Jdi na obsah Jdi na menu
 


Začít vládní angažmá lhaním? Cesta do pekel!

1. 11. 2020

Naše veřejnost, vystrašená nebývalým nárůstem počtu nakažených „covidem-19“, přivítala fakt, že po tajné papalášské schůzce dvou našich politiků na Vyšehradě, která stála místo nedávno jmenovaného ministra zdravotnictví R. Prymulu, přivítala, že v rekordně krátké době byl nalezen ministr nový. Dokonce lékař s dobrým renomé.

Buďme přesní: To dobré jméno se týká jeho odbornosti, nikoli morálních předpokladů, aby tuto funkci mohl vykonávat. Nebudeme-li brát nového ministra jako pouhého „náhradníka“, který šel náhodou kolem, když se právě uvolnilo místo ministra zdravotnictví, ale jako osobu, jež nás má provést těžkým obdobím, kdy denně umírají desítky (dnes už to jde do stovek) pacientů, kteří skončili v nemocnici kvůli onomu „covidu-19“, pak se musíme zamyslet nad prostým faktem, o němž se dobře ví již od momentu jmenování J. Blatného do jeho funkce (29. 10. 2020).

V době, kdy spolek „Milion chvilek pro demokracii“ od února 2018 organizoval petiční akci proti setrvání A. Babiše v čele vlády, byl jedním ze signatářů této výzvy také dnešní ministr zdravotnictví MUDr. Jan Blatný a jeho manželka Dana. (Dodnes tuto výzvu podepsalo 438 000 osob.) V tomto dokumentu se uvádí: „My, níže podepsaní, pokládáme za nepřijatelné, aby 71 let po komunistickém puči a 30 let po sametové revoluci byl premiérem naší země trestně stíhaný člověk, vedený jako agent StB. Nebudeme dělat, že je to normální. Chceme, aby se Andrej Babiš vzdal funkce!“

S textem petice je možno souhlasit a není třeba k němu nic dodávat. Zarážející je pouze to, že v této zemi žije pouze necelého půl milionu občanů, kterým to vadí, kdežto ostatním nikoli. To je alarmující stav. Daleko horší však je, že osoba, která před rokem podepsala protibabišovskou petici, dnes neváhá přijmout vládní angažmá pod Babišem. Je to plivnutí do tváře všem dalším signatářům, kteří nejsou ochotni za jisté výhody „převléknout kabát“ a spolupracovat s tím, koho ještě včera kritizovali a odmítali, ale i všem slušným občanům této země.

V případě MUDr. J. Blatného nejde o žádnou maličkost. Jak se může tento člověk podívat do očí občanům, kteří k němu upínají své naděje, že pomůže zastavit nebezpečně se šířící pandemii? Člověk, jehož morální integrita je nulová, nemůže přece naší společnosti přinést vůbec nic – kromě dalších problémů a komplikací! Byť by byl sebelepším odborníkem, toto morální selhání ho doživotně diskvalifikuje pro výkon jakékoli veřejné funkce.

Jedná se o chování, které často kritizuji a možná poněkud zjednodušeně neustále zdůrazňuji.  MUDr. J. Blatný je příslušníkem morálně problematické generace tzv. Husákových dětí. Jeho momentální postoj, kdy se stydí přiznat svůj podpis pod dotyčnou peticí proti Babišovi, jen potvrzuje pravdivost toho, co tvrdím o „Husákových dětech“ již dávno: jsou to osoby bez morálky, s desetkrát přeraženou páteří a s podivným žebříčkem hodnot, v němž převažuji ty negativní.

Pokud bych se měl rozhodnout, zda chci tuto osobu za nového ministra, nebo na jejím místě budu tolerovat raději morálně silnou, autentickou osobnost, byť neodborníka, dávám jednoznačně přednost druhému řešení. Co je nám platný odborník s křivým charakterem, který není ochoten si přiznat, že kdysi cosi podepsal? Od takového člověka bych se nenechal léčit ani bych mu nepodal ruku. Je to ubožák, který lže v přímém televizním přenosu, protože je zbabělý na to, aby veřejně přiznal pravdu. Taková osoba by měla být doživotně vyloučena ze slušné společnosti. Hanba mu!

Po tom, co nový ministr zdravotnictví předvedl, je zřejmé, že se jedná o bezskrupulózního kariéristu, který nemá co pohledávat ani ve funkci ministra, ani ve vedení jedné z největších nemocnic u nás. Pokud obyvatelům Brna nevadí, že mají v čele své nemocnice lháře a zbabělce, jenž je ochoten popřít i svůj včerejší podpis pod peticí, dobře jim tak.  Po brněnském puči, jímž bylo po podzimních volbách vyšachováno z vedení Jihomoravského kraje Babišovo hnutí „ANO 2011“, je to jen pokračování série lumpáren, v nichž si Brňané zřejmě lebedí. Ať se v té žumpě utopí!

Pane MUDr. Jane Blatný, odstupte! Nemáte právo být novým ministrem zdravotnictví! Jste ostudou lékařského stavu. Být na Vašem místě, zalezl bych někam do kouta a až do konce života bych nevystrčil ani nos. Chápu nicméně, že v amorální vládě, plné politických kariéristů a vyžírek, se můžete cítit jako ryba ve vodě. Konec Babišovy vlády se nicméně blíží. Bude to i Váš konec: politický i profesní. Táhněte ke všem čertům!

30. 10. 2020

‒ RJ ‒

─────

P. S.:

Dnes, 30. 10. 2020, nový ministr zdravotnictví přiznal, že petici podepsal. Stalo se tak po dvou dnech lhaní, výmluv a vykrucování. Další lhář se špatnou pamětí a politický komediant par excellence. Nevěřím tomu, že by toto prolhané indiviuum dokázalo naši zemi vyvést ze současné politicko-zdravotní krize. Hrozí nám, že se budeme dál a ještě hlouběji propadat do postkomunistického marasmu, v němž vězíme až po krk. Stále platí, že každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Dobře nám tak!

‒ RJ ‒

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář