Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čunku, vrať se do Vsetína!

19. 9. 2019

Přečetl jsem si dnes na proruském serveru „Parlamentní listy“ nepodepsaný článek s titulkem Já vím své… Jiří Čunek výbušně k „pokusu o svržení“ Babiše. A dalších věcech (PL, 19. 9. 2019, 7:25). Referuje se v něm o hlavních myšlenkách, jež zazněly během rozhovoru tohoto politika s novinářem L. X. Veselým.

Samozřejmě, jak jinak, celým rozhovorem se jako červená niť táhne otázka Babišova trestního stíhání a jeho nečekaného zastavení. Od někdejšího trestně stíhaného člena Topolánkovy vlády, navíc známého Babišova „advokáta“, představují tyto řeči pouze obyčejné, nezávazné plkání. Nic víc.

Zařekl jsem se, že po skandálu lidovců s loňskými podvodnými oslavami údajného 700. výročí obce Strání, do něhož je zapleten i poslanec O. Benešík, nebudu další výstřelky ostudných politických figurek z KDU-ČSL jakkoli komentovat. Tato strana si musí udělat pořádek ve vlastních řadách sama. Není-li toho schopna, pak bude nejlépe, když se „rozpustí a vypustí“. Udělá tím tu nejlepší službu naší zemi. Bez lidovců se obejdeme, ale bez slušnosti a serióznosti v politice nikoliv.

Vyjadřovat se k existenci a politickému působení valašského „samorosta“ J. Čunka by bylo ztrátou času. Zase tak zajímavý není. Je to jedině on, kdo by si přál, aby zajímavý byl. Bohužel. Navíc je pod mou úroveň, abych se osobou s tak problematickou minulostí vůbec zabýval či ji hodnotil. Není totiž co hodnotit.

Čunkův megalomanský projekt nové krajské nemocnice pokládám za nestydatý „megatunel“, který se nápadně podobná podvodu, k němuž došlo v r. 2018 ve Strání. Jistě to nebude náhoda, že také za touto lumpárnou stáli lidovci, o nichž již delší dobu píšu jako o tom nejhorším politickém „odpadu“, jaký u nás máme.

A co říci na úvahy lidoveckého žvanila, „středoškoláka“ J. Čunka, o tom, že by mohl být v budoucnu předsedou KDU-ČSL, ba dokonce i prezidentem republiky? Tomu se lze pouze zasmát. Bylo by to jako ze světa sci-fi. Kdo by tohoto beznadějně profláknutého zoufalce volil? Možná jen ti „troubové“, kteří před časem vyměnili mozek za Babišovu koblihu. Od té doby musí místo něho používat k přemýšlení jinou část těla. Hádejte, kterou?

Jak známo, zlínský hejtman J. Čunek, bývalý starosta komunistické „bašty“, města Vsetína, se nedávno proslavil historkou s toulajícím se medvědem ze Slovenska, o němž se dlouho nevědělo, jakého je pohlaví. Teprve nedávno si prý tato medvědice našla stejně chlupatého partnera a vykašlala se na J. Čunka. Ten totiž naváděl myslivce a další nepřátele zvířat, aby údajně „nebezpečného“ medvěda zastřelili. Naštěstí se tak nestalo a tento sympatický huňáč nerušeně dál bloudí po lesích východní Moravy.

Troufnu si odhadnout, že kromě této historky ve stylu „Máša a medvěd“ se tento lidovecký politik zapíše do dějin našeho státu a Zlínského kraje sotva něčím jiným. Nestane se z něho ani druhý T. Baťa, ani další cestovatel M. Zikmund. Těm totiž Čunek nesahá ani po podrážky bot.

Jsem přesvědčen o tom, že i J. Čunkovi samotnému již musí být jasné, že po neúspěchu s projektem krajské nemocnice v Malenovicích v politice skončil. Zastupitelé Zlínského kraje by ho měli co nejdříve odvolat z funkce a nahradit nějakou vhodnější, politicky realističtější a zodpovědnější figurou. A ještě něco: neměla by být z KDU-ČSL.

Nejen jako rodák z Malenovic, jenž dlouhá léta žil ve Zlíně, ale i jako historik, který se zabývá půl století dějinami Zlína a zlínského regionu, tomuto politikovi vzkazuji:

„Čunku, vrať se do Vsetína! Tam Ti bude líp.“

19. 9. 2019

‒ RJ ‒

Čunek a medvěd

medved-na-zlinsku.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář