Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dočkáme se i vládního puče? – Ing. Vladimír Veselý

3. 7. 2013

 

Současné politické hrátky nejenže neprospívají té vždy a všude připomínané, ale nepraktikované skutečné demokracii, tedy vlády lidu. Ukazují jen, že politika je pouze boj o lepší místo na slunci pro ty, kteří se bez skrupulí derou ke korytu. Dnes není téměř nikdo z vrcholných politiků, kdo by si nehlídal svou „židli, potaženou vixlajvantem“, aby mu ji někdo nevyměnil za nějakou obyčejnou, hůře výnosnou. A to přesto, že je nejspíše možné po tolika zkušenostech s pravicovou a levicovou politikou dnes už nalézt způsob, jakým by mohla lidská společnost zajistit slušný život prakticky pro všechny. To by ale musela existovat všeobecná vůle pro zodpovědnost za svůj život tak, že by každý to, co si od společnosti a přírody bere, byl ochoten vytvořit svou prací, a nikoli spekulací, jak se mít dobře na úkor jiných. A to je to, co nám chybí, ba co nemáme ani v genech.

Proto ty neustálé aféry těch, jejichž chytrost či spíše vychytralost jim umožňuje šidit druhé, za jidášský groš pracovat ve prospěch svůj i seskupení podobných, intrikami na první pohled nezřejmými. Jednou takovou je i potenciální možnost zneužít současnou vládní krizi v neprospěch občanů. Doufejme, že je to jen teoretická možnost, je však důležité být připraven i na ni. Spočívá v tom, že lze asi zneužít literu Ústavy pro vytvoření nové vlády následujícím způsobem:

V prvních dvou pokusech se zřejmě při počtu hlasů koalice a opozice ve Sněmovně nepodaří sestavit vládu prezidentem určených premiérů, která by získala důvěru. Tedy pokud by ve druhém pokusu nebyla pověřena Miroslava Němcová, což nepředpokládám. Pak podle Ústavy určuje premiéra předseda Sněmovny. Pokud bude ale koalice trvat na pověření Miroslavy Němcové, musí se ta nejprve vzdát vedení Sněmovny. S tím koalice i ona počítají a hodlají přenechat vedení Sněmovny někomu z TOP 09. Ten určí nového premiéra a prezident jej bude muset jmenovat.

A tady je to „čertovo kopýtko“ machinací, které zavání tím vládním pučem. Otevírá se totiž možnost, která je málo pravděpodobná, ale v politice je prý všechno možné. TOP 09 se může rozhodnout obětovat Miroslavu Němcovou a určit jako premiéra třeba Karla Schwarzenberga – a je vymalováno. TOP 09 ovládne vládu i Sněmovnu a jsme tam, kde si to zaručeně většina občanů nepřeje. Proto je asi velice nutné zajistit spolehlivý plán, který by tomu zabránil. Bránit by se měla i ODS, která by ztratila poslední zbytky svého vlivu.

 

vesely.jpg

Abychom však nepomlouvali jen politiky, připojuji jeden postřeh, který doslova obletěl svět. K nám totiž dorazil oklikou až z Austrálie od našeho čtenáře. Jistě uznáte, že je na něm dost pravdy. Právě teď, v současné těžké době. Že by se na nás za něco Bůh zlobil? Proč nás trestá a nepomáhá? 

 

2. 7. 2013

 

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Četli jste to vůbec???

(František Růžička, 23. 9. 2013 14:12)

Má připomínka se netýká textu samotného článku od ing. Veselého (autora mnoha jiných zajímavých, kritických a pravdivých článků), ale přiloženého přílepku z Austrálie (!). Přesně tak to dělali naší parlamentáři, když do textů zákonů přikládali přílepky za účelem vlastní svévolnosti a ziskuchtivosti.

Proto jsem položil otázku, zda jste předmětný zákon a výrok Ústavního soudu vůbec četli? A přidávám i další - kdeže je těch 134 miliard? Pokud je mi známo, jejich výplata v rámci "finančního vypořádání" (nejspíše opodstatněného) je rozložena na 30 let a v současné době z nich ještě neukápla ani slza. Mám podezření, zda "původní" autor není sám vyžraný a zda někdy stál po kolena nebo po pás ve vodě vlastní zaplavené či sousedovic nemovitosti (jako já, dokonce opakovaně). A kolik z toho, co už má doma ve strožoku sám poskytl a do kolika pomocných akcí Charity se také sám aktivně zapojil. Že si snad jen odskočil na výlet do Austrálie??

Jelikož jsem do redakce SN v daném čase odeslal vyjádření Tomáše Sokola s výkladem (blog 11/7) "aktuálně.centrum.cz, ke kterému se nikdo nevyjádřil, s menším zpožděním přikládám tento vlastní "komentář". Jistě by se nechal doplnit i současnými poznatky, jak se státní podniky (např. Lesy ČR) dnes staví k vydávání pozemků a zda také předložily přehled o tom, kolik z daných lánů našetřily zisku (třeba pro ty zaplavené).

S

(Burianec, 10. 8. 2013 10:15)

Naprosto souhlasím.Kalousek usiluje o vládu jedené strany.To se mu pod slabošstvím Nečasovy vlády podařilo.Je to strana kolaborantů,která zaprodala republiku prostřednictvím Schwazenberga Izraeli.To soudný občan z poslechu zpráv musel pozorovat.Podaří-li se po budoucích volbách TOP 09 sestavit novou vlíádnoucí koalici,pak národ pozná,že dějiny se opakují.(únor 1948). VÝSTRAHA VOLIČŮM !!!

Zeman = Schwarzenberg a naopak!

(pst, 27. 8. 2013 18:23)


Dnes 15:37 27.8.2013 (Aktualizováno: 18:12 )

Prezident v úterý přijal na Pražském hradě vedoucí zastupitelských úřadů České republiky v zahraničí.

"Vzhledem k tomu, že situace v Sýrii je poněkud nepřehledná, myslím si, že zaplnění toho bezpečnostního vakua českými jednotkami může výrazně zvýšit prestiž ČR," uvedl Zeman v proslovu k diplomatům.

Dobrý nápad, souhlasí Schwarzenberg

Se Zemanem tentokrát souhlasí i jeho velký kritik a rival z prezidentské volby, exministr zahraničí Karel Schwarzenberg (TOP 09).

„Tentokrát naprosto souhlasím, byl by to dobrý nápad. Poté, co to Rakušané vyklidili, je to jedinečná možnost, jak si získat postavení jak u Sýrie, tak Izraele,“ řekl Právu Schwarzenberg.

S

(Burianec, 10. 8. 2013 10:18)

Naprosto souhlasím.Kalousek usiluje o vládu jedené strany.To se mu pod slabošstvím Nečasovy vlády podařilo.Je to strana kolaborantů,která zaprodala republiku prostřednictvím Schwazenberga Izraeli.To soudný občan z poslechu zpráv musel pozorovat.Podaří-li se po budoucích volbách TOP 09 sestavit novou vlíádnoucí koalici,pak národ pozná,že dějiny se opakují.(únor 1948). VÝSTRAHA VOLIČŮM !!!

Re: S - Zeman je ještě horší než Kalousek a spol.

(PST, 27. 8. 2013 18:14)

Zeman podpořil vyslání vojáků na Golanské výšiny
17:13 | Dnes 27.8.2013 | Aktualizováno ČTK, DomácíKomentáře:
Autor: Vojtěch Marek
Praha - Česká republika by se mohla víc zapojovat do mírových misí OSN, české jednotky by mohly působit na Golanských výšinách mezi Sýrií a Izraelem.
V souvislosti s vývojem v Sýrii, sužované občanskou válkou, to v úterý řekl prezident Miloš Zeman. Zapojení českých jednotek by podle prezidenta zvýšilo České republice mezinárodní prestiž.
Aktuálně hrozí Sýrii vojenský úder, podle agentury Reuters o tom Západ informoval syrskou protivládní opozici.
Zeman před velvyslanci řekl, že se na větší aktivitě českých vojsk v pondělí v Lánech shodl i s premiérem Jiřím Rusnokem i dalšími ministry.

doplněk k článku

(autor, 7. 7. 2013 16:42)

Pro ty, kteří by mě vinili z přehnané nedůvěry v politiky jsem při probírání svého archivu našel ještě jeden důkaz. Je to novoroční projev Václava Havla 1.1.90. Dnes už jej zná málokdo, tak neuškodí si jej připomenout a zamyslete se nad ním (jsou známy statistiky, že až 50% projevů dnešních politiků není pravdivých).

Václav Havel – část novoročního projevu 1.1.1989

"Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte. Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, ze jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků... Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím. Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, pokud se za mého volebního období nezlepši životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce".

Dějiny našeho státu jsou plné politických pučů a nemyslím jenom ten sarajevský. Páni z Prognosťáku nám vládnou přece pořád!