Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hlavičky na náměstí – František Růžička

30. 9. 2015

V posledních letech se v rámci kulturního dění „Umění ve městě“ objevují na českobudějovickém náměstí, v přilehlých ulicích i vzdálenějších lokalitách nejrůznější výtvory umělců. V jednom z dřívějších článků jsem představil „Křeslo pro primátora“, stojící před místní radnicí.

Dalším letošním a nepřehlédnutelným dílem na náměstí je sousoší tvůrce Kurta Gebauera nazvané „Velké hlavičky“. Tyto výtvory kdosi počmáral v poslední červnový den jmény odvolaných komunálních politiků primátora ing. Jiřího Svobody (ANO) a jeho náměstků F. Konečného (ANO), T. Bouzka (TOP 09) a I. Moravce (HOPB). Antitvorba byla provedena v černé barvě s doplněním otazníků nad každým jménem. Podle sdělení místního tisku byl pisálek zaznamenán kamerami MěP. Údajně v době ranního kuropění, což objevili pracovníci magistrátu při cestě do zaměstnání. O dalším „vyhodnocování“ (a hlavně zjištění pachatele) jsem se doposud nedozvěděl.

Když jsem dílo autora fotografoval, byly již nápisy černým uhlem ze soch odstraněny. Tvůrce uvedl, že hlavičky vandalové také dvakrát poškodili v Praze a posteskl si, že v tomto jsme poněkud zaostalá země.

Jelikož se v daném případu jednalo o jména radních, kteří jsou pod standardním pohledem zorného úhlu voliče, lze se domnívat, že nešlo jen o pouhý vandalismus (před zraky bdících policejních složek), ale i o jakýsi protest s politickým kontextem. Mnozí Budějovičtí totiž dobře vědí, co se událo v lavicích mezi radními, jak již bylo i výše uvedeno. Po celou dobu prázdnin se pak městští poslanci prostřednictvím svých partajních lídrů dohadovali, jak se o vládnutí ve městě v dalším období (snad až do konce volebního období) podělí. Ach ouvej. Školní rok již běží naplno a stále není jasno. Třeba se k nám vrátí sám pan král.

Na závěr lze dodat, že v nedávném období byla podobně vandalským výtvorem postižena i Samsonova kašna.   

František Růžička, České Budějovice

p1290752.jpg

Jedna z velkých hlaviček po očištění

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Vědci, vědryně a mouka trojnulka: Pár ambiciózních nul dostalo stranický úkol, co a jak je třeba hlásat - Petici vědců

(Ing. Mgr. Jan Novák, tajemník katedry, 10. 10. 2015 16:34)

Vědci, vědkyně a mouka trojnulka - poslouchejte pohádku ovčí babičky, kterak 3 vědecké nuly skoro tři tisíce tituly obložených podpisů získaly a o tom, jak stovky docentů, doktorů a profesorů nadšeně jejich literární skvost parafovaly. Režim postavil proti 200 tisícové petici „hmyzoznalce“ (jak je posměšně nazýván) Konvičky petici „vědců“ s necelými 2 900 podpisy a 6 tisíci podpisy „civilistů“. Na rozdíl od té „konvičkovidní“, kde je důsledně zachovávána mediální omerta, je tato maximálně medializována. Zajímavě na tom je, že organizátory petice jsou 3 naprosté a totální vědecké nuly, tedy zkráceně 000. Jak se to stane, že se text takovýchto lidí dostane do všech médií?
Bylo pro mne překvapením, že všichni organizátoři působí na PřF UK, protože podobné politické hrádky provozují většinou humanitníci, poté co přebrali agendu kateder marxismu-leninismu. Tak jsem chtěl zjistit, v čem to jejich „působení“ spočívá.
Asi nejvýše postavenou osobou je Ing. Mgr. Jan Novák, tajemník katedry tělesné výchovy. Netuším, co dělá tajemník katedry dnes, ale za nás byla taková místa obsazena buďto neakademickými STBáky (jednoho takového jsem poznal až příliš), nebo sloužila jako odkladiště neschopných a nadbytečných osob. Snad je tomu dnes jinak, když se jeho text stal takto slavným. Každopádně s přírodními vědami má pan tělomrsk společného pramálo.
Mgr. Anna Vanclová je na parazitologii, pravděpodobně doktorandka. Víc se mi o té dámě zjistit nepodařilo, což je ale mnohem více, než o třetím „otci zakladateli“, Martinu Blažkovi, což podle velikosti netové stopy bude patrně student. Chová se tak trochu jako sumerský bůh An, který se projevoval tak, že se neprojevoval téměř vůbec.
Zajímavý je tento rozhovor s oběma nemlčícími organizátory, Anna Vanclová říká: My nejsme žádné autority. My jsme dejme tomu vědci na doktorském studiu. Ale ty autority se k tomu nějak neměly. A bylo potřeba, aby někdo konečně začal. Když jsem si toto přečetl, dostal jsem opravdu neodbytné deja vu. Takto, a přesně takto organizovala tzv. petice komunistická moc. Pár nejlépe mladých a ambiciózních nul dostalo stranický úkol, co a jak je třeba hlásat. Lidi s postavením se k takové činnosti těžko nutili (výmluvy na vytížení apod.), ale bylo pro ně obtížné vyhnout se podpisu. Tak většinou podepsali a pak ti menší, a ještě menší a nejmenší, až byli podepsaní všichni v diktatuře. Prostě šlo těžko uniknout a tak se petentovalo za (nebo proti?) útoku Číňanů na Vietnam, pro rakety, proti raketám, za propuštění Angely Davisové, proti Chartě a fůře dalších pitomostí, které byly většině petentů v lepším případě zcela lhostejné. „Organizátoři“ pak získali nemalé výhody, mnozí takto nastartovali své (nejen) předlistopadové kariéry.
Tak děti, posaďte se pohodlně do křesel a poslouchejte pohádku ovčí babičky, kterak 3 vědecké nuly skoro tři tisíce tituly obložených podpisů získaly a o tom, jak stovky docentů, doktorů a profesorů nadšeně jejich literární skvost parafovaly.

Sisyfos nejsou skeptici, jsou to ideologové:DDT je výmluvným příkladem „rozumného“ používání pesticidů

(Nevolník OKD , 10. 10. 2015 16:25)

Ilumináti, zednáři, bilderbergové, FBI, CIA nebo Mossad se můžou snažit své ďábelské rejdy utajovat sebevíc, ale marně.
Faktem je, že tyto organizace reálně existují, scházejí se a ovlivňují politiku. Není divu, že při zvoleném režimu utajování se objevuje spousta za vlasy přitažených zpráv. Žijeme bohužel v době, kdy se šíleně vypadající konspirační teorie stávají ověřenou historií. Incident v Tonkinském zálivu proběhl jinak, na náměstí Tchien-an-men se žádný masakr nekonal (ještě neopravili ani na Wiki), Saddám neměl zbraně hromadného ničení a Kosovské vedení bylo a je složeno z lidských řezníků a vrahů. Vraždy a únosy Mossadu jsou také dostatečně zdokumentovány a vlastníci FEDu, s převažujícím náboženským vyznáním, jsou také známí. Nejtěžším antisemitským prohlášením je pak tvrzení, že obě světové války včetně bolševické revoluce mohl rozpoutat jen ten, kdo na to měl peníze.
Člověk umí vyvolat umělé zemětřesení, naposledy jsem se o tom na vlastní kůži přesvědčil tento pátek ve 3:52. Nezpůsobil ho sice HAARP (nýbrž OKD), ale bylo by s podivem, kdyby se velmoci o něco podobného nepokoušely na daleko sofistikovanějšími metodami. V oblasti medicíny si vzpomeňme na aféru prasečí chřipky a podivné masové vakcinace nebo na zcela nesmyslný rozmach používání antidepresiv v USA. Uteče asi ještě hodně vody, než se některé z těchto „konspiračních“ teorií zařadí do ověřené historie, jak se v minulosti již mnohokrát stalo.
Ve středověku bylo jasné, že Země nemůže být kulatá a z nebe nemohou padat kameny, na začátku 19. století zase nezvratně dokázáno, že vlak nemůže překonat rychlost 36 km/h, protože by ve vagóně vzniklo vakuum. Kdyby jste přednesl teorii tunelového jevu sebevědomým newtonovským fyzikům 19. století, patrně byste skončili v péči psychiatrů....Knížky pana Dänikena jsou ve srovnání s oficiální verzí událostí 11. září seriózním vědeckým materiálem, na spontánní osvobozenecké hnutí Libyjského a nové Syrského lidu může věřit jen duševně chorý. Učení neoliberální ekonomie, že totiž snížením daní pro bohaté se dosáhne všeobecného blaha a stát je něco, co je nutno maximálně destruovat, by měla být asi nejžhavějším kandidátem zlatého Balvanu. Alespoň bronzový Bludný balvan by si také zasloužilo tvrzení, že v době virtuálních peněz, obřích turbulencí, demografické katastrofy a hroutícího se finančního systému je možné ušetřit na důchod u soukromých subjektů. Téměř všechny penzijní fondy ve 20. stoletím byly ukradeny či znehodnoceny, občanům Československa -Česka se to stalo v minulém století hned několikrát. Na zlatý Balvan by měla také aspirovat myšlenka společné evropské měny bez zásadních vnitřních transferů. I velmi primitivní úvaha ukazuje, že takový systém porušuje zákony zachování. Ekologie nám poskytne ještě více příkladů, veřejně odhalené spiknutí prvních klimaalarmistů, nesmyslné a škodlivé biosložky v pohonných hmotách, větrníky v bezvětrném vnitrozemí nebo solární (tu/pa)nely.
Shrnuto, podle mne Sisyfos nejsou skeptici, jsou to ideologové. Mezi opravdové šílence umisťují také případy, které potřebuje establishment znejistit a zamlžit. A ty Bludné balvany, které společnost zatěžují nejvíce, zůstávají bez povšimnutí
Pomiňme fakt, že veškerá zemědělská prvovýroba v EU je dotovaná. Pomiňme fakt, že rezidua pesticidů v rostlinách prokazatelně zůstávají (proto mají tzv. „ochranné lhůty“, kdy je potravina prohlášena za zdravou – upozorňuji, že účinek těchto látek je bezprahový) a maso je plné antibiotik a hormonů. Pomiňme fakt, že tradičně pěstované potraviny jsou podstatně chutnější, což mohu okamžitě doložit srovnáním chuti obsahu mého mražáku a nabídky kafilerie jménem Tesco & CO. Problémem je to velmi silné prohlášení: Rozumné užívání hnojiv, pesticidů i geneticky modifikovaných odrůd neohrožuje ani krajinu ani organismy, které v ní žijí.
.... protože genetickou modifikací lze vyrobit jak hezčí okurek, tak biologickou zbraň. Problém je v tom, že na počátku je to k nerozeznání. Ne nadarmo vnikají banky semen původních rostlinných druhů.


Letectvo popírá spekulace o havárii UFO -Daily Record

(astronom.cz/grygar/ -Mluvčí Marťanských vzdušných sil, 10. 10. 2015 16:14)

Letectvo popírá spekulace o havárii UFO -18. 7. 1997

Valles Marineris (MPI) - Mluvčí Marťanských vzdušných sil prohlásilo za nepravdivé pověsti o tom, že v poušti poblíž Ares Vallis havarovala v pátek mimomarťanská kosmická loď. Generál Rgrmrmy Menší prohlásil dnes na tiskové konferenci, že "objekt byl ve skutečnosti neškodný meteorologický výškový balon, a ne cizí kosmická loď".

Pověsti se vynořily v pátek pozdě večer, když se jistý major z blízké letecké základny Ares Vallis obrátil na Valles Marineris Daily Record s historkou o podivném objektu podobném balonu, který údajně dopadl poblíž základny do pouště, několikrát se odrazil od povrchu a nakonec se zastavil a při explosivním vyfouknutí uvolnil plyny nemarsovského původu. Několik minut poté generál Rgrmrmy Menší kontaktoval telepaticky Daily Record a vyslovil nesouhlas se zmíněnou zprávou.

Generál Rgrmrmy Menší prohlásil, že hysterické povídačky o vozítku, které se mělo oddělit od dopadlého balonu a pojíždět po marsovké poušti jsou nesmyslnou smyšlenkou vyvolanou banálním uvolněním bahenních plynů. Veřejnost však vysvětlení vzdušných sil příliš nevěří a dále spekuluje o o mimomarťanském původu trosek v poušti. Objevily se teorie, které prohlášení gen. Rgrmrmy označují za vládní spiknutí za účelem zamlžení pravdy a zdůrazňují přitom fakt, že na Marsu nejsou žádné bažiny.
http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/xparodie.htm#antrax

Nová služba zobrazuje vítr po celém světě, vytvořil ji Ivo Lukačovič

(Windyty - David Polesný , 9. 10. 2015 11:49)

David Polesný: www.windyty.com Windyty, wind forecast from Ivo on Vimeo.
Nová služba zobrazuje vítr po celém světě, vytvořil ji Ivo Lukačovič

Především pro letce, kitery, paraglidery a jiné na větru závislé je určena nové služba Windyty. Svým vizuálním zpracováním ale zaujme i naprostého laika bez zájmu o meteorologii. Animované křivky proudění větru po celé planetě totiž působí jako živý organismus, který je zábava sledovat jen tak. Poskytují však důležité informace o síle a směru větru kdekoli na Zemi. K dispozici je i předpovědní model. Jak fouká? Můžete se podívat kdekoli na Zemi. Kromě větru ukazuje Windyty i další meteo informace
Na mapu lze pohlížet s různým přiblížením a kromě větru umí ukázat i překryvnou vrstvu s informacemi o oblačnosti, teplotě, vlhkosti či tlaku. Rychlost větru lze navíc sledovat v různých výškách od zemského povrchu až po různé letové hladiny. - Vítr lze sledovat i v různých výškách
K dispozici jsou i další informace k jednotlivým meteostanicím
Předpovědní model umožňuje zobrazit náhled předpokládaného foukání v určitou hodinu až na pět dní dopředu, přičemž lze spustit animaci postupných změn z aktuálního stavu. Na působivé aplikaci je zajímavé také to, kdo stojí za jejím vývojem. Je jím Ivo Lukačovič, tvůrce a majoritní akcionář Seznamu. Vyšel z open-source projektu Camerona Beccaria, který vytvořil model Země s animovanými meteorologickými informacemi. Kompletně přepsal kód, čímž dosáhl až padesátinásobného zrychlení (posuďte sami). Hlavním zdrojem meteo dat je NOAA, podkladem v bližším měřítku jsou mapy Here. Celý projekt je nekomerční a nemá nic společného se Seznamem. Ivo, který rád létá a programuje...Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/nova-sluzba-zobrazuje-vitr-po-celem-svete-vytvoril-ji-ivo-lukacovic/sc-4-a-176297/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink

Nobels fredspris for 2015 - Nobelova cena míru 2015-Nobel Peace Prize:

(Den Norske Nobelkomite, 9. 10. 2015 11:45)

Den Norske Nobelkomite har bestemt at Nobels fredspris for 2015 skal tildeles den tunisiske "Kvartetten for nasjonal dialog" for dens avgjørende bidrag til byggingen av et pluralistisk demokrati i Tunisia i kjølvannet av jasminrevolusjonen i 2011.Nobels fredspris 2015 Informasjon til pressen om kunngjøringen av årets Nobels fredspris finner dere her.
For ytterligere presseinformasjon om kunngjøringen 9. oktober, vennligst kontakt Kristin Wiktorson. E-post press@nobel.no Telefon +47 22 12 93 03
Nobelovu cenu za mír získaly tuniské skupiny pro národní dialog
a přes válečný stav s Norskem Pražského hradu a podhradí není utajeno:
ČTK-zpravodajský server-vydáno: 09.10.2015,11:07 aktualizace:09.10.2015 11:27 - Oslo/Praha - Letošní Nobelovu cenu za mír získal takzvaný tuniský kvartet pro národní dialog. Oznámil to v Oslu norský Nobelův výbor. Oceněnou skupinu tvoří čtveřice organizací, které přispěly k budování demokracie v Tunisku po událostech arabského jara z roku 2011
OSTATNÍ (nepopírají!): Nobelovu cenu míru dostali Tunisané. Za budování demokracie po Arabském jaru AKTUALIZOVÁNO před 12 minutami
Letošní Nobelova cena za mír putuje do Tuniska. Získali ji aktéři takzvané Jasmínové revoluce. Norský Nobelův výbor cenu Tunisanům udělil za "jejich rozhodující příspěvek k budování pluralitní demokracie v Tunisku po Jasmínové revoluci v roce 2011". Vítězství Tunisanů je velkým překvapením. Většina odborníků tipovala osobnosti či organizace, které se podílejí na řešení současné uprchlické krize. Takzvaný "Kvartet národního dialogu" byl vytvořen v létě 2013, "kdy se proces demokratizace ocitl - v důsledku politických vražd a rozsáhlých sociálních nepokojů - na pokraji kolapsu".
2015 Nobel Peace Prize
The Norwegian Nobel Committee has decided that the Nobel Peace Prize for 2015 is to be awarded to the Tunisian National Dialogue Quartet for its decisive contribution to the building of a pluralistic democracy in Tunisia in the wake of the Jasmine Revolution of 2011.
The Norwegian Nobel Institute Address: Henrik Ibsens gate 51 0255 OSLO Contact Tel: (+47) 22 12 93 00 E-mail: postmaster@nobel.no

Tam si může pan Zeman s paní Dášou jít stěžovat, že ji nedostali ani jako největší žid, ani jako největší státník světa, co navrhl v OSN válku, a Dáš má jistotu, že tahle medaile nebude jako u Vlasty Buriana -daily medaily-

A toto prase má být náším vzorem?!:Sexuální, drogové a alkoholové zvrácenosti Václava Havla.

(Daniel Strož + Jiří Wolf + Juráček, 8. 10. 2015 23:16)

A toto prase má být náším vzorem?!:Sexuální, drogové a alkoholové zvrácenosti Václava Havla. Čtěte zde mnohá svědectví - K 25. výročí Sametové revoluce přinášíme zajímavé citáty o našem národním velikánovi, Václavu Havlovi. Havel byl zastáncem zvrácení tradičních hodnot. V porovnání s tradičními křesťanskými hodnotami byly Havlovy hodnoty i skutky zvrácené. Tedy moderní a progresivní dle současného stavu ideologie Evropské unie a USA. „Havla bych přirovnal k jakémusi zpupnému puberťákovi, který rodičům dělá naschvály, protože se k němu nezachovají pokaždé úplně tak, jak by si představoval. Mluvíval sice o pravdě, ale často lhal. Kupříkladu už od začátku v tom, že chtěl být prezidentem jen na přechodné období, ale šlo mu ve skutečnosti pouze o to, aby vyšaltoval Dubčeka. Adoroval lásku, ale sám ve vztahu podváděl, kde jenom mohl. Říkal, že ho restituce nezajímají, ale docílil skrze ně miliardového majetku. A jestliže z jeho úst vyšlo slovo o míru, vzápětí je pokazil souhlasem s „humanitárním bombardováním“ Srbů. A podporou Bushových válek. Anebo také podporou dalajlámy, přestože tím škodil obchodování s Čínou. Nemíním tu rozvádět všechno, v čem si protiřečil, snad jenom ještě připomenu jednu lež, kterou o sobě mohl vyvrátit: Neonemocněl totiž v kriminálu. Svůj těžký zápal plic si uhnal počátkem září 1989, když silně opilý, kdesi u Havlíčkova Brodu spadl do hlubokého potoka, v němž málem utonul.“ (Daniel Strož) ....(Jiří Wolf) „Havel v té bezvýchodnosti pil a občas experimentoval s drogami (tehdy například s LSD,..... Juráček píše ve svém deníku kromě jiného o tom, jak Havel i on užívali při psaní fenmetrazin - dobově dostupné a "kultovní" psychofarmakum..... Juráček ovšem zaznamenává i Havlovu váhavost - jeho snahu uchovávat si i uprostřed divokého hýření jakousi vnější noblesu a vnitřní čistotu: "V noci jsme se ocitli u Vaška Havla, doufal, chudák, že se dostane k nějaké holce - pozval nás proto všechny - jenomže jako obyčejně neuspěl, .... Toto morální libertinství, zvláště v erotické oblasti, přetrvalo pak v havlovském prostředí i do období disentu. Tehdy ovšem vzbuzovalo nejen líčené pohoršení komunistické propagandy, ale i upřímné pohoršení exulantů a zahraničních přátel českého disentu.“.....„Olga stála při něm spíš jako maminka než manželka,“ popsal Havlův vztah s Olgou Michael Žantovský (65) v nové životopisné knize o prezidentovi s názvem Havel. Popisuje v ní vztah Vaška s Olgou, na kterém se podepsaly nejen nevěry, ale i jeho několikaleté paralelní vztahy s Annou Kohoutovou, Janou Tůmovou či Jitkou Vodňanskou. „Nevěrný byl už dříve a častokrát se cítil zvláštně povinován o tom Olgu informovat, nějakým způsobem se s tím dokázala vyrovnat,“ píše se v knize.
„(Landovský) odtajnil obsah dopisů, které mu Václav Havel posílal. "Milý Pavle, především tě zdravím a dále mám na tebe prosbu. Jak víš, naše přítelkyně Jana je zřejmě zbouchnutá. A zřejmě ode mě. Já si na to sice moc nepamatuju…“ zaznělo v jednom z dopisů pro Landovského. Herec přiznal, že dotyčná s tímto oznámením obvolala ještě pár dalších mužů, kteří ji následně dali peníze na potrat. Landovského oslovila také a také on ji přispěl na potrat.
Co se týče žen, byli Havel s Landovským velkými spojenci. Havel Landovského doprovázel na večírcích, kde Pavel lovil ženy, Landovský naopak dělal Havlovi alibi před jeho ženou Olgou Havlovou.“
„Vzal si ji tajně, ale veřejně ji podváděl. Václav Havel (†75) a Olga Havlová (†62) byli sice manželé 32 let, ale jejich manželství bylo poznamenáno mnoha nevěrami, milenkami u jednoho stolu, nemanželským dítětem, a dokonce i tajnými manévry prezidentské kanceláře.
„Olga stála při něm spíš jako maminka než manželka,“ popsal Havlův vztah s Olgou Michael Žantovský (65) v nové životopisné knize o prezidentovi s názvem Havel.

Zase jí nedostal a nedostane aneb Havel záviděl Dalajlámovi nobelovku !

(Jiří Wolf + Polák, 8. 10. 2015 22:46)

Bývalý politický vězeň a signatář Charty 77 Jiří Wolf nepřestal s kritickými vyjádřeními na adresu Václava Havla ani po jeho smrti. Redakce ParlamentníchListů.cz tedy oslovila některé další bývalé politické vězně, aby výroky svého "spolubojovníka" Wolfa vysvětlili a interpretovali. Podle chartisty Johna Boka používá nepravdy ze zhrzenosti, že jeho lidské utrpení nebylo nijak zhodnoceno. Disident Vladimír Hučín má pochopení s ohledem na to, že v případě Havla a Wolfa šlo o dvě diametrálně odlišné figury co do průběhu výkonu trestu. Někdejší disident Jiří Wolf se stal postupem času jedním z největších kritiků bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho počínání před i po 17. listopadu stavěl ve svých článcích líčením různých eskapád i toho, jak se nakládalo s penězi pro chartisty, do jiného světla, než bylo to oficiální. Měsíc od Havlovy smrti začal na internetu kolovat další Wolfův komentář, v němž píše nejen o přetvářce v souvislosti s pohřbem, ale i ve vztahu Havla a dalajlámy.
"Ten hajzl to dostal a přitom jsem tu cenu za mír měl dostat já!" Řekl jsem Havlovi, že se neměl nechat propustit z vězení na podmínku, že by možná tu Nobelovku dostal on, a že nám, politickým vězňům, udělal obrovskou ostudu. Vysvětloval jsem mu, že Nelson Mandela z Jihoafrické republiky se nenechal propustit na podmínku a ten, kdo se nechá propustit, ten přiznává slabost a svou vinu," cituje Wolf údajná Havlova slova z roku 1989 a pokračuje.
"Později, aby se co nejvíce zviditelnit, pozval za státní peníze do Prahy nového nositele Nobelovy ceny, o kterém prohlásil, že je to hajzl! Pak se tady s Dalajlámou málem pusinkoval. Přetvářka, tak v té byl Vašek vynikající mistr! Všechno v jeho životě byla jen hra, podvody, on byl plný nenávisti, závisti a mstil se, kde mohl. Za to, že jsem mu do očí říkal pravdu, jsem již nesměl nikdy do jeho blízkosti. Na setkání signatářů Charty 77 mne Olga záměrně nedala na seznam hostů. Na setkání statečných mne vzal až Jiří Gruntorád. Když mne tam spatřil prezident V. Havel, tak ten rasista prohlásil. "Co ten cikán tady chce?! Kdo ho sem pustil?" Přitom na setkání signatářů Charty 77, jsem měl snad největší nárok tam být, protože jsem právě za boj za lidská práva odseděl po kriminálech nejvíce ze všech disidentů. Václav Havel však prohlásil, a tak už zůstalo, že nejvíce a nejdéle si po kriminálech vytrpěl Petr Uhl, ale ten seděl o rok méně než já," pokračuje Wolf, který ještě za Havlova života sepsal hojně šířený text "Opilec Václav Havel".

Nenekrolog…pokud nekdo zkurvi zivot milionum lidi, je to i z historickeho hlediska hajzl a ne hrdina

( Hedvicek, 6. 10. 2015 20:28)

Nenekrolog…18. prosince 2011 v 14:35 | Ross Hedvicek | Clanky osvetove
Vsimnete si prosim, ze nikoho nejmenuji. Jsem uz stary a odmitam byt pokrytec a blabotat neco o tom, ze "o mrtvych jen dobre" a nebo omlouvat jeho zlociny se slovy, ze "byl to jen clovek". I Hitler a Stalin byli jen lide. Ale pokud nekdo zkurvi zivot milionum lidi, pak je to i z historickeho hlediska hajzl a ne hrdina - nez ohledu na to, kolik lidi mu prijde na pohreb. Kdyby Nemecko nebylo rozbite na sracku, tak by i Hitlerovi prislo na pohreb milion Nemcu - z ciste zblblosti. Stalinovi na pohreb ten milion Rusu prisel - take nejspis z uplne zblblosti a mozna trochu ze strachu. Otazkou ale je, proc prislo Nemci Reinhardu Heydrichovi na pohreb million Cechu. Mozna znova zblblost a trochu i zbabelost. Na tomhle pohrbu budou nejvic plakat komuniste. Prijdou vsichni, jako vzdy.
Cesky narod je znamy svou zbabelosti (proto na par statecnych vyjimek ze sveho stredu vzdy rozhnevane plival) a vzdy miluje sve tyrany a ty nejhorsi ze svych rad. V rimskych legiich se zbabelost trestala "decimaci" - nechali je nastoupit do rady, rozpocitat a kazdemu desatemu usekli hlavu. I kdyby tohle nejaky tyran provedl ceskemu narodu (komunistum se to malem povedlo), cesky narod by ho porad vroucne miloval a na jeho pohrbu by plakali jako stare kurvy.
Dle meho odhadu je v ceskem narode pul milionu (5%) slusnych lidi, ktere mam rad a kterym dnes zemrely znicil moznost mit civilizovanou budoucnost po mnoho generaci. Obzvlast je mi lito budoucich generaci, protoze nebudou mit moznost zit jako lidi. Zbyvajicich 9 a pul milionu (95%) Cechu nemam rad a jejich budoucnost, kterou jim tenhle pazneht pripravil jim v podstate preji. Zaslouzi si to. Aktivne kolaborovali s jakymkoliv opresivnim rezimem. Znicili zivot mym prarodicum. znicili zivot mym rodicum, pokusili se znicit zivot i mne. U mych deti jim uz sanci nedam.
Stastnou cestu do pekla, hajzle. Tvi kolegove, take velci humaniste, Hitler se Stalinem uz tam na tebe cekaji…
Zemrely pry mel rad muziku. Takze pisnicku na cestu…Ahoj, jmenuji se Petr Adámek, je mi 38 let a vítám Tě na své domácí stránce. Najdeš tady trošičku informací o mně, o mých zálibách a kamarádech. Také tu můžeš najít některé produkty mé práce. Nemám moc času, takže nemohu garantovat, že budou všechny informace úplně aktuální, přesto se budu snažit alespoň o údržbu toho nejdůležitějšího.
motto: Láhev dobrého vína bych vyměnil za jedinou věc: za dvě láhve dobrého vína. Kontakt email: petr.adamek@bilysklep.cz Telefon: +420 777 336 088 +420 515 230 144 ICQ: #51203686 Adresa: Ing. Petr Adámek
Czech Republic 669 02 Znojmo Chvalovice 33 pondělí, 28. dubna 1997:
Tak jsem v pátek serfoval po internetu a zjistil jsem dvě zajímavé věci:
1) Internet je dostupný pro běžného smrtelníka už i ve Znojmě. Připojení na Znojemský uzel stojí 1000 Kč měsíčně + telefonní poplatky. Né, že bych na to měl, ale je to příjemný pocit, že to vůbec jde.
2) Jsem jediný Petr Adámek na světě, který má stránku na internetu a je v databázích AltaVisty. Také příjemné zjištění. Ovšem zároveň jsem zjistil, že odkaz na moji stránku se nachází asi v padesáti seznamech. Uvědomím-li si, že jsem (jménem) blízko k začátku abecedy, zjišťuji, že se na moji stránku může dívat více lidí, než jsem se doposud domníval. No, nesmím tady prezentovat žádné materiály, použitelné proti mně.

Muslimove s lidskou tvari... tohle bude cesky "islam s lidskou tvari"!

(Ross Hedvíček, 6. 10. 2015 18:34)

Muslimove s lidskou tvari... Před 28 minutami 6.10.2015 Ross Hedvicek | Clanky osvetove: Cesky narod je historicky znam averzi k demokracii a spravedlnosti vseho druhu a zaroven neutuchajici afinitou pro tyranie ruznych stupnu a s tim spojene hledani neceho kladneho a pozitivniho v tom spatnem. Hledali neco dobreho v nacismu i v komunismu, jen prava demokracie a pravni stat jim nikdy nevonel. Nebudou se prece po nekom opicit, najdou si jejich vlastni, "ceskou cestu" - jako uz tolikrat predtim!
A tak jsem se zamyslel nad tim, co se stane, az bude Ceska republika prevalcovana islamem - coz uz by nemelo tak dlouho trvat.
Islam je ideologie navysost nesnasenliva a nenavistna, ze i komuniste padesatych let proti nim vypadaji jako uplni lidumilove. Aspon tedy podle toho jak niterne prirostli k srdci vetsine ceskeho naroda, ktera na ne porad nemuze zapomenout, natoz aby se snazili od toho komunistickeho dedictvi nejak oprostit. Tisice mrtvych a umucenych je zapomenuto, miliony znicenych zivotu nepovsimnuty...
A presto cesky narod nebyl schopen DODNES poslat komunismus a jeho priznivce do horoucich pekel a prave naopak je vlastenecky (slova "cesky vlastenec" a "komunista" mi v poslednich letech dost splyvaji) privinul na hrud a vynalezl "socialismus s lidskou tvari" i kdyz uz i uplnemu debilovi muselo byt jasne, ze to je porad neco nedemokratickeho a inherentne nespravedliveho. Debilovi by to bylo jasne - ceskemu narodu nikoliv. A nebude mu to jasne znova a znova. Cesky narod je nepoucitelny. Takze ted si predstavte, ze muslimove ovladnou Ceskou republiku a puvodni (to dnesni) ceske ethnicum bude zase prikrcene kolaborovat, jako kolaborovalo za Hitlera nebo za komunistu, cesti ynzynyri zacnou nosit turbany ("no jiste ze jen kvuli zamestnani a kariere"), ceske zeny si zvyknou na to, ze nesmi opustit jejich panelak bez satku na hlave ("ale prece to je jen takova malickost!") a ceske deti uz nebudu ve skolach papouskovat "Pro koho Lenin zil? Vsem lidem pro stesti! Ted tichym spankem spi, na Rudem namesti!", ale budou se zpameti ucit cele sury z koranu.
Na Staromestskem namesti se zase zacne verejne popravovat a usekavat koncetiny "podle platnych ceskych zakonu" (i ja sam jsem byl kdysi odsouzen do vezeni "podle platnych ceskych zakonu" - nastesti v nepritomnosti) a takove ty "zeny z lidu" zase budou rozumovat treba na Facebooku: "No kdyby nic neudelal, tak by mu prece tu hlavu (ci ruku) neusekli, ne?"
Obraceni na viru (konverze k islamu) bude dobrovolne povinna a jaksi automaticka, stejne jako byl drive vstup do ROH pri nastupu do zamestani a poslusnost podle zakonu SARIJA bude take zcela samozrejma.
Zavazneho bodu v islamizaci Ceske republiky bude dosazeno az Imam hlavni prazske mesity, ktery bude taky sam byvaly komunista, tech se nikdy nezbavite, ty svine se vzdy v nejake funkci objevi, naridi "podle platnych ceskych zakonu", tedy podle prava SARIJA povinnou genitalni obrizku pro vsechny ceske zeny. Prestoze nekolik POPULARNICH ceskych zen a celebrit (televizni hlasatelky, Katerina Brozova, nejake zpevacky, bude o tom psat Blesk) se samy "dobrovolne" prihlasi a tuto proceduru podstoupi, vetsine ceskeho zenskeho obyvatelstva se to moc libit nebude.
A tehdy prave se objevi nova kulturne politicka osobnost na ceske muslimske scene, do te doby jen zastupce prazskeho Imama a bude hlasat "Islam s lidskou tvari" a prohlasi, ze genitalni obrizka se bude provadet az zenam nad 50 let, protoze v tom veku uz to stejne na nic nepotrebuji.
Cesky lid si spokojene oddechne, ceske zeny nad 50 let si zacnou nacvicovat roznozky a ve spolecnosti zavladne opet klid, "klid na praci", ktery tam maji tak radi a islam bude v te ceske kotline vladnou jeste stovky let potom. Vzdyt to prece neni tak zle - to neni ten kruty, nedemokraticky islam, tohle bude cesky "islam s lidskou tvari".

Jak Paroubek kradl salámy-o knize!-autor předmluvy Jan Hájek: Jak Paroubek kradl....

(Ross Hedvíček, 6. 10. 2015 18:27)

Jak Paroubek kradl salámy - Ross Hedvíček Cena: 199 Kč; 299 Sk; 10 Eur;
Prodejní kód: EAN 9788086851 ISBN: 80-86851-23-0
Na základě mailu „Ještě větší blbec, než jsme doufali", kde byla v příloze fotografie nového předsedy vlády České republiky, vznikl jeden z článků knihy. A to bylo panečku překvapení! Toho chlapa autor zná – tedy přesně řečeno, znal ho před více než třiceti lety. Byl s ním na vojně u VÚ 4425 v Prachaticích. A už se rodil další článek z Hedvíčkovy politické břitvy. S Paroubkem se poznal hned, jak přišel na útvar, protože byl provianťák a Ross Hedvíček byl staršina dělostřeleckého oddílu a jako takový měl třikrát do měsíce službu dozorčího v plukovní kuchyni.
Pro ty, kteří chtějí vědět už dopředu, o čem to bude, autor říká, že na četné výzvy z české kotliny, moravských a slezských rovin a hor se sám nad sebou hluboce zamyslel a rozhodl se napsat články, které nebudou negativní a nebudou urážet národnostní cítění obyvatel ČR a jejich státní představitele. Naopak, budou pozitivní.
Proč se začíst do celé knihy? Protože články jsou vtipné a prozrazují dobrý postřeh. Je za tím ale něco víc. Nejlépe to vystihují slova autora předmluvy Honzy Hájka: Jak Paroubek kradl salámy aneb Hedvíčkova politická břitva je bezvadná knížka s názvem, který perfektně vystihuje její a jeho charakter. Jako dlouholetý pravidelný čtenář, a tudíž znalec Hedvíčkových komentářů, jsem byl příjemně překvapen, když jsem se dozvěděl, že část díla „Mistra Rosse“ vyjde na papíře. Ale až když jsem uviděl ten perfektní název vytvořený schopným vydavatelem jeho knihy, teprve potom mne napadla dokonalá charakteristika autorova stylu: Hedvíček je Mistr Occam české politicko-literární scény. Hedvíčkův břitký styl je přesně v duchu proslavené Occamovy břitvy. Umění autora spočívá ve schopnosti vyjadřovat se jasně a jednoduše, aniž by zjednodušoval více, než je nezbytně potřeba, aby jeho vhled do již tradičně „komplexní problematiky“ české psycho-socio-politické scény dorazil nejen k českým intelektuálům, ale i ke čtenářům „z lidu“.
Hedvíček ví a zdůrazňuje, že bez spravedlnosti není ani svobody, ani blahobytu. Alespoň ten blahobyt přece chtějí i Češi, Moraváci a Slováci, či snad ne? Blahobyt nelze jen tak vyrobit či zarobiť. Blahobyt se musí vydobýt. Vydobít (ano, s měkkým i) na politicích a šéfech, kteří, když se dobře vede nebo i jen když se něco povede, hned povykují: „To máte díky nám!“ A honem si zvyšují platy. Když se nevede, hned svádějí vinu na jiné, třeba na „komplexní situaci“, a snižují vám platy nebo hrozí propouštěním. Až se zase politikové či šéfové budou chválit, vzpomeňte si, co by jim řekl Hedvíček: „Spíše je tomu naopak, úspěchy se dostavily, přestože vy rozhodujete, vládnete či šéfujete.“

Odkud vane vítr v Budějovicích k utajování uměleckých krádeží?

(zive.cz- bleskovky /cimrmanova.jarmara.at, 6. 10. 2015 12:54)

Pravdu nalezente: Seznam.cz a Jarmara -Umělecká loupež:
Zdeněk Svěrák seznámuje s Cimrmanovou rozkradenou operetou "Proso". Proč rozkradenou? Jednoho zářijového dne napsal Cimrman sedmihodinovou operetu "Proso", kterou přihlásil do vídeňské hudební soutěže. V porotě tehdy seděli: František Lehár, Johann Strauss, Oskar Nedbal, Adolf Piskáček - starší bratr známého Rudolfa Piskáčka - a maďarský statkář a hudební mecenáš Béla Kálmán, otec skladatele Imreho Kálmána. Nu a protože Cimrman zásilku s operetou neposlal doporučeně, rozhodli se páni porotci příjem balíku zapřít, jednotlivé pasaže Cimrmanovy operety si rozebrat a zapracovat do svých děl. Proč Cimrman tak důležitou zásliku neposlal doporučeně, pochopíte z videoukázky: cimrmanova.jarmara.at - Dnes je vše na internetu. Prý! Co je internet?:
Vzhledem k tomu, že oba ctihodní pánové tehdy nevěděli o internetu téměř nic, tedy kromě toho, že ho vynalezl sám velký Mistr, tomu drzému mladíkovi to zatrhli. Lukačovič+ jakožto zhrzený milec Cimrmana pak místo vysněného infošapitó založil Seznam. Je tedy jasné, že za slávou a vzestupem Seznamu stojí sám Cimrman a jeho nová Jarmara je díkem Seznamu za svou vlastní šťastnou existenci. Věřte nebo ne, ale je to pravda.
roč je Jarmara "Poslední chybějící službou Seznamu"? Protože se tím uzavírá jeden velký láskyplný příběh, který začal před více než patnácti lety. Tehdy neznámý mladík jménem Lukačovič přišel za pány Svěrákem a Smoljakem s tím, že přenese Cimrmana na internet.
+Ivo Lukačovič (* 7. února 1974, Praha) je zakladatel, předseda představenstva, hlavní vizionář firmy Seznam.cz, a. s., a v neposlední řadě také její majoritní akcionář. Narodil se a žije v Praze. Vystudoval SSPŠ. Studoval na ČVUT, ale studium ukončil po 7 letech ve 4. ročníku. Během studií potkal také Pavla Zimu, který později působil v nově založené firmě jako technický a od srpna 2006 výkonný ředitel. V roce 1995 začal v jazyce Perl psát vlastní katalog internetových stránek a v roce 1996 jej spustil na adrese Seznam.cz. Od roku 2000 je předsedou představenstva společnosti Seznam.cz, a. s. Jako fyzická osoba nevlastnil dlouho žádnou nemovitou věc, od roku 2007 nakoupil dva domy, několik bytů na Smíchově a pozemky u sportovního letiště Praha-Točná. V průběhu roku 2008 se objevila řada spekulací o plánech na prodej Seznamu, ale Lukačovič tvrdí, že firmu prodat nechce.Zajímá se o projekt OpenStreetMap.
Především pro letce, kitery, paraglidery a jiné na větru závislé je určena nové služba Windyty. Svým vizuálním zpracováním ale zaujme i naprostého laika bez zájmu o meteorologii. Animované křivky proudění větru po celé planetě totiž působí jako živý organismus, který je zábava sledovat jen tak. Poskytují však důležité informace o síle a směru větru kdekoli na Zemi. K dispozici je i předpovědní model. Jak fouká? Můžete se podívat kdekoli na Zemi. Kromě větru ukazuje Windyty i další meteo informace. Na mapu lze pohlížet s různým přiblížením a kromě větru umí ukázat i překryvnou vrstvu s informacemi o oblačnosti, teplotě, vlhkosti či tlaku. Rychlost větru lze navíc sledovat v různých výškách od zemského povrchu až po různé letové hladiny. Vítr lze sledovat i v různých výškách
Předpovědní model umožňuje zobrazit náhled předpokládaného foukání v určitou hodinu až na pět dní dopředu, přičemž lze spustit animaci postupných změn z aktuálního stavu.
Na působivé aplikaci je zajímavé také to, kdo stojí za jejím vývojem. Je jím Ivo Lukačovič, tvůrce a majoritní akcionář Seznamu. Vyšel z open-source projektu Camerona Beccaria, který vytvořil model Země s animovanými meteorologickými informacemi. Kompletně přepsal kód, čímž dosáhl až padesátinásobného zrychlení (posuďte sami). Hlavním zdrojem meteo dat je NOAA, podkladem v bližším měřítku jsou mapy Here. Celý projekt je nekomerční a nemá nic společného se Seznamem. Více na: http://www.zive.cz/bleskovky/nova-sluzba-zobrazuje-vitr-po-celem-svete-vytvoril-ji-ivo-lukacovic/sc-4-a-176297/default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink

Der Österreicher Max Schrems triumphiert über Facebook:Feigheit: single Student ruht Beamten und gewinnen

(AFP - Luxemburg, 6. 10. 2015 11:45)

Max Schrems gegen Facebook-EU-Richter kippen „Safe harbor“-Abkommen
06.10.2015 09:44 Uhr• Update: 06.10.2015, 10:52 Uhr•
Der Österreicher Max Schrems triumphiert über Facebook: Die Richter am EuGH haben das „Safe Harbor“-Abkommen mit den USA für ungültig erklärt. Für Tausende Unternehmen ist das ein Paukenschlag. Der Österreicher hat gegen Facebook geklagt. Quelle: AFP
Max Schrems -Der Österreicher hat gegen Facebook geklagt.
Luxemburg. Das sogenannte „Safe-Harbor“-Abkommen der EU-Kommission über den Datenschutz in den USA ist ungültig. Die irischen Datenschutzbehörden sind daran nicht gebunden und können die Übermittlung europäischer Facebook-Daten auf Server in den USA verbieten, wie am Dienstag der Europäische Gerichtshof (EuGH) in Luxemburg entschied. (Az: C-362/14) Der österreichische Student Max Schrems hatte hatte dem Datenschutz-Beauftragten in Irland, wo Facebook seine europäische Zentrale hat, vorgeworfen, dass das US-Recht keinen ausreichenden Schutz gegen Überwachung der Daten biete, die Facebook an die Server in den USA übermittle.
Die irischen Behörden hatten Schrems' Klage zunächst abgewiesen und auf eine Entscheidung der EU-Kommission von 2000 verwiesen. Darin hieß es, dass die USA unter dem sogenannten „Safe Harbor“-Abkommen geeigneten Datenschutz sicherstellen. Diese Entscheidung sei nun ungültig, teilte das Gericht am Dienstag mit. Damit müsse der irische Datenschutzbeauftragte Schrems' Klage mit „aller angemessenen Sorgfalt“ überprüfen.
Datenschutz-Klage Ein Österreicher zerrt Facebook vor Gericht
Warum Max Schrems gegen Facebook vor den Europäischen Gerichtshof zieht, verrät der 28 Jahre alte Österreicher dem Handelsblatt kurz vor Prozessbeginn. Auch das Geschäftsmodell von Apple und Google ist in Gefahr. .......Sobald die Ermittlung abgeschlossen sei, müsse die irische Datenschutzbehörde entscheiden, ob die Übermittlung von Daten von Facebooks europäischen Kunden ausgesetzt werden sollte, da die USA keinen geeigneten Level an Schutz für persönliche Daten gewährten. Facebook wollte zunächst keine Stellungnahme abgeben.
Die EU und die USA hatten sich vor 15 Jahren nach zähen Verhandlungen auf ein Datenaustauschabkommen geeinigt. Eigentlich verbot die EU-Kommission damals, dass Daten von EU-Bürgern in Ländern mit schwächeren Datenschutzregeln wie den USA gespeichert werden dürften. Um den Internet-Verkehr mit Amerika nicht zu gefährden, können dortige Unternehmen deshalb die Einhaltung von Mindeststandards zusichern und EU-Daten trotzdem speichern. Dem im Fachjargon „Safe Harbor“ genannten Programm sind Tausende US-Konzerne beigetreten, darunter die großen Internet-Konzerne.
Feigheit: single Student ruht Beamten und gewinnen ... Und in Ceske Budejovice? Vanity Jebo gibt uns das Beispiel der österreichischen Studierenden: Sie keine Angst, eine Sekunde zu verteidigen!