Jdi na obsah Jdi na menu
 


Piráti se podělali strachy! Proč asi?

26. 1. 2021

Žijeme v době velkých emocí, ale i nepochopitelných obav, předsudků a nepřiměřených reakcí lidí okolo nás. Chování některých politiků je ovšem v naší turbulentní době zcela mimo jakékoliv chápání. Řada z nich již propadla panice, že za pár měsíců jejich pohodlný život za peníze daňových poplatníků skončí a oni budou muset zamířit na Úřad práce. Většina z nich totiž nic neumí a prací vlastních rukou by se neuživila. Zda to bude i osud Pirátů, to ukáží příští měsíce.

Případ, o němž budu psát, se týká právě Pirátů, kteří dlouhé měsíce u našich občanů vzbuzovali dojem, že oni jsou ti jediní spravedliví na celém světě. Skoro jako tři mušketýři od A. Dumase, jichž bylo o jednoho víc. Bohužel – poslanci našich Pirátů nejsou ani tři mušketýři, ani správní kluci z Foglarových „Rychlých šípů“. Jsou to jen další politické „vyžírky“, jakých je Poslanecká sněmovna plná.

Sledoval jsem dnes večer (26. 1. 2021, 18:30) pořad „Interview ČT24“ s předsedou České pirátské strany I. Bartošem. Bylo to jen další z mnoha rétorických cvičení na předem domluvená témata. Na základě tohoto rozhovoru by si jeden začal myslet, že právě tato strana je oním vytouženým výkvětem dokonalosti, čestnosti a zásadovosti v naší politice. Že s Piráty se už konečně po třiceti letech marných pokusů dočkáme nastolení skutečného pořádku a demokracie. Bohužel – také v tomto případě se jednalo jen o velkou iluzi. Nic z toho není a nebude.

Jen co vyšlo najevo, že minulý týden v otevřené parlamentní restauraci (viz odkaz za tímto článkem) debužírovali také poslanci Pirátů, vzaly všechny mediálně vyhlašované zásady, sliby a plány za své. Stalo se ještě něco mnohem horšího, než je ztráta iluzí a nadějí. Dnes (26. 1. 2021) se totiž v budově Poslanecké sněmovny (PS) konala kromě zasedání pléna PS také jednání některých poslaneckých výborů a podvýborů. Na pořadu dne byla jak kauza poslance L. Volného, tak i přestupek proti vládním opatřením ze strany poslance M. Hniličky, který je současně i předsedou Národní sportovní agentury (NSA).

O tom, jak nestálá je naše politická scéna, nejlépe svědčí názorové „přemety“ mnoha našich politiků – včetně premiéra A. Babiše. Ten ještě včera požadoval Hniličkovu rezignaci na obě jeho funkce, nicméně již dnes se spokojil „pouze“ se složením Hniličkova poslaneckého mandátu. Změny názorů se ovšem netýkaly pouze Babiše, ale i poslanců od I. Bartoše. Není nad zásadovost a pevnost názorů! Piráti nám názorně předvedli, že oni se na to dívají jinak: ve „sralbotkovském“ Česku hezky po babišovsku.

Ještě dnes dopoledne jsme se na zpravodajských serverech mohli dočíst, že z poslanců požaduje rezignaci M. Hniličky na funkci předsedy NSA jak J. Janda (ODS), tak i L. Bartoň (Piráti). Během dne však Piráti „otočili“ o 180 stupňů a už tak zásadoví nebyli. Potvrdilo to jednání na poslaneckém podvýboru pro sport, na němž se výzva k rezignaci M. Hniličky projednávala. Nakonec hlasoval „pro“ pouze J. Janda. Piráti v sobě nenašli odvahu zvednout ruku, a proto raději jako typičtí zbabělci mlčeli. Je to velká ostuda, ale i užitečná zkušenost. Teď už víme, co jsou Piráti zač.

O některých Češích se říká, že mají napřed moc řečí, ale když pak jde do tuhého, nadělají si do kalhot a někteří i do bot. Pro tento typ zbabělců existuje jeden přiléhavý český výraz: „sr*č“ nebo „přizdisr*č“. Po dnešní zkušenosti se „statečností“ a „pravdomluvností“ Pirátů by to ještě chtělo, aby si nechali na své vizitky natisknout také ono kurzívou napsané slovo – místo akademického titulu. Aspoň bude každý vědět, s kým má tu čest. Bude to znít lépe než „blbec“ nebo „magor“.

Ujišťuji I. Bartoše, že veřejnost velice pozorně sleduje všechny ty akrobatické kousky, kotrmelce a přemety pirátských politiků. Neměli byste občany podceňovat! Na podzim vám právě tito lidé vystaví účet za vaši zbabělost i plané sliby.

Na dnešní nedůstojné chování zástupců Pirátů v podvýboru pro sport upozornil na sociálních sítích poslanec a bývalý reprezentant ve skocích na lyžích – J. Janda (ODS). Dovedu si představit, jak mu asi bylo, když zůstal na to hlasování sám. S tímto sdělením se obrátil i na předsedu I. Bartoše. Ten by se měl až do konce života stydět za to, jak se jeho poslanci chovali a chovají. To bylo řečí – a zatím skutek utek’. V Čechách nic nového – už jsme si na to zvykli.

Bartošovo chování je jen málo pochopitelné. Bohužel i pro něho platí, že se již tak zamiloval do své vysněné funkce příštího premiéra, že zcela ztratil kontakt s reálným světem. Neměl by však zapomínat na to, že v tak vysoké a zodpovědné pozici stačí jen jeden chybný krok a všechny plány půjdou do háje. Pozor na to, šéfe bukanýrů! Jak známo, ne každému dřevu je souzeno stát se fládrem a ne z každého bukanýra bude jednou Jack Sparrow.

Piráti, jste packalové a zbabělci! Dějiny nás učí, že zbabělci volby nevyhrávají ani se o nich nepíše v učebnicích dějepisu. Končí vždy v propadlišti dějin a někteří z nich na popravišti. Měli byste si to zapamatovat, až budete letos na podzim vyklízet své poslanecké kanceláře na Malé Straně.

26. 1. 2021

‒ RJ ‒

 

P. S.

O „hrdinství“ našich poslanců pojednává připojený článek (viz odkaz):

https://www.extra.cz/fotka-ktera-dozrala-cesko-hospody-krachuji-lide-tam-nesmi-ve-snemovne-se-debuziruje?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=473540&dop_req_id=q8ijSbIbgvt-202101242356&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář