Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sáňkaři zneuctili pietní místo v Lidicích!

18. 1. 2021

Motto: „Je smutné číst takové zprávy. Pokud ztratíme úctu k takovým obětem, jako byli právě ti z Lidic, ztratíme úctu sami k sobě…“ (Názor čtenáře z internetu)

Před deseti lety, dokonce ještě před pěti, by se něco podobného nemohlo odehrát. Otrlost některých dnešních občanů, evidentně frustrovaných protiepidemickými opatřeními, nezná mezí. Na tyto a jim podobné situace vždy platil spolehlivý recept: karabáč. To je totiž jediná věc, jíž Češi dobře rozumí. Včetně těch méně chápavých, kteří jsou zvyklí chovat se jako dobytek.

Navzdory tomu, že za dva měsíce uplyne již rok od okamžiku, kdy u nás platí protiepidemická opatření, si stále ještě žijeme dobře, dokonce nad poměry. A někteří naši lidé doslova „nevědí roupama, co dělat“. A tak blbnou a vymýšlejí, jak se zabavit. Oni a jejich dětičky, které jsou taky „frustrované“, protože nemohou chodit do školy a „brnkat na nervy“ svým učitelům. (Nevěřte tomu, že tam chodí jenom proto, aby se něco nového dozvěděly a naučily! Tak tomu doopravdy není a nikdy nebylo. Zeptejte se učitelů! Ti vám to řeknou, až ztratí ostych a odhodlají se „kápnout božskou“.)

Naši občané se za těch třicet polistopadových let naučili všelijak kličkovat mezi řádky v právních předpisech. A neschopná vláda, plná diletantů a nekompetentních lidí? Ta tomu všemu jen bezmocně přihlíží. Nebýt jedinců, kteří se pochlubili fotkami na sociálních sítích, možná bychom se o tomto trapném incidentu – sáňkování na místě nacisty vyhlazené obce Lidice ‒ ani nedozvěděli.

Naši neméně trapní novináři, kteří se honí za senzacemi, zase nezapomněli napsat, že s nastalou situací si nevědí rady ani ředitel Památníku Lidice E. Stehlík (chtělo by to nějakého „střihouna“, nikoli „ouřadu“, který to bere jako politickou trafiku, kde se moc pracovat nemusí), ani starostka této středočeské obce V. Kellerová. (Nějaké české jméno pro starostu/starostku obce, kterou zničili Němci, by k dispozici nebylo?) Prý tam jeden z těch víkendový dnů přijelo až 70 aut návštěvníků, aby si zasáňkovali!

A co na to ostatní obyvatelé obce? Těm to bylo taky jedno? Nestačí, abychom se utěšovali tím, že takto a podobně jsou dnes znesvěcována i jiná pietní místa v Evropě a ve světě. Prý i Němci sáňkují na prostranství koncentračního tábora Buchenwald. To má být argument pro to, abychom to tolerovali také u nás?

Neúcta k dějinám se může projevovat různými způsoby. Například tím, že si nejvyšší ústavní činitelé, ale i předsedové politických stran, které chtějí kandidovat v podzimních volbách, „zapomínají“ připomenout památku J. Palacha a dalších významných osobností našich dějin. Tato mocichtivá individua se špatnou pamětí představují nikoli elitu, nýbrž spodinu národa. Nemají nárok na to, aby se ucházela o místa volených zástupců kamkoliv. Voliči by jim to měli připomenout a u volebních uren spočítat. Hanba jim!

Protože incident v Lidicích proběhl bez pozornosti našich „pohotových“ televizí (ČT se věnovala jako obvykle své oblíbené „koronavirové“ propagandě) a za nezájmu strážců pořádku, je třeba se zeptat ministra vnitra J. Hamáčka a policejního prezidenta J. Švejdara: Co jste udělali, vážení soudruzi, aby k těmto incidentům nedocházelo? NIC!

Proto je nejvyšší čas, aby tito dva pánové/soudruzi konečně rezignovali a šli se živit něčím, co jim půjde líp a na co svým intelektem budou stačit. Té nečinnosti za peníze daňových poplatníků bylo i na naše poměry víc než dost! Zmizte a už se nevracejte!

18. 1. 2021

‒ RJ ‒

lidice-10.-6.-1942---muzi-zastreleni-na-horakove-statku.jpg

P. S.

Ministr vnitra a předseda ČSSD má v těchto dnech úplně jiné starosti. Dokonce se odhodlal napsat svým spolustraníkům dopis, v němž se táže, jak má jeho strana dál pokračovat. Dám mu přátelskou radu: Vykliď Lidový dům, zhasni, zamkni a klíče předej dědicům advokáta Z. Altnera! A pak si konečně najdi nějaké zaměstnání, v němž se budeš poctivě živit prací vlastních rukou. Tím ty i ČSSD konečně splníte svou historickou roli a budete moci odejít do zapomnění.

‒ RJ ‒

Vyobrazení: Lidice 10. 6. 1942 – muži zastřelení na Horákově statku (celkem 173).

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář