Jdi na obsah Jdi na menu
 


My lidé III. – Ing. Vladimír Veselý

20. 11. 2013

Nad tímto pokračováním jsem se hodně rozmýšlel, vzhledem k jeho neúčinnosti cokoli změnit. Volby jsou již pár dní za námi a dopadly, jak jsem očekával. To, že se do Parlamentu dostal i Marek Benda, hovoří za všechno. Stejně jako obvyklý stav, že bude zřejmě ve vládě zase malá skupina, která bude vydírat ostatní hrozbou, že shodí vládu tím, že ji opustí. Zase máme ve Sněmovně stranu, která má víc poslanců, než skutečných členů. Vládu má sestavovat najednou vehementní Bohuslav Sobotka, zdravící se s panem Babišem zednářským podáním ruky (konkurenční Svobodné noviny). Ten ale tuto možnost, plynoucí z výhry voleb, bez námitek přenechal po minulých volbách „panu čistému“ – Nečasovi, který se tak „osvědčil“. Teď to vypadá, že to dostal úkolem. Andrej Babiš tvrdí, že do vlády nechce, ale ministerstvo financí se mu prý líbí. Jako člen výrobců pohonných hmot bude jistě chtít mít rozhodující slovo.
Stejně mám osobní dojem, že také Miloš Zeman „slouží“ více svému egoismu a prezidentem chtěl být především proto, aby se mohl pomstít svým nepřátelům a odměnit své věrné, než sloužit českému lidu. Dokonce tak silně, že to možná i vyměnil za slib poslušnosti těm, kteří jej protlačili ve volbách (nasvědčuje tomu velice nezvyklý stejný poměr hlasů ve většině volebních obvodů při druhé volbě i skok v pořadí). V současné době se po neúspěchu strany nesoucí jeho jméno zřejmě rozhodl jej rozjezdit na vozíčku, jako „rozchodil“ Alexandr Vondra aféru PROMOPRO v nemocničních pantoflích. Je to nejspíše i záměr oddálit sestavení nové vlády, aby jeho věrní měli dost času na vybudování své „páté kolony“ ve státním aparátu (což nyní usilovně činí). Jeho zdůvodnění zranění jsou směšná. Velice mě osobně svým přístupem k výkonu funkce prezidenta zklamal. Spolu s přiznáním Václava Klause v pořadu s Jakubem Železným o amnestii a jeho osobních názorech na činnost těch „rychlejších“ podnikavců, majících právo na to, co tak získali, se obávám, že práva občanů jsou silně přehlížena několika soukromníky, kteří mají plná ústa demokracie a vlády lidu, ale vládnou jen pro sebe.
Celkově lze říci, že demokracie u nás je horší než totalita. Právo na svobodu je považováno na právo na beztrestné okrádání druhých (nejen spekulací, ale i inflací nebo devalvací koruny, tolerováním tvrdé cenzury na internetu a v médiích a podobně). Že na to doplatí chudší a pracující část lidí, asi nevadí. Dnes je trend: „Starej se o sebe a svou rodinu!“ A vylidnění Země je vlastně žádané. Situace je napjatá a spěje k válce nejen mediální (u nás i jinde). Pokud bude horní strana společenských nůžek pokračovat v devastaci mezilidských vztahů, můžeme se brzy dočkat totálního kolapsu. Jednou rozběhnutá rakovina se těžko zastavuje i v sociálních vztazích. A svět se na nás dívá (Švédsko) hůř, než my na Ukrajinu. To je náš cíl?

19. 11. 2013
Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Náhled těch nahoře...

(Vladimír, 23. 11. 2013 9:59)

Václav Klaus a ti na horní straně společenských nůžek uvažují jako lovec v tajze - má-li někdo pušku, umí vystopovat medvěda a zastřelí jej, pak mu jeho kůže právem náleží! Bez ohledu na to, že to třeba tamní přírodě škodí. Oni sledují jen svůj zisk a zabití považují za dostatečnou zásluhu. Stejně tak si přiřknou za takovou "práci" půl i milionové odchodné, byť jejich "zásluhy" musí zkoumat soud. Je na čase, aby práce politika byla hodnocena jako služba národu, za kterou se neplatí, zejména když nebyla národu prospěšná. To vše způsobil pravdoláskový systém státem placených politiků, kteří musí zpívat píseň toho, koho chleba jí. Demokracie je praktikována jako vláda "lidu" volbami (prý!) pomazaného, který si pro svou obranu vytvořil hradbu sobě prospěšných zákonů. Že jsme je volili jen proto, že jsme jinou volbu neměli, už nikoho do dalších voleb (budou-li jaké) nezajímá. A ONI jsou za vodou. My jsme v té vodě a blátě po krk a místo volání po nápravě voláme jen: "nedělejte vlny!".

Jak to začalo v moderní době po roce 1890 a běží dodnes najdete:

(Muller, 21. 11. 2013 17:40)

Jak to začalo v moderní době po roce 1890 a běží dodnes najdete:
například in http://cervenobili.cz/12727/nova-kniha-o-rudolfu-beranovi/
nebo
http://www.i-sn.cz/clanky/sn-c.-10-2013/nova-kniha-o-rudolfu-beranovi.html
nebo v knihkupectví v knize o československému politikovi – předsedovi Agrární strany a premiérovi tzv. Druhé republiky – Rudolfu BERANOVI (1887-1954). Autorem knihy je funkcionář Republikánské strany zemědělského a malorolnického lidu, obnovené u nás po roce 1989 – Jaroslav Burianec.

Jeho kniha je založena nikoli na negativních informacích, z nichž po desítky let vytvářela obraz tohoto politika komunistická historiografie, nýbrž na faktech zcela opačných nebo odlišně interpretovaných. Komunisté udělali z R. Berana „zloducha“, ... proč to zde OPISUJI:
jen a jen pro vědomí, že opakování je matka moudrosti..... Kdo je moudrý opakuje si své zkušenosti a než přijde senilita a zapomnění, to čeká každého,
tak to svému okolí připomíná.... Tohle je dobrá kniha a dává odpověď na zde nahoře napsané! Autor tohoto textu i knihy mají podobné závěry co s tímhle politickým svinčíkem, ve kterém ještě žijeme! A kdo za tím je!