Jdi na obsah Jdi na menu
 


Žluté nebezpečí - František Růžička

14. 6. 2016

Pod hlavičkou Česko-slovenská lidová knihovna vydalo Nakladatelství Žofie Stodolová, M. Ostrava-Hulváky v roce 1938 útlou knížečku nazvanou „Proroctví Sibylino o XX. století“. Popisuje nejen, kdo byla Sibyla, ale také prorokuje dobu úpadku, konec Evropy, poslední evropskou válku, počátek konce Evropy, zánik evropské moci, kritická léta a přijdoucí katastrofu. Z arabštiny přeložil Alois Krčma v roce 1936.

Jedna z kapitol nese název „Žluté nebezpečí“. Popisuje, že všichni evropští otrokáři se sejdou, aby vytvořili plán na poražení Východu. Nikdy před tím tyranové nebyli tak svorní, jako tentokrát. Půjde totiž o jejich hlavy, o jejich mocenské postavení na Východě. Ztráta toho znamená pro ně ztrátu snad i jejich vlastních zemí. Poznají najednou, že jejich mocenský a otrokářský svět se zachvěje ve svých základech. Tenkrát se ukáže zase v pravém světle tvář Evropy! Proč máme obětovati my svůj majetek a své životy? Proč má krváceti náš lid západní, když lidu východního je pro bojiště dost? A přijdou s maskou zachránců k jednomu ze žlutých kmenů a budou ho štváti proti druhému národu žlutému. Tak bude pro ně nejlépe, když žluté národy budou mezi sebou válčiti a prolévati krev! Ale tyto národy se přece konečně dohodnou. Poznají mezi sebou přibližnost svých kmenů. Poznají svou krev! A hlavně poznají, že všechny ty války, které mezi sebou vedly, byly výsledkem lstivosti Evropanů. Opět se Evropa bude třásti hrůzou, co bude zítra! Afrika se zahalí v temné mlčení. Egypt bude vyčkávat pravého okamžiku…

***

Vůbec nemám v úmyslu pokračovat v přepisu a rozvádění dřívějšího proroctví. Jsou i další, které zvěstují stejný konec pro „křesťanskou“ Evropu. Dobře si pamatuji, jak babičky, dědečkové i starostliví rodičové při násilné komunistické ideologii a s ní spojené „Velké kulturní revoluci“ vzpomínali, že žlutému nebezpečí z Východu a šikmookým se neubráníme… A ejhle. Jedna vlna v podobě migrace je tady a hned stíhána tou druhou v podobě dravého podnikatelského draka.

Ale konec meditace nad dalším vývojem. Máme tady totiž další žluté nebezpečí – dokonce vlastní. Naše dříve socialistické velkokapacitní teletníky, kravíny, vepříny i slepičárny zejí prázdnotou a pomalu, ale jistě se rozpadají. Nebo předělávají na sklady dováženého sajrajtu z vyspělejšího (a především chytřejšího) Západu. Lány cukrovarnické řepy, brambor či jiných plodin se vytrácejí a nebezpečně dravě je nahradily lány řepky olejky. Nikoliv aby se s ní krmilo, ale aby sloužila pro průmyslovou výrobu biopaliva. A co více, stává se součástí alergenového řetězce. Alergologie sice uvádí, že není příliš nebezpečná, neboť má velká pylová zrna, která se vzduchem daleko nedostanou, a navíc ještě není příliš silným alergenem. Ale alergikům může i tak dosti znepříjemnit život. Což ostatně motoristům i domácnostem svým značným znečištěním také.

Je otázkou, jak dlouho nás toto žluté květenství bude ještě ohrožovat. Zdá se, že továrním komplexům na zpracování řepky pro biopaliva zvoní hrana. Na ČR se jako na každý stát EU vztahuje závazek, aby přešla na jiná biopaliva, která přírodu tolik nezatěžují. Do konce roku 2017 musí být sníženo množství emisí na výrobu biopaliva. Možností je výroba z živočišných tuků nebo z jatečného odpadu. Můžeme o tom dlouze pokračovat. To bychom se již ale dostali do tématiky domácí podnikatelské konkurence. Babiš proti všem. Nebo všichni proti Babišovi?

V rámci globalizace se raději vraťme k pohledu z vyššího bodu mravného či nemravného podnikání. Spíše ale dravě komunisticko-kapitalistického. Celá plejáda našich všeznalých novinářů se předhání ve formulacích, zda návštěvu čínského prezidenta provázely silně přehnané reakce, či zda byla pouze silně přehnaná prezidentská servilita. Nechme to koňovi. Víme ale, že čínský drak by měl vedle vstupu do energetiky také zálusk na energetiku jadernou. No vyčkejme, zda zaprší a v Temelíně vyrostou další hřiby chladicích věží. Jakpak na to ale pohledí současný všeprognostik Miroslav Kalousek? Potvrdí se informace z Hradu, že čínský nástup do české ekonomiky napumpuje 200-300 mld. korun?

Snažení páně Tvrdíkovo ledacos napovídá. Třeba se někde objeví i penízky, které odtekly z ČSA nebo naší armády.

Tak nějak náhodou jsem si připomněl dřívějšího prezidenta Klause, který rád používal vyjádření, že nám vznikl jakýsi – kočkopes! Teď jsem zahlédl obrázek, snad satirický, že nám dochází, nebo už došlo, ke křížení ryze českého krtečka, který se už dostal i do vesmíru, s ryze čínskou pandou. Takže jazykovědci AV budou mít zase co dělat pro celou příští budovatelskou pětiletku. Bude z toho „krtko-pandička“, nebo „pando-krteček“?

V každém případě nám starším to může být nejspíše zcela ukradené. Po nebezpečí hnědém, rudém, modrém, teď oranžovém, už nás stejně čeká jen to volnomyšlenkářské – duhové!!

František Růžička (Hlas svědomí)

p1330589.jpg

Družstevní i nedružstevní lány

p1330586.jpg

Šlechtěná i nešlechtěná

p1330556.jpg

Už roste i na ulici

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Třeba má zlomenou páteř ? (Frúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú ?) 28. června 2016 v 5:17 | Petr | Příroda

(Bobeš z Antarktidy - MUDr. Petr Kubač – první pomoc! Nejen pro Frúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú! - Jednička ČB, 13. 7. 2016 15:42)

Ne. Dnešní článek nebude o Bohuslavu Sobotkovi, který ani vteřinu nežil za jiné než státní peníze a páteř má tak flexibilní, až se člověk diví, jak může být premiérem a podvědomě hledá, kam vede ten drátek, který mu drží hlavu svisle. ( Nebo po dvoj-premiérovi Nagyová / Nečas se už nikdo nediví ničemu ? ) Dnešní článek bude opravdu o tom, co říká nadpis, tedy o první pomoci člověku, který zkolaboval na ulici. -Třeba má zlomenou páteř ? (Frúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú ?)
28. června 2016 v 5:17 | Petr | Příroda

Nejprve pár zábavných historek :
Policajti přivezli v noci na ambulanci : 1. Opilce 2. Šoféra hnědého Žigulu = důchodce v klobuku, bledého jak stěna. 3. Skupinu asi 20 Rómů. Věc se seběhla takto - opilec šel po ulici, zamotaly se mu nohy, upadl. Důchodce poctivec jel kolem, zastavil aby podal první pomoc a Rómové z protějšího baráku hbitě volali policajty jakože "Gádžo přejel chlapa, gádžo přejel chlapa ! Všichni jsme to viděli !!!". Marně důchodce protestoval - proti 20 svědkům - že to bylo jinak. Tak jsme opilce vyšetřili na interně - měl 4 promile, ale ani modřinku, pak jej chirurgové zrentgenovali od hlavy do paty - žádná zlomenina. Tak jsme dědka zachránili před soudním potahováním. Nebudete věřit, ale skoro stejná historka se stala mně - babina důchodkyně dostala lehkou mrtvici při chůzi přes přechod, kde jsem stál na červenou - vyletěl jsem z auta abych případně uvolnil zapadající jazyk. Lidi s mrtvicí nemají tendenci k zástavě srdce, nebo dechu. Takže držíte předsunutou dolní čelist, hlídáte pravidelný dech a čekáte na sanitu. Easy-peasy první pomoc. Mezítím se vytvořil brblající dav : "Co se to tam dějéééé ???? - Ále, přejel babinu a teď se ji snaží vzkřísit !!!" Poslední historka nejsmutnější : Na radioamatérské burze ve Frenštátě pod Radhoštěm jsem stál ve frontě na lístky, když přede mnou chlap silně obézní a chroptící říkal ostatním : "Mně je tak blbě, že si musím sednout na zem". Jak sedl na zem za pár vteřin se vyvrátil - bez pulsu, zornice široké jak díra do kanálu - tak jsme s nějakou zdravotní sestrou začali okamžitě resuscitovat - přijela záchranka - na EKG rovná lajna - zkoušeli srdeční zástavu "zrušit" defibrilací - což se stejně většinou nepovede.... než jsem obešel stánky - už tam ležel pod prostěradlem a z tašky opodál mu ještě pokřikoval Baofeng UV-R5.

Třeba má zlomenou páteř ? (Frúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú ?) - 2 -

(Bobeš z Antarktidy - MUDr. Petr Kubač – první pomoc! Nejen pro Frúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú! - Jednička ČB, 13. 7. 2016 3:29)

(2) Takže k první pomoci se přimotáte ani se nemusíte moc snažit. Kdykoliv se to stalo mně - vždy tam byl aspekt, který mě dodnes vytáčí do běla. Člověk sebou sekne - a lidi jako zombíci, nebo upíři udělají kroužek kolem, píchají do něj špičkou boty, ale že by někdo něco podnikl - to ne. Maximálně když vstanete splavení po srdeční masáži ( je to těžká fuška ) - vás ještě nějaký protivný důchodce sprdne, že tak dlouho na vás čuměl, až mu ujel autobus. Nebo horší varianta - nějaké prochlastané, potetované hovado v teplákovce - neudrží svoji nestabilní psychiku na uzdě a zkusí vám rozbít hubu - bez příčiny, jen tak - pro uvolnění stresu, což se v posledních letech opakovaně stává a nejenom posádkám sanit. Při té příležitosti bych si dovolil autorům kursů prvních pomocí pro amatéry udělit radu : "ABSOLUTNĚ TAM NEPIŠTE O ZLOMENINÁCH KRČNÍ PÁTEŘE". Kouzlo je totiž v tom, že nějaký blb vymyslel do instrukcí pro veřejnost větu ve stylu "pokud máte podezření na zlomeninu krční páteře - s pacientem rozhodně nehýbejte". To má paradoxní vedlejší účinek, že lidi stojí kolem chroptícího borce píchají do něho botou a mají "trošičku výčitky svědomí", že nic nedělají. Pak se najde chytrák, který vykřikne : "Třeba má zlomenou páteř" - a všichni si najednou vzpomenou na : "pacienta se rozhodně nedotýkejte" - a jsou v klidu - borec chroptí, oni dělají prdlajs, ale "kvůli páteři" stejně ani nic dělat nemohou - žejo ? Nevím kolik procent resusictací amatéry jsou zlomeniny páteře, ale vím jistě, že pokud budete hýbat borcem v bezvědomí, se zlomenou páteří - MOŽNÁ z něho bude ochrnutý invalid na vozíku. Pokud "virtuální" zlomeninu páteře použijete jako výmluvu proč nedělat nic URČITĚ z něho bude mrtvola.... Ale co - proč se rozčiluju - v USA končila každá resuscitace na ulici žalobou na záchrance, že ve stresu opomněl nějaký detail, a tím pacienta poškodil. Takže když se v Americe babina zhroutila na zem lidi utíkali pryč paprsčitě všemi směry. Problém byl tak palčivý, že Clinton vydal v roce 2003 "Cardiac Arrest Survival Act" - zákon, který ( mimo jiné ) zakazuje soudit zachránce za chybky při první pomoci. Tak daleko ještě nejsme, ale vzhledem k pilné práci našich "upravovačů" a "zpřesňovačů" legislativy brzy budeme ve stavu "souzení" za pokus o masáž srdce a při rychlosti "Euro-Kalífátu" asi tak v roce 2050 možná vyjde nějaká "směrnice o netrestání" snahy zachránit bližního svého, pokud se dříve neprosadí muslimský způsob první pomoci - "Alláh dal - Alláh vzal" - i bez směrnic !

Cenzura od dopisovatele SN v ČB? Zemanovy dlouhé drápy plné smradu od Becherovky mají přednost mimo ČB?

(ČB, 20. 6. 2016 23:18)

Mně osobně se vždy příčilo ohlodávání kostí.. Aneb „Americký sen"....
( Dr. Jan Procházka USA a tuzemsko i Čína, 9. 6. 2016 20:22)
„Mně osobně se vždy příčilo ohlodávání kostí, a raději se tudíž soustředím na nové věci, tedy tvorbu masa. Aneb „Americký sen v české garáži ! -
PROFIT str. 28/29- Americký sen v české garáži - Vynález českého vědce Jana Procházky odstraňuje nevýhody klasických baterií. Jenomže revoluční nápad naráží na limity malé středoevropské země. Peníze nutné k rozpracování objevu se shánějí velmi složitě. V roce 2010 český vědec a vynálezce Jan Procházka prorazil se svým unikátním nátěrem využívajícím nanočástice k čištění vzduchu od smogu, nečistot, virů a bakterií. Samočisticí technologie pro interiéry i vnější pláště budov našla využití po celém světě. Dnes je jejím největším odbytištěm Čína, která bojuje se znečištěným ovzduším, ale také Španělsko a spojené státy, kde běží licencovaná výroba českého patentu. Jan Procházka se ale nespokojil s tím, že si bude do konce života užívat výnosů z komerčního využití svého převratného vynálezu s nanočásticemi oxidu titaničitého, které využil ve svém nátěru, měl od začátku i další plány. Svůj nápad využít je pro konstrukci revoluční baterie poprvé ověřil již v roce 2006. Vzhledem k originální vnitřní konstrukci o ní hovoří jako o 3D baterii. Experiment se vydařil a český vědec se začal proto věnovat kromě postřiku i rozvoji této myšlenky. Založil společně s investory firmu He3Da , která baterii vyvíjí. Jeho nápad řeší hned dva zásadní problémy najednou. Představuje čistý zdroj energie pro automobily, které se z velké části podílejí na znečištění ovzduší ve vyspělých zemích. K tomu je baterie ideálním prostředkem pro zálohování energie z obnovitelných zdrojů, například solárních elektráren. tím by se mohly odstranit hlavní nedostatky al-ternativních zdrojů: nárazové přetěžování energetické sítě a to, že často vyrábějí energii v jiný čas, než ji spotřebitelé potřebují. - Hledání investora: Přestože se výzkumem baterií zabývají vědecké týmy po celém světě, řešení Jana Procházky je unikátní. Jeho baterie mají lepší bezpečnost, větší kapacitu a nízkou výrobní cenu. Český vynálezce věří, že se mu podaří prolomit magickou hranici 100 dolarů za kilowatthodinu. Pokud by například americký miliardář Elon Musk, který dobývá svět se svými elektromobily Tesla, použil pro výstavbu své gigatovárny na baterie v nevadském Renu českou technologii, namísto současných pěti miliard dolarů by mohl investovat jen necelou miliardu. Česká baterie navíc díky internímu chlazení elektrolytem zabere až dvacetkrát méně prostoru než nyní používané systémy. Před pěti lety představila firma He3Da první malé funkční prototypy své 3D baterie s kapacitou 0,05 až deset watthodin. tehdy Jan Procházka předpokládal, že další prototyp s kapacitou kolem jedné kilowatthodiny by mohl vzniknout již za rok. Nakonec čekal na tuto další etapu ve vývoji celých pět let. Na pokračování nákladného vývoje firmě chyběly potřebné peníze. Ukázalo se, jak těžké je přijít s revolučním nápadem v zemi, jako je Česká republika. „O rizikovém kapitálu se u nás pouze mluví,“ říká Jan Procházka. „Obecně bych jako brzdu rozvoje označil nedostatek důvěry investorů v neznámé věci, příliš zavedené formální postupy a neschopnost riskovat. Kdo není alespoň trochu blázen, musí investovat do tradičních odvětví, jako je nákup a prodej nemovitostí a
podobně,“ pokračuje Jan Procházka. Nepomohlo ani to, že již měl za sebou obrovský úspěch s nanonátěrem a ukázal, že umí převratný objev uvést do života. „americký sen vybudovat něco převratného v garáži je v České republice prakticky nerealizovatelný. a pokud byste například věděli, že do projektu budete muset ze své kapsy nainvestovat dvacet milionů, než začne přinášet užitek, tak do toho nikdy nepůjdete.
Díky bohu, že nevidíme za roh.

Re: Cenzura od dopisovatele SN v ČB? Zemanovy dlouhé drápy plné smradu od Becherovky mají přednost mimo ČB?

(Necenzura, 22. 6. 2016 17:19)

Velevážený tvořiteli!
Pokud Vám ta zkratka CB tolik leží v žaludku, doporučuji - dojít se vyzvracet! Třeba na Václavák, tam řepka ještě neroste.
Snad to uleví i Vaší mozkové zatuchlině.
V úctě
GMO

Re: Re: Cenzura od dopisovatele SN v ČB? Zemanovy dlouhé drápy plné smradu od Becherovky mají přednost mimo ČB?

(Michael Kraus, 28. 6. 2016 0:06)

Obávám se, že páně pisatelův mozek netrpí pouhou mozkovou "zatuchlinou", problém je bezpochyby závažnější...

Je GMO – klonovaná řepka plná mimozemských genů jako ET předstupeň trifidizace nejen v Českých Budějovicích a okolní galaxii?

( Dr. profesorisimus Salla,PhD. / USA – info ze souhvězdí Zeta Reticuli, 20. 6. 2016 23:51)

Je GMO – klonovaná řepka plná mimozemských genů jako ET předstupeň trifidizace nejen v Českých Budějovicích a okolní galaxii? ? Je řepkový Babiš agent ufonů? - Projekt SerpoČB- je obojí – program aklimatizace navržený částečně k tomu, aby nás informoval o údajném mimozemském výměnném programu – a zároveň zasívající dezinformace, které svádějí z cesty badatele UFO/exopolitiky a i veřejnost, která podporuje pokračující odhalování, týkající se údajné planety Serpo, jež stručně řečeno hostila 12 pracovníků armády mezi lety 1965 až 1978 ve výměnném mimozemském programu. Michael Salla, Ph.D. – 18. února 2006 (Exopolitický komentář č. 41) - http://exopolitics.org/ - http://exopoliticsinstitute.org/ - Překlad: Karel Rašín – prosinec 2009; dokorekce: Dana Rašínová – www.exopolitika.cz
Více zde: http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_projectSERPO08.htm - www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/sociopol_projectSERPO07.htm - http://www.exopolitics.org/Exo-Comment-41.htm http://www.exopaedia.org/Doty ,+Richard - http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_aviary02.htm#FALCON http://www.bibliotecapleyades.net/sociopolitica/esp_sociopol_aviary09.htm -
Robert Collins a jako spoluautor Richard Doty napsali knihu „Exempt from Disclosure“, která vyšla na začátku roku 2005. V ní Doty popisuje určitý počet zkušeností z první ruky, kdy byl svědkem velkého létajícího talíře na tajném středisku v Indiana Springs v roce 1969 (strana 67). Nejvýznamnější však je tvrzení Dotyho, že mu byl udělen přístup k přísně tajné zprávě, v níž se nacházelo mnoho informací o UFO, které se týkaly mimozemských biologických entit (EBE), o jejich komunikačním systému a pokročilé technologii (strana 70). Doty dále tvrdí, že se v roce 1983 osobně setkal na základně v Los Alamos v Novém Mexiku s mimozemskou biologickou entitou, nazývanou EBE-2 ze souhvězdí Zeta Reticuli: „Asi za pět minut vyšla ne-lidsky vypadající bytost, veliká asi 1,5 metru. Byla oblečena v těsném přiléhavém obleku krémové barvy. Neměla žádné vlasy a bylo mi řečeno, že je to EBE-2. EBE-2 se posadil na židli naproti stolu, kde byli dva civilisté a plukovník Air Force….. Poslouchal jsem, když se ti tři zeptali EBE-2 na sérii otázek, majících souvislost s jeho/její domovskou planetou (strana 154).“ Toto všechno jsou spíše první osobní zkušenosti Dotyho, týkající se utajených informací v souvislosti s UFO – než jen informace z doslechu. Tím jsou významné a tím Dotymu poskytly původní pozici zpravodajského agenta, přiděleného k vyšetřování UFO. Jeho spojení s vyšetřováním UFO byla zdokumentována skrze jeho podpis na listinách AFOSI s uvedeným datem 1980 – viz http://www.nicap.org/foia_003.htm. Ve svém prohlášení, uveřejněném v UFO Magazínu, učinil Doty několik tvrzení, podporujících platnost informací, týkajících se Projektu Serpo – nehledě na množství anomálií, které vyzdvihují kritici. Doty tvrdí, že když začal svou službu u AFOSI, byl instruován o odděleném programu, který se týkal EBE a mimozemských havárií poblíž Corony a Datilu v Novém Mexiku. V knize „Exempt from Disclosure“ Doty popisuje zajatého mimozemšťana z jedné z havárií, EBE-1 z planety „Sieu“ v souhvězdí Zeta Reticuli, který byl pod vojenským dozorem od roku 1947 až do své smrti v roce 1952 (strana 70). Doty tvrdí ve svém prohlášení, že v roce 1984 mu byla poskytnuta další instruktáž, při které četl dokument, který…„se zmiňoval o výměnném programu mezi mimozemskou rasou a dvanácti zaměstnanci armády USA“, jaký trval od roku 1965 až do 1978. Říká, že podrobnosti tohoto tajného projektu neviděl, ale věděl o jeho existenci.

zapomínat hrdiny pro velebení řepkových magnátů není dobré ani v SN:

(revizor účtů, 20. 6. 2016 22:53)

Připomínka 15 let od úmrtí Miroslava Dolejšího aneb není kouře bez ohně! I v Antarktidě! (1)
(Wiki -Nácíček – Antarktida , 14. 6. 2016 10:15)
Miroslav Dolejší (20. listopadu 1931 Velké Přítočno u Kladna – 26. června 2001 Praha) byl český politický vězeň a publicista, známý svou statí Analýza událostí 17. listopadu 1989, podle které byla sametová revoluce předem dohodnuté předání moci mezi komunistickými tajnými službami a špičkami disentu. V roce 1951 byl vyloučen ze studií na vyšší průmyslové školy strojní v Kladně a poslán do uhelných dolů, protože v klubovně Československého svazu mládeže demonstrativně vyvěsil britskou vlajku. Téhož roku navázal kontakt se skupinou národně demokratického odboje. Krátce nato jej zatkla StB a po 15 měsících vyšetřovací vazby, kde byl mučen, byl odsouzen státním soudem v Praze ke 23 rokům vězení za velezradu a špionáž. Do propuštění na základě amnestie prezidenta Novotného v květnu 1960 prošel osmi věznicemi a uranovými lágry. - V roce 1964 se oženil a v roce 1968 se manželům Dolejším narodil syn. Po začátku normalizace v roce 1969 byl propuštěn ze zaměstnání pro svoji činnost v organizaci politických vězňů K–231. Půl roku marně sháněl místo, pak začal pracovat při stavbě pražského metra. Poté pro jeho znalost počítačové problematiky a výtečné myšlení se na Miroslava Dolejšího obrátili jeho známí a fiktivně ho zaměstnávali v jednom družstvu a jeho práci zaměřili na prefabrikaci staveb. Když od roku 1971 začaly uplatňovat panelárny montáž panelů beze skládek, bylo nutné naprogramovat výrobu, dopravu a montáž a řídit je počítačem. Jeho znalosti pomohly problematiku vyřešit. Poté ho řádně zaměstnaly Stavební závody v Praze, Dolejší k sobě přibral pár bývalých spoluvězňů, dobrých odborníků, které znal z tzv. basaprojektů (basaprojekt na Pankráci bylo zařízení ministerstva vnitra, kde vězni s vysokým technickým vzděláním pracovali na projektech pro národní podniky) a zavedl dobře fungující systém. Později se tam stal vedoucím výpočetního střediska, které výrobu, dopravu a montáž panelů řídilo. Zdálo by se, že jeho životní pracovní trápení konečně skončilo. Ale StB zaútočila znovu. V roce 1975 na požádání svého známého novináře napsal studii o počítačových systémech. Věcné informace byly kompiláty ze všeobecně přístupných a veřejných přednášek, ale přesto byl 14. června 1976 zatčen a obviněn za pokus o vyzvědačství, ohrožení státního, hospodářského a služebního tajemství. Přestože mu špionáž nebyla nikdy dokázána, byl v roce 1977 odsouzen Městským soudem v Praze na 11 roků v třetí nápravné skupině. Před soudním jednáním držel tři měsíce protestní hladovku. Závažný zdravotní stav, podezření na rakovinu kůže a názor lékařů, že brzo zemře, vedly v roce 1985 k jeho propuštění před uplynutím trestu. Ve vězení strávil celkem bezmála 19 let. a 14. června 1976-2016" -připomínáme!