Jdi na obsah Jdi na menu
 


O malosti jednoho politického embrya - Bc. Jan Kopal

16. 6. 2011

Velkodušnost, ušlechtilé rytířské ctnosti a prostý respekt k protivníkovi jsou pro pana Bohuslava Sobotku evidentně cizími pojmy. Dokazuje, že prozatím nedorostl formátu svého nejslavnějšího polistopadového politického předchůdce Miloše Zemana, který souběžně dokázal s Václavem Klausem efektivně politicky soupeřit, ideově se přít do krve, a přitom zůstat lidsky kolegiální, ne-li přímo v osobní rovině se nacházet přímo v přátelských vztazích.

Jen ubožák bez nonšalance a úrovně může sebe a své spolustraníky odrazovat od účasti na významném životním jubileu hlavy státu jenom proto, že s prezidentem v dílčí otázce nesouhlasí. Tak nejedná státník, tak jedná titěrák okresního formátu, který se jako brouk hovnivál soustředí pouze na svou kuličku hnoje a nevidí ani za nejbližší kopeček. Naštěstí ne všichni sociální demokrati jsou slepé stádo a ze stejného těsta, jak svědčí příklad Michala Haška, který předpokládá, že hejtmani jsou dospělí lidé a mají vlastní rozum.

Je vidět, že papírový šéf socialistů se toho nejen v politice ještě musí mnoho učit. Jinak mu hrozí, že zůstane nadosmrti pouhopouhým vysmívaným kadetem Bieglerem, který nikdy nedoroste maršálské holi a může si o ní nechat jen zdát. I když pro nás ostatní možná bohudík…

Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Co mrzí, pane Kopale!

(Muller, 21. 6. 2011 16:34)


Vážený pane Kopale,
věnoval jsem nějaký čas studiu díla Miroslava Dolejšího a výpovědí dalších s k u t e č n ý c h politických vězňů komunismu. Vyznačovali se ve značné míře slušností! SN - Svobodné noviny jako skutečně svobodné noviny myslím, že nemají žádná velká vnitřní omezení, kromě banality: "snažit se za všech okolností být slušný, hořké pravdy sdělovat slušně - i když tvrdě."

Pan ing. Bělohoubek by mohl být vzorem. To co jste napsal je pro mne nepřijatelné z více hledisek a hned vysvětlím proč:
"Jen ubožák bez nonšalance a úrovně může sebe a své spolustraníky odrazovat od účasti na významném životním jubileu hlavy státu jenom proto, že s prezidentem v dílčí otázce nesouhlasí. Tak nejedná státník, tak jedná titěrák okresního formátu, který se jako brouk hovnivál soustředí pouze na svou kuličku hnoje a nevidí ani za nejbližší kopeček."

Asi jsem příliš soustředěn jako titěrák na svou ufologickou kuličku - popisován í- to jak probíhá tichá okupace planety Země a proměna kdysi jejích slušných obyvatel na lumpy a hulváty, škrtače a lichváře a náboženské fanatiky, a slepce viditelných fakt. Všem na očích, ale málokdo to vidí či spíše chce vidět! Nemohu než nesouhlasit s postoji těch, že není vhodné chodit na slavnosti se zloději per. Mohli by vám tam ukrást nejen pero, ale ale i slušnost. Tu skutečnou, která ani ve zlosti nepublikuje tímto stylem.

A speciálně pro Vás kolego Kopale:
je prokázáno, že okupanti z vesmíru nejprve rozkládají slušnost a pak teprve loupí, vraždí, třeba skrze škrty. Více současný Viktor Farkas na www.farkas.at a dá-li Bůh také něco ode mne. Nic nového: jak Dolejšího potvrzuje i nebohý M.W.cooper a nyní i živý Viktor Farkas. A další!!!! A také moudrý ing. Vladimír Veselý. Méně velebení Klause, více rozumu a klidu do Vaší těžce negativními ufony zkoušené duše, třebas manipulují panem Sobotkou, dědicem opoziční smlouvy ODS -ČSSD neblahé paměti Klaus- Zeman. Z které Andromedy to tehdy přišlo? Ta "opoziční smlouva? Dříve Havel - Husák a nyní Andromeda s "demokraty"?

Zdravím Muller