Jdi na obsah Jdi na menu
 


Antiklausismus jako prezidentská kvalifikace? – Mgr. Bc. Jan Kopal

3. 10. 2012

Prezidentské klání ještě oficiálně nezačalo. Dnešní proklamovaní a uvádění prezidentští kandidáti ještě nebyli oficiálně nominováni a řada z nich ani nikdy nebude. Přesto to řadě z nich nebrání v tom, aby jejich jedinou kvalifikací bylo plivání na stávajícího prezidenta Václava Klause a negování všeho, co představuje.

Součástí prezidentské funkce je ale i její kontinuita v rámci ústavního pořádku a zažitých vzorců chování. Síla mandátu je odvozena nepochybně také od síly osobnosti, která jej vykonává. Je tomu tak už od éry T. G. Masaryka.

Mandát Václava Klause bezesporu patřil k těm silnějším (ne-li nejsilnějším vůbec!), který vůbec utvářel image nadstranického a aktivního prezidenta, ač byl na počátku kandidátem výsostně stranickým. To jeho kritici rádi a záměrně opomíjejí.

Případný nástupce bude muset svou autoritu odvozovat od práce a zásluh Václava Klause. Bude se potýkat s měřítky jeho práce a jím zavedených rituálů. Bylo by tedy logičtější se k svému předchůdci spíše hlásit, nežli ho hanět a negovat. Voliči by měli tuto skutečnost vzít při rozhodování o vhodnosti kandidáta v úvahu a brát na tyto antiklausovské ataky zřetel. Ideální je volit kandidáty, kteří jsou spíše s tímto odkazem v souladu.

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Klaus: Výsledek voleb je jasný, je na všech, aby vyvodili závěry

(Muller, 14. 10. 2012 16:32)

http://www.denik.cz/z_domova/klaus-vysledek-voleb-je-jasny-je-na-vsech-aby-vyvodili-zavery-20121014.html

Vážený podporovateli pana V.Klause, pane Kopale, slušný politik by nemohl souhlasit s komunistickou smrští ve volebbních urnách, ne tak pan Klaus. Viz něco k jeho výrokům o výsledku voleb v ČR... zde nahoře - link.

Slušný politik by se od podobného neštěstí distancoval, ne tak pan Klaus. stačí: Nebo je třeba psát, jak vedení KGB si dávno vytypovalo své papenheimské a umetlo jim "pravicovou" a "vlasteneckou" cestičku... více operace Golgota, zde je v SN v archivu i Analýza 417.11.1989 Miroslava DOLEJŠÍHO. Divím se Vám pane Kopale, že ignorujete seriosní prameny, navíc je máte zde pohromadě ve SN, a obdivujete takového ... písk..... Každý svého štěstí strůjcem!

Horálek a Benda skončili - konec vlády "post" CHARTY 77?

(Metropol:, 13. 10. 2012 10:48)

http://www.metropol.cz/zpravy/politika/video-horalek-a-benda-skoncili-v-cele-oblastniho-sdruzeni-ods/
* Metropol.cz
* Zprávy
* Politika
* VIDEO: Horálek a Benda skončili v čele oblastního sdružení ODS

VIDEO: Horálek a Benda skončili v čele oblastního sdružení ODS
12. října 2012 16:40
Starosta Prahy 4 Pavel Horálek a poslanec Marek Benda byli odvolání z vedení oblastního sdružení ODS na Praze 4. Rozhodl o tom ve středu oblastní sněm. Důvodem odvolání obou politiků je prý generační obměna a změna politického stylu práce před komunálními volbami v roce 2014.

Horálek byl z křesla předsedy odvolán poté, co mu sněm vyslovil nedůvěru. Benda následně rezignovala sám. Oba jsou zároveň místopředsedové celopražské buňky ODS. Horálku v čele oblastního sdružení nahradil radní čtvrté městské části Pavel Caldr.

„Dlouhodobá nespokojenost v komunikaci mezi bývalým vedením oblasti a členkou základnou vyústila v konání oblastního sněmu s tím, že tam bylo hlasování o důvěře v jednotlivé funkcionáře, které vyústilo tímhle odvoláním,“ řekl k tomu Caldr.

Kromě něho byli dovoleni metropolitní radní Radek Lohynský, místní zastupitelé Lucie Michková a Jan Schneider a další.
- Metropol Televize plná Prahy
o Rozhovory na konci světa Rozhovory na konci světa
o Kde domov můj Kde domov můj
o 17. listopad - Zprávy i

trocha pravdy ani pana Kopala nezabije:

(Muller, 12. 10. 2012 18:27)

Paraša BEREŠIT (Gn 1,1 – 6,8)
Publikováno ‍‍12.10.2012 - 26 Tishrei 5773 , autor: rabín Daniel Mayer
1,2 ורוח אלקים מרחפת על פני המים

Re: trocha pravdy ani pana Kopala nezabije:

(Muller, 12. 10. 2012 - 26 Tishrei 5773 , 12. 10. 2012 18:35)

vyvětlení:
http://eretz.cz/2012/10/parasa-beresit-gn-11-68/#more-9744
1,2
ורוח אלקים מרחפת על פני המים A duch Boží se vzášel nad vodami. To je duch Krále Mesiáše (midraš). V okamžik, kdy Hospodin stvořil svět, tak jej stvořil tak, jak bude vypadat po příchodu Mesiáše, t.j. zcela prostý všeho špatného a zlého. Člověk však svými hříchy zkazil celý svět. Proto bude muset podstoupit mnoho těžkých zkoušek, utrpení, vyhnanství a zotročení, aby se jejich prostřednictvím očistil a byl hoden přijmout Mesiáše. Z tohoto verše vidíme, že Mesiášův duch se vznášel před tváří Hospodina již při stvoření země.(Sfarim)

1,5ויהי ערב ויהי בוקר יום אחד Byl večer a bylo jitro, den jeden. Proč Tóra nepíše „יום ראשון – den první“, ale „den jeden“? Protože pokud by bylo uvedeno „den první“, tak první den vždy souvisí s následujícími dny. On je jejich součástí, jen je prostě prvním z nich. Pokud však Tóra uvádí „יום אחד – den jeden“, poukazuje to na výjimečnost takového dne, bez jakékoli souvislosti s následujícími dny. V tento den stvořil Hospodin zázračné světlo, které však ukryl pro spravedlivé – cadiky, kteří se časem na zemi objeví. Dokud na světě nejsou spravedliví, nebylo důvodu užívat tohoto zázračného Božího světla, (viz 3. verš).
3,24 לשמור את דרך עץ החיים Střežit cestu ke stromu života.

דרך – cesta, to jsou dobré mravy – דרך ארץ.

עץ חיים – strom života, to je Tóra. Jak se uvádí v midraši Tana d’vej Elijáhu: דרך ארץ קדמה תורה, což volně přeloženo znamená, že člověka, který se nechová slušně, nelze učit Tóře a plnění micvot. (Ohel Tora, jménem rabiho Menachem Mendela z Kotsku, 1787-1859)
ECCE:
výklady slušnosti a následků neslušnosti jsou zjevné i v případě presidentů:

K "Antiklausismus jako prezidentská kvalifikace?" - FAKTA ze SN:

(Muller, 4. 10. 2012 15:09)

Dovolte, prosím, milá veřejnosti i vážený autore připomenout, že člověk bez emocí není nic, totéž člověk bez rozumu. Jen pokud jsou v rovnováze emoce(srdce) i rozum (hlava a vůbec tělesné zdraví provázané se zdravím duševním...) může člověk činit správné závěry. Pokud se vyjadřuji veřejně, dávám přednost znalostem, vědomostem a archivu i svědectví. Hle in:
http://www.i-sn.cz/clanky/dokumenty-doby/listopad-1989-----phdr.-rostislav-janosik.html
- v tomto textu je mimo jiné cituji: "Snad nejotevřenější a historicky nejcennější jsou fakta uvedená v rozhovoru s bývalým ředitelem Prognostického ústavu V. Komárkem (MFD 6. 11. 2004). Vyplývá z něho, že se již v r. 1987 na Západě psalo o tom, že V. Komárek má být příštím premiérem. V únoru 1989 prý Komárek připravoval pro sovětského vůdce M. Gorbačova analýzu, v níž uvedl, že situace v ČSSR je příznivá ke změnám. Na konci října 1989 pak navštívil SSSR a byl přijat na ÚV KSSS, kde mu sdělili, že udělají všechno pro to, aby přechod moci proběhl v klidu. To se také stalo a Prognostický ústav byl v počátcích „revoluce“ jakýmsi revolučním štábem. Odtud pak odešli jako jeho zástupci na jednání OF do Laterny magiky V. Klaus a V. Dlouhý, kteří se později stali ministry v Čalfově vládě...."

Tedy pan dr. Janošík si dal práci shrnout dost obecně známé, ale s žádným "anti...(něco)" zejména s "antiklausismem to nemá nic společného. Prostě fakta jsou fakta...
Pane Kopale, vaše "Případný nástupce bude muset svou autoritu odvozovat od práce a zásluh Václava Klause. Bude se potýkat s měřítky jeho práce a jím zavedených rituálů. Bylo by tedy logičtější se k svému předchůdci spíše hlásit, nežli ho hanět a negovat. Voliči by měli tuto skutečnost vzít při rozhodování o vhodnosti kandidáta v úvahu a brát na tyto antiklausovské ataky zřetel." znamená, že...?

Prostě dějiny se staly. Je možné předělat jen jejich výklad například:
..."Případný nástupce bude muset svou autoritu odvozovat od práce a zásluh Václava Klause. Bude se potýkat s měřítky jeho práce a jím zavedených rituálů." ano správně - jde o rituál velebení...

Každý svého štěstí strůjcem, spory v Izraeli a jeho zájmových skupin ruskojazyčných versus americká izraelská lobby se mají nazývat pravými jmény - viz pro rozbití ČSR tímto spolkem například Analýza 17.11.1989 Miroslava Dolejšího - kupodivu zde také v archivu SN. Jen nebýt líný podívat se do vlastního archivu. Nebo jde o něco jiného - o moderní korupci? Ovšem zabalenou do rázných slov, která nám starším splývají se známým poúnorovým komunistíckým vyhrožováním, že jsme anti... Např. antisocialističtí apd. Pan Paumer a Mašíni i další byli také anti...
Prostě obyčejní antikomunisté! A Klaus a KSČ? Prosím, tam se soustřeďte!

o žádný anti...nejde...

(Muller, 3. 10. 2012 19:43)

Vážený pane Kopale, ctím Vaše názory, nejsou přetvářkou. My starší, pokud nám paměť slouží, si leccos pamatujeme...

PROSÍM, když tak horujete za pana ing. Klause, najděte si jeho spolužáky ze školy, a pak nám všem zveřejněte jeho práce, jak inženýrskou tak další... Hezké hledání

V dokonalé úctě Váš vždy v PRAVDĚ i 3.10.2012 dni nabídky demise min.Drábka za čiinost jeho kolegy z firmy p. ŠIŠKY...