Jdi na obsah Jdi na menu
 


Přežijeme? – Ing. Vladimír Veselý

28. 4. 2015

V dnešní, heroické době, čím dál více zavánějící další světovou válkou, je to otázka zcela aktuální. Stále zřetelněji se ukazuje, že člověk, stvořený k něčímu obrazu, není tím nejvhodnějším tvorem pro tuto planetu. Tedy: ani ten vzor nebyl zřejmě tím pravým ořechovým a vyskytly se už i názory, že je si toho sám vědom a připravuje prý nové stvoření ideálního pozemšťana jako kombinaci člověka s počítačem. Kdo to je, ovšem nevím a onen tvůrce se pečlivě tají. Zda žije v podzemí (v pekle), na měsíci (v nebi), či vzdálenějších kosmických tělesech (dalších šesti nebích), nebo tady na Zemi mezi námi, také nevím. A musím přidat, že dosud nikdo neví ono vzletné: „Kdo jsme, odkud jsme přišli a proč jsme tady.“ A co s námi náš „stvořitel“ do budoucna zamýšlí.

Odtud tedy pramení otázka v nadpisu. Nejpravděpodobnější je, že život na Zemi vznikl spontánně, nebo sem byl nějak zanesen v primitivní formě. Vyvíjel se přirozenou cestou soutěže individualit, jak už to příroda umí. Byl zřejmě mnohokrát zdecimován a obnoven, nejspíše darwinovskou cestou. Jeden zásah onoho neznámého autora však byl účelový. Byl sem vnesen inteligentní tvor, schopný nejen práce vyšší kvality, ale přemýšlení a vývoje sama sebe. Tvor schopný být na vrcholu potravinového řetězce, regulujícího dosud vývoj druhů a jejich množství, ale bez predátora, který by reguloval jeho. Nastala tak nerovnováha, jejíž následky známe již z i dnešní historie. Když byly do Austrálie přivezeni králíci a vrabci, museli pak pro nepřítomnost regulujícího predátora být likvidováni drastickými prostředky. Jedním z nich bylo ohrazení zdroje vody, takže tisíce králíků, kteří se k ní seběhli, zemřely u ní žízní. Něco podobného by se bohužel mohlo stát v jiném provedení i v současnosti přemnoženému lidstvu.

Člověk, schopný si uvědomovat na rozdíl od zvířat sám sebe, už nepracuje jen na svém přežití, ale na tom, aby mohl přežívat pohodlněji a v příjemnějším prostředí. Byť to bylo na úkor jiných, včetně svého vlastního druhu. Lidská společnost se tak začala dělit na faraony a feláhy, na šéfy a podřízené, na otrokáře a otroky. A to byl konec všeobecné lidskosti na Zemi. Došlo to tak daleko, že pomocí líbivých hesel o rovnosti a sociální politice se podařilo chamtivým a bezohledným pěti procentům usurpátorů shromáždit ve svých rukách majetek a výsledky práce zbývajících devadesáti pěti procent obyvatel Země a dostat je tak do bídy, nebo monetárního otroctví. Smutné na tom je, že to bylo za pomoci nejméně třiceti procent z oněch pětadevadesáti, kteří kolaborovali s oněmi chamtivci za zaměstnání, pár stříbrných, nebo jiných výhod. Pomáhali jim zotročit své spoluobčany, aniž by si uvědomovali, že i na ně dojde řada, až jako mouřenínové splní svůj úkol. To je nechtěná daň za bezbřehou svobodu v podnikání, která je základem kapitalismu.

Věc ovšem není tak jednoduchá. Do popředí se s tím dere nový problém. Touha po moci, která doprovází zpravidla chamtivost, vede k touze po zničení svých rivalů a získání jejich zdrojů, potažmo nejčastěji přírodních zdrojů energie. To vede odjakživa k touze po válkách, které řeší i problém přelidnění. Nejprve to byly meziměstské války, pak války mezi státy či jejich bloky a v současnosti je na spadnutí válka mezi kontinenty. Kapitalismus, přerostlý do globálního, plánuje své agrese na celý svět. Ta tam je idea spokojeného občana, který pracuje tak, aby přírodě či společnosti vrátil tolik, kolik od nich dostal. Nikoli poctivost, ale chamtivost je ctnost, a co si dokážeš komu vzít silou, je tvoje. Tak se „prokopírovala“ do podvědomí mentalita Čingischánových hord, z nichž mnozí jsou i dnes mezi těmi usurpátorskými pěti procenty. Fungovalo to již v holocaustu, kdy byli likvidováni především ti původní, méně úspěšní, aby nezabírali místo těm „vyvoleným“. Dnes se plánuje likvidace celých západních národů, jako civilizačně změkčilých a v očích usurpátorů nedostatečně průbojných obyvatel Země.

Taktika je následující: Zničit Rusko, které odjakživa překáželo, ať už tím, že konkuruje jako velmoc, nebo že má jinou mentalitu a bohaté přírodní zdroje. S ním i další národy, oplývající přírodními zdroji a levnou pracovní silou i přívětivou přírodou. Těm zničit životní podmínky natolik, aby se obyvatelé vybombardovaných území houfně stěhovali do hostitelských západních států. S nimi pak propašovat bojovníky islámu a jiných agresivních skupin, které pak území ovládnou a místní obyvatelstvo vytlačí, nebo zlikvidují. Spolu s rozvrácením rodinného života, propagací homosexuality a jiných negativních vlivů mají nastolit jejich genocidu podobně jako v holocaustu. Obyvatelé Evropy by měli ztratit svou státní příslušnost a stát se Evropany, po smíšení s imigranty Euroasiaty či Afroeuropany, jako obyvatele Evropy, plnící úlohu původních „banánových“ republik. Docela pěknou úvahu o tom můžete najít na portálu „Protiproud“ Petra Hájka (přes nejasnost, kdo jej financuje a komu ve skutečnosti slouží, když nemá takové obtíže jako jiní rebelové, lze z něj „vyzobat“ i zrnka pravdy) v článku Lubomíra Vylíčila: „Invaze začala“. Je to možná trochu nadnesená vize, ale není tak nemožná. A postrčila mě k této úvaze.

To, co se ve světě teď děje, je velmi promyšlená hra s lidskými osudy. Dlužno říci, i že značně fundovaná. Její „režisér“ má zřejmě k dispozici velké možnosti, až vymykající se těm běžným. Má na provázku téměř všechny vlivné politiky západního světa, až a Rusko, které jako obvykle zlobí, a proto provokuje. Ne že bych Vladimíra Putina musel, ale kdyby ti naši papaláši dělali pro nás to, co dělá on pro svůj národ, byli bychom na tom lépe. I „rudá“ Čína se chová mnohem rozumněji než onen dlouho očekávaný, ale málo povedený „černý prezident“ Martina Lutera Kinga. Při dnešní labilní situaci s rozšířenými atomovými zbraněmi je jen krůček ke zničení – možná i celého světa. To už není jen hra s ohněm, to je existenční záležitost všech. A ti se podle toho nechovají. Proto šance na přežití nás, Čechů, je dosti malá. A jako lidé nemáme šance o mnoho větší…

Proto ten nadpis.

27. 4. 2015

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jak kdo: "dokonce tak, že bourají sochy Budhů v Afghánistánu, či starověké památky v Mosulu, Ninive či Palmýře"

(Libor Čermák, 13. 10. 2015 23:41)

Můžou za islámský zákaz zobrazování bytostí mimozemšťané? pátek 9.10.2015
Jak známo, muslimové mají zakázáno zobrazovat živé postavy a zvláště ty náboženské. Domnívám se, že za tímto podivným zákazem by klidně mohl stát nějaký archeoastronautický aspekt. Je rok 1968 a mezi světovými bestsellery zažívá boom zvláště jeden. Vzpomínky na budoucnost od Ericha von Dänikena. Tento autor v této knize zpopularizoval záhady a zvláště myšlenku, že naše planeta byla v dávných dobách navštívena příslušníky jiných vesmírných civilizací. Od té doby pan Däniken tuto myšlenku stále rozvijí a spolu s ním i další badatelé. Jednou z indicií o této myšlence můžou být nejrůznější záhadné zobrazení bytostí, o kterých nevíme, o koho vlastně šlo. Připomeňme si například podivné sochy na Velikonočním ostrově, četné petroglyfy s bytostmi ze skafandry nebo anténkami na hlavě, mayská, incká, aztécká, egyptská, čínská, polynéská a další zobrazení údajných bohů. A mnoho dalších.
Teď si přestavme, že nějaká vesmírná civilizace, která sem takto tehdy létala, byla před tisíciletími na obdobné civilizační úrovni, jako jsme teď my. Také se jim tam objevil nějaký jejich „däniken“ a také přišel s myšlenkou, že ty jejich prastará zobrazení podivných bytostí budou spíš než bohové nějací cestovatelé z vesmíru. A teď ta civilizace vyspěje na úroveň, že je schopná cestovat vesmírem až k nám. Přistanou a zdejší primitivní společnost je začne považovat za bohy. To se těm astronautům samozřejmě bude hodit do krámu. A tak, aby si zdejší společnost omotali ještě víc kolem prstu, vymyslí jim i nějaké to náboženství.
A teď si vzpomenou, jak že to bylo tenkrát u nich? Když se přišlo na to, že ty jejich dávná zobrazení bohů nejsou žádní bohové, ale astronauti z vesmíru, které jejich předkové jen špatně pochopili. Co když se někdy někdo takový objeví v budoucnu i zde? A tak zkrátka lidem zakázali zobrazovat božstva, aby pravou podstatu původců toho jejich náboženství v budoucnosti neohrožoval žádný případný archeoastronautický badatel.
A tak se tento zákaz například dostal až do Koránu. A dnešní muslimové se jím stále řídí. A to dokonce tak, že bourají sochy Budhů v Afghánistánu, či starověké památky v Mosulu, Ninive či Palmýře. Proč by to tak nemohlo být? Proč by onen zákaz nemohla být jen taktika, aby nebylo tak jednoduché rozpoznat skutečné původce jejich náboženství?

Den flyvende X kommer til Nord-Norge....Spøkelsesflyet i fagerfjell blir komikk

(skeptica.dk, 26. 9. 2015 21:41)

Den flyvende X kommer til Nord-Norge
Det er grunn til å tru at svenske smuglerfly enten med sprit eller våpen, har operert samtidig med russiske “spionfly” seinhøsten 1933.
Den 2. januar 1934 melder avisene at “smuglerflyet” er atter observert over Mosjøen. Den 8. januar melder avisene i Stockholm at “det flyvende lys” ble observert over Nord-Sverige lørdag den 5. januar.
Den 29. januar 1934 melder dagbladet “Tromsø” at “det mystiske fly er et faktum”. Flyet var så sterkt opplyst at man kunne se føreren av flyet. Flyveren var kledd i en vindjakke og var mørkkledd. Spøkelsesflyet har vært observert en rekke steder, også over Tromsø! Folk har vært villige til å avlegge ed på det de har sett. Det ble så ille – også fordi “mystiske skip” var blitt observert i Lyngen – at den norske regjering måtte i knagre tider utnevne en ekspert på saken. Valget faller på premierløytnant Kjær, som ifølge avisene er blitt utnevnt den 26. januar 1934. Mannen er knapt kommet i arbeidet da det blir meldt at det mystiske fly har nødlandet på Fagerfjellet i Målselv den 5. februar 1934. Politimestrene fra Molde til Kirkenes er blitt pålagt å varsle Kjær straks de har observert noe uvanlig. At lensmannen i Målselv måtte varsles, har folk funnet rimelig i Fagerfjell. At politimesteren i Tromsø også ble varslet var også rimelig. Men hvem var det som vaslet “Tidens Tegn” i Oslo om “nødlandinga”, skulle fagerfjellingene gjerne ha visst, for “Tidens Tegn” var just den avisa i Skandinavia som hadde satt seg fore å løyse “de mystiske flys gåte”. Derfor ble alt det som “Tidens Tegn” skrev om saken, ikke bare sakset ut av samtlige interesserte aviser rundt om i verden, men også de mange etterretningsfolk i stormaktenes legasjoner (ambassader) har klippet ut og sendt hjem oversettelser av det “Tidens Tegn” har skrevet.

Hva som nå skjer utenlands, overlater jeg til lesernes fantasi. Men plutselig er Fagerfjell i Målselv midtpunktet for verdens interesse. Fuglelia i Fagerfjell, hvor det ikke var veg, ingen radio, kun én telefon, kommer nå i fokus. Alt som har telt av aktuelle øvrighetspersoner i svarte, grønne og blå uniformer reiser nå til Fuglelia. Folk snakker om at sjøfly har landet i Malangen, Sørreisa og Finnsnes, men det var ikke “mystiske fly”. Bygdas eneste telefon kommer nå til å stå konstant opptatt. Aviser i Oslo og Stockholm vil være de aller første som vil melde alt nytt om saken. Man har snakket om Finnsnes som en Babels forgård. Lensmannen kom. Doktoren kom Ambulanser ble gjort klar, og Tromsø sykehus var i alarmberedskap for å kunne ta imot eventuelle skadete personer uansett hvilken nasjonalitet de var. Til Fagerfjell kom det en russisktalende tolk fra Tromsø. Den eneste som ikke kom var jordmora, har bygdefolket diktet i en sang.
Hva hadde egentlig skjedd?
http://skeptica.dk/artikler/?p=576
...
Spøkelsesflyet i fagerfjell blir komikk
Det skjedde da man skulle undersøke nærmere det flyet som var observert. “Eksperten på spøkelsesfly”, premierløytnant Erling Kjær, og de politifolkene som kom i hans følge har kanskje gått litt hardt fram da de forhørte folk. Hvis hestekarene som kom inn mot bygda ved Rabben-svingene og Magna Berntsen i Fuglelia samtidig hadde sett lyset oppe i fjellet, måtte flyet ha styrtet eller nødlandet oppe i Rambergan oppfor Storlia i Fagerfjellet......

Predátor

(František Růžička, 29. 4. 2015 10:10)

Jen velice krátkou připomínku. Autor v nadpisu statě položil nosnou otázku "Přežijeme?".
Pokud jste pozorně dočetli až do konce, našli jste na konci i jeho odpověď: "Šance nás Čechů na přežití je malá - a jako lidé nemáme šance o mnoho větší".
Takže - nepřežijeme!

S jedinou věcí v textu nesouhlasím. Nedomnívám se, že by proti člověku jeho Stvořitel (já píšu s velkým "S") nenasadil potřebného predátora. Pominu nemoci, plísně, bakterie a všechno to proti životu působící, včetně radioaktivity, a uvedu jen to jediné, co človíček ke svému žití obdržel. Totiž - SVOBODNOU VŮLI". Ta jej přivede ke zkáze, která je v dalších řádcích autorem nastíněna.
Sám sobě se stává predátorem! Což se mu dříve nebo později stane osudným!!! (Nemá nejspíše naději, že by prozřel a poučil se)

František Růžička