Jdi na obsah Jdi na menu
 


Různý pohled… – Ing. Vladimír Veselý

28. 11. 2011

Do naší redakce přišel dopis od našeho australského čtenáře ze  Sydney – Roberta (nuceně vystěhovaného komunistickým režimem). Obsahoval jeho alternativní náhled na kauzu Kaddáfího. Dosti protichůdný, jak se na protinožce sluší, vytvořený podle jiných zdrojů, než jsou ty místní. Oba jsme ale v Libyi nebyli a jsme tedy závislí na sdělovacích prostředcích a internetu, které se podle svých chlebodárců značně různí. Je ale zarážející podobnost některých prvků Kadáfího likvidace. Podivný, až téměř shodný je totiž způsob zabití Kaddáfího a bin Ládina střelou do hlavy a hrudi i způsob pohřbení jejich ostatků. Jeden do moře, druhý do pouštního písku, oba znemožňující jejich další zkoumání. Oba pochopitelně byli trnem v oku amerického Pax Americana, takže se nelze divit jejich démonizaci. Oba byli dopadeni živí a měli být souzeni, nikoli zabiti jako při lynčování.navsteva-l.-strougala-v-libyi-v-r.-1979.jpg

Náš australský čtenář má poněkud jiný názor než naše sdělovací prostředky. Jeho dopis proto přetiskujeme v původní verzi, jen s jazykovou korekturou. Pokud by byla pravda to, co autor popisuje (a díky petrodolarům to nemožné není), pak by to byl jen důkaz toho, že realizace prolidového režimu v jedné zemi není udržitelná. Tuto gloriolu ovšem poněkud kazí přiznané útoky Libye na civilní letadla (Lockerbie), jejichž účel není příliš pochopitelný ani humánní. Těžko na základě tak deformovaných informací rozhodnout, na čí straně je pravda. Ponecháme proto na čtenáři, aby si vytvořil vlastní názor. Tady je zmíněný článek od Roberta:

Úvod

Pokud chceme soudit nějaké politiky, nečiňme tak nikdy podle hlavního světového cenzurovaného tisku, jenž je prostitutkou bohatých a vlivných. Máme se naopak řídit tím, co dotyčný politik dokázal ve svém čase, a nikoli podle toho, co říká. Z mála věrohodných zpráv se budeme věnovat osobnosti, o které hollywoodský komediant-prezident Reagan řekl, že Muammar Kaddáfí je „Vzteklý pes“. Mnozí jej však hodnotili ze zcela jiného pohledu a v jeho jméně viděli Libyi jako „Africké Švýcarsko“.

***

Vezměme v úvahu několik bodů:

  • Kaddáfí chtěl sjednotit africké státy s jednotnou měnou, libyjským dinárem, podloženým zlatem.

  • Kaddáfí byl zvolen členem Africké unie s podporou 53 zástupců afrických států, ačkoliv pro něj nebyl tento krok snadný, protože zde bylo mnoho zkorumpovaných vůdců.

  • Kaddáfí řídil centrální Banku Libye. Tato banka byla stoprocentním majetkem státu, a taj¨k se stalo, že nemohla být manipulována soukromými mezinárodními bankami. Tím byla zaručena finanční svoboda libyjského lidu. Navíc zlatý dinár byl splatitelný kdekoliv na světě. Globalisté takto nemohli vykrádat libyjské bohatství tak, jak to dělají jinde. Libye tímto nezapadala do plánů globalistů na jednosvětovou vládu. Světová banka neměla do libyjské banky přístup. Neměli zde vliv Rotschild, Soros nebo Rockefeller.

  • Kaddáfí za dobu své vlády nashromáždil na 150 tun zlata, které bylo uloženo v mnoha mezinárodních bankách. Libye neměla nezaměstnanost. Byla v nejlepší finanční situaci ze všech afrických států. Libyjský občan, muž, žena nebo dítě, dostali od Kaddáfího $ 500 jako podíl z národní banky, kde neexistovalo vydřidušství; všechny půjčky státu byly bezúročné. (http://www.rense.com/general93/truth.htm)

  • Kaddáfí uvedl do provozu naftový průmysl („černé zlato“). Zde musíme podotknout, že po znárodnění ( = vykoupení zahraničních firem) dal Kaddáfí libyjskému lidu na 30 milionů jako zpětnou platbu – do rukou libyjských občanů. Ropa se začala vyvážet do 35 zemí světa, mezi nimi do USA, Velké Británie, Francie, Itálie aj. Mnohé z těchto zemí později bombardovaly a zabíjely libyjské občany. Libyjský lid platil 15 centů za litr benzinu. Která země na světě, těžící ropu, má tak nízkou cenu benzinu pro své občany?

  • Kaddáfí řídil „modro-zlatý“ projekt vodní zásoby z pouště. Tento poslední projekt byl západními novináři v podstatě ignorován. Kaddáfí dokázal vybudovat umělou řeku v délce 500 mil, kde použil vodu z podzemí a tím udělal jeden z divů moderního světa za peníze Libyjců, zcela bez půjček od MMF. Tím zaručoval finanční svobodu Libye od mezinárodních šejdířů a zlodějských bank, a proto se stal nebezpečným příkladem pro ostatní arabské státy. Tento projekt se nazýval „Liby’s Great Man-Made River Project“ a zaručil zaměstnání mnoha lidem jak doma, tak i zahraničním dělníkům, čímž pozvedl libyjské zemědělství, které se tak stalo soběstačným.

  • Mnozí lidé, žijící dlouhá léta v Libyi, vyprávěli o volném zdravotnictví. Operace, jež nebylo možné provést v Libyi, byly placeny státem spolu s cestovným a ubytováním s tím spojeným. Noví občánkové a jejich maminky dostali od státu dar.

  • Výzbroj Libye pocházela ze všech států, a to jak USA, tak i Velké Británie a dalších států EU. Tímto způsobem Západ, označující se za demokratický, pomáhal „tyranovi“, „brutálnímu diktátorovi“ a jeho diktatuře, jež měla v mnohém lepší systém pro své spoluobčany, než ty vytrubované demokratické a svobodu milující státy. Nechť si každý zkontroluje ve své zemi zdravotnictví, školství, příspěvky ze státní banky, bezúročné půjčky a mnohé jiné, které jsou spojeny s „diktaturou“ Kaddáfího.

  • Každá válka je především loupež. Jsem si jist, že nová, takzvaná „demokratická“ vláda nedá libyjským občanům to, co měli za vlády „Tyrana“.

 

 

 


Použitý materiál:

`Green Libya` Fight Against NATO-Al Quada Invaders.
`Before NATO instrusion, Libya was African Switzerland`.
Qaddafi,as New African Union Head,Will Seek Single State.
Gaddafi`s plans for nationalizing oil could have role in military intervention, expert say.
The Zionist Murder of Muammar Gaddafi.
Gaddafi`s son:NATO `s goal is to control Libya`s welth.
Globalist Target 100% State Ownwd Central Bank of Libya.
Libya`s Great Man - Made River Project And NATO War Crimes.
EU arms exports to Libya:who armed Gaddafy?
The Truth About Libya-.(
http://www.rense.com/general93/truth.htm)
UN Report Offers Smouking Gun Proof of NATO and US Lies about Libya.

***

Co říci závěrem na pár bodů o Kaddáfím, který vedl systém ve prospěch občanů Libye?

Zde si musíme uvědomit, že Libye nemá tolik bohatství jako jiné země, např. Kanada, USA nebo Austrálie. Libye má jen naftu, písek a teď „div světa“, umělou řeku. Útočící státy, jež prováděly bombardování, mají všechny minerály, zlato, stříbro, platinu, železnou rudu a jiné, nafty i zemního plynu mnohokráte více než Libye, a přitom pro své občany prakticky mimo dluhů celkem nic neudělaly. Spíše naopak: používají je coby žoldáky v plánech neokolonialismu.

Zde je mezinárodní, nadnárodní kartel, který chce celý svět a ještě pět procent navrch ze všeho.

Robert


P. S.:  Zní to všechno tak krásně – jako utopický socialismus. Až se věřit nechce, že to není jen snaha po glorifikaci protistranou, jejíž informace Robert použil (uvedený link je u nás nedostupný, lze však „vygooglovat“ bohatě komentovaný UN Report Offers Smouking Gun Proof of NATO and US Lies about Libya, kde je řada odkazů, včetně návrhu na obvinění proti NATO ve věci Libye). Pokud někdo nestranný v Libyi byl a mohl by nám podat zprávu o skutečném tamním režimu a průběhu událostí, byli bychom vděčni a jistě bychom ji rádi zveřejnili.

Za SN: Ing. Vladimír Veselý

Popisek k obr.: Návštěva L. Štrougala v Libyi v r. 1979

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Extreme Cold in USA, Melting Arctic Methane, on 01 08 2015/ 8.1.2015

(The HAARP Report , 12. 10. 2015 12:07)

Melting Arctic Methane: Publikováno 8. 1. 2015 www.youtube.com/watch?v=uZJA39cm15U
The exact, same "Polar Vortex" Pacific jetstream pattern has been deliberately held in place, as shown in the previous video, December 30, 2014: https://www.youtube.com/watch?v=AZQ-O...
There has been no change in the eastern Pacific weather pattern for three weeks. This is causing extreme cold weather in the USA, and extreme warm weather in Siberia, and Alaska.
The temperature in Dallas, Texas, is the SAME as the East Siberian Arctic Shelf, on January 8, 2014. (link: http://www.weatherforecastmap.com/rus...)
The shallow Arctic sea, where the "doomsday" Arctic methane is located, is being deliberately kept warm, by this manmade "Polar Vortex" weather control operation. This will prevent thick ice from forming, over the winter, so there will be rapid melting of the shallow sediments, in the summertime.
This is proof of planetary genocide, and whoever is participating in these weather control programs, must be found, arrested, and put on trial.
If the Arctic Methane vents, the greenhouse gas level, will increase by HUNDREDS of times, turning planet Earth into a broiler oven, in just a few decades.
The uncontrolled venting of methane, from the shallow Arctic ocean, has already started, and is accelerating every year. It is acclerating because of THIS eastern Pacific, secret weather warfare program.
The program managers are going to great lengths, to make sure, Washington DC, has extreme cold, while the new Congress is seated.
This cold weather will change the political climate, to make it impossible to promote any "carbon free" energy sources, and to convince Congress, that an "ice age" is coming. The new congress will be lobbied, and told that the fossil fuel industries need more tax breaks, subsidies, and government contracts. The real situation is that 2014 was the hottest year on record: http://www.scientificamerican.com/art...
This 1 degree F, increase, since 1975, is just the beginning. We are about to see the "hockey stick" of vertical temperature increase, due to the melting of the shallow (150 feet deep) East Siberian Arctic Shelf, exactly where the manmade warm spot is shown in this video. Methane is 20 to 100 times more powerful, than carbon dioxide, in heating the planet.
Folks, we are being "set up" to go extinct!
All measures must be taken, to stop the Pacific weather warfare program, before the Earth's climate is pushed past the "tipping point", of unstoppable methane release.
Please forward, thank you.

We need more people to watch for these ecocidal weather weapons. Any time there is a breach of security in a military program, the program is halted. Please watch these maps, to see the weather control, in your area, and make the anomalies public. These are the best publicly available weather maps:
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://squall.sfsu.edu/gif/jetstream_...
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://www.ssec.wisc.edu/data/geo/ind...
http://squall.sfsu.edu/scripts/sathts...
http://squall.sfsu.edu/scripts/sathts...
http://squall.sfsu.edu/scripts/sathts...
http://squall.sfsu.edu/scripts/sathts...
http://www.stormsurfing.com/cgi/displ...
http://www.stormsurfing.com/cgi/displ...
http://radar.weather.gov/Conus/full_l...
http://www.instantweathermaps.com/map...
http://cimss.ssec.wisc.edu/goes/blog/...
http://www.isthisthingon.org/Yellowst...
http://www.intellicast.com/National/P...
http://www.intellicast.com/National/P...
http://www.intellicast.com/National/R...