Jdi na obsah Jdi na menu
 


Valachová prezidentu Zemanovi nevadí? Mně ano!

12. 1. 2020

Žijeme v turbulentní době, kdy se události valí doslova jako lavina. Aspoň občas. Jindy zase bývá až nepřirozeně dlouho „ticho po pěšině“. Obyčejný, nepoučený občan, manipulovaný každodenními „nálety“ proruských trollů, se v tom jen těžko orientuje. V případu, o němž budu psát, platí ono první konstatování.

Není to totiž tak dávno, kdy se proslechlo z řad ČSSD, že stávající poslankyně této strany, K. Valachová, se hodlá stát po krajských volbách na podzim 2020 novou hejtmankou Jihomoravského kraje. Pro Brňáky to nepochybně není dobrá zpráva, protože tam mají velmi dobrého hejtmana z řad ANO 2011 – B. Šimka. Úspěšnými hejtmany v minulosti byli jak S. Juránek (KDU-ČSL), tak i R. Onderka (ČSSD).  Hejtman B. Šimek je snad jediný politik tohoto podivného Babišova uskupení (ani strana, ani hnutí), kterého jsem kdy pochválil.

Je evidentní, že ČSSD po svém „dobrodružství“ v koaliční vládě A. Babiše brzy v politice skončí. Valachová a jiné poslanecké „nuly“ z ČSSD pak budou potřebovat další teplé místečko, kde by přečkaly „zlé časy“. V naději, že přijdou nějaké časy „lepší“. Bohužel – pro socany již žádné „lepší“ nikdy nebudou. Je proto zřejmé, že K. Valachová bude chtít nějakou „trafiku“ a malér H. Válkové přišel socanům náramně vhod. To je celé. Tak jednoduché to je, že to mohou pochopit i „středoškoláci“ z nejvyšších pater naší politiky (Hamáček, Dolínek, Čunek aj.).

V této souvislosti musím připomenout, že ještě v době vlády B. Sobotky (2014-2017) prováděla K. Valachová ve funkci ministryně školství takové „psí kusy“, že se tím zcela znemožnila – až do konce života. Nezaslouží si být ani poslankyní. Navíc: dodnes není uzavřen případ sportovních dotací, jejichž vyplácení mělo toto ministerstvo ve své gesci. Náměstkyně K. Valachové, S. Kratochvílová, byla dokonce teatrálně zatčena, držena ve vazbě a dlouhou dobu vyslýchána policií. Nešlo tedy jen o fotbalového „bosse“ M. Peltu, ale i o další osoby z oblasti našeho vrcholového sportu.

Případ sportovních dotací není přesto dodnes uzavřen. Jasně také nezaznělo, zda ona náměstkyně MŠMT S. Kratochvílová, která dokonce s K. Valachovou bydlela v jednom bytě (že by to byly lesbičky?), nezatáhla do této trestné činnosti také bývalou ministryni školství, případně další úředníky tohoto ministerstva. Jsem osobně přesvědčen o tom, že jistá míra spoluzodpovědnosti tam bude. Pouze chybí odvaha tuto trestnou činnost řešit, řádně ji vyšetřit a potrestat. Až k tomu dojde, bude konečně všechno jasné.

Policie je v tomto případě teprve na začátku vyšetřování, a protože se bojí politiků, vyhýbá se šetření jejich trestné činnosti. (Případ ze Strání, na který jsem v r. 2019 upozornil v jednom ze svých článků, Policie ČR v Uh. Hradišti dodnes odmítá vyšetřovat, ačkoli se jedná o nezpochybnitelnou kriminální kauzu, protože v ní figurují politici: komunální i poslanec za KDU-ČSL O. Benešík.) Je logické, že za této situace nepřichází v úvahu, aby K. Valachová mohla vůbec uvažovat o funkci ombudsmanky. Pokud to není funkcionářům ČSSD jasné, měli by v politice okamžitě skončit. Stejně půjdou v nejbližší možné době do háje – na věčné časy a nikdy jinak.

Případ náhle uvolněného místa po H. Válkové odhalil v celé nahotě bídu naší současné politické situace, kdy se politici honí za funkcemi a „balíkem peněz“, které za to budou mít. Až v druhé řadě je prospěch společnosti a občanů. Naše země přežije to „neštěstí“, když se K. Valachová ombudsmankou nestane. Přežije i to, až půjde ke všem čertům nedostudovaný vysokoškolák J. Hamáček (no řekněte: kde v Evropě si tento „luxus“ mohou dovolit?!), který by se v normálním životě neuživil. A přežije i konec dalších neschopných a zbytečných politiků, kteří této zemi spíše škodí, než aby jí prospívali. Hamáček je speciální případ naší politiky: je to nadstandardně placená politická a lidská „nula“, která si navíc přivydělává ve sdělovacích prostředcích coby „komik-amatér“. V desetimilonovém státě je na vydržování tohoto zbytečného člověka, který si hraje na politika, škoda peněz daňových poplatníků.

Socance K. Valachové, jež ve školství „zmršila“, co se dalo, jako bývalý učitel s 35letou praxí doporučuji, aby si našla nějakou pořádnou práci – mimo politiku. Budou-li na to její znalosti z oboru práva stačit, může se dobře uplatnit jako právnička kdekoliv. Osobně mám o její právnické erudici velké pochybnosti – podle toho, co doposud předvedla. Valachová je totiž typický „produkt“ stranických sekretariátů a kabinetní politiky dnešních politických stran, které pro občany nedělají téměř nic, ale mohou se přetrhnout, aby zajistily výnosná „korýtka“ pro své vyvolené (nikoli všechny) funkcionáře a neúspěšné politiky. Nic nového pod sluncem. Tato „rakovina“ rozežírá tělo všech našich politických stran – i těch nedávno vzniklých. Politika se u nás stále ještě dělá především kvůli prachům, nikoli ve prospěch občanů. Tak prosté a zároveň tragické to je!

Aby tomu soudruzi socani v „Lidovém domě“ v Hybernské ulici v Praze dobře rozuměli: K. Valachová nemá pro navrhovanou funkci ombudmanky ani odpovídající morální profil, ani potřebnou odbornou kvalifikaci, ani pracovní výsledky, za něž by ji bylo možno pochválit a pro výkon této funkce doporučit. V tom hejnu kariéristů, odchovaných stranickými sekretariáty napříč republikou, se sotva najde nějaká vhodná osoba. Pár vystudovaných právníků socani sice mají, ale vesměs jsou to nýmandi, kteří v životě nic nedokázali ‒ kromě přiživování se z peněz daňových poplatníků.

Předseda ČSSD J. Hamáček by se měl už konečně chytit za nos a ten svůj komediantský spolek rozpustit. Dříve, než tato trapná partaj, karikatura někdejší dělnické strany, jež zanechala významnou stopu v naší historii, skončí na smetišti dějin. Toto konstatuji nejen jako občan a někdejší volič ČSSD, ale především jako historik, který se několik let zabýval i dějinami sociální demokracie. Hamáček je ještě větší ostudou sociální demokracie, než byl proslulý prokomunistický kolaborant Z. Fierlinger. Hanba mu!

Socani, vzpamatujte se! Namísto fantazírování o dalších funkcích ve vládě a jinde byste se měli začít konečně připravovat na stranický funus. Mrtvola ČSSD dva roky po vstupu do Babišovy vlády začíná pořádně zapáchat. Ten odpudivý smrad již zamořil celé Staré Město pražské. Styďte se! Vykliďte „Liďák“, dejte ho dědicům advokáta Altnera (jako úhradu za váš dluh) a jděte už konečně pracovat! U pokračovatelky „dělnické strany“ je to nanejvýš žádoucí. 

12. 1. 2020

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář