Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aktivní dáma – František Růžička

10. 2. 2014

 

Před několika dny přistála na mé internetové adrese kolující informace, ve které byl jako předmět uveden název „Staré dámě neradno věřit“. Nezdá se mi jako etické, že bych vzhledem ke svému věku mohl použít stejný punc oslovení i pro tento článek. Současně jsem ale nemohl odolat pokušení, abych obsah nespojil se stále přetrvávající předvolební propagací v ulicích jihočeské metropole k již téměř zapomenutým předčasným volbám. Jsem si vědom, že je to zásluha především příslušné reklamní agentury, ale současně platí: Kdo s kým táhne za jeden provaz, s tím také může spadnout do propasti. A snad také proto, že zde již byla (nebo stále je?) „Stará dáma na kolejích“ i „Uvědomělá dáma za pultem“.  

Text zprávy pojednává o bývalé místopředsedkyni PS Parlamentu ČR, která si ve výkonu své funkce vedla jako zkušená politická matadorka a na svém postavení si bezesporu velice zakládala. Což dosvědčuje i její odvaha při volbách nedávného kongresu dřívější vůdčí strany, fungující s dostatečným sebevědomím o neomylnosti a jednostranném přesvědčení o jediné správně cestě vedoucí stát ke smělým cílům výdobytků černé ruky trhu, zákulisních machinací, bezbřehém tunelování státních fondů národního bohatství a budování třídy nadřazené elity lobbyistů nad ostatním plebsem národa. Naštěstí, i zde se ukázalo, že Boží mlýny melou sice pomalu, ale jistě! Podle své vlastní víry se modleme za  její vzkříšení či věčné zatracení.

Citace: „Němcové a spol. už nikdo nevěří, o její osobní inteligenci pak panují velké pochybnosti. Dosud nevyvrátila ani informace o důvodech jejího vyloučení z gymnázia. Pokoušela se dle svědků špatný prospěch vylepšovat nabídkami sexu profesorům, byla však přistižena a vyloučena. Pak začala studovat zemědělskou školu, po jejímž dokončení nastoupila na 20 let do statistického úřadu jako odborná referentka. V této době byla přistižena při krádeži rohlíků v jedné žďárské samoobsluze. Po vstupu do vrcholné politiky toto ospravedlňovala tím, že to byl způsob jejího boje s tehdejším komunistickým režimem. Když její syn využíval dlouhodobě sněmovní oktávii ke svým soukromým cestám do práce, zdůvodnila to tím, že syn nebo snacha používají služební oktávii ve chvíli, kdy ona potřebuje někam dovézt, jelikož ona nevlastní řidičský průkaz. Avšak v té době z titulu své funkce měla k dispozici ještě luxusní BMW i s řidičem. Němcová však neviděla žádný problém v tom, že ač neřidička, využívá možnosti mít i druhé, referentské služební auto, které nabídla synáčkovi i se služební kartou na benzín. Na přelomu roku 2010 si začala psát před své jméno titul Mgr. Teprve když novináři zjistili, že se jedná o podvod, od tohoto ustoupila, napsal server TOP. Pravda či nepravda - ODSáci  nám už ukázali dost! A kauzy jejich členů by zahltily soud, jen kdyby se začaly vyšetřovat!!!“

Co dodat? Je začátek února, zima do kraje pod Kletí ještě nepřišla (kdo za to může - komunisti nebo ODSáci?), sluníčko už nabírá na síle, a tak se můžeme klidně procházet a lelkovat po okolí. Někdy se ani nestačíte divit, co vám padne do oka (viz foto).

 

František Růžička, České Budějovice

 

p1230283.jpg

 

Stále ještě čekající dáma na novou vrcholovou funkci ve straně i ve státě

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář