Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Svatouškovský hyenismus“ v podání P. Bělobrádka?

27. 10. 2019

Motto: „Dříve se říkalo: co Čech, to muzikant. Dnes platí: co politik, to darebák.“    (Názor čtenáře z internetu)

Začnu úryvkem z komentáře politologa Z. Zbořila, v němž hodnotí právě skončený týden, který byl obzvláště bohatý na události na naší vnitropolitické scéně: „Pokud jde o ty neznabohy z KDU-ČSL, kteří v poslední době rádi mluví o smrti někoho jiného, mohli by se nad sebou trochu zamyslet. Jistě vědí stejně jako já, že neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. A smrt se nevyhýbá ani členům KDU-ČSL.“ (PL, 7. 10. 2019, 11:12)

O tom, že politici KDU-ČSL patří k tomu nejhoršímu „odpadu“, jaký u nás máme, píšu v SN opakovaně již delší dobu. A také o tom, že těmto lidem chybí jakákoliv sebereflexe. Jako by měli ta svá dobře placená koryta pojištěná do konce života. Bohužel – i oni dobře vědí, že nemají a že je příště již nikdo volit nebude. Proto se zřejmě chtějí nezapomenutelným způsobem zapsat do „letopisů hanby“ českého národa.

V nich už mají zápis, stvrzený vlastní krví, dva lidovečtí kolaboranti se Sudetoněmeckým landsmanšaftem: bývalý předseda KDU-ČSL P. Bělobrádek a někdejší místopředseda této strany D. Herman. Koho ti dva pánové dnes reprezentují, to je velká otázka. Jsem přesvědčen, že řadové a slušné lidovce nikoliv. Přesto považuji za tragickou chybu členů této strany, že ony nehodné funkcionáře již dávno z partaje nevypoklonkovali. Možná by je měli poslat jako vánoční dárek soukmenovci B. Posseltovi.

Zdá se, že letošním lidoveckým ostudám stále ještě není konec. Jako by nestačila nedávná návštěva obou zmíněných politiků na sjezdu sudeťáků v Regensburgu (Řezně), či loňská ostuda lidovců ze Strání, kteří zorganizovali podvodné oslavy 700. výročí této východomoravské obce ‒ pod záštitou poslance O. Benešíka! Lidovecká truchlohra má další, nečekané dějství – v podobě nových nevhodných výroků P. Bělobrádka. Toho, jenž tak rád kritizuje prezidenta M. Zemana, ale chová se hůř než on.

Právě v těchto dnech přinesly zpravodajské servery poněkud překvapivou informaci o zahájení trestního stíhání dvou osob za slovní útok (vyhrožování smrtí) na adresu českého prezidenta M. Zemana a jeho slovenské kolegyně Z. Čaputové. Oba inkriminované příspěvky, v nichž se hrozba násilím objevila, byly (podobně jako ten Bělobrádkův) zveřejněny na sociálních sítích. Někteří naivní lidé se totiž mylně domnívají, že na internetu mohou hlásat beztrestně cokoliv. Opak je však pravdou…

A shodou okolností byla zrovna teď zveřejněna informace o stíhání jistého komunálního politika z Prahy kvůli obdobné výhrůžce jednomu z komunistických poslanců. Nějak se nám ty hrozby vyrojily jako houby po dešti. Je to politicky nebezpečný jev, který bychom neměli ‒ jako zodpovědní občané ‒ tolerovat. Odtud vede cesta rovnou do pekel: od šíření nenávisti je jen krok k občanské válce. Co by nám na to řekli naši potomci, kdyby zjistili, jakou budoucnost jim připravujeme?

●●●

Karla Gotta prý utloukli migranti…

To není nejnovější fake news, která koluje po internetu, nýbrž výplod zjevně chorého mozku jistého politika KDU-ČSL. Že má tento pán v hlavě pořádný guláš, je zřejmé již delší dobu. Nejvyšší čas, aby z politiky odešel, šel do invalidního důchodu a raději se věnoval svým dětem. Tam snad udělá méně škody než v politice.

Abychom se dozvěděli celou pravdu o morálním pádu naší druhé nejstarší politické strany, lidovcích, musel zemřít náš celosvětově uznávaný zpěvák populární hudby Karel Gott. Není to ostatně první výrok bývalého předsedy KDU-ČSL, který vyvolal ve veřejnosti rozruch. Nejprve mluvil o chcíplém psovi, pak zase doporučoval matkám-samoživitelkám, aby si našly chlapa, který je uživí.

To opravdu sedí od člověka, který se nechá živit z peněz daňových poplatníků – jako typická politická „vyžírka“. Vůbec nejlepší je, když nás poučuje nýmand, který by se v normálním životě neuživil. Asi proto se dal na politiku. Ale už i jemu to končí a brzy si bude ve Sněmovně balit „fidlátka“ – spolu s ostatními poslanci od „černoprdelníků“.

─────

Hloupý retweet od jednoho „hloupého blonďáka“, který se svého času vychloubal, že se stane předsedou Senátu ČR a jenž by nepohrdl ani tím, kdyby ho M. Zeman jmenoval novým předsedou vlády poté, kdy ve funkci skončí B. Sobotka. Vývoj byl nicméně rychlejší a překvapivější. Po říjnových parlamentních volbách 2017 se premiérem ČR stal Slovák A. Babiš, kterému „vydláždili“ cestu k moci dva političtí kariéristé a nezodpovědní předsedové dvou, dnes již „umírajících“ stran, B. Sobotka, a P. Bělobrádek. Pro ty dva vymysleli čtenáři na internetu přiléhavé přezdívky: „Sralbotka“ a „Bělosmrádek“.

Inu, krátká je lidská paměť. Skoro jako stopáž většiny písniček K. Gotta. O tomto zpěvákovi populární hudby, který se jistě nikoli náhodou stal fenoménem v krajně nepříznivé době tzv. normalizace (zpíval ovšem předtím i potom), si budou obyčejní lidé, kteří (slovy prezidenta M. Zemana) „nic nedokázali“ – na rozdíl od něho, vypravovat ještě za padesát, možná za sto let. Na chorobně domýšlivého, nazrzlého blonďáka P. Bělobrádka si za pár měsíců, až zmizí z politiky, vzpomene jen málokdo. Ostatně – jako na každou politickou „hvězdu“, která na pár sekund zazáří a pak zhasne.

Z někdejšího bystrého a vcelku inteligentního veterináře, který se dal na politiku, aby nemusel pracovat na jatkách, se za bezmála deset let, kdy se pohyboval v nejvyšších patrech politiky, stalo cynické, bezcharakterní a nevypočitatelné individuum, které dokáže zásobovat naše sdělovací prostředky svými útočnými, urážlivými a uštěpačnými výkřiky: nejen o chcíplých psech či o ženách, které by si měly najít jiného chlapa, ale i o „zlém“ prezidentu M. Zemanovi či o signatáři Anticharty K. Gottovi.

Bělobrádkovu zatrpklost chápu – vzhledem k jeho vážné nemoci. Je to podobné jako s chřadnoucím prezidentem M. Zemanem, jenž si své dnešní zdravotní problémy zavinil sám nadměrným kouřením a konzumací alkoholu – stejně jako jeho předchůdce V. Havel. U Bělobrádka však nejde jen o celkový stav jeho zdraví, nýbrž spíše o stav jeho duše.

Bohužel ‒ nic z velkých Bělobrádkových očekávání se nakonec neuskutečnilo: nestal se respektovaným politikem a jeho strana, kterou se mu podařilo vrátit zpátky do Poslanecké sněmovny (PS), se již delší dobu potácí mezi 4-5 procenty volebních preferencí. A co je nejhorší? Myšlenky KDU-ČSL již voliče neoslovují: tradičně ateistická česká společnost má „černoprdelníky“ za tu nejméně prospěšnou politickou stranu, za nepotřebnou veteš. Už dávno to není „jazýček na vahách“ našeho pravo-levého politického spektra, nýbrž jen partaj neužitečných politických „trafikantů“ a „vyžírek“.

Před nedávnem jsem v jednom ze svých článků napsal, že „P. Bělobrádek zatáhl KDU-ČSL do takových sra*ek, že k jejich odvozu bude zapotřebí několika hovnocuců.“ Bylo to výstižné a ani po řadě měsíců to neztratilo nic ze své aktuálnosti. Zkrátka: na hrubý pytel – hrubá záplata. Ukázalo se, že jsem se nespletl a že jsem situaci v této straně popsal docela přesně, realisticky. Bělobrádkovo vyjádření na adresu zesnulého K. Gotta totiž tomuto tristnímu stavu plně odpovídá. Morální pád „křesťanské“ strany je přímo tragický – až na samé dno. Jako když otevřete poklop od žumpy. Ten čerstvý, osvěžující „ozón“! Jen se nadechnout!

A co že to vlastně P. Bělobrádek napsal? Zpěváka Karla Gotta prý utloukli migranti. K tomu, abychom „dešifrovali“ toto Bělobrádkovo sdělení, je třeba připomenout, že jisté lidi u nás, většinou označované jako „pravdoláskaři“ či „sluníčkáři“, nejvíce popuzoval ani ne tak Gottův podpis pod tzv. Antichartou (tu ostatně podepsala většina našich herců, zpěváků, spisovatelů, ale i pracovníků televize a rozhlasu, např. různí Svěrákové, Bartoškové, Horníčkové či Werichové), ale spíše sympatie s tzv. spikleneckými teoriemi či vírou v to, že osudy lidstva jsou v rukou úzké skupiny „vyvolených“, např. svobodných zednářů, iluminátů či členů skupiny Bilderberg.

Bělobrádkův „úlet“ je vcelku pochopitelný. Vždyť je to on, kdo jezdí ke svým „loutkovodičům“ do USA pro „noty“, podle nichž pak lidovci zpívají ve Sněmovně nebo v Senátu. Bohužel – jejich hlas je v tom našem politickém cirkusu málo slyšet. A po výměně předsedy (M. Výborný místo P. Bělobrádka) není navíc jasné, kdo ty lidovecké „ochotníky“ vlastně řídí: zda jsou to ti původní „loutkovodiči“ z USA, nebo nějací noví – z Bruselu či z Mnichova.

Budu o tom psát na jiném místě, ale jen tak mimochodem musím konstatovat, že lidovci představovali i v minulosti ten nejhorší politický „odpad“, jaký jsme tady měli, a to jak za předmnichovské ČSR, tak i za komunistického režimu. Špatná pověst provází tuto stranu po celou její stoletou existenci – od „černoprdelníka“ J. Šrámka až po M. Výborného (rovněž absolventa studia teologie).

●●●

Morální fiasko „pánbíčkáře“ M. Výborného

Bylo to snad řízení Boží, že právě den před úmrtím K. Gotta (†1. 10. 2019) náhle odešla na věčnost také manželka nového předsedy KDU-ČSL – M. Výborného. Část sdělovacích prostředků tuto informaci přinesla; bulvární „Blesk“ dokonce publikoval celý seriál fotografií z pohřbu. Bývalý předseda lidovců P. Bělobrádek se dopustil svého neurvalého výroku o K. Gottovi těsně po úmrtí Markéry Výborné (†30. 9. 2019). O pár dní později se jako zástupce KDU-ČSL zúčastnil pohřbu v Heřmanově Městci.

Jak se u nás stalo zvykem, kvapně pak Bělobrádek na stránkách „Blesku“ vysvětloval, že to tak nemyslel (jako kluk chycený na hruškách) a že jen reagoval na tweet někoho úplně jiného. Kdyby držel „hubu a krok“, udělal by lépe. Jedno je totiž jisté: KDU-ČSL svým jednáním velmi poškodil. Je to na „vyhazov“ ze strany. Bohužel, tato partaj je dnes již v takovém rozvalu, že není schopna vůbec na podobné excesy reagovat. Nejlépe by udělala, kdyby se „rozpustila a vypustila“. Všem by se ulevilo.

Že to musí být s KDU-ČSL pod vedení bezskrupulózního politického kariéristy a demagoga M. Výborného doopravdy velice zlé, o tom nejlépe svědčí fakt, že tento nový předseda se již za 14 dní od úmrtí manželky vrátil do Sněmovny a znovu se ujal řízení strany po dočasném zastupování místopředsedkyní Š. Jelínkovou. Dva týdny od úmrtí manželky se již v ČT samolibě a s úsměvem na rtech předváděl coby „lázeňský švihák“ s bleděmodrou kravatou (místo černé – smuteční) v pořadu „Události, komentáře“. Asi mu to vůbec nepřišlo divné a zvláštní. Televizním divákům nepochybně ano. Češi jsou totiž velmi konzervativní národ a pro podobné výstřelky nemají příliš pochopení.

Inu, tak rekordně krátký „smutek“ po odchodu osoby blízké, ba nejbližší, totiž v Čechách nepamatujeme. U „křesťanského“ politika je něco podobného skutečně na pováženou. Lidovecký „pánbíčkář“ M. Výborný se zřejmě spolehl na špatnou paměť lidí. Myslím, že je tentokrát hodně podcenil. Tak zlé to zase ještě u nás není. Výborný má smůlu: jeho pokrytecká morálka nemohla uniknout pozornosti široké veřejnosti („Blesk“ je přece jenom nejčtenější deník) a bude zcela jistě „zhodnocena“ v příštích volbách. Falešné lidovce již nikdo volit nebude.

To, čeho se M. Výborný bezprostředně po úmrtí manželky dopustil, nelze označit za jeden z mnoha běžných, lidoveckých excesů, nýbrž za další „prasárnu“. (Podobnou provedli v r. 2018 „černoprdelníci“ v čele s O. Benešíkem v obci Strání, když s velkým humbukem oslavili neexistující výročí této vesnice.) Také pro člověka nevěřícího to muselo být příliš silné „kafe“. Opravdu nemá tento politik okolo sebe nikoho, kdo by mu poradil, co má ve složité životní situaci dělat? Ve 43 letech by to už vědět měl!

[V této souvislosti se sluší připomenout negativní reakci veřejnosti na „předčasný“ sňatek exprezidenta V. Havla s herečkou D. Veškrnovou – necelý rok od úmrtí jeho první manželky Olgy. Lidovec M. Výborný překonal Havla o několik koňských délek ve svém svévolném nerespektování povinné doby „smutku“. Nechce se mi věřit, že by ho na toto tragické selhání nikdo z jeho okolí neupozornil. Nebo že by jeho touha po moci byla tak silná, že přestal vnímat svět okolo sebe? A co jeho tři děti? V případě obyčejných občanů by se už o ně začala zajímat „sociálka“. Že by i v tom měl pan poslanec nějaká zvláštní „nadpráva“ než kdokoli jiný?]

●●●

Ještě větší blbec, než jsme doufali…?

Začne-li nějaký politik dělat chyby a „přešlapy“ jako na běžícím pásu, je nejvyšší čas ho klepnout přes prsty a co nejrychleji vyměnit za méně opotřebovaný „exemplář“. I když k tomu nedojde, protože „kapři si neradi vypouštějí vlastní rybník“, bývá tento jedinec tak jako tak, dříve nebo později, potrestán samotnými voliči. Onen trest spočívá v tom, že takovou osobu příště volit nebudou a dají svůj hlas raději někomu jinému – lhostejno, z jaké politické strany pochází. Dnes už se na „partajničení“ moc nehraje. Nebo k volbám občané vůbec nepůjdou.

Po sérii excesů a neomalených výroků lidoveckých politiků aktuálně hrozí, že KDU-ČSL již nikdo volit nebude. Když tato strana zmizí v propadlišti dějin, nikdo si toho ani nevšimne. Tak zbyteční a nezajímaví ti naši pokrytečtí lidovci jsou. Srovnávat je s rakouskými lidovci či s německou CDU doopravdy nejde. Kdyby všem těm Výborným, Bartoškům či Bělobrádkům nešlo jen o prachy, sami by skončili a uvolnili by politický prostor někomu, kdo této zemi nabídne aspoň nějakou perspektivu. Ale co se dá čekat od „korytářů“ a „vyžírek“ – než že se budou pouze přiživovat z peněz daňových poplatníků?

O výsledcích voleb se totiž rozhoduje mnoho měsíců před jejich konáním. Stačí pár takových výroků, jakých se s oblibou dopouští P. Bělobrádek (něco na způsob M. Zemana), a o budoucnosti této strany je rozhodnuto. Nutno dodat, že tentokrát to Bělobrádek pořádně „přepískl“ a jeho neurvalý útok na památku zpěváka K. Gotta byl nejen „přes čáru“, ale daleko za ní. Za to, co tento expředseda KDU-ČSL předvedl, by měl být ze strany exemplárně vyhnán a jeho jméno z letopisů strany „vyzmizíkováno“.

To, co se stalo okolo zmíněného výroku P. Bělobrádka, má mnohem hlubší kořeny. Naši politici si totiž za uplynulých třicet let polistopadové svobody a demokracie zvykli na to, že jim projde ledacos. Budu zcela korektní: To, co by si nikdo z občanů, ba ani komunistů, za vlády KSČ nedovolil. Přesto by si měli všichni naši politici uvědomit, že zákony této země platí i pro ně, že nejsou žádnými „nadlidmi“, kteří stojí nad zákony i nad ostatními občany. Zaslouží-li si to, měli by za své špatné skutky jít do vězení – jako kterýkoliv jiný provinilec. (Doba vrchnostenských privilegií je dávno ta tam.) Ve skutečnosti by měli být trestáni mnohem přísněji než řadoví občané, protože oni ty zákony schvalují a měli by se jimi rovněž řídit.

To, co naprosté většině našich politiků chybí, je odpovídající zpětná vazba ve vztahu k občanům. Namísto vysedávání v poslaneckých lavicích či ve stranických sekretariátech by jim nejvíce prospělo, kdyby se občas vypravili mezi „obyčejný lid“. Nejenže si vyslechnou tolik potřebnou pravdu o svém špatném vládnutí, ale riskují tím i to, že od někoho dostanou „přes hubu“. Jako prevence před pácháním nerozumných skutků je to vůbec to nejlepší, co se jim může přihodit.

Má to jednu nepopiratelnou výhodu: otevřou se jim oči a začnou se chovat v souladu se zájmy a potřebami těch, které ve vrcholné politice zastupují. Řada z těchto politiků ani netuší, že v systému zastupitelské demokracie je to občan, nikoli oni, kdo je nositelem politické moci. Takové poznání pravdy musí být ovšem pro některé naše mocipány natolik bolestivé, že nemají odvahu mezi „lid“ chodit. V krajním případě by to totiž neskončilo pouhými fackami, ale i nakopáním neschopných (a zároveň všehoschopných) zákonodárců rovnou do zadku. Nejlépe: špičatou botou.

─────

Nabídnu čtenářům SN několik reakcí občanů z diskuse na internetu pod článkem, který informoval o výše uvedeném Bělobrádkově výroku na adresu K. Gotta. (Tyto názory byly publikovány dne 2. 10. 2019 na proruském webu „Parlamentní listy“, k němuž v těchto dnech M. Kalousek přirovnal i pořad M. Jílkové „Máte slovo!“.):

„Bělobrádku, ty si radši běž psát projev pro sudetoněmecký landsmanšaft, ať mají z tebe radost.“ – „Zmrdi Bělobrádek, Pehe a další protilidová a protistátní kolaborantská pakáž se krásně odkopala.“ – „Odporný darebák Bělobrádek se odkopal. Kreatura, ze které je normálnímu člověku na zvracení.“ – „Tobě Bělobrade, ta zubatá už dejchá na krk. Za to blití to bude hodně bolestivý, haj*le!“ – „Bělobrádku a další! Jste svině.“ – „Vyjádřit soustrast a smutek nad něčí smrtí je podle Bělobrádka propaganda? Skutečně ještě větší hňup, než jsem si myslela. Dělat vtípky na něčí smrt je skutečně hodno „intelektuála“. Nazvu to svatouškovským hyenismem.“ ‒„Bělobrádku, ty jsi opravdu kus hovada. – „Prostě lidovec. To jako vysvětlení stačí.“ – „Už 5 let stále dokola říkám, že když ten blb Bělobrádek otevře tu svou nevymáchanou hubu, tak vždycky na*ere většinu národa. Větší blbec mezi lidovci snad nikdy nebyl a to o sobě říká, že je věřící katolík. Bělobrádek je zkrátka lidský odpad.“ – „Pane Bělobrádku, v mých očích jste zlý, nenávistný, nenahraditelný a nepřekonatelný blbec.“ – „Teď vtipkovat na účet Karla Gotta a srovnávat ho s Evou a Vaškem, to dokáže jen naprostý idiot.“ – „Bělobrádek se pravděpodobně zbláznil, jinak si to nedokážu vysvětlit.“ – „Bělobrádku, do pekla s tebou!“ – Čím větší lejno, tím více pomlouvá Gotta.“ – „Ten klerofašistický nácek a pobuda se zase projevil. Tady je vidět, co jsou lidovci za zvěř.“

K tomu jen dodávám, že toto ostudné a odpudivé lidovecké individuum, které si nevidí na špičku vlastního nosu, našlo v sobě tolik drzosti, že pár dnů nato se producírovalo na pohřbu manželky předsedy KDU-ČSL M. Výborného. Divím se, že smuteční hosté, kteří jistě jeho neomalený výrok o K. Gottovi zaregistrovali, na něho nevzali klacky a nevyhnali ho odtamtud. Jak se zdá, jsou stále ještě na světě jedinci, na které platí výhradně bič nebo karabáč a malý dvůr.

P. Bělobrádek není jediný lidovecký politik, který má mezi občany tak špatné renomé. Hůř je prý na tom už jen předseda poslaneckého klubu této strany – J. Bartošek. O něm soudí jeden z diskutujících čtenářů toto: „Asi nejodpornějším lidoveckým ksichtem v současné době je Bartošek. Tak nenávistný ksicht se jen tak nevidí. Bartošek je odporná, flanďácká zrůda.“

Vůbec nejvíce záporných bodů u čtenářů internetových webů nasbíral za poslední měsíce jiný poslanec KDU-ČSL ‒ vesnický prosťáček a podvodník O. Benešík ze Strání. O něm ale zase někdy příště, aby toho nebylo na čtenáře příliš moc.

●●●

Dobytek patří do chléva, zločinci do vězení…

Na adresu některých našich politiků se dá napsat jediné: Dobytek patří do chléva, nikoli do Poslanecké sněmovny, Senátu či vlády. Až to dotyční jedinci pochopí, sami se zvednou z těch svých dobře placených lavic a vypolstrovaných křesel, zabučí na rozloučenou a odeberou se tam, kam patří.

První dodávka 120 volů do Němec se prý uskuteční v duchu těch nejlepších svatováclavských tradic již začátkem roku 2020. Adepty bude vybírat komise v čele s R. Vondráčkem. Zda bude současný předseda PS součástí tohoto kontingentu, o tom ještě nebylo rozhodnuto. Je to však velmi pravděpodobné.

Kromě tancování na předsednické lavici v PS, nevhodného chování během audience u papeže či mailování na zádušní mši za K. Gotta má Vondráček těch „přešlapů“ na svědomí víc než dost. Vedle poslanců ANO 2011 a SPD prý budou v první „várce“ zásilky do Němec také lidovečtí „přátelé“ B. Posselta.

Článek končím netradičně – citátem J. Wericha: „Kde blb, tam nebezpečno.“

23. 10. 2019

‒ RJ ‒

─────

P. S.

Krátký „smutek“ politického komedianta M. Výborného

Nemohu nereagovat na nejnovější počínání lidovce M. Výborného. Ten se dne 27. 10. 2019 vnutil do diskusního pořadu „Partie“ na TV Prima, ačkoli by běžný občan předpokládal, že člověk, jemuž před necelým měsícem zemřela manželka, se bude chovat jinak. Zdá se, že tomuto bezskrupulóznímu kariéristovi z KDU-ČSL kdosi slíbil nějakou zajímavou funkci poté, až Babiš a jeho vláda padnou. Proto smutek-nesmutek dělá všechno pro to, aby byl vidět a slyšet v médiích. Copak na to asi říkají jeho osiřelé děti?

Ale protože žijeme v Čechách, samozřejmě si toho čtenáři a diváci všimli a náležitě to komentují. Nabízím vzkazy některých z nich. Vůli lidu by správný politik měl za všech okolností naslouchat. Bez toho žádnou šanci na úspěch nemá. Výborný se svým nevhodným chováním o tuto budoucnost připravil sám. Nejlépe by udělal, kdyby se vrátil k dětem do Heřmanova Městce a začal se o ně starat, jak by to udělal každý zodpovědný otec.

Zde jsou některé reakce čtenářů z internetu: „Koukám, že kmotr Výborný z lidoveckého klubka zmijí se rychle oklepal a už [je z něho] zase žok žluči, lejn, blbosti a neschopnosti. Vypouští jen jedovaté žvásty a lži. (…) Blb Výborný už mozek nedostane, ani ta jeho zlodějská, křivácká, pletichářská stoka KDU-ČSL.“ – „Moc dlouho smutek Veselý nesvětil. Už je zase v plné síle, svěžesti a agresivní. No, doufám, [že] to babičky na Moravě vidí, jak ho zkrouhlo úmrtí manželky. Vypadá v pohodě a bojechtivý.“ – „Po takové tragédii, co rodinu pana Výborného potkala, bych očekávala, že složí všechny funkce a bude se plně starat jako správný křesťan o 3 děti, které jej potřebují. Místo toho je viděn v ČT ve večerních hodinách a nedělích atd. Kolegové z KDU-ČSL, domluvte mu!“ – „Partie. Pustil jsem to až na konec, ale tak prolhaného člověka, jako je Výborný, aby jeden [po]hledal. Vždyť studoval teologii, tak ve lžích je doma. (…) Kolikrát byli ti slizouni z KDU ve vládní koalici? A co prosadili? Vždy jen to, co bylo proti lidem, kteří se poctivě živili. Prostě lidovec.“ – „Výborný. Jeho táta ještě jakž takž za něco stál. Ale tento jeho syn je lidovecký ubožák.“

Panu předsedovi KDU-ČSL dám „otcovskou“ radu, když mu ji není schopen poskytnout jeho vlastní táta, který je o dva roky mladší než já: Zamyslete se nad tím, co si o Vás občané této země myslí! A styďte se! Jako křesťan, jste-li jím vůbec, dvojnásob!

27. 10. 2019

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář