Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslední (zlo)čin ministra Hermana ‒ Mgr. Bc. Jan Kopal

5. 11. 2017

Končící vláda by neměla činit žádných zavážnějších a dalekosáhlých, budoucnost ovlivňujících rozhodnutí. O to více překvapí krok, který na poslední chvíli odtajnila vláda: odkup „prasečáku“ v Letech za 450 milionů korun. Plán počítá s demolicí výkrmny, asanací prostor, zpracování projektové dokumentace k památníku a jeho výstavbou. Ted: řádově další miliony a desítky milionů korun vyhozených z okna.

K akci se jako ideový původce přihlásil neblaze proslulý ministr kultury Daniel Herman z KDU-ČSL, který se nestydí za svou veřejnou kolaboraci se sudetskými Němci. Tento jeho postoj zavání vlastizradou.

V každém případě tak ministr Herman touží po sobě zanechat pomník. Doslova a do písmene. Víme však dobře, jak podobné velikášské a megalomanské pomníky končí. Vzpomeňme jen na osud Stalinova pomníku na Letné a na jeho odstřel. Politický „odstřel“ ministra Hermana zajistili voliči. Teď už jenom zbývá podobně naložit s jeho plánem a nepotřebným, předraženým památníkem. Lidice a Ležáky by si také zasloužily finančně přispět!

Mgr. Bc. Jan Kopal

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář