Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč nemakačenkové nemilují Zemana? – Mgr. Bc. Jan Kopal

31. 1. 2018

Důvod odlišnosti volebních preferencí Prahy a zbytku republiky se pokouší v těchto dnech nalézt řada lidí. Vzniká řada zdůvodnění a rozličných teorií. Mainstreamová média konstruují tezi o vzdělaných, úspěšných a bohatých, kterým závidí chudí a nevzdělaní venkované. Pravdě bude blíže vysvětlení Václava Klause staršího, který, ač sám rodilý Pražák, o svých spoluobčanech nemilosrdně soudí:

"Praha je více než jiné končiny město nemakačenků. Vysvětlím. Citoval jsem nedávno amerického kongresmana, který moc hezky řekl, že si lidé nepřejí práce, které se dělají rukama a při které se musí stát. V Praze je nejmenší počet těch, kteří se živí prací svých rukou, a kteří při tom dokonce musí stát. To mozek trošku pozměňuje, a proto mozek typického Pražana není stejný jako mozek průměrného občana České republiky mimo toto velkoměsto. To říkám i jako celoživotní Pražák, který ani nežil mimo Prahu."

Ano, tito lemplové, elitáři, příslušníci zlaté mládeže a vyslovení povaleči, o kterých trefně mluví Václav Klaus ve výše uvedené charakteristice, si potom kompenzují své ego a pocit méněcennosti (lidově řečeno mindrák) tím, že pohrdají obyčejnými lidmi, venkovany, dělníky, Zemanem, Klausem... Vyvyšují se, mentorují druhé a káží svá domnělá moudra. Své vlastní chyby touží připsat druhým. Jako i v jiných případech tkví základ zla v nedostatku pokory a nedostatečné sebereflexi. Dokud se příčina zla nezačne mýtit u kořene a v nás samých, nedočkáme se v této oblasti pokroku a obratu směrem k lepšímu.

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Poznámka redakce:

Když jsem si přečetl poslední odstavec tohoto článku, musel jsem se upřímně smát, až jsem se za břicho popadal. Vždyť to, co v těch několika řádcích autor popisuje, je přesná charakteristika našich dvou polistopadových „gigantů“, které nám prý závidí celý svět. Aspoň oni dva si to myslí a spolu s nimi jejich fankluby. Jinak velká část populace nikoli. Úmyslně nepoužívám slov „národ“, protože s českých národem a jeho zájmy nemají tihle dva pánové/soudruzi kromě nabubřelých řečí společného zhola nic. Jistě nejsem sám, kdo si neumí představit Klause ani Zemana, že by se dokázali uživit manuální prací. Že by i oni byli těmi „nemakačenky“, o nichž se v tomto článku píše? Co se týká pokory a sebereflexe, nově zvolený prezident nám předvedl v přímém televizním projevu hned po vyhlášení volebních výsledků, jak se to má v jeho případě s jejich „aplikací“ v novém funkčním období, když v tom prvním  tak žalostně selhal. Raději budu končit, aby tento doprovodný text nebyl delší než samotný článek. Přesto si neodpustím jednu poznámku: Honzíku, proč píšeš takové hlouposti?! Nebo tomu doopravdy věříš?

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Podporujete Izrael a židy? Pak volte Zemana! - IvCRN - Jewish Division

(Tel Aviv Lány – Netanjahu / Zbyněk Passer, 1. 2. 2018 16:06)

Publikováno: 17.1.2018 : Zbyněk Passer, glosátor a politik na svém facebooku popsal proč je jedinou volbou Zeman. Před příštím prezidentem totiž stojí jedny z nejvážnějších úkolů tohoto tisíciletí, mnohem vážnější než Babiš, či Mynář, píše IvČRN - Jewish Division. Před příštím prezidentem budou stát pro českou státnost dva podstatnější úkoly než zda jmenuje Babiše i v druhém, resp. třetím kole. Jmenovitě půjde o nepodpis nové podoby migračních evropských pravidel (Dublin IV) a Evropské sociální charty. Obě tyto normy mají jedno společné: Zbavit dosud vzdorující země V4 i posledních zbytků suverenity v otázkách národní bezpečnosti, migrace a řízení své sociální i daňové politiky. „Proč volím Zemana. přestože jsem na podzim nezvolil Babiše, ani Okamuru, natož KSČM? Přestože jsem pravicový konzervativec?... přestože Babiš zřejmě byl agentem StB, zneužil dotaci na Čapí hnízdo a bez důvěry Sněmovny ...nejnebezpečnější mafií v ČEZké republice, mafií která ji v uplynulých dvaceti letech ...Tuhle cenu bych riskoval, protože Babišovo impérium má veškerou moc i zásadní slabinu zároveň integrovánu v jednom – v osobě samotného Babiše. Hraje příliš vysokou hru a spíš dříve, než později stejně skončí, s ním padne i celé ANO, postavené jen na něm. Prohnilí proti prohnilým je boj, který mi nevadí. Zemanovo chování Nelíbí se mi jeho způsoby, některé jsou přímo skandální, ale souhlasím s fundamentem většiny jeho projevů, které velká média před národem vesměs úzkostlivě tají. Mám-li volit mezi dobrými způsoby bez obsahu a pevnosti vs. jasnými formulacemi a pevnými postoji v klíčových otázkách, balených do nevábného obsahu, volím jednoznačně to druhé. Zemanovo zdraví Havel v posledním období po dlouhou dobu nezvládal prezidentské povinnosti ze zdravotních důvodů, stejně jako Masaryk. I tak oba své prezidentství zvládli se ctí. Ani jednoho z nich si seriózní tisk dané doby nedovolil ponižovat a zkoumat a spekulovat o něm, v té míře jako u Zemana. Raději nezdravého prezidenta, než tenistu s guľama, co nám místo Wimbledonu přinesl Lisabon. Ruský a čínský vliv na Zemana
Chiméra. Zeman je v dobrých vtazích s USA, EU a mnoha dalšími spojenci. Je jednoznačně proevropský, proamerický a proizraelský. Stejné postoje, návštěvy i mise do Číny mají Němci, Britové, Američané a doma jsou oslavováni za posilování obchodních vazeb s asijským tygrem.
Např. Izrael má s Moskvou mnohem užší vztah, než Česko, přesto si nikdo nedovolí považovat Bibiho za Putinovce a to byl v Moskvě častěji, než Zeman. Zeman správně chápe, že po bilaterálním uspořádání díky Obamovi padlo i unilaterální a to současné – multilaterální znamená nutnou politiku více azimutů. Předchozí výhradní orientace na západ se neosvědčila zejména v letech, majících na konci stejné číslo, jako rok letošní. Zemanovo nejbližší okolí Ovčáček je zrcadlovým odrazem přístupu liberálních médií k řádně zvolenému prezidentovi. Je to overkill na obou stranách, ale liberálové si začali – jen si vzpomeňte na naprosté selhání médií (včetně veřejnoprávních) v roce 2013, kdy nepokrytě podporovala Jeho Jasnost knížete Růženku z Orlíku a zvracela na Zemana víc, než on později do korunovačních klenotů. Mynář a Nejedlý jsou těžko stravitelní pro kohokoliv, vyjma jejich nejbližší okolí a obchodní partnery. Zneužívají Hrad ke svým ekonomickým zájmům. I tuto škodu jsem ochoten strpět, když už jsem musel strpět Promopro, Kapsch, Pandury, fotovoltaiku, bioplynky, bionaftu, CASA. ČSA, OKD, Kočky, Hrdličky a další zvěřinec s o řády vyššími škodami, než kdy zvládnou napáchat Mynář a Nejedlý.
Proč nemůžu volit někoho jiného? Protože Horáček je pro mne zcela nedůvěryhodný od léta 1989, kdy se s Kocábem ml. Pokoušeli o deal s KSČ. Ilegální sázkař, kterého StB strpí bez spolupráce, je pro mne jako stejně důvěryhodný, jako Clintonova přísaha, že Monče nepocintal blůzku. ….

trojlinka!

(Antarkťan, 1. 2. 2018 10:26)

Trojlinka věčné opoziční smlouvy Zeman na Klause a oba na genia Klause mladšího se sekretářem panem Kopalem s Ovčáčkem a Burýškem?