Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 24

12. 10. 2016

Po několikaměsíční přestávce pokračujeme v komentování aktuálního vnitropolitického dění. Žádný z problémů, na něž jsme kriticky upozorňovali, není dodnes uspokojivě vyřešen. Jak se stalo zvykem v českých zemích, zůstali jsme v půli cesty a někde dokonce na samém začátku.

V kauze Vrbětice se vyšetřovatelé dostali nejdál: bylo obviněno několik osob, avšak skladiště zůstává na svém místě a život jde dál. Podobně je tomu i s vyšetřováním vraždy osmi nevinných občanů v Uh. Brodě: nestalo se vůbec nic, pouze Policejní prezidium se rozhodlo udělat „personální kolečko“ policejních ředitelů (zlínský J. Tkadleček mezi nimi není). Ve svých křeslech dál sedí jak neschopný žvanil B. Sobotka, tak i jeho často kritizovaní ministři. Pouze v Praze, jak se zdá, hrozí odvolání nekomunikativní primátorce A. Krnáčové.

Je to stav, z něhož se rozhodně nemůžeme těšit. Daleko horší je to však s naší zemí z pohledu zahraničně politického. S přicházejícím podzimem a nastupující zimou se k nám plíživě, zato spolehlivě, vkradlo nebezpečí mezinárodního terorismu. Po lednovém útoku islamistických zločinců na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo v Paříži přišel „černý pátek“ 13. 11. 2015, kdy teroristé z tzv. Islámského státu znovu udeřili v hlavním městě Francie a připravovali dokonce útok i v samotném sídle EU a NATO – v Bruselu. Větší drzost si můžeme jen těžko představit.

Nejnovější zprávy začínají ovšem znepokojovat i jinak klidné občany ČR, které Sobotkova vláda již řadu měsíců ujišťuje o tom, že jim nic nehrozí. Tváří v tvář neakceschopnosti naší policie, jak to názorně předvedla při zpackaném zákroku v Uh. Brodě (24. 2. 2015), si málokdo z nás dovede představit, že by někoho ochránila před teroristickými zabijáky, kteří se neštítí ničeho.

Mnozí vzdělaní a rozumní pozorovatelé dnes říkají, že v souvislosti s uprchlickou krizí, při níž se do Evropy nekontrolovatelně valí statisíce migrantů z Afriky a Asie, nás čekají nelehké časy. To ostatně tvrdíme již delší dobu i my – v redakci SN. Čtenáři se o tom mohou přesvědčit, vrátí-li se k dříve zveřejněným článkům. V tomto úsilí chceme i nadále pokračovat, neboť blaho vlasti je nám nade vše.

 

* * *

 

Vstoupili jsme do roku 2016. Situace kolem migrační krize není dodnes uspokojivě vyřešena. Představitelé EU sice zasedají, avšak žádné řešení není na stole. Jediné, co je jisté, je to, že proud běženců z Blízkého východu a ze severní Afriky neztenčenou měrou pokračuje a bude zesilovat. Skandinávcům i jinak disciplinovaným Němcům začíná docházet trpělivost s neschopným vedením státu. Lidé se radikalizují, napětí narůstá, hrozí chaos.

Brzy se dočkáme toho, že začnou padat „demokratické“ vlády a možná dojde i na ty obávané kandelábry. Až občané ztratí trpělivost s vládami svých zemí, které je nechaly v „tom“, sáhnou k pouličnímu násilí. Evropa se ocitne na pokraji občanské války. Pokračující teroristické útoky v evropských městech ze strany islamistů situaci ještě zdramatizují. ‒ To není děj nějakého sci-fi thrilleru, nýbrž realistický výhled do možné budoucnosti našeho kontinentu v případě, že se nepodaří zastavit migrační proud směřující do Evropy.

Radikalizuje se ovšem i česká společnost, třebaže nás migranti zatím nijak neohrožují. Co není dnes, může v brzké době přijít a překvapit i nás. Frustrace občanů z pokryteckého konání Sobotkovy vlády v příštích měsících nejspíše povede k tomu, že politika se přesune (podobně jako na konci roku 1989) z parlamentu do ulic a na náměstí našich měst a obcí. Pak začne i našim „demokratickým“ politikům zvonit umíráček. Co bude následovat, to si lze snadno domyslet. Doufejme jen, že vynucená politická změna nebude doprovázena potoky krve a nekončícím násilím. Že to nebude žádná nová „sametová“ či „něžná“ revoluce, tím si můžeme být naprosto jisti.

***

Rok 2016 se „překlopil“ do své druhé poloviny. Migrační vlnu mediálně vytlačil tzv. Brexit, po němž mohou následovat další. EU vstupuje do závěrečné fáze své existence: postupného zmenšování, rozpadu a zániku. Kdo to nevidí nebo nechce vidět, je duševně slepý a beznadějně naivní jedinec. Je třeba připravit se na to, co zaznamenala historie již mnohokrát: státy vznikají a zanikají, mění se jejich hranice, národy zanikají nebo se asimilují. To je budoucnost, která Evropu v příštích desetiletích čeká. Až potom přijde celkový kolaps: svět bez zásob vody a energií. Nepodaří-li se najít náhradní zdroje, hrozí postupné vymírání obyvatelstva, hladomory a zánik. Kdo pak zalidní zeměkouli, je otázka. Možná to budou mimozemšťané, kteří naši situaci jistě pečlivě monitorují a na tento konec čekají. Pak přijde nová kolonizace – z vesmíru. Té se už lidstvo účastnit nebude. Tato futuristická vize se stává čím dál tím reálnější. Měli bychom o ní přemýšlet a na tuto budoucnost se připravit. Jinou šanci totiž ani nemáme…

 

REDAKCE

●●●

● Z Česka zamířilo bojovat do Sýrie sedm lidí, teroristický útok hrozí i u nás

Podle informací Bezpečnostní informační služby (BIS) loni z České republiky odjelo sedm osob, které se hodlaly připojit k Islámskému státu v Sýrii. Plyne to z výroční zprávy za rok 2015. Podle kontrarozvědky existuje v Česku potenciální hrozba teroristického útoku. (Novinky.cz, 1. 9. 2016, 11:49, aktualizováno 12:27)

─────

Jak je možné, že se to dozvídáme až s ročním zpožděním? Hlavně že je u nás všechno v pořádku! Jsou to jen kecy Sobotky, Chovance, Tuhého a dalších žvanilů, kteří se dali na „politiku“.

●●●

● Někdejším špičkám ČSSR hrozí až doživotí, soudí právník

Někdejším špičkám československého komunistického režimu, které v Německu čelí trestnímu oznámení kvůli zabití pěti německých občanů na československých hranicích, hrozí v krajním případě až doživotní vězení. Mnohem pravděpodobnější je ale nižší trest, je přesvědčen advokát Konrad Menz, který se případu věnuje. Šance, že dojde k obžalobě, je podle něj padesátiprocentní. (Týden.cz, 1. 9. 2016, 16:15)

─────

Je asi největším paradoxem našich moderních dějin, že se o vyrovnání s komunistickou minulostí starají za nás Němci. Naše justice nebyla za 26 let schopna udělat nic. Je to hanba!

●●●

● Kati Islámského státu rozřezali vězně řetězovou pilou

Kati Islámského státu rozřezali na hlavním náměstí v iráckém Mosulu devět mladých lidí, které vinili z odboje. Podle zdroje serveru Iraqi News byli odsouzení rozřezáni řetězovou pilou. (Novinky.cz, 2. 9. 2016, 8:49)

─────

To není pouhý návrat do středověku. Je to mnohem vážnější. Nejhorší na tom je, že se mocnosti na tu hrůzu jen nečinně zpovzdálí dívají.

●●●

Sobotka: Babiš parazituje na problémech soužití s Romy, překročil hranice náckovství

Babiš parazituje na problémech soužití s Romy, uvedl Sobotka k jeho výroku o táboře v Letech. Překročil hranici mezi populismem a náckovstvím, dodal. Na svém facebookové účtu zveřejnil komentář k celé situaci. (Lidovky.cz, 2. 9. 2016, 17:25)

─────

Babiš nedělá celou dobu nic jiného. Je zajímavé, že to začíná Sobotkovi vadit krátce před volbami, které nemá šanci vyhrát. Snahy o znemožnění Babiše jsou trapné. Navíc své názory Sobotka publikuje na sociálních sítích. Bojí se s nimi otevřeně vystoupit. Je to zbabělec, který se snaží vlichotit veřejnosti. Jeho ukřivděnost je hloupá a dědinská. Slaboši nemají v politice místo. Měl by už odejít – ještě před volbami. ‒ Jeden z komentářů za článkem se oprávněně Sobotky ptá: „Bohušu, o jakém soužití mluvíš? O tom, že mlčíme a platíme soužití?“ Soužití s Romy totiž není ničím jiným… A ještě jeden čtenářský postřeh, kterému se nelze nezasmát: „Socanský slizoun Sobotka parazituje na českých lidech. Babiš aspoň vybudoval Agrofert, sice si dost poctivě nakradl, ale dává práci lidem. Sobotka v životě nepracoval, řídil maximálně koloběžku a v Brně na magistrátě vybíral poplatky. Mohl by pokývat hlavou a vypustit nějaké moudro. Třeba oranžový sliz.“

●●●

Hradní klika útočí: Čáslavská nebyla mravní autorita, tvrdí Veleba

Prezident Miloš Zeman nepochybil, když se k úmrtí gymnastky Věry Čáslavské vyjádřil jen velmi stroze. Věhlasná olympionička totiž nebyla žádnou „fenomenální mravní autoritou“, tvrdí senátor a zarputilý příznivec prezidenta Zemana Jan Veleba (SPO). V rozhovoru pro Parlamentnílisty.cz také uvedl, že pokud se někomu nelíbí prezident Zeman, může se odstěhovat na Slovensko. (Echo24.cz, 3. 9. 2016)

─────

Hned v úvodu je třeba konstatovat, že Veleba není žádný velký myslitel, ale pouhá Zemanova „hlásná trouba“. A Zeman by se měl učit dobrým mravům od slovenského prezidenta. Andrej Kiska taky není přijímán všemi Slováky, ale chová se lépe než Zeman. Umí reprezentovat svou zemi. Totéž platí o premiérovi Ficovi, který se zbytečně kompromituje stykem s vyslovenými mafiány typu R. Kaliňáka. ‒ Co se týká V. Čáslavské, musíme odlišit její život sportovní (včetně úspěšné reprezentace státu) a ten soukromý. V tom prvním byla vynikající, v tom druhém selhala nejen jako manželka, ale zejména jako matka, která držela ochrannou ruku nad synem-„otcovrahem“. O Havlově angažmá v tomto případě netřeba ztrácet slov. Ani Havel totiž nebyl žádná morální autorita, jen si na ni hrál. Zeman se měl povznést nad osobní antipatie vůči Čáslavské, která ho veřejně kritizovala. Byla to v té době pouhá soukromá osoba, byť se slavnou sportovní minulostí, kdežto Sobotka (další Zemanův kritik a jeden z viníků jeho nezvolení prezidentem v r. 2003) je osoba politicky činná, na niž se vztahují daleko přísnější kritéria hodnocení.

●●●

● Sobotka není předseda vlády, ale jen svých ministrů, vzkazuje Babiš

Bohuslav Sobotka není premiér, ale jen předseda sociálnědemokratických ministrů. V rozhovoru pro deník Právo to prohlásil vicepremiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš s tím, že by očekával, že předseda vlády svého ministra financí při jednání kabinetu podpoří, což se prý nestalo. (čt24, 3. 9. 2016, 13:45)

─────

Pokračující vnitrokoaliční pnutí a mediální přestřelky mezi Sobotkou a Babišem naznačují, že po krajských a senátních volbách by mohla současná koalice skončit. Touží po tom oba aktéři, jen nemají odvahu to říci naplno.

●●●

● Volební výprask pro Merkelovou v zemských volbách

Černý den pro německou kancléřku Angelu Merkelovou. Tak by se dal označit volební výsledek v nedělních zemských volbách v Meklenbursku-Předním Pomořansku, kde podle prvních odhadů její CDU skončila až třetí. Tato nejchudší spolková země je přitom její domovskou a od roku 1990 za ni kandiduje do Spolkového sněmu. Kdysi se tady těšila nebývalé podpoře. (Novinky.cz, 4. 8.2016, 18:08, aktualizováno 18:39)

─────

Už i disciplinovaní Němci pochopili, že je Merkelová vede rovnou do pekel. Volební prohra v „jejím“ regionu je nejlepším signálem o jejím politickém konci. Ten nebude trvat až do příštích parlamentních voleb, ale bude rychlejší. Čím dřív se jí Němci zbaví, tím lépe pro ně.

●●●

KAMBERSKÝ: Zeman, Mynář, Nejedlý a Štěch. Potřebuje vůbec Rusko tajné agenty?

Zpravodajci jsou smutní, že pro Rusko jsme coby člen NATO a EU příliš důležitá země, takže sem pod diplomatickým krytím posílají hromady agentů – mnohem, více, než je ochotna čeká ambasáda posílat do Moskvy. Nejde jen o strategickou polohu, ruské vidění světa a nenávist k Západu má tady živnou půdu. (Lidovky. 6. 9. 2016, 6:00)

─────

Pan Kamberský poněkud přeceňuje význam uvedených pánů/soudruhů. Ještě zapomněl na soudruha Babiše, který je možná ještě větší proruský kolaborant než všichni zmínění muži. Rusko tady má desítky let své agenty a bude je mít – navzdory kolaboraci našich politiků. Mělo je i v dobách, kdy naši nejvyšší straničtí činitelé lezli Sovětům do zadku takovým způsobem, až se to i Rusům „eklovalo“. Totéž co pro Rusko platí i pro Čínu, která se u nás začíná „zabydlovat“.

●●●

● Švýcaři využili ke cvičení letadlo s českými poslanci

Český armádní speciál, který nedávno převážel parlamentní delegaci v čele s předsedou sněmovny Janem Hamáčkem (ČSSD) do Jižní Ameriky, doprovázely přes Švýcarsko dva stíhací letouny F/A-18 Hornet. Švýcarské letectvo totiž požádalo českou armádu o možnost nacvičení situace, kdy se některé letadlo chová podezřele, uvedlo Právo. (Týden.cz, 6. 9. 2016, 9:04)

─────

Od Švýcarů bychom se měli učit přímé demokracii, nikoli jim sloužit jako „pokusní králíci“. Co jiného však lze čekat od našich poslanců v čele s J. Hamáčkem? Jestliže jim šéfuje takový trouba, pak opravdu vůbec nic. O tom, jaké světlo to vrhá na naše zástupce lidu, netřeba ztrácet slov. ‒ Jeden z autorů komentářů poznamenává: „Škoda, že necvičili ostrou střelbu.“ I to svědčí o tom, jaké vážnosti se naši zákonodárci těší…

●●●

● Absolutní nespravedlnost, měli je pochválit, ne trestat. Za Opencard měl pykat Bém, reagují politici

Česká politická scéna je vzácně zajedno. Rozsudek nad bývalými pražskými primátory Tomášem Hudečkem a Bohuslavem Svobodou v kauze Opencard považují politici za nespravedlnost. Shodnou se na tom, že místo nich měl u soudu stát jejich předchůdce Pavel Bém. (Aktuálně.cz, 8. 9. 2016, 12:51)

─────

Protože nežijeme v právním státě, ale v Kocourkově, dopadlo to přesně tak, jak se o tom píše nahoře…

●●●

● Bez Evropy Česko nepřežije, říká Zaorálek. V krizích vidí příležitosti

Česko bez spolupráce s ostatními evropskými zeměmi nedokáže žít. Základem pro něj jsou dobré vztahy se sousedy, stabilní Evropa a svobodná společnost. V rozhovoru s ČTK to řekl ministr zahraničí Lubomír Zaorálek z ČSSD. Současnou turbulentní dobu, kdy se střídají a prolínají krize, považuje za příležitost ukázat své schopnosti a pomoct změnit společnost. (iDNES.cz, 9. 9. 2016, 16:24)

─────

Platilo, platí a bude platit to, co kdysi napsal historik F. Palacký: „Byli jsme před Rakouskem, budeme i po něm.“ Vývoj mu dal za pravdu. Není důvod se domnívat, že s uskupením, kterému se říká Evropská unie, to bude jinak. Evropská unie, jakožto integrační uskupení, skončí, avšak Evropa jako kontinent zůstane. Nestane-li se ovšem vinou bruselských patolízalů kontinentem muslimským. Zaorálek by měl vrátit vysokoškolský diplom. Ale od bývalého učitele marxismu-leninismu se ani nic jiného očekávat nedalo. Patolízal komunistů zůstane patolízalem kohokoliv ‒ nadosmrti…

●●●

● VIDEO: Traktorista Veleba nepřesvědčil, předvolební zetor na startu zhasl

Nastartoval, chtěl se rozjet - a nic. Motor zhasl. Kolem se ozval smích. Senátor Jan Veleba sázel na neobvyklou předvolební kampaň a Vysočinu chtěl objet s traktorem. Hned na samotném začátku kampaně v Novém Městě na Moravě ale jako traktorista moc nepřesvědčil. (iDNES.cz/Jihlava a Vysočina, 9. 9. 2016, 16:57)

─────

Veleba bude asi stejný „zemědělec na baterky“, jako je Sobotka „právník na baterky“. Oba si mohou podat ruce a společně se nechat vystřelit na Měsíc.

●●●

● Vitásková připravila zákon o vyvlastnění Bakalova majetku

Ostravská kandidátka Úsvitu - Národní koalice do Senátu Alena Vitásková chce oslovit voliče návrhem zákona na vyvlastnění majetku miliardáře Zdeňka Bakaly. Předseda strany Miroslav Lidinský dnes novinářům řekl, že speciální zákon má dovolit vyvlastnit a později vydražit Bakalovo sídlo na šumavské Modravě a jeho vydavatelství, aby byla zachráněna aspoň část majetku, kterou nevyvedl do zahraničí. (E15.cz, 13. 9. 2016, 12:32)

─────

Nikoli Vitásková, ale vláda nebo vládní poslanci měli návrh tohoto zákona připravit už dávno. Těm to ale, zdá se, vyhovuje…

●●●

Sobotkův spojenec Turek: Reformu policie spustil ministr vnitra Chovanec. Ze strachu ze Šlachty

Verze ministra vnitra Milana Chovance o policejní reorganizaci a rozprášení protimafiánské jednotky Roberta Šlachty dostala další trhlinu. - „Odmítám, aby politici nařizovali policii, jak má řešit svoji strukturu,“ obhajoval policejní šachy Chovanec ještě v červnu. Již minulý týden jeho slova zpochybnil bývalý detektiv protimafiánské policie Jiří Komárek. Uvedl, že k reorganizaci dal pokyn sám ministr Chovanec. Podlehl prý obavám z tehdejšího šéfa Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Roberta Šlachty. (Lidovky.cz, 5. 9. 2016, 8:26)

─────

Bývalý poslanec ČSSD Radim Turek svého času proslul tím, že se během zasedání sněmovny dokázal opít pod obraz. Je to jedna z největších osud, jaké tato strana ve svých řadách měla. To, že je tato „persona“ poradcem M. Chovance, mne nijak nepřekvapuje. Svůj k svému – to platilo vždy! Pak se nemůžeme divit, že je na tom někdejší dělnická strana tak špatně. Začíná jí zvonit umíráček…

●●●

● Juncker na bratislavském summitu EU se svou představou vcelku tvrdě narazil

„Cestovní mapu“ - tedy projekt dalších důležitých kroků Unie pro příští půlrok - očekával od pátečního neformálního summitu EU jeho hostitel, slovenský premiér Robert Fico. Během „brutálně upřímné“ diskuse se nakonec dočkal hned dvou konkurenčních návrhů. (Novinky.cz, 16. 9. 2016, 20:31)

─────

Juncker je starý prďola, který má sice 61 let, ale protože chlastá, vypadá na osmdesát. Co s takovou vykopávkou? Kopnout do zadku a poohlédnout se po někom mladším a perspektivnějším.

●●●

Kramný podává odvolání: Soudili mě komunistka a estébák, je to jako politický proces z 50. let

Petr Kramný ve svém odvolání, které poslal Vrchnímu soudu v Olomouci, hledal viníky, proč dostal osmadvacetiletý trest. Za jednoho z hlavních viníků označil soudkyni Krajského soudu v Ostravě Renatu Gilovou. Upozornil na její údajnou komunistickou minulost a proces přirovnal k politickým procesům z 50. let.
(Globe24.cz, 17. 9. 2016, 10:13)

─────

Zajímavá informace, která jen potvrzuje, že justice je i 26 let po údajné změně režimu v rukou komunistů a estébáků. Dodejme, že tak je tomu i jinde. Proto to tady nefunguje a dobře se mají pouze někteří jedinci, nikoli všichni občané. Jsme na tom hůř než před rokem 1989. Tehdy jsme věděli, kdo je kdo. Dnes to nevíme…

●●●

Pravice z Česka vymizela, řekl Klaus v novém pořadu iDNES.cz Rozstřel

Současná stabilní pozice vládnoucích stran nejsou podle exprezidenta Václava Klause dané jejich silnou politikou. „Je to naprostou slabostí opozičních stran. Pravice z naší politické scény vymizela,“ řekl v novém pořadu iDNES.cz a videoportálu iDNES.tv pod názvem Rozstřel. Obzvláště se Klaus opřel do ODS, kterou sám zakládal. (iDNES.cz, 19. 9. 2016, 9:19, aktualizováno 10:36)

─────

Klaus má, jako vždy, pravdu. Pravice u nás skončila. Žádná nová nevznikla a asi už ani nevznikne. Zkrátka: nejsou lidi…

●●●

● Náměstek Laube skončil ze zdravotních důvodů u policie

Náměstek policejního prezidenta Zdeněk Laube skončil ze zdravotních důvodů u policie. Informaci pro iDNES.cz potvrdila mluvčí policejního prezidia Markéta Janovská. Laube bude nadále působit jako poradce ministra vnitra. Jeho nástupce vzejde z výběrového řízení. Funkci zatím převezme dosavadní ředitel Útvaru speciálních činnosti Milan Černek. (iDNES.cz, 19. 9. 2016, 12:12, aktualizováno 12:17)

─────

 

Bývalý estébák Laube po zásluze skončil. Pánbůh to tak zařídil. Teď by se měli poroučet i ti soudruzi, kteří ho ve funkci drželi: Chovanec a Tuhý.

●●●

● Jurečka chce zvýhodnit obce do 500 obyvatel

Zaměstnanci v obcích do 500 obyvatel by mohli měsíčně získat slevu na sociálním pojištění ve výši pět set korun. Koaličním partnerům to chce navrhnout šéf resortu zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL). Chce tak zabránit odchodu lidí z těchto obcí, kterých jsou asi dvě tisícovky. (Novinky.cz, 20. 9. 2016. 12:02)

─────

 

To je první návrh tohoto ministra, za který si zaslouží pochvalu. Je vidět, že žije na vesnici a vnímá problémy, s nimiž se musejí obyvatelé malých obcí potýkat. Vylidňování venkova by mělo být pro nás pro všechny varováním.

●●●

● Ťok je drzý jako lázeňská veverka, zastal se premiéra Hamáček

Koaliční přestřelku na sociálních sítích vyvolala návštěva premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) v Jihomoravském kraji, při které v úterý zamířil i na krajské Ředitelství silnic a dálnic v Brně. Ministr dopravy Dan Ťok (za ANO) se v rozhovoru pro Aktuálně.cz ohradil, že Sobotka před volbami agituje na úřadu, který spadá pod ministerstvo dopravy. (Novinky.cz, 20. 9. 2016. 12:02)

─────

Není nutné snad ani uvádět, že takto by se vysoký ústavní činitel, jakým J. Hamáček je, neměl chovat. Dokonce ani vůči tomu nejprostšímu občanovi tohoto státu, natož ministrovi koaliční vlády. Ťok patří k nepracovitějším ministrům Sobotkovy vlády a jsou za ním vidět výsledky. Za Hamáčkem žádné nejsou. Měl by se nad sebou zamyslet a raději tuto funkci přenechat někomu kompetentnějšímu. Ťok má pravdu v tom, že Sobotka by si rád přihřál svou politickou polívčičku a přivlastnil si něco, na čem ČSSD žádnou zásluhu nemá. ‒ Každý, kdo jezdí po dálnici D1, může potvrdit, že úsek mezi Holubicemi a Kývalkou je přetížen a místy auta jedou krokem. Je to horší než na silnici 3. třídy. Za užívání dálnice D1 by se až do dokončení rekonstrukce nemělo platit, protože řidiči si jízdou na dosud neopravených úsecích ničí svá auta – bez jakékoli kompenzace.

●●●

● Pošvářová k vyšetřování zvlněné D47: Všichni jsou do toho namočení

Soudní znalkyně a stavební inženýrka Miloslava Pošvářová v rozhovoru pro DR upozorňuje na neochotu státních orgánů vyšetřit kauzu zvlněného povrchu na dálnici D47. Kritizuje i sněmovní vyšetřovací komisi, která vznikla za tímto účelem. (Deník Referendum, 22. 9. 2016, 14:50)

─────

Jinak tomu u nás ani být nemůže. Jedou v tom všichni, protože kdekdo si chce nahrabat, dokud k tomu má příležitost. Čecháčci se jinak chovat nedovedou. Není to první případ, kdy mocní nechtějí, aby pravda vyšla najevo. Pravda je totiž v Čechách již od dob M. J. Husa nepříjemná a lidé se jí bojí…

●●●

● Svazy sdružující bývalé "pétépáky" ukončí svou činnost

Svazy sdružující bývalé příslušníky Pomocných technických praporů, známé jako „pétépáci", ukončí svou činnost. Důvodem je vysoký věk jejich členů. O rozpuštění organizace ke konci roku dnes rozhodli delegáti Českého svazu Pomocných technických praporů – Vojenských táborů nucených prací. Ke stejnému kroku se chystají i moravskoslezská organizace i sám Svaz Pomocných technických praporů – Vojenských táborů nucených prací (Svaz PTP). (deník.cz, 28. 9. 2016, 8:01)

─────

Současní i bývalí komunisté mohou být spokojeni. Další skupina svědků jejich zločinné minulosti končí svou veřejnou činnost. Brzy bude zapomenuto úplně všechno, protože stát nedělá nic, aby se hrůzy minulého režimu připomínaly.

●●●

● Kdo vystřídá Sobotku? To budete koukat

Kdo by mohl vystřídat Bohuslava Sobotku v čele ČSSD? Možných adeptů ve straně moc není, čím dál častěji se ale prý hovoří o jménu, které vůbec nepůsobí ve strukturách strany. Sobotkovým nástupcem a jediným sociálním demokratem, který by mohl porazit Andreje Babiše, by prý mohl být nejmocnější český odborář Josef Středula. (ParlamentniListy.cz, 28. 9. 2016, 11:07)

─────

Tímto mužem je prý Josef Středula. No – když socdemáci nikoho jiného nemají, budiž. V každém případě to bude lepší než neslaný a nemastný Sobotka, který vede stranu do jisté záhuby. K „přepřahání“ ve vedení ČSSD by mohlo dojít bezprostředně po prohraných krajských a senátních volbách, které se budou konat za pár dní.

●●●

● Jubilant Zeman vyzval po mši k návratu ke křesťanským kořenům

Prezident Miloš Zeman ve středu vyzval k návratu ke křesťanským kulturním kořenům v době, kdy Evropa čelí náporu islámského fundamentalismu. Uvedl to na závěr tradiční poutní mše ve Staré Boleslavi, která byla věnována odkazu svatého Václava. (iDNES.cz, 28. 9.2016, 13:19)

─────

Když vyzývá k návratu ke křesťanským kořenům ateistické Čechy jejich ateistický prezident – tomu se slušně řečeno říká: nonsens. Zkrátka: žijeme v době, kdy jen máloco dává smysl…

●●●

● Andrej Babiš: Jsem blbý...

Ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš na webu ParlamentníListy.cz napsal krátký komentář, ve kterém děkoval svým příznivcům za podporu a poznamenal, že politice sice rozumí jinak než mnozí jiní, jeho cíl je však jasný.Babiš paní Šárce poděkoval za podporu a dodal, že ani on politice nerozumí. „Vždyť to řekl předseda ODS Fiala u Moravce v televizi, že jsem blbý politik, který to neumí dělat. A já tu politiku, jak ji chápe on, vážně dělat neumím,“ přiznal. (ParlamentniListy.cz, 28. 9. 2016, 15:22)

─────

Není nad to, když jsou politici sebekritičtí. V tomto případě to sedí jako p*del na hrnec.

●●●

● Jermanová: Stát se první prezidentkou? Ještě sbírám zkušenosti. Zelenou mikinu s kapucí pořád mám

První místopředsedkyně sněmovny Jaroslava Jermanová z hnutí ANO kandiduje ve Středočeském kraji na post hejtmanky. Politička odpovídala na dotazy čtenářů Aktuálně.cz. Nastínila svou politickou vizi a přiznala, že zelenou mikinu, ve které přišla na jednání do sněmovny, stále má. – „Nechtěla byste se stát první českou prezidentkou?“ ptala se jedna ze čtenářek. Jermanová svou prezidentskou budoucnost nevyloučila. „Životní zkušenosti, které tato funkce vyžaduje, stále sbírám,“ napsala. (Aktuálně.cz, 29. 9. 2016, 12:30)

─────

Zdá se, že dotyčná čtenářka je ještě hloupější než tato nejhloupější poslankyně za ANO 2011 – J. Jermanová. Na trapas se zelenou mikinou lidé nezapomněli. Co od této politické „přeběhlice“ (dříve členky ODS) můžeme čekat? Nic. Bude dál zahřívat své dobře placené křeslo v Poslanecké sněmovně, dokud ji budou příznivci tohoto podivného hnutí/strany na jedno použití volit.

●●●

Ústav pro jazyk český změní šéfa. Oliva ho asi zcela opustí

Ústav pro jazyk český (ÚJČ) Akademie věd ČR bude mít od začátku října po mnoha letech nového ředitele. Stane se jím sedmatřicetiletý lingvista Martin Prošek, který doposud v ústavu působil jako vědecký pracovník. Prošek bude příští týden jmenován do funkce na dalších pět let. Do konkurzu se přihlásil jako jediný kandidát. (Lidovky.cz, 29. 9. 2016, 16:32)

─────

Je to učebnicový příklad arogance jednoho z těch, kterým se říká Husákovy děti. Ačkoliv Oliva nevypadá jako ze žurnálu, jeho vystupování na veřejnosti bylo vždy dobré a fundované. Co nám může nabídnout jeho 37letý nástupce? Jsem v tomto směru velice skeptický. Spíše nic – jako ostatně celá generace Husákových dětí v čele s B. Sobotkou. Jak známo, nula od nuly pojde. ‒ Zákulisí, které předcházelo Olivovu vyhazovu, objasňuje následující komentář k jednomu článku o této záležitosti: „Karel Oliva se veřejně vyjádřil proti výzvě »Vědci proti strachu a lhostejnosti«, což byl výpotek bagatelizující nebezpečí islamizace Evropy. V článku je uvedeno, že proti panu Olivovi vystupovali mladí neomarxisté. Ano, žijeme opět v době, kdy aktivní mládežníci vyhazují profesory ze zaměstnání. Dříve to byli mladí komunisté, dnes to jsou mladí sluníčkáři. Rozdíl v charakteru a metodách žádný.“

●●●

● Ministerstvo kultury hledá nového ředitele Památníku Lidice

Ministerstvo kultury hledá nového ředitele Památníku Lidice, dnes vypsalo konkurz. Dosavadní ředitel Milouš Červencl odchází do důchodu. Návštěvnost památníku v posledních letech stoupá, loni přesáhla 46.000 lidí, z toho přibližně čtvrtinu tvořili cizinci. „Letos předpokládáme rekordní návštěvnost," řekl dnes Červencl. Své rozhodnutí skončit nekomentoval, další, například externí spolupráci s památníkem neplánuje. (deník.cz, 29. 9. 2016, 18:05)

─────

Dejte to J. Bobošíkové, ať už konečně dostane nějakou funkci! Od doby, co se dostala do Evropského parlamentu, stále jen čeká…

●●●

● Seďa: ANO, bude líp. Ale pro koho...

Předvolební kampaň je v plném proudu a politické strany a hnutí nabízejí modré z nebe. Podle poslance Antonína Sedi (ČSSD) je ale vhodné připomenout i skutečnosti, které ukazují, že veřejný zájem je často ve střetu se zájmem osobním. (Bleskově.cz, 29. 9. 2016, 12:00)

─────

Seďa patří k nejhloupějším poslancům za ČSSD. Už kdekomu – kromě něho – došlo, že líp nebude. On na to přišel až teď ‒ po dvou letech koaliční spolupráce s hnutím ANO 2011? Svatá prostoto!

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář