Jdi na obsah Jdi na menu
 


Galerie Nahoře – František Růžička

15. 7. 2013

 

Součástí prostor Domu kultury Metropol v jihočeské metropoli je i Galerie Nahoře. Mezi místními příznivci fotografie či jiných vystavovaných děl je dobře známá, stejně jako Bohunka Maříková, která výstavy připravuje a při vernisážích zpravidla uvádí.

Tentokráte se zde svým souborem 29 fotografii ženského aktu představil MUDr. Jiří Steinbach. Prozraďme, že je ženatý, má dvě děti, žije s rodinou v Praze a narodil se v roce 1972. Po dokončení studia na 2. lékařské fakultě UK pracuje v oboru anesteziologie a intenzivní medicíny. Již od studia na střední škole se věnuje hře na klavír a komponování hudby. Je autorem hudby k divadelnímu představení „Čarodějův učeň“. Mezi jeho další záliby patří především historie umění a středověku.

I fotografii se věnuje od střední školy, intenzivně pak posledních osm let. První autorskou výstavu „Modrýma očima“ měl v roce 2011; spolupracuje s různými sdruženími. Tematicky se věnuje především fotografování lidí, ale i zátiší, architektury a krajiny. S úspěchem se zúčastnil domácích i zahraničních fotosoutěží s velice dobrými výsledky. Získal čestné uznání v mezinárodní soutěži Photo Awards 2012.

Pro výstavu v Českých Budějovicích vybral soubor ženských aktů, které postupně vznikaly od roku 1996. Jako prostředek k vytváření estetiky nahého těla používá hru linií, kontrastů a stínů. Záměrem jeho tvorby není realismus a naturalistické zobrazení nahoty, ale především vytváření vnitřních emocí, pocitů a nálad. K dosažení konečného efektu využívá často techniku fotomontáže s použitím digitálních dat i klasických filmových materiálů. Byl to s ním příjemný podvečer.

František Růžička, České Budějovice

 

foto-c.-1.jpg

foto-c.-2.jpg

foto-c.-3.jpg

foto-c.-4.jpg

foto-c.-6.jpg

foto-c.-5.jpg

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář