Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 19

30. 4. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

* * *

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

 

REDAKCE

●●●

● Chovanec pozastavil projekt přesídlování uprchlíků Generace 21. Uprchlíci chtějí pryč

Ministr vnitra Milan Chovanec dnes dočasně pozastavil projekt Nadačního fondu Generace 21 na přesídlení křesťanských uprchlíků z Iráku. Dalších 25 cizinců, kterým poskytla Česká republika azyl, totiž požádalo o vrácení pasu. Chovanec při dnešní návštěvě Ostravy řekl, že cizinci chtějí opustit Českou republiku a dostat se do jiné evropské země. Hovořil například o Německu či Švédsku. (ParlamentniListy.cz, 1. 4. 2016, 15:15)

─────

To bylo nějakého vychloubání, jak budeme integrovat syrské a irácké křesťany u nás! Uběhlo několik týdnů a všechno je jinak. Copak se těmto křesťanům v poloateistických českých zemích nelíbí? Kvůli křesťanství to asi nebude…

●●●

● Pokuta Altnerovi ČSSD nezruinuje, strana si patrně vezme úvěr

Na částku více než 300 miliónů korun, které má sociální demokracie zaplatit bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi si ČSSD patrně vezme úvěr. Jako nejpravděpodobnější řešení to vidí šéf poslaneckého klubu Roman Sklenák. Pražský městský soud Altnerovi ve čtvrtek přiznal dlužnou částku 18,5 miliónu korun a dalších více než 300 miliónů jako pokutu z prodlení. (Novinky.cz, 1. 4. 2016, 15:53)

─────

Strana, která má takové „chytrolíny“, jako je R. Sklenák, to jistě vyřeší. Bude muset, protože jinak skončí na okraji politického spektra. Na cestu směrem k propadlišti dějin se ČSSD vydala již na svém 38. sjezdu v loňském roce.

●●●

● ČSSD by těsně porazila ANO, tvrdí průzkum

Podle modelu ppm factum by se vítězem voleb stala v březnu ČSSD se ziskem 20 procent hlasů. ANO by v těsném závěsu získalo 19,9 procenta a třetí komunisté 14,9 procenta. TOP 09 průzkum přisuzuje 10,1 procenta, lidovcům 8,2 a ODS sedm procent.  (Novinky.cz, 1. 4. 2016, 14:56, aktualizováno 15:17)

─────

Protože je dnes 1. apríla, je nutno tuto informaci považovat za vtip. Nedávno zveřejněný průzkum uváděl téměř třetinový náskok ANO před ČSSD. Že by se situace tak zázračně změnila téměř přes noc? Tomu může uvěřit jen malé dítě! Nepravděpodobný je rovněž výsledek TOP 09.

●●●

● VÍME PRVNÍ! Premiér Sobotka nečekaně rezignoval na svoji funkci!! Zlomil mu vaz Babiš nebo dluh 320 milionů za spor o Lidový dům!?

Zcela nečekaná zpráva přišla nad ránem ze Strakovy akademie a všechny zasáhla jako blesk z čistého nebe. Předseda vlády Bohumil Sobotka oznámil svou rezignaci! Odůvodnění dosud nebylo zveřejněno! (instory.cz, 1. 4. 2016, 5:00)

─────

Třebaže se jedná o „aprílovou“ zprávu, nelze vyloučit, že k Sobotkově rezignaci skutečně po jeho návratu z USA dojde. Jeho situace je neudržitelná, a proto udělá nejlépe, když předá funkci někomu jinému – alespoň vedení ČSSD. Nabízejí se jména, jako M. Chovanec, M. Hašek nebo Z. Škromach.

●●●

● Iráčtí uprchlíci odjíždějí z Česka do Německa

Skupina 25 křesťanských uprchlíků z Iráku původně ubytovaných v Okrouhlíku u Jihlavy odjíždí do Německa. Uvedla to dnes Česká televize (ČT). Iráčané odmítli azyl v Česku. Martin Frýdl, mluvčí Nadačního fondu Generace 21, který zorganizoval přesídlení již 89 iráckých křesťanů do Česka, už dříve uvedl, že neví, proč tato skupina nechce zůstat v Česku. (deník.cz, 2. 4. 2016, 17:07)

─────

Není nad to, když víme, na čem jsme. Iráckým „křesťanům“ ani tak nešlo o útěk před válečným nebezpečím, jako spíše o to, aby si polepšili. Je to pochopitelné, ale nemuseli z nás dělat blbce. Když jim to Němci trpí, dobře jim tak. Na svou dobročinnost si budou muset najít peníze ve svém rozpočtu. Pokud jich mají tolik, že je mohou rozhazovat plnými hrstmi, nikdo jim v tom nebrání. Nemohou však očekávat, že jejich vstřícnost budeme „dotovat“ my, kteří máme mnohonásobně nižší výdělky a důchody než Němci! Zkrátka: každá sranda něco stojí…

●●●

● I na Sobotku čekali v USA vítači: V St. Paul jej zdravili sokolové, děti s chlebem i obří loutky

Loutkami v nadživotní velikosti, tradičními kroji i chlebem se solí přivítali krajané premiéra Bohuslava Sobotku při návštěvě Sokola v americkém městě St. Paul. Ve státě Minnesota na americkém středozápadě, kde St. Paul leží, dnes žije asi 85 tisíc lidí s českými kořeny, setkání s ministerským předsedou si nenechaly ujít na tři stovky z nich. (Aktuálně.cz, 3. 4. 2016, 0:30)

─────

Chápu naše krajany v daleké Americe, že vítají zástupce vlasti svých prarodičů, avšak lituji je, protože nedomýšlejí, koho to vlastně vítají. Sobotka dnes nereprezentuje ani to málo češství, s nímž se před léty, v porevoluční euforii, představoval v USA bývalý prezident V. Havel. Sobotkovi jsou totiž bližší zájmy různých lobbistů, např. z Hollywoodu či odjinud, než potřeby českých přistěhovalců v USA. Není politikem vlasteneckým, který hájí české zájmy. Je to představitel tzv. nové levice, která žádnou levicí není. Pouze reprezentuje potřebu mít se dobře – hlavně na úkor těch druhých, především daňových poplatníků. To je dnešní politika ČSSD: žít z daní nás všech a z dotací ze státního rozpočtu a EU. Jak jednoduché!  A přece to jde! Raději se ani nebudu ptát, zda Sobotkovi vůbec došlo, proč ho vítají sokolové. Asi netuší, že právě sokolské hnutí tvořilo základní pojítko našich krajanů kdekoli na světě. Navzdory komunistům i jejich normalizačním „klonům“, k nimž Sobotka a jeho generace „Husákových dětí“ patří.

●●●

Ministr Chovanec: Křesťanští uprchlíci mají sedm dní na to, aby opustili Česko
Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) požádal policii, aby využila všech prostředků k vrácení 25 uprchlíků zadržených v Německu zpět do Iráku. Nyní jim běží sedmidenní lhůta, během které mají opustit Česko. (Globe24.cz, 3. 4. 2016, 14:07)

─────

Iráčtí uprchlíci, kteří nebyli spokojeni s naší pohostinností, byli zadrženi v Německu a mají být vráceni zpět. Končí tak jedna mediální bublina. Musíme se připravit na horší varianty. To ještě není konec, ale teprve začátek budoucí islámské expanze do Evropy a také k nám.

●●●

● TO JE SÍLA! Na světě je tajná zpráva o Babišovi! Připravila ji tajná služba a vědělo se o ní před volbami! Proč to nikdo neřekl?

Ministr financí Andrej Babiš je teď osobou, o kterou se zajímá veřejnost i poslanci v Sněmovně. Důvodem je hlavně kauza Čapí hnízdo, která pořád visí ve vzduchu a kterou se sice Babiš snažil obhájit, moc se mu to ale nepovedlo. Navíc teď Svobodné fórum přišlo se šokující tajnou zprávou z prostředí tajné služby. A celou ji vydalo ven... Co v ní je? (Bleskově.cz, 4. 4. 2016, 5:00)

─────

Tato zpráva je na okamžitý odchod A. Babiše nejen z politiky, ale i ze země. Mělo by mu být odejmuto české občanství a měl by skončit ve vězení na doživotí.

●●●

● Doktor Macek setřel Zdeňka Svěráka za členství v KSČ

Spoluzakladatel ODS Miroslav Macek se ve své pravidelné pondělní glose tentokrát věnoval herci Zdeňku Svěrákovi, návštěvě čínského prezidenta Si Ťin-pchinga v České republice a iráckým uprchlíkům, kteří z České republiky prchli do Německa. A nejen jim. (ParlamentniListy.cz, 4. 4. 2016, 14:10)

─────

Jestli někomu z obdivovatelů Z. Svěráka není jasné, proč tento soudruh mohl v období tzv. normalizace dělat to, co jiní jeho soukmenovci nemohli, pak to bylo nejen kvůli jeho členství v KSČ, ale také proto, že jeho nejbližším spolupracovníkem byl jiný spolupracovník, tentokrát s StB. Jeho jméno jistě budete znát: Ladislav Smoljak. Povedená dvojice „cimrmanologů“! Fantasmagorie o J. Cimrmanovi dovolili soudruzi těmto dvěma „géniům“ tvořit jako úlitbu komunistickým bohům, aby tato nevinná zábava pro rádoby intelektuální „elitu“ národa, mohla potvrzovat, jakou tady máme svobodu slova – samozřejmě jen pro vyvolené. Na stejné vlně se vezli i jiní, např. B. Hrabal nebo J. Dietl, který aspoň uměl psát.

●●●

Německo zaskočilo české úřady. Chovanec chce vysvětlení situace kolem uprchlíků
Ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD) bude chtít po německých kolezích vysvětlení, proč si 25 křesťanských uprchlíků z Iráku, kteří odešli z ČR, nechali na svém území. České televizi dnes také řekl, že si nechá vypracovat právní analýzu celé situace a v úterý ji zašle německému ministrovi vnitra. Podle Chovance německá strana měla uprchlíky vrátit do Česka, kde původně požádali o azyl. Rozhodnutí Německa ve věci pokládá za precedentní. (EuroZprávy.cz, 4. 4. 2016, 14:22, aktualizováno 15:45)

─────

Naši vládní troubové si mysleli, že je velmoci budou brát vážně. V tom se ale jako obvykle přepočítali. Němci se k nám budou chovat vždy jako ke svému protektorátu. Kancléřka Čtvrté říše Merkelová (merken = všimnout si) nám to dala jasně najevo. To jen Sobotka a jeho loutková vláda, sloužící zájmům EU, si ničeho nevšimli! Chovanec má pravdu: Němci sami porušují pravidla, jejichž dodržování požadují po jiných! Pokud tak budou pokračovat, budou mít v Německu brzy 50 milionů přivandrovalců z celého světa. Kdo je pak bude živit? Ani státní pokladna SRN není bezedná, i když si to Němci myslí…

●●●

● Karel Gott: Uprchlíci strkají před kameru děti, za nimi jdou mladí muži v moderních ohozech. Amerika nás chce držet ve strachu, abychom nerostli. Ilumináti nedovolí Trumpa
Krátce poté, co ohlásil úspěšný boj s rakovinou mízních uzlin, poskytl Karel Gott rozhovor časopisu Týden, v němž kromě jiného poodhalil svůj názor na ožehavé zahraničně-politické téma dnešní doby – uprchlickou krizi. (ParlamentniListy.cz, 4. 4. 2016, 7:48)

─────

Gott je názorově konzistentní a neříká nic objevného. O zákulisních hráčích světové politiky toho ví dost, protože se celý život pohybuje ve světě a má dostatek informací. Co se týká uprchlické krize, na správné zhodnocení se stačí pozorně dívat a naslouchat. Je to jasné: jedná se o předem připravenou akci, která má za cíl podlomit Evropu jako možného konkurenta příštích supervelmocí. Nejasná je zatím pozice Číny, která aspiruje na roli supervelmoci. Gott se řídí zásadou, že na konci života už není důvod lhát ani sobě, ani ostatním lidem.

●●●

Rozvědka v kauze Čechů unesených v Libanonu zásadně nechybyla, řekl Stropnický
Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) dnes uvedl, že analýza jeho rezortu ukázala, že vojenské zpravodajství v kauze Čechů unesených v Libanonu zásadně nepochybilo. Materiál prý ale naznačuje některé dílčí nedostatky. (EuroZprávy.cz, 4. 4. 2016, 18:18)

─────

Už jsem se bál, že to nebylo v pořádku. Jestli někdo pochybil, pak je to redaktor tohoto serveru, který se nenaučil českému pravopisu. Asi to jeho šéfovi nevadí…

●●●

Zeman zve na oslavy narození Karla IV. evropské panovníky. Ti však odmítají
Na oslavy pořádané k 700. výročí narození Karla IV. pozval prezident Miloš Zeman několik desítek zástupců evropských šlechtických a panovnických rodů. Ti však jeho pozvání z velké části odmítají. Účast zatím potvrdil lucemburský velkovévoda, monacký a lichtenštejnský kníže. Plány na velkolepé oslavy tak dostávají značné trhliny. (Lidovky.cz, 5. 4. 2016, 13:05, aktualizováno 19:45)

─────

Ať to Zeman svěří komunistickému lampasákovi J. Tvrdíkovi. Ten je tak schopný, že to určitě zařídí. Panovníci i světoví politici se budou jenom předhánět, aby mohli do Prahy přijet.

●●●

● Bývalí spolupracovníci StB promluvili ve sněmovně. Uváděli na pravou míru mýty a fakta o Rusku

V Poslanecké sněmovně se v úterý konala debata na téma mýty a fakta o Rusku. Panelu se zúčastnili také dva bývalí spolupracovníci státní bezpečnosti Martin Koller a Oskar Krejčí. Událost organizoval proruský Institut slovanských strategických studií. (www.ihned.cz, 5. 4. 2016, 21:10)

─────

Je to vrchol politické perverze, aby v Poslanecké sněmovně, této navýsost demokratické instituci, se mohli producírovat a hovořit bývalí spolupracovníci StB: O. Krejčí, M. Koller a Z. Zbořil. Je to nejen nesoudnost těchto pánů-soudruhů, ale především ostuda demokraticky zvolených představitelů našeho parlamentu. Političtí vězni komunistického režimu se musejí obracet v hrobě!

●●●

● Škromach: Budeme šetřit na volbách, musíme být aktivnější
ČSSD bude muset kvůli platbě bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi za právní služby v případu Lidového domu šetřit na provozu i kampani na podzimní krajské a senátní volby, ve které více využije aktivitu kandidátů a funkcionářů. Před jednáním grémia strany, které nyní hledá alternativy řešení povinnosti uhradit Altnerovi 337 milionů korun, to novinářům řekl místopředseda Senátu Zdeněk Škromach. (Týden.cz, 6. 4. 2016, 9:17)

─────

Škromach patří k dlouholetým, zkušeným politikům ČSSD. Je to jeden z těch, kteří by mohli převzít vedení strany poté, kdy zkompromitovaný B. Sobotka odstoupí.

●●●

● Právník Monsport má ve firmách na Samoe akcie za dvě miliardy
Známý právník Josef Monsport je ve dvou firmách registrovaných na ostrově Samoa držitelem akcií v hodnotě 100 milionů dolarů (2,37 miliardy Kč), napsalo na svém webu České centrum pro investigativní žurnalistiku. Vyplývá to podle něj z uniklých materiálů právnické společnosti Mossack Fonseca, které jsou základem kauzy Panamských dokumentů (Panama Papers) týkající se utajených převodů peněz do daňových rájů. Monsport deníku Právo řekl, že se Samoou neměl nikdy nic společného. ‒ Monsport v době komunistického režimu pracoval jako prokurátor, podílel se tehdy na pronásledování členů Jazzové sekce. Po revoluci zastupoval jako advokát například Borise Vostrého z Harvardských fondů nebo bývalého ministra obrany Martina Bartáka, kterého soud předloni osvobodil v kauze nákupu aut Tatra pro českou armádu. (Týden.cz, 7. 4. 2016, 8:12)

─────

Taky jeden z těch, u nichž je advokacie tak výnosný byznys, že si stačil nahrabat miliardy. Ptáček k pohledání – a ty jeho kontakty s politiky jistě nebudou náhodné. Zavřít a majetek zkonfiskovat!

●●●

● Program přesidlování křesťanů z Iráku končí. Neplnil účel, řekl Chovanec
Ministr vnitra Milan Chovanec oznámil, že program přesidlování křesťanských běženců, který v České republice uskutečňoval Nadační fond Generace 21, bez náhrady končí. „Není možné podporovat projekt, který neplní svůj účel,“ uvedl Chovanec. (Týden.cz, 7. 4. 2016, 13:35)

─────

Zase jedna mediální bublina, která splaskla. Kolik jich už bylo, to si ani netroufám odhadovat…

●●●

● Tvrdík je nový šéfem fotbalové Slavie

Jaroslav Tvrdík bude novým předsedou představenstva fotbalové Slavie, informovala v prohlášení společnost CEFC. Pražský klub má tak po pondělní rezignaci Jiřího Šimáněho opět nového šéfa. Tvrdík v klubu zastupuje čínskou společnost CEFC, čili většinového vlastníka. (Echo24.cz, 7. 4. 2016)

─────

Tvrdík se konečně dočkal. Dostal takovou trafiku, že by mu to všichni mohli závidět. Je však obava, aby při svých manažerských „schopnostech“ nepřivedl Slavii na buben.

●●●

● Policii poslal na FAMU Komorousův důstojník, šéfa útvaru může stát návštěva na akademické půdě místo

Policejní návštěvu na FAMU kvůli vyvěšené tibetské vlajce inicioval vysoký důstojník z Útvaru pro ochranu ústavních činitelů. Podle týdeníku Respekt celý incident možná bude stát hlavu šéfa Útvaru pro ochranu ústavních činitelů Jiřího Komorouse. Ačkoliv na akademické půdě může policie zasahovat jako kdekoliv jinde, dala svým zákrokem příliš najevo, že jí pohrdá a je pro ni prioritnější spokojenost čínských delegátů. (Aktuálně.cz, 8. 4. 2016, 14:15)

─────

Komorous je starý estébák. Jak je možné, že u Policie ČR stále pracuje? Tady žádný lustrační zákon neplatí? Nebo platí jen pro někoho?

●●●

● Gotwaldovská vizáž policejního prezidenta

Ministr vnitra Milan Chovanec se od loňského roku snaží vystupovat jako silný a rozhodný muž, který má pod kontrolou všechny uprchlíky, kteří k nám nechtějí. Větší pozornost by ale možná měl zaměřit také přímo do svého resortu a minimálně zjistit, jestli gottwaldovská vizáž policejního prezidenta nemá náhodou víc společného s jeho choutkami než fyzickými rysy. (Echo24.cz, 8. 4. 2016)

─────

Tupý výraz obličeje pana (či spíše soudruha, protože jistě pochází ze spolehlivé komunistické rodiny) policejního prezidenta T. Tuhého dává za pravdu redaktoru Janu Dražanovi. Řeknete si: prezident jako prezident! Domnívám se, že Tuhý je na tom hůř než Gottwald. Ten patřil k dělnickým vůdcům, kteří se do své pozice vypracovali vlastními silami i s pomocí „tatíčka“ Josefa Stalina. Tuhý má za sebou jen absolventa plzeňských práv v hodnosti bakaláře – ministra vnitra M. Chovance. S tím žádnou díru do světa neudělá! K „choutkám“ soudruha Tuhého patří jeho obliba kožených oděvních svršků: podobnou úchylku měli nacisté a estébáci. – Poznámka pro pana redaktora: chyba ve slově „gotwaldovská“ v nadpisu svědčí o tom, co je dnes naprosto zjevné, že totiž naše nejmladší generace novinářů se toho ve škole moc nenaučila!

●●●

● Babiš čte dětem a láká k práci na ministerstvu financí

Andrej Babiš jako hodný strejda předčítající dětem pohádky. Tak se ministr financí a majitel Agrofertu prezentuje na snímku, kde skupince dětí zaměstnanců ministerstva čte z knížky. „Pojďte pracovat na MF, pokud máte děti,“ vyzývá Babiš možná kvůli množícím se odchodům osob s resortem financí spjatých. (Echo24.cz, 8. 4. 2016)

─────

Babiš nás nestačí udivovat vším, co dělá. Ne proto, že by byl tak geniální, ale svou prostoduchostí. Jeho pózu hodného strýčka mu opravdu mohou uvěřit jen nevinné děti, které ještě o nástrahách života nic nevědí. Teprve za dvě desítky let poznají, zač je toho „babišovský“ loket. Babiš se po Havlovi stává dalším „kýčem“ našeho vývoje po listopadu 1989. Doufejme, že kýčem posledním…

●●●

● Češi přestanou vymírat, změní ale barvu pleti. Do roku 2060 mají do Česka přijít asi dva miliony migrantů

Za padesát let se česká populace obarví. Alespoň podle současné projekce Eurostatu by kolem roku 2060 mohly v republice žít necelé dva miliony cizinců, čtyřikrát více než nyní. Podle demografů Evropské unie by k uvedenému datu do celé Evropy mělo přijít 55 milionů lidí z jiných zemí. (ihned.cz, 8. 4. 2016, 21:50)

─────

Tak to naplánovali soudruzi z Bruselu v naivní víře, že Evropa a svět ještě v té době budou existovat. Obávám se, že nebudou. Sociální inženýři z EU se sami usvědčují ze lži: současná migrace je úmyslná a řízená – evropskými politiky.

●●●

ČSSD schválila úvěr na dluh 337 milionů, propuštění se dotkne 22 lidí

Širší vedení ČSSD schválilo úvěr, aby mohlo zaplatit dluh advokátu Zdeňku Altnerovi ve výši 337 milionů korun. Propouštění se dotkne 22 lidí, řekl premiér Bohuslav Sobotka novinářům. Za úvěr bance bude sociální demokracie ručit svým sídlem, Lidovým domem v centru Prahy, který jí advokát Altner pomohl získat zpět. (iDNES.cz, 9. 4. 2016, 11:23, aktualizováno 12:07)

─────

Jako první by měl být propuštěn B. Sobotka – bez odstupného!

●●●

● Chovanec k migraci: Politická korektnost je zhoubou Evropy
Kvóty na migranty si v Bruselu někdo vysnil a zapomněl, že lidé mají vůli a nikdo je za nohu na území státu neudrží, řekl v rozhovoru pro Právo ministr vnitra Milan Chovanec (ČSSD). (Novinky.cz, 9. 4. 2016, 16:19)

─────

Chovanec je první ze Sobotkovy vlády, kdo vidí věci zcela realisticky. Je to příští premiér, i když se to zatím nezdá. Politicky roste a je to na něm vidět. Teď jde o to, aby byl Sobotka co nejdříve ze své funkce vypoklonkován.

●●●

● Prezidentův mluvčí Ovčáček ustřelil: Kritiku Zemana na Andělech přirovnal k antichartě
Lenka Dusilová (40) využila příležitosti a ostře zkritizovala prezidenta Miloše Zemana (71) během přímého přenosu na cenách Anděl 2015. A další se přidali. Reakce hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka (37) na sebe nenechala dlouho čekat. Zpěváky přirovnal k umělcům, kteří v roce 1977 v Národním divadle odsoudili signatáře Charty 77. - Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček se obratem začal bít za čest svého šéfa. Angažovaní umělci se objevují v každé době. Ať už jde o rok 1948, 1977 nebo 2016. Třeba opět uspořádají seanci v Národním divadle a budou podepisovat prezenční listinu,“ sdělil Blesk.cz ještě během přenosu. (Blesk.cz, 10. 4. 2016, 5:00)

─────

Prezidentův mluvčí Ovčáček možná „přestřelil“, jak soudí novinářští veleduchové z bulvárního Blesku, avšak připomněl něco, co bychom měli mít na paměti stále: podléhání našich umělců i „umělců“ politickým tlakům, manipulaci a lobbistickým zájmům některých politických stran a skupin mocných „hybatelů“ dějin. Zejména mladá generace o tom nic neví, protože ji to nezajímá. O to je náchylnější nechat se manipulovat sdělovacími prostředky a těmi, kdo je „sponzorují“.

Je užitečné připomenout si jména těch „umělců“, kteří v době únorové vládní krize 1948 agitovali pro „vítězství pracujícího lidu nad reakcí“. Prohlášení pod titulkem „Kupředu, zpátky ni krok“ zveřejnilo komunistické Rudé právo dne 25. 2. 1948. Podepsalo jej 153 osob: Karel Ančerl, Zdeněk Ančík, Vladěk Antušek, Emil Axman, Gustav Bareš, Felix Bartoš, Dr. Theodor Bartošek, Miroslav Barvík, prof. Ing. Adolf Benš, Ladislav Boháč, Pavel Bojar, Emil Bolek, Ing. Vlastimil Borek, Vladimír Borský, Marie Burešová, Emil František Burian, Dr. Václav Čejchan, Ing. Antonín Černý, Lumír Čivrný, Dr. Vladimír Denkstein, Miloslav Disman, Václav Dobiáš, Jan Drda, Dr. Jaroslav Drtina, Antonín Dvořák, Miloslav Fábera, Gusta Fučíková, Jiří Frejka, František Filipovský, prof. Alois Fišárek, Jaroslav Frey, Josef Gabriel, Jarmila Glazarová, František Götz, František Gross, Josef Gruss, Jiří Hájek, MUDr. Vladimír Haškovec, Dr. Bohuslav Havránek, Dr. Vlasta Hilská-Průšková, Dr. Antonín Hobza, Dr. Adolf Hoffmeister, Ing. A. A. Hoch, Vladimír Holan, Míra Holzbachová, Antonín Holzinger, Ing. Karel Honzík, Jindřich Honzl, Jan Hostan, František Jirousek, František Jungmann, Jaroslav Kabeš, František Kaláb, Dr. Arnošt Kolman, Petr Konečný, Dr. Jan Kopecký, Václav Kopecký, Jiří Kotalík, Pravoslav Kotík, Ladislav Koubek, Ing. Dr. Jiří Koťátko, Marie Koťátková, Ing. Miroslav Kouřil, Dr. Vincenc Kramář, Otomar Krejča, Ing. Jiří Kroha, Antonín Kurš, Václav Lacina, Bohuslav Laštovička, Karel Lidický, Dr. Jan Loriš, Dr. Jiří Jahn, Emanuel Jánský, Bohumil Machník, Marie Majerová, Dr. Jan Malík, Bohumil Mathesius, Dr. Jan Mukařovský, Josef Munclinger, Miloš Nedbal, František Nechvátal, Dr. Zdeněk Nejedlý, Stanislav Neumann, Vítězslav Nezval, Jan Noha, Dr. Miloslav Novotný, Dr. Miloš Netoušek, Karel Nový, Stanislav Lom, Mirko Očadlík, Ivan Olbracht, Ota Ornest, Arnošt Paderlík, Dr. Jan Pachta, Karel Palouš, Dr. Vladimír Procházka, Dr. Jaromír Pečírka, Ladislav Pešek, Jan Pilař, Jindřich Plachta, Aleš Podhorský, Ing. Jaroslav Pokorný, Jaroslav Pokorný, Jiří Pravda, Jaroslav Průcha, Dr. Jaroslav Průšek, Evžen Penninger, Božena Půlpánová, Marie Pujmanová, Václav Rabas, František Rachlík, Dr. Ladislav Rieger, Ing. Zdeněk Ressmann, Marie Rosůlková, Josef Rybák, Václav Řezáč, Jan Seidl, Jindřich Severa, Jiří Síla, Lola Skrbková, Jan Sládek, prof. Pavel Smetana, Josef Stanislav, Karel Steklý, Jarmila Svatá, Antonín Sychra, prof. Vladimír Sychrava, Jožka Šaršeová, Jan Škoda, Ladislav Štoll, Vladimír Šmeral, MUDr. Bohumil Špaček, Jiřina Štěpničková, Jiří Taufer, Vojtěch Tittelbach, Josef Toman, Miroslava Tomanová, Dr. Miloslav Valouch, MUDr. Ludmila Vančurová, Václav Vaňátko, JUDr. Václav Vaněček, Jan Vaněk, Bedřich Vaníček, Otakar Vávra, Géza Včelička, František Vnouček, Eva Vrchlická, Václav Vydra ml., Dr. K. M. Walló, Dr. Vilém Závada, Jan Zázvorka, Otakar Zich.

Jména signatářů tzv. Anticharty z ledna 1977 si lze přečíst ZDE. (Viz rubrika SN v PDF ke stažení – Charta 77 a tzv. antichartisté.)

●●●

Jestli měli policisté pokyn stranit Číňanům, odstoupím, řekl Chovanec
Ministr vnitra Milan Chovanec prohlásil, že pokud policie během návštěvy čínského prezidenta měla pokyn stranit čínským demonstrantům v ulicích, odstoupí ze své funkce. Uvedl to v pořadu Partie na Primě. Policie čelí kritice kvůli svému postupu během návštěvy Si Ťin-pchinga v Praze. (iDNES, 10. 4. 2016, 12:17)

─────

Chovanec je první z ministrů Sobotkovy vlády, který nabídl rezignaci. Spíš bychom ji očekávali od Sobotky, který je za všechno zodpovědný. Chovanec zřejmě vadí těm, kteří by rádi slabého premiéra Sobotku udrželi ve funkci, protože na něj stačí zatlačit a on ustoupí. Zatím pokaždé…

●●●

Babišovi věřím. V případu Čapího hnízda nevidím žádný problém, říká ministr spravedlnosti Pelikán
Při návštěvě čínského prezidenta policie podle ministra spravedlnosti Roberta Pelikána neselhala. – „To, že někam přijdou nějací policisté v civilu a nesprávně se ptají, proč tam visí tibetská vlajka, je chyba, ale není to selhání policie jako celku," říká Pelikán v rozhovoru pro časopis Respekt. - A důvěru má ministr spravedlnosti i v šéfa svého hnutí Andreje Babiše, respektive v jeho vysvětlení dotačního podvodu v kauze Čapí hnízdo. (ihned.cz, 10. 4. 2016, 16:01, aktualizováno 16:22)

─────

Hnutí ANO 2011 se pod vedením „velekněze“ A. Babiše změnilo v nové náboženství. Není třeba vědět, stačí jen věřit veleknězi. Jak jednoduché! Všechno je v pořádku, jedeme dál…

●●●

Poslanecký klub ANO se rozrostl, přijal odpadlíka z TOP 09 Turečka

Poslanecký klub hnutí ANO přijal v úterý do svých řad odpadlíka z TOP 09, poslance Karla Turečka. Dříve byl i členem KDU-ČSL, odkud s Miroslavem Kalouskem odešel do TOP 09. Ve straně se ale prý necítil dobře a opustil ji, nedávno ho poslanecký klub TOP 09 vyloučil. ANO má teď 48 poslanců, o dva méně než ČSSD. (iDNES.cz, 12. 4. 2016, 13:43)

─────

Oduševnělý výraz tohoto politického odpadlíka (přeběhlíka, nebo snad politického turisty?) napovídá, že lidové úsloví o tom, že „poturčenec horší Turka“, je pravdivé. Zvláště když se jmenuje Tureček! Bude to velká posila mezi dalšími oduševnělými tvářemi hnutí ANO 2011. Na Babiše ovšem zatím nikdo nemá!

●●●

Sobotka: Migrační cesty se změní. Uprchlíci do Evropy zamíří z Libye

Evropská unie i Severoatlantická aliance by se podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) měly připravit na možnou změnu migračních tras do Evropy. Posílit by se měla zejména ostraha na moři mezi Itálií a Libyí, kde si dovede představit i operaci NATO. (Lidovky.cz, 12. 4. 2016, 15:19)

─────

Sobotka si zahrál na „vizionáře“ a objevil Ameriku. Prozradil nám to, co každý rozumně uvažující člověk už dávno ví. Poté, kdy takoví chytrolíni, jako je Sobotka, uzavřeli migrantům cestu před Balkán, budou hledat jiné cesty. Samozřejmě jednou z nich je trasa z Libye do Itálie. Proto asi budují Rakušané plot na hranici s Itálií, že ano? Děkujeme Sobotkovi, že nám poodhalil roušku tajemství. Bez něho bychom to nevěděli. Sobotka se znovu projevil jako nekompetentní trouba. Je nejvyšší čas, aby odešel a šel se živit něčím jiným, než je politika!

●●●

● Vicepremiér Bělobrádek byl na audienci u papeže. Mluvili nejen o uprchlících
Místopředseda vlády pro vědu a výzkum Pavel Bělobrádek dnes zahájil pracovní návštěvu Vatikánu. Setkal se mimo jiné s arcibiskupem Paulem Gallagherem a kardinálem Pietrem Parolinem. Hlavními tématy jednání byla migrace či zapojení církve do projektů ve školství či vědě. ČTK o tom informoval Úřad vlády ČR. (ParlamentniListy.cz, 13. 4. 2016, 19:28)

─────

Teď už jenom čekám, že příště pojede pozvat papeže k návštěvě ČR sám veliký A. Babiš. Ani se nedivím papeži Františkovi, že se mu k ateistickým Čecháčkům nechce.

●●●

● ČSSD Altnerovi 337 miliónů nezaplatí. Čeká na Nejvyšší soud
Sociální demokracii o čtvrteční půlnoci vyprší lhůta, do které má podle rozhodnutí městského soudu v Praze zaplatit bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi 337 miliónů korun. Peníze však Altnerovi nezaplatí a počká si, až Nejvyšší soud rozhodne o její žádosti na odklad výkonu rozhodnutí. (Novinky.cz, 14. 4. 2016, 11:25, aktualizováno 11:36)

─────

To je řešení po „sobotkovsku“. Když mohli socdemáci čekat 16 let, nějaký ten měsíc navíc už vadit nebude. Následky strana pozná při letošních volbách. Nebude to nic veselého…

●●●

● Jourová: Doufám, že lidem nebude pojem Brusel znít jako dříve Moskva
Eurokomisařka pro spravedlnost Věra Jourová třetí dubnový pátek  v pořadu Interview ČT24 uvedla, že se jí nelíbí názory, jež v Česku uvádějí Brusel jako synonymum dřívější Moskvy, která nám diktovala. Věře Jourové se nelíbí ještě další skutečnosti. (prvnízprávy.cz, 16. 4. 2015, 10:01)

─────

Už se dávno stalo. Ve SN v tomto smyslu píšeme nejméně deset let…

●●●

● Czechie Českům

Svévole, s níž ministerstvo zahraničních věcí prosazuje „nový název“ státu, je posledním příznakem toho, že Česká republika v zahraniční politice neví, co činí. Snaží se kodifikovat Zemanův rozmar, ale podtrhuje naše potíže s totožností. (Deník Referendum, 15. 4., 2016, 11:38)

─────

Jakub Patočka, autor tohoto článku, je jedním z mála dosud přemýšlejících českých novinářů. Jeho úvaha je naprosto správná. Snad proto, že věci „vidí“ z větší dálky ‒  z Moravy. Ten odstup je vždy důležitý: jinak nevidíme buď vůbec nic, nebo zkresleně. Jedině správné názvy – historicky i logicky – jsou: Česká republika a České země; v anglické verzi Czechlands. Všechno ostatní jsou názvy okleštěného území původních zemí Koruny české. (Za vznik tohoto označení můžeme poděkovat Karlu IV., od jehož narození letos uplyne 700 let.) Co se týká L. Zaorálka, tento trapný „politik“ Sobotkovy-Babišovy vlády by se chtěl aspoň něčím zapsat do našich polistopadových dějin. Má smůlu: zahraniční politika to nebude. Do našich letopisů se zapíše nejspíše tím, že „zradil Zemana při prezidentské volbě v roce 2003“. Prosazováním výsledků „jazykovědného kutilství“ M. Zemana tuto svou vinu neodčiní. Jen připomenu, že na počátku 50. let 20. století si zahrál na odborníka z oblasti jazykovědy také „báťuška“ J. V. Stalin – za trapného mlčení skutečných odborníků, kteří se báli, že by mohli skončit v gulagu…

●●●

● Lídrem ČSSD pro volby v Moravskoslezském kraji bude hejtman Novák
Eurokomisařka pro spravedlnost Věra Jourová třetí dubnový pátek  v pořadu Interview ČT24 uvedla, že se jí nelíbí názory, jež v Česku uvádějí Brusel jako synonymum dřívější Moskvy, která nám diktovala. Věře Jourové se nelíbí ještě další skutečnosti. (Novinky.cz, 17. 4. 2015, 10:05)

─────

Komu není rady, tomu není pomoci. To platí i v tomto případě. ČSSD nemá koho nabídnout, protože žádné osobnosti nemá.

●●●

● Dluhy by se měly platit, zní od babišovců ke kauze Altner

Pravomocná rozhodnutí soudu by se měla respektovat, uvedli na úterní tiskové konferenci členové hnutí ANO. Naráželi tak na to, že jejich koaliční partner ČSSD ani přes pravomocné rozhodnutí soudu nezaplatil bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi dluh ve výši 338 miliónů korun. (Novinky.cz, 19. 4. 2016, 13:58, aktualizováno 14:17)

─────

Tentokrát má hnutí ANO 2011 pravdu. Chce-li ČSSD budovat právní stát, nemůže se chovat tak, jak to momentálně předvádí Sobotkovo vedení strany. Prohlášení poslanců ANO může být začátkem konce současné vládní koalice. Pravděpodobně jím bude, protože předčasné volby jsou v zájmu nikoli ČSSD, nýbrž právě hnutí ANO 2011. Čím dříve se tak stane, tím vyšší bude volební zisk…

●●●

ČSSD by ve volbách dostihla Babiše, polepšili si i lidovci a TOP09
Pokud by se dnes konaly volby, vyhrálo by je se ziskem 27 procent hnutí ANO, ČSSD by však získala jen o půl procentního bodu méně. Vyplývá to z volebního modelu CVVM. Posílily také TOP 09 a KDU-ČSL. (iDNES.cz, 21. 4. 2016, 17:58)

─────

Zázraky se dějí! Nevěříte? Ani já nevěřím tomu, že by ČSSD dohnala hnutí ANO ve volebních preferencích. Jediné realistické číslo patří komunistům, kteří se drží na svých 11-14 procentech – po celou dobu. Na úkor koho „získala“ ČSSD tolik procentních bodů? Odpověď je nasnadě: jednak na úkor KSČM, jednak malých, neparlamentních stran, které ještě nedávno atakovaly pětiprocentní hranici. Kdo se nás to snaží oblbnout? Důvod je jasný: strach ČSSD z debaklu v nadcházejících volbách. K tomu dojde tak jako tak – navzdory „cinknutým“ předvolebním průzkumům.

●●●

● Sněmovna: Stanjura kritizoval absentéry. Jste tu jak kůl v plotě, řekl Sobotkovi

V Poslanecké sněmovně se uskutečnila čtyřiačtyřicátá schůze, na pořadu jednání byly interpelace předsedy vlády. Ve Sněmovně probíhaly už dopoledne, ještě než je přerušil pokus o mimořádné jednání k postupu policistů při návštěvě čínského prezidenta, a rovněž cílily na Čínu. Osamělý premiér hájil před opozicí asijské investice, odpoledne se vyjádřil i ke sporu ČSSD s jejím bývalým advokátem Zdeňkem Altnerem. (čt24, 21. 4. 2016, 17:50)

─────

Stanjura není žádný velký myslitel, avšak v tomto se trefil do „černého“. Sobotka již velmi brzy bude ve stejné situaci jako M. Jakeš v roce 1989. Jeho politický konec se blíží mílovými kroky, třebaže on sám se tváří, jako by vše bylo v nejlepším pořádku. Začíná se bouřit členská základna, která odmítá „baštit“ kaši, kterou navařili straničtí kormidelníci z Lidového domu. Podzimní volby vystaví této straně zdrcující vysvědčení…

●●●

● Helmut Kohl prý hodnotil českou privatizaci: Největší loupež za pět set let
Nynější vláda Bohuslava Sobotky by neměla pro živnostníky dělat vůbec nic, to by bylo nejlepší. V reakci na administrativní zátěž, která se v poslední době na podnikatele a živnostníky valí, to říká bývalý náměstek ministra průmyslu a obchodu Bedřich Danda. Sám začal podnikat už v lednu 1990, přičemž tvrdil, že nový český soukromník bude muset makat do padnutí, důchod nedůchod, a ne jezdit na výlety jako někteří důchodci z Německa. Po více než čtvrtstoletí na jeho slova dochází. (ParlamentniListy.cz, 22. 4. 2016, 7:28)

─────

Kohl je zkušený politik, jehož slovům lze věřit. Hodnocení tzv. privatizace z 90. let 20. století je přesné. Někdo také říká, že šlo o loupež za bílého dne. Nutno připomenout, že na počátku tohoto masového rozkrádání hodnot, které byly vytvořeny miliony občanů tohoto státu, byla tzv. kuponová privatizace. Její smysl byl jediný: učinit z každého, kdo si „koupil“ za 1000 Kčs „majetek nás všech“, spoluviníka této krádeže. Vinni jsme všichni, a tudíž musíme mlčet. Ty miliony a miliardy získali pouze někteří vyvolenci, kteří měli informace a vstupní kapitál…

●●●

Báseň pro tento den: Kudy chodil, tudy krad’, sociální demokrat
Nekorektní poezie Reflexu pokračuje i o víkendu. Dnes si přečtěte verše šéfredaktora Marka Stoniše, kterého inspiroval Bohuslav Sobotka.(Reflex, 23. 4. 2016, 18:00)

Marek Stoniš

Ten náš premiér ...

Žena křičí: Bohouši,
nemám dům a zahradu!
Co kdybys zneužil
poslaneckou náhradu?

Kudy chodil, tudy krad’,
sociální demokrat.

Žena křičí: Bohouši!
Nemám zlato, nemám prachy.
A můj manžel, to je vůl!
Neboj, mámo, neroň slzy,
dosti bude všeho brzy.
Na severu prodám byty,
na severu prodám důl!

Kudy chodil, tudy krad’,
sociální demokrat.

Žena křičí: Bohouši!
Mám byt, mám zahradu.
Mám zlato, i prachy mám.
Ale ty budeš vzduch,
jestli zaplatíš
Altnerovi dluh!

Kudy chodil, tudy krad’,
sociální demokrat.

Proč mě nikdo nemá rád? Protože jsem sociální demokrat?

Ne, ne, Bohoušku,
protože jsi krad’!

─────

Tak tady by byl jakýkoli komentář zbytečný. Pan premiér se může dmout pýchou nad tím, že se stal objektem uměleckého zpracování.

●●●

Moravané odmítají Czechii. Patří pouze Čechám, znělo na demonstraci v Brně
Na brněnském náměstí Svobody se dnes sešlo asi sto příznivců strany Moravané. Nelíbí se jim změna názvu ČR na Czechia. Podle nich jde o historický název jen pro Čechy. - Podle Moravanů je nynější snaha politiků zbytečná a není potřeba název zkracovat. Hýsek upozorňuje například na další dvouslovné názvy běžně používané, jako jsou Velká Británie, Jižní Afrika či Nový Zéland. Jako případný anglický název navrhuje Czechomoravia či Czechlands. "Podobně jako Netherlands," poznamenal Hýsek. (EuroZprávy.cz, 23. 4. 2016, 18:43)

─────

Dnes už nehrozí případné odtržení Moravy od Čech jako bezprostředně po listopadu 1989. Hýskův návrh je historicky správný a měl by být přijat.

●●●

Blok proti islámu se rozešel s Úsvitem. Nejsou slíbené desítky milionů
Blok proti islámu vypověděl smlouvu s hnutím Úsvit-Národní koalice. Na sociálních sítích to oznámil jeho lídr, entomolog Martin Konvička. Důvodem je podle něj vleklá krize vztahů mezi oběma hnutími. „Úsvit od začátku neplnil sjednané podmínky spolupráce,“ uvedl v prohlášení Konvička. Vedení Úsvitu tvrdí, že o tom nic neví. (iDNES.cz, 25. 4. 2016, 7:44, aktualizováno 8:53)

─────

Jedna kapitola formování politické opozice končí. Jak se dalo čekat, před volbami je třeba udělat všechno pro to, aby kritikové současné vládní politiky neuspěli. Jinak by byl propad koalice ČSSD, hnutí ANO 2011 a KDU-ČSL před nadcházejícími volbami  ještě větší…

●●●

Sobotka letěl za vojáky do Afghánistánu. Zemi vyzval k dalším reformám

Premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) navštívil Afghánistán. Během neděle a pondělí se setkal s českými vojáky na základnách v Bagrámu a Kábulu, afghánským prezidentem Ašrafem Ghaním a vládními představiteli. Česko je podle Sobotky připraveno pomáhat Afghánistánu, předseda vlády ale upozornil, že země musí pokročit ve vnitřních reformách. (iDNES.cz, 25. 4. 2016, 14:16)

─────

Se Sobotkou to musí být dost nahnuté, když se rozhodl „tajně“ odjet do Afghánistánu. To dělají jen bezradní premiéři, když už jim nic jiného nezbývá. Teď si musí dávat pozor, aby na něj někdo nezaútočil kalašnikovem. Na nepřátelském území, kde stále ještě vládne Taliban, by to nebylo nic neobvyklého.

●●●

● Nevýznamná ODS by potřebovala restart. Nic takového ale nevidím, říká její zakladatel Klaus

Zakladatel ODS a její dlouholetý předseda a pozdější prezident Václav Klaus vystoupil s kritikou současné podoby této strany. Klaus si pro svou kritiku zvolil "domácí půdu", tedy institut, který nese jeho jméno a kde v pondělí odpoledne běží seminář s názvem Vzestup a pád české pravice: 25 let ODS. Podle Klause šlo v případě pádu Nečasovy vlády o vítězství "velké protikorupční socialistické revoluce“ nad standardní politikou. (Aktuálně.cz, 25. 4. 2016, 17:33)

─────

Autentické osobnosti, k nimž V. Klaus bezesporu patří, mají tu smůlu, že jejich vnímání ve společnosti není jednoznačné. Spíše společnost rozdělují, než aby ji sjednocovali. Má to své výhody i nevýhody. K těm výhodám patří fakt, že si mohou dovolit říkat i nepříjemné pravdy. Přesně takové, jakou Klaus pronesl na adresu ODS.

●●●

● V Praze se srazila tři policejní auta

Tři policejní vozidla se srazila v pondělí odpoledne v Liberecké ulici na okraji Prahy. Jedna policistka při nehodě utrpěla zranění. Paradoxní je, že posádka ani jednoho z aut nespěchala k žádnému případu. (Novinky.cz, 25. 4. 2016, 19:45)

─────

V poslední době jedna aféra za druhou. A to by někdo rád udělil vyznamenání policejnímu prezidentovi. Za co? Za tu nekonečnou neschopnost, kterou policie dnes a denně předvádí? Co s takovou policií? Rozpustit a vypustit…

●●●

● Firma žaluje stát o 335 miliard. Ohání se podpisem Klause.
Kyperská firma si dělá nárok na stamiliardy za poradenství s výstavbou dálnic. Argumentuje dokumenty údajně podepsanými Václavem Klausem a Ivanem Kočárníkem, které mají dokazovat oprávněnost astronomické pohledávky. Oba bývalí politici to však odmítají. Stát – alespoň prozatím – tahá za delší konec. (Česká pozice, 25. 4. 2016)

─────

Advokát Altner se pod tímto zorným úhlem musí jevit jako úplný břídil. To je dluh hodný tak velkého politického formátu, jakým byl exprezident a zakladatel ODS V. Klaus a jeho věrný souputník I. Kočárník. Kdeže je tomuto soudruhovi konec…?

●●●

● Webové stránky ČSSD napadli hackeři

Webové stránky sociální demokracie byly v úterý dopoledne napadeny hackery. Strana uvedla, že web z bezpečnostních důvodů vypnula. O žádná data údajně nepřišla. (Novinky.cz, 26. 4. 2016, 10:08, aktualizováno 10:38)

─────

Zdá se, že síly zla se spikly, aby zahubily ČSSD. Podaří se jim to? Pokud strana nenajde sílu, aby se zbavila Sobotky, nic jiného než brzký konec ji nečeká.

●●●

● Příští prezident? Podle Jurečky třeba jeho šéf Bělobrádek

S odvážnou myšlenkou vystoupil ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Kandidovat na prezidenta by podle něj mohl šéf jeho strany, vicepremiér Pavel Bělobrádek. Jurečka to uvedl v rozhovoru pro Kauzu dne Rádia Impuls. (Echo24.cz, 26. 4. 2016)

─────

O tom, že je Jurečka trouba k pohledání, se není třeba šířit. Tomu odpovídá i jeho nápad s kandidaturou jeho stranického šéfa Bělobrádka  na úřad prezidenta republiky. Někdo ze zahraničí, kam tak často jezdí, by si to možná přál, ale u voličů šanci nemá. Nejlepší by bylo, kdyby se vrátil ke své původní profesi. Vždyť dodnes je nezapomenutelný jeho výrok, který ho katapultoval do čela KDU-ČSL: „Na každé prase se najde řezník.“ Mohl by nám to předvést v praxi ‒ namísto jalového žvanění o politice.

●●●

Soud zprostil Ševcova viny z útoku na dům Stropnického, ale vyhostil ho

Soud zprostil Igora Ševcova viny z útoku na dům ministra obrany Martina Stropnického. Z obžaloby couvla před vynesením rozsudku i sama žalobkyně, podle ní obžaloba neunesla důkazní břemeno. Za napomáhání při posprejování ruzyňské věznice ale soud ruského studenta potrestal vyhoštěním ze země na dva roky. (iDNES.cz, 27. 4. 2016, 11:01, aktualizováno 13:37)

─────

O čem svědčí výsledek tohoto soudního přelíčení? O naprostém amatérismu těch, kteří pracují u kriminálky, na státním zastupitelství i na soudech. Jak mohl někdo něco takového pustit až k soudnímu projednávání? Buď je to doklad o naprosté neschopnosti výše jmenovaných složek, nebo je to obyčejná politická provokace, kterou následně bude chtít někdo politicky zneužít. Vyhoštění dotyčného ruského anarchisty s piercingem ve rtu a červeně nalakovanými nehty na rukou svědčí spíš pro druhou variantu. Dvacetiletý student, který prý v Rusku protestoval proti „anexi Krymu a Putinově imperialismu“, zřejmě skončí ve vězení v Rusku za to, že se protivil proti stávajícímu režimu současného autokratického vládce.

●●●

● Důchody by příští rok měly růst o 200 korun, shodla se koalice

Špičky vládní ČSSD, ANO a KDU-ČSL se shodly na valorizaci penzí pro příští rok. Mají se v průměru zvýšit o 200 korun. Ve Sněmovně koalice podpoří valorizaci s maximálním limitem 2,7 procenta, informoval premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) na twitteru. Místopředseda lidovců Marian Jurečka novinářům řekl, že nejvýš mohou příští rok důchodci dostat navíc 300 korun. "O přesné částce se bude ještě jednat," uvedl. (E15.cz, 27. 4. 2016, 18:09)

─────

Hlavní viník krize v OKD si chce „koupit“ důchodce před nadcházejícími volbami příslibem dvou stovek. Vládní milionáři, kteří nepohrdnou parlamentními náhradami a vším, co dostávají z peněz daňových poplatníků, by se měli stydět, jsou-li toho schopni. Jejich odtrženost od reality je taková, že nejsou schopni pochopit, jak žijí obyčejní občané, zejména důchodci a mladé rodiny s dětmi. Až nebudou ve volbách zvoleni, dostanou příležitost si to vyzkoušet…

●●●

● Nový soupeř ČSSD? Slovenský miliardář chce koupit Altnerovu pohledávku

Pohledávka na téměř 338 milionů korun, které ČSSD dluží bývalému advokátovi Zdeňku Altnerovi, by mohla změnit vlastníka. Zájem o její odkoupení má slovenský miliardář Pavol Krúpa. Jeho investiční skupina Arca Capital by s ČSSD vedla mnohem tvrdší jednání než právníci Altnera. (iDNES, 28. 4. 2016, 9:47)

─────

Začíná další kapitola likvidace ČSSD a B. Sobotky v přímém přenosu…

●●●

● Děti, hoďte si na Zemana, vybízela slečna z neziskovky školáky. A když jeden odmítl, křičeli na něj, ať vypadne ze třídy

Na internetu se objevila informace o tom, že v jedné pražské škole došlo k útokům na prezidenta Zemana. Tamní děti totiž měly házet kameny na prezidentův portrét, k čemuž je prý vedla pracovnice neziskové organizace. - Podle matky se navíc v páté třídě základní školy s rozšířenou výukou jazyků v pražské Písnici podobné věci dějí dlouhodobě. „Už dávno mi [syn] říkal, že do nich stále hustí jen Havla. Je mi z toho úplně špatně a už chápu, kde se berou ti naši slavní sluníčkáři,“ dodává matka. (ParlamentniListy.cz, 28. 4. 2016, 17:56)

─────

Havlistické orgie dosahují v těchto dnech vrcholu. Jejich vděčným terčem, jako v tomto případě, je prezident M. Zeman. Ne že by byl Zeman bez chyb, avšak to, co se děje, je nejen nevkusné, ale přímo odporné. Taková neúcta k prezidentovi (za pozornosti sdělovacích prostředků, které se na tom přiživují), to tady ještě nebylo. Vždyť ani Havel nebyl bez chyb – a že jich za jeho čtyři prezidentská období bylo až nad hlavu! Vypadá to tak, že neziskové organizace, které žijí z daní nás všech, si tady počínají, jako by pro ně zákony neplatily. Bude třeba se na ně podívat a začít je kvůli takovým excesům zakazovat! Ať si je sponzorují ti, kterým slouží! Je jedno, zda děti házely kameny či něčím jiným. Něco takového je naprosto nepřijatelné. Nebo že by nás už někdo v předstihu připravoval na to, jak to tady bude vypadat, až sem vtrhnou migranti?

●●●

● Aleš Rozehnal: Pět právních bludů premiéra Sobotky
Veřejný nositel autority, kterým premiér bezesporu je, by měl přispívat ke zvyšování právního vědomí občanů a nikoli je podporovat v jejich právním bezvědomí. Obzvláště to platí v případě, má-li právnické vzdělání, píše v textu pro HlídacíPes.org právník Aleš Rozehnal. A vypočítává pět Sobotkových právních bludů pronesených ve čtvrtek před poslanci. (ParlamentniListy.cz, 28. 4. 2016, 12:29)

─────

Sobotka by měl vrátit diplom z právnické fakulty a hned poté podat demisi – jako osoba naprosto nekompetentní, aby mohla řídit tento stát.

●●●

Extremistu Bartoše znovu zadržela policie. Na několika místech probíhají domovní prohlídky

Šéf politické strany Národní demokracie Adam B. Bartoš znovu skončil na policii. Strážci zákona ho zadrželi ve čtvrtek dopoledne. Podle Bartošovy blízké spolupracovnice probíhají domovní prohlídky nejen u Bartoše, ale i v kanceláři strany. Policie informaci nepotvrzuje. ‒ „Policisté na místě neměli nezúčastněnou osobu, bez které domovní prohlídku nelze v zákonném rámci provést. Policisté namísto bezprostředního provedení úkonu okupovali chodbu bytu a odmítli výzvu paní Bartošové a následně i právního zástupce strany Mgr. Timury, aby ihned prostor opustili, čímž se dopustili dalšího porušení zákona. Po několika hodinách začali situaci eskalovat a okolo 12:40 hodin paní Bartošovou spolu s malými plačícími dětmi vykázali z bytu na ulici,“ je uvedeno v prohlášení. (Lidovky.cz, 28. 4. 2016, 18:48)

─────

Již několikáté zatčení A. Bartoše za posledních několik týdnů svědčí o tom, že současný pseudohumanistický režim je v koncích a mele z posledního. Akce se zatčením a domovní prohlídkou je jako „okopírovaná“ podle zatčení a deportace vlastence K. Havlíčka Borovského do Tyrolska z prosince 1851. Včetně těch plačících dětí a manželky. Opravdu to myslí někdo vážně? Zatímco v „právním státě Rakousku“, kde k této politováníhodné události v r. 1851 došlo při dodržení všech předpisů, odehrává se opakování téhož v případě A. Bartoše v podmínkách, které lze jen stěží označit za právní stát. Je to obyčejná svévole, srovnatelná s chováním nacistického Gestapa či komunistické Státní bezpečnosti. Policejní prezident by měl okamžitě odstoupit. Nedávné incidenty během návštěvy čínského prezidenta jsou jen neškodnou selankou ve srovnání s vyslovenou nezákonností, která se odehrává v případě pronásledování tohoto názorového oponenta havlistického režimu pseudodemokratů v čele s premiérem B. Sobotkou. Je to začínající fašismus. Hanba jim!

●●●

● Nová uprchlická trasa vede přes Česko, tvrdí Němci. Zaorálek to popřel

Po uzavření balkánské stezky se zvýšil počet běženců pašovaných do Bavorska přes Česko. Napsal to list Passauer Neue Presse a své tvrzení doložil několika příklady z tohoto týdne. Ministr zahraničí Lubomír Zaorálek ale Novinkám řekl, že nemá informace, že by cesta pašeráků nově vedla přes Česko. Tuzemská policie to stejně jako Zaorálek popřela. (Novinky.cz, 29. 4. 2016, 12:04)

─────

Už to začalo a bude to pokračovat. To jen naši vládní všeználkové, kteří ničemu nerozumí a s ničím si nevědí rady, se tváří, že je všechno v pořádku. Jako obvykle. Vzpomeňme si jen na to, jak se pozdější strůjce pařížských útoků Abdeslam vloni v létě vesele projížděl přes naše území, aniž to někoho znepokojovalo (a na Slovensku dokonce pobýval několik týdnů). V Čechách jsme si na takové věci už zvykli. Nakonec lidem nezbude nic jiného, než aby vzali osud země do vlastních rukou, když se politická reprezentace ukázala být spolkem neschopných nýmandů…

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Jehovah v pytli a kocour v pytli

( Tomáš Koloc, 21. 5. 2016 15:17)

http://blisty.cz/art/52191.html - a) Jehovah a kocour v pytli - 23. 4. 2010 / Tomáš Koloc – blisty.cz/art/52191.html - Sleduji spor o kocoura Mikeše, neskutečně se bavím a zároveň se obohacuji. Vůbec poprvé se mi například stalo, že jsem bezvýhradně souhlasil s článkem Štěpána Kotrby, a to jeho reakcí na celo- a obounárodní (česko-romskou) mikešovskou taškařici. Kromě toho jsem si opravil názor na národního umělce Josefa Ladu, kterého jsem, pozapomenuv od dětství jeho kanonické texty, donedávna pokládal za pouhého tvůrce dojemných vzpomínek ze svého dětství a jím inspirovaných infantilních pohádek, který se jako člověk vyznamenal tím, že se několik let jako spolubydlící dokázal starat o neřáda Haška, a jako malíř tím, že kongeniálně ilustroval jeho Švejka. Když jsem si ale v aparátu článku o zmíněné kauze přečetl těch pár řádek o milých lidech, kteří Mikeše nejdřív pohostí -- a pak ho šoupnou do pytle, zařval jsem smíchy a Josef Lada v mých očích vyrostl. Naprosto chápu, že ten komu je právě šlapáno na kuří oko nemá smysl pro vtipy o bolavých nohách. Když se ale na celou věc podíváme z nadhledu, z této vyhlídky vyplynou dvě základní pravdy, na které uražený pan Miko, ale tak trochu i korektní Jan Čulík, poněkud pozapomněli. Za prvé: Dobrá literatura je svébytná umělecká disciplína, která disponuje nesmrtelností, a ten kdo s ní obcuje pomocí moralizování a politického korigování se podobá mému příteli matematikovi, který, když mu bylo šestnáct, vymyslel, vzav v potaz všechny možné vlivy, vzorec, pomocí něhož se dalo vypočítat, co národní kultura dává národnímu hospodářství, a co mu bere. Za druhé: Pokud už chceme s ČASNOU (toto máchovské slovo by se do dnešní řeči dalo přeložit jako DOČASNOU) platností posuzovat činy či artefakty, musíme je posuzovat v kontextu doby, kdy se udály či vznikly, a nikoli dneškem (tzn. dnem, který už zítra bude včerejškem, což silně relativizuje sám fenomén posuzování). Příkladem je v BL proskribovaná Mary Heimannová, která, v souladu s dnešním pohledem na věc, argumentuje, že meziválečné Československo se mělo chovat lépe ke svým národnostním menšinám, aniž by uvedla jediný příklad země, která by se k nim v té době dokázala chovat líp. Jan Čulík jako ukázku nekorektnosti v historické české literatuře cituje Jana Nerudu, který napsal, že "Jehovah byl bůh zamračený, zlý a mstivý, ukrutný a krvežíznivý, jako celý národ židovský" . Tuto větu ale musíme vnímat: a) v kontextu Nerudova životního příběhu, který byl ve své hmotné rovině jedním velkým kyvadlem mezi amty pražských úvěrových finančníků, vyrostlých z tradice, jež evropským Židům po léta zakazovala věnovat se jinému zaměstnání než finančnictví, a řídkými mecenáši, kteří špatně placeného brilantního a nesmírně pilného literáta co chvíli zachraňovali před vězením pro dlužníky. (Pendant k jeho příběhu je příběh libretisty Prodané nevěsty Karla Sabiny, který v českém prostředí tak dlouho nemohl uživit rodinu, až se dal naverbovat k tajné policii.) b) musíme si uvědomit, že tyto věty byly napsány 65 let před holocaustem, který drastickým způsobem změnil až převrátil způsob náhledu na židovský národ, včetně literárních reflexí. (Způsoby, pomocí nichž se oficiální představitelé státu Izrael snaží tento vývoj opět zvrátit, jsou druhá věc.)

Jehovah v pytli a kocour v pytli b) Jehovah a kocour v pytli

(Tomáš Koloc, 21. 5. 2016 15:16)

b) Některé věty, které před židovským i romským holocaustem zněly naprosto nevinně, znějí dnes možná neospravedlnitelně -- když si neuvědomíme, kdy byly napsány. Možná osvěží, uvedeme-li si pár citátů z dalších čítankových autorů, u nichž by nás ani nenapadlo podezřívat je z rasové, třídní či náboženské nenávisti: Také dráteníka i žida přivítala vždy s laskavou upřímností: byli to vždy ti samí a tudy známí již, jakoby spřáteleni byli s Proškovic rodinou. Jen když jednou do roka se přihodilo, že se toulaví cikáni v sadu ukázali, tu se babička ulekla. Honem vynesla jim jíst ven a říkala: "S užitkem bývá, vyprovodí-li je člověk až na rozcestí." Božena Němcová: Babička (1855) - "A tihle tepicháři z Arménie nebo ze Smyrny přišli za ním, protože se s nimi dovedl tak po zlodějsku domluvit. Oni to jsou velcí gauneři, tihle Arméni; na ty si musí dát pozor i žid." -Karel Čapek: Povídky z druhé kapsy (1929):"Člověče drahá, nejste vy ten Vantoch, co se se mnou v Jevíčku prával, když jsme byli kluci?" "Ja, to budu já, pane Bondy," souhlasil kapitán vážně. "Však mě proto dali z domu do Moravsky Ostravy." "Často jsme se prali. Ale vy jste býval silnější než já," uznával pan Bondy sportovně. "Ja, to jsem byl. Tož vy jste býval takové slabé židáček, pane Bondy. A moc jste dostával na prdel. Moc." "Dostával, to je pravda," rozpomínal se G. H. Bondy pohnutě. "A posaďte se, krajane! To jste hodný, že jste si na mne vzpomněl! Kde jste se tu vzal?" Kapitán van Toch se důstojně usadil do koženého křesla a čepici položil na zem. "Já tu beru svy prázdniny, pane Bondy. Tož tak, že. That's so." "Pamatujete se," nořil se do vzpomínek pan Bondy, "jak jste za mnou křičel: Žide, žide, čert si pro tě přijde --?" Karel Čapek: Válka s mloky (1936) - (Londýnský bohemista, profesor Robert Pynsent, poukazuje na to, že je pozoruhodné, že ve Válce s mloky je viníkem zničení světa, tři roky po nástupu Hitlera k moci židovský kapitalista Bondy. ZDE. Na rozdíl od jiných, potrhlejších úsudků Roberta Pynsenta, s tímto se dá dost obtížně polemizovat. Je to skutečně tak. Pozn. JČ) - Po citátu z autora, který německému židovskému spisovateli Heinrichu Mannovi zachránil život tím, že mu vyjednal občanství předválečné ČSR (tento nesnášenlivý stát byl -- předtím, než byl okousán a zabrán Hitlerovým Německem -- jediným místem, kam se ve Střední Evropě dalo utéct) si nakonec uveďme pasáž, jíž se týká naše nynější kauza (shodou okolností byla napsána ve stejném roce jako Válka s mloky): Jedna z žen udělala vedle sebe místo a zvala Mikeše, aby si sedl k ohni a ohřál se. Povídala, že mu nocleh dají s radostí a o kousek masa že u nich také není nouze. Mikeš jim poděkoval za ochotu, odložil raneček posadil se k ohni. Těšil se, že se zase jednou pořádně ohřeje a dostane do žaludku teplé sousto. Tu se ho obě ženy najednou počaly jedna přes druhou vyptávat, odkud je a kam jde, a když jim chtěl odpovědět, že je Mikeš Šveců z Hrusic, ucítil pojednou, že mu byl hozen zezadu přes hlavu pytel. Chtěl se bránit, ale už bylo pozdě. S hrůzou pozoroval, že je někam odnášen a že se z toho pytle už sotva dostane ven. Potom cítil, že byl hozen do toho vozu na slámu a přikryt těžkými hadry. Ještě zoufale vykřikl: "Babičko!", ale muž jej uhodil a pohrozil mu, že ho zastřelí, jestli ještě mukne. Milé děti, ti lidé byli cikáni! - Josef Lada: Kocour Mikeš (1936).

Jehovah v pytli a kocour v pytli c) Jehovah a kocour v pytli

(Tomáš Koloc, 21. 5. 2016 15:11)

c) Je smutnou pravdou, že etnikum, kterého se týká tento text, už neexistuje; šlo o předválečné české Romy, jejichž populace byla téměř kompletně vyhlazena během holocaustu (historický nesmysl, tradovaný havlisty....) . Přesto mi tato souvislost nezabránila v tom, abych se ze srdce zasmál pasáži, která je po mém soudu silně inspirována stylem Ladova přítele a spolubydlícího Jaroslava Haška. Jsem koneckonců Žid, a vím, že nejlepší vtipy o Židech přinesl do naší rodiny můj strýček přímo z koncentačního tábora ve Wulkově, přičemž si u některých ještě pamatoval situace, v nichž vznikly. Jsem Čech, a přesto mě věta "Přece nebudeme utíkat z každý bitvy jako Češi", která pochází z Hemingwayovy knihy Sbohem armádo, nenutí, abych se zasazoval o odstranění geniálního vypravěče ze školních osnov. Nevím jak to mají jiní, ale já osobně mám pocit, že politická korektnost nejde od srdce Židům, Čechům, a nejspíš ani Romům. Snad za pár let, až překonáme fázi importované politické korektnosti a dostaneme se do fáze upřímné spontánní empatie, se bude výuka česko-romských dějin začínat tím, jak Romové, kteří odešli z Čech Karla IV. do Francie dali svým temperamentem a svou odpovědí na otázku po zemi svého původu ("De Bohéme") vzniknout pojmu, který měl navěky označovat nejen Čechy a Romy, ale i všechny ostatní svobodné lidi, kteří jsou v jakékoli "slušné společnosti" vnímání jako hluboce nekorektní a nezvladatelně hypersociální. Pan Miko se se mnou pak zasměje cikánům, kteří strkají do pytle kocourka Mikeše a Jan Čulík pochopí, že i Romové a Židé mají své nekorektní kanonické texty (a kanonickým textem se stane jen ten text, který vychází z hloubi národních dějin a národního charakteru), a těm židovským se dokonce dodnes učí celá křesťanská civilizace, přestože to v některých pasážích Jehovah mydlí hlava nehlava a jedna genocida pro něj není žádná míra. Někdy si ale říkám, že si tak krásnou pointu snad ani nepřeju, protože to by znamenalo konec vší srandy. Ale on pro nás dobrý Jehovah určitě zase něco vymyslí:-): Jehova to vymyslel: www.topzine.cz/laduv-mikes-nejslavnejsi-cesky-kocour-zustane-ve-skolach - Ladův Mikeš: Nejslavnější český kocour zůstane ve školách Příhody moudrého kocourka Mikeše, který mluví lidskou řečí, ožívají v dětské fantazii již déle než sedmdesát let. Oblíbená pohádková knížka, jejíž první díl poprvé vyšel v roce 1934, proslavila Josefa Ladu i v zahraničí. Přestože Mikeš nerušeně těšil několik generací dětských čtenářů, letos na jaře požadovalo sdružení Roma Realia kvůli údajnému rasistickému podtextu jeho stažení ze škol. Po nesouhlasných projevech v médiích i v řadách samotných Romů sdružení krátce poté požadavek odvolalo. Mělo takové dohadování kvůli pohádce nějaký smysl? (Kocoura Mikeše mohou děti číst v dalších 39 jazycích, Zdroj: archív nakladatelství Albatros) - Mikeš už několik dní putuje krajinou. Shání práci, aby mohl babičce zaplatit rozbitý krajáč. Je znavený chůzí, trápí ho hlad a zima. Jak rád by si odpočinul u dobrých lidí, u nichž by se našlo něco malého k jídlu. V podvečer spatří na kraji lesa zvláštně oblečené osoby, dvě ženy a jednoho muže, sedící u ohně. Důvěřivý kocourek je požádá o nocleh. Nakonec skončí svázaný v pytli ve voze přikrytém plachtou. Na protest si však netroufne ani pípnout. Muž mu totiž vyhrožuje zastřelením. Josef Lada čtenářům vzápětí sděluje, kdo se ke kočičímu hrdinovi tak zle zachoval. „Milé děti, ti lidé byli cikáni.“ Sdružení Roma Realia poslalo v dubnu na ministerstvo školství proti Mikešovi protestní dopis. Lada podle něj problém příliš zobecňuje. Děti si tak utvářejí představu, že všichni Romové jsou zlí a suroví. Zástupci Roma Realia odmítli i samotné pojmenování cikáni jako hanlivé a nevhodné. „Zachraňte kocoura Mikeše“.......

Ba,ba! - jak nato: "Jak získat WiFi heslo pomocí chytré rychlovarné konvice - na vodu samozřejmě!"

(YAK - nakedsecurity.sophos.com, 21. 5. 2016 13:11)

Jak získat WiFi heslo pomocí chytré rychlovarné konvice - na vodu samozřejmě! - (s4ph -[Škola, která tě zasvětí], 20. 11. 2015 18:18) SN:-"- Jak získat WiFi heslo pomocí chytré rychlovarné konvice Autor: s4ph 21.10.2015" - Hackeři vždy šli po našich telefonech, počítačích a autech. Nyní využívají i naše ledničky, smart televizory a dokonce i rychlovarné konvice. [Škola, která tě zasvětí] - Chytré rychlovarné konvice se zdají být mnohem užitečnější - nejen, že si s ní ohřejete vodu na Vaši ranní kávu – pro hackery je takováto konvice výbornou příležitostí, jak porušit zabezpečení bezdrátové sítě.

Kenovi Munroovi, bezpečnostnímu výzkumníku v PenTest Partners se podařilo proniknout do iKettle, která je svými vývojáři označována na jako “první WiFi konvice na světě”, a poté získat domácí WiFi heslo.

Kromě ohřevu vody se pomocí iKettle můžete připojit k domácí WiFi síti. Konvice také disponuje vestavěnou aplikací pro Android a iOS, která umožňuje uživateli zapnout konvici a ohřívat vodu z jiného místa.

Největší bezpečnostní chyba je právě v iKettle aplikaci pro Android, která ukládá WiFi heslo jako základní údaj.

Video: youtube.com Zdroj: https://nakedsecurity.sophos.com/

Aha, to budou ty dodnes cenzurované díly jak chybí, nejen o tom kdo ukradl Mikeše!

(Aha, 21. 5. 2016 12:57)

Aha, to budou ty dodnes cenzurované díly jak chybí, nejen o tom kdo ukradl Mikeše!:

O-kocouru-Mikešovi-1---01-Mikeš-se-u_í-mluvit
O-kocouru-Mikešovi-1---02-Mikeš-na-pouti
O-kocouru-Mikešovi-1---03-Mikeš-na-hruškách
O-kocouru-Mikešovi-1---04-Mikeš-se-ztratil
O-kocouru-Mikešovi-1---05-Mikeš-straší
O-kocouru-Mikešovi-1---06-Mikeš-vypráví-pohádku
O-kocouru-Mikešovi-1---07-Mikeš-u-cirkusu
O-kocouru-Mikešovi-1---08-Jak-Mikeš-zachránil-Bobeše
O-kocouru-Mikešovi-1---09-Pohádka-o-Klikoto_i
O-kocouru-Mikešovi-2---01-cenzurováno/zakázáno - v Izraeli a multikulti závadné!
O-kocouru-Mikešovi-2---02-Babi_ka-vypráví-pohádku
O-kocouru-Mikešovi-2---04-Mikeš-je-doma
O-kocouru-Mikešovi-2---05-Nácíček-nakupuje
O-kocouru-Mikešovi-2---06-cenzurováno/zakázáno - v Izraeli a multikulti závadné!
O-kocouru-Mikešovi-2---07-O-Mikešov_-kouzelné-holi
O-kocouru-Mikešovi-2---08-P_ekvapení-v-Hrusicích
O-kocouru-Mikešovi-2---09-Tajemný-kocourek
O-kocouru-Mikešovi-3---01-Výprava-do-Hrusic
O-kocouru-Mikešovi-3---02-Jak-se-Herodes-uzdravil
O-kocouru-Mikešovi-3---03-Lyšaj_v-sen
O-kocouru-Mikešovi-3---04-cenzurováno/zakázáno - v Izraeli a multikulti závadné!
O-kocouru-Mikešovi-3---05-Pohádka-o-kozlu-Kokešovi
O-kocouru-Mikešovi-3---06-Starosti-s-babi_kou
O-kocouru-Mikešovi-3---07-cenzurováno/zakázáno - v Izraeli a multikulti závadné!
O-kocouru-Mikešovi-3---08-Pepík-Ševců-malířem
O-kocouru-Mikešovi-3---09-cenzurováno/zakázáno - v Izraeli a multikulti závadné! -

Více: pomoc- (šekiM, 18. 5. 2016 16:33)
Veškerým vším a jiným parazitům držících se prorezlého a pelichajícího kožichu arktického kocoura od Borotína, Husic i Horusic je jakákoliv pomoc zcela neúčinná. Tomu už nepomůže ani Vlastenecká fronta... izraelští bratři bez Trika se lstí a klamem Mossad – pobočka Praha hrad – Ovčáček zemanáček! - Aha, takhle to je!!!!!

Odstraňte Ladova Mikeše ze škol, žádají romští aktivisté

( předseda sdružení Romea Zdeněk Ryšavý, ČTK, novinky.cz / Václav Miko x Facebook skupiny „Zachraňte kocoura Mikeše“, 21. 5. 2016 12:46)

předseda sdružení Romea Zdeněk Ryšavý, ČTK, novinky.cz / Václav Miko x Facebook skupiny „Zachraňte kocoura Mikeše“ -
www.novinky.cz/domaci/197545-odstrante-ladova-mikese-ze-skol-zadaji-romsti-aktiviste.html - středa 14. dubna 2010, 15:09 -(Aktualizováno: středa 14. dubna 2010, 18:16 ) - Romští aktivisté se pohoršují nad Josefem Ladou a jeho dílem Kocour Mikeš. Podle nich je v pasáži knihy, kde je Mikeš přepaden, svázán v pytli a hozen do vozu, projev rasizmu. „Milé děti, ti lidé byli cikáni,“ vysvětluje totiž Lada v pohádkové knize, kdo mluvícího kocoura ukradl. Proti aktivitě okamžitě vznikla na Facebooku skupina Zachraňte kocoura Mikeše. Knihy Josefa Lady jsou stále mezi dětmi oblíbené. středa 14. dubna 2010, - Několik romských organizací vyjádřilo kvůli tomu „hluboké znepokojení“ a žádá ministryni školství Miroslavu Kopicovou, aby zamezila propagaci podobné literatury ve školách. Podle nich Lada ve své knize kriminalizuje všechny Romy. „Vedení Roma Realia spolu představiteli Hnutí romského odporu, Aliance romských komunit a Futurum Roma vyjadřují hluboké znepokojení nad opět nekontrolovaným přístupem školství ČR a rasistickým přístupem české kultury,“ uvádí v prohlášení předseda prvního jmenovaného Václav Miko. Informaci o rasistickém podtextu v knize podle svých slov obdržel od jednoho z korespondentů, což jej vyburcovalo k reakci.
Citát, který podle sdružení vede děti k předsudkům ...“Ještě zoufale vykřikl: „Babičko!“, ale muž jej uhodil a pohrozil mu, že ho zastřelí, jestli ještě mukne! Milé děti, ti lidé byli cikáni! -„Takový materiál se dodnes na řadě základních škol používá jako školní pomůcka. Proto považujeme za tragické, že české školství podporuje neustálou nevraživost a vystavuje romské děti výrazným tlakům a ponížení,“ uvedl dále Miko. Pozastavoval se rovněž nad tím, že se v „rasistické pomůcce“, jak Ladovu knihu označil, vůbec vyskytuje výraz cikán. „Je to neakceptovatelné a nespisovné slovo, což v samotném důsledku ignoruje fakt, že tento výraz je Romy považován za krajně nevhodný a pejorativní,“ zlobil se šéf sdružení. Podle něj je to ukázka selhání kontrolních mechanismů ministerstva školství. Zároveň vyzval resort, aby zahájil „veškerá opatření k zamezení používání těchto a podobných materiálů ve školách“. V reakci na informaci vznikla na komunitním serveru Facebook skupiny Zachraňte kocoura Mikeše. Večer měla několik tisíc příznivců.

Návrh je úsměvný - Romské sdružení Romea se od kroků organizace Václava Mika distancuje. Jde prý o jeho aktivitu a rozhodně nemluví za celou komunitu. Jeho návrh týkající se pohádky považuje předseda sdružení Romea Zdeněk Ryšavý za úsměvný. "Nejedná se o názor obecně sdílený romskou komunitou," řekl ČTK Ryšavý.

Jak poslouchat dobře informace z Antarktidy – vysvětluje dr. Kubač: „Poslech krátkovlnného rozhlasu 5.“ na svém blogu! (1)

(Mikeš a MUDr.Petr Kubač , 21. 5. 2016 12:15)

(1) Čtvrtek 19.5. 2016 v 5:16 | Petr | Elektro - Od samého začátku drátového telegrafu byl jeden problém – telegrafisti. (A myši! Všechno sežerou a poserou! -poznámka Mikeš). Kdo jste to zkoušeli - jistě potvrdíte, že není sranda naučit se přijímat morseovku, takže od samého začátku telegrafu byla snaha telegrafisty nahradit nějakým strojem. Jako téměř ve všem v 19 století se "řešení mlhlavě rýsovalo" - proto bych nerad zabíhal do zmatků různých patentý a polopatentů a sporů "kdo byl první", ale to řešení se pro drátový i "bezdrátový" telegraf jmenovalo "dálnopis" . Je docela těžko představítelné, že už v roce 1870 Emile Baudot vymyslel "5 bitový kód", kterým bylo možno zakódovat všechna písmenka a posílat je po drátě podobně jako jdou data dodnes používanými UARTY. Taky ta představa, že máte "mechanický enkodér" který z klapek mačkaných na psacím stroji tento 5 bitový kód vyrobí - je dosti šílená. Stejně šílená je i představa, že máte "mechanický dekodér" který zase z 5 bitů vyrobí písmenka. A taky že ano - první "dálnopisy" vypadaly tak, že měly 5 kláves pro 5 bitů a "dálnopisec" se musel kód naučit z paměti. Tedy jen o něco málo lehčí úkol než morseovka. Nicméně nakonec se "mechanické enkodéry / dekodéry" skutečně podaříly. Jedním z velkých výrobců dálnopisů byla naše Zbrojovka Brno. A budete se divit, ale i já osobně jsem ještě dálnopis zažíl i jako "dálnopisec". Kouzlo bylo v tom že písmenka a číslice sdílely stejné kódy, takže pokud jsem jako "dálnopisec" psal laboratorní výsledky musel jsem neustále mačkat "Shift" na znamení jestli daný kód znamená písmenko, nebo číslici - asi takto : "SODÍK shift 140 shift DRASLÍK shift 5,0 shift CHLORIDY shift 100 shift GLUKOSA shift 6,5" a tak dále a tak podobně - kdykoliv se zmáčkl "shift" v dálnopise zarachotilo jakoby to byla jeho poslední hodinka.Je jasné, okamžikem zavedení "radiotelegrafie" se "dálnopisné firmy" snažily zavést "radiodálnopis" což mělo jistou potíž. Mechanické dekodéry baudotova kódu totiž potřebovaly dva signály jeden jako "jednička" a druhý jako "nula" - tedy na rozdíl od telegrafie nestačilo že "nula" znamená "nevysílá se" - protože stav "nevysílá se" by znamenal, že cívky pohybující mechanickým dekodérem by zůstaly vypnuté. Proto se od meziválečných dob ustavil standard zvaný RTTY "radio teletype" - mechanický enkodér baudotova kódu produkuje dvě frekvence ve slyšitelném pásmu které jsou 300 HZ od sebe vzdálené. Těmito frekvencemi se moduluje AM ( později SSB ) vysílač který přenese danou informaci "éterem" na druhé straně se audio-signál demoduluje a vede se do dálnopisu, kde frekvenční filtry vyfiltrují kdy se vysílá "jednička" a kdy "nula" a podle toho mechanický dekodér rozhodne, které písmenko vytiskne na papír. Zdánlivá složitost tohoto systému má jednu zásadní výhodu - tentýž dálnopis připojíte k telefonní lince a máte drátový dálnopis, pokud jej připojíte k vysílači máte "radiodálnopis". Proč se o tom tolik rozepisuju ? Jednak radiodálnopis alias RTTY je dodnes oblíbená "radioamatérská modulace". Potom radiodálnopis byla první "digitální modulace" na krátkých vlnách.

Jak poslouchat dobře informace z Antarktidy – vysvětluje dr. Kubač: „Poslech krátkovlnného rozhlasu 5.“ na svém blogu! (2)

(Mikeš + MUDr.Petr Kubač , 21. 5. 2016 12:14)

(2) A do třetice - když dneska "radioví důchodci" vysílají RTTY jak si myslíte že to dělají ? Ze zvukové karty notebooku vede audio do vysílačky - a zpět. Celé RTTY je dneska ve formě "emulace" radiodálnopisu počítačem. Přesně tento systém kdy "PC generuje modulaci" a SSB vysílač ji moduluje na základní VF frekvenci je základem většiny dnes používaných radioamatérských ( i profesionálních ) digitálních modulací na krátkých vlnách. Tedy jenom takový hrubě nepřesný přehled - radiodálnopis je vlastně AFSK modulace neboli "Audio frequency shift keying" - pro telefonní síť vymyslela firma Bell standard "Bell 202" - toho se chytli radioamatéři a stvořili z toho "Packet radio" - což byl celý systém automatickýých vysílačů, přijímaču a serverů - do značné míry podobný primitivní verzi dnešního internetu. Sám jsem kdysi takový systém provozoval ( a hlavně finacoval ;-)) na CB pásmu pro Frýdek a blízké okolí - v době kdy jediné připojení k Intermentu byly modemy na 14400 "baudů" jsme poskytovali rychlostí 1200 baudů "bezdrátové" připojení k internetu v podobě mailu a WWW stránek bez obrázků. Pak tu máme PSK neboli "Phase shift keying" vysílání digitální modulace změnou fáze - toho se radioamatéři chytli a vytvořili extrémně úzkopásmovou digitální modulaci PSK31 a její varianty. JIž zde zmiňovaný radiový experimentátor - Jaroslav Sedlář alias "Krysatec" popsal tuto modulaci jako "1000 Hz pískání, kde krysa v pozadí hlodá kabel" (Ano pan dr. Kubač ví co krysy, nejen ve vládě a ministerstvech umí, myši jsou svinstvo- poznámka Mikeš). U RTTY se přepíná mezi dvěma frekvencemi, pro soutěžní provoz si radioamatéři vytvořili modulace typu "Olivia" a "Contestina" které jsou MFSK " mutliple frequency shift keying - tedy nevysílá se jede bit, ale třeba 4 bity najednou jako jeden že 16 tónů. Pak tu máme QAM "Quadrature amplitude modulation", která ve spojení s FDM - frequency division multiplexingem je základem digitálního rozhlasu na krátkých vlnách zvaného DRM - digital radio mondiale. A tak dále a tak podoboně. Poznámka při druhém čtení - málem jsem zapoměl na SSTV - Slow scan television - kdy se obrázky přenášejí jako audio-modulace na krátkých vlnách. Obrázek se rozloží na řáky každý řádek se přenáší jako frekvenčně modulovaný "hvizd" ve stylu 1300 Hz = černá až 2300 Hz = bílá. Poněkud upravené SSTV se dokonce používalo jako systém přenosu videa z přistání Apolla 11 na Měsíci. ( U dalších výprav už si Američani více věřili tak použili standardní televizní modulaci ) - Vysílací i přijímací hardware je požád stejný - kablík z vysílačky do zvukové karty + pár odporů jako "impedanční přizpůsobení". "Opravdoví inženýři" dbají na bezpečnost a mají tam ještě oddělovací trafko. Pozoruhodné, je že celou tu bohatost digitálních modulací umožmil výpočetní výkon PC, který to celé demoduluje metodou DSP - tedy digitálního signálového procesingu - místo motání cívek máte vzorečky, které užitečnou informaci z digitální modulace "vypočtou".

Jak poslouchat dobře informace z Antarktidy–vysvětluje dr.Kubač:„Poslech krátkovlnného rozhlasu 5.“na svém blogu!(3)

(Mikeš - MUDr.Petr Kubač + Petr Šedý, 21. 5. 2016 12:10)

(3) Obávám se, že jsem opět unavíl sebe i čtenáře, domácí úkol je stále stejný. Pokud ještě nemáte "hardwarové" rádio na krátké vlny - cvičte na "softwarovém" internetovém rádiu - doporučuju to z Holandska. Nastudujte si jeho konstrukci - žádné cívky - ubohá anténka "mini Whip" která vede signál rovnou do analogově-digitálního převodníku. Za domácí úkol tedy pátrejte po exotických digitálních modulacích - doporučuju na radioamatérských pásmech kolem 3,5 MHz; 7,0 MHz a 14,0 MHz. Detaily probereme příště. - Dobře detalily rozebral, až na to velebení piva a alkoholu – všeho moc škodí – píšící technik Petr Šedý: http://petrsedyabcd.blog.cz -Náš senát je skupina prospěchářů, kteří jsou většinou silně dementní. Oni si skutečně myslí, že lze internet revidovat a dokonce cenzurovat. Jsou to hlupáci, kteří nevědí o čem hlasují.
Je to něco podobného jako když si někdo myslí, že si zaplatí patent a bude mu patřit. Dnes soukromí neexistuje a všechno se vždycky vykecá. Pokud bude existovat světová komunikační síť, která zahrnuje i internet, nedá se nic zakázat a jenom jsou to zbytečně vyhozené peníze. Informace se dá jenom zpomalit, ale vede to k aktivitě lidí, kteří reagují a snahy debilních politiků v naší banánové republice se jenom dostanou na úroveň pomocné školy. Je to jako s mým blogem. Administrátor pečlivě sleduje moje počínání a občas mi nařídí, abych článek vymazal, nebo že mi zruší blog. Okamžitě se však najde dost lidí, kteří si články archivují a mé články se pak objeví na mnoha místech na internetu. Internet je nezničitelný a pokud vám nepřeruší kontakt pomocí blokování IP adresy, můžete si prostě psát co chcete. Mobilní internet je však doslova všemocný a nikdo vás nemůže zastavit. Pokud funguje globální síť, zásah politiků nemá šanci. Globální síť však fungovat musí, neboť by provozovatelé přišli o stovky miliard ročně. Kšeft je prostě kšeft a cenzura je jenom směšné počínání našich politických dementů. Tito lidé mají svůj osud pod kontrolou. Politici by se měli držet jejich příkladu. Jinak by nedělali takové nesmyslné zákony. "Domnívám se, že chemicky obarvené a umělými sladidly ochucené pivní limonády, zvané dnes ještě stále z obchodních důvodů "pivo" již s původním pivem nemají ve skutečnosti naprosto nic společného, a jejich prodej ve východní Evropě slouží jen jako poměrně zajímavý finanční zdroj k plnění nejčastěji západoněmeckých důchodových fondů. Zkusme se ptát na výši penze německých důchodců, a spadneme překvapením pod stůl leknutím. Kdybych si pivo uvařil sám doma, asi bych tomu fandil. Pokud ovšem vezmu lahváč, a začnu analyzovat třeba přítomnost sacharinu, aspartamu, amonikálních karamelů a barevných sirupů a podobně, propadám beznaději. Pokud si zajdu na exkurzi třeba do pražského Staropramenu, a prohlédnu si jejich čističku vody přímo ze zelenohnědé Vltavy, musím se tiše zasmát, a hned poté jsem byl vyveden ochrankou, a ani mi nedali zadara reklamní kelímek....." - Mikeš: po mně střílei a volali: “ ."pomoc-(šekiM, 18. 5. 2016 16:33)-Veškerým vším a jiným parazitům držících se prorezlého a pelichajícího kožichu arktického kocoura od Borotína, Husic i Horusic je jakákoliv pomoc zcela neúčinná. Tomu už nepomůže ani Vlastenecká fronta.....“

Královské prohlášení k 18.5.2016 krále Antarktidy

(Mikeš, 19. 5. 2016 7:18)

Královské prohlášení k 18.5.2016

Nekorunovaný Král Antarktidy, obyčejný kocour Mikeš z Hrusic, v Antarktidě a okolí známý jako slovutný ochránce zvířecích práv Mikeš I. prohlašuje, že nikdy nebyl sponzorován z Izraele a natož ze světového židovského kongresu natož od Židů. Od nich nic také nekupuje a s borotínskými akademiky diskuze nevede, je to marné
.
Nekorunovaný Král Antarktidy, obyčejný kocour Mikeš z Hrusic, v Antarktidě a okolí známý jako slovutný ochránce zvířecích práv Mikeš I. prohlašuje, že Miloš Zeman jako velké zvíře nepožívá jeho zvláštní ochrany, ten má ochránce v Kremlu a Pekingu.

Nekorunovaný Král Antarktidy, obyčejný kocour Mikeš z Hrusic, v Antarktidě a okolí známý jako slovutný ochránce zvířecích práv Mikeš I. prohlašuje, že oslavil norský státní svátek 17.5.2016 na Svalbardu, odkud přibyl na svou Zemi Františka Josefa, kde obnovil 18.5. 2016 pohádkovou svrchovanost pohádkové c.k. monarchie, v čele s moudrým panovníkem. Rusové po něm nestříleli a chovali se vyjímečně slušně. Možná, že navštíví pana Putina, aby dohodli obnovení svrchovanosti Zemi Františka Josefa!

Nekorunovaný Král Antarktidy, obyčejný kocour Mikeš z Hrusic, v Antarktidě a okolí známý jako slovutný ochránce zvířecích práv Mikeš I. prohlašuje, že nemá územní požadavky vůči Rusku. Rusko zatím uznalo, že Země Františka Josefa je prostě Země Františka Josefa. Zatím je to prostě tak a nebude jí přejmenovávat.

Z královského dvora Mikeše I. Z Hrusic - krále Antarktidy: Pašík se cesty nezúčastnil do Zemi Františka Josefa, věnoval se jako pohádkové prase návštěvě Izraele v Plzni u Krausů i v Borotíně. Nácíček má těžký šok, s počítáním. Když se 12.5. 2016 slaví státní svátek – vznik Státu Izraele – údajně tradovaný na 14.5. někdy 13.5. a letos už i 12.5. - vše jako pohyblivý státní svátek. Nácíček tohle nechápe, je to normální kotě,Nechápe, že lstí a klamem Mossadu se pohybuje kalendářem v duchu Einsteina a jeho teorií a zejména praxe výroby užití teorie relativity vyzkoušené Fučíkem v SSSR, kdy včera je pozítří i židovský dnešek je světovým včerejškem a zanedbanou minulostí a ubohostí. I bez teorie relativity a hejblů s časem, jak vyzkoumal pan Stejkal. Bobeš jako velvyslanec z Hrusic v Antarktidě si pochvaluje pořad v Televizi NOE o Antarktidě z 18.5. 2016, kde o Antarktidě vlastně nic nebylo, neboť je obrovská. To autory nezajímá! Češi tam tak nějak uboze vegetují a živoří a polární stanice pana Mendela jen ukazuje arciubohost havlárny.......... Nic nového pod antarktickým sluncem. Mikeš sponzoruje i tuto polární stanici. Chytil tam myš! Bobeš tam chytil svrab a je v Popovicích u strejdy Velkopovického kozla na léčení v lázních.......... Cirkus Kludský na počest nekorunovaného Krále Antarktidy, obyčejného kocoura Mikeše z Hrusic, v Antarktidě a okolí známého jako slovutný ochránce zvířecích práv Mikeš I. bude dělat šňůru představení. Jen má problémy se stanem, Mikeš na předpokládaném místě jeho postavení změřil vítr okolo 380 km / hod ve špičkách a jaký stan zvolit? Co milá veřejnosti poradíte Mikešovi a panu Kludskému? Že by Cirkus Kludský vystoupil na prázdné „polární stanici pana Mendela“ - je stejně jinak na nic! Ba na kočku!

Češi na Antarktidě

(Mikeš Antarktida a Katolický týdeník, 15. 5. 2016 17:23)

Středeční Noční universita televize NOE nabídne přednášku geologa Mgr. Daniela Nývlta, PhD., který pobýval už několikrát a spolu s dalšími českými vědci zkoumal tamní klima, ptáky, rostliny, horniny i ledovec. S jakými výsledky se vrací, v jak extrémních podmínkách práce probíhá a jaký má vlastně smysl – Středa 18.5. 2016 21.35
Mikeš: darmo mluvit, natož mňoukat, co tam všechno provedli, či vymňoukli. Ať to povyleze jako z chlupaté deky, Hezké pokoukání, zejména v Hrusicích a okolí! Pak až si shlédnete, pochopíte......
a jak je ti stím mládnutím zde v Antarktidě? Neustálý ostrý vítr vydává infrazvuky na ledě podobně jako: http://petrsedyabcd.blog.cz/1605

Princip omlazování pomocí účinků pístových parních strojů
Před 15 minutami | Petr Šedý
Princip spočívá v infrazvukových sinusových kmitech o frekvenci 1 až 5 Hz, které vytváří píst malého parního stroje. Dochází k rozkmitání membrán buněk až do rezonančního stavu a ty slabé, nemocné a staré prasknou a organismus je nahradí novými zdravými. Omlazování je komplexní a po několikaletém používání dokáže nejenom zpomalit stárnutí, ale ho i úplně zastavit a postupně omladit celý organismus. Již staří Máyové a staří Faraóni v Egyptě používali specielní zařízení, která měla stejný vliv na organismus. Byly to specielní kamenné komory, které měly ve stěnách průduchy. Byly umístěny většinou na vyvýšených místech. Procházející vzduch dělal turbulence a vytvářel, nízkofrekvenční kmity, které ničily staré a nemocné buňky. Organismus si pak vytvářel nové a omlazoval se stejně jako například když prořezáváme stromy.

Pan Babiš by se dal definovat jako doktor SMRT!

(Kozel Bobeš a Petr Šedý/Čapí hnízdo –Chodov-VojtaFilip(doporučuje)/ČTK, 15. 5. 2016 5:58)

http://petrsedyabcd.blog.cz/
...."Pan Babiš by se dal definovat jako doktor SMRT. Je to v podstatě masový vrah, který vás zabíjí pomalu a nežli umřete, prodává vám do nekonečna farmaceutické produkty na kterých nejenom on, ale i mnozí jiní silně profitují. Lidé jsou zavlečeni propagandou do polonemocného stavu, stejně jako feťáci, ze kterých udělali dýleři závysláky.
Babiš je v podstatě dýler drog(farmaceutické produkty a doplňky stravy), které jste nuceni brát po dlouhodobém konzumování geneticky upravených potravin. Vedle babiše je Mengele jenom obyčejný břídil. Mengele zavraždil desetitisíce lidí a možná, že i více. Babiš vraždí pomalu milióny a lidé mu ještě tleskají a volí ho.
*********************
Jak se zbavit Babišovy jedovaté stravy a jak znovu získat imunitu organismu, abychom mohli žít bez prášků: Již několik let praktikuji nejenom já, ale i několik set parostrojníků a je jich jistě více, systém:
Maso a pivo a několik hodin týdně regenerace pomocí účinků parního stroje...." Dnes jsou tyto názory v civilizovaném světě zcela jiné a je naprosto normální, že lékaři ve světě zdravým lidem doporučují vypít denně alespoň jednu lahev vína(minimálně, horní hranice není určena) nebo něčeho jiného, které odpovídá objemu alkoholu. Alkohol se doporučuje konzumovat průběžně a ne najdenou. S alkoholem je to podobné jako s prášky. Mohou léčit, ale když si jich vezmete moc, ublíží vám.
To, že je Česko banánová republika je vidět i z tohoto pohledu. Vždycky jsme sto let za opicemi.
******************
Pití určitého množství alkoholu pravidelně je velice žádoucí a zdravé, ale jak už jsem mnohokrát říkal, platí to pro zdravé lidi a ne nemocné, kteří berou prášky a alkohol je s nimi v přísné kontraindikaci, jako jsou například antibiotika nebo analgetika a nebo jiné, které spolu vytvářejí problémy.
*****************
Mnoho lidí, kteří nepijí alkohol, trpí stále různými depresemi, jsou nevyrovnaní a náladoví a většinou i permanentně vzteklí a zlí. Nejhorší je kombinace abstinenta alkoholu a vegetariána, která často ústí v novodobou velmi nebezpečnou nemoc a to je vorkoholismus.
********************
Co je to vorkoholismus?
Vorkoholismus je nesmyslné zaujetí pro většinou nesmyslnou práci, kterou člověk dělá nesmyslně dlouho a bez odpočinku.
Aby normální člověk mohl produktivně pracovat, musí odpovídající dobu relaxovat, odpočívat a odreagovat se od práce jinnou činností, třeba zábavnou. Hodně odpočinku znamená dobrá nálada a dobré výsledky v práci, ať je to práce jakákoliv. Vorkoholici bývají neschopní lidé, kteří jsou většinou přesvědčeni o své nenahraditelnosti a i když většinou nic neumí, snaží se trávit většinu času v práci. Ve skutečnosti vůbec nepracují, ale snaží se něco dělat, protože jim většinou nic nejde. Práci většinou získali ze známosti. Příkladem vorkoholiků, jsou někteří vedoucí pracovníci, manažeři, kteří si říkají ředitelé a nebo také jenom úředníci.
***************************
V souladu s abstinencí alkoholu bývá většinou i nesprávná strava, takzvaná vyvážená. Taková brokolice nebo mrkev nebo shnilé ovoce ze supermarketu, které sice vypadá dokonale, ale je shnilé už druhý den(skrytá hniloba, která vzniká dlouhým skladováním), nebo Babišovy rakovinové produkty z mouky, často uzeniny bez masa, mohou dokonale zhroutit imunitní systém člověka a udělat ho trvale závyslým na prášcích různého druhu. Tyto prášky a doplňky stravy pak negují možnost využívání léčivých schopností alkoholu a nutí vás pít balenou vodu, která vám zasolí všechno potrubí ve vašem organismu a dopadnete stejně jako automatická pračka po několika létech, která je napájena ze studníční vody.

(1)Je astrolog a „ufolog“/ „exopolitik“ Karel Rašín jen verbež aneb „Znamení Hadonoše!“?

(Pašík – pohádkové prase a MUDr. Petr Kubač, 15. 5. 2016 4:17)

(1)- 21. dubna 2015 v 5:39 | MUDr. Petr Kubač
Ve velmi dávné době jsem si přišel vařit kafe na služební místnost, kde jedna laborantka - podrobně studovala "Pestrý svět" nebo jinou bulvární sračku za 19 korun, a velice si stěžovala, abych jí prý poradil, že se narodila 23 listopadu a v některých číslech "pestrého světa" je to v horoskopu psáno jako Štír a v jiných číslech je to psáno už jako Střelec. Tak jsem se zarazil a řekl jsem jí - "a nemyslíte snad Štír nebo Váhy ?" Ona se na mně podívala jako na blba a pak řekla: Na to, že pořád vykládáte, že jste astronom byste mohl vědět kdy "vládne" jaké "znamení" !!! Tak jsem se poněkud nadurdil a odsekl jsem - buďte ráda, že jste se nenarodila o týden později - to byste byla ve "znamení Hadonoše". Tím jsem postavení debila jenom potvrdil, protože ona mi vítězně šustila "Pestrým světem" před nosem - víte, že žádné znamení Hadonoše není !!! To si teda pište, že je - kontroval jsem zase já, a hned druhého dne jsem přinesl velikou mapu hvězdné oblohy, kde je nakreslená ekliptika s polohou Slunce den po dni. K mapě se seběhly všechny baby a nastalo čiré zděšení - protože většina z nich skončila u závěru - myslela jsem si, že jsem Váha, ale vlastně jsem ve skutečnosti Panna - konečně vím, proč mám celý život tak posraný... Takže je na čase probrat věc na vědecké bázi. Každý kdo si zkusil roztočit sertvačník z autíčka, nebo honil našimi dědy opěvovanou "káču" - zjistil, že rotační osa se pomaličku pohybuje po povrchu kuželu - což se jmenuje - precese. Precesí zemské osy se nám třeba pohybuje severní pól po obloze. Precese funguje i v otázce rotace neboli oběhu Zeměkoule kolem Slunce. Tím jak se mění oběžná dráha Zeměkoule kolem slunce - mění se i zdánlivá cesta Slunce mezi souhvězdími. Takže od doby kdy staří Sumerové v roce 2500 před Kristem založili astrologii se nám "rovina ekliptiky" a tím pouť slunce mezi souhvězdími poněkud posunula. A když se podíváte na obrázek - vidíte, že "souhvězdí" se od dob starých Sumerů posunulo tak o jedno "znamení" vedle.

(2)Je astrolog a „ufolog“/ „exopolitik“ Karel Rašín jen verbež aneb „Znamení Hadonoše!“?

(Pašík – pohádkové prase a MUDr. Petr Kubač, 15. 5. 2016 4:09)

(2) Abychom to viděli na plnou hubu pracně jsem sepsal následující tabulku. Datum - Slunce v souhvězdí - Doba setrvání - slunce v souhvězdí - Slunce ve "Znamení"Tradiční doba "Znamení"
19.1. - 15.2. Kozoroh 28 dní Vodnář 20.1. - 19.2.
16.2. - 11.3. Vodnář 24 dní Ryby 20.2. - 20.3.
12.3. - 18.4 Ryby 38 dní Beran 21.3. - 20.4.
19.4. - 13. 5 Beran 25 dní Býk 21.4. - 21.5.
14.5. - 19.6. Býk 37 dní Blíženci 22.5. - 20.6.
20.6. - 20.7. Blíženci 31 dní Rak 21.6. - 22.7.
21.7. - 9.8. Rak 20 dní Lev 22.7. - 23.8.
10.8. - 15.9 Lev 37 dní Panna 24.8. - 22.9.
16.9. - 30.10. Panna 45 dní Váhy 24.9. - 23.10.
31.10 - 22.11. Váhy 23 dní Štír 24.10. - 23.11.
23.11. - 29.11. Štír 7 dní Střelec 23.11 - 22.12.
30.11. - 17.12. Hadonoš 18 dní Střelec ???
18.12. - 18.1. Střelec 32 dní Kozoroh 23.12 - 19.1.

Našli jste se ? Všimli jste si pozoruhodné ho rozdílu v délce "souhvězdí" - tedy slunce se v "Panně" fláká 45 dní a "Štírem" profičí za 7. Stejně - Štír je považován za špatné znamení - tak co. Když se podíváte na mapu tak vidítě, že ekliptika těsné míjí souhvězdí Oriona - a vskutku - kolem roku 600 našeho letopočtu bylo "znamení Oriona". to není takový průšvih jako fakt, že oběžné dráhy Zeměkoule a tudíž pohyb ekliptiky je periodický - taže znamení Oriona zase jednou bude - což se mi líbí, protože to je pěkné souhvězdí. Trošku horší je, že umíme počítat i do minulosti a z našich výpočtů vyplývá, že "znamení Hadonoše" - bylo už i za starých Sumerů ! Jenomže těm se nehodilo do krámu, protože mít 12 měsíců v kalendáři ale 13 souhvězdí na obloze - není COOL tak "Hadonoše" potichu vypustili už ve své době. Takže pokud vaše maželka bude 1.12. rodit - co to znamená ? Slunko je v souhvězdí Hadonoše, ale kdyby Vesmír zamrzl a nic se od dob Sumerů nepohnulo - bylo by Slunko ve "znamení Střelce" - teda pardon bylo by někde mezi Střelcem a Hadonošem - jenom Astrologové by o existenci Hadonoše mlčeli jako zařezaní. Je hezké vědět, že astrologie je podvod od prvního okamžiku a na obloze jsou k tomu důkazy – ne? Pozoruhodné je že dodnes existuje pár dní v roce kdy souhvězdí = znamení - a sám jsem se v takovém "šťastném momentě" narodil. Asi proto se mi tak daří a paní Kubáčová mi dává pusu každý den. Dokonce bych mohl spekulovat i poněkud šířeji - my na prochlastaném východě máme veliké problémy s osobami, které jsou nepoužitelné k ničemu, protože, krom chlastání, už umí jenom jít jenom dělat bordel na sociálku, aby pak mohli chodit na poštu pro dávky. Člověk by o nich skoro smýšlel v kategorii "verbež" - ale nikoliv !! Chudáci to jsou !!! Celý život jim lžou o jejich osudu, protože se "narodili ve špatném souhvězdí", které neodpovídalo "znamení" v horoskopu v "Pestrém světě" - podle kterého kontrolují a řídí svůj život.... Poznámka při druhém čtení : Kdykoliv vyrukuju s Hadonošem - přiznivci astrologie mi začnou vysvětlovat, že zvěrokruh je jenom "symbolický" a znamení nemusí odpovídat souhvězdím. Někteří dokonce argumentují tím, že "znamení" jsou vlastně měsíce sumerského kalendáře. Ani to nevnáší do věci příliš důvěry. Pokud jsou "znamení" jenom jiné názvy pro měsíce - pak výrok "je tvrdohlavý protože je Beran" je ekvivalentní výroku - "je smolař, protože se narodil v listopadu" ? Nebo dokonce - "je to debil, protože se narodil v úterý ??"

U kanceláře Merkelové našla policie prasečí hlavu s nápisem, urážlivý text prý mířil na kancléřku - před 1 hodinou

(David Klimeš-ČTK/ Vojtěch Filip+ Angela Merkel,Stralsund-kancelář, 14. 5. 2016 18:52)

zpravy.aktualne.cz/zahranici/u-kancelare-merkelove-nasla-policie-praseci-hlavu-s-napisem/r~3bad46cc19e911e6a77e002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_term=position-6
Nedaleko kanceláře volebního obvodu kancléřky se dnes ráno našla prasečí hlava s hanlivým nápisem. Uvedla to tamní policie. Zabité prase už se přitom našlo i v únoru na místě budoucí mešity v saském Lipsku. Islám považuje prasata za nečistá zvířata a zapovídá jejich konzumaci. Zvířecí hlavu našla dnes brzy ráno policie během své hlídky. Co přesně na ní bylo napsáno, ale odmítla sdělit. Urážka byla prý namířená proti kancléřce Merkelové. Policisté už zahájili vyšetřování kvůli urážce předsedkyně vlády, ale i kvůli porušení zákona o odstraňování zvířecích těl. (Kocourkov: Po identitě zavražděné oběti, prasete se usilovně pátrá. Bude důstojně pohřbeno se státním pohřbem!) autor: ČTK : Soudružky a soudruzi, rozbijme antikomunismus. Filip si na stranický sjezd připravil ostrý projev - AKTUALIZOVÁNO před 1 hodinou: Vojtěcha Filipa čeká po jedenácti letech "pohody" tvrdý boj o obhajobu předsednického křesla KSČM. .... Nyní ale bude soupeřit s bývalým místopředsedou ÚV KSČM Josefem Skálou. Druhý kandidát, pražský zastupitel Ivan Hrůza, v kandidátském projevu dnes oznámil, že nebude tříštit hlasy, proto podpoří druhého protikandidáta. - Praha - Předsedu Komunistické strany Čech a Moravy Vojtěcha Filipa čeká v sobotu a neděli v Praze nejtěžší stranický sjezd od roku 2005,.... Andrej Babiš pojal nápad, aby se uherskohradišťská bývalá věznice, kde komunisté mučili oběti režimu, přebudovala na památník zločinů komunismu. : "Soudružky a soudruzi, naše KSČM si již přes 25 let udržuje přes neustávající útoky antikomunistů a zastánců neoliberalismu stále své postavení v české společnosti," začíná zpráva, kterou má online deník Aktuálně.cz k dispozici. S právníky proti antikomunistům- K tomu, aby KSČM výrazněji uspěla, je dle Filipova názoru potřeba rozbít antikomunistickou frontu. "Neustále narážíme na silný antikomunismus ve většině sdělovacích prostředků," vysvětlí předseda spolustraníkům a vybídne je, aby se na nepřátelská média dobře přichystala: "Vystupování musí být dobře připravená, odpovědi na často záludné otázky jasné, stručné a výstižné." .... V politice i médiích pak dochází ke přepisování historie, kdy například u ...po nástupu prezidenta Miloše Zemana lze hovořit o důstojnější a vyváženější prezentaci válečných hrdinů všech front." ...Byla nabídnuta dobrá úroveň zdravotnictví, školství, kultury a rekreace. Dokument přiznává "smutnou kapitolu" 50. let, uznává zásluhy Pražského jara (než se "aktivizovali odpůrci socialismu"), v 80. letech však už strana prý ztratila podporu veřejnosti. .... vně i uvnitř KSČM, jež vnášely do činnosti až určité prvky populismu, neklidu s cílem, aby si vydobyly postavení a získaly pro sebe určité výhody pod heslem, že jsou jediní opravdoví vykladači učení Marxe, Engelse a Lenina," píše se ve zprávě vedení. Filip vysvětluje, že "snaha o rychlá a zcela nekompromisní řešení byla následně zneužívána politickými protivníky, kteří by KSČM velmi rádi přiřadili přívlastek extremistická politická strana." Zároveň vedení vysvětluje, jak se mohlo stát, že nespokojení voliči po pádu pravicové vlády Nečase nepřešli ke KSČM: "Masivní podpora především médií ´mainstreamu´ kandidujícím hnutím ANO 2011 a ÚSVIT způsobila, že byly i po předchozích negativních zkušenostech s projektem Věci veřejné (a následnické LIDEM) považovány voliči za způsobilejší subjekty k řešení nespokojenosti lidí než historické politické strany." Vedle boje o Filipovo křeslo se dle sjezdových dokumentů o post prvního místopředsedy utkají Petr Braný, Jaromír Kohlíček a Petr Šimůnek. O řadové místopředsedy bude bojovat 13 straníků včetně známých jmen jako Jiří Dolejš, Václav Exner či Stanislav Grospič. Místopředsedou chce být i méně známý předseda komunistů na Praze 6, který má však o to výraznější jméno - Josef Gottwald.- autoři: David Klimeš, ČTK

Pašík se na to už nemůže dívat aneb „Ovčáčkova sprosťárna“-dehonestace osobnosti Ferdinanda Peroutky z dílny „Ovčáček, Zeman“

(Pašík – u Mikeše v Antarktidě, Jan Bartoň – blog.idnes.cz, 3. 5. 2016 16:19)

Pašík se na to už nemůže dívat aneb „Ovčáčkova sprosťárna“ - dehonestace osobnosti Ferdinanda Peroutky z dílny „Ovčáček, Zeman“ je založena na publikování textu Peroutky o Židech v Německu v Přítomnosti 1939 - Jsem obyčejné prase. Ale co se děje v Čechách, to je na i na prase moc! A navíc jsem hodné pohádkové prasátko! Komunisté babičku ševcovic znárodnili, vyhnali ji do průmyslu. Musela ve Velkopovickém pivovaře mýt lahve a pak ji dali zametat dvůr. Tam jí přejela Erena, s basama. Od piva.... Dřevěným, hodně těžká! A byla měsíce nemocnici. Prý měla dávat pozor. Velkopopovický Kozel byl tehdy už na Pankráci za podezření, že je málo socialistický! Miloš Zeman tehdy byl pionýr a pak komunista nyní je významný myslitel obdivovaný primitivy, stejnými jako je on: hle: http://janbarton.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=458892 - Ovčáčkova sprosťárna - 20. 04. 2015 13:52:35 - Další dehonestace osobnosti Ferdinanda Peroutky z dílny „Ovčáček, Zeman“ je založena na publikování textu Peroutky o Židech v Německu v Přítomnosti 1939. Je to faul tandemu „Ovčáček, Zeman“ a to hodně sprostý faul včetně všech časových náhod. Nejprve doporučuji přečíst velmi pozorně Peroutkův text. A nejen přečíst. Je nutné současně pochopit kontext tohoto textu. Co se tehdy dělo v Německu ovládaném Hitlerem, jak právě tam byly vybičovány protižidovské nálady a jak se tam v oné době připravovalo „konečné řešení židovské otázky“. Kdo hledá v Peroutkově textu jeho skrytý či veřejný antisemitismus, nedočká se ho. Navíc, pokud si uvědomíme, že Peroutka svůj text napsal měsíc před okupací té části Česko – Slovenska, kterou Mnichovská smlouva obrala o obrovskou část pohraničí. Víme však, co si Peroutka prožil později, jak byl nacisty pronásledován a jak byl po těchto útrapách nakonec opět pronásledován i československými komunisty, před nimiž po komunistickém puči odešel do exilu. Jak si všímá i server iDnes.cz ,Zemanův mluvčí Ovčáček text mající diskreditovat Peroutku zveřejnil na svém Facebooku a na Twitteru přesně v den třicátého sedmého výročí Peroutkova úmrtí a zároveň v den, kdy se před 126 lety narodil Hitler. Pokud by to byl ze strany Jiří Ovčáčka záměr, musel bych ho označit nejen za sprostého mluvčího, ale i za člověka, který se neštítí asi vůbec ničeho. Na takové „náhody“ nevěřím a svědčí to o neschopnosti tandemu „Zeman, Ovčáček“ uznat svůj omyl a za své výroky o Peroutkovi se omluvit. Navíc mám pro Ovčáčka ještě jeden námět. Stálo by za to pročíst si to, co jeho chlebodárce Miloš Zeman psal těsně po listopadu 1989, co v polovině devadesátých let a co dělá a píše nyní. V případě Zemana jde o zřejmý „vývoj osobnosti“ nebo o zradu toho, co říkával kdysi? A největší obrat jsem u Miloše Zemana zaznamenal ve vztahu k rusko – ukrajinskému konfliktu. Od doby, co chtěl „ zastrašit Rusko vojenskou silou“ z jeho vyjádření asi rok starých až po tvrzení, že ukrajinská občanská válka je pouhou „chřipkou“ a jeho cesty k ruskému diktátorovi příští měsíc. Ovčáček by proto udělal nejlépe, kdyby přestal hrát roli pejska ,který splní každý rozkaz svého „páníčka“. Autor: Jan Bartoň | pondělí 20.4.2015 13:52

Moravcův paradox ve výrobě.

(http://petr-kubac.blog.cz, 3. 5. 2016 9:54)

Dnes 3.5. 2016 v 5:48 | Petr | Příroda - Stará strojařská historka říká, že do ČKD Praha ( to je ta zkrachovalá fabrika co je místo ní už taky zkrachovalá Sazka - aréna ) kdysi za bolševika nastoupil nový ředitel "dělnický kádr" = blb avšak komunista. Prošel si provoz a nejvíce jej zaujalo jak parta dědků již v důchodovém věku leští pastou a filcovými kotouči ventily k motorům do lokomotiv - až do zrcadlového lesku. Okamžitě si pomyslel proč se s tím tak smolí a jako první jeho "úsporné opatření" bylo - celou četu dědků vyhodit - přesněji nuceně penzionovat. Výsledek se dostavil za pár týdnů v podobě reklamací zničených lokomotivních motorů u kterých praskaly ventily a jejich úlomky motor spolehlivě zadřely. Kouzlo bylo totiž v tom, že drobné nerovnosti na povrchu nevyleštěného ventilu se staly zdrojem "dislokací" - poruch v krystalové struktuře oceli, které se vibracemi šíříly a spojovaly až ventil praskl. Přesně tato historka mě napadla, když jsem v nedávné době potřeboval koupit nůž do lesa na "řezání klacků" jako aportů psovi. Požadavky tedy byly velká kudla s pojistkou + pilka. Podobný nůž už mám - Victorinox Handyman - jenže menší, bez pojistky. Pak mám nůž Mikov - s pojistkou ale zase bez pily, Mikov vyrábí i nože s pilou a pojistkou, ale jeho obchodní politika je taková, že jsem se rozhodl pro další Victorinox a to Victorinox Trailmaster One Hand - aby se navíc dal otevřít jednou rukou až budu druhou rukou držet pod krkem nějakého lumpa. Je vám jasné v čem je ten paradox ? Dnešní paradox je přímo dvojitý - jednak jako vidlák, kterému radio-důchodci zle nadávají za propagaci "čínského šmejdu" v oblasti rádií si kupuju švýcarský nůž ( dokonce třetí v mém životě ). A navíc samotná fírma Victorinox stále sídlí a vyrábí ve Švýcarsku v Ibachu - což je 500 metrů od centra Schwyzu ( óó byl jsem tam, v hospodě na ulici Herrengasse a k Victorinoxům jsem na exkurzi nešel - já blbec ). Navíc, když se podíváte na jejich ceny i přes výrobu ve Švýcarsku, nikoliv "katování kostů v Číně" - platí totéž co pro čínská rádia "za ty prachy těžko dostat lepší produkt". Je tady tedy opět zjevný paradox "vyspělou techniku" jako digitálním signálovým procesorem hnané rádio, počítače, mobily, routery, a další "advanced technologii" vyrábí číňani z "lisovaných hoven". Naopak pokud si koupíte elektroniku vyrobenou v EU - bude to na první pohled vidět, protože tam bude spousta "certifikátů" a jiné černé magie, ale přístroj sám bude viditelně dražší ( a za ty peníze horší ) než jeho čínský protejšek. Naopak pokud si koupíte kapesní nůž, jiné nástroje, nářadí, nebo celé stroje - bude na nich viditelně vidět čínský původ a budou viditelně horší než jejich západní protějšky. Že by to byla další oblast působení "Moravcova paradoxu" - že by tedy elektronika která je ( zdánlivě ? ) složitá byla ve skutečnosti snáze vyrobitelná než poctivé strojírenství, chemie a ostatní "zastaralá" výroba ?