Jdi na obsah Jdi na menu
 


Souznění s přírodou – František Růžička

4. 8. 2016

O obci Doudleby v českobudějovickém okrese byla již zmínka v dřívějších číslech SN, zejména ve spojitosti s místní kulturní pamětihodností, neboť lokalita je známá jako původní a rozsáhlá demografická oblast Doudlebsko.

V současné prázdninové době (měsíc srpen) je část ZŠ využívána pro Příměstský tábor pod názvem „Souznění s přírodou“. Je určen pro děti ve věku od 6 do 15 let, a to pro omezenou denní dobu vždy od 8 do 16.30 hod. Cena za pětidenní účast činí 1950,- Kč. V ceně jsou zahrnuty sportovní potřeby, potřeby pro malbu a výtvarné činnosti, pitný režim atd.

Do programu tábora jsou zahrnuty: pobyt v přírodě s domácími zvířaty a práce s nimi; konverzace v německém a anglickém jazyce formou poznání a hry; malba na dřevo a kámen; pečení chleba; sušení vlastních čajů; meditace; tanec; výlety a společné hry;

Tábor realizuje a .s. Erudico České Budějovice, obědové stravování je zajištěno v nedaleké obci Plav, kde je možnost výběru ze dvou jídel; svačinu si nosí každý z domova. Tato společnost je zaměřena na vzdělávací a poradenskou činnost a působí na celém území ČR. Jejím podnikatelským krédem je nalézt pro každého klienta řešení, které by mu usnadnilo jeho profesní i osobní život.

V Jihočeském kraji to zcela určitě není příklad ojedinělý. Další takový tábor najdeme i na severu kraje v Mirovicích. Město sice se svou žádostí o finanční podporu neuspělo, nicméně díky neziskové organizaci Attavena je zamýšlená akce realizována. Škola pronajímá prostory, zajistila pečující osoby a rovněž možnost stravování ve školní jídelně. Bohužel, pro začáteční nejasné financování se už nepřihlásil větší počet dětí. Dva turnusy jsou pětidenní s denním režimem od 8.30 do 16.30 hod. Rodiče hradí pouze 350 Kč. K dispozici jsou prostory školní družiny, přilehlá zahrada, školní tělocvična a zcela pochopitelně rozlehlé okolí města.

Tak ať se vám líbí, počasí nezlobí a poznáte mnoho nových kamarádů. Pozorného čtenáře možná zarazí až příliš velký cenový rozdíl. Bez dalšího komentáře. Snad jen s otazníkem.

Poutník František

p1320482.jpg

Doudleby, kostel sv. Vincence. Na faře a přilehlé zahradě býval v minulých letech skautský tábor.

p1300671.jpg

Mirovice, budova školy s novou fasádou. Bohužel, již na ní chybí dobový letopočet MCMII.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář