni proti „espéďákovi“ I. Davidovi.

Tento politik jediné reálné opoziční strany v PS (ANO 2011 k opozici počítat nelze, protože často nadbíhá ODS, i když se tváří, že tomu tak není) se nebál – navzdory přesile oponentů – držet se svých vlastních názorů, nikoli naučených stanovisek stranických sekretariátů příslušných politických stran a hnutí. Dogmatismus těchto pozvaných politiků z generace „Husákových dětí“ byl do očí bijící: z některých hostů doslova stříkal na všechny strany. Bylo to natolik očividné, že i moderátor M. Řezníček se to snažil mírnit, ale moc se mu to nepodařilo.

„Upřímný hněv“ těchto mladých dogmatiků à la J. McCarthy byl naprosto spontánní a nekontrolovatelný. Od pozvaných hostů jsme se toho moc nedozvěděli ‒ kromě naučených frází a všelijakých klišé. Vždyť není divu: většina z nich má prachmizerné vzdělání, obvykle „politologické“. Inu, ČR je již nějakou dobu „zemí zaslíbenou“ pro všechny politology. Tolik „pavědců“ na čtvereční kilometr nemají nikde na světě.

I v té „pavědě“, zvané politologie, byly viditelné rozdíly mezi některými z pozvaných hostů. Například poslanec J. Horák (KDU-ČSL) vystudoval jak politologii, tak i sociologii. (Ta bývala před desítkami let považována rovněž za „pavědu“.) A jeho kolegyně B. Urbanová (STAN) politologii studovala na VŠE dokonce osm let. Nedokážu pochopit, co na tom mohla tak dlouhou dobu studovat. Ze všech jejích vyjádření, která jsem kdy v televizi náhodou vyslechl, si odnáším jediný poznatek: nic o tom neví, pouze cosi blábolí.

Vůbec nejhorší „výkon“ v této televizní debatě předvedl Babišův „stínový ministr zahraničí“ J. Bžoch (ANO 2011). Co do odbornosti je na tom podobně jako J. Lipavský: v hlavě nic, zato sebevědomí tak velké, že by ho mohl rozdávat. Být na místě A. Babiše, urychleně se Bžocha zbavím – jako nežádoucí politické korouhvičky. Vůči I. Davidovi se tento mladý kariérista a politické „nedochůdče“ rozohnil do té míry, že jsem se začal bát, aby mu nešel dát pár facek. David je přece jen už starší pán – a nemusel by se ubránit. Jednu dobu to vypadalo tak, jako by Bžoch upadl do transu – podobně jako svého času fanatický jezuita A. Koniáš. To, co nám ČT24 předvedla, byli dogmatici zkřížení s novodobými Koniáši. Byla to sestava k pohledání!

Abych to celé poctivě zaznamenal pro „dějiny“, konstatuji, že zmíněné televizní debaty na ČT24 se dne 23. 2. 2023 zúčastnili tito poslanci PS a europoslanci: O. Havel (TOP 09), M. Gregorová (Piráti), J. Bžoch (ANOP 2011), E. Decroix (ODS), J. Horák (KDU-ČSL), B. Urbanová (STAN) a I. David (SPD). Intelektuálně na výši byl pouze posledně jmenovaný europoslanec, který má za sebou bohatou profesní i politickou minulost. O tom všem se těm „mladým“, nedočkavým politickým „příštipkářům“ ani nezdálo. Možná ti nešťastníci ani netuší, s kým měli tu čest. Nejspíš jim jejich šéfové pověděli, že to je „ten z SPD“, a proto na něho celou tu hodinu poštěkávali jako pouliční „voříškové“. Holt – každý dělá to, co umí, že ano?

Přesto si neodpustím vůči moderátorovi jednu kritickou připomínku: Proč nepožádal J. Horáka (KDU-ČSL), aby si do debaty oblékl svůj oblíbený slovácký kroj, v němž na podzim 2021 skládal svůj poslanecký slib? V každém příphorak-v-kroji.jpgadě by to bylo příjemné zpestření jinak zcela zbytečné a nudné debaty, z níž jsme se nedozvěděli nic, co bychom předtím nevěděli. Samozřejmě – kromě toho, že většina pozvaných hostů jsou nevychovaní mladí hulváti, kteří si zvykli parazitovat na penězích daňových poplatníků.

Kdyby to záleželo na mně, nahnal bych je do fabriky s třísměnným provozem, a to nejlépe k pásové výrobě, aby poznali, zač je toho dělnický loket a jak obtížně se vydělávají peníze skutečnou prací, nikoli jenom kecáním o ní. O tom ovšem většina z nich ví „velký kulový“.

●●●

Petr Hladík: ještě větší „vykuk“, než se zdálo!

aneb KDU-ČSL: zbytečná strana plná zbytečných politiků

O P. Hladíkovi nepíšu poprvé, a proto se raději zaměřím na jeho aktuálně přednesený výrok, který mě pořádně „nadzvedl“. Že se jedná o přičinlivého mladého muže, který netrpí žádnými předsudky ani skromností a pokorou, to nám dokazuje již dlouhou dobu každým svým skutkem.

Bohužel – okolo osoby tohoto lidoveckého „ředitele zeměkoule“ je mnoho nejasností, které stále brání tomu, aby se mohl stát plnohodnotným ministrem životního prostředí. O tom, že to s jeho odborností není žádná sláva, jsem se dnes (1. 3. 2023) dočetl v dalším článku, na nějž uvádím odkaz za tímto textem. Plně se to shoduje s tím, co o něm tvrdí M. Zeman.

Popravdě: Když tu práci na ministerstvu zvládla důchodkyně A. Hubáčková, bývalá starostka Ratíškovic na Hodonínsku, která se nedomluvila žádným cizím jazykem, ale vyjednávala i v rámci českého předsednictví EU, proč by to nemohl zvládnout jeden ambiciózní mladý muž z Brna? Problémem P. Hladíka je spíš jeho „pracovitost“ a stranická „angažovanost“. Všeho moc totiž škodí, v politice obzvláště. Tam je lepší vyčkat na příznivější politickou „konstelaci“.

Přiznávám se k tomu, že ještě před pár lety jsem P. Hladíka chválil. Přesvědčil mě o tom, že má „tah na branku“. Dokonce jsem navrhoval, aby se stal novým předsedou KDU-ČSL místo M. Výborného. Určitě by byl i dnes lepším předsedou než zmíněný, prolhaný podvodník z Heřmanova Městce, ale i ten současný „papaláš“ M. Jurečka, který si nevidí ani na špičku vlastního nosu. Sledoval jsem jeho arogantní chování vůči J. Mračkové-Vildumetzové během projednávání valorizace důchodů dne 28. 2. 2023. Tento pologramotný vesnický nevychovanec byl zkrátka na „pěst“. Divím se, že tam k němu někdo nepřiběhl a nedal mu pár facek. Potřeboval by to jako prase drbání.

Problém spočívá v tom, že i P. Hladík se mezitím, jak plynul čas, vyjevil jako pěkný „vykuk“, typický český/moravský „vyčůránek“, který se navíc zapletl do nejrůznějších kriminálních a polomafiánských kauz. U mě si vysloužil velký „vroubek“ tím, že na podzim 2020 nabídl svou kancelář na brněnském magistrátu, aby tam mohla být „upečena“ povolební koalice proti tehdejšímu vítězi krajských voleb – ANO 2011.

grolich-a-spol.---brnensky-puc.jpgB. Šimek (ANO 2011) tehdy sice volby vyhrál, ale hejtmanem Jihomoravského kraje se znovu nestal. Proč? Zčásti si to zavinil sám, a to malou aktivitou a neschopností bránit se proti tomuto evidentnímu podrazu ze strany tehdejší opozice. Pro „historii“ budiž zaznamenáno, že součástí tohoto „podrazu“ byli: J. Grolich (KDU-ČSL), J. Nantl (ODS), F. Lukl (STAN, předtím SPO-zemanovci) a L. Dubec (Piráti).

O podrazu věděli všichni, ale nikdo se proti tomu veřejně nepostavil. Až voliči to vzali na vědomí a Hladíkovi to spočítali v dalších volbách: na podzim 2022 neuspěl v komunálních volbách v Brně, a tudíž se nestal primátorem moravské metropole. Jeho šance na jakékoli další zvolení jsou dnes nulové. To ostatně platí i o J. Grolichovi a dalších lidovcích, které už nikdo nevolí.

Po neúspěchu ve volbách 2022 se P. Hladík upnul k jedinému cíli: stát se ministrem životního prostředí, aby zajistil peníze pro sebe i své kamarády. V tomto směru jsou M. Jurečka i P. Hladík přímo přeborníky: zaměstnali prý jako své poradce bývalé neúspěšné politiky KDU-ČSL, např. L. Ambrozka, a další peněz potřebné „trafikanty“ (Š. Juránek, P. Cibere, J. Mraček, V. Pláteník, A. Šilar, P. Šotola). Proč by se Hladík spolu s Jurečkou neobětovali pro své spolustraníky, když to platí „erár“? (Tato nepříjemná fakta „vyšťourala“ na tyto lidovecké „nenažrance“ investigativní novinářka J. Bobošíková.)

Důvodem, proč jsem se znovu rozhodl o P. Hladíkovi napsat článek, je jeho výrok, který zazněl v rozhovoru pro server „iDNES.cz“. Zní takto: „Moje ministerstvo rozhodne o budoucnosti Česka.“ Když jsem si to přečetl, moje první reakce byla tato: Milý hochu z Brna! Chtěl bych mít aspoň desetinu sebevědomí tohoto „černoprdelnického“ svazáka z generace „Husákových dětí“. Jsem toho názoru, že podobná prohlášení jsou naprosto nemístná. A už vůbec od takových nýmandů, jako je Hladík. Zdá se, že tito „žluťáskové“ netuší, která bije. To, co slyší, nejsou žádné fanfáry, nýbrž umíráček pro jejich prohnilou partaj. Tak mladí – a už tak nedoslýchaví!

Pokud si dobře vzpomínám, tak na tomto ministerstvu (MŽP) většina ministrů v minulosti odcházela spíše s ostudou než s pochvalou. Jak tvrdí „zlí jazykové“, Hladíkova předchůdkyně A. Hubáčková prý „pohnojila“, co se dalo. No – a v případě jejího chorobně domýšlivého nástupce, nafoukance P. Hladíka, tomu jistě nebude jinak. Vždyť jde hlavně o ty dotace z EU. Proč by se tam lidovci tak „rvali“, že jim v tom ani „stopka“ od M. Zemana nedokázala zabránit? Dovedu si představit tu tlupu nedočkavých „vyžírek“, které by se rády na tom „napakovaly“.

Ještě před návrhem na jmenování do funkce ministra se P. Hladík dopustil jedné chyby, která se v politice nepromíjí: V předstihu začal slibovat svým „kámošům“ příští výnosná „korýtka“, aniž měl jistotu, že se ministrem stane. Právě tuto skutečnost mu vytkl při pohovoru s ním prezident republiky M. Zeman – kromě nedostatečné odborné způsobilosti. Hladík je totiž vystudovaný specialista na počítače, nikoli na problematiku životního prostředí. K tomu by potřeboval diplom ze zemědělské nebo přírodovědecké fakulty. Ministr sice nemusí být špičkovým odborníkem, ale měl by mít potuchu o tom, čím se má jeho úřad zabývat. To nicméně není případ P. Hladíka. Je to pouze snaživý diletant.

Další Zemanovou výhradou byla téměř nulová publikační činnost tohoto politika. Dokonce i já jsem v jednom ze svých starších článků upozorňoval na to, že si tento brněnský politik založil svůj blog na serveru „Aktuálně.cz“ teprve pár týdnů před krajskými volbami 2020. Prezident M. Zeman měl ovšem na mysli nikoli obvyklou publicistiku, nýbrž odbornou publikační činnost. S tím má potíže většina našich politiků, kteří nejsou žádnými odborníky, ale politickými žvanily na libovolné téma.

O tom, jak si P. Hladík – jistě pod vlivem celkové atmosféry v „prohnilé“ KDU-ČSL – představuje „demokracii“ u nás, to nám v těchto dnech názorně předvedl. Jak nedávno zjistili „investigativci“ ze serveru „iDNES.cz“, zaměstnal tento stále ještě nejmenovaný ministr na MŽP svého bývalého vedoucího kabinetu z brněnského magistrátu - Martina Polívku.

[Nemá tento mladý muž něco společného s hercem Bolkem Polívkou? Vůbec by mě to nepřekvapilo, protože „pražská/brněnská kavárna“ je to pravé ořechové, co dnes Fialova koalice podporuje ze všech sil. Stačí připomenout účast na nedávné demonstraci na podporu gen. P. Pavla v Brně před budovou zdejšího divadla: vedle hejtmana Jana Grolicha (KDU-ČSL) a primátorky Markéty Vaňkové (ODS) se tam objevil i ředitel onoho divadla Martin Glaser, jakož i herci Bolek a Vladimír Polívkové či režisér Břetislav Rychlík.]

Co se týká nového Hladíkova „trafikanta“ na MŽP, nemá prý odpovídající vzdělání. To přece dnes nevadí. Stačí se podívat na „Piráty“, kde většina z oněch politických náměstků má pouze titul „Bc.“ (týká se to i europoslanců). Přesto tento mladý muž dostává za svou nekvalifikovanou práci 70 000 Kč měsíčně. No – neberte to, když vám to dávají, že ano?!

●●●

„Děkuji hostům za jejich názor!“

aneb P. Čech neustále dokazuje, že nic nepochopil…

O pořadu „Historie.cs“ jsem naposledy psal v článku „25. únor v našich dějinách“, který ještě nebyl zveřejněn. Tento pořad má v současnosti tři moderátory: P. Čecha, M. Koldinskou a B. Půtovou. Shodou okolností jsem poslední reprízy tohoto pořadu sledoval a byl jsem nepříjemně překvapen. Bylo to přesně podle hesla: „Každý pes, jiná ves.“

Jedině pořad s moderátorkou M. Koldinskou se týkal aktuálních historických výročí. Tentokrát šlo o 1050. výročí vzniku pražského biskupství. Naopak pořad, moderovaný P. Čechem, byl zaměřen na osudy vojenského prostoru v okolí Neveklova, kde měli za války němečtí okupanti cvičiště zbraní SS. (To s žádným výročím nesouviselo.) Jedině snad téma, které si zvolila B. Půtová, mohlo diváky zaujmout: jednalo se o úlohu WIKIPEDIE v našich podmínkách.

Jak uvádím v již zmíněném článku, který bude nejspíš publikován spolu s tímto textem, dne 25. 2. 2023 byl zařazen na ČT24 další díl „Historie.cs“, týkající se 75. výročí Února 1948. P. Čech se po dlouhé době přidržel toho, co má ve svém pořadu správně sledovat, ale nedělá to: aktuálního výročí z našich dějin. Opět se potvrdilo, že z přítomných hostů byl moderátor odborně nejslabší. Je proto načase, aby se vedení ČT poohlédlo po někom kompetentnějším.

Do názvu tohoto článku (do mezititulku) jsem dal výrok P. Čecha, kterým se loučil se svými hosty dne 11. 2. 2023. Pro diváky, ale zejména pro vedoucí pracovníky ČT uvádím tuto důležitou informaci: Pořad „Historie.cs.“ tady není od toho, aby v něm pozvaní hosté přednášeli své názory na dané téma, nýbrž mají za úkol informovat diváky o zvoleném historickém období a vysvětlovat jednotlivá fakta, případně souvislosti mezi nimi. Jde primárně nikoli o diskusní pořad, ale o pořad vzdělávací.

Bohužel ‒ v tomto směru nedělá ČT již od smrti moderátora V. Kučery skoro nic. Je to velká ostuda a hlavně promarněná šance. Výsledky se jistě dostaví ve velice krátkém čase. Řekl bych, že se již dostavily: diváci (včetně mne) již před nějakou dobou přestali tento pořad sledovat.

27. 2. 2023

‒ RJ ‒

https://pravyprostor.net/?p=156866

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář