Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezi volebními koly… – Ing. Vladimír Veselý

24. 1. 2013

 

Tak nám nezvolili Fischera, paní Müllerová. A on se tak těšil, že se přeci musí naplnit vyvolení jeho rodu a tím i jeho předurčení vládnout. Vždyť podle svých slov se ve všem osvědčil. Ať už při falšování statistik pro veřejnost (ve kterém by zřejmě pokračoval), tak jako úřednický premiér, který přece toho mnoho dělat nemohl. Ale tak nárokujících tam bylo víc. Přemyslu Sobotkovi postačilo vědomí o souznění jeho křestního jména s legendárním českým knížetem na Hradě a chuť cestovat. Táňa Fischerová nemohla zklamat tříprocentní skupinu svých voličů, stejně jako Jana Bobošíková nemohla promarnit příležitost: když ne vyhrát, tedy alespoň se zviditelnit. Jako ti ostatní, kterým se taková funkce líbí a nejsou schopni si připustit, že na ni tak docela nemají…

Ti poslední, kteří tam zůstali, jsou ovšem profesionálové. Ani ne tak ve schopnostech pro výkon úřadu, jako pro cestu k jeho získání a schopnost vybrat si svůj volební štáb. Oběma toho lze nemálo vytknout z jejich dosavadního působení. Karel Schwarzenberg, majitel několika pasů a bypassů, panství v jiných státech i u nás (ač předvedl, že naši hymnu neumí, jako jeho žena neumí česky), zato rád přitakává mocným, a je proto patřičně populární u nich i u prostých lidí. K těm má svým vzděláním také blízko. Jeho projevy jsou kulantní a tu a tam sprosté slovo je mu odpuštěno. byť u jiných je považováno za závažnou chybu. Stejně jako pikle s Bilderbergy za naše peníze, ale ne v náš prospěch. Příštích čtrnáct dní nám bude neustále jeho jméno znít v uších, aby je většina vhodila do urny. Jeho největší valutou pro mocné je ale možná jeho věku úměrný tělesný stav, který by snadno zdůvodnil jeho náhlý skon, kdyby se snad vzepřel být guvernérem jisté světové mocnosti. To ale není jeho zvykem.

Miloš Zeman má také ledacos „na triku“ od doby, kdy z „Prognosťáku“ přeběhl do Sněmovny a už tenkrát rád diskutoval natolik, že mu schovali sako, aby k řečnickému pultu bez něj nemohl. Je jistě mnohem zkušenější řečník a možná i politik. Není zdaleka ideál na prezidenta, ale jeví se jako menší zlo z těch dvou a jako osočovaný levičák má snad blíže k lidem než k mafiánům. Aniž bychom zapomněli na Opoziční smlouvu či aféru Gross. Nesympatizuje tolik se sionisty Izraele, ač výstavbu dálnice chtěl Izraeli zadat. Je však nebezpečí, že mediální nápor jeho voliči neustojí. Navíc vágní volební zákon poskytuje tolik možností, jak volební výsledky ovlivnit, že při přibližně stejných šancích obou kandidátů je všechno možné. Už v prvním kole chodili za seniory do jejich zařízení nejen s urnou, ale i s radou, koho mají volit. A redistribuce nijak neupravovaných lístků je při trošce nepozornosti nejspíše dost snadná.

Tak se těšme na to, co nás čeká. To nelze předpovědět. Vždyť je známo, že dřív, než člověk změní funkci, změní funkce člověka. Zejména, bude-li mít navíc, i když snad ne nadlouho, tak nebetyčně (až nepozemsky) sebevědomého premiéra a jeho lidem škodící partu.

14. 1. 2013

Ing. Vladimír Veselý

 

P.S.: 21. 1.2013 – Předvolební kampaň nabývá na síle a hrubosti. Vytvořily se dva nesmiřitelné bloky se skrytými cíli. Vyhraje-li Zeman, vybere si prý za premiéra Klause. Naopak Schwarzenberg by mohl jmenovat Kalouska nebo opět Nečase. Obě varianty jsou nedobré. Klaus by mohl být lepším, ale po jistě účelové amnestii a změně jeho chování v poslední době by skrytý účel mohl být pro nás velmi drastický. Rozděluje to národ a bylo by lepší anulovat současnou volbu a začít znova s lepším volebním zákonem. I když neznám nikoho, kdo by byl dobrým prezidentem pro lid, a ne pro mafie. Bylo by ale možné upravit alespoň volební slib prezidenta tak, aby jako Loganův zákon v Americe jeho jednání ve prospěch mafiánů a cizích mocností proti zájmům lidu nepřipouštěl. Například dovětkem k prezidentskému slibu: „…podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a nepřipojím se k žádnému jednání nebo činnosti, které by byly v neprospěch České republiky a jejího lidu“. Ponechávat hodnocení činnosti na vědomí a svědomí jednotlivce je velice nebezpečné!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Novinka

(Katka, 18. 3. 2013 10:26)

Zdravím Vás. Mám pro Vás tip, je to novinka z oblasti online výdělků, perfektní na jarní večery :) Pro mě to je skvělá možnost výdělku a je to naprosto super :) Miliony z toho sice nejsou, ale dokud to jde, tak to dojím, co to jde!! Více info na www.CervenaCerna.cz

Bezva - pan ing. Veselý to nevydržel a DÍKY za text k úvaze, JAK PRAVDA JE JEDNOCHUCHÁ

(Müller, 25. 1. 2013 9:18)

Bezva - pan ing. Veselý to nevydržel a DÍKY tento za text k úvaze, JAK PRAVDA JE JEDNOCHUCHÁ...
Ano, zbývá ještě rébus, dešifrovat jak cizí velmoci jsou cizí, zda skutečně nemám pravdu v úvaze z Fermiho otázky, známé - KDE JSOU, KDYŽ JSOU?
HLE - pan dr. Grygar vysvětluje jak je to s TĚMI kalousky vykukanými in:
Science Café Praha: 8. ledna s Jiřím Grygarem o pohledech do nebesciencecafe.cz/science-cafe-praha-8-ledna-s-jirim-grygarem-o-pohled...Archiv
V úterý 8. ledna 2013 od 19 hodin v kavárně Potrvá (Srbská 2, Praha 6). Účast můžete ... Audiozáznamy Science Café v archivu Českého rozhlasu Leonardo ...
tedy link - http://sciencecafe.cz/science-cafe-praha-8-ledna-s-jirim-grygarem-o-pohledech-do-nebe/
Jen žertuji nebo je zde také VELMI ČERSTVÁ odpověď na Fermiho otázku a navíc od prvního ze sisyfovců, samotného boha skeptiků, který už znova říká - "Já to vždycky říkal..."
Hezký poslech - Svobodné noviny jsou na tepu doby! Díky! A děkuji prvnímu z prvních, samotnému generalismu skeptiků, A Ó Ó Ó SAMOTNÝ VELIKÝ DR. GRYGAR živě v nahrávce Leonarda - tedy óóó v prach zemský lehám před slovutností a obojetností samotného pana dr. Grygara - hezký poslech MP3 ČRo Leonardo. Jen pro ty, kdo mají uši... Tam toho je samozřejmě více, co se sem do malého prostoru poznámky či komentáře nevejde, a také přeji všem dalším čtenářům co nechtějí nechat opít rohlíkem pod zdánlivým mudroslovím prý "vědy" snad kalouskologie: kdo má v této vědě víc, dle filosofie "neviditelné ruky trhu" má větší, silnější PRAVDU! Opravdu? Vícwe odvážné sondáže o tom jak věci jsou držím palce!