Jdi na obsah Jdi na menu
 


Babí léto – František Růžička

30. 9. 2015

Pod heslem „Město lidem, lidé městu“ se v poslední srpnové dny uskutečnila za přízně počasí další z akcí v rámci oslav 750. výročí založení Českých Budějovic. Město zalily sluneční paprsky a v mnoha ulicích se rozprostřela nevídaně dobrá nálada, úsměvy, křik dětí i spokojenost ve tvářích snad všech přítomných. Bez toho, že místní magistrát je již dva měsíce ve stádiu provizorního řízení, když primátor a tři z jeho náměstků byli koncem června odvoláni. Ale nekažme si náladu, budeme se tomu věnovat v jiné samostatné stati.

Již v pátečním odpoledni se rozjel program pro nejmenší v Amfiteátru na Piaristickém náměstí. „Teatr novogo fronta“ jako pohádková groteska s prvky klaunerie a pantomimy; „Bratři z růže“, podivuhodná dobrodružství“ rytíře Adama; „Malé divadlo“ v letním pouličním představení pro každou rodinu. Večer pak vystoupení českobudějovické indie-punkové a indie-rock-n-roll kapely. Při Promenádě v České byla nabízena dobrá káva, zákusky, vše čerstvé od místních pekařů, farmářů a řezníků, všemožné dobroty zeleninového baru, ochutnávka vín s parádní atmosférou, v Gymnáziu Česká a dalších místech festival studentských kapel, blues a jiné uchu libé melodie. Korzo Krajinská nabídlo program po celý den - aktivity pro děti, tvořivé dílny, hopsárium, objevárium, komentované prohlídky budovy Komerční banky, představení Kašpárek v rohlíku… Po celý den na mnoha místech probíhal piknik, grilování, poležení na trávníku, hrála hudba. Někdo při tom i usnul.

V sobotu pokračovala zábava i nabídka všeho možného, někdy až zcela neskutečného. Ve zkratce:

Piaristické – Swing Trio Avalon naladilo na správnou notu, zněl nejen swing, ale i barokní hudba či jazz; Taneční matiné; Joe Powers světoznámý virtuóz hrající na foukací harmoniku; Večerní koncerty.

Česká – Obchod u Dobráka; Vinotéka s ochutnávkou; Singer pub se super pivem Beránek; Hammond café nejen s kávou, ale k tomu blues.

Krajinská – Další aktivity pro děti; Cirkus Tety s akrobatickým vystoupením; Workshopy; Školka strom života; Večer znovu s Kašpárkem.  

Relax Pod Datlem – Venkovní piknik by královnyfood (jak internacionální!); House music; Módní přehlídka Monika Štacková s originálními koženými výrobky.

Již třetí ročník této akce přilákal rodiny s dětmi, milovníky zábavy i pouhé zvědavce. Stejně jako v minulosti následovalo po setmění na Slepém rameni Malše vypouštění lampionů štěstí.

Tak ať vám to štěstí do příštího pokračování neuplave.

František Růžička, České Budějovice

p1300206.jpg

Opentlená Piaristická ulice, v pozadí Bílá věž

p1300217.jpg

Neopomenutelné Masné krámy s pěnivým budvarem

p1300219.jpg

S deštníky nad hlavami

p1300231.jpg

Picknick in the city

p1300246.jpg

Kašpárek pro celou rodinu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Elon Musk (TESLA) v říjnu označil palivové články v automobilech za „kravinu“.

(Jan Grohmann - Hybrid, 27. 11. 2015 23:18)

www.hybrid.cz/alter-bike-elektricke-kolo-na-vodik
Elektrické kolo na vodíkové palivové články? Neslýchané, ale ne nemožné! Skupina francouzských firem vytvořila elektrické kolo Alter Bike, které kombinuje li-ion baterie a palivové články. Dámy a pánové, udělejte si v batohu místo pro kazety s vodíkem!
Vodíkové kolo Alter Bike

Vodíkové kolo Alter Bike jezdí na kazety s vodíkem
foto: Ventec



Ač se to na první pohled nemusí zdát, kolo na vodík je technologicky schůdnější než vodíkové auto. Auto potřebuje velké na vodík a také velké stanice, kde může vodík doplnit. Problém je skladování, výroba a distribuce vodíku. Vše je drahé, technologický náročné a zdlouhavé.

Na druhou stranu kolo (případně motorka) na palivové články, jak ukazuje projekt Alter Bike, je na potřebnou infrastrukturu mnohem méně náročné a i z hlediska logistiky přívětivější.
Alter Bike využívá malé plastové kazety s vodíkem. Kazety nemusíte doplňovat na velkých čerpacích stanicích, ale prostě si je koupíte v obchodě. Navíc, kazety jsou lehce přepravitelné a distribuovatelné. Vše se tak zásadním způsobem zlevňuje, zjednodušuje a zrychluje.

Kolo Alter Bike je společným výrobkem francouzského výrobce jízdních kol Cycleurope, který vlastní značky jako Gitane nebo Bianchi. Vodíkovou a elektrickou výzbroj kola má na svědomí Pragma Industries (palivové články) a Ventec (li-ion baterie).
Prototyp Alter Bike se již testuje- "Jsme přesvědčení, že kombinace palivových článků a lithiové baterie nabízí to nejlepší z obou technologií: výkon a dojezd, a toto kolo je důkazem,“ řekl Cedric Loubiat technický ředitel Ventec. "Ve spolupráci s firmami Cycleurope a Pragma, jsme v rekordním čase navrhli a sestavili tento složitý a velmi inovativní prototyp.“
Firmy přistupují k projektu komplexně. Kromě samotného kola se snaží vytvořit i vodíkovou infrastrukturu pro kola. Například jejich kazety jsou z recyklovatelného plastu. Použité vodíkové kazety tak lze jednoduše vyhodit do příslušné popelnice.

Bob Carter, viceprezident Toyoty pro automobilové operace ve Spojených státech, ve svém nedávném projevu kritizoval odpůrce vodíku. Jmenoval především Elona Muska z Tesla Motors, Carlosa Ghosna, generálního ředitele společnosti Nissan Motor a bývalého výkonného ředitele Volkswagenu pro USA Jonathana Browninga. „Osobně mi je jedno, co Elon, Carlos a Jonathan říkají o palivových článcích. Velmi to ale připomíná rok 1998, 1999, kdy jsme poprvé představili Prius,“ řekl Carter na konferenci pořádané v rámci autosalonu v Detroitu.
Carter reagoval především na Elona Muska, který v říjnu označil palivové články v automobilech za „kravinu“. Elon Musk při otevření servisního střediska v Německu komentoval výroky odpůrců elektrických aut: “... a pak vyzdvihnou nějaké technologie, jako jsou palivové články... můj bože... palivové články jsou taková kravina. Kromě použití v raketách.“

Jonathan Browning, šéf Volkswagenu pro Spojené státy, rovněž s despektem mluvil o budoucnosti palivových článků. Podle něj vězí problém především v infrastruktuře – výrobě, dopravě, skladování a tankování vodíku. Elektrická auta mají podle něj tu ohromnou výhodu, že je lze dobíjet kdekoliv, klidně doma. A výroba a doprava elektřiny je nesrovnatelně logisticky jednodušší a levnější.

Gitane AlterBike: první vodíkové kolo- 5. června 2013

(Club des villes Cyclables et Territoires, 27. 11. 2015 23:12)

5. června 2013 / Zdroj: PetrolPlaza / Autor: jk

Gitane AlterBike: první vodíkové kolo
Zatímco elektrická kola se pomalu začínají zabydlovat v městských půjčovnách, přichází další technologická novinka. Nadchne hlavně ty, kteří klasickému elektrokolu nevěří, že mu brzy nedojde "šťáva".
Firma Cycleurope pod značkou Gitane představila na 20. sjezdu "Club des villes Cyclables et Territoires" v Nice nový dopravní prostředek, který odstraňuje některé nedostatky elektrokol, jako například vysokou hmotnost, omezený dojezd nebo delší dobu nabíjení. Tohle elektrokolo dokonce elektrickou zásuvky vůbec nepotřebuje! Alter Bike totiž používá vodík v palivových článcích a k jeho výrobě mu stačí "tankovat" obyčejnou vodu. Její doplňování je velmi jednoduché, stačí vyměnit malou kazetu. Podle expertů navíc vodíkové palivové zanechávají až 20krát menší uhlíkovou stopu než standardní lithiové akumulátory a mohou být plně recyklovatelné. Uvidíme, do jaké míry se ale jedná o skutečnou revoluci, jak bude vodíkové kolo doopravdy fungovat a jak bude dostupné. Zatím by se měl vodíkový bicykl objevit v některých půjčovnách ve Francii, pro širokou veřejnost ale nebude k dispozici minimálně do roku 2016.

12. října 2010

(Pavel Vachtl - ČRo Budějovice, 27. 11. 2015 23:09)

www.rozhlas.cz/leonardo/technologie/_zprava/794206
Šlapací kolo bez šlapání - E-Bike poháněný palivovými články - Americká firma vyvinula elektrické kolo, které čerpá energii z výměnných kazet produkujících vodík. Kolo má dojezd až 100 kilometrů. Newyorská firma SiGNa Chemistry vyvinula elektrické kolo, které čerpá energii z kombinace vody a speciálního kovového prášku. Ten s vodou prudce reaguje a vzniká vodík, vodík pak dodává energii palivovému článku. Tento pohon kolu zajišťuje dojezd až 100 km, cyklista nemusí vůbec šlapat. Kolo by se mělo začít prodávat v létě příštího roku.
Tento pohon je zajímavý především tím, že vzhledem k nízké hmotnosti energetického zásobníku nabízí poměrně hodně energie. Běžné elektrické kolo s lithiovým akumulátorem nabízí 65 watthodin na jeden kilogram hmotnosti akumulátoru. Firma SiGNa dodává svůj palivový článek (čili pohonný modul s kovovým práškem uvnitř) ve formě cartridgí (uzavřených kazet), v nich je obsaženo víc než 1000 watthodin na jeden kilogram látky. Tato kazeta může dodávat konstantní elektrický příkon 200 Wattů a co se nespotřebuje hned, ukládá se do akumulátoru pro akceleraci kola a stoupání. Systém by měl být kompatibilní s běžným elektrickým kolem, funguje pouze jako zařízení pro zvětšení dojezdu (tzv. range-extender). Palivové články s náplní váží necelý kilogram a pokud jich má cyklista víc, může je měnit za jízdy.
V palivovém článku reaguje silicid sodný s vodou, vyvíjí se zde vodík a odpadními produkty jsou jen vodní pára a křemičitan sodný. Vodík se v článku generuje při polovičním tlaku, než jaký se vyskytuje například v plechovkách se sycenou limonádou. Prezident firmy SiGNa prohlásil, že jeho cílem je vyrábět a dodávat podobné pohonné moduly i pro další lehčí dopravní prostředky a také pro generátory a elektronické přístroje. Pohonné moduly by měly být schopny generovat elektrickou energii v rozsahu od jednoho wattu až po jeden kilowatt. Běžná elektrokola mají sice menší dojezd, ale také mají výhodu: lze je totiž dobít všude, kde je elektrická síť.

Autor: Prezident firmy SiGNa prohlásil, že jeho cílem je vyrábět a dodávat podobné pohonné moduly i pro další lehčí dopravní prostředky a také pro generátory a elektronické přístroje. Pohonné moduly by měly být schopny generovat elektrickou energii v rozsahu od jednoho wattu až po jeden kilowatt. Běžná elektrokola mají sice menší dojezd, ale také mají výhodu: lze je totiž dobít všude, kde je elektrická síť.
Autor: Pavel Vachtl

Kolo na vodík i z Číny pro Zemana a podobné? Info: od 12.06.2008 10:05

(Ota Beran Lawrence , BMW, 27. 11. 2015 23:05)

Lawrence Livermore National Laboratory, BMW
Minulý rok, experimentální hybridní vozidlo z LLNL překonalo dosavadní rekord v dojezdu. Na jednu nádrž vodíku překonalo vzdálenost přes 1000 km. Nedávné experimenty teplotní odolnosti potvrzují důležitý přínos kryogenních tlakových nádob: dávají k dispozici vysokou hustotu energie tekutého vodíku skladovatelného beze ztrát odparem. Tyto dvě výhody dělají LH2 vozidla mnohem praktičtějšími variantami při hledání náhrady za dnešní benzínem či naftou poháněné automobily.
A co byste řekli takovému kolu na vodík?

Jedno takové již komerčně vyrábí čínská firma Shanghai Pearl Hydrogen Source Technology.

Kolo na vodík? V Evropě ho prodává britská firma Valeswood (Valeswood ETD Ltd, 61 Salisbury Road, Moseley, Birmingham B13 8LB, United Kingdom, Tel: +44 (0)121 449 6258). Cena je zatím děsivá, okolo 55 000 Kč, ale až se najde konkurence.... Maximální udávaná rychlost je 25km/h a na jednu náplň vodíku by mělo kolo ujet až 100km.

Na kolo není třeba žádný průkaz ani pojištění. Kolo je skládací a v případě potřeby ho lze naložit do kufru auta. Hmotnost kola je 32 kg a uveze 75kg.
Pro případ záchvatu nutkání potřeby sportovat je kolo opatřeno pedály.
Pohonnou jednotkou pro elektromotor je palivový článek. Ten je možné koupit i samostatně a namontovat si jej na jiné vlastní kolo nebo člun,...
Jednotka s palivovým článkem a chladícím větrákem
Parametry vodíkové pohonné jednotky nesoucí označení RECTS240 Fan-cooled 40 cell PEM
Teoretický výkon: 240W/24V/10A
Poskytovaný výkon: 220W (ošetřeno o spořebu větráku chlazení)
Stejnosměrné napětí: 20—38V
Účinnost: ≥50%
Palivo: vodík o čistotě ≥99.95% při tlaku 0,3–0,4bar
Okysličovadlo a chlazení: Okolní vzduch za běžného tlaku
Hmotnost jednotky: 760g
Rozměry: 180×106×53mm
Provozní teplota −10°C—40°C
Relativní vlhkost 20%—95%
Teplota vycházející z větráku −10°C—60°C
Podrobnosti viz Valeswood
Autor: Ota Beran Datum: 12.06.2008 10:05

antihedvicek: Tento email pošlete na: FBI, Policie, USCIS, nebo nejlépe na všechny a také na CIA!

(Svobodne noviny EU-htt -euweb.cz, 6. 10. 2015 20:36)

Vážení, Ross Hedvicek - 5515 Norlander Dr., Port Charlotte, Florida již léta zamořuje český internet a hl. emailové schránky ve formě spamu jeho fanatickými bláboly, je znám svou zuřivou nenávistí ke všemu českému ale hlavně je znám svoji podporou terorismu - již mnohokráte šířil zprávy a vyzýval k bombardování České republiky, otevřeně podporuje tuto formu terorismu - jedná se tedy o potencionálního teroristu. Celkem obsáhlý důkazní materiál (v českém jazyce) je o něm zde: http://hedvicek.unas.cz.
Navíc všude rozhlašuje, že je americký občan - i když cestuje na kanadský pas a v jednom interview pro noviny(v českém jazyce) - http://lidovky.zpravy.cz/fenomen-ross-hedvicek-0u2-/ln_zabava.asp?c=A060821_130325_ln_zabava_fho tvrdí, že chce nyní kandidovat do amerického Senátu. (kdo přeloží výše uvedený text do angličtiny a pošle na email nebo na diskuzní forum?) Tento email pošlete na: FBI, Policie, USCIS, nebo nejlépe na všechny a také na CIA
A jak se bránit šíření jeho fanatických a zločinných blábolů na českém Internetu? Je to také prosté. Podání však nesmí směřovat proti R. Hedvíčkovi samotnému, protože by se minulo účinkem. Musí směřovat proti periodiku které toto zveřejnilo a na příp. trestném činu se spolupodílí(ano je to opravdu tak - ze zákona jsou periodika za obsah zodpovědná).
Prosím pošlete email tohoto znění: Vážení, Tímto podávám podnět k zahájení trestního řízení proti .....(název periodika) které na svých stránkách (link) dle mého názoru naplňuje skutkovou podstatu trestného činu hanobení národa a šíření národnostní nenávisti, příp. dalších trestních činů( šíření poplašné zprávy, trestní čin pomluvy, šíření a podpora terorismu - doplňte to, co se na obsah článku vztahuje) a to formou podílnictví nebo spolupodílnictví. Tento email pošlete na: Státní zastupitelství, Policie ČR, nebo nejlépe na obě
Nenekrolog…
Vsimnete si prosim, ze nikoho nejmenuji. Jsem uz stary a odmitam byt pokrytec a blabotat neco o tom, ze "o mrtvych jen dobre" a nebo omlouvat jeho zlociny se slovy, ze "byl to jen clovek". I Hitler a Stalin byli jen lide. Ale pokud nekdo zkurvi zivot milionum lidi, pak je to i z historickeho hlediska hajzl a ne hrdina - nez ohledu na to, kolik lidi mu prijde na pohreb. Kdyby Nemecko nebylo rozbite na sracku, tak by i Hitlerovi prislo na pohreb milion Nemcu - z ciste zblblosti. Stalinovi na pohreb ten milion Rusu prisel - take nejspis z uplne zblblosti a mozna trochu ze strachu. Otazkou ale je, proc prislo Nemci Reinhardu Heydrichovi na pohreb million Cechu. Mozna znova zblblost a trochu i zbabelost. Na tomhle pohrbu budou nejvic plakat komuniste. Prijdou vsichni, jako vzdy.
Cesky narod je znamy svou zbabelosti (proto na par statecnych vyjimek ze sveho stredu vzdy rozhnevane plival) a vzdy miluje sve tyrany a ty nejhorsi ze svych rad. V rimskych legiich se zbabelost trestala "decimaci" - nechali je nastoupit do rady, rozpocitat a kazdemu desatemu usekli hlavu. I kdyby tohle nejaky tyran provedl ceskemu narodu (komunistum se to malem povedlo), cesky narod by ho porad vroucne miloval a na jeho pohrbu by plakali jako stare kurvy.
Dle meho odhadu je v ceskem narode pul milionu (5%) slusnych lidi, ktere mam rad a kterym dnes zemrely znicil moznost mit civilizovanou budoucnost po mnoho generaci. Obzvlast je mi lito budoucich generaci, protoze nebudou mit moznost zit jako lidi. Zbyvajicich 9 a pul milionu (95%) Cechu nemam rad a jejich budoucnost, kterou jim tenhle pazneht pripravil jim v podstate preji. Zaslouzi si to. Aktivne kolaborovali s jakymkoliv opresivnim rezimem. Znicili zivot mym prarodicum. znicili zivot mym rodicum, pokusili se znicit zivot i mne. U mych deti jim uz sanci nedam.
Stastnou cestu do pekla, hajzle. Tvi kolegove, take velci humaniste, Hitler se Stalinem uz tam na tebe cekaji… hedvicek.unas.cz

Swingujici spioni-Klausův vzor Koecherovi z Ceskoslovenska: Young Men's Hebrew Association

(Ross Hedvicek, 6. 10. 2015 18:59)

Swingujici spioni nejsou zase tak bezni jak by jeden predpokladal. Jeden pekne swingujici byl Bruce Willis ve filmu Hudson Hawk, kde s Danny Aiello skutecne zpival swing a potom mozna tak Doktor Swing, tedy Dr. Arnost Kavka, ktery se svym hudebnim kombajnem jezdil na americkych vyletnich lodich po Karibskem mori v dobe, kdy se normalnim lidem mohlo tak zdat o dovolene na Balatonu - ovsem za predpokladu, ze dostanou cestovni dolozku k obcance. No a pak byli manzele Koecherovi z Ceskoslovenska. Ale o tom se ve vasich starovinach nedoctete dodnes (staroviny je muj vyraz pro vase noviny, protoze v nich neni nic noveho, vsechno pri starem). Zacatkem roku 1982 se americka FBI dozvedela od ceskoslovenskeho spiona, ktery stastne prebehl na americkou stranu, ze Karel Koecher, prekladatel tajnych dokumentu pro CIA ve skutecnosti pracuje pro ceskoslovenskou rozvedku. Karel Koecher a jeho manzelka Hana prisli do USA z Ceskoslovenska (pres Rakousko, kam odesli zacatkem roku 1965) 4. prosince 1965. Karel byl dustojnik zpravodajske sluzby Statni bezpecnosti, povereny ukolem ziskat zamestnani ve vladnich uradech USA, nejlepe v CIA a pak vsechno, co se dozvi, vykecat pres StB Rusum. Jeho manzelka Hana mela funkci kuryra, puvodne pracovala jako laborantka, pozdeji casto cestovala jako obchodnice s diamanty a tak odvazela zpravy od Karla a privazela penize od ceskoslovenske tajne sluzby.
Karel Koecher se narodil 21. zari 1934 v Bratislave a v roce 1939 se s rodici prestehoval do Prahy. Clenem komunisticke strany se stal v roce 1958. Ceska StB zacala Karla Frantiska Koechera - jak znelo jeho cele jmeno - cvicit jako spiona v roce 1962. O rok pozdeji se Karel Koecher seznamil s Hanou Pardamcovou (narozenou 8. ledna 1944 v Tabore), devatenactiletou prekladatelkou, ktera uz v tech devatenacti letech byla presvedcenou clenkou Komunisticke strany Ceskoslovenska. Jak zvladla tato 160 cm vysoka, v pravych a drahych kozesinach si libujici, dle ruznych svedectvi neobvykle dobre vypadajici mlada soudruzka, byt najednou tak prijemna a pritazliva a jeste clenka KSC - neni znamo. Krasna a komunistka! Jake plytvani DNA materialu! Svatbu meli po trimesicni znamosti.
Po prijezdu do USA zacal Karel Koecher v roce 1967 pracovat pro Radio Free Europe a zaroven studovat na Columbia University, kde v roce 1970 ziskal titul Ph.D. ve filozofii a certifikat z Columbia's Research Institute for Communist Affairs. Jednim z jeho ucitelu byl Zbigniew Brzezinski, pozdeji poradce prezidenta Cartera pro narodni bezpecnost. Koecher take pracoval jako ass. professor na Wagner College.
Koecher, zcela jasne velmi inteligentni muz, mel zajimavou kryci legendu. Predstiral, ze je zurivy antikomunista (prestoze jeho a manzelcino clenstvi v KSC nezustalo tajemstvim) a tvrdil, ze ho ceskoslovenske radio v Praze vyhodilo z prace, protoze mel kriticke komentare o zivote v komunisticke zemi. Kvuli jejich clenstvi v komunisticke strane meli Koecherovi problem ziskat americke obcanstvi, ovsem Koecher si vzpomnel na sve davne zidovske predky, stal se clenem YMHA (Young Men's Hebrew Association) a pozadal o pomoc Bellu Abzug, feministicky-mirovou zidovskou aktivistku ruskeho puvodu, ktera byla v te dobe clenkou americkeho Kongresu - a problem byl vyresen. ....
A tak se 5. unora 1973 stal Karel Koecher prekladatelem pro CIA s opravnenim prekladat prisne tajne materialy. ....Nektere zenske se pry nauci i jezdit na kole.
Karel a Hana se pravidelne zucastnovali ruznych sex-parties a orgii.... jeste pred vypuknutim epidemie AIDS, byl dum pravidelnym vikendovym mistem setkani za ucelem swingovani.

více http://www.humintel.com/clanek82.htm

.... prezident Václav Klaus je agentem ruské mafie!humintel.com–Osobní stránky Rostislava Hedvíčka

(Ross Hedvíček, 6. 10. 2015 18:47)

Necyklopedii všem: Ross Hedvíček (*19. června 1954 Kojetín) je krotitel slepic a provozovatel necenzurovaneho diskusniho serveru nejenom českých emigrantů a českých občanů žijících v zahraničí: cs-klub, kam se může přihlásit KAŽDÝ pres stránky [1]. Bydlí v maringotce. (Satelitní snímek maringotky) Vydává se za občana USA, ačkoliv kvůli utajení (je tajným agentem FSB) má pouze kanadský pas. Každé ráno v 6:45 vyjíždí z Port Charlotte do Fort Myers, kde pracuje v obchodě s auty. Má manželku jménem Candi. Podle různých dobrozdání si poklidný penzista Hedvíček stále stěžuje, že jeho emailová adresa je zavalována a často naprosto paralyzována nesmírným množstvím spamových elektronických zásilek, které se z nepochopitelných důvodů pokoušejí objednat si jeden z posledních výtisků knihy Jak Paroubek sám a bez cizí pomoci kradl uzeniny z vojenské kuchyně, jež prý má vbrzku dostat cenu pana Puliceho.
V raném mládí chtěl být krotitelem dravé zvěře v cirkusu Kludský, začal tím, že trénoval domácí zvířectvo a naučil jezdit slepice na kole. Je mu už přes 98 let (i když se narodil v roce 1954, jde tu o jistý časoprostorový paradox).
Zastává často velmi extrémní, ale opodstatněné názory podložené důkladným výzkumem, které neo-komunisté z ČR nemůžou překousnout. Několik příkladů: tvrdí, že prezident Václav Klaus je agentem ruské mafie , publikoval také jeho příhlášku (podle kritiků "příhlášku") do KSČ
podivuje se nad tím, že do soutěže Největší Čech nebyl nominován Konrád Henlein nebo K. H. Frank tvrdí, že New York Times jsou rudé noviny a CNN je komunistické vysílání Ross Hedvíček nemá rád Česko, ale je českopedista
Byl řádně odsouzen dle zákona 140/1961 Sb, paragraf 109 Nezákonné opuštění republiky, paragraf 233 Zavlečení děti do ciziny a paragrafy 102, 103 a 112 Snižování vážnosti republiky v zahraničí - in absentio.
Ve volném čase žere žížaly a trhá mouchám nožičky. Osobně rozhazoval mandelinku bramborovou po jézeďáckých polích.
A ještě něco. Česko potřebuje tisíc takových Hedvíčků! Ross Hedvíček popírá, že by byli Američané jako národ hloupí, naopak věří že se jedná o nejlepší národ na světě! Na věčné časy, a nikdy jinak!
Stanice CNN jeho kouzelnický kousek, kterým jednou provždy z Wikipedie nechal zmizet vymazlený článeček o své osobě, vyhlásila nejlepším kouzlem roku 2011. Až za ním se umístil David Copperfield s bolestivým trikem nadvakrát přefiklého lulána. Wikipedisté ještě dnes nevěřícně hledají „Rosse Hedvíčka“ na svých stránkách.
hedvicek.unas.cz – Autentické výroky Rostislava Hedvíčka
www.humintel.com – Osobní stránky Rostislava Hedvíčka

britská MI6 měla dokonce okultistickou divizi: Edvard Beneš a jeho šéf-původem oděský Žid

(Jacques Bergier, 5. 10. 2015 23:34)

okultisté byli často jen zástěrkou pro výzvědnou činnost (britská MI6 měla dokonce „okultistickou divizi „ ), což si Canaris i Heydrich dobře uvědomovali.-Edvard Beneš a jeho šéf zpravodajství František Moravec tvrdili, že Hesse do Británie vylákala MI6 ve spolupráci s SO1/PWE /Political Intelligence and Propaganda Branch přes dopisy , které si psal gen. Karl Haushofer s Violet Roberts ( jehož synovec , blízký příbuzný vévody z Hamiltonu, pracoval pro SO1/PWE … ), které si posílali přes jednoho diplomata nebo na nejrůznější adresy , které Haushofer s Hessem konzultoval , a které naznačovaly, že vévoda Douglas Hamilton, významný letec a sportovec, člen spolku britsko-něm. přátelství, je odpůrce Churchilla, když opak byl pravdou …
Zvláštní je, že vévoda Hamilton se při své návštěvě BER během olympijských her v roce 36 setkal se všemi nacistickými pohlaváry, setkal se dokonce i se svým přítelem Albrechtem Haushoferem, synem gen. Karla Haushofera, spolužákem a poradcem Hesse ,v 4/45 popraveného společně s Canarisem , pečlivě se však vyhnul setkání s Hessem , jenž svému gurovi generálu Haushoferovi na slovo věřil ( Jack Fishman, The Seven Men of Spandau) …Šéf abwehru Canaris komunikoval s MI6 přes několik kanálů, mj. jezdil často do Španělska a byl v kontaktu s agentem MI6 z Gibraltaru, ale také přes double agenta abwehru + čsl. zpravodajské služby kpt. Paula Thümmela , který byl poprvé zatčen v Praze 19.10.41 ( v této době ministerstvo obrany exilové vlády na návrh šéfa zpravodajství pluk. Frant. Moravce, pro kterého Thümmel pracoval, „rozhodlo“ o atentátu na Heydricha, který se měl uskutečnit již v 12/41) . Kvůli zatčenému Thümmelovi se Canaris dostal do otevřeného konfliktu s Heydrichem, když na něm požadoval, aby člena NSDAP a agenta abwehru propustil, nicméně Heydrich správně tušil, že je Thümmel Canarisovým kontaktem na MI6, … mj. proto MI6 zorganizovala atentát na Heydricha, aby Canaris, kterému šel Heydrich " po krku ", mohl zůstat ve své funkci ( admirál byl zatčen v 2/44 , a v 4/45 (58) za ponižování oběšen nahý spolu svými blízkými spolupracovníky ) …
Duchovní Mistr gen.Haushofer, s kontakty na britskou MI6, jenž se po zemřelém Eckartovi stal Hitlerovým druhým „esoterickým „ mentorem, založil v BER Světelnou lóži , pobočku mnichovské Společnosti Vril (členy byli thulisté z vedení NSDAP, tj. Himmler, Rosenberg, Göring + nethulista Hitler + jeho osobní lékař dr. Theodor Morell ) … Formálním cílem společnosti bylo pořádat seance k navázání kontaktů s nadpozemskými silami . Společnost tvrdila, že „ Sumerové byli napojeni na mimozemskou civilizaci, jejichž jazyk byl podobný němčině, a že ji kontaktovali dimenzionálním kanálem/červí díry (viz také Schaubergerovy „ časové vortexy“- Třebaže údajně fotografie a dokumenty dokládají existenci Orsicové, veřejnost se o Orsicové ze Společnosti Vril dozvěděla až v roce 67 z knihy Aufbruch ins dritte Jahrtausend von der Zukunft /Výlet do třetího tisíciletí budoucnosti Louis Pauwelse a chemika, alchymisty, polyglota a zpravodajce Jacques Bergiera (1912-78) …Bergier po válce šéfoval francouzské pobočce Meziarmádního střediska pro spojeneckou kontrašpionáž, původem oděský Žid, který přežil nacistický vyhlazovací tábor Mauthausen, jenž činí narážky na svá podivná setkání a rozmluvy s Mistry magie v knize Jitro kouzelníků, viz Hirošima a Nagasaki, německé bomby ?

Setba rudých komisařů

(Jan A. Novák, 5. 10. 2015 22:24)

Za časů Třetí říše šel mezi lidmi takový vtip: "Jak se pozná čistokrevný Árijec? Je blonďák jako Hitler, modrooký a vysoký jako Goebbels a štíhlý jako Göring." Sám Göring ostatně řekl, že "o tom, kdo tu je Žid, rozhoduji já!" - a to už vtip není. Právě okolnosti vzniku tohoto výroku ukazují, že praktické uplatnění rasových hledisek naráželo i v nejrasističtějším státě moderní doby na značné problémy a tragikomickým způsobem demonstruje myšlenkovou bídu všech rasových "teorií". Polní maršál Erhard Milch byl po Hermannu Göringovi nejvýše postavený činitel letectva Třetí říše a jako takový měl obrovskou moc i neméně obrovskou zodpovědnost - bez nadsázky lze říci, že průběh a výsledek vzdušné války spočívaly v jeho rukách.
Což by nebylo nic tak divného, protože za poživačného a nepříliš kompetentního Göringa to koneckonců někdo dělat musel. Přinejmenším neobvyklé v dobových souvislostech na tom ale je něco jiného: ve smyslu Norimberských rasových zákonů byl Milch v nejlepším případě poloviční Žid, s velkou pravděpodobností Žid čistokrevný. A co je ještě neobvyklejší, všichni pohlaváři Říše (zuřivého antisemitu Hitlera nevyjímaje) to nepochybně věděli. V časech, kdy do vyhlazovacích táborů proudily ze všech koutů Evropy vlaky přivážející miliony obětí pro nenasytné jícny plynových komor, sedával Erhard Milch u konferenčních stolů s těmi, kdo tento megapogrom iniciovali a řídili, aniž by to zúčastněným stranám nějak zvlášť vadilo.
Milchův příběh je jedna z nejpodivnějších epizod nacistického režimu a přesto (nebo možná právě proto) se většinou přechází decentním mlčením. Pokud vůbec může něco být ještě zvláštnějšího, tak snad jen to, že Milch sice zřejmě byl nejvýše postavený neárijec v mocenském aparátu Třetí říše (alespoň, když pomineme hůř doložené pochybnosti o árijském původu Hitlera a Heydricha), ale zdaleka ne jediný.
Nacionální socialismus a komunistický marxismus-leninismus mají mnoho společného, v jednom se ale diametrálně odlišují..... Pořádkumilovné Němce excesy divokých pogromů děsily, zatímco začlenění jejich segregace (vyhlazovací program tehdy spočíval ještě v daleké budoucnosti) do práva vypadal jaksi stravitelněji.
Setba rudých komisařů
Antisemitismus skrytě dřímá v každé společnosti, v meziválečném Německu ale představoval obzvlášť třaskavou směs. Německo před první světovou válkou bylo zemí, kde Židé splynuli s ostatním obyvatelstvem snad nejvíc v Evropě: většinou se považovali za německé vlastence, mnozí opustili starou víru a stali se křesťany, nebo ateisty. Často vynikli ve svobodných povoláních, řada z nich se propracovala mezi společenské elity, a tak byli stále na očích. Společně s Němci bojovali a umírali v zákopech, řada z nich získala vyznamenání nebo vysoké důstojnické hodnosti.
.....
V takovém prostředí neměl člověk jako Erhard Milch zdánlivě žádnou šanci. Přesto dokázal nemožné: řídil významnou část válečného úsilí Říše, s jejím úzkým vedením jednal jako jeden z nich - a společně s nimi byl nakonec i odsouzen jako válečný zločinec.
Jan A. Novák

Center for Global Peace -4400 Massachusetts Ave, NW Washington DC., 20016-8071 USA

(Michael Emin Salla, PhD-Muslim Nations and the West, 5. 10. 2015 20:39)

Michael Emin Salla, PhD 4400 Massachusetts Ave, NW Washington DC., 20016-8071 USA msalla@american.edu
Personal Details Michael Emin Salla, Born, 25 September 1958, Melbourne, Australia Citizenship: Australian Qualifications
1993 Doctor of Philosophy (University of Queensland)
1990 Master of Arts (University of Melbourne)
1987 Bachelor of Arts (University of Melbourne)
1984 Graduate Diploma of Education (Melbourne CAE)
1983 Bachelor of Science (University of Melbourne) Awards, Distinctions & Professional Recognition
1999 Selected as panelist for United States Institute of Peace Solicited Grants Panel, February
1997 Selected for United States Institute of Peace Faculty and College Seminar, July
1996 Promoted from Lecturer (level A) to Lecturer (level B), Faculty of Arts, Australian National University
1994-96 Associate of the Centre for Middle Eastern and Central Asian Studies
1991-92 Australian Postgraduate Research Award
1989 Master of Arts - Awarded First Class Honours

Research Grants
1999 Ford Foundation (USD 150,000) Title: "Managing Transition in the East Timor Conflict"
1998 Unsolicited Grants, United States Institute for Peace (USD 44,000) Title: "Conflict Resolution and the East Timor Conflict"
1997 Unsolicited Grants, United States Institute for Peace (USD 29,000)
Title: "Conflict Resolution and the East Timor Conflict"
1996 Faculties Research Grants Scheme, Australian National University
(AUD 6 000). Title: "Religio-nationalist conflict: developing effective conflict resolution strategies"
1994 New Staff Grants, Faculties Research Grants Scheme, Australian National University, (AUD 4 100). Title: "Ethno-religious conflict in Kosovo"
1993 Research Grant, Department of Government, University of Queensland (AUD 2 000)
Title: "East Timorese Resistance to Integrasi"

Employment Researcher in Residence, (2001-2003) Center for Global Peace, American University, Washington, D.C., USA
Adjunct Faculty, (2002) George Washington University, Washington DC, USA
Assistant Professor (1996-2001) Peace and Conflict Resolution Program, School of International Service, American University, Washington, D.C., USA
Lecturer (Level B - [1996]); Department of Political Science, Faculties, Australian National University, ACT 0200, Australia
Lecturer (Level A - [1994-96]); Department of Political Science, Faculties, Australian National University, ACT 0200, Australia Lecturer (Casual) 1993; Department of Religious Studies, University of Queensland, QLD 4072, Australia Tutorial Assistant & Casual Tutor (1990-93); Department of Government, Uni of Qld
Research Assistant (1992-93); Dept of Government, University of Queensland
Tutor (1989-90); Emmanuel College, Upland Road, St Lucia, QLD
Tutor (1985-88); Central Coaching College, Jupiter Road, Caulfield 3162
Emergency Teacher (1984-85); Education Department of Victoria, Nauru House, Collins Street Melbourne 3000
Publications (sole author unless indicated otherwise) Books
The Hero's Journey Toward a Second American Century ( Westport, Connecticut: Greenwood Press, 2002)
Ralph Summy & Michael Salla, eds., Why the Cold War Ended: A Range of Interpretations (Westport, Connecticut, Greenwood Press , 1995)
Michael Salla, Walter Tonetto & Enrique Martinez, eds., Essays on Peace: Paradigms for Global Order (Central Queensland University Press, Rockhampton, QLD, 1995)
Islamic Radicalism, Muslim Nations and the West (Indian Ocean Centre for Peace Studies, Perth, 1993) .....
http://www1.american.edu/salla/Vitae.htm
Dr Michael Salla
Office: Room 310, SIS Building
Phone: (202) 885 1497
Email: msalla@american.edu
http://www.american.edu/salla

Duchovno a otroctví - důkazy o co jde: UVÍTALI BY JSTE V KROMĚŘÍŽI BESEDU zajímavé duchovní osobnosti?

(theguardian.com, 5. 10. 2015 18:52)

Článek uvádí jako příklad historii osmačtyřicetiletého Litevce Gedimanase Rekesiuse, který byl donucen po mnoho měsíců pracovat bez jakékoliv finanční odměny v ruské rodině v Londýně jako otrok. V Birminghamu byli dva Češi zadržování jako otroci po dobu dvou let. Otrokáři je vozili do zaměstnání do továrny v Lutonu, kde pracovali bezplatně od sedmi ráno do sedmi večer. Když proti tomu něco namítali, jejich věznitelé je brutálně bili. Jeden muž byl připoutáván k radiátoru ústředního topení, druhého na těle popálili trubkou, když chtěl, aby mohl poslat nějaké peníze domů.
Čtyři Maďaři byli nuceni rozdávat letáky a krást v noci benzín z aut, aby měli na zaplacení své činže. Byli u otrokářů trvale zadluženi - což je jejich taktika - a jedli jen chleba s nutellou - přišli o zuby. Litevkyně pracovala na farmě za deště a mrazu. Poté, co tam měsíc sklízela cibuli, otekla jí noha a chirurgové ji museli amputovat. Bylo jí řečeno, že dostane umělou nohu, ale protože neměla nárok na zdravotní pojištění, nemohla zůstat v Británii a nohu dostat. - See more at: http://www.blisty.cz/art/60887.html#sthash.M9lK00vL.dpuf
http://www.theguardian.com/uk/2011/nov/06/trafficking-britain-eastern-europe
Trafficking in Britain: 'For five months I asked when I would get a job, but all I did was clean their home' - Men from eastern Europe are the latest victims of gangs who are promising jobs in Britain but delivering a life of virtual slavery - "We knew women were being trafficked for sex, but not men for labour," said Megan Stewart, who runs Thames Reach's reconnection team, which helps eastern Europeans to return home. She has come across more than 20 cases of enforced slavery in the last couple of years. "In March we helped two Czech men who had been held against their will in a flat in Birmingham for two years......
Stewart said the gangs' tactics were changing. "They've stopped bringing new blood into the country and are now targeting day centres and homeless shelters. These guys are often cold and hungry, and if they are offered work and accommodation it's all too tempting."
Out of sight of the authorities, the consequences for those exploited can be horrendous. Lydia Haritonova, who works for Thames Reach, helped a Lithuanian woman who had paid £3,000 to a middleman to secure her a job in England. She worked on a farm in wet, freezing conditions. After months of picking onions in fields, her leg swelled up and surgeons were forced to remove a limb. "She was told she would get an artificial limb," Haritonova said, "but because she was not entitled to benefits she could not stay in the country to have it fitted."
The Serious Organised Crime Agency is now investigating several cases of alleged slavery. Last week it emerged that a Polish gang had trafficked more than 200 people to the UK and used their identities to carry out an estimated £2m benefit fraud. So far 31 people have been arrested in relation to the scam, the subject of a two-year investigation by customs officers and Polish police........ "Criminal gangs have been exploiting people in shocking ways tantamount to modern-day slavery," said Mike Nicholas, a spokesman for Thames Reach.
"Many of the people being exploited by these gangs are from rural areas where regular church attendance is still often the norm, so we are pressing for the Catholic and Orthodox churches to get involved."
Such action might have helped Rekesius, who said he wanted others to learn from his story. "I want people to know what happened to me. I will find it hard to trust anyone again."

Tak začal protektorát - AKTUALITA - 15tiprocentní podíl vlastnil český filmový magnát Miloš Havel.

(Aktualita - Čáslavský - ČT2, 5. 10. 2015 15:19)

www.youtube.com/watch?v=v7cu1Zwm0n8 Publikováno 27. 11. 2012
15. března 1939 v brzkých ranních hodinách překročily první jednotky Wehrmachtu hranici s Německem a vpadly do Československa. První německé jednotky dorazily do Prahy kolem 7. hodiny ranní. Ve 13 hodin byla již obsazena všechna letiště na našem území. Do večera bylo celé území Čech, Moravy i Slezka pod kontrolou Němců. Druhý den byl oficiálně vydán výnos o zřízení Protektorátu Čechy a Morava.
www.youtube.com/watch?v=v7cu1Zwm0n8
F I L M O V É T Ý D E N Í K Y V O K U P O V A N É M
Č E S K O S L O V E N S K U
Karel Pečený a jeho společnost Aktualita - Karel Margry
Vznik společnosti a první roky (1937–1939)
Dne 13. dubna 1937 byla v Praze pod záštitou ministerstva zahraničí založena Aktualita, komanditní společnost Karel Pečený a spol.1) Nově vzniklá firma si kladla za cíl vyrábět týdeníky a krátké filmy, které by filmovým divákům doma i v zahraničí nabízely pozitivní obraz Československé republiky. Vzhledem k vojensko-politické situaci v Evropě
– dosti výbušné i v Československu, protože nacistické Německo vystupňovalo své nároky na pohraniční oblast Sudet – bylo životně důležité prezentovat českou perspektivu širšímu publiku a vyvážit silně zkreslený obraz sudetského konfliktu, který vytvářely německé, státem kontrolované týdeníky. Z tohoto důvodu mělo na založení Aktuality zájem
ministerstvo zahraničí. Aktualita byla nicméně soukromou, nikoliv státem vlastněnou společností. Základní kapitál tvořilo 100 tisíc Kč a firma měla čtyři podílníky. 70tiprocentní podíl se dělil mezi dvě velká pražská vydavatelství: akciovou společnost Melantrich (stranické vydavatelství
Československé strany národně socialistické), která vydávala noviny České slovo, a akciovou společnost Orbis, zaměřenou na publikace politických, vědeckých a v menší míře i literárních textů. 15tiprocentní podíl vlastnil český filmový magnát Miloš Havel. Ten byl mimo jiné majoritním akcionářem a předsedou správní rady filmové akciové společnosti AB, největšího a nejmodernějšího filmového studia v zemi. Zbylých 15 procent vlastnil Karel Pečený, filmový podnikatel a generální ředitel nové společnosti.
Dějiny Aktuality jsou vlastně dějinami jednoho muže: Karla Pečeného. Narodil se 5. března 1899 v Praze. Tento zanícený filmový nadšenec založil již ve svých 26ti letech filmovou společnost, která vyráběla první, a na dlouhou dobu také jediný, československý filmový týdeník s názvem ELEKTA-JOURNAL. Jako první začal vyrábět i týdeníky zvukové. Pečený ve firmě pracoval zpočátku na částečný, od roku 1927 na plný úvazek.
ELEKTA-JOURNAL provozoval 12 let a týdeníky pravidelně sestavoval ze svých vlastních materiálů a ze záběrů zahraničních zpravodajských společností. Jeho zahraniční kontakty byly založené převážně na výměnné bázi a udržoval je mimo jiné se společnostmi Metrotone v New Yorku, FAG v Paříži, PAT ve Varšavě a Selenophon ve Vídni. Pro Pečeného to byly z hlediska finančního těžké roky, především pak období deprese v letech 1930–1937. Podařilo se mu ale udržet nad vodou a současně vybudovat rozsáhlý a jedinečný filmový archiv. Právě ten tvořil jeho vklad do Aktuality a zajistil mu 15tiprocentní podíl ve společnosti. Tři ostatní podílníci poskytli Pečenému nemalé půjčky, aby podpořili labilní solventnost Aktuality. Orbis přispěl 150ti tisíci korunami, Miloš Havel 135ti tisíci a Melantrich pravděpodobně podobnou sumou, byť přesná částka není známa.

Demokratie

(Karel Kryl, 5. 10. 2015 14:55)

www.tvplayvideos.com/3,x7wtuKgtK4U/noticias/Srpen-68

Demokratie
Nun erblüht die Demokratie, zwar mit Schönheitsfehlern:
die, die klauten vor Jahr und Tag, klauen jetzt doppelt weiter,
die uns peinigten jahrelang, jagen uns aus der Arbeit
und wer damals die Wahrheit sang, wird erklärt zum Verräter
Die uns peinigten jahrelang, jagen uns aus der Arbeit
und wer damals die Wahrheit sang, wird erklärt zum Verräter

Nun gedeiht die Demokratie - ohne uns und pragmatisch,
wir brummeln zusammen beim lieben Bier, wie wir brummelten immer,
der Pfarrer verspricht uns das Himmelreich und hofft dabei auf fette Pfründe,
wir stecken in Spielautomaten rein unsere Groschen und Fünfer,
der Pfarrer verspricht uns das Himmelreich und hofft dabei auf fette Pfründe,
wir stecken in Spielautomaten rein unsere Groschen und Fünfer

Die Demokratie ist nun an der Macht, singen uns Gott und Walda,
wir futtern Soja ganz ohne Speck bei dem Onkel McDonald,
König Wenzel macht sich gemein mit dem Wuchergesindel,
unter dem Dach der einen Partei wollen am Trog wir uns finden.
König Wenzel macht sich gemein mit dem Wuchergesindel
unter dem Dach der einen Partei wollen am Trog wir uns finden.

Nun herrscht Demokratie im Land von Aš bis Humenné,
Samt und Lieblichkeit sind dahin und ihr fehlen die Zähne.
Sie legen uns neues Geschirre an und das Joch brennt im Nacken,
und wir nehmen nur Haltung an, anstatt aufrecht zu stehen.
Sie legen uns neues Geschirre an, und das Joch brennt im Nacken,
und wir nehmen nur Haltung an, anstatt aufrecht zu stehen

Nun reift die Demokratie heran bis zu Magengeschwüren,
ohne Ehrlichkeit, ohne Recht, vor allem ohne Rücksicht,
doch das kann nur ein Irrtum sein, ein Trugbild, ein Augenfehler,
der Bauch nimmt die Stelle des Herzens ein, ein Maul hat sie statt einer Seele.
Doch das kann nur ein Irrtum sein, ein Trugbild, ein Augenfehler,
der Bauch nimmt die Stelle des Herzens ein, ein Maul hat sie statt einer Seele

Demokracie
Demokracie rozkvétá, byť s kosmetickou vadou:
ti, kteří kradli po léta, dnes dvojnásobně kradou,
ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce,
a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce.
Ti, kdo nás léta týrali, nás vyhazují z práce,
a z těch, kdo pravdu zpívali, dnes nadělali zrádce.

Demokracie prospívá bez nás a pragmaticky,
brbláme spolu u píva, jak brblali jsme vždycky,
farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky,
my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.
farář nám slíbil nebesa a čeká na majetky,
my nakrmíme forbesa za dvě či za tři pětky.

Demokracie zavládla, zpívá nám Gott i Walda,
zbaštíme sóju bez sádla u strejdy McDonalda,
král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem,
pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.
král Václav jedna parta je se šmelinářským šmejdem,
pod střechou jedné partaje se u koryta sejdem.

Demokracie panuje od Aše po Humenné,
samet i něha v pánu je a zuby vylomené,
Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí,
zaujímáme postoje, místo abychom stáli.
Dali nám nové postroje a, ač nás chomout pálí,
zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

Demokracie dozrává do žaludečních vředů,
bez poctivosti, bez práva a hlavně bez ohledů,
a je to mýlka soukromá, snad z optického klamu,
že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.
A je to mýlka soukromá, snad z optického klamu,
že místo srdce břicho má a místo duše tlamu.

Izraelská vláda stojí na piedestalu USA a lavičky Václava Havla:

(Biskup Desmond Tutu , 5. 10. 2015 14:02)

Biskup Desmond Tutu z Jižní Afriky, kterému byla roku 1984 udělena Nobelova cena, upřímně určil důvod: „ Izraelská vláda stojí na piedestalu USA a její kritika by okamžitě zaváněla antisemitismem. Lidé v této zemi mají strach říci cokoliv proti, protože židovská lobby je silná – velmi silná.“
Biskup Tutu vyslovil pravdu. Ačkoli Židé tvoří jen 3% americké populace, mají nesmírnou sílu a vliv – mnohem větší něž kterékoli jiné etnikum nebo náboženská skupina. Jak poukázal židovský autor a profesor politologie Benjamin Ginsberg: Od šedesátých let Židé získali významný vliv na americkou ekonomiku, vzdělávání, kulturní a politický život. Během osmdesátých let hráli hlavní roli v americkém finančnictví a inkasovali hlavní zisky z dekády obchodního slučování firem a fúzí. Dnes zhruba 2% populace tvoří Židé, téměř polovina miliardářů jsou Židé. Jsou výkonnými řediteli tří hlavních televizních stanic a čtvrtého největšího filmového studia, stejně jako vlastníci největšího národního novinového řetězce a nejvíce vlivného deníku „The New York Times“… Úloha a vliv Židů v americké politice je zřetelná. Tvoří maximálně 3% národa a zahrnují 11% elity národa. Nicméně představují více než 25% elitních žurnalistů a vydavatelů, reprezentují více než 17% organizátorů dobrovolných organizací a organizací veřejného zájmu a více než 15% nejvyšších úředníků veřejné správy. Bývalý ředitel pro národní zájmy Americké židovské obce (Director of National Affairs of the American Jewish Committee) Stephen Steinlight podobně zaznamenal „nepřiměřenou politickou sílu“ Židů, která je, ať chceme nebo nechceme, největší ze všech etnických nebo kulturních skupin v Americe. Trval na tvrzení, že „židovský ekonomický vliv a síla jsou neúměrně koncentrovány v hollywoodském, televizním a zpravodajském odvětví. Dva známí židovští spisovatelé Seymour Lipset a Earl Raab na toto poukázali roku 1995 v jejich knize Židé a nový obraz Ameriky (Jews and the New American Scene).
Během posledních tří desetiletí Židé (v USA) utvořili 50% vrcholné dvoustovky intelektuálů… 20% profesorů na předních univerzitách… 40% partnerů v prestižních advokátních kancelářích v New Yorku a Washingtonu. 59% režisérů, scénáristů a producentů padesátky nejvíce vulgárních a drsných filmů od roku 1965 do roku 1982 a 58% režisérů, scénáristů a producentů ve dvou nebo více seriálech vysílaných v hlavním vysílacím čase.
Izraelský deník Jerusalem Post zaregistroval vliv amerických Židů ve Washingtonu jako „krajně nepřiměřený k velikosti komunity židovských vůdců a amerického oficiálního uznání. Ale také nepřiměřený k množství peněz, které přispívají na volební kampaně.“ ....jen samotní Židé přispěli 50% do fondu pro volební kampaň tehdejšího prezidenta Billa Clintona v roce 1996.“
„Nedává vcelku žádný smysl pokusit se popřít realitu židovské moci a vedoucí úlohy v kultuře,“ vyslovil známý židovský autor a filmový kritik Michael Medved.....Jonathan J. Goldberg, nyní editor vlivného týdeníku židovské komunity Forward. V jeho knize Jewish Power (Síla Židů) vydané roku 1996 napsal: V několika klíčových mediálních odděleních, třeba pozoruhodně v představenstvu hollywoodského studia, Židé dominují, to znamená, že tyto Židy ovládané záležitosti jsou trochu více než statistická poznámka… ..... Jsou totiž hlavním zdrojem peněz pro Demokratickou politickou stranu. V odrazu jejich role v amerických médiích jsou Židé automaticky zobrazováni jako charakterní, altruističtí, pravdomluvní, důvěryhodní, soucitní a hodní sympatií a podpory. Zatímco milióny Američanů ochotně přijímají tento stereotyp, ne každý je ohromený. „Velice mě rozčilují někteří Židé,“ poznamenal herec Marlon Brando během svého interview roku 1996. „Znají perfektně svoje schopnosti... Hollywood je ovládán Židy. Je jimi vlastněn a myslím, že by měli být více citliví, co se týče záležitostí lidí, kteří trpí.“

Není tajemstvím, že USA jsou více židovské než Izrael

(NWO, 5. 10. 2015 13:33)

Kurdové jsou asi jediní, kdož účinně bojují proti IS. Samozřejmě je to i ostuda pro NATO!! Nyní k otázce – proč se USA chovají tak, jak se chovají. Zlobte se na mě nebo ne, ale domnívám se, že se za většinou těch svinstev táhne židovská stopa, jak červená nit. Dnes je již veřejným tajemstvím, že program NWO je dílem židozednářské lóže, která má největší zájem skrze NWO vládnout celému světu. Židé na takovém projektu již pracují celá staletí. Již v minulosti jsme se mohli s takovým programem setkat – byl jím projekt komunismu. I ten byl původně nastaven tak, aby sloužil vládnoucí elitě k celosvětové nadvládě. Díky prozíravosti některých soudruhů však byly Židé z tohoto programu vytlačeni a jejich síly značně eliminovány. Na škodu věci však bylo, že se uvnitř komunistických stran vytvořil nový druh jakési elity, která přerůstala v novou vládnoucí třídu, což je v přímém rozporu s marxismem. Postupem času a díky neúspěchu židovských elit v ovládnutí světa skrze komunismus byl tento účelově zlikvidován! Způsob likvidace spočíval v tom, že Židé zvolili novou strategii, kterou byl ekonomický tlak ve spojení s tlakem politickým a ovládnutím klíčových světových organizací, jako je MMF, ECB a dalších. Tyto nadnárodní organizace doposud násobí svou moc a vytvářejí navazující korporace. Není tajemstvím, že USA jsou více židovské než Izrael a z tohoto jasně vyplývá i důvod, proč většina mocenských struktur sídlí právě v USA. Odkud je řízena drtivá většina světových událostí. S tímto stavem přímo souvisí i dnešní situace v oblasti Blízkého východu. Dal jsem si trochu práce se židovskou Tórou a Talmudem a světe div se: dosti zřetelně zde vyvstává jakási politická praxe ve smyslu – dva se perou, třetí se směje, což je taková běžná židovská zrádná praxe. Byly proti sobě nasměrovány struktury křesťanské a muslimské – tedy ty, které židé zrovna nemilují, což při možném konfliktu těchto dvou etnik tyto obě značně oslabí a židé znásobí svou moc. Bohužel jednoduchý papež František tomuto přímo nahrává! Tímto se taktéž vyplňuje kdysi vydávaná za konspiraci teorie NWO. Škoda, že zde na tomto místě na blogu iDnes nemohu situaci a některé aspekty popsat detailněji. Je to totiž poněkud nebezpečné a navíc mě zde na iDnes určitým způsobem blokují a omezují, či k mým článkům blokují jakoukoliv diskuzi. V jistém smyslu se jim nedivím a chápu jejich postoj, ale pak nemůžeme v žádném případě hovořit o svobodě slova nebo demokracii. Ta prostě není. Je to pouhá iluze. Samozřejmě, že se nejedná jen o mě, ale jedná se o všechny lidi. Nebo jste nezaznamenali sérii výhružek, o kterých média psala, že když kdosi bude napadat islám a muslimy či nebude souhlasit s jejich integrací do naší společnosti, může být uvězněn, mohou mu být odebrány děti atd? Domovským Evropským národům jsou upírána jejich práva, která by měla být samozřejmostí!!! To je jasná příprava k vyvolání střetů a napětí, které si nikdo v zásadě nepřeje. Je to záměr a Merkelová je v tomto příběhu bílým koněm.
Dost možná, že je škoda pro mě, že nežeru ty lži Obamy, Merkelové či Hollanda. Měl bych to jednodušší. To však neumím a nemohu souhlasit s tím, že podle Merkelové stojí Evropa na žido-křesťanských základech, což je účelové tvrzení. Nebo bláboly Obamy a Hollanda, že Putin nechává bombardovat politické odpůrce Assada! Mohu býti politickým odpůrcem, ale nemusím vraždit lidi. Ten kdo vraždí a zabíjí nevinné je zločinec a terorista pane Obamo. Putin s Assadem činí správně a pouze jen to, co musí. Politický odpůrce se chová politicky, nikoliv jako vrah.

Obžaloba Václava Havla 5. října 1936 Praha – 18. prosince 2011 Vlčice-Hrádeček

(ers-blog4.webnode.cz, 5. 10. 2015 13:29)

Publikováno 15.7.2015 Uběhla již pěkná řádka let od roku 1989 a mnohé se v ještě zatím naší republice změnilo. Něco jistě k lepšímu, ale mnohé k horšímu. Docela živě si vzpomínám, jak v roce 1989 vykřikoval jistý pan V. Havel z balkonu Melantrichu líbivé fráze, jimiž oblboval český národ a již tehdy si musel být vědom toho, že lidem lže a tedy že se jedná o podvod. Ve jménu pravdy a lásky, u které zapomněl uvést čí, že ta pravda a láska je a komu slouží vykřikovat cosi o tom, že přejdeme od neekonomiky k ekonomice, že se nemusíme bát zdražování či nezaměstnanosti. Tím prý budou strašit pouze komunisté. No a dnes je zřetelné vidět jeho lež – zdražování – to je cyklická, neustále se opakující záležitost, nezaměstnanost okolo deseti procent, mzdy dělníků žalostné, ale přešli jsme od neekonomiky k ekonomice. Ti komunisté nestrašili. Oni upozorňovali včas na rizika a bohužel měli pravdu. Škoda jen, že u té pravdy nezůstali a přizpůsobili se poměrům v zemi obvyklým. Říká se, že o mrtvých se má mluvit jenom dobře, ale u V. Havla to prostě nelze. Jeho ikonizace je už za hranicí slušnosti. Pojmenovávají se po něm i rohy domů, které očůrávají psi. Přitom to byl on, kdož zapříčinil morální rozklad společnosti, byl to on, kdož nese velký díl viny na likvidaci díla Tomáše G. Masaryka a to Československé republiky. Byl to on, kdož nás vrhl do područí Německa, byl to on, kdož otevíral cestu k moci mafiánskému kapitalismu. Byl to Havel, který dostal Nobelovu cenu míru a přitom podporoval tzv. Humanitární bombardování Jugoslávského lidu. Byl to Havel, který restituoval rozsáhlé majetky po svých předcích, o kterých se v mnoha mediích psalo a píše, že kolaborovali s nacisty. Jeho restituce jsou opředeny mnoha tajemstvími a nejasnostmi. Stejně tak je to i v případě Schwarzenberga, který byl jeho věrným našeptávačem a dostal jej do klubu vyvolených v Bilderbergu, kde se manipuluje s budoucností lidstva pod hlavičkou žido-zednářské lože. Byl to také Havel, jenž sliboval lidem demokracii, práva, a svobodu a přitom věděl, že takovýto slib je nereálný. Proč se však o těchto záležitostech nepíše pravda v učebnicích pro naše děti? Proč jim je vymýván mozek lživou propagandou? Havel nebyl nikdy vzorem ctnosti, morálky a poctivosti! Havel byl a bude obrazem Satana, který podvedl svůj národ, jako satan podvedl Adama a Evu v ráji. Havel je ošklivou skvrnou Českého národa a černým listem Českých dějin. Bylo by dobré na tuto negativní osobnost zapomenout, ale ještě lepší by bylo přiznat si, že jsme mu hloupě naletěli a uvést jeho život na pravou míru. O to stejné se nyní snaží v Rusku, kde chtějí obžalovat Michala Gorbačova za vlastizradu, rozvrácení a rozpad SSSR. Jsem toho názoru, že tyto kroky v Rusku jsou plně legitimní. Ve stejném duchu by měla být prošetřena i činnost Václava Havla, jehož sice fyzicky odsoudit nemůžeme, ale můžeme říci národu a našim dětem pravdu. Alespoň by za naše daně pracovníci na ÚSTR dělali smyslu plnou práci, když jsou jinak pro srandu králíkům. Nejde o to Havla nějak očernit, ale uvést mnohé na pravou míru a teprve po zjištění případných jeho kroků v neprospěch republiky a národů Čechů a Slováků jej soudit. Jsem přesvědčen, že budeli se postupovat čestně a nestranně, bude jistě co vysvětlovat, i když se jistě určité složky snažily zamést stopy. Bylo by dobré dozvědět se, zda dopravní nehoda Alexandra Dubčeka byla opravdu nehodou či cílenou akcí. Dozvědět se důvod proč kdysi pan Cibulka pronesl slova – Vašku ty jsi prase. Zjistit, proč Karel Kryl kterého jsem měl vždy rád byl tolik znechucen polistopadovou politikou. Proč mnozí disidenti a političtí vězni nemohou Havla ani cítit a tvrdí, že Havel měl fešácký kriminál s doutníky a uherákem.
To vše jsou nezodpovězené otázky, na které je třeba odpovědět, když je Havel údajně takovou osobností. Pro ně osobně pan Havel neznamená víc, než krabičku vyklepaných startek.

Miloš Zeman: “Now we all must say, ‘I am a Jew,'” / “Ani Yehudi.”:But drones, rangers and secret service

(algemeiner.com (2.3.2015), 1. 10. 2015 15:28)

2.3.2015: Czech Republic President Milos Zeman on Monday urged the global community to show solidarity with the Jewish people and Israel. His remarks were made in a speech at the 2015 American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) conference “Now we all must say, ‘I am a Jew,'” he told a packed auditorium in Washington, DC. After extended applause from the audience, he repeated the sentiment in Hebrew, saying, “Ani Yehudi.”
“Of course, your discrimination is our discrimination,” he added. “Your victims are our victims.”
Zeman told the gathered AIPAC delegates that expressing solidarity with Israel is the first step in fighting Islamist terrorism. He also advocated for “coordinated and systematic action, under the umbrella of [the UN] Security Council, against the basis of Islamic terrorism.” He denounced the efforts to fight terrorist groups that involve the “massive occupation of territory.”
“No tanks, no infantry, no artillery. But drones, rangers and secret service,” he said. “Never again we shall go, we shall march, like sheep to the slaughter. Never again.” Zeman concluded his speech by highlighting the ties between the Czech Republic and the Jewish state. “The Czech Republic has been the single island of democracy in central Europe. And [Israel] is the single island of democracy in the Middle East. And there must be the solidarity between those islands against the ocean of dictatorship.”
http://www.algemeiner.com/2015/03/02/czech-republic-president-milos-zeman-we-all-must-say-i-am-a-jew/ -
18 tishri 5776 - 1.10.2015

Angela Merkelová nezvedá českému premiérovi Bohuslavu Sobotkovi telefon

(ANO - pobočka Budějovice, agentura NE!, 1. 10. 2015 14:37)

Po dvaceti letech trpělivého pěstování dobrých vztahů s Německem teď německá kancléřka Angela Merkelová nezvedá českému premiérovi Bohuslavu Sobotkovi telefon. Vztahy mezi Českem a Německem jsou podle diplomatů obou zemí nejhorší za posledních 20 let. Poškodil je hlavně spor o povinné kvóty pro uprchlíky. Ty Češi, Maďaři, Slováci a Rumuni tak dlouho odmítali, až je ostatní státy unie na schůzce ministrů vnitra minulé úterý přehlasovaly. Když se ještě před schůzkou snažil Sobotka vysvětlit českou pozici Merkelové, neuspěl. Kancléřce se totiž ani nedovolal. .... se nenašel pro telefonát v pracovní náplni obou politiků "vhodný čas". "Kvůli tomu, jak se jednání vyvíjela, jsou teď vzájemné vztahy o 20 let zpátky, někde před česko-německou deklarací," uvedl diplomatický zdroj z ministerstva zahraničí. Deklarace přitom v roce 1997 v historii obou států ukončila mimo jiné dlouhý a Česko v ní vyjádřilo politování nad poválečným vyháněním Němců z tehdejšího Československa a Německo se zavázalo nenárokovat si navrácení majetku a nevyžadovat odškodnění za odsun.
Od té doby se vzájemné vztahy jen zlepšovaly. Ještě v červenci ministři zahraničí obou zemí podepsali dokument, který vyzdvihoval těsnou budoucí spolupráci obou zemí, a Lubomír Zaorálek označoval vztahy s největším obchodním partnerem Česka za vynikající. Vyostřená debata o povinných kvótách ale vše otočila:
více události 30.9.2015 na setkání na hranicích ČR rakouští ministři a exředitel divadla na Vinohradech ministr Stopnický a Chovanec v divadelní frašce Járy Cimrmana "Jak být za několik minut na hranicích s Rakouskem", v praxi tak za 7 až 8 hodin "do padla!" Dopadlo výborně!
"Německo teď určitě nevnímá Česko jako nápomocného partnera. Pro česko-německé vztahy je to zatěžkávací zkouška," říká odborník na Německo z Ústavu mezinárodních vztahů Vladimír Handl. Ještě ostřeji mluví o naštvanosti Němců diplomatické zdroje v Berlíně.

die Kinder dann ihren Spaßaktivitäten -Ferienplan: Budweiss 30.9.2015!

(Spezielle Kinderanimateure , 1. 10. 2015 14:22)

Manchmal kommt es vor, dass Kinder ohne ihre Eltern in die Ferien fahren müssen. Weil es immer häufiger vorkommt, dass Eltern nicht zur Ferienzeit Urlaub machen können, hat sich die Reiseindustrie auch auf Kinderreisen spezialisiert. Meist müssen aber Kinder ein gewisses Alter erreicht haben, bevor sie alleine zu einer Kinderreise antreten können. Es gibt die unterschiedlichsten Ferienziele, wo Kinder ihre Ferien verbringen können. Wenn Kinder das erste Mal alleine verreisen und wenn sie noch ganz jung sind, wählen die Eltern ein Ferienziel aus, was nicht so ganz weit vom Heimatort entfernt liegt. Weil es kann, gerade beim ersten Mal sein, dass ein Kind unstillbares Heimweh bekommt.

Die Ferienziele für die Kinderreisen sind ein bisschen vom Geschlecht des Kindes abhängig. Mädchen mögen meist andere Urlaubsaktivitäten, als die Jungen. Daher steht bei den meisten Mädchen Urlaub mit Pferden, ganz oben auf der Liste der Kinderreisen. Bei Kindern beiderlei Geschlecht kommt aber auch der Urlaub auf dem Bauernhof sehr gut an. Aber auch das Kinder- und Jugendzeltlager wird gerne als Feriendomizil von Kindern angenommen. Hier lernen sie oft gleichaltrige Kinder aus allen Teilen des Landes kennen.

Ebenfalls auf der Wunschliste der Kinderreisen, steht immer mehr der Bildungs- oder Sprachurlaub. Dann reisen die Kinder in das Land, wo die Sprache gesprochen wird, die sie gerade in der Schule lernen. Die Unterbringung kann in einem Ferienhotel oder in einer Gastgeberfamilie sein. Je höher der soziale Status der Eltern ist, desto höher sind auch die Ansprüche der Kinder. Ist das Kind in einer Gruppe mit anderen Kindern unterwegs, so vertreten die Betreuer die Eltern während der Ferienzeit.

Manchmal finden die Kinderreisen auch in Begleitung der Eltern statt. Dann ist meist ein Ferienpark, das bevorzugte Reiseziel. Über den Tag können die Kinder dann ihren Spaßaktivitäten frönen, während die Eltern sich vom harten Arbeitsalltag erholen. Es gibt aber auch Ferienanlagen, bevorzugt im Süden Europas, die einen Teil ihres Programms auf die Unterhaltung der Kinder ausgerichtet haben. Spezielle Kinderanimateure toben und planschen mit den Kleinen, während die Eltern in Ruhe Sonne tanken können. Doch auch gemeinsame Aktivitäten zwischen Eltern und Kindern sollten auf dem Ferienplan stehen.

Jak zo bylo včera doopravdy v Jižních Čechách při sletu ministrů pod záminkou cvičení!

(jarmara.at, 1. 10. 2015 13:58)

Víme, že za všechno může Al Kajda či Al Queda a ti nejméně od 11.9.2001, jak to potvrdil Miloš v Novém Jorku, září 2015 -při své návštěvě kvůli. Prý kvůli OSN. Proto tam hledejme, v Zemanově projevu v OSN hluboké myšlenky, které okamžitě zhmotnili policisté a vojáci s páskami Policie ČR pod přímým velením bývalého ředitele divadla pana Stropnického - již 30.9.2015 s cílem uzavřít hranice s Rakouskem! Aby zejména v Budějovicích byli odříznuti ve skutečnosti od hlubokého zdroje Zemanových myšlenek a tvůrčího pokladu.
Šumavští pašeráci mají letitou tradici a tak skrze sdružení Kocourkovských učitelů propašovali i do Budějovic tento odkaz (jarmara.at) a jednu citaci, jako vzorek, co se tehdy, jak máme na fotkách z Budějovic už tehdy (!) připravovalo (jako rodinný festival kašpárka v Rohlíku - kde každý ví, že jde o budovu České televize - prostě cimrmanovksý jinotaj - více zpravodajství ČT 24!) a co ještě bude: www.jarmara.at/
Základní myšlenkou Cimrmanovy filosofie externismu je tvrzení "Existuje okolní svět, a neexistuji já". Tato smělá myšlenka tehdy na poli filosofie vzbudila bouřlivou debatu. "Jak může neexistující (s)vědomí stvořit filosofii?" zeptal se ho tehdy profesor Bohlen. Všichni se domnívali, že na tuto otázku Jára Cimrman nebude umět odpovědět. Ale Jára Cimrman odpověděl: "Pravím-li," řekl Jára Cimrman, "že existuje toliko okolní svět, a neexistuji já, neznamená to, že nejsem ve vnějším světě vůbec patrný. Patrnost a existence jsou totiž dvě naprosto různé věci." A dále Jára Cimrman přirovnal okolní svět k jakési ploše, uprostřed níž je místo, kde chybí Jára Cimrman (viz foto). Tato plocha představuje svět. Vidíte, že Cimrman tu vytváří takovou - řekli bychom díru, jejímž reliéfem je jasně ohraničen, tedy patrný. Proces myšlení ve vnějším světě si můžete představit jako napínání a smršťování plochy. Tímto napínáním a smršťováním se zároveň mění reliéf díry, a tato změna nám zase představuje proces myšlení neexistujícího Járy Cimrmana.
Totiž policejní šotek vymazal to "s" - v závorce! Tím jsme byli zemí vědomí a bez svědomí! Tedy výborně napsáno GRAFICKY UPRAVENO VÝBORNÝMI GRAFIKY: http://cimrmanova.jarmara.at/#/content/text/dilo/219-filozofie-externismu a prostě dnes i v přímém přenosu z parlamentu ČR v duchu zprávy Miloše Zeman z jeho: jarmara.at