Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mene Tekel 2013

19. 2. 2013

 

mene-tekel-muller.jpg

 

Tak jako každoročně koná se i letos ve dnech 25. 2. – 3. 3. 2013 VII. ročník mezinárodního projektu „MENE TEKEL“. Jedná se o připomínku zločinů komunismu v naší zemi po roce 1948. Akci by měli věnovat mimořádnou pozornost zvláště mladí lidé, kteří toho o komunismu mnoho nevědí.

Mládeži, vstaňte od svých počítačů a jděte se seznámit s fakty, o kterých vám rodiče ani učitelé téměř nic neříkají! Budete možná překvapeni, jak málo toho víte o nedávných dějinách této země. Vybaveni novými poznatky se pak nebudete muset ztrapňovat během protestů proti všehoschopným představitelům minulého režimu, jak to nedávno předvedli jihočeští studenti a jak nás o tom pohotově informují tradičně prorežimní média – včetně těch elektronických.

Abychom nemuseli opakovat chyby, jichž se dopustili naši předchůdci, musíme vědět o naší minulosti co nejvíce. Pak bude mít naše přítomnost i budoucnost smysl a docela jasné obrysy. Kdo neví nic o minulosti, toho nečekají žádné světlé zítřky, ale dost možná jen velké zklamání. Nestačí totiž pouhá výměna názorů na Facebooku: je třeba se začít intenzivně zajímat o reálný svět kolem sebe!

REDAKCE

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Přivýdělek

(Romča, 17. 3. 2013 18:14)

Čau vespolek. Právě koluje mezi lidma zajímavá možnost přivýdělku, skvělá i pro maturanty. Sama si takto vydělávám už od ledna a fakt mě to nadchlo. Stamiliony tím nevydělám, ale i tak, dokud můžu, tak to dojím, co to jde. Kdyžtak mrkněte na www.CervenaCerna.cz

Panu Žáčkovi z "Žáčkova" ústavu a dalším slušným....

(Müller, 19. 2. 2013 18:26)

Zdravím ty co zůstali věrní idejím odporovat komunistům! A myslí to vážně nedat se!

A posílám "náhodou" pozdrav od krátkého setkání dnes 19.2. 2013 mezi dveřmi "U BADATELNY" a že slušní lidé nezapomínají - a že všichni ještě dnes máme právo - třeba se zbraní v ruce - se bránit od Janoušků po různé pohraniční "sloupy" světa pana plk.Sloupa a paní Baborové, pokud nás budou chtít zase zabíjet či mrzačit!

Zatím dupu toho času o berlích kvůli nějaké "přestřelce", ale určitě se budu pokoušet zase skákat přes kaluže!

Asi tak - vpravdě nezapomínáme - dokud skleroza a stáří nezvítězí - opravdu si dost a dost si pamatujeme!