Jdi na obsah Jdi na menu
 


M. Jurečka „vymazal“ KDU-ČSL z politické mapy

9. 1. 2024

Moderátorka T. Tománková nám dnes (CNN Prima News, 7. 1. 2024) opět předvedla, jak to vypadá, když si pozve k politickému rozhovoru neschopného a zbabělého premiéra P. Fialu. Toho, který se bojí pustit do debaty politické oponenty, protože i ten nejslabší z nich by ho „roznesl na kopytech“ nebo „rozebral na součástky“. Co s premiérem, který není schopen se rozhodnout ani řešit aktuální problémy své země? Jednoduše: VYMĚNIT!

Pochopila to i samotná moderátorka, a proto se P. Fialy zeptala: „Co chcete ty další dva roky dělat?“ A odpověď měla zaznít takováto: Budeme dál přešlapovat na místě, a když některý z ministrů provede podobnou „prasárnu“, jak se to naposledy podařilo M. Jurečkovi, pak bude stačit, když se omluvíme a pojedeme dál… Čekal snad někdo jinou odpověď? Přesně to je skutečnost, na kterou dnes již nikdo z občanů není zvědavý. Proto tato vláda musí neprodleně skončit, protože již dva roky systematicky škodí této zemi i jejím občanům.

Také mě by zajímalo, co ti Fialovi packalové a papaláši, kterým se zalíbilo u koryt, hodlají ještě ty dva roky (do konce volebního období) dělat. Vždyť celou tu dobu pouze předvádějí, že vládnutí vůbec nerozumí! Fialova vláda je nejen nekompetentní, ale nevýslovně amatérská. Slibovala, že všechno bude dělat jinak a líp, ale výsledek je naprosto tristní. Máme co do činění s amatéry, diletanty a pologramoty, kteří soustavně jen improvizují. Podle toho, co přinese nový den. Také oni se začali řídit starým, známým heslem: Každý den dobrý…

Kdo čekal, že z P. Fialy v Partii T. Tománkové „vypadne“ nějaká moudrost či geniální řešení zauzlené politické situace (po vánočním večírku na MPSV), ten musel být zklamán. Upřímně: z Fialy jsou nešťastní jak samotní politici jeho koalice, tak i rozumně uvažující členové jeho strany. Každému musí být přece jasné, že strana v takovém „rozvalu“, která si postaví do svého čela neschopného žvanila, jenž o politice nic neví a pouze dokáže recitovat ze svých „politologických“ knížek, nemá žádnou budoucnost. Nemůže přežít.

A to nejen do konce volebního období, kdy bude tato strana na pěti procentech, ale vůbec – v delším časovém horizontu. ODS se blíží mílovými kroky k hranici volitelnosti. V příštích volbách se do PS nemusí již vůbec dostat. Aby k tomu nedošlo, musí se zbavit P. Fialy. K tomu však nemá dostatek odhodlání ani sil. Masochismus ještě žádnou politickou stranu nezachránil. Ani v případě ODS se tak nestane. Máme proto co dělat s další „umírající“ stranou.

Zatímco P. Fiala si je vědom toho, že případný odchod M. Jurečky z vlády otevře „Pandořinu skříňku“, což si nikdo z koalice nepřeje, M. Jurečka naopak dobře ví, že úporná snaha udržet KDU-ČSL, která je na dvou procentech preferencí, nad vodou, je úkol prakticky nesplnitelný. KDU-ČSL se právě díky Jurečkovi a dalším břídilům ze současného stranického vedení stala spolehlivě „mrtvou“ stranou, kterou již nic neoživí. Je „mrtvá“ pro celostátní politiku. To ovšem neznamená, že nebude pokračovat dál na krajské a komunální úrovni. Tam to ještě smysl má, protože je stále dost voličů, kteří v obcích lidovce volí. To není žádná pochvala, ale pouhé konstatování daného stavu. (I v politice se uplatňuje setrvačnost a lpění na „tradicích“.) V delší časové perspektivě však skončí KDU-ČSL po několika následujících volbách tak jako tak. Nepřežije. Nemá šanci. Voličská základna se zmenšuje a zájem mladé generace o tuto stranu je takřka nulový.

O budoucnosti výše jmenovaného ministra a zároveň předsedy této strany má rozhodnout v nejbližší době celostátní výbor KDU-ČSL. To je takový vcelku zbytečný „demokratický“ orgán, kterým tato strana navenek dává najevo, že zůstává demokratickou. Opak je však pravdou. V této prohnilé partaji již dávno žádná vnitrostranická demokracie není. O důležitých otázkách i o směřování strany tam rozhoduje v posledních deseti letech pouze úzká skupinka osob z okruhu P. Bělobrádka, M. Výborného a M. Jurečky. Proto se strana dostala do této politické pasti, v níž dnes vězí ‒ bez naděje na schůdné řešení. Nejlépe by bylo, kdyby se straníci sami usnesli a tuto partaj rozpustili. Lidovci stejně žádnou naději na úspěch kdykoli v budoucnu nemají. Tato strana je spolehlivě „po smrti“.

Funkcionáři, ale i řadoví členové KDU-ČSL svou lhostejností a pasivitou dopustili, že „jurečkovci“ zatáhli svou stranu do takových „sra*el“, že je s touto partají konec. Měli by raději zajít do kostela, vyzpovídat se panu faráři ze svých hříchů a pak to „zabalit“. K tomu jim přeji, aby v sobě našli dostatek odvahy a sil a tento nezbytný krok co nejdříve provedli. Již včera bylo pozdě.

KDU-ČSL nečeká žádná „renesance“, jak si to někteří hloupí a naivní členové současného vedení „naplánovali“, nýbrž jen politický pohřeb. Po ČSSD a KSČM je to další z tradičních stran, které nedokázaly udržet krok v konkurenci novějších politických subjektů. Všechny zmíněné strany „dojely“ na to, že opustily svůj původní program a své tradiční voliče. Přivolaly tím konec, který je neodvratný. Strana, kterou již nikdo nevolí, nemá právo na další existenci. To se teď přihodilo lidovcům. Občas bývá vývoj rychlejší, než je schopnost politiků reagovat na nově vzniklé poměry.

KDU-ČSL působila v poslední době na mnoho našich občanů doslova jako „zjevení“. K čemu je nám „křesťanská“ strana, jež se neřídí Desaterem a svým programem a kterou navíc nevolí ani její původní voliči? V prostředí ateistické většiny obyvatelstva je nadbytečná. Darwinovy zákony platí i tady: Co je zbytečné, je odsouzeno k zániku.

Neumím si představit, že by tuto lidoveckou „žumpu“ chtěl po tom všem ještě někdo volit. KDU-ČSL je součástí „fialového hnusu“. Ten se právě v případě tragických události na FF UK předvedl v celé své kráse. „Morální“ majáky Fialovy koalice ukázaly, jak se to má s tou jejich „hodnotovou politikou“. Jeden by zvracel. Bohužel – politické poměry lze v demokracii měnit pouze na základě voleb. Buďme proto ostražití a dávejme si dobrý pozor na to, komu letos a v příštím roce dáme svůj hlas!

Jurečko, vrať se zpátky na traktor! Toho brněnského „profesůrka“ si můžeš vzít s sebou jako závozníka. Aspoň se naučí, jak se pracuje rukama!

Tož tak, soudruzi lidovci! Pánbůh s vámi!

 7. 1. 2024

‒ RJ ‒

─────

P. S.

Neví-li si vládní koalice rady, zintenzivňuje útoky proti opozici

Dnešní diskusní pořady na Primě (Partie T. Tománkové) a ČT1/ČT24 (Otázky V. Moravce) ukázaly, jak bezvýchodná je situace v naší politice a s čím chce Fialovo „panoptikum“ vydržet ještě další dva roky. Poté, kdy pozvaní hosté z řad koaličních politiků nedokázali odsoudit konání vánočního večírku na MPSV, rozhodli se pro osvědčenou taktiku politického boje: zesílili své útoky zejména na SPD. Babišovo uskupení ANO 2011 má tentokrát štěstí. Expremiér A. Babiš sice koalici stále vadí, ale představuje evidentně menší nebezpečí než „prostořeká“ Okamurova SPD.

Nejen v těchto televizních debatách, ale především na stránkách deníku „Forum24“ byl dán prostor k nejnovějšímu útoku na poslance J. Foldynu ‒ kvůli jeho kritickým slovům na adresu premiéra P. Fialy. V ČT se dokonce objevila výzva k rezignaci jiného poslance za SPD ‒ J. Kobzy. Ten bezprostředně po nedávném masakru na FF UK poukázal na možnou spojitost mezi masovým vrahem a tím, co se na této fakultě vyučuje.

Samozřejmě to neznamená, že se tam studenti učí o tom, jak „vystřílet“ lidi, kteří se dotyčnému nelíbí a s nimiž názorově nesouhlasí. Vždyť univerzity bývaly již od středověku prostředím, kde se dařilo svobodnému hlásání myšlenek. Na druhé straně všichni dobře víme, jaké „pitomosti“ se dnes na různých společenskovědních fakultách a podobných „vysokých“ školách vyučují.

Kobzovým výhradám proto rozumím a neshledávám na nich nic pobuřujícího, natož takového, že by kvůli tomu měl tento poslanec rezignovat na svůj mandát. Zkrátka: J. Kobza, který v minulosti působil jako diplomat, jistým vládním politikům vadí, protože dovede přemýšlet a nastolovat nepohodlná témata. Zdá se, že kdosi by ho rád „vyšachoval“ z případného vládního angažmá po příštích parlamentních volbách. Toť vše.

Snaha o poškozování jména politických konkurentů z SPD je ze strany Fialovy koalice pochopitelná. Tito politici by rádi relativizovali to, co se stalo na Jurečkově ministerstvu, aby mohli zabránit případné rekonstrukci vlády. Právě to je nedůležitějším úkolem dneška.

Fialova vláda ve své současné podobě nemá šanci přežít. Její rekonstrukce je proto jedním z možných řešení. Lépe by bylo, kdyby podal demisi sám P. Fiala i s celou vládou. Potřebujeme nové volby! Nemůžeme si dovolit čekat další dva roky na to, co si Fialovi „šílenci“ zase vymyslí a co ve své hlouposti, neomalenosti a umanutosti ještě provedou!

7. 1. 2024

‒ RJ ‒

 

Odkaz na článek z deníku „Forum24.cz“:

https://www.forum24.cz/nocni-vlk-foldyna-pripomina-pritrouble-ceske-fasisty-ti-byli-tak-hloupi-ze-je-ani-okupanti-nebrali-vazne

https://www.forum24.cz/naprosto-nechutny-kobza-z-spd-zneuziva-tragedii-pro-primitivni-agitaci

https://a2larm.cz/2023/10/lidovci-chteji-cilit-na-mlade-driv-asi-presvedci-mrtve/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář