Jdi na obsah Jdi na menu
 


„Možná hloupá vláda, ale ještě hloupější opozice…“

28. 10. 2020

Motto: „Hloupost a pýcha na jednom dřevě rostou.“ (České přísloví)

Co dělat, když předsedové „profláknutých“ partají podepisují memorandum o spolupráci?

Hlavně zachovat klid a počkat si na to, co se bude dít příštích několik měsíců. Naše historické zkušenosti, jak známo, vcelku spolehlivě potvrzují, že čas všechno mění a že halasně vyhlašovaná předsevzetí, hlavně v politice, již zítra neplatí. Bylo by s podivem, kdyby tomu bylo tentokrát jinak.

Zkrátka: jsou u nás některá „jednoduchá“ individua, která se domnívají, že si stačí stoupnout pod sochu T. G. Masaryka a pod ní podepsat jakési „Memorandum“ o spolupráci před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2021 – a je hotovo. A že tím mají tito politici zajištěno volební vítězství a trvalý úspěch.

Přesně tak se totiž zachovali předsedové tří tzv. středopravicových stran (ODS, KDU-ČSL a TOP 09) dne 27. 10. 2020, v předvečer státního svátku dnes již neexistující ČSR. (Součástí absurdních poměrů, které v naší zemi panují, je fakt, že oslavujeme státní svátek neexistující republiky.) 

Zmínění straničtí šéfové (P. Fiala, M. Jurečka, M. Pekarová-Adamová) nejprve pod sochou TGM pateticky promluvili a pak to podepsali ‒ přímo před kamerami ČT. Mělo to jedinou „vadu na kráse“: předsedkyni TOP 09 bylo umožněno, aby promluvila až jako poslední. Do tohoto „projektu“ příští koaliční „spolupráce“ se jaksi galantnost vůči ženě „nevešla“.

Nu což: konzervativci – stoupenci „patriarchátu“. Možná i TGM by nad tou „galantností“ užasl. Ale protože je odlitý z bronzu, musí tam jen tak nehnutě stát. Živý „tatíček“ by těm dvěma nevychovaným předsedům dal aspoň výchovný pohlavek.

Nechci již teď, pár minut po podepsání tohoto „světodějného“ dokumentu, tvrdit, že jsme se stali svědky porodu „mrtvě narozeného dítěte“, ale tak tomu doopravdy je. Příští týdny a měsíce ukáží, zda jsem měl, či neměl pravdu. Málokdy se mýlím…

Z hlediska politologického je situace jednoduchá a přehledná: dvě čtyřprocentní strany se rozhodly pro společnou kandidátku se silnější ODS. Nikde není napsáno, že získají požadovaných 15 procent hlasů. Spíše to vypadá na 5-7 procent dohromady.

ODS by si v této souvislosti měla dát dobrý pozor na to, aby to příští rok nedopadlo jako před lety s „projektem“ Čtyřkoalice. „Modrým ptákům“ by se mohlo stát, že jejich kandidáty díky „kroužkování“ přeskáčou jiní „borci“, například lidovci. Pozor na to, „fialový Péťo“! Ani s dobrými skutky (vůči „křivákům“) by se to nemělo přehánět.

fiala--pekarova-a-jurecka-zapijeji.jpg

●●●

„Štafetu“ po Zdechovském přebírá Pekarová-Adamová?

Nerad bych z toho dělal „aféru“, ale mlčet k tomu nehodlám. Zvláště ne v situaci, kdy ze strany opozičních politiků slyšíme kritiku na všechny a na všechno. Když kritika, tak kritika…

Před několika týdny jsem na stránkách SN podrobil podobné kritice text, který zveřejnil europoslanec T. Zdechovský (KDU-ČSL). Ten, jak známo, trpí nutkavou potřebou neustále se k něčemu vyjadřovat, i když k dané věci nemá co říci. Moje kritika se tehdy týkala jeho článku o Mariánském sloupu v Praze, který byl publikován v časopise „Reflex“.

Pan europoslanec, který se rád chlubí tím, že má tři vysoké školy, měl nicméně v onom článku šest pravopisných chyb, které zřejmě unikly pozornosti redakčních korektorů. (Spíš to ale vypadalo tak, že ti se na to vykašlali, a proto to bylo zveřejněno i s těmito chybami.) O této záležitostí jsem tehdy psal v článku Europoslanec Tomáš Zdechovský neumí česky? (SN č. 6/2020, vloženo 20. 6. 2020, ZDE).

Stejně jako T. Zdechovský, obtěžuje svými přitroublými tweety naše občany i předseda KDU-ČSL ‒ „Slovák“ M. Jurečka. Tuto svou zálibu neopustil ani poté, kdy přestal být ministrem zemědělství. Namísto toho, aby se věnoval boji proti kůrovci a proti suchu, v pracovní době neustále tweetoval. (Totéž dělá i dnes ‒ v Poslanecké sněmovně.) Tento neúnavný grafoman z Přerovska nicméně češtinu rovněž nezvládá. Je to spíš taková „českoslovenština“, podobná té Babišově. Dělá to nejspíš proto, aby napodobil amerického prezidenta D. Trumpa.

Co se týká T. Zdechovského, rád konstatuji, že si mou kritiku vzal k srdci a že si od té doby nechává své texty kontrolovat od někoho, kdo chyby nedělá a kdo ty jeho dokáže odhalit a opravit. Proto také nejnovější tweet T. Zdechovského je zcela bez chyb. Jeho text zní: „To, že prezident Zeman nepovýšil Michala Koudelku do generálské hodnosti, znamená, že svoji práci dělá dobře. A je jeden z mála, kdo ještě tlaku a zájmům nejvyšších ústavních činitelů odolává.“ Čtyřřádkový tweet byl publikován dne 9. 10. 2020 v 15.51 hod.

Musím T. Zdechovského opravit. M. Zeman pracuje dobře, když M. Koudelku již počtvrté nepovýšil do generálské hodnosti. Udělal by to jenom šílenec. Koudelka a BIS totiž totálně selhali, když „nalítli“ na zpravodajskou hru ruských tajných služeb v případě údajného „agenta s ricinem“, který měl prý zavraždit tři pražské komunální politiky. Tak velkou ostudu jsme tady ještě za 30 let od Listopadu 1989 neměli. Zdechovský zřejmě přiletěl z Marsu. Jestliže mu tyto skutečnosti nedocházejí, měl by navštívit příslušného odborného lékaře. Ještě se to dá léčit.

Jiné je to ovšem u M. Pekarové-Adamové, která si ráda hraje na „perfekcionistku“. Bohužel ‒ výsledek nebývá vždy dobrý. Jako tentokrát. Text předsedkyně TOP 09 v rozsahu šesti řádků byl zveřejněn na Twitteru dne 10. 10. 2020 v 12.12 hod. Zní: „Slova pana Zemana o tom, že si na generála Koudelku vede složku, jsou dalším hloubením dna. Je to jeho kancléř, který je takovým rizikem, že mu nebyla udělena prověrka. Pan Nejedlý o radši ani nežádal, to už by byl úplný výsměch. Bezpečnostním rizikem je hradní galérka.“

K pravopisné chybě M. Pekarové-Adamové jen upřesňuji, že červeně vyznačené slovo „ní“ představuje tvar osobního zájmena „ona“: 4. pád (= akuzativ), číslo jednotné (= singulár). Také tato politička se dopustila dnes vcelku běžné chyby, kterou denně nacházím na stránkách našich médií. U arogantních, nevzdělaných a pologramotných českých novinářů mě to nijak nepřekvapuje. U političky, která by byla ráda příští premiérkou („až naprší a uschne“), je to ovšem nemilé zjištění.

●●●

Jurečka potvrdil, že je nejhloupějším českým politikem

Opoziční politici mají nejen problémy s pravopisem, ale i s vnímáním světa okolo sebe. Jak si jinak vysvětlit hloupý výrok M. Jurečky po skončení krajských voleb. Předseda lidovců totiž prohlásil: „Výsledek voleb je drtivým vítězstvím opozičních stran.“ (EuroZprávy.cz, 10. 10. 2020, 17:21)

K tomu jen krátká poznámka: Považovat za vítězství pár mandátů, získaných při patnáctiprocentní volební účastí, je urážkou každého slušného občana-voliče. Něco takového nemá se zastupitelskou demokracií nic společného. Je to naopak nekonečná ostuda!

Lidovci totiž získali ve volbách do Senátu PČR pouhé tři mandáty – při obhajování šesti. To je další ostuda, nikoli vítězství! Jurečka by si měl zopakovat kupecké počty spolu s češtinou, která mu taky moc nejde. Inu, co čekat od „Slováka“, že ano?

●●●

Kdyby mlčela, mohla být filozofkou. Teď je za „blbku“…

Soudružka „Pekařka“ Adamová ráda hovoří do médií, i když často „mele páté přes deváté“ a stále dokola. Lépe by udělal, kdyby mlčela…

To mlčení nedávno skutečně v našich médiích zavládlo, ale jen na krátkou dobu. Stalo se tak poté, kdy se v tisku i v televizi objevily informace o tom, co dělala tzv. opozice bezprostředně po skončení protiepidemických opatření na konci května 2020: „žranice“ na Karlově mostě, odmítání roušek, dovolené politiků a další „smetánky“ u moře.

Dnes (27. 10. 2020), když se pandemie „covidu-19“ opět „rozjela“ v plné síle, si koalice i opozice navzájem vyčítají, kdo co zanedbal a kdo co řekl. Vinu mají obě strany: nedělaly dost, aby k současnému nepříznivému vývoji nedošlo. Dějiny to jednou zhodnotí: nebude to příznivé pro nikoho.

Politici naší „opozice“ by si měli dát na „hubu“ visací zámek a tu „hubu“ držet tak dlouho, dokud neskončí současná složitá situace. Naši občané totiž nejsou zvědaví na nějaké tlachání „fialového Péti“, „pasáčka vepřů“ či „pekařky Adamové“. Každý přece vidí, že ono „solidarizování se“ s vládními opatřeními není upřímné.

A nezahálí ani ČT. Už znovu ‒ podobně jako na přelomu zimy a jara 2020 ‒ dělá neplacenou reklamu těm „kámošům“ (Papež a spol.), kteří organizují nové „lyžařské zájezdy do Alp“. Mohla by se znovu zopakovat stejná situace jako na samém začátku pandemie „koronaviru“. Nákaza, kterou „lyžaři“ na přelomu února a března 2020 k nám zavlekli, přežila dlouhé měsíce. Výsledkem je současný enormní nárůst počtu nakažených.

Že je tlak lidí z turistického „byznysu“ na televizi až přehnaný, potvrdil včera (26. 10. 2020) svým neuvěřitelným chováním moderátor TV Nova P. Suchoň. (Tohoto drzého Slováka bychom měli urychleně „vyexpedovat“ k jeho krajanům – k neméně drzému politickému komediantovi I. Matovičovi). Dovolil si totiž kritizovat a dehonestovat šéfa našich lékařů – prezidenta České lékařské komory M. Kubka. Něco tak arogantního jsem už dlouho neviděl. (Měl jsem možnost to vidět a slyšet v přímém televizním vysílání.) Kolik mu jeho „kámoši“ zaplatili za toto vystoupení? Televize Nova by měla dotyčného zaměstnance na hodinu vyhodit.

─────

Další příležitostí ke kritice vlády se stala dne 18. 10. 2020 demonstrace nespokojených odpůrců vládních opatření na Staroměstském náměstí v Praze. Tentokrát se nejednalo o „zrežírované“ představení Milionu chvilek pro demokracii, ale o autentickou demonstraci nespokojených občanů.

Jak jinak, kritikou na adresu demonstrantů nešetřila ani tzv. opozice, s níž se M. Minář rozešel, takže není nikdo, kdo by organizoval její demonstrace. Nový „Staromák“ ani „Letná“ se už konat nebudou. Taková smůla. Politici „opozice“ by rádi vládli, ale nemají téměř žádnou podporu obyvatelstva. Prekérní situace! Co s tím?

Také M. Pekarová-Adamová se opět pokusila „zviditelnit“, aby dala veřejnosti vědět, že ještě žije. Pro Babišův deník MF Dnes prohlásila: „Lidé, kteří na demonstraci přijeli, se spíš přijeli vyřádit, než demonstrovat. Samozřejmě nikomu není možné ubírat (lépe: upírat!) práva a svobody, ale demokracie spolu nese i zodpovědnost za sebe i druhé.“ (iDNES.cz, 18. 10. 2020, 16:42) Hezky řečeno: chce to jen, aby se tím „opozice“ také sama řídila!

Čtenáři kdysi nejčtenějšího českého deníku si tyto „knížecí“ rady nenechali líbit a takto na ně reagovali: „Chlap (= myšlen je ministr vnitra J. Hamáček), co sám nedodržuje nařízení, chce tvrdé potrestání jiných. Úsměvné…“ – „Nechápu, čím jsou Babiš s Hamáčkem šokováni. Chuligáni ze stadionů nejsou Chvilkaři.“ – „Babiš žádá tvrdý postih demonstrantů, demonstranti chtějí Babiše do vězení. Ošemetná situace.“ (Naprostý souhlas. Když někdo ztratí soudnost, není mu pomoci. Babiš dobře ví, že skončí v pekle, a začíná se bát.) – „A co ta obecní plačka Němcová? Ta se vyjadřovat nebude? Jo, aha, ta je placená jen za komentáře k Zemanovi.“ – „Hambáček (= Hamáček, který by se měl hanbou propadat) je nějak často šokovanej. Tohleto má být nějaký lídr? Měl by zvednout ten svůj papalášský zadek a jít ven mezi lidi.“ (Nemůže, protože by od lidí dostal „na budku“.) – „To jsem zvědavý, jak se k tomu vyjádří Fiala. Asi počká, kdo vyhraje.“ (Čtenář to odhadl naprosto správně. Veleopatrný „politolog na baterky“ z Brna vždy vyčkává, aby nešlápl do ho*na.)

●●●

„Pekařka“ Adamová se definitivně „odkopala“!

„Situace na pracovním trhu je taková, že mnohá pracovní místa zanikají a zaniknou. Některá místa jsou sice podpořená státními financemi skrze Antivirus B, ale ta místa jsou ve skutečnosti mrtvá. Tito lidé jsou tak udržováni na místech v naivní jistotě, že mají práci,” sdělila v úterý 20. 10. 2020 Novinkám předsedkyně TOP 09 M. Pekarová-Adamová.

Chce proto, aby firmy mohly propustit své zaměstnance bez udání důvodu, a to hned další měsíc. Propuštění by ale dostali tříměsíční odstupné ‒ místo běžného dvouměsíčního. Dva měsíce z toho by platil stát. Její návrh by měl mít také jen omezenou platnost, tedy po dobu jednoho roku od účinnosti zákona. Postupovat by pak podle něho mohly všechny firmy, nikoli pouze ty, které zasáhl koronavirus. „Návrh se týká kohokoli, je obecný,” vysvětlila předsedkyně TOP 09.

Podle ní to nebude mít vliv na nárůst nezaměstnanosti. „Nárůst nezaměstnanosti přijde tak jako tak. To, že budeme uměle chránit místa, která jsou mrtvá, nepomůže nikomu. Lidé by o tu práci přišli, jen o měsíc později,” dodala jmenovaná. (Novinky.cz, 20. 10. 2020, 17:12)

K tomu snad jen malá vzpomínka. Kdo si pamatuje na působení ministra J. Drábka (TOP 09), ten jistě tuší, jak by vypadalo „asociální“ působení „topáckých“ ministrů v příští vládě „fialového Péti“, poté, kdy padne A. Babiš. Před tím nás ochraňuj Pán Bůh a všichni svatí!

Čtenáři MF Dnes nenechali výroky předsedkyně TOP 09 bez pozornosti. Jejich reakce je naprosto nesmlouvavá. Neumím si představit, jak s těmito názory hodlá tato politička „knížecí“ strany uspět ve volbách. Tyto zoufalce nikdo volit nebude. Obzvláště ne poté, kdy si pouštějí „hubu na špacír“ a říkají takové nesmysly.

─────

A co si o tom všem myslí čtenáři? Posuďte sami:

„Jen si užívej poslední sezónu ve sněmovně, frajerko. Za rok potáhneš do Lidlu za kasu.“ – „Možná by i voliči mohli vyhodit poslance následující měsíc poté, co jim řekneme, bez voleb ne?!“ – „Už se začínají odkopávat. Měli by začít na přebujelém státním aparátu. Pokud by se tam prováděl nezávislý audit, nestačili bychom se divit, kolik je uměle vytvořených míst.“ – „A budou moci lidi (= občané) vyhodit poslance hned následující měsíc?“ – „Kdo je blbější: Pekarová, nebo Adamová? Opravdu nevím.“ – „Tak to budou moci voliči vyházet poslance a senátory? Platíme je z našich peněz, čili jsou naši zaměstnanci.“ (Škoda jen, že si tuto skutečnost tolik našich občanů a voličů vůbec neuvědomuje!) – „To je rozmazlené dítě (= M. Pekarová-Adamová), které nešáhlo na práci. Asi by jí měl Pekara udělat dvě tři děti, aby měla jiný starosti. To je síla.“ – „To se jí to, Stračeně, mele, když má teplý flíček ve Sněmovně a teď po volbách vyrostla.“ – „Co takhle zrušit Topku bez udání důvodů?“ – „Ta děvucha má v sobě potenciál. Ta tu ještě zavede robotu na panském.“ (Snad nebude tak zle. Do té doby TOP 09 a další obdobné pidistrany zmizí z politické mapy.)

●●●

 „Neboj, Markéto! Tobě také nedůvěřuji!“

To vzkazuje jeden čtenář MF Dnes, který si dnes přečetl článek pod titulkem Důvěra ve vládu je v troskách, nesvádějte zákazy na lidi, říká opozice (iDNES.cz, 27. 10. 2020, 10:29). Pekarová-Adamová prý prohlásila: „Důvěra ve vládu je v troskách.“

Nejen citovaný čtenář, ale i další se přidávají. Kdyby si ti „tři apoštolové“ z údajné „opozice“ uvědomili, co to znamená, raději by žádné Memorandum nepodepisovali. Čtenáři politikům „opozice“ vzkazují toto:

„Dle dřívějších vyjádření nemám nejmenší důvod myslet si, že by různí Pekarové, Fialové, Němcové a podobní pokrytci situaci zvládli lépe.“ – „Tato prozíravá politička před 2 měsíci spolu s dalšími soudruhy veřejně a okázale oslavovala vítězství nad Covidem. Ona mluví o nějaké důvěře???“ – „Bylo by vhodné si připomenout, jak si svět ťukal na čelo, když se Pekarová, Feri a další loučili na Karlově mostě na velké hostině s covidem.“ ‒ „Kalousek byl aspoň chytrý a pohotový, tahle paní je prostě hloupá.“ – „Pekarovou si dovedu představit v nějaké jihoamerické telenovele. Tam by mohla být za hvězdu. Ale jak řídí tento stát, to si raději ani nepředstavuji.“ – „Ta paní Pekarová je tak uvědomělá, už chybí jen pyj.onýrský šátek.“ – „Neskutečné pokrytectví opozice. V srpnu paní z Topky dělala trachtařice na Karlově mostě. ODS s nimi hlasem Fialy křičela, že roušky ohrožují demokracii a že chtějí do Chorvatska.“ – „Opozice je prostě… tragická.“ – „Vloni přihrával voliče Babišovi Mikuláš Minář. Vidím, že ho teď úspěšně nahrazují Fiala s Pekarovou.“ – „Dovolím si vládě poradit: nabídněte funkci ministryně zdravotnictví Pekarové, ať se předvede.“ – „Jak jinak, že? Všechny tři úplně mimo. Jak Markéta, tak Pekarová, tak i Adamová.“ – „Důvěra ve vládu je možná v troskách, ale moje důvěra v opozici je nulová.“ – „Adamová je hloupá žena. Ta nám s pandemií nepomůže.“ (Tato členka Aspen Institutu není v naší politice proto, aby nám s tím „covidem-19“ pomáhala. Plní mnohem „delikátnější“ úkoly.)

Tož tak. Příště zase o nějakém jiném, neméně „výživném“ tématu…

27. 10. 2020

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář