Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tábor lidu – František Růžička

16. 9. 2015

Docela mne to nutí, abych připomněl svůj předchozí článek „Červencová neděle“, ve kterém jsou popisovány události roku 1419, kdy reformní hnutí sílí zejména na venkově, konají se poutě na hory, náboženská setkání pod širým nebem zvaná jako tábory lidu.

Nikoliv za náboženskou reformu, ale jak z projevů přímo zaznělo - za reformu státního zřízení, byl v pozdní odpoledne 27. srpna svolán Tábor lidu na českobudějovické náměstí Přemysla Otakara II. Ohlášené téma: Demonstrace proti imigraci! Za vystoupení z EU a z NATO! Za suverénní český stát!

Jménem všech vlastenecky a státotvorně orientovaných politických stran, hnutí a spolků ČR byli zváni všichni občané metropole i širokého okolí. Hlavní projev přednesl předseda strany Národní demokracie Adam B. Bartoš. S ním a ostatními aktéry bylo večer možné dále diskutovat na mítinku v DK Metropol.

Zatímco jedna z dívek si poklidně brnkala na piano (umělecký hit k povzbuzení dobré nálady), předseda MO ND dr. F. Krejča po přivítání necelé stovky přítomných zahřímal náležitě od podlahy, což dotvrdil předseda ND Bartoš i další mluvčí.

„Jsme ohroženi my občané i celá republika. Situace je vážná. Neumíme se bránit. Podívejme se na situaci ve Francii, kde dochází k rozvratu celé společnosti. Tato vláda musí padnout. Celý polistopadový režim musí padnout. Další tábory budou v Plzni a dalších místech. 80 % lidí se stavem věcí nesouhlasí, ale nikdo nic nedělá, nadává se v hospodách nebo na Facebooku. Buďme předvoj, který vládu smete. Proti vůli obyvatel sem přicházejí černí vojáci, aby nás za čas zdecimovali. Je třeba zakládat domobranu ve městech. Všichni vetřelci musí pryč, EU to nevyřeší, naše vláda také ne, musíme sami. Č. Budějovice jsou blízko hranic, tady jsou nutné oddíly domobrany. Jsme už ve válce. Přicházejí džihádisté, kteří náš systém nechtějí přijmout, svůj nám budou nutit třeba násilím“.

Tříčlenná policejní hlídka postávající v podloubí si mohla vyposlechnout i projev dr. Holuba – z krajského výboru strany Národně sociální a p. Fabiána (Národní socialisté). „Ano, mezi migranty jsou lidé potřební, často chudáci, kterým musíme pomoci. Připomeňme si však, kdo to vše zavinil- rozbití Libye, Iráku, Sýrie. Premiér Fico se ohradil: My jsme vpadli do Iráku? V Evropě nastoupila vláda evropských komisařů. NATO se mění v útočné uskupení. Jde k nám středověk. Dále zaznělo i vyjádření pana plukovníka k čs. vojákům v záloze, který se nemohl mítinku zúčastnit.

Přítomní měli možnost odběru stranického tisku Národní demokracie s nejrůznějšími články: Horké léto, Ani jednoho uprchlíka, ČNB neslouží naší zemi, O Janu Husovi, českém národu a těch ostatních, Slovanská vzájemnost není panslavismus… 

František Růžička, České Budějovice

p1300207.jpg

Klídek u piana

p1300209.jpg

Mladá ND

p1300213.jpg

Bouřlivé zahájení u Samsona

p1300214.jpg

Mluvčí ND A. Bartoš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář