Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mafie se nažrala, vláda zůstala celá… - Ing. Vladimír Veselý

17. 5. 2011

Tak nějak by bylo možné nazvat skandální výsledek vládního panoptika, ve kterém se podařilo odpoutat pozornost od skutečných důvodů bankrotu vládní politiky a jejich protagonistů a převést je na personální rovinu Věcí veřejných. Je smutné, že prakticky v každé naší vládě se najde v případě potřeby skupinka pučistů či přeběhlíků, která zajistí návrat politiky do žádaných kolejí. Je to jen důkaz, že naší „demokracií“ jsou prakticky jen peníze v pozadí a jejich konzumenti ve vládních postech. Nebo také důkaz poslední dobou frekventovaného názvu: „privatizace vládní politiky“. Na vlivy vnější a všeho jiného druhu ovšem nelze zapomínat.

Hlásaná „transformace politiky“ probíhá ve dvou rovinách. Ta vystavovaná na oči je méně nebezpečnou privatizací do manažersko-podnikatelské verze, kdy vláda má být nástrojem manažerského využívání republiky pro soukromé zisky. To je neméně nehorázné, ale svou nehorázností to má zakrýt ještě nehoráznější mezinárodní verzi, která hodlá využít všechny menší státy, včetně našeho, v globální exploataci pro jakousi nadnárodní a celosvětovou vládu. Existence té skryté vlády je velmi dobře „citelná“ z nátlaku na národní vlády, aby se jí podřídily. Pracuje ale utajovaně, aby nebylo kam vést konkrétní útoky proti ní. Ostatně zkuste se optat pana Schwarzenberga, o čem jednal na sjezdu Bilderbergů, a řekne vám jen, že tam byly (pro něj) velice zajímavé přednášky (o naší i jeho budoucnosti).

Jsou sice známy jisté spolky, jako CFR, Bilderbergové, Český nebo Římský klub, Scull and Bones, Zednáři a Rosenkruciáni a jiné, ale to mohou být jen dílčí klamné cíle pro ty případné útoky. Skutečná hlava tohoto nadnárodního spiknutí může být dokonce mimozemská, jak naznačují mnohé katastrofické scénáře. A nemusí být daleko od pravdy, i když to může být docela dobře i jen mimikry pro záležitost čistě pozemskou. Podle archeologických nálezů, zejména ve střední Americe, tady v dávných dobách byl vliv nějakých vyspělejších civilizací u nás více než pravděpodobný a nelze zcela vyloučit, že z něj nějaké její zbytky neexistují na Zemi dodnes. V tomto bratrovražedném politickém i existenčním boji je možné všechno.

Na místní scéně je poněkud opomíjená skutečnost, že Radek John byl vystřídán rebelem Kubicem. Nedává to smysl jiný, než že aféra Kubiceho byla možná vlastně nepovedeným pučem stejného typu a nyní má být dokončena. Reakce Václava Klause na vítězství ČSSD ve volbách a okamžitý „náskok“ Petra Nečase do funkce jaksi mluví pro to stejně, jako již dříve zmíněný „pokojný“ odchod z funkce Jiřího Paroubka a Mirka Topolánka. Ta hra má pevně napsané cíle, které se jen nepatrně mění vlivem událostí. Je totiž částí mezinárodního spiknutí, které se pomalu, ale jistě domáhá své nadvlády pomocí protagonistů a kolaborantů, umístěných na vládních postech států. A spěchají, aby to stihli dříve, než neuvážlivé lidstvo zničí nejen sebe, ale i celou Zemi, kterou si pro sebe oni chtějí pochopitelně zachovat v použitelném stavu.

Lze tedy očekávat zintenzívnění boje za redukci lidstva válkami a vyvolanými přírodními katastrofami, i boj o to, aby se lidstvo vzdalo zbraní hromadného ničení s dopadem na přírodu a Zemi jako takovou. Cílem je zachovat si Zemi jako rekreační oblast pro vítěznou vládní komunitu, obsluhovanou hrstkou „psích lidí“ a přírodou, která je stačí uživit sběratelským způsobem. To je snaha nikterak nezdůvodnitelná pro ně, nicméně vražedná pro zbytek současného obyvatelstva, které by bylo nutné zlikvidovat. A zlikvidovat těch šest miliard přebytečných lidí není jednoduchá záležitost, i když těch pomocníků z řad pasáků lidských stád se do té hrstky psích lidí cpe stále více, než je potřeba. I těch našich. Lze si ale jen tipnout: Nečas je ambiciózní, ale slabý. Navíc neví teď, kudy kam, jeho sen maharádžovské vlády se rozpadá. Kdo jej nahradí, je u Boha, vláda neschopných sociáldemokratů není řešením. Nová úřednická vláda by jen vynesla dalšího Fišera do nebeských výšin, ale situaci by nevyřešila. Schwarzenberg je připravován Bilderbergy na prezidenta po Klausovi a Vondra po něm. Proto číhají teď pod kobercem. Mohl by zaskočit vždy připravený Švejnar (jako Nečas, ale s podporou Bilderbergů), ale toho by už odtud nikdo nedostal. Nehezké vyhlídky.

Co má za lubem ona zákulisní mafie, není přesně známo. Nejspíše se bude snažit udržet stávající stav s co nejmenšími vlastními ztrátami až do řešení na mezinárodním poli, ke kterému se beztak schyluje Takže: držte si klobouky a mějte dobrý deštník! Budou pršet stále nepříjemnější události. Nám zajisté prospívat nebudou. Není rozhodně žádaným účelem, abychom ve zdraví přežili. Vysokou inflací budeme všichni ožebračeni, ať už si spoříme na důchod, nebo jinak. Už dnes klesla reálná hodnota koruny na desetinu a budeme si možná jako v Německu chodit koupit i housku s nůší peněz… David Rockefeller přeci prohlásil: „Jsme na pokraji globální tranformace. Všechno, co je potřeba, je správná velká krize a národy přijmou Nový světový řád.“ Neberte to ale jako poplašnou zprávu. Žádnou paniku. Připraveným štěstí přeje! 

30. 4. 2011

Ing. Vladimír Veselý

 

P. S.: Omlouvám se za tón mých posledních článků, který zdrsněl tak,že se to nelíbí už ani mně. Příčinou je politika nás obklopující. Zdvižený ukazováček byl v našem životě prakticky nahrazen zdviženým prostředníčkem na znamení toho, že člověk člověku už není jen vlkem, ale potravou pro nenasytná osobní konta chamtivých a vše ostatní mu může být ukradeno. Přehršel ústrků, přehlížení a neustálého šizení slabších ve prospěch těch, kdo mají ostřejší lokty, znepříjemňuje život takovým, kteří už nejsou na vrcholu svých sil a jsou považováni za „zbytečné jedlíky“. Těmi, kdož jsou dnes za vodou a nad osudem i pro ně neodvratným, mávají zatím jen rukou, aniž by se starali, kam to může dospět. Bývalo to z lidských hledisek nerozumné i neetické, dnes je to životní standard. Proto ta nechtěná změna.

V. V.


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (8b)

(Muller, 22. 6. 2011 16:15)

Miroslav Dolejší
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Skočit na: Navigace, Hledání
Miroslav Dolejší (20. listopadu 1931 Velké Přítočno u Kladna – 26. června 2001 Praha) byl český politický vězeň a publicista, známý svou statí Analýza událostí 17. listopadu 1989, podle které byla sametová revoluce předem dohodnuté předání moci mezi komunistickými tajnými službami a špičkami disentu.
V roce 1951 byl vyloučen ze studií na vyšší průmyslové školy strojní v Kladně a poslán do uhelných dolů, protože v klubovně Československého svazu mládeže demonstrativně vyvěsil britskou vlajku. Téhož roku navázal kontakt se skupinou národně demokratického odboje. Krátce nato jej zatkla StB a po 15 měsících vyšetřovací vazby, kde byl mučen, byl odsouzen státním soudem v Praze ke 23 rokům vězení za velezradu a špionáž. Do propuštění na základě amnestie prezidenta Novotného v květnu 1960 prošel osmi věznicemi a uranovými lágry.
V roce 1964 se oženil a v roce 1968 se manželům Dolejším narodil syn. Po začátku normalizace v roce 1969 byl propuštěn ze zaměstnání pro svoji činnost v organizaci politických vězňů K–231. Půl roku marně sháněl místo, pak začal pracovat při stavbě pražského metra. Když se v páté pětiletce začaly do Československa dovážet panelárny pro montáž beze skládek, bylo nutné naprogramovat výrobu a řídit ji počítačem. Pro znalost počítačové problematiky se na Miroslava Dolejšího obrátili jeho známí a fiktivně ho zaměstnávali v jednom družstvu. Dolejší k sobě přibral pár bývalých spoluvězňů, které znal z basaprojektů....
http://cs.wikipedia.org/wiki/Miroslav_Dolej%C5%A1%C3%AD

dovolte mě - a případným čtenářům, kteří mají Svobodné noviny pro vzdělání, zamyslet se nad výpisy z internetu, na důkaz pravdivosti Vašeho textu "Psí lidé": psí lidé jako slouhové panských ufonů, übermenschů z pouště "po nás potopa"? Milton W.Cooper končí své varování o souhře vlády ufonů a tajných zednářských spolků, viditelných jako zvolenci ve vládách a parlamentech s chapadly justice a policie zvoláním, že mu Kristus a jeho poselství nevadí, ba naopak, Cvhála Kristu a postaru Pochválen buď Kristus Pán, jak psala už Božena Němcová...(je proti ní vedeno šetření úřadem boje s extrémismem - spikla se s Němcem!)
Co napíšeme my , 10 let po smrti M. Dolejšího, který zemřel ve stejném roce jak M.W.Cooper - oba za svědectví k pozadí 11.09.2001?
M.Muller na památku obou utýraných mužů pravdy!
techn. Poznámka: u dílů 4a 4b - výpis z Hučína chybí a,b... jsou označeny jen číslem a to dvakrát - festina lente aneb všeliké to kvaltování je pro hovado dobré jest ... Jan Ámos Komenský

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (8)

(Muller, 22. 6. 2011 16:12)

Kdo je M. Dolejší říká Wikipedie a táž kniha o M.W. Cooperovi:
http://en.wikipedia.org/wiki/Milton_William_Cooper
Milton William Cooper (May 6, 1943 – November 6, 2001) was an American writer, shortwave broadcaster, conspiracy theorist,[3] and political activist.
DeathBy 1998 Cooper was living in Arizona. Still wanted on the charges of tax evasion,[19][20] Cooper was the subject of an arrest warrant for "aggravated assault with a deadly weapon" against a local doctor shortly before his death.[19] On his website, Cooper wrote that any attempt to execute unlawful arrest warrants "will be met with armed resistance."[19] In July and September 2001, Cooper was accused of brandishing a handgun to threaten passersby near his home in Eagar, Arizona.[20] Just before midnight on November 6, 2001, officers of the Apache County Sheriff's office converged on Cooper's homestead to arrest him on a warrant arising from the threat complaint.

On November 6, 2001 at 11:40 P.M., Apache County Sheriff's deputies attempted to serve an arrest warrant at Cooper's residence. Cooper was considered armed and dangerous. During the execution of this warrant, Cooper shot and struck a sheriff's deputy and was fatally shot by deputies. According to police accounts, members of the Apache County Sheriff's Office deployed several deputies in the area adjacent to Cooper's home in an attempt to draw him from his residence to serve an arrest warrant. After leaving his residence in his vehicle, Cooper confronted plainclothes deputies a short distance away. As Cooper drove back to his residence, sheriff's deputies attempted to stop him using a fully marked patrol vehicle to block the roadway. When the deputies identified themselves, Cooper refused to stop or comply with orders from deputies, then fled back toward his house, drew a handgun, and began shooting. The Sheriff Report claims "After refusing once again to comply with the deputies orders, Cooper exited his vehicle and began running toward the house, firing shots with a handgun toward the deputies", but nowhere in the report did it mention that Cooper only had one leg - the other lost in combat long ago. One deputy, Robert Martinez, was shot in the head and was hospitalized in critical condition.[20] Another deputy returned fire, killing Cooper.[21]

Following the shooting, the scene was secured by officers from the Eagar police department and Apache county sheriff's deputies. The Arizona department of public safety's special investigations unit is conducting an investigation into the shooting. DPS special operations were called to the scene to clear the residence of any potential hazards that may exist

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (7)

(Muller, 22. 6. 2011 15:58)

Na co přišel Miroslav Dolejší, na to přišel před ním M.W.Cooper, kupodivu ufolog. Analýza 17.11.1989 - politika "sametu" a tajných služeb východu a západu a ufoni?

http://wwww.ee.dunres.sk/clanky.php?id=381
http://dolezite.sk/UFO_v_pozadi_vlady_usa_61.html
ZALOŽENÍ A ÚČELVZNIKU CIA
Byly sestaveny tak zvané „Blue Teams“ (Modré týmy), jejichž úkolem bylo zřícené vesmírné
lodi a jejich mrtvé ukrýt. Tyto „Blue Teams“ se později změnily na „Alpha Teams“ v projektu
„POUNCE“.
Během prvních let výskytů UFO vykonávaly kontrolu nad těmito fenomeny pouze letecké síly
USA a Central Inteligence Agency a staraly se o jejich utajení. Ve skutečnosti byla CIA původně založena na rozkaz prezidenta jako „Centrální informační skupina“ s výjimečným úkolem zabývat se přítomností mimozemských bytostí. Tajnou službou se stala až později, po zrušení zákona o národní bezpečnosti. Instituce „Národní bezpečnostní rada“ byla založena proto, aby střežila tajné informace, obzvláště mimozemské. Řadou nařízení a příkazů ze strany této rady byla CIA uvolňována od svého původního úkolu kompletování tajných mimozemských informací a stále více pověřována tajnými akcemi v USA i v zahraničí.
Dne 9. prosince 1947 dal Truman souhlas k založení NSC 4, který nesl název „Koordinace
opatření vztahujících se na zahraniční tajné informace“. Stalo se tak na naléhání ministrů Marshalla, Forestalla, Pettersona a rovněž ředitele plánovacího štábu ministerstva zahraničních věcí Kennana.
V 1. knize „Zahraniční a vojenské zpravodajské služby“ je na stránce 49 text usnesení, vydaný jako závěr zvláštního komitétu ke zkoumání vládních operací vztahujících se ke zpravodajským službám Senátu USA na 94 kongresu, 2. sezení, zpráva č. 94-755, z dubna 1976. Toto usnesení zmocňovalo ministra zahraničí k odsouhlasení všech aktivit týkajících se informačních zpravodajských služeb proti komunismu a všech ostatních aktivit v zámoří. Přísně tajný dodatek k NSC 4, NSC 4a nařizoval řediteli CIA započít s tajnými psychologickými aktivitami... Čítajte viac: http://dolezite.sk/UFO_v_pozadi_vlady_usa_61.html#ixzz1Q0peSiEA
atd.
http://prernalal.com/banned%20books/Milton%20William%20Cooper%20-%20The%20UFO%20Conspiracy.pdf

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (6)

(Muller, 22. 6. 2011 15:29)

cechykrasne-cechyme Vrána Jaroslav
http://jaroslavvrana.blogspot.com/2009_02_16_archive.html

Zajímavé čtení, hlavně když si uvědomíme, že otec předsedy branného a bezpečnostníh výboru J.Vidíma byl konfidentem StB.

Překlad do češtiny:
1. Souhrnná informace:
A. Základní údaje k osobě
(1) BENDL Petr,Ing. DOB leden 24, 1966, POB Kladno (CZ) jako Petr LIVORA. Matka Bendlová Milena, DOB únor 04, 1946 trvale HAVÍŘSKÁ 193, KLADNO, 272 01 Kladno 1, zaměstnání vrchní sestra na chirurgii FN Královské Vinohrady. Nevlastní otec Vilém Bendl, DOB březen 12, 1952 bytem tamtéž zaměstnán ve firmì Carolinnum jako obchodní zástupce. Firma patří manželce Petra Bendla – Tamaře Bendlové - Kotvalové).
Vzdělání: ZŠ v Kladnì, SPŠ elektrotechnická, 1984-1989 VŠST v Liberci obor konstruktér, 1989-1990 – vojenská služba.
Zaměstnání:
1990 – hasič Okresního požárního útvaru v Kladně,
1990 -1992 vedoucí oddělení referátu obrany OkÚ Kladno,
1992 – 1994 vedoucí oddělení rozvoje města MěÚ Kladno
1994-1998 člen Městského zastupitelstva Kladno za ODS a primátor Kladna, 1997-1998 místopředseda SMO ČR, 1998-2001 poslanec PSP ČR, únor 02, 1999 - únor 02, 2001 člen parlamentní Skupiny přátel ČR - Ruská federace, od 2000 - hejtman Středočeského kraje
2) Analytický komentář:
A. Typický případ postupu:
Do politiky ČR vstoupil přes oddělení zvláštních činností jako zaměstnanec MV-ČR (hasičský sbor i okresní úřady spadaly pod republikové MV), kde měl přístup k tajným informacím. Rychlý postup z pozice hasiče krátce po vojenské službě do pozice šéfa oddělení zvláštních činností. Také další postup na funkci šéfa oddělení rozvoje města a primátora umožňoval Bendlovi výrazný vliv na investiční politiku města a disponibilitu s rozpočtem města. Krajský hejtman v ČR má rozsáhlé pravomoci v oblasti bezpečnostní i finanční.
(Analytik nnnnnnnnnnnnn)
B. Podpora Bendla ze strany ruských ropných oligarchù a mafie
(1) Bendl ve své politické funkci v ODS i jako krajský hejtman prosazuje zájmy osob s ruským a izraelským občanstvím. Tato skupina (představuje ji karlovarský občan Alexandr Rebjonok, legalizován KGB pod tímto jménem do bývalé ČSSR v 80. letech, vazba na Mogilevich Semjon, Mikhaylov Serguei, solncevskaja skupina) k datu 1.4.2006 disponuje částkou USD 500 mil., která je disponibilní na bankovním účtu u Bank Menatep Gibraltar (Mikhail Khodorkovsky). Khodorkovsky je v RF uvězněn za finanční podvody v souvislosti s firmou Jukos, která má spojitost s Menatepem. Alexandr Rebjonok je osobním kontaktem presidenta ČR Klause. (Petr Cibulka: Kryje český president Václav Klaus prodej nejsledovanější televize NOVA do rukou ruských KGB - GRU? Kdo zaplatil Novu? Ruský nelegál Alexandr Rebjonok? http://www.cibulka.net/petr/view.php?cisloclanku=2005052102)
Petr Bendl byl při studiích vysoké školy v Liberci a výkonu vojenské služby 1984 - 1990 vybrán jako člen komunistické mládežnické organizace bývalým vysokým dùstojníkem FMV Bandouchem Františkem.
Výsledek hledání "Bandouch František" Osoby zapsané ve svazcích STB:
Příjmení, jméno
Narozen(a)
Bydliště
Typ spolupráce Evidující správa STB
Krycí jméno Svazek
Banďouch František
26.10.1936
Zličínská 12 PRAHA 6
neurčeno neurčeno
162564
Ten vybral i další osoby, infiltrované v ODS (Vidim Jan, otec Jiří Vidím - StB, rodinná firma VEJROSTOVÁ, PETROVÁ & VIDIM, spol. s r.o. aj.).
Výsledek hledání "Vidím Jiří" Osoby zapsané ve svazcích STB:
atd... více stále na
http://jaroslavvrana.blogspot.com/2009_02_16_archive.html
... Autor: JAN GAZDÍK To si přečtěte Vy tzv.posametoví disidenští idioti

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (5)

(Muller, 22. 6. 2011 15:21)


http://bezrudych.webzdarma.cz/odkazy/ZAKLADNI%20ANALITICKE%20DOKUMENTY%20NEJLEPSICH%20ANALITIKU.htm
http://hucek.cz/l_kopecky/conspiracy/analyza/dolejsi.html

Autor Analýzy 17.listopadu zemřel
Miroslav Dolejší (*1931) žil a dožil v době, kdy moudrost neměla a nemá místo. V době, kdy i jen zdravý selský rozum a poctivost ztratily půdu pod nohama a vítězství pravdy je fabulí pro pohádky.

Mimo jeho rodinu jsem byl pravděpodobně jeho nejstarším a nejbližším přítelem v životě mimo kriminál a neváhám říci jeho žákem v cestách lidského myšlení, filosofie a politiky.

Příležitost poznat Miroslava mi byla dána Bohem, krátce po tom, co opustil pankrácký "Basaprojekt", omilostněn amnestií roku 1960. Potkali jsme se na půdě inženýrství. On byl koncepčním pracovníkem vývoje unikátního vysokofrekvenčního kalícího stroje pro Foundry Forge Plant - Indie, největší zahraniční projekt, který kdy Československo dostalo a já pracoval pro Škodovku.

Naše afinita rostla každou hodinou technické spolupráce a konzultací. Jeho myšlení bylo přesné, až bleskově strohé a porozumění všem problémům výjimečné.
Eur. Ing. Dr. Bohumil Kobliha, Londýn, převzato ze “Svědomí (Conscience) č.7/2001”

http://www.exPlutokracia namiesto demokracie
Miroslav Dolejší

Veľa dnešných ľudí nerozumie súčasnej politike, pretože nepochopili, že sa vytvoril nový mocenský trojuholník: finančný kapitál, tajné služby a zločinecké organizácie. Všetky vlády sú tomuto trojuholníku anonymne podriadené.
Ktorákoľvek súčasná politická strana kdekoľvek na svete môže mať za sebou demokraticky dve tretiny národa a vôbec jej to nepomôže - tých pár poslancov, ktorých pošle do parlamentu, si táto loby kúpi alebo ich zničí.
Nechá si tam zvoliť ľudí, ktorých bude sama platiť, a tí budú robiť, čo ona chce. Dôsledkom toho je i to, že programy všetkých politických strán sú veľmi neurčité. Preto môže existovať aj dvesto politických strán s názvami liberálnodemokratická alebo demokraticko-liberálna. Toto je stav, v ktorom sme sa ocitli.
August 1968 bol aj s jeho predohrou obyčajný politický podvod. Všetko smerovalo k pripraveniu podmienok pre vojenské zámery Sovietov obsadiť Československo. Rozprával som sa s viacerými profesionálnymi vojakmi, a tí moju domnienku potvrdili. Rusi mali záujem vyrovnať demarkačnú čiaru medzi Východom a Západom, medzi NATO a Varšavskou zmluvou.
Kontinuita s rokom 1968 spočívala v roku 1989 na dohode, o ktorej som písal v Analýze 17. novembra 1989. K Havlovi nemám nijaký osobný vzťah. Komunisti museli pri hľadaní spôsobu demontáže režimov v komunistických štátoch vytvoriť organizáciu, ktorá bude schopná pristúpiť na kompromis v deľbe moci medzi nimi a nejakou predstieranou opozíciou.
Samozrejme, nemohli to byť väzni z 50. rokov, pretože s nimi kompromis nie je možný. To je vylúčené! Nie preto, že by títo ľudia chceli pomstu, ale z prostého ľudského inštinktu, že po akýchkoľvek zločinoch musí nasledovať trest. To nie je vec osobnej nevraživosti, to je vec morálneho princípu, na ktorom stojí a padá akákoľvek existencia ľudstva. Väzni z 50. rokov by nikdy nepristúpili na kompromis, na ktorý pristúpila Charta 77.
Išlo o to, ako nahradiť starý klasický spôsob výkonu moci iným spôsobom, teda tým, čo sa dnes nazýva demokracia. Avšak namiesto nej prišla plutokracia. Vytvorila sa tu veľmi úzka vrstva neobyčajne bohatých ľudí, ktorí transformujú svoju finančnú moc do moci politickej. Charta bola organizáciou, ktorá bola vytváraná ako opozičná, aby raz, ak to bude potrebné, prevzala moc.
Počas celej svojej existencie tvrdila, že nie je opozíciou, že chce len dialóg s vládou a dodržiavanie socialistickej zákonnosti. Naproti tomu komunistická propaganda tvrdila, že Charta 77 je opozičná organizácia, ba dokonca protištátna a chce zvrhnúť komunistickú moc. Po roku 1989 sa interpretácia týchto dvoch pohľadov zmenila. Charta začala tvrdiť, že bola opozíciou, usilujúcou sa o politické zmeny, čiže prevzala argumentáciu pôvodnej komunistickej moci. Podľa môjho názoru bol tento postup vopred vypracovaný.
traplus.sk/content/view/860

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (4)

(Muller, 22. 6. 2011 15:18)

HONZA MALINA, April 2004.
http://www.anticomm.co.uk/Biography%20of%20Miroslav%20Dolejsi

http://www.ceeol.com/aspx/issuedetails.aspx?issueid=da2f7686-bb1e-4957-a796-146c716a021a&articleId=f9a6744d-bf88-4469-9b86-ed6c060728ba
Summary: This article presents Miroslav Dolejši (1931–2001), the author of Analyza udalosti 17. listopadu (Analysis of the Events of 17 November), the best-known conspiratorial interpretation of the democratic Czechoslovak revolution of November 1989. It does so, however, from a little known side of Dolejši, that is, as a talented man and political prisoner of the Communist regime, who spent a total of eighteen and half years behind bars. Dolejši was fi rst arrested in 1951, and accused of working with an American agent to found an underground youth organization that would carry out a coup d’etat. According to the author of the article this was probably an operation provoked by the Czechoslovak secret police. Dolejši was sentenced to twenty-three years in prison, of which he served nine before being released in the presidential amnesty of 1960. Afterwards he showed his exceptional abilities: though he had not fi nished secondary school, he became an expert in the fi eld of systems Anotace 525 engineering and automated systems of control and a member of several academic societies. During the ‘Prague Spring’ he was active in K 231 (or Klub 231, Klub byvalych politickych vězňů, the Association of Former Political Prisoners). In the mid-1970s, with the help of the former journalist Eugen Vrba (1918–2004), who was under secret-police surveillance, Dolejši attempted to send academic articles about Czechoslovakia to the West, for which he would receive payment. In 1976 both men were arrested. Although the offi cial dossiers did not state clearly whether Dolejši’s and Vrba’s reports contained sensitive intelligence, the two men were accused of spying and Vrba was sentenced to ten years in prison, Dolejši to eleven. Dolejši was released in 1985, twenty months before his sentence would have ended. The author claims that Dolejši’s analysis, which seeks to explain the events of November 1989 as a conspiracy of dissidents, Communists, and foreign secret services, was psychologically determined by the tragic fate of its author and that it is fair to see it as a particular way of seeking satisfaction for wrongs done. For men imprisoned in the 1950s, and who had thus been robbed of their futures, it was painful to see former Communists, albeit signatories of Charter 77, who had in several cases been involved in their persecution, taking up senior posts in public life. For Dolejši one such person was Vladimir Kolmistr (born 1930), a member of Obroda (Rebirth), the club of dissident reform-Communists, and then a member of the Czech Parliament (Czech National Council) in the 1990s. In 1950, as Chairman of the Kladno District Committee of the Czech Youth Association (Česky svaz mladeže), Kolmistr had instigated Dolejši’s expulsion from secondary school. Evidence of this is provided by the minutes of the meeting about the expulsion, which are also published here with an introduction by the historian Jaroslav Cuhra, putting them in the broader context.
... Ano, samozřejmě, autor článku má pravdu. Židozednáři jsou a budou až do doby, kdy se Židům podaří totálně ovládnout svět. Pak je (podle svých slov) rozpustí. Miroslav Dolejší autor Analýzy 17. listopadu 1989 - neustále zdůrazňoval že ve vládách jsou všichni členy zednářských lóží! Jenom bych chtěl reagovat na toho zmanipulovaného góje, který výše uvádí že B´nai B´rith je charitou. NO VÍC JSEM SE NIKDY NEZASMÁL!! To máte od Židů že?! SVATÁ PROSTOTO. B´nai B´rith je židovský zednářský řád řídící veškeré zednářstvo. Je to nejmocnější organizace na světě přímo podřízená Sanhedrinu! Je lóží sionistickou. U nás jsou jejímy členy kupř. Havel a Klaus (a samozřejmě další)… http://vlastenecke.zpravy.free.fr/vz_pdf/sladek.pdf

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (4)

(Muller, 22. 6. 2011 15:07)

Translator’s Biography of Mirolsav Dolejsi
Miroslav Dolejsi was born in Velke Potocno near the city of Kladno, Czechoslovakia, on 20 November 1931. He died 26 June 2001. Dolejsi opposed communist rule in Czechoslovakia. He was expelled from school for anti-communist activities in 1951. He was arrested and sentenced in 1952 to a 23-year prison term for high treason and espionage against the communist state. Released from prison during the general amnesty of May 1960, Dolejsi was arrested again in 1976 and sentenced to 11 years for conspiracy to commit espionage, harming the state, damaging its economy and revealing state secrets. He was sentenced to the third level (the worst) of a state re-education prison facility in 1977 and was released for serious health problems in 1986. As a former political prisoner, Dolejsi worked in 1990 as an advisor to Czechoslovak Interior Minister Richard Sacher. As a publicly known political prisoner in the communist system, Dolejsi was allowed to work in the Interior Ministry of the new post-communist regime, but he quickly discovered that his token presence within the Czech Interior Ministry was part of an elaborate deception.
http://www.ceeol.com/aspx/issuedetails.aspx?issueid=da2f7686-bb1e-4957-a796-146c716a021a&articleId=f9a6744d-bf88-4469-9b86-ed6c060728ba
Dolejsi was skeptical of the new regime and used his access to information within the Interior Ministry to conduct a private study that would ultimately cost him his job. Due to information uncovered by Dolsejsi, Interior Minister Richard Sacher was seriously embarrassed and subsequently replaced by Jan Ruml. After Dolejsi’s analysis was published in a small newspaper, Dolejsi was denounced for questioning the collapse of communism in Czechoslovakia. Michael Zantovsky, alongside other high-level government officials, wanted Dolejsi charged with slander (which is punishable under Czech law by up to three years in prison). An official named Rudolf Hegenbart filed a lawsuit against Dolejsi for writing his analysis. Dolejsi was acquitted and his analysis was upheld against Hegenbart and the secret communist structures seeking to suppress his findings. Afterwards the communists decided that direct attacks on Dolejsi’s credibility were unprofitable. Such attacks merely gave publicity to the idea that the changes in the communist bloc were equivocal or deceptive. So the attacks on Dolejsi stopped.

Miroslav Dolejsi’s analysis, presented below, questions what has been widely accepted as a genuine change away from communism in Eastern Europe. Dolejsi presents a body of evidence and analysis showing that the hidden machinery of the communist state, through the use of deceptive tactics, maintains control of Czechoslovakia.

As a Christian (Catholic), Miroslav Dolejsi worked against the communist regime and served 18 and-a-half years in communist prisons. He allegedly helped the French intelligence service to gather valuable information on communist operations in Czechoslovakia.

History will judge the heroic stand of Miroslav Dolejsi, as it will judge those who stood by and did nothing, remaining silent before the great evil of our time. Dolejsi fought tirelessly against the communist regime and its lies. He paid a heavy price. May God rest his soul in Heaven.
HONZA MALINA, April 2004.

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (4)

(Muller, 22. 6. 2011 15:04)

http://www.anticomm.co.uk/?p=656
Ze skandálního osvobozujícího rozsudku Okr. soudu v Liberci nad komunistickou bestií - bachařem z věznice v Minkovicích JUDr. (SNB) Josefem Vonduškou je především nutno obvinit vyšetřovatelku Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinu komunismu pplk.PhDr Evu Michálkovou, která za pomocí okr. státního zástupce v Liberci Mgr. Miroslava Mareše naprosto nedostatečně připravila podklady pro Okr. soud v Liberci. Již na počátku tohoto šetření jsem byl varován několika pracovníky ÚDV o tom, že vyšetřovatelka ÚDV PhDr. Eva Michálková celou věc pohřbí a bachař Vondruška nebude odsouzen.
.......

psaní těchto řádek si nemohu nevzpomenout na politického vězně Miroslava Dolejšího – autora Analýzy 17.listopadu, který byl vězněn v Minkovicích spolu se mnou a který mne opakovaně varoval před zakladateli Charty 77, což jsem ostatně popsal v knize "Není to o mně, ale o nás". Petr Uhl v tomto případě do varování Miroslava Dolejšího maximálně zapadá. Proč se někdejší ultralevičák Uhl raději nezabývá např. tím, jak ÚDV změnil datum úmrtí mého otce, aby tak zpochybnil událost, která byla příčinou zákeřného útoku bachaře Vondrušky na moji osobu v prostorách Oddělení výchovy kázně a trestu v minkovickém koncentračním táboře.
http://www.anticomm.co.uk/?p=656

Resources and links:

•Miroslav Dolejsi: Analysis of 17 November 1989 – part I, part II
•Miroslav Dolejsi: Analyza 17. listopadu 1989
•Biography of Miroslav Dolejsi
•Institute for Contemporary history: The tragic case of Miroslav Dolejs and Eugen Vrba
•Vladimir Hucin: Neni to o mne ale o nas
http://casodej.cz/analyza17.htm
http://www.jrnyquist.com/dolejsi_analysis-1.htm
http://www.jrnyquist.com/dolejsi_analysis-2.htm
http://www.jrnyquist.com/dolejsi_bio.htm

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (3)

(Muller, 22. 6. 2011 14:59)

http://chromik.wz.cz/32_dejiny_revoluce.html
http://www.free.cz/view.php?nazevclanku=synteza-analyz-17111989-cast-1&cisloclanku=2007081201
Syntéza analýz 17/11/1989 a následků aneb Od Beneše přes Václavy až po Paroubka k Pinthartovi na Hradě.
0. Malý naučný kalendář vlivných události aneb Co vás ve škole neučili
1. Malta byla druhá Jalta, aneb Z Mnichova přes Jaltu na Maltu
2. Výčet obětí exkomunistů (George Švehla)
3. Dolejšího analýza (Miroslav Dolejší)
4. Václav Havel (Lubor Kohout)
5. Zpráva o rozkrádání českého národního majetku (neznámý autor)
6. Klaus a bída ducha (Ladislav Andrey)
7. Voucher Privatization with Investment Funds: An Institutional Analysis (David Ellerman, World Bank)
8. 99 budovatelů „mafiánského“ kapitalismu
9. Kdo je Paroubek? (Aleš Moravec)
10. Syntéza analýz
http://www.free.cz/view.php?nazevclanku=synteza-analyz-17111989-cast-1&cisloclanku=2007081201
26/08/1346 Jan Lucemburský padl v Normandii u Crécy aux Pontieu (Kresčak) v boji s technologicky vyspělejšími Angličany, kteří měli hypermoderní a přesto levné APC's (= armed personnel carriers), tj. dřevem obrněné transportéry obsazené velkým množstvím levných lučištníků z lidu důkladně vycvičených v rychlopalbě s vysoce průraznými a dalekonosnými velkoluky typu longbow. Není náhodou, že dnešní hypermoderní helikoptéra Apache se nazývá Longbow a že by byla vhodná i pro česko-slovenské lidové armády za předpokladu, že by Longbow byl levnější nebo Kč pevnější. Poslední slova Jana Lucemburského „Toho bohdá nebude, aby král český z boje utíkal!" zní českým uším hezky, protože jsou česky. Škoda jen, že Jean de Luxembourg česky vůbec neuměl, protože Čech nebyl, přestože Čechům vládnul, i když jen z povzdálí, protože pořád někde bojoval mimo kotlinu, protože nebyl predposraný, ani nešvejkoval, jak chytřejší čtenáři již jistě pochopili.

18/08/1945 Churchill poprvé veřejně hovoří o železné oponě prostírající se od Baltu až po Jadran (o tématu více Vít Smetana ve www.cs-magazin 03/2004)

25/02/1948 Beneš předává moc komunistům poté, co Lidové milice (LM) spoluvedl rudý zločinec-národní „hrdina" a chartista MUDr. František Kriegel. V článku Vítězný Únor stále nesmrdí píše Jan Kovanic (viz např. Neviditelný pes 27/02/2001): „Začíná otevřený ozbrojený puč. Až 19. února vzniká štáb LM. Velitelem se stává Josef Pavel (náměstek ministra vnitra v 50. letech, ministr vnitra s lidskou tváří v roce 1968), jeho zástupcem Josef Smrkovský (další miláček lidu v roce 1968), politrukem František Kriegel (TEN Kriegel, ,hrdina´, který jako jediný nepodepsal v srpnu 1968 moskevské protokoly)." Být Kriegelovi vděční za 20 let opožděně "hrdinství" potom, co on přímo spoluzavinil 42 let komunismu v ČS(S)R, je jako být vděční Rudolfu Hessovi za to, že za války sám uletěl z Třetí říše a seskočil padákem nad Skotskem. Ve Velké Británii se s hitlerčíkem takyhrdinou nebavili a po válce v Norimberku odsoudili a zašili doživotně do věznice Spandau. Tato Syntéza analýz vám mj. odhalí, proč se po Velkém listopadu s takyhrdinnými (ex)komunistickými zločinci soudní procesy nekonaly.

Naopak, spousta nekritických Čechoslováků si vytvořilo kult osobnosti kolem zločinců s (ne)lidskou tváří typu Kriegel. Havel mu napsal dojemně kladný posmrtný kádrový posudek. Po Pavlově + Smrkovského + Kriegelově Velkém únoru už netrvalo dlouho a zrádný socdemák Zdeněk Fierlinger plus bolševická stvůra a národní takyhrdina Dr. Jiří Hájek (člen ÚV KSČ a za Dubčeka ministr) prosadili zákon č. 231/1948 Sb. na ochranu republiky, podle kterého bylo uvězněno tolik lidí, že dodnes existuje (i v zahraničí) Klub K 231 - klub bývalých vězňů odsouzených na základě zákona 231/1948 Sb.
Ross Hedvicek

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper (2)

(Muller, 22. 6. 2011 14:53)

http://www.narodnisjednoceni.cz/archiv/arch2005_29.htm
http://ostrava-online.cz/blogy/bylo-nebylo-sedmnacty-listopad-jinyma-ocima
Bylo, nebylo. Sedmnáctý listopad jinýma očima
Středa, 1. 6. 2011, 8:19

S odstupem mnoha let se některé události jeví „trošičku“ jinak, než nám bylo a je z oficiálních míst servírováno.

V textu je sejmuta gloriola z Charty 77 a havlovského disentu jako celku.

Je vcelku jedno, jestli s autorovými vývody souhlasíte, či ne, ale zcela jistě tento článek stojí za přečtení. Je to velmi poutavá exkurze do dějin dvacátého století. Úsudek ať si každý udělá sám. Autorem je Miroslav Dolejší, aktivní odpůrce komunistického režimu. Petr Sedláček


Autor: Miroslav Dolejší alias Robert Helebrandt
Rok: 1991 (údajně)
Jazyk: Čeština
Formát dokumentu: PDF
Krátký popis: Miroslav Dolejší byl autorem několika desítek časopiseckých článků, úvah a studií o politice..V roce 1991 pod pseudonymem Robert Helebrandt napsal nevelkou práci pod názvem "Knížata zloby"...
http://tracker.cztorrent.net/torrent/robert-helebrandt-knizata-zloby/162571

CzTorrent - 1. CZ Free Torrent Tracker - Robert Helebrandt ...17. červen 2011 – Autor: Miroslav Dolejší alias Robert Helebrandt ... Krátký popis: Miroslav Dolejší byl autorem několika desítek časopiseckých článků, ...
tracker.cztorrent.net/torrent/robert-helebrandt-knizata.../162571 - Archiv

Pozastavení autorizace | ČKAIT0006891, Ing. Miroslav Erban, 18200 Praha 8, Jedlová 937/15, 01.02.2010. 0007701, Ing. Miroslav Dolejší, 14000 Praha 4, Pastevců 475/6, 01.02.2010 ...
www.ckait.cz/vestniky-od-04/353 - Archiv
0007701 Ing. Miroslav Dolejší 14000 Praha 4, Pastevců 475/6 01.02.2010

http://www.policejniveteran.cz/files/Anal%C3%BDza%2017.listopadu%201989.pdf
O 17. listopadu 1989 aneb Jak lež zvítězila
Publikováno: 31.5.2011 | Rubrika: U NÁS
Dovolím si uveřejnit geniální analýzu událostí 17. listopadu, která zapadla a je záměrně střeţena před zraky veřejnosti. Vypracoval ji skutečný disident Miroslav Dolejší, který v ní odkrývá pozadí nejen propagandou stvořené Charty 77, ale také jednotlivé akce a kroky předcházející "revoluci", i ty, co následovaly k instalaci připravené třídy "disidentů". Její text vyniká svou věcnou formou a detaily, takţe nemá smysl pokoušet se přepisovat to, co je jiţ k dispozici. Cíl tohoto uveřejnění spočívá v připomenutí toho, o čem mnozí hovořili bezprostředně na přelomu let 1989/90, nicméně mediální pohádka o "sametu" zvítězila.
David Vorovka

Co má za lubem popsali M.Dolejší a M.W.Cooper

(Muller, 22. 6. 2011 14:40)

Perfektně zinscenované divadelní představení, realizované za štědrých finančních dotací USA pro herce a komedianty, se v celé východní Evropě rozběhlo ve druhé polovině roku 1989. Kabaretní představení „sametové revoluce“ 17. listopadu 1989, v němž byla zneužita nespokojenost snadno manipulované mládeže, mělo sice drobné vady na kráse v podobě fingované „hrdinné smrti“ demonstrujícího studenta Růžičky alias poručíka StB Žifčáka, ale kdo by o takové maličkosti dbal ve víru „omamné revoluce“.
http://docs4.chomikuj.pl/43735690,0,0,DOLEJ%C5%A0%C3%8D-Miroslav-Anal%C3%BDza-17.listopadu.pdf


Polistopadový hrdina - Miroslav Dolejší, oběť ponižování, teroristického nátlaku, rafinovaného psychického vydírání
Po listopadu 1989, kdy jen na velmi krátkou dobu zažil naději na jakousi morální satisfakci - nikoli svou vlastní, ale všech bývalých politických vězňů - rychle prohlédl povahu probíhající "světové komedie", stejně jako charakter jejích aktérů. Výsledkem jeho kritického a jakýmkoli syntetickým nadšením nepoznamenaného uvažování byla pak Analýza 17.listopadu - pouhý zlomek rozsáhlého textu, z něhož jsem většinu postupně četl a který Mirek po rozpoutání zuřivé, paranoidně hysterické kampaně proti němu v roce 1991 zničil... To, co následovalo až do jeho smrti v ranních hodinách dne 26. června 2001 je možné postihnout jako směsici ponižování, teroristického nátlaku, rafinovaného psychického vydírání, živoření...
Výšeuvedený text je výňatkem z řeči nad rakví autora Analýzy 17. listopadu, Miroslava Dolejšího, který pronesl jeho bratr Josef. S názory a obsahem analýzy Miroslava Dolejšího - který prožil celkem 16 let ve vězení v padesátých a sedmdesátých letech - můžeme souhlasit nebo nesouhlasit. Nicméně na omyl má každý právo a prioritou by měla být Voltairova definice svobody slova: Sice nesouhlasím s tím, co říkáte, ale do poslední kapky krve budu bránit vaše právo říkat to! Jeho analýza, koncipovaná ještě před Listopadem 1989 a vydaná necelý rok po Sametové revoluci, má následující závěr: "Národní ekonomiky neexistují, existuje pouze světová ekonomika, jejíž řízení je určováno konsorciem 14 světových bank. Tento jediný fakt rozhoduje o suverenitě států a nezávislosti jejich politiky, protože toto konsorcium vlastní, řídí, nebo alespoň kontroluje 72 % veškerého světového oběživa." Miroslav Dolejší tak spolu s Karlem Krylem představují dvě nejvýznamnější oběti polistopadových štvanic.
http://www.netsocan.cz/socan/num1207/num1207.html

http://katolikrevue.ath.cx/_download/PROGLAS_zruseny_web/DljsAL.htm
Miroslav Dolejší český publicista a politický vězeň komunistického režimu (* 20. listopad 1931) († 26. červen 2001)