Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hudební slavnosti – František Růžička

14. 11. 2016

Konec léta bývá v jihočeské metropoli oslaven také významnou kulturní událostí. Hudební slavnosti Emy Destinnové ve svém 17. ročníku předznamenaly jisté pochybnosti, zda bude možné tuto akci vůbec uspořádat vzhledem k nedostatečnému zájmu sponzorů.

K tomu primátor Ing. Jiří Svoboda uvedl, že se jedná o největší přehlídku vážné hudby ve městě a důstojnou připomínku slavné umělkyně, která si svým zpěvem dokázala podmanit celý kulturní svět. Byla to mimořádná žena, kterou za její um uctívali více ve světě než u nás doma. Zde na jihu žila posledních patnáct let a tady v lednu 1930 zemřela. Její plné uznání přišlo až v roce 1989. Od této doby festivalová kancelář každoročně zajišťuje vysokou uměleckou kvalitu koncertů, za což jí patří velký dík. Na průběh letošního ročníku přispělo město částkou 400 tisíc korun.

Letošní ročník zahajoval koncem měsíce srpna v kostele sv. Jana Nepomuckého varhanním koncertem. Následovaly: hudebně taneční vystoupení, komorní koncert v Jihočeském muzeu, v kostele sv. Jiljí v Třeboni, na zámku v Borovanech, děkanském kostele v Písku a závěrečný Gala koncert v pavilonu T na výstavišti. Nelze zapomenout na divadelní sál DK Metropol, kde se představil Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK.

František Růžička, České Budějovice

p1360773.jpg

Památník před budovou Jihočeského divadla

p1300336.jpg

Jeden z koncertů v DK Metropol

p1300343.jpg

Závěrečná děkovačka

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář