Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mezi volebními koly… ‒ Ing. Vladimír Veselý

20. 1. 2018

Tak první kolo voleb je za námi. Proběhlo zřejmě přesně podle plánu, byl-li jaký. Tak to alespoň zprvu vypadalo. Dvoukolová volba je totiž ten nejsnáze zneužitelný způsob volby pro jejich ovlivňování. V něm se ve volební kampani pomocí sdělovacích prostředků tvrdě podpoří žádaný kandidát (falešnými průzkumy, chválením nebo pomlouváním soka, hodnocením zásluh, nebo i podprahovými vjemy) tak, aby se dostal do druhého kola. Sokem jeho pozice má být ten, kdo je méně přijatelný (např. Zeman kontra Schwarzenberg). Tak se ve druhém kole zajistí zvolení předurčeného tím, že voliči nemají jinou možnost než volit toho méně kontroverzního. I když jim také nevyhovoval, ale byl menší zlo. Jinou volbu už nemají. Je to tedy (přehnáno), jako když odsouzenec před popravou dostane na vybranou mezi gilotinou, nebo upižláním hlavy loveckým nožem v přímém televizním přenosu (proto v Anglii dávali katovi u špalku úplatek, aby jim usekl hlavu na jeden ráz). Tak to alespoň vypadalo podle množství hlasů. Předpokládal jsem, že je žádoucí, aby byl zvolen Miloš Zeman.

Situace v současném stavu je ale poněkud složitější. Oba kandidáti jsou z kategorie, že se jim funkce líbí, s nevelkým přihlédnutím k zájmům volícího lidu, kterému volba ani jednoho z nich zřejmě neprospěje. Mají také silnou podporu různých skupin – proruské a proamerické. Jejich vlastnosti jsou známé v dostatečné míře jen u Miloše Zemana. Jeho protikandidát se pro většinu voličů objevil až jako „deus ex machina“ (zázrak ze stroje) z vědeckého světa, když skončil v Akademii věd. Pak ohlásil během několika dalších dnů kandidaturu na prezidenta (28. 3. 2017).

Miloše Zemana pamatuji už od listopadu 1989, když se vynořil z Prognostického ústavu a začal nám kázat (jak mu ve Sněmovně schovali odložené sako, aby nemohl jen v košili k mikrofonu ve Sněmovně, což jej nezastavilo). Je to duší monarcha, buran, přesvědčený o své výjimečnosti a téměř povinnosti vládnout se svými oblíbenci nám, hloupým. Obdivuje sám sebe a netají se tím. Prohlásil se za Žida (v jazyce jidiš), ale spíše jako Kennedy za Berlíňana (s jistou náklonností k nim). Jako předseda vlády nám pořídil „zaštupovanou“ oblohu tím, že povolil nekontrolované přelety naší republiky pro „chemtrails“. Proto máme teď nad Prahou téměř neustále „lívanec“ mraků a sluníčko jen spoře, aniž by to bylo oficiálně zdůvodněno, k čemu je to dobré. Jeho výstupy nebyly vždy vladařské, ale nezvratitelné škody zatím snad nezpůsobil (kromě Sobotkova vynuceného jmenování premiérem i kontroverzním jmenováním Babiše v podezření z trestního činu). Jenže stárne a přestává už sám sebe kontrolovat (s tím mám své osobní zkušenosti). Tvrdé hodnocení jeho působení v poslední době není přehnané.

Jiří Drahoš byl pro obecný lid osoba téměř neznámá. Znají ho prakticky jen lidé z jeho okolí a lidé, kterým ve svých funkcích vládnul, nebo se kterými je údajně spoluautorem na patentech. Na mě působí jako profesionální a tvrdý kariérista. Má ledacos společného s Václavem Klausem. Třeba to, že mohl být za totality v Německu, když za hranice nemohl ani zajíc. Že byl často neúměrně protežován (další, nadpočetné funkční období předsedy Akademie) a že o svém dřívějším působení i do budoucnosti mluví příliš pozitivně. Chlubí se mnoha úspěchy v oboru chemie, ale jak praví slang, chemické buňky se s ostatními rády požírají (specializují se). Má na můj osobní vkus některé podivné přátele, včetně Angely Merkelové, a mám čistě osobní dojem, že by jako případný prezident náš národ ve věci suverenity za svou funkci nevyměnil (a mohli bychom skončit jako „Protektorát Čechy a Morava“ v EU ).

To jsem si poněkud „zaryl“ do obou kandidátů a jim se to asi nebude líbit. Zatím ale máme ještě zbytky svobody slova. Jsou však již velmi citelné zásahy cenzury při většině informací o nich. Na internetu se objeví jen informace, že daný soubor není přístupný, nebo se nedá nalézt, či byl smazán. Pro jakékoli komentáře musíte být přihlášen a evidován. Světu vládnou bankéři a miliardáři jako otrokáři, ne jako demokraté. V takovém prostředí je skoro jedno, kdo bude vládnout. Viz Rothschild volně: „Nechte mě vládnout nad penězi (a jejich vyráběním z ničeho půjčkami) a je jedno, kdo bude vládnout světu!“ Přesto bychom si naše ujařmení jimi neměli zhoršovat.

Závěrem lze jen konstatovat, že ani jeden z obou kandidátů není zcela dobrý. Jiří Drahoš mi ale připadá pro náš národ jako mnohem větší nebezpečí.

18. 1. 2018

Ing. Vladimír Veselý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Netanjahu pochválil Zemana za jeho slova - Tel Aviv Lány – Čapí hnízdo / Praha Hrad - Lány /

(Netanjahu - Štrasburk, 1. 2. 2018 15:45)

Netanjahu pochválil Zemana - blahopřání!

Blahopřeji svému příteli za odvahu říkat pravdu! Netanjahu pochválil Zemana za jeho slova ve Štrasburku. A přidaly se stovky Izraelců 18.10. 2017 18:33 - Prezident Zeman dostal významnou pochvalu za své vystoupení v Radě Evropy. Na svém facebookovém profilu ji vyslovil Benjamin Netanjahu, premiér Státu Izrael. „Děkuji svému příteli Miloši Zemanovi,“ napsal lídr židovského státu s odkazem na řeč hlavy státu týkající se Blízkého východu. Blahopřeji svému příteli za odvahu říkat pravdu! Netanjahu pochválil Zemana za jeho slova ve Štrasburku. A přidaly se stovky Izraelců

Schvaluje: Miloš Zeman s premiérem Benjaminem Netanjahuem / Putin čínská rozvědka i Ovčáček a Mosad