Jdi na obsah Jdi na menu
 


U nás v Kocourkově 35

5. 11. 2017

Rok 2017 se stane novým historickým mezníkem v dějinách lidstva. Tak se to alespoň zatím jeví. Bude předělem mezi tím, co tady bylo, a tím, co teprve přijde. To, že se budou „lámat“ dějiny, tuší mnozí z nás.  Tak, jako to tušili naši předkové na konci 19. století. Rozsah těchto změn však dokáže odhadnout jen málokdo. Přesto podvědomě cítíme, že se něco stát musí, protože k tomu dozrál čas.

Předznamenáním příštích změn je událost klíčového významu pro celou naši euroatlantickou civilizaci. Stala se jí volba kandidáta „vzpoury proti establishmentu“ a proti nadvládě „elit“ – amerického prezidenta D. Trumpa. 

Ke zmíněné civilizaci se sice slovně hlásíme, avšak zčásti stále ještě vězíme v pasti, do níž jsme se dostali v roce 1945, kdy si mocnosti vítězné protihitlerovské koalice rozdělily sféry vlivu v poválečné Evropě. Naše země tehdy „spadla“ do zájmové sféry stalinského Sovětského svazu – se všemi důsledky, které to mělo.

Dílem z naivity a nadšení z osvobození po šesti letech nacistické okupace, dílem z politického kalkulu některých československých politiků, zejména prezidenta E. Beneše, jsme se na dlouhých 42 let ocitli ve společenství států nesvobodných ‒ politických a ekonomických vazalů jedné z vítězných mocností 2. světové války. Navzdory tomu je třeba konstatovat, že tato válka byla zatím posledním globálním vojenským konfliktem v dějinách lidstva. Nikdo si dnes netroufá odhadovat, na jak dlouho.

Sedm desítek let mírového života, byť pod dohledem mocného východního souseda, nás tak trochu ukolébalo do stavu pasivity. Ta vždy byla a stále je nebezpečná, protože otupuje ostražitost a vede politiky i občany k neodůvodněné bezstarostnosti. Nikdo pak není připraven na možnou změnu.

A protože historie není natrvalo uzavřenou kapitolou v knize o osudech lidstva, je třeba, abychom na změnu byli vždy připraveni a aby nás nová konfigurace sil na šachovnici dějin nepřekvapila. Vývoj lidstva je totiž jednotou kontinuity a diskontinuity. Změna je vždy možná a někdy i nutná.

Velkou historickou zkouškou, v níž Evropa zatím příliš neuspěla, se po teroristickém útoku islamistů z 11. 9. 2001 na budovy WTC v New Yorku stala migrační krize z roku 2015. Její pokračování v následujícím roce, včetně série teroristických útoků v západní Evropě a nejnověji i v našem bezprostředním sousedství, v Berlíně, prověřily skutečný stav, v jakém se evropský kontinent, tato kolébka naší křesťansko-židovské civilizace, navazující na dědictví antiky, nachází.

Ukázalo se, že politici Evropské unie, tohoto pozoruhodného a zatím úspěšného ekonomicko-politického integračního projektu, jenž se zrodil z výsledků 2. světové války, svou úlohu nezvládli. O něco lépe dopadli představitelé některých států, v tomto společenství sdružených, včetně politiků ČR a dalších zemí tzv. Visegrádské čtyřky. Nemělo by nás to vést k tomu, abychom usnuli na vavřínech. Nikdo totiž neví, jaké nástrahy čekají Evropu v budoucnu.

Rok 2017 bude nepochybně pokračováním této zkoušky. Zda v ní Češi doopravdy uspějí, či nikoliv, ukáží příští měsíce. Přejme si, abychom obstáli se ctí jak před dějinami, tak i sami před sebou. Proč? Proto, abychom se mohli svým potomkům kdykoli podívat zpříma do očí a říci jim: „Osud naší země je stále v našich rukou.“

 

***

Také u nás je stále zřejmější, že rok 2017 se stane předělem. Ocitli jsme se na nebezpečné dějinné křižovatce. Jedna směrovka na tomto pomyslném rozcestníku ukazuje směrem na východ – k oligarchii ukrajinského typu. Směrovka druhá směrem na západ – k Evropě a USA.

Jak se občané rozhodnou v příštích volbách? Pokud mají v hlavě stále ještě mozek, nikoli Babišovu koblihu, dají přednost tomu směřování, pro něž se rozhodli již jednou, bezprostředně po „sametové revoluci“ – v prvních svobodných volbách po 42 letech komunistické totality.

Nechají-li se nalákat novodobým „krysařem“, který se vydává za úspěšného českého Trumpa, jímž nikdy nebyl a není, pak se postupně vrátíme tam, kde jsme již dlouhá desetiletí byli. Se vším, co je s tím spojeno: s nesvobodou osobní, politickou i ekonomickou. Na konci této cesty, jak nás dějiny poučují, bývají šibenice a koncentráky.

Co tedy s tím? Vzít rozum do hrsti, začít přemýšlet vlastní hlavou a především jednat – ve prospěch svobody a demokracie. Když se na to vykašleme a přenecháme iniciativu politickým „dravcům“, pak už nám nebude pomoci. Babiš a jeho političtí i ekonomičtí „žraloci“ útočí. Musíme být připraveni, aby nás nesežrali!

 

***

Seriál afér bývalého místopředsedy vlády A. Babiše má týden co týden nové pokračování. Kdy to skončí, nikdo si netroufá odhadnout. Julius Šuman pracuje na plné obrátky a o nová překvapení není nouze. Jisté je pouze jediné: po mnohaměsíčním vyšetřování kauzy dotačního podvodu kolem Babišovy usedlosti Čapí hnízdo Policie ČR svou práci ukončila a požádala Poslaneckou sněmovnu PČR o vydání poslanců Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka k trestnímu stíhání. Chrání je totiž poslanecká imunita, i když ta by se správně měla vztahovat pouze na výroky při výkonu funkce v PS, nikoli na trestnou činnost poslanců.

Námitka oponentů z řad hnutí ANO 2011 i prezidenta republiky M. Zemana, že se tak stalo účelově, krátce před podzimními volbami, je lichá. Policie, jíž v našem systému trestního řízení přísluší role, kterou jinde vykonává vyšetřující soudce, má své úřední lhůty a ve své práci se musí důsledně řídit zákonem. Totéž platí pro státní zastupitelství (dříve prokuraturu), jež plní roli dohlížitele nad zákonností u nás.

Tak by to mělo být ve správně fungujícím právním státě. Zda jím naše republika skutečně je, v tom by se možná ani odborníci na zákony neshodli. „Zaplevelení“ našeho právního řádu stovkami zákonů a jejich novel, jakož i libovůle ve výkladu zákonů svědčí spíše o tom, že ne všechno je u nás v tomto směru v pořádku. Vždycky je co zlepšovat.

Mezitím vypadávají ze skříně A. Babiše další a další „kostlivci“, objevují se nová a nová podezření. Babišova „podnikatelská“ činnost začíná připomínat poměry v italském Palermu, o němž Babiš sám v parlamentu hovořil – ovšem v souvislosti s jinými osobami.

Dá se předpokládat, že Poslanecká sněmovna oba poslance vydá k trestnímu stíhání. Jinak se ani zachovat nemůže, pokud chce zůstat jedním z pilířů demokratické moci u nás. Nechť tedy nezávislý soud rozhodne o tom, zda oba přední činitelé Agrofertu jsou, nebo nejsou vinni. Není pochyb o tom, že důsledky tohoto rozhodnutí parlamentu zčásti ovlivní i nadcházející volby. Bylo by neupřímné tvrdit, že nikoli.

Pokud se jedná o námitku účelovosti postupu policie vůči A. Babišovi, stačí připomenout z nedávné minulosti jiný případ, daleko křiklavější. Šlo o prezidentskou volbu z roku 1998: krátce předtím byl zatčen a dán do vazby předseda SPR-RSČ M. Sládek. Jedním z tehdejších aktérů tohoto evidentního politického podrazu byl i dnešní mravokárce z Pražského hradu – M. Zeman.

Babiš, který lže, kudy chodí, a to jen proto, aby se zachránil, mluvil nedávno o padesátých letech 20. století. O době, kdy komunisté rozpoutali peklo třídní nenávisti vůči svým odpůrcům, které pak za pomoci zmanipulované justice posílali na dlouhá léta do vězení nebo rovnou na šibenici. Babišovo přirovnání jeho situace k bezvýchodnému postavení tehdejších politických vězňů je dalším z mnoha případů jeho nestydatosti a morální pokleslosti. On přece patřil ke komunistickým prominentům, nikoli k obětem. Prominentem byl tehdy a je jím i dnes! Takže: jaképak srovnávání?!

Babišova nestydatost zřejmě nezná mezí, protože v těchto dnech začal svůj případ přirovnávat k osudu lidoveckého předsedy J. Bartončíka. Ten byl v roce 1990 politicky „odstaven“ proto, že na něj „vyplavala“ spolupráce s StB. Naproti tomu výbušné materiály na jiné osoby byly tehdejšími mocnými, zejména ministrem vnitra R. Sachrem (později byl i on usvědčen ze spolupráce s StB), „uklizeny“ do nepřístupného Fondu Z. Dodnes nevíme, o jaké osoby se jednalo, ale řada z nich se prý pohybovala ve vysoké politice dál.

Případ A. Babiše je z úplně jiného „soudku“. Je čistě kriminální, nikoli politický. A co se týká jeho spolupráce s StB, tato kauza je projednávána již řadu let před bratislavskými soudy a dosud nebyla uzavřena. I navzdory tomuto podezření se Babiš dál politicky angažuje, třebaže lustrační zákon nikdo nezrušil.

„Causa Bartončík“ daleko více připomíná poměry v ČSR před volbami z roku 1948, kdy hrozilo nebezpečí, že vládnoucí KSČ bude poražena do té doby druhou nejsilnější stranou – Čs. stranou národně socialistickou. Proto komunisté již na podzim 1947 obvinili národní socialisty z přípravy státního převratu. Místo toho provedli ústavní převrat sami – v únoru 1948. Pak začalo zatýkání, věznění a popravy politických odpůrců, v prvé řadě národních socialistů (M. Horáková, P. Drtina aj.). Obdobné hysterické tažení proti jediné politické opozici, Demokratické straně, podnikl v r. 1947 tehdejší předseda Sboru pověřenců (premiér autonomní slovenské vlády) ‒ G. Husák. Jako typický komunistický „mouřenín“ dostal pak od svých soukmenovců „odměnu“ v podobě 10 let ve vězení.

Je užitečné, abychom si tato fakta tváří v tvář nejrůznějším dezinformačním kampaním občas připomněli – kvůli oživení historické paměti. Proč? Proto, aby různí Babišové a jejich „papoušci“ nemohli mást veřejnost šířením evidentních lží a polopravd i vyslovených výmyslů. Historie, jak známo, je učitelkou života. A ten bývá naštěstí nikoli černobílý, ale velice pestrý…

 

***

Podzimní volby skončily. S výsledkem, který nikoho netěší: dokonce ani vítěze ne. Cestu z povolebního patu budeme hledat mnoho měsíců. Není jasné, jak to dopadne. Mocenský pakt mezi Babišem a Zemanem byl volbami znovu potvrzen, třebaže ho oba aktéři předtím popírali. Když se totiž sejdou dva lháři a podvodníci, nemůže to dopadnout jinak.

Babiš byl už tak natěšený na vládnutí (kdysi totéž v „bleděmodrém“ udělal i Zeman, který se nemohl v r. 1998 dočkat chvíle, až „vstoupí do Strakovy akademie hlavním vchodem“), že si ani neuvědomil, jak obtížné to bude.

Sestavit koalici se 78 mandáty se Babišovi stěží podaří a jeho případná, menšinová vláda, byť by její život prodlužoval s pomocí velmi vážně nemocného prezidenta až do jeho smrti (asi to dlouho trvat nebude), dříve nebo později skončí. A ty údajné další „pokusy“ o sestavení vlády? Ty jsou opravdu jen hypotetické. Za předpokladu, že bude Zeman v té době ještě žít, což tak jisté není.

Když dva politici ztratí i poslední zbytky soudnosti, končívá to přesně takto: „Po nás potopa!“ Však ten výrok jistě znáte! Kdysi ho v pozměněné podobě vyslovila milenka francouzského krále Ludvíka XV. – markýza de Pompadour. Zeman ani Babiš s touto dámou z lepší společnosti soutěžit nemohou, protože jsou oba oškliví.  Jejich výrok je tudíž výhradně troufalým pokusem překřičet vlastní pochybnosti o smysluplnosti toho, co dělají.

Dějiny už to nějak zhodnotí. Jistě objektivně a spravedlivě. Nebude to hezké čtení.

 

REDAKCE

●●●

Babiš: Nechci jít s komunisty a Okamurou. Takže to vypadá na opozici

Kdybych nebyl v politice, nikdo o Čapím hnízdě nic neví, řekl šéf hnutí ANO Andrej Babiš v rozhovoru pro iDNES.cz. „Kvůli permanentní kampani nám preference klesají,“ postěžoval si. „Máme úplně jiné představy o programu, co se týká komunistů, a program pana Okamury není reálný,“ vyloučil koalici s nimi a neumí si představit ani jimi tolerovanou menšinovou vládu ANO. (iDNES.cz, 3. 10. 2017, 0:05)

─────

Babiš už pochopil, že volby možná vyhraje, ale vládu nesestaví. S tím zřejmě nepočítal. Politika není to, co chceme, ale to, co se nakonec prosadí. Ale trvalo mu to, soudruhovi… Inu, někdo má pomalejší myšlení. – A ještě jeden názor čtenáře z diskuse pod článkem: „Taky doufám, že nepůjde s komunisty a Okamurou, ale s vězeňskou službou.“

●●●

● Agenta Bureše si StB nevymyslela, věří šéf slovenských badatelů. Soud o Babišovi rozhodne do voleb

Osm dní před říjnovými sněmovními volbami vynese slovenský Ústavní soud v Košicích verdikt ve sporu mezi favoritem volebního klání Andrejem Babišem a slovenským Ústavem paměti národa. Neřešíme, zda Babiš škodil, nebo ne, jde nám o to, že podle našeho názoru nemůžeme být trestáni za splnění povinnosti zveřejnit registrační protokol, vysvětluje v rozhovoru pro Aktuálně.cz předseda správní rady ústavu Ondrej Krajňák. (Aktuálně.cz, 3. 10. 2017, 8:30)

─────

Něco takového by StB stěží mohla udělat. To jen někteří lidé si myslí, že lze veřejnost obalamutit koblihou a neustále lhát. Jak známo: lež má krátké nohy a daleko neujde.

●●●

● Senátor Veleba: Herman je chladnokrevný, věčně se usmívající nečestný člověk

Kandidovat jako předseda Strany práv občanů (SPO) do Poslanecké sněmovny považuje Jan Veleba za logické. Proč ale strana nasadila jako superlídra Františka Ringo Čecha? A jaké jsou její další trumfy? Prozradil nám také, zda strážníci přijali jeho nabídku na uhrazení pokuty za podpis petice pro opětovnou kandidaturu Miloše Zemana během výkonu své služby. Kriticky se obul do Tomia Okamury a řeč přišla i na odkup tábora v Letech. A nejen na to. (ParlamentníListy.cz,4. 10. 2017,15:12)

─────

Výjimečně dávám Velebovi za pravdu. Herman je podivné individuum, jaké jsme tady ještě neměli. Má-li s křesťanstvím něco společného, to ví jen Bůh.

●●●

● Andrej Babiš se pustil do Tomia Okamury: Jste lhář a slíbíte cokoliv

Lídři středočeských kandidátek se ve středu utkali v předvolební diskuzi ve Všetatech. Jedním z témat, které se řešilo, byla migrace. - V debatě se střetl hlavně Tomio Okamura s Andrejem Babišem. Předseda hnutí ANO během výměny názorů na Okamurovu adresu řekl, že je notorický lhář a že straší lidi. Do diskuze se zapojil i Miroslav Kalousek z TOP 09. (Seznam.cz/zprávy, 5. 10. 2017, 6:52)

─────

Babiš pochopil, že z koaličního partnerství s Okamurou nic nebude. Jak se dalo očekávat: zůstal sám a s tím se ve volbách ani po nich uspět nedá. To poznání mu ale trvalo trestuhodně dlouho. Zkrátka: někdo má delší vedení a jeho miliardy na tom nemohou nic změnit. Svým prohlášením Babiš prokázal, že je pouze jedním z „tradičních“ politiků. Těch, které tak rád kritizuje…

●●●

● Návod jak zastavit Babiše. Sedm tezí k letošním volbám

Příspěvek šéfredaktora DR do ankety Fóra24 Oč jde v letošních volbách je nástinem možné předvolební i povolební strategie demokratických sil v českých zemích. - Zbývá vysvětlit, proč je Andrej Babiš dnes řádově nebezpečnější než před čtyřmi lety. Základní příčinou je okolnost, že česká politická veřejnost se ukázala daleko životaschopnější, než Babiš očekával. Díky práci některých novinářů a médií postupně jasně vyvstávala pravá podstata Babišova politického projektu. Jednoduše řečeno: říkat lidem, co chtějí slyšet, a za kulisami oškubávat stát. (Deník Referendum, 6. 10. 2017, 11:25)

─────

Skvěle napsaná analýza J. Patočky – ostatně jako vždy. Škoda jen, že máme u nás armádu natvrdlých politologů, kteří včas nerozpoznali nebezpečí, které Babiš pro naši demokracii představuje.

●●●

● Boj o lithium: „Je to krádež ČSSD za bílého dne,“ tvrdí Babiš

Poslanecký klub vládního hnutí ANO podpoří svolání mimořádné schůze Sněmovny k těžbě lithia v Česku, pokud to KSČM navrhne. ČTK to dnes řekl volební lídr hnutí v Pardubickém kraji a předseda sněmovního hospodářského výboru Martin Kolovratník. Přepokládá, že pokud by byla žádost o svolání schůze k dispozici na poslaneckém klubu, mohli by své podpisy připojit poslanci ANO. Zatím není jisté, zda se KSČM podaří pod žádostí o svolání schůze shromáždit potřebný počet podpisů. Je potřeba 40 podpisů, KSČM má jen 33 poslanců. (Info.cz, 6. 10. 15:27)

─────

Babiš jako vždy střílí od boku, aniž by o věci něco věděl. Pak to dopadá právě takto. S něčím takovým chce dělat premiéra? Je to jen přání coby otec myšlenky. Když v hlavě nic není, těžko tam někdo něco najde, že ano?

●●●

● Babiš: Budu-li premiérem, tak po čtyřech letech v politice skončím

Stane-li se šéf hnutí ANO Andrej Babiš po říjnových parlamentních volbách premiérem České republiky, bude to jen na jedno volební období. Pak by chtěl podle svých slov z politiky odejít a věnovat se rodině a podnikání. Babiš to řekl v rozhovoru pro sobotní vydání deníku Právo. (Novinky.cz, 7. 10.2017, 7:00)

─────

Babišovi nelze věřit ani nos mezi očima, takže toto prohlášení neplatí. Spíš to vypadá tak, že skončí dříve, než začal. Babiš denně potvrzuje, že se v politice ničemu nenaučil a nic nepochopil.

●●●

● Jaroslav Faltýnek: Babiše jsem přemlouval, ať do politiky vůbec nechodí

Při vyjednávání o vzniku vládní koalice před čtyřmi lety bylo hnutí ANO bez zkušeností a naivní. V pořadu Události, komentáře to prohlásil první místopředseda hnutí ANO Jaroslav Faltýnek. V předvolebním rozhovoru dále uvedl, že sám přemlouval předsedu hnutí Andreje Babiše, aby do politiky nevstupoval, protože v politice prý na rozdíl od byznysu nelze dohody uzavírat podáním ruky. (čt24, 7. 10. 2017, 10:00)

─────

Škoda, že ho neposlechl…Mohl si ušetřit všechny ty trable a nekonečnou ostudu, která ho čeká.

●●●

● Sobotka: Babiš lže, šidí stát na daních a podvádí. Premiérem být nemůže

Předseda vlády se nečekaně ostře ohradil proti tendencím Andreje Babiše stát se jeho nástupcem. Podle Bohuslava Sobotky člověk, který podvádí s evropskými dotacemi nebo daněmi, nemůže být premiérem České republiky. Přestože Sobotka seděl přes tři roky s miliardářem ve vládě, vymezuje se proti němu až nyní, ve chvíli, kdy už je zřejmě pozdě. (Forum24, 7. 10. 2017)

─────

Sobotka pochopil teprve po čtyřech letech spoluvládnutí s hnutím/stranou ANO 2011, že je Babiš gauner, se kterým nikdy do vlády jít neměl. Pozdě bycha honiti… Kdoví, zda Babišovy voliče toto jeho pozdní poznání odradí. Obávám se, že nikoli a že si kalich hořkosti spolu s ČSSD budeme muset vypít do dna všichni, včetně nás, kteří jsme na nebezpečí ze strany slovenského oligarchy upozorňovali od samého začátku.

●●●

● Šuman promluvil. Dokument dokazuje, že banka věděla, že Čapí hnízdo patří Agrofertu

Twitterový účet Skupina Šuman publikovala klíčový důkaz o tom, že Babiš stál za projektem Čapí hnízdo, když tato farma žádala o evropskou dotaci ve výši 50 milionů korun. Babiš by na ni jako miliardář nárok neměl. Podvod je nyní doložen korespondencí bankovních úředníků. - Co z toho plyne ve zkratce: Banka považovala Andreje Babiše za faktického vlastníka Farmy Čapí hnízdo a tuto farmu pak za součást holdingu Agrofert. Babiš tuto skutečnost ale zamlčel a zakryl ji při podání žádosti o dotaci z evropských fondů na pomoc malým a středním firmám, na kterou by neměl při uvedení pravdivých skutečností nárok. Projekt zároveň neměl primárně sloužit veřejnosti, takže i v tomto bodě byla žádost o dotaci nepravdivá. Jakožto konferenční centrum Agrofertu by Farma Čapí hnízdo rovněž neodpovídala podmínkám pro přidělení dotace. (Forum24, 8. 10. 2017)

─────

Zdá se, že ve vězení skončí nejen Babiš s Faltýnkem, ale také lidé z této banky. Celá záležitost se zřejmě ještě rozroste o další obviněné…

●●●

● Skupina Šuman zveřejnila další dokumenty o Čapím hnízdě. Babiš podává trestní oznámení

Anonymní twitterový účet Julius Šuman zveřejnil bankovní výpisy k financování Čapího hnízda. Z údajných dokumentů banky HSBC, která farmu úvěrovala, vyplývá, že vlastníkem měl být od začátku předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Ten přitom tvrdí, že Čapí hnízdo patřilo jeho rodině. Babiš v pondělí uvedl, že jeho právníci podávají kvůli dokumentům trestní oznámení. (Novinky.cz, 9. 10. 2017, 11:27, aktualizováno 11:40)

─────

Babišovi už nic jiného nezbývá, protože je pár dní před volbami. Kdyby přiznal, že je to pravda, nemusel by k volbám vůbec chodit. Takto bude čekat, zda to vyjde, či nikoli. Nejspíš to nevyjde, ale na to si budeme muset počkat…

●●●

● Zeman může Putinovi prodat Prahu a Vary. Ukrajinští poslanci se zlobí za slova o Krymu

Výroky českého prezidenta Miloše Zemana, který v úterý před Parlamentním shromážděním Rady Evropy označil ruskou anexi Krymu za hotovou záležitost a Ukrajině poradil dohodnout se s Moskvou na kompenzaci, pobouřily politiky v Kyjevě. Ukrajinská média označila Zemanova slova za „skandální”. Jeden z poslanců mu navrhl, aby Rusku prodal Karlovy Vary. (Novinky.cz, 10. 10. 2017, 16:33)

─────

Zeman nezůstal nic dlužen své pověsti bezzásadového člověka, proruského kolaboranta a alkoholika, který dělá ostudu všude, kde se objeví. Je nejvyšší čas, aby byl ze své funkce odstraněn. Někoho takového by znovu volil jedině blázen. Zemanovy výroky jsou sice trapné a naši zemi nesmírně poškozují v očích demokratického světa, ale naštěstí tento politik není z ústavy odpovědný, a tudíž nemá žádné pravomoci. Všechna jeho rozhodnutí musí být kontrasignována premiérem nebo schválena parlamentem. To plně odpovídá stavu, kdy máme v čele státu nesvéprávnou osobu.

●●●

● Policie obvinila Babiše a Faltýnka kvůli Čapímu hnízdu. První podal stížnost, druhý ji chystá

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš a místopředseda Jaroslav Faltýnek byli obviněni v souvislosti s dotací na stavbu Farmy Čapí hnízdo. Babiš proti obvinění už podal stížnost. Oba politici vinu popírají. Uvedli, že je má případ poškodit před volbami. V dokumentech figuruje i Babišova nynější manželka Monika Babišová, Babišovy děti Adriana Bobeková a Andrej Babiš a exministrův švagr Martin Herodes. (Aktuálně.cz, 9. 10. 2017, 16:15)

─────

Ale trvalo to, soudruzi! Kdepak ty obálky ležely? Za deset dní jsou volby. Že by to bylo kvůli tomu, aby se mohl dělat několik dní kolem toho cirkus? Dost možná to některým lidem otevře oči a Babiše volit nebudou, ale člověk nikdy neví. Češi za posledních 28 let zdegenerovali natolik, že se může stát doopravdy cokoli.

●●●

● Zeman může Putinovi prodat Prahu a Vary. Ukrajinští poslanci se zlobí za slova o Krymu

Výroky českého prezidenta Miloše Zemana, který v úterý před Parlamentním shromážděním Rady Evropy označil ruskou anexi Krymu za hotovou záležitost a Ukrajině poradil dohodnout se s Moskvou na kompenzaci, pobouřily politiky v Kyjevě. Ukrajinská média označila Zemanova slova za „skandální”. Jeden z poslanců mu navrhl, aby Rusku prodal Karlovy Vary. (Novinky.cz, 10. 10. 2017, 16:33)

─────

Zeman nezůstal nic dlužen své pověsti bezzásadového člověka, proruského kolaboranta a alkoholika, který dělá ostudu všude, kde se objeví. Je nejvyšší čas, aby byl ze své funkce odstraněn. Někoho takového by znovu volil jedině blázen. Zemanovy výroky jsou sice trapné a naši zemi nesmírně poškozují v očích demokratického světa, ale naštěstí tento politik není z ústavy odpovědný, a tudíž nemá žádné pravomoci. Všechna jeho rozhodnutí musí být kontrasignována premiérem nebo schválena parlamentem. To plně odpovídá stavu, kdy máme v čele státu nesvéprávnou osobu.

●●●

● CVVM: Čtvrtina lidí ještě neví, koho chce za prezidenta. Nejvíce hlasů by dostal Zeman

Podle posledního průzkumu CVVM by zhruba třetina lidí, kteří se chtějí zúčastnit prezidentských voleb, hlasovala pro současnou hlavu státu Miloše Zemana. Na druhém místě by skončil s 18 procenty Jiří Drahoš následovaný Michalem Horáčkem se 14 procenty. Více než čtvrtina lidí však stále neví, komu by v prezidentských volbách dala svůj hlas. Rozhodně se chce voleb zúčastnit 42 procent lidí. (Aktuálně.cz, 10. 10. 2017, 17:55)

─────

Do prezidentské volby zbývá ještě čtvrt roku. Za tu dobu nadělá Zeman ještě tolik ostudy, že dosáhne spolehlivě toho, že již znovu zvolen nebude. Vždyť něco takového by neprošlo ani v zaostalé africké zemi, natož v civilizované Evropě. Máme nad čím přemýšlet, hlavně naši poslanci a senátoři, kteří před lety odhlasovali přímou volbu prezidenta. Tady je výsledek! Za chyby se platí. Všude na světě.

●●●

● Vyžeňte ho, nebo ho zabiju! zuřil Zeman ve Štrasburku

Přítomnost kameramana České televize rozlítila v úterý ve Štrasburku prezidenta Miloše Zemana natolik, že mu pohrozil fyzickou likvidací. Zeman, který procházel přes foyer sídla Rady Evropy, vyzval členy svého doprovodu, aby kameramana vyhnali, jinak ho zabije. Podle mluvčího Hradu se kameraman snažil plést Zemanovi do cesty a reakce je proto adekvátní. - „Vyžeňte toho kameramana, nebo ho zabiju,“ je slyšet zřetelně prezidentův hlas na záběru, který na Facebooku zveřejnili pracovníci pořadu Newsroom ČT24. (Novinky.cz, 11. 10. 2017, 8:24, aktualizováno 9:27)

─────

Kolik takových výroků bude muset ještě zaznít, aby se uctívačům Zemana typu J. Foldyny a F. R. Čecha  i dalším užitečným idiotům konečně otevřely oči?

●●●

● Čunek se distancoval od Hermana kvůli adopcím homosexuálními páry

Ministr kultury a lídr lidovců v Praze Daniel Herman připustil diskusi o možnosti adoptovat děti páry stejného pohlaví. Zásadně proti se však postavil zlínský hejtman a senátor KDU-ČSL Jiří Čunek. V rozhovoru pro Právo řekl, že by lidovci měli držet svůj konzervativní postoj. Problém příliš neřeší ani ostatní politické strany. (Novinky.cz, 11. 10. 2o17, 12:19)

─────

Zdá se, že po volbách dojde k rozštěpení jak hnutí/strany ANO 2011, tak i KDU-ČSL. Navrhuji, aby došlo ke štěpení podle zemského principu: na českou a moravsko-slezskou část. Do čela té „moravské“, tradičně lidovecké (čeští „lidovci“ nejsou žádní lidovci), by měl být postaven jiný politik než Čunek. Ten nemá nárok. Nepatří ke slušným lidem a měl by z politiky zmizet. Česká část si tam může postavit proněmeckého kolaboranta Hermana. Aspoň bude každému jasné, s kým má tu čest.

●●●

● Europoslanec Telička opouští hnutí ANO, s Babišem se názorově rozešel

Místopředseda Evropského parlamentu Pavel Telička ukončil spolupráci s hnutím ANO. Důvodem je názorová neshoda s šéfem hnutí Andrejem Babišem. Bližší informace sdělí Telička na tiskové konferenci v pátek. (iDNES.cz, 11. 10. 2017, 14:36)

─────

Ale trvalo to, soudruhu Teličko! Když přestane předlistopadový komunista a zřejmě i agent KGB, který studoval v SSSR před rokem 1989, podporovat jiného normalizačního komunistu a také agenta více zpravodajských služeb, je to jistě věc k zamyšlení. Pro ANO 2011 to znamená, že začíná jeho rozpad ještě před volbami. Pro demokraty je to dobrá zpráva, pro „anonisty“ špatná. Máme se připravit na kandelábry pro Babišovy věrné? Dnes už bych nevyloučil vůbec nic…

●●●

Trollení KSČM? Plakáty se Semelovou někdo polepil posledním dopisem Milady Horákové

Předvolební plakáty KSČM, které jsou rozmístěné v pražském metru, někdo polepil posledním dopisem Milady Horákové. Dokument, který popravená politička sepsala v pankrácké věznici před popravou v roce 1950, se objevil především na osobě Marty Semelové. Právě komunistická poslankyně v minulosti zpochybnila, že by přiznání Horákové ve vykonstruovaném politickém procesu bylo vynucené. (Lidovky.cz, 11. 10. 2017, 14:17)

────

Semelová je hloupá stalinistka, která nejvíc škodí své vlastní straně. Měli by ji vyhodit, nebo  lidi přestanou KSČM volit. Jako by komoušům nestačilo, že jim Babiš přetahuje voliče!

●●●

● Vláda odmítla zrušit memorandum o lithiu. Brabce jsem si do této doby vážil, vzkázal Havlíček

Hádka vládních politiků kvůli memorandu o těžbě lithia se ve středu přenesla na jednání vlády i na tiskovou konferenci po jejím skončení. Hnutí ANO požadovalo na vládě zrušení memoranda, které uzavřel ohledně těžby lithia ministr průmyslu a obchodu za ČSSD Jiří Havlíček s australskou firmou. Zástupci ČSSD a KDU-ČSL ale byli proti zrušení. A když šel poté Havlíček na tiskovou konferenci s ministrem životního prostředí za ANO Richardem Brabcem, pohádali se. „Do této doby jsem si pana ministra Brabce vážil," prohlásil Havlíček. Pro Brabce tím končí vize, že by se mohl stát premiérem nové vlády. Kdeže loňské sněhy jsou, milý Brabče (či Brabenče?)! (Aktuálně.cz, 11. 10. 2017, 14:50)

─────

Tato věc jasně potvrdila, že po demisi Babiše bylo zásadní chybou pokračovat ve vládě s ANO 2011. Sobotka by se měl zastřelit, protože to jde za ním. Těch chyb už bylo tolik, že by ho měli socani ze strany vyloučit. – O Brabcovi není třeba ztrácet slov. Je to stejný lhář a zbabělec jako všichni členové ANO 2011 v čele s Babišem. Nic jiného se od nich čekat nedalo. A jít s nimi znovu do koalice, to by udělal jen nesvéprávný jedinec. ČSSD teď hraje v svou budoucnost. Možná už žádná nebude…

●●●

● Ovčáček označil ukrajinské politiky, kritizující Zemana, za neandrtálce

Za skřeky z neandrtálské jeskyně označil mluvčí prezidenta Miloše Zemana Jiří Ovčáček kritiku některých ukrajinských politiků. Podobné výroky podle něj nepatří do moderní Evropy. Ovčáček to uvedl na twitterovém účtu. Ukrajinský premiér Volodymyr Hrojsman dnes českého prezidenta nepřímo označil za psychicky nemocného člověka kvůli návrhům na výměnu ukrajinského Krymu za ruskou finanční nebo surovinovou kompenzaci. Zemana kritizovali i další ukrajinští politici. (Forum24, 12. 10. 2017)

─────

Ovčáčka by měli urychleně odvézt do Bohnic, aby nedělal další ostudu. Už toho bylo dost. Té ostudy máme zásoby na několik desetiletí. Někdo by měl už konečně zacpat tu Ovčáčkovu nevymáchanou hubu Babišovou koblihou. Napravit škody, které Zeman svým neurvalým a arogantním chováním napáchal, bude trvat desítky let. Bylo nám toho zapotřebí – mít toto samolibé monstrum za prezidenta? Zeman i jeho ansámbl nepostradatelných „odborníků“ jsou již delší dobu politické mrtvoly. Teď jde jen o to, aby je už někdo konečně odvezl na hřbitov. Ten smrad, který se šíří z Pražského hradu, se nedá vydržet.

●●●

● „ANO vede právoplatně evidovaný udavač.“ „Nemá co dělat ve vládě“

Dnešní verdikt slovenského ústavního soudu v případu předsedy hnutí ANO Andreje Babiše podle předsedy ODS Petra Fialy potvrzuje, že Babiš nemá co dělat ve vládě nebo ve funkci premiéra. Také podle lídra ČSSD Lubomíra Zaorálka by se člověk s takovou minulostí neměl ucházet o vysokou ústavní funkci. - Soud dnes zrušil pravomocná rozhodnutí nižších instancí, podle nichž je Babiš v archivních svazcích někdejší československé tajné policie StB veden jako agent neoprávněně. Případ se vrací ke krajskému soudu. Podle předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska rozhodnutí znamená, že ANO vede právoplatně evidovaný udavač StB. -„Andreje Babiše opět dohnala jeho minulost. Verdikt Ústavního soudu SR jen potvrzuje, že nemá co dělat ve vládě, natož snad v jejím čele,“ sdělil Fiala. Kalousek na twitteru připomněl i nedávné Babišovo obvinění v případu Čapího hnízda. „Rozhodnutí ústavního soudu znamená, že hnutí ANO vede do voleb nejen člověk obviněný z podvodu, ale také právoplatně evidovaný udavač komunistické tajné bezpečnosti,“ napsal. (iDNES.cz, 11. 10. 2017, 14:36)

─────

K tomu není co dodávat. Snad jen toto: kdo to chtěl vědět, ten to věděl již dávno. Všechno ostatní byl jen alibismus politiků, kteří na tom nejsou o moc lépe než Babiš.

●●●

● Kalousek a ODS „zaklekli“ na Babiše kvůli StB. Experti: Kauzu i letos ustojí

Jasným vzkazem do Česka je podle většiny oslovených politiků rozhodnutí slovenského ústavního soudu v kauze šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. Podle některých Babiš nemůže být členem příští vlády, natož premiérem. Soud zrušil pravomocná rozhodnutí nižších instancí, podle nichž je v archivních svazcích někdejší československé tajné policie StB veden jako agent neoprávněně. Případ se vrací ke krajskému soudu. Babiš po verdiktu odmítá, že by s StB spolupracoval, a chystá žalobu na slovenské ministerstvo vnitra.  - „Nepovažuji za nutné komentovat. Je to věc pana Babiše a nezávislých soudů,“ napsal redakci předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek. (Blesk.cz, 12. 11. 2017, 14:50)

─────

Bělobrádek je „pan Veleopatrný“. Obávám se však, že v případě jeho osoby ani KDU-ČSL to nebude nic platné, protože do Sněmovny se nedostanou a na vládu s Babišem si budou muset nechat zajít chuť. Dostanou výprask, jaký ještě nezažili.

●●●

● Čunek odmítl Zemanovi zaplatit návštěvu kraje, prezident si ji pak rozmyslel

Prezident Miloš Zeman nezavítá v listopadu na původně plánovanou cestu do Zlínského kraje. Podle serveru Aktuálně.cz zrušil cestu poté, co hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) prezidentovi oznámil, že delegaci zaplatí jen oběd či večeři do 30 tisíc korun. Podle Hradu krajská návštěva nebyla zrušena, ale prezident místo toho zavítá do Olomouckého kraje. (Novinky.cz, 13. 10. 2017, 9:39)

─────

Vyžírka Zeman má pořád málo. Proto nedostane nic. Čunek „zabodoval“. Počkejme si, jak mu to Zeman a jeho podržtaškové vrátí. Zeman a jeho suita jsou politicky mrtví lidé. Spíše mu nevrátí nic, jen budou dělat ramena nebo se budou tvářit uraženě. Z toho si Čunek ani další politici vrásky dělat nemusí. Důležitý je ten, kdo přijde po Zemanovi. Babišův věrný nohsled Okleštěk Čunka jistě rád zastoupí. Bude mít čárku u svého šéfa.

●●●

● Krym nebyl anektován, proto nelze mluvit o kompenzaci, reaguje Kreml na Zemana

O případné kompenzaci za Krymský poloostrov podle Moskvy není možné jednat. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov tvrdí, že se poloostrov stal součástí Ruské federace legálně, z rozhodnutí legitimní krymské vlády, nikoli anexí. Dohodnout se s Moskvou na kompenzacích za ruské zabrání poloostrova poradil Kyjevu český prezident Miloš Zeman ve svém úterním projevu před Parlamentním shromáždění Rady Evropy. (Aktuálně.cz, 13. 10. 2017, 15:10)

─────

Zeman je už i v putinovském Rusku, kterému snaživě leze do zadku, za blba. Pi pravdě: blbem skutečně je a teď se to dozvídá z nejvyšších míst. Být na jeho místě, okamžitě bych z úřadu odstoupil. Do konce funkčního období ho stejně čeká jen nekonečná mezinárodní ostuda. S tím se ani státní pohřeb uspořádat nedá. Budou ho muset přece jen hodit někam do škarpy, jak to navrhoval jeden čtenář na internetu.

●●●

● Pirát Bartoš se již před lety domlouval s Babišem. Zápis ukazuje, jak mají k sobě blízko

Internet je pro Piráty jejich moře. A z toho moře nyní vyplaval zajímavý zápis z jednání Ivana Bartoše s Andrejem Babišem. Bartoš autenticitu tohoto zápisu na otázku z deníku FORUM 24 potvrdil. Zjevně mu nedochází, že by se měl za své tehdejší chování stydět.  -Předseda Pirátů Ivan Bartoš již v roce 2012 koordinoval postupy pirátské strany s magnátem Andrejem Babišem. Babiš tehdy dával dohromady hnutí ANO a nabízel Pirátům spolupráci. Ten jednak nabídku v konkrétních oblastech přijal a jednak pomáhal Babišovi radami ohledně různých drobností na internetu. Daleko závažnější je ale skutečnost, že Bartoše s Babišem spojuje stejná, v podstatě extremistická mentalita, která odporuje politické kultuře liberální demokracie. (Forum24, 14. 10. 2017)

─────

Pro toho, kdo sleduje, co se kolem Pirátů děje, to nemůže překvapit. Piráti jsou jen „mládežnická divize“ Babišova hnutí ANO 2011 – nic víc. Zkrátka: Babišovi svazáci. Volební guláš, který tato strana nabízí, nemůže rozumný člověk brát vůbec vážně. Ostatně Bartošovo „těšení se“ na angažmá v příští vládě ho jen usvědčuje z politického podvodu. Hrozí nebezpečí, že mladí lidé budou zneužiti pro zájmy jednoho slovenského oligarchy. Je třeba mít se na pozoru! Upřímně: Bartoš mi by podezřelý od samého začátku. Mám totiž „čuch“ na lidi a málokdy se mýlím.

●●●

● Jak lže Ringo Čech: Mám v ruce tužku, ale Antichartu jsem nepodepsal

Prezident Miloš Zeman nezavítá v listopadu na původně plánovanou cestu do Zlínského kraje. Podle serveru Aktuálně.cz zrušil cestu poté, co hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) prezidentovi oznámil, že delegaci zaplatí jen oběd či večeři do 30 tisíc korun. Podle Hradu krajská návštěva nebyla zrušena, ale prezident místo toho zavítá do Olomouckého kraje. (Novinky.cz, 13. 10. 2017, 9:39)

─────

Čech je jen hloupý a zbabělý lhář, podvodník a pseudoumělec. Je to autor přitroublých rýmovaček a „mazal“, který si o sobě myslí, že je malíř. Zkrátka: velké, nafouknuté NIC. Copak by ho někdo nechal tehdy jezdit do SSSR, kdyby nebyl dobře zapsán u soudruhů tam „nahoře“? To může povídat jen dnešním mladým lidem, kteří nic nezažili a o té době nic nevědí. Starší občané vědí své a takové žvanily, jako je Čech, mají jen za prolhané podvodníky, jako je Babiš. Čech je stejná politická „žumpa“ jako Zeman. Zkrátka: svůj k svému!

●●●

● Jak lže Ringo Čech: Mám v ruce tužku, ale Antichartu jsem nepodepsal

Prezident Miloš Zeman nezavítá v listopadu na původně plánovanou cestu do Zlínského kraje. Podle serveru Aktuálně.cz zrušil cestu poté, co hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) prezidentovi oznámil, že delegaci zaplatí jen oběd či večeři do 30 tisíc korun. Podle Hradu krajská návštěva nebyla zrušena, ale prezident místo toho zavítá do Olomouckého kraje. (Novinky.cz, 13. 10. 2017, 9:39)

─────

Čech je jen hloupý a zbabělý lhář, podvodník a pseudoumělec. Je to autor přitroublých rýmovaček a „mazal“, který si o sobě myslí, že je malíř. Zkrátka: velké, nafouknuté NIC. Copak by ho někdo nechal tehdy jezdit do SSSR, kdyby nebyl dobře zapsán u soudruhů tam „nahoře“? To může povídat jen dnešním mladým lidem, kteří nic nezažili a o té době nic nevědí. Starší občané vědí své a takové žvanily, jako je Čech, mají jen za prolhané podvodníky, jako je Babiš. Čech je stejná politická „žumpa“ jako Zeman. Zkrátka: svůj k svému!

●●●

● Babiš nebyl jen velmi výkonný agent StB. Z tajných služeb vím o jeho mimořádných kontaktech na sovětské služby, odhaluje Vladimír Hučín. A jeho kolega z kanceláře vyprávěl...

„Šlo o významného spolupracovníka Státní bezpečnosti a navíc člověka, který prošel selekcí v roce 1986. Kdy se StB zbavovala méně výkonných agentů a on prošel. Navštěvoval konspirační byty, byly s ním prováděny významné zpravodajské úkony. Osobně vím z doby působení v BIS, že jeho vazby na tehdejší sovětskou zpravodajskou službu byly víc než standardní,“ říká v rozhovoru pro ParlamentníListy.cz Vladimír Hučín, válečný veterán třetího odboje, a upozorňuje na velký úspěch nové střelecké disciplíny provozované v Přerově, kde žije, s názvem střelba na nomenklaturního kádra a komunistického udavače. (ParlemantníListy.cz, 14. 10. 2017, 12:25)

─────

Kdo jiný než bývalý pracovník polistopadové tajné služby (BIS) V. Hučín by měl vědět, jaká je pravda o Babišovi? To jen tento slovenský přivandrovalec si myslí, že všichni jsou padlí na hlavu.

●●●

● VIDEO Pane Stropnický, odstupte z Babišovy kandidátky, apeluje Bára Štěpánová. V roce 1989 jste právě proti takovým dělal revoluci

Herečka Bára Štěpánová poskytla serveru Forum24.cz vyjádření směřující k hnutí ANO Andreje Babiše. (ParlemantníListy.cz, 14. 10. 2017, 21:37)

─────

Herečka B. Štěpánová se bohužel mýlí. Stropnický po čtyřech letech posluhování Babišovi žádný kredit nemá. Dávno ho ztratil a již nikdy, až do smrti, ho nezíská zpátky. Jeho angažmá v listopadu 1989 spíše naznačuje, že již tehdy pracoval pro StB nebo přímo pro KGB. Dnes jen pokračuje plynule v práci, kterou tehdy začal. Jak prosté, Báro…! Stropnický je ubožák, jakého bychom museli hledat s lucernou ve dne. Je to ostuda celého hereckého stavu. Hanba mu!

●●●

● Nejsem arogantní, nebudu se ale bratříčkovat s médii, tvrdí Macron

Francouzský prezident Emmanuel Macron se v rozhovoru s německým časopisem Der Spiegel bránil obvinění, že je povýšený a že je prezidentem bohatých. V obsáhlém článku, který Der Spiegel nazval Macronovým výrokem Nejsem arogantní, říkám a dělám, co chci, Macron také řekl, že se odmítá bratříčkovat s médii. (Novinky.cz,14. 10. 2017, 16:51)

─────

Zdá se, že tento francouzský „fouňa“, který je beznadějně zamilován sám do sebe, brzy skončí – s velkou ostudou. A jaký to byl vítěz v prezidentských volbách! Kdeže loňské sněhy jsou! Dnes jsi nahoře a zítra bude ležet v blátě. To je osud mnohých politiků. Jen naivka si může myslet, že by mohl dopadnout lépe… O tomto samolibém zbohatlickém frackovi se vedou nehezké řeči. Např. o tom, že zničil ve Francii právní stát. Pokud je to pravda, je neskutečná drzost, že právě on si vyskakuje na Polsko kvůli dodržování zásad právního státu. Tak to nejspíš asi bude se vším, co se týká Francie a Německa, dosavadních lídrů EU. Tyto státy by měly být vystřídány někým jiným: EU má 28 států. Není žádný důvod k tomu, aby ostatním diktovaly pouze státy dva: problematická Francie a postnacistické Německo. Jedná se o totiž státy, které jsou díky muslimské migraci v totálním rozkladu a ohrožují bezpečnost sousedních zemí.

●●●

● Záznam z letadla, v němž zemřel polský prezident Kaczyński, zachytil výbuch

Polská komise, která se zabývá vyšetřováním letecké nehody, při níž v roce 2010 u Smolenska zahynulo 96 lidí včetně prezidenta Lecha Kaczyńského, identifikovala ze záznamů o letu stroje výbuch. Novinářům to řekl polský ministr obrany Antoni Macierewicz. Komise už v létě uvedla, že levé křídlo stroje nese stopy výbuchu, takže letadlo Tu-154 bylo poničeno už před kontaktem se stromem, považovaným za bezprostřední příčinu pádu letounu. (Novinky.cz, 15. 10. 2017,10:10)

─────

Podezření, že šlo o atentát, se tím potvrzuje. Je to největší masový atentát na vedoucí představitele jednoho státu, jaký z moderních světových dějin známe. Že s tím nějak souvisí schůzka, kterou pár dní před touto událostí měl polský premiér D. Tusk a ruským prezidentem V. Putinem, je také mimo jakoukoli pochybnost. Teď už by měly konat příslušné polské orgány. Tusk jako vlastizrádce musí skončit na lavici obžalovaných!  A co se týká vztahů s Ruskem, ty už nikdy dobré nebudou. Obviňování ze strany EU na adresu současné polské státní reprezentace, že likviduje v Polsku právní stát, je jen kouřová clona, která má zakrýt tento ohavný politický zločin. Tusk je dnes „prezidentem“ EU. Jaká hanba! EU pokračuje v politice ostudného paktu Ribbentrop-Molotov!

●●●

● VIDEO Pane Stropnický, odstupte z Babišovy kandidátky, apeluje Bára Štěpánová. V roce 1989 jste právě proti takovým dělal revoluci

Herečka Bára Štěpánová poskytla serveru Forum24.cz vyjádření směřující k hnutí ANO Andreje Babiše. (ParlemantníListy.cz, 14. 10. 2017, 21:37)

─────

Herečka B. Štěpánová se bohužel mýlí. Stropnický po čtyřech letech posluhování Babišovi žádný kredit nemá. Dávno ho ztratil a již nikdy, až do smrti, ho nezíská zpátky. Jeho angažmá v listopadu 1989 spíše naznačuje, že již tehdy pracoval pro StB nebo přímo pro KGB. Dnes jen pokračuje plynule v práci, kterou tehdy začal. Jak prosté, Báro…! Stropnický je ubožák, jakého bychom museli hledat s lucernou ve dne. Je to ostuda celého hereckého stavu. Hanba mu!

●●●

● Koalice si vedla dobře a po volbách by mohla být obnovena, míní ministr Herman

O odkupu vepřína v Letech, o podpisu memoranda o těžbě lithia či o rozvoji a financování kultury. To jsou jen některá z témat, o nichž ParlamentníListy.cz hovořily s ministrem kultury a pražským lídrem kandidátky KDU-ČSL Danielem Hermanem. Zhodnotil také uplynulé čtyři roky a prozradil nám své záměry do budoucna. (ParlamantníListy.cz, 16. 10. 2017, 9:50)

─────

„Multikolaborant“ Herman, známý přítel sudetských Němců i oligarchy Babiše, je ochoten spojit se s kýmkoliv, jen aby zůstal u koryta. Tento podivný kněz-nekněz je nejodpornější postavou, jakou v naší současné politice máme. Je to HNUS!  Až tato věčně se usmívající kreatura s nejasnou minulostí doslouží svým loutkovodičům, jako pověstný „mouřenín“ skončí v pekle. Coby bývalý kněz jistě tuší, co to znamená…

●●●

Nejsem jako Havel, kál se Babiš. V Pardubicích slíbil vládu bez komunistů

V civilu, bez fanfár a s přiměřeně důslednou ochrankou zaplul lídr hnutí ANO Andrej Babiš mezi desítky svých příznivců na náměstí Republiky v Pardubicích. ANO tu strávilo poslední předvolební neděli. Na favorita voleb překvapí, že se usídlil na poměrně malém prostoru bez bombastické výpravy. Jako by tím Andrej Babiš chtěl říct, že je navzdory svému ohromnému majetku, aktuálně uloženém ve svěřenských fondech, jedním z těch, ke kterým promlouvá. (Lidovky.cz, 16. 10. 2017, 6:00

─────

Babiš pochopil, že v „sestupné“ fázi své kampaně, kdy naopak Okamura jde nahoru, mu bude SPD odebírat hlasy, a to hlavně mladých a radikálně naladěných voličů. Nejenže je tím vyloučena možná povolební koalice těchto dvou subjektů, ale můžeme očekávat hned po volbách velký politický konflikt. Babišova pozice není dobrá a bude čím dál horší. Jeho prohlášení o komunistech a Havlovi je úsměvné, protože zaznívá z úst bývalého komunisty. Že je Babiš zcela nedůvěryhodný a že už to lidem začíná docházet, je dobrá zpráva. Zaplať Bůh za ni! Už jsem se bál nejhoršího…

●●●

● Kalousek označil Babiše za komunistického fízla a kriminálníka

To, že je necelý týden před volbami, se v pondělí jasně projevilo na mimořádné schůzi Sněmovny kvůli memorandu o lithiu, které podepsal s australskou firmou European Metals Holdings (EMH) ministr průmyslu a obchodu Jiří Havlíček (ČSSD). Z podpisu dokumentu zmiňujícího budoucí spolupráci při těžbě se před volbami stalo ryzí politikum. Jediným bodem schůze je posouzení podpisu ministerstva pod memorandem. -  Kalousek v projevu přitvrdil. „Aby nás tady moralizoval komunistický fízl a kriminálník, kterému hrozí deset let, to jsem ještě nezažil,” prohlásil s narážkou na Babiše. (Novinky.cz, 16. 10. 21017, 12:54, aktualizováno 17:57)

─────

Kalousek i nadále zůstává jediným z politiků, který označuje Babiše tím pravým jménem. Ostatní se asi bojí podívat pravdě do očí, nebo za zády svých voličů připravují povolební spolupráci s Babišem. Jinak si to vysvětlit nelze…

●●●

● VIDEO Pane Stropnický, odstupte z Babišovy kandidátky, apeluje Bára Štěpánová. V roce 1989 jste právě proti takovým dělal revoluci

Herečka Bára Štěpánová poskytla serveru Forum24.cz vyjádření směřující k hnutí ANO Andreje Babiše. (ParlamantníListy.cz, 14. 10. 2017, 21:37)

─────

Herečka B. Štěpánová se bohužel mýlí. Stropnický po čtyřech letech posluhování Babišovi žádný kredit nemá. Dávno ho ztratil a již nikdy, až do smrti, ho nezíská zpátky. Jeho angažmá v listopadu 1989 spíše naznačuje, že již tehdy pracoval pro StB nebo přímo pro KGB. Dnes jen pokračuje plynule v práci, kterou tehdy začal. Jak prosté, Báro…! Stropnický je ubožák, jakého bychom museli hledat s lucernou ve dne. Je to ostuda celého hereckého stavu. Hanba mu!

●●●

● Zajišťovací příkazy jsou zločin s účastí státu, řekl Zaorálek. Žádá odvolání Janečka a Schillerové

Ministr zahraničí a volební lídr ČSSD Lubomír Zaorálek na příštím zasedání vlády navrhne odvolání šéfa finanční správy Martina Janečka a náměstkyně ministra financí Aleny Schillerové. Zaorálek to řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz s tím, že se hodlá sejít s šéfúředníkem Josefem Postráneckým a řešit s ním, jak odvolání takto vysokých úředníků uskutečnit. Důvodem jsou podle Zaorálka případy, kdy finanční správa likvidovala firmy pomocí zajišťovacích příkazů. (Aktuálně.cz, 17. 10. 2017, 14:20)

─────

„Zemský škůdce“ Babiš má k ruce menší gaunery, než je on sám. Jsou to škůdci skuteční, nikoli jen symboličtí: likvidují nepohodlné lidi z moci úřední. Takové lidi, jako je Janeček a Schillerová by měli veřejně pověsit na šibenici a pak jejich hlavu ještě napíchnout na kůl, dokud ji ptáci neoklovou na kost. Tak se totiž ve středověku trestali zločinci, jako jsou tito dva. Teprve až se tak stane, začnou se ostatní chovat jako lidi. Do té doby se nám budou gauneři Babišova formátu jen vysmívat do očí. A Babiš? Ten by měl být upálen na hranici pro čarodějnice. Na jeho popravu by se měli povinně dívat všichni občané v televizi. Proč? Aby si zapamatovali, že lhát a krást se nemá. – Zao Ce-tung pár dní před volbami, kdy preference ČSSD začaly povážlivě klesat pod 10 procent, pochopil, jak zle na tom jeho strana je. Nemůže být lépe, když má v čele takové „sralbotky“, jako jsou Sobotka, Chovanec a Zaorálek. Zbytek té tragédie pochopí, až se tato strana pod magickou pětiprocentní hranici propadne. Že tyt dva úředníky měla vláda zlikvidovat již dávno, Zaorálkovi zřejmě nedošlo ještě ani dnes. Už včera totiž bylo pozdě…

●●●

● Stanjura (ODS): Za zneužití zajišťovacích příkazů může i Zaorálek. Nechápu jeho náhlé procitnutí

Reakce předsedy poslaneckého klubu ODS Zbyňka Stanjury na vyjádření Lubomíra Zaorálka k zajišťovacím příkazům. - „Lubomír Zaorálek se asi vrátil ze čtyřleté cesty kolem světa. Jinak si nelze vysvětlit jeho náhlé procitnutí a starost o firmy zlikvidované zajišťovacími příkazy. Byla to vláda, jejíž je členem, která využívání tohoto nástroje výrazně rozšířila. Byla to jeho vláda, za které byl Martin Janeček jmenován do funkce generálního ředitele finanční správy a Alena Schillerová náměstkyní ministra financí. - V posledních týdnech to vypadá, že ANO, ČSSD ani KDU-ČSL nebyly ve vládě a za poslední čtyři roky nemůžou. (ParlamentníListy.cz, 17. 10. 2017, 15:48)

─────

Svatá pravda. Není k tomu co dodávat.

●●●

● Nebudu autoritářským vůdcem, ujišťuje Babiš těsně před volbami. Inspiroval ho Trumpův dopis voličům

Nejsem hrozbou pro demokracii, ujišťuje pár dní před volbami do Poslanecké sněmovny šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Po vzoru amerického prezidenta Donalda Trumpa rozesílá jeho volební tým lidem dopisy, které mají charakter politické smlouvy. Babiš v nich vyvrací obavy z toho, že by v případě vítězství ve volbách vedl stát k autoritářskému režimu. Podle odborníků jde o skvělý marketingový krok, který může zapůsobit na nerozhodnuté voliče. (Aktuálně.cz, 17. 10. 2017, 14:20)

─────

Tato zpráva mi připomněla jednu pohádku z dětství, kterou už mám zasutou kdesi hluboko ve své paměti. Byla to pohádka o vlkovi a kůzlátkách. O tom, jak vlk žadonil, aby ho kůzlátka, od nichž maminka na krátkou dobu odešla a přikázala jim, aby nikomu neotvírala, pustila dovnitř. A vlk žadonil a žadonil, až na napomínání maminky kůzlátka zapomněla a vlka pustila dovnitř. Jak to dopadlo, to si my, dospělí, dokážeme dobře představit. A jak by to dopadlo s Babišem? To si umíme představit taky. Ekonomickým a politickým predátorům, jako je on, se nedá věřit ani nos mezi očima. A komunistům, těm včerejším i těm současným, jakbysmet. Teď jde o to, aby se lidé nenechali obalamutit tímto slovenským lhářem a podvodníkem. - Lidová tvořivost je nevysychající studnicí moudrosti. Náš předpokládaný vítěz víkendových voleb již dostal přiléhavá jména: Andrej Klamár a Andrej Koblihár. Hezky po slovensky, když je to Slovák, že ano?

●●●

● Dvojka liberecké kandidátky KDU-ČSL končí kvůli kolaboraci strany s Babišem

Kamil Jan Svoboda byl na druhém místě kandidátky KDU-ČSL v Libereckém kraji. V otevřeném dopise předsedovi Pavlu Bělobrádkovi ale napsal, že rezignuje a své kandidatury se vzdává – kvůli tomu, že strana hodlá dál vládnout se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. - „Důvodem mojí rezignace je přetrvávající ochota KDU-ČSL a jejího předsedy Pavla Bělobrádka i dalších vládnout s hnutím ANO bývalého agenta StB a obviněného podvodníka v dotační kauze. Současné vedení KDU-ČSL dosud jasně neodmítlo partnerství s hnutím ANO. S tímto postojem zásadně nesouhlasím. Nechci být ani nucen se na něm v případě svého zvolení podílet, a proto rezignuji,“ napsal Svoboda. Zároveň vyzval své podporovatele, aby volili TOP 09. (Forum24, 17. 10. 2017)

─────

Že je Bělobrádek blb a Babišův kolaborant, vidí každý, kdo to chce vidět. Tato strana je nevolitelná a musí z parlamentu vypadnout. Podruhé a definitivně. Až lidovci z voleb vypadnou, budou Bělobrádka lynčovat. Dobře mu tak. Je to šmejd, jaký v této straně ještě nebyl. A spolu s ním zakuklený Slovák Jurečka. To je další Babišův vlezpodrdelka, který táhne tuto stranu ke dnu.

●●●

● Topolánek: OLAF odeslal ministerstvu financí zprávu ke kauze Čapí hnízdo

Bývalý premiér Mirek Topolánek na svém twitterovém účtu uveřejnil informaci o tom, že Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) již odeslal závěrečnou zprávu o kauze Čapí hnízdo českému ministerstvu financí. Resort celou věc zatím nepotvrdil. - Novinářům deníku FORUM 24 již před několika dny důvěryhodný zdroj sdělil, že úředníci OLAF již sestavili stanovisko, podle něhož bylo čerpání dotace na Babišovu luxusní farmu v rozporu se stanovenými podmínkami, neboť dotační program měl podporovat ekonomicky slabší subjekty, které by svými vlastními možnostmi na investiční prostředky nedosáhly. Tomu postavení firmy, jež zažádala o dotaci na Čapí hnízdo, neodpovídalo, protože měla vazbu na Babišův holding Agrofert. - Neoficiální zdroje také uvedly, že Česká republika bude muset zaplatit do fondů Evropské unie pokutu za neoprávněné přidělení dotace ve stejné výši, jakou činila dotace, neboli 1,9 milionu euro, v korunách 52 milionu korun. Celková částka, kterou by tak Česká republika měla za Babišovo podnikání zaplatit, by byla 104 miliony korun. Tato informace ale – stejně jako Topolánkova – není oficiálně potvrzena. (Forum24, 17. 10. 2017)

─────

Teprve teď se ukáže, jak jsme na tom s tou naší „demokracií“. Ukáže se, zda je,  nebo není odvaha našich vládních „Sralbotků“ takovou věc zveřejnit. Když chce někdo i po volbách jít znovu s Babišem do koalice, to se pak těžko takový materiál zveřejňuje, že ano? Bude to zajímavý „test“ naší demokracie. Pokud to do voleb zveřejněno nebude, měli by voliči na tuto zbabělost zareagovat tím, že dotyčné vládní strany nebudou volit. „Socanům“ tak hrozí, že se do parlamentu nedostanou. Dobře jim tak!

●●●

Česko není Zeman, nechceme za premiéra agenta, protestovali lidé u Hradu

Nesouhlas s politikou prezidenta Miloše Zemana a předsedy ANO Andreje Babiše byl hlavním tématem demonstrace s názvem Pánové, končíme!, která se v úterý večer konala před Pražským hradem. Její účastníci zpola zaplnili prostranství před arcibiskupským palácem. (iDNES.cz, 17. 10. 2017, 19:51)

─────

Důležité není, že tento článek vyšel. Znamená to, že ještě máme svobodu slova. Daleko významnější je fakt, že vyšel v Babišově MF Dnes. To už stojí za zaznamenání. Je to potvrzení toho, co je již několik posledních dní stále zřejmější: Babiš drtivě nezvítězí a jeho poskoci mají stažený zadek nebo už jim hoří koudel u zadku. Ještě včera, po projednávání Kauzy lithium v PS, se šéfredaktor MF Dnes posmíval tzv. tradičním stranám, že nesestaví protibabišovskou koalici. Že by to dnes už bylo jinak? Nebo že by dostal strach z dalších protibabišovských demonstrací? Mafra se nejspíš stane prvním místem v Praze, kde dojde k defenestraci. Jako první nejspíš z okna poletí šéfredaktor Plesl.

●●●

● Kalousek: ANO je pro demokracii nebezpečnější než komunisté se Zemanem dohromady

Hnutí ANO Andreje Babiše je pro budoucnost demokracie daleko nebezpečnější než komunisté s prezidentem Milošem Zemanem dohromady. V předvolebním rozhovoru pro Novinky to prohlásil šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. - Nepodezírám hnutí ANO Andreje Babiše, že by to chtěli vrátit před rok 1989, to ne. Ale podíváte-li se na jeho praktickou politiku, na zneužívání moci, na to, co dělá finanční správa, celní správa, přečtete-li si jeho bibli O čem sním, když náhodou spím, tak ten konec je v tom, že všichni budou zastrašenými zaměstnanci. - A pokud například pan ministr Herman, který velmi kritizuje komunisty a velmi se vymezuje proti panu prezidentovi Zemanovi, současně s tím spolupracuje ve vládě s Andrejem Babišem a podporuje ho, tak ho legitimizuje a zastírá skutečnost, že hnutí Andreje Babiše je pro budoucnost demokracie daleko nebezpečnější než komunisté se Zemanem dohromady. (Novinky.cz, 19. 10. 2017, 10:28)

─────

Předseda TOP 09 je jediným z vrcholných českých politiků, kdo dokáže naprosto přesně zhodnotit situaci, v níž se nacházíme. Je to dokonce mnohem horší, než říká. Jsme pět minut po dvanácté… Kalousek je jediný, skutečný, český politik na úrovni. Ti ostatní jsou pouzí šašci, kteří si na politiku jen hrají: jsou jako děti z mateřské školky na pískovišti.

●●●

● SKANDÁL: Šéf finanční správy bylí skoro zadarmo! Důchodci i studenti platí tisíce!

Až nepochopitelné elitářství a výhody, které nemají obdoby. Tak vypadá bydlení šéfa Generálního finančního ředitelství Martina Janečka v Praze. Bydlí zde za necelých 1500 korun včetně poplatků. Jak by řekl jeden "nejmenovaný politik" - kdo z vás to má? - Pouhých 1493 korun měsíčně včetně poplatků platí Martin Janeček za garsonku v centru Prahy nedaleko Václavského náměstí. Jak uvedl server iRozhlas.cz. Janečkův plat přitom vloni činil v průměru 150 tisíc korun. - Zda je tento benefit v pořádku a Janeček nebydlí v centru Prahy nepřiměřeně levně, aktuálně prověřuje ministerstvo financí, tedy nadřízený orgán Finanční správy. Byty se totiž v lokalitě pronajímají minimálně za 11 000 korun bez poplatků. (Bleskově.cz, 19. 10. 2017, 11:00)

─────

Ano, je to skutečný skandál. Ukazuje, že lidé jako Babiš a jemu podobní se neštítí ničeho a nestydí za nic. Tato asociální individua by ráda organizovala život občanů, ale jako slušní lidé se chovat nedovedou a ani nechtějí. Jsou to NADLIDÉ? Možná si skutečně myslí, že ano a že mají nějaké „poslání“. Vyvolených jsme tady už v minulosti u nás i ve světě měli dost a dost. Jak skončili, dobře víme. Dnes po nich ani pes neštěkne. - Musím se přiznat, že mne něco takového vůbec nepřekvapuje. Je to přesně toi, co lidé jako Babiš s oblibou dělají. Vždyť ze státního krev neteče, že ano? Příslušník generace „Husákových dětí“, k níž Janeček patří, se ani jinak chovat neumí. Tak ho to soudruzi přece naučili!

●●●

● Voliči programy nečtou, stačí jim leták. Koalice proti Babišovi nevznikne, míní Nováček

Vždy se blížila nějaká křižovatka, o které se dalo tušit, že jí bude muset země projít. A spadly do toho volby. „Vždy se říkalo, že když vyhraje ta a ta strana, tak to bude konec. Ovšem když vyhraje tahle, tak to bude bezvadné,“ uvedl v Interview ČT24 respektovaný komentátor Petr Nováček z Českého rozhlasu. Připustil, že za posledních pětadvacet let si už mnohokrát myslel, že právě ty aktuální volby jsou přelomové a zásadní. Jenže podle Petra Nováčka jde tentokrát opravdu o hodně. (čt24, 19. 10. 2017, 6:40)

─────

Je mi líto, ale Nováčka za solidního „historika“ považovat nelze. Podobnost vývoje u nás se situací meziválečného Německa je víc než zřejmá. Asi tuto problematiku studoval nepozorně. Co jiného než prorůstání strany (ANO 2011) se státem je, co Babiš provádí na těch ministerstvech, která jeho hnutí spravuje? Jak by to dopadlo, kdyby se stal neomezeným vládcem, o tom si netřeba dělat iluze. A navíc je tady napojení Babiše na Rusko. To, že mlčí o zahraničně politické orientaci svého hnutí, je krajně podezřelé a varující. Proto taky asi z tohoto hnutí včas „utekl“ P. Telička, protože začal tušit, kam to vede. Jediné, s čím lze souhlasit, je Nováčkův názor, že pryč je doba velkých shromáždění a masových politických stran. Ano, to je zřejmé z celého našeho polistopadového vývoje. Nováček, jak si pamatuji jeho politické postoje, je „Pan Opatrný“, který se do velkých úvah o budoucnosti nehrne. Buď v tom jasno nemá, což považuji za nejpravděpodobnější, nebo si jako typický Čech raději počká, jak to dopadne, a pak se přidá k vítězi. Stačí si přečíst jeho starší články a pustit jeho televizní vystoupení. Pro mne je to nevěrohodný komentátor čehokoliv, nikoli solidní analytik a zodpovědný novinář. Jeden z mnoha rozbředlých „plácalů“ o čemkoliv. Těch bylo mezi našimi novináři vždycky nejvíc. Před rokem 1989 i po něm…

●●●

● FAU podala trestní oznámení kvůli zajišťovacím příkazům, indicie prý směřují k Babišovi

Firma FAU, která loni po zásahu Finanční správy a celníků skončila v insolvenci a v konkurzu, podala trestní oznámení pro podezření, že Finanční správu řídí subjekt stojící mimo ni a že Finanční správa vydala v kauze FAU zajišťovací příkazy na pokyn tohoto subjektu. Ve čtvrtek to sdělil právní zástupce firmy FAU Alfréd Šrámek. (Novinky.cz, 19. 10. 2017, 12:05)

─────

Nejen Babiš, ale i jeho věrný poskok Janeček brzy skončí v „klepetech“. Po zásluze! Všechny Babišovy „zásluhy“ sepsal jeden z diskutujících pod tímto článkem. Chce to jen nahradit slovo „není“ jiným slovem: „je: „Není možné, aby tak čestný a poctivý člověk využíval státní správu k likvidaci konkurenčních firem Agrofertu. To si někdo vymyslel, jen aby poškodil jméno Babiš. ‒ Stejně tak není pravda, že Babiš v socialismu jezdil na západ, kde by zastupoval státní podnik; že byl vedený v STB, spisy jsou podvrhy; že po revoluci stál v přední linii a měl podnikatelské výhody; že si připravoval Agrofert a potom ho za 1/100 ceny celý převzal;  že v životě zaplatil víc jak 500 úplatků. Určitě to bylo míň; že byl součástí zkorumpovaného systému; že by zaměstnával tmavé Maďary a Rumuny, Poláky, Bulhary, Ukrajince a muslimy; že nepřátelsky přebíral firmy podnikatelů; že lhal, podváděl a byl sprostý; že měl co společného s Čapím hnízdem; že zneužil korunových dluhopisů; že převáděl peníze a akcie mezi svými firmami, aby nemusel platit daně; že vlastnil spisy na politické konkurenty; že nahlížel do živých kauz přes své policejní donašeče a zneužil vlastních médií; že měl něco co společného se smrtí podnikatele Sládečka.“

●●●

● Nepřizpůsobiví se dnes do očí vysmívají lidem, kteří chodí do práce. Miloš Zeman sklidil aplaus za návrh, co s nimi provést

Prezident Miloš Zeman se setkal v rámci druhého dne návštěvy Plzeňského kraje s občany Stodu. „Přeji vám hezkou procházku k volební místnosti,“ vyzval občany ve svých slovech Zeman. - Své pak řekl i k „nepřizpůsobivým“ a odmítnuté práci. „Někteří nepřizpůsobiví se dokonce vysmívají lidem, kteří chodí do práce, a poukazují, co všechno dokážou získat na dávkách. Jediný způsob, jak tyto lidi přimět k práci, je odebrat jim sociální dávky,“ sdělil rázně prezident.  (ParlamentníListy.cz, 19. 10. 2017, 17:18)

─────

Zeman již mele z posledního. Dlouho už tady nebude. A proto se rozhodl říkat pravdu. Škoda, že Zeman nejde mezi ty nepřizpůsobivé. Ti by ho hnali svinským krokem. Možná by ho i ušlapali, protože by jim neutekl. To se to kecá, když nic nehrozí…

●●●

● Stanjura (ODS): Za zneužití zajišťovacích příkazů může i Zaorálek. Nechápu jeho náhlé procitnutí

Reakce předsedy poslaneckého klubu ODS Zbyňka Stanjury na vyjádření Lubomíra Zaorálka k zajišťovacím příkazům. - „Lubomír Zaorálek se asi vrátil ze čtyřleté cesty kolem světa. Jinak si nelze vysvětlit jeho náhlé procitnutí a starost o firmy zlikvidované zajišťovacími příkazy. Byla to vláda, jejíž je členem, která využívání tohoto nástroje výrazně rozšířila. Byla to jeho vláda, za které byl Martin Janeček jmenován do funkce generálního ředitele finanční správy a Alena Schillerová náměstkyní ministra financí. - V posledních týdnech to vypadá, že ANO, ČSSD ani KDU-ČSL nebyly ve vládě a za poslední čtyři roky nemůžou. (ParlamentníListy.cz, 17. 10. 2017, 15:48)

─────

Svatá pravda. Není k tomu co dodávat.

●●●

● Zemanův návrh je nemorální, odmítl šéf ruské správy Krymu kompenzace za anexi

Šéf ruské správy na Krymu kritizoval slova českého prezidenta Miloše Zemana o ruské finanční kompenzaci za anektovaný ukrajinský poloostrov. Sergej Aksjonov v rozhovoru pro agenturu TASS označil Zemanův návrh za nemorální. (Aktuálně.cz, 19. 10. 2017, 22:55)

─────

Trvalo to týden, než se ruský medvěd probudil a zareagoval. Zeman dostal přes držku s veškerou parádou. Dobře mu tak! Nic jiného si ani nezasloužil. Když je někdo prokremelský kolaborant, měl by znát míru a umět „kolaborovat“. Zeman jen něco plácl v alkoholovém rauši, jak je zvyklý. Rusové nejsou takoví troubové, jako někteří Češi, všelijací Velebové, Čechové a Ovčáčkové, kteří kývnou na jakoukoli kravinu, kterou Zeman prohlásí.

●●●

● V neděli se na Václaváku objeví první demonstranti s portréty Václava Havla v ruce, odhaduje šéfredaktor

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl se zamyslel nad významem voleb. „Předáci politických stran se vždy snaží vnutit občanům pocit, že volby jsou pro vývoj společnosti zásadním momentem. Tentokrát prý jde o zachování demokracie. Opravdu?“ zeptal se v dnešním vydání. (ParlamentníListy.cz, 20. 10. 2017, 9:20)

─────

Jsou nejen hloupé blondýny, ale i hloupí blonďáci. Tím nejhloupějším, naprosto bez konkurence, je J. Plesl, zatím ještě šéfredaktor MF Dnes. Nebude jím už dlouho, protože brzy bude defenestrován z oken budovy Mafry. Bude to velká sláva, jakou Praha dlouhá léta nezažila. Naposledy bylo takové srocení zvědavého lidu na konci roku 1989. Bude to čtvrtá pražská defenestrace, která jistě, podobně jako ty předchozí, vstoupí do dějin. Tak se děje pokaždé, když se „lámou“ dějiny. Ten okamžik se mílovými kroky blíží… Psát o nekonečné hlouposti hloupých blonďáků je zbytečné. Kdo vidí a slyší, toho není třeba o ničem přesvědčovat. Udělá si názor sám. Nejen na hloupé blonďáky, ale i na „průkopníka“ liberální demokracie A. Babiše. Češi měli vždy jednu nepopiratelnou výhodu: byli vzdělaným národem, který se i ve složité situaci dokázal dobře zorientovat. Nepochybuji o tom, že to dokáže i navzdory tomu, že jim v posledních dnech Babiš cpal své koblihy do úst a navíc jim k tomu rozdával svou „vizionářskou“ knížku, kterou napsalo 150 jiných osob. Jak ukázala čtvrteční debata v ČT (19. 10. 20147), Babiš „svou“ knihu ani pořádně nečetl, četl-li ji vůbec. To se „spasitelům“ jeho typu někdy stává: pro samý nával práce nemají na nic čas. A tak plácají a plácají, co jim slina na jazyk přinese…

●●●

● Zeman se pochlubil dřevěným samopalem na novináře, zásobník je z lahve Becherovky

Prezident Miloš Zeman se na závěr návštěvy Plzeňského kraje pochlubil darem, který dostal v Nepomuku. Šlo o dřevěnou maketu samopalu, jehož zásobník tvořila lahev karlovarské Becherovky. Zbraň navíc byla opatřena nápisem „na novináře”. (Novinky.cz, 19. 10. 2017, 10:28)

─────

„Děd Vševěd“ z Pražského hradu ztrácí vtip (ostrovtip nikdy neměl) a glanc. Zkrátka: už patří do starého železa a brzy ho odvezou do Sběrných surovin. Senilní dědula, který si hraje na vojáčky. No, to je opravdu tristní konec někdejšího úspěšného politika ČSSD. Buďme rádi, že jeho mandát se chýlí ke konci a že máme naději na někoho lepšího, než je toto monstrum z hradního obludária. „Pohádkář“ Zeman je mužem mnoha převleků. Třeba se dozvíme, že v Nepomuku sloužil u „černých baronů“, i když ti zasvěcení vědí, že měl modrou knížku. Není nad to, být za každou cenu zajímavý, že ano? Se svou nenávistí vůči novinářům je už Zeman trapný. Holt: starého psa novým kouskům nenaučíš. Je na tom stejně jako Babiš. Ten už taky není schopen se naučit ani psát na počítači. Hlavně, že má „vizi“, jak bude vypadat „Česko“ v roce 2035. Je to legrace k popukání. Když se sejdou dva podobní kašpaři, nemůže to dopadnout jinak!

●●●

● Zeman svolá zasedání sněmovny po volbách až poslední možný den, chce nechat stranám čas na diskuzi

Prezident Miloš Zeman svolá po volbách zasedání Poslanecké sněmovny s využitím maximální třicetidenní lhůty, kterou mu ústava umožňuje. Chce tak předejít obstrukcím při volbě jejího předsedy a sejít se s vedením všech subjektů, které se do dolní komory Parlamentu dostanou. Řekl to na tiskové konferenci ve Zbirohu na Rokycansku na závěr své cesty po Plzeňském kraji. (Aktuálně.cz, 20. 10. 2017, 16:50)

─────

Zeman tuší, že jeho čas se povážlivě chýlí ke konci. Proto si to chce ještě užít. Svůj pošramocený obraz tím už nijak nevylepší. Zůstane „černou kaňkou“ v našich polistopadových dějinách. Nemá smysl se jeho osobou víc zabývat. Tato trapná figurka za to nestojí.

●●●

● ON-LINE: Řeči o zlomových volbách jsou kampaň, řekl Zeman po hlasování

V pátek ve 14 hodin se otevřelo téměř 15 000 volebních místností a začaly sněmovní volby. Přes osm miliónů oprávněných voličů může vybírat z více než 7500 kandidátů, které nominovalo 31 kandidujících stran a hnutí. (Novinky.cz, 20. 10. 2017, 14:00, aktualizováno 18:28)

─────

Zeman se stal Babišovým papouškem. Někdejší velmi dobrý intelektuál Zeman zdegeneroval na takovou úroveň, že se z něho stal politováníhodný ubožák, který jen papouškuje to, co říká jeho „loutkovodič“ Babiš. Hrůza a děs! Čímpak asi Babiš Zemana vydírá?

●●●

● Někteří důchodci prý dostali k dispozici pouze volební lístky hnutí ANO

Na možné ovlivňování voleb upozornil deník FORUM 24 čtenář, který se u své babičky v domově důchodců setkal s nestandardní situací. Když byl svou příbuznou navštívit, našel u ní obálku, v níž byl pouze jeden hlasovací lístek, a to ten hnutí ANO. (Forum24, 20. 10. 2017)

─────

Tento pokus o podvod by měl mít za následek zrušení výsledků voleb a vyhlášení voleb nových. Ty už by ANO 2011 nevyhrálo. Kdo by volil podvodníky, že ano? Pokud si dobře vzpomínám, mluvila o důchodcích v souvislosti se svou návštěvou v jednom z domovů pro seniory profesorka z plzeňských práv H. Válková. Že by tato soudružka „podržtaška“ A. Babiše dobře věděla o tomto podvodu? Ani by mě to nepřekvapilo. Možná to dostala za domácí úkol, když jinak pro Babiše nic nedělá…

●●●

● Pád jedniček z kandidátky. Vypadli lidovec Herman i komunistka Semelová

Ministr kultury Daniel Herman se nedostal do Poslanecké sněmovny. Přitom za svoji stranu KDU-ČSL kandidoval v Praze z prvního místa. Stejný osud potkal i jedničku na kandidátce KSČM Martu Semelovou. Jediné místo za komunisty v Praze obsadí Jiří Dolejš, který byl dvojka na kandidátce. (Echo24.cz, 21. 10. 2017)

─────

Voliči potrestali ty, kteří do parlamentu nepatří. Po zásluze. Komentovat to není nutné.

●●●

● Jurečka: Jsem překvapený, kolik lidí dalo hlas člověku, který lže
Ministr zemědělství a místopředseda lidovců Marian Jurečka dodnes považuje za chybu, že jeho strana zahodila koaliční spolupráci se Starosty. Největší obavy má ale o demokratické směřování České republiky. Značně ho totiž překvapilo, jak si vede SPD Tomia Okamury. (deník.cz, 21. 10. 2017, 19:04)

─────

Také já jsem překvapený, ale jinak se s tím nic dělat nedá. Jurečka s Babišem seděl čtyři roky ve vládě. Proto nechápu, že je překvapený. Opravdu je tak hloupý, že Babiše dříve neprokoukl? Zdá se, že s duševním zdravím a IQ velké části voličů Babiše je to na pováženou. Měli by být zbaveni volebního práva, protože ohrožují demokratické základy tohoto státu.

●●●

● Sociální stát v ohrožení. V očích voličů jsme technokraté bez ideje, říká o debaklu ČSSD Špidla

Sociální stát je ve vážném ohrožení. ČSSD na dně. Utržila tak velkou porážku, kterou ani tak protřelý politik, jakým je bývalý předseda vlády a šéf strany Vladimír Špidla, nečekal. „Jedinou nyní jasnou příčinou je rozpolcenost strany. Jakmile nastane rozpor, jdete pryč,“ řekl krátce po sečtení hlasů pro web ČT 24. „Jsme pro voliče chladní technokraté. Správcovská strana bez ideje,“ sdělil. (čt24. 21. 10. 2017, 23:10)

─────

Jedním z hlavních viníků neúspěchu ČSSD je Špidla, neúspěšný předseda strany a slabý premiér. Tato osoba se nikdy neměla stát hlavním poradcem předsedy vlády Sobotky. Slabý člověk radí jinému slabému politikovi. Co m u asi tak může poradit? Podle toho to také se Sobotkou a jeho stranou dopadlo. Lítost si nikdo z nich nezaslouží. Jen pořádný výprask rákoskou za to, jak dokázali zničit 140 let starou stranu. Hanba jim!                                          

●●●

● KAMBERSKÝ: Jeden vítěz. Po pravici zlikvidoval Babiš i levici

Ve volbách 2013 Andrej Babiš zlikvidoval pravici. Ve volbách 2017 Andrej Babiš (ANO) zlikvidoval levici. Co provede teď, a co provede příště?  - Toto je nejdůležitější zpráva voleb - důležitější než fakt, že se Tomio Okamura dostal znovu do sněmovny (v roce 2013 měl cca sedm procent, letos skoro 11), důležitější než totální propad hlavní vládní strany (ČSSD), důležitější než fakt, že ODS se vrací na výsluní (je druhá nejúspěšnější strana) a že zdejší volič potřebuje v každých volbách nějaké to překvapení a novou naději - letos třeba Piráty a Okamuru. Hlavní otázkou je, jak s tímto vítězstvím hnutí ANO naloží. (Lidovky.cz, 21. 10. 2017, 18:13)

─────

Píši to nerad, ale musím dát Kamberskému za pravdu. Co bude příště? Babišova porážka. Lišit se můžeme pouze v názoru, kdy k tomu dojde. Podle mne velice brzy, až lidé pochopí, jak tomuto podvodníkovi naletěli. Může to být v řádu několika měsíců, maximálně dvou let, pokud by se mu podařilo sestavit vládu a „proválcovat“ ji Sněmovnou.

●●●

● Babiš není populista, ale pragmatik, jmenuji ho premiérem, řekl Zeman

Prezident Miloš Zeman odmítl, že by byl lídr hnutí ANO Andrej Babiš populistou, jak jej označují některá zahraniční média. Podle Zemana je Babiš pragmatik. Prezident to v neděli uvedl v rozhovoru pro server Blesk.cz. (Novinky.cz, 22. 10. 2017, 15:15, aktualizováno 16:04)

─────

To mluví Zeman z Hradu, nebo už ze záhrobí? Poté, co se den po sečtení volebních výsledků probudil zřejmě z povolebního deliria, začal nás přesvědčovat o tom, jaký je jeho kamarád Babiš skvělý pragmatik. To Zeman býval kdysi taky pragmatik, když si spolu s Klausem chtěli rozparcelovat republiku v duchu „opoziční smlouvy“. Bylo z toho tehdy velké fiasko. Teď to s Babišem dopadne podobně. Babiš totiž nemá šanci uspět, ani kdyby za něho vládl samotný Zeman – i ze smrtelného lože.

●●●

● Sobotka: Po čtyřech letech ve vládě vím, že Andrej Babiš je dobrý a přesvědčivý lhář

Role premiéra byla velká zkušenost, uvedl Bohuslav Sobotka. Díky této zkušenosti se prý na Česko dívá jako na zemi, která má ambice a možnost v budoucnu růst. V rozhovoru pro pořad Týden v politice Sobotka hodnotil čtyři roky své vlády. V jejím průběhu musel provést několik změn v řadách ministrů, odolávat vzdoru z vlastní strany i řešit problémy způsobené rozdílnými názory s prezidentem. (čt24, 22. 10. 2017. 22:00)

─────

Je politováníhodné, že na to Sobotka přišel až po čtyřech letech spoluvládnutí. Je mi ho upřímně líto. Jak se takový moula mohl stát premiérem, to je pro mne opravdová záhada.

●●●

Děvko, sekl zpráskaný Kalousek po šéfovi MF Dnes. Ten mu odpověděl něco, po čem bude šéfovi TOPky ještě hůř

Šéfredaktor MF Dnes Jaroslav Plesl zareagoval na kritický tweet předsedy TOP 09 Miroslava Kalouska, v němž ho nazval prodejnou děvkou. - „To není střet levice–pravice. Zásadový a statečný demokrat (tentokrát levicový) se střetl s prodejnou děvkou. To jsou pak fakt dva světy...“ napsal k tomu Kalousek. (ParlamentníListy.cz, 23. 10. 2017, 12:04)

─────

Jsou nejen hloupé blondýny, ale i hloupí blonďáci. Jedním z nich je i J. Plesl, t. č. šéfredaktor MF Dnes. Po pádu Babiše skončí Plesl jako svého času J. Krychtálek. Nebude sice popraven, protože trest smrti jsme si neprozřetelně zrušili, ale rozhořčený dav ho bude lynčovat jako jednoho z prvních Babišových kolaborantů. Nepřeji mu to. Nebude ho hezká podívaná…

●●●

● Babiš byl na druhé straně barikády, proti takovým lidem jsme dělali revoluci, říká nový poslanec za ODS Žáček

"Andrej Babiš byl komunista navázaný na StB, byl na druhé straně barikády, proti lidem jako on jsme dělali revoluci," řekl pro Český rozhlas Plus bývalý šéf Ústavu pro studium totalitních režimů a nově zvolený poslanec za ODS Pavel Žáček, který se do sněmovny dostal v Praze díky preferenčním hlasům. Žáček by podle svých slov zvedl ruku pro vydání šéfa ANO k trestnímu stíhání, koaliční spolupráci s hnutím ale současně v rozhovoru nevyloučil. (iROZHLAS.cz, 23. 10. 2017, 16:30)

─────

Žáček, který osobně zažil zákulisí událostí z konce roku 1989, jistě dobře ví, kdo je Babiš a lidé jeho typu. Proto mě překvapuje, že by s Babišovým hnutím šel do vlády. Nějak se mu to v hlavě pomotalo. Není v tom sám, protože takových je v ODS víc. Vidina dobře placeného místečka ve vládě je lákavá. Kdo by odolal, že ano? – To, co tady Žáček říká, je v příkrém rozporu s jeho chováním, s jeho nadbíháním Babišovi (podobně jako u V. Klause ml.). Že by Babiš i na něho měl svou estébáckou složku a v ní nějaký hodně výbušný materiál? Vyloučit to nelze, a to navzdory tomu, že byl Žáček ředitelem ÚSTR, kde byly uloženy i materiály na Babiše. (Možná tam ještě jsou, pokud se mezitím neztratily, jako v případě dokumentů k Čapímu hnízdu.)

●●●

KOMENTÁŘ: Klausovi si berou zpátky ODS, ale ta to ještě neví

Mise splněna, jásal v sobotu večer na Facebooku jeden z blízkých spolupracovníků předsedy Petra Fialy. Opravdu: druhé místo, oproti minulým volbám navíc tři a půl procentního bodu a dvě stě tisíc hlasů. Ale každá poloplná sklenice je i poloprázdná: druhý nejhorší výsledek v dějinách strany, ODS je ani ne na třetině toho, co kdysi měla, 11 procent pro stranu, která psala historii této země, připomíná komentátor MF DNES Miroslav Korecký. (iDNES.cz, 23. 10. 2017, 13:16)

─────

Musím uznat, že Koreckému se jeho titulek článku podařil. Vyjadřuje vcelku přesně situaci, jaká v ODS panuje. Příčina bude nejspíš v tom, že mladý Klaus potřebuje nějakou „trafiku“, aby do důchodu nějak přežil. Když už není tím věhlasným ředitelem elitní střední školy, čím by se živil, že ano? Starý Klaus má nahrabáno dost a mohl by se se synáčkem rozdělit. Strýček Skrblík má však penízky rád a laská se s nimi po večerech jako Moliérův Harpagon. - Klaus ml. jako člen Babišovy vlády? To není takový nesmysl, jak se na první pohled zdá. Babiše by dostal skvělý exemplář do svého obludária. Jedna obluda nebo deset, to už je jedno.

●●●

● PROHLÁŠENÍ: Okamura svými výroky o zestátnění ČRo a ČT ohrožuje demokracii

Český rozhlas se důrazně ohrazuje proti tvrzením předsedy SPD Tomia Okamury, která pronesl v pondělním rozhovoru v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu a která ohrožují demokratické principy, na nichž byla vybudována Česká republika. Hospodaření Českého rozhlasu bylo, je a bude vždy zcela transparentní. Úvahy o zestátnění médií veřejné služby by pak znamenaly pošlapání demokratického zřízení v naší zemi. (Forum24, 24. 10. 2017)

─────

Okamura je „komunističtější“ než samotní komunisté. To by nás mělo varovat. Zdrženlivost, kterou projevují typičtí komunisté, o jejichž pravověrnosti netřeba pochybovat, Babiš i Filip, ukazuje, že tudy cesta nevede. Proto není pravděpodobné, že by s Okamurou mohl někdo vládnout. Byl by to šílenec. Šanci má pouze na „prohlasování“ některých svých volebních návrhů – po revizi jejich textu a po legislativních korekcích.

●●●

● Odstupující vedení Strany práv občanů očekává i předčasné volby

Vedení Strany práv občanů dalo několik desítek hodin po vyhlášení výsledků voleb do Sněmovny  vzhledem k neuspokojivému výsledku v parlamentních volbách své funkce k dispozici s tím, že povede SPO do mimořádného sjezdu SPO. (prvnízprávy.cz, 26. 10. 2017, 8:24)

─────

Také já očekávám předčasné volby. Napsal jsem to ještě před volbami. Přesně tak, jak to říká Zeman: dobrý šachista dokáže předvídat postup hry na několik tahů dopředu. Nejsem si jist, zda to tentokrát Zeman sám udělal. Spíše ne, protože tady máme tento politický cirkus. ‒ Velebova „pohřební“ řeč o výsledcích SPO v podzimních volbách má řadu pravdivých pasáží. Obávám se však, že pláče na nesprávném hrobě. Zapomněl totiž na klíčový podíl M. Zemana na vzniku oné „navařené kaše“, kterou teď budeme muset všichni sníst. Nezůstane to bez následků ani pro Zemana. Jeho znovuzvolení je ze světa čiré fantazie, Nic takového se již podruhé nestane. Zeman by si měl již začít balit svá „fidlátka“ a objednat „stěhováky“ na Vysočinu.

●●●

● Prasklo nejpřísněji střežené státní tajemství! Metál pro Vondráčkovou!

Role premiéra byla velká zkušenost, uvedl Bohuslav Sobotka. Díky této zkušenosti se prý na Česko dívá jako na zemi, která má ambice a možnost v budoucnu růst. V rozhovoru pro pořad Týden v politice Sobotka hodnotil čtyři roky své vlády. V jejím průběhu musel provést několik změn v řadách ministrů, odolávat vzdoru z vlastní strany i řešit problémy způsobené rozdílnými názory s prezidentem. (Blesk.cz, 26. 10. 2017, 5:00)

─────

Tato rekvizita naší normalizační kultury se konečně dočkala. Dnes je z ní stejně trapná figurka jako ze Zemana. Zkrátka: svůj k svému. Víc nemá smysl to komentovat. Nestojí to ani za holou větu. Zeman už neví, co by dělal, protože správně tuší, že ho nikdo volit nebude. Dokonce ani Babišovi voliči ne.

●●●

● Kandidát ANO do čela sněmovny Vondráček: Doufám, že zákopy zahrneme, musíme tu spolu žít

Hnutí ANO ve volbách uspělo dominantně, takže má nárok na předsedu dolní komory parlamentu. V Interview ČT24 to uvedl Radek Vondráček, který je kandidátem vítěze voleb do čela sněmovny. Člen vyjednávacího týmu ANO zároveň okomentoval probíhající schůzky s ostatními sněmovními stranami. „Doufám, že některé zákopy zahrneme a budeme schopni spolupracovat,“ prohlásil. (Aktuálně.cz, 26. 10. 2017, 9:50)

─────

Vondráček je skutečný venkovský prosťáček. Vždyť to bylo právě ANO 2011, kdo ty příkopy kopal a stále ještě kope. Jejich zahrnutí bude nutné, ale dojde k němu teprve tehdy, kdy toto podivné a nedemokratické hnutí/strana zmizí v propadlišti dějin. To ještě nějakou dobu potrvá. ‒ Spřátelit se s tygrem nelze. Každý víme, jak by to dopadlo. Vondráček by se měl nechat vyšetřit na psychiatrii. Nejen Zeman, ale i on zřejmě trpí vážnou psychickou poruchou.

●●●

● Babiš: Do vlády dám odborníky

Nechte to na mně, já to už nějak dám. Těmito slovy odráží lídr ANO Andrej Babiš dotazy na formu a složení své případné vlády. V rozhovoru pro deník Právo uvedl, že chce resorty obsazovat nikoli politiky, ale v prvé řadě odborníky. (Novinky.cz, 27. 10. 2017, 12:41)

─────

Jít proti všem je čistá politická sebevražda. Pohřeb bude brzy. Aby tato „odbornická“ vláda mohla mít nějakou legitimitu (politickou mít nebude), měl by každý takový ministr projít výběrovým řízením pod dohledem zástupců politických stran, které by garantovaly jeho způsobilost k výkonu této funkce. Bez toho je to jenom plácnutí do vody. Babiš si pouze chce udělat radost a dát si dárek pod stromeček, když už do toho nastrkal tolik peněz. Nic víc to není a žádný efekt to mít nebude. Pouze naštve své bývalé voliče a ti ho znovu, v případě nových voleb, volit nebudou. Důvod je prostý: spolu se Zemanem obešli ústavu a mylně se domnívají se, že si mohou dělat, co se jim zlíbí. Tak to ovšem není a tak demokracie nefunguje. Jejich chování je neústavní a dříve nebo později bude napadeno u Ústavního soudu.  Až to oba zjistí, bude pozdě na jakoukoli nápravu. Nikdo už s Babišem jednat o ničem nebude.

●●●

● Kandidát ANO do čela sněmovny Vondráček: Doufám, že zákopy zahrneme, musíme tu spolu žít

Plán šéfa hnutí ANO Andreje Babiše, že se pokusí sestavit menšinovou vládu, do které nasadí odborníky, se nezdá většině představitelů politických stran. Napříč spektrem se shodli, že jde o vějičku na lidi, fintu či marketingovou mlhu. ‒ „My jsme absolvovali ta kola rozhovorů s těmi stranami a hnutími a jejich mediální vyjádření, která jsou kategorická a nepřipouští vůbec žádnou možnost, že by s námi šel někdo do vlády kromě SPD, a to my nechceme, tak proto zkusíme menšinovou vládu odborníků v kombinaci s našimi politiky a ministry a zkusíme Sněmovnu přesvědčit,” sdělil v pátek Novinkám Babiš. (Novinky.cz, 27. 10. 2017, 13:43, aktualizováno 15:48)

─────

Další ze „státnických“ projevů Slováka, který se dodnes pořádně nenaučil česky, ale chtěl by být českým premiérem. Je to pro zasmání. Nic víc. Babiše ani jeho projevy nelze brát vážně. Jsou to obyčejné bláboly, jako ty z jeho předvolebních reklam. ‒Kdybych byl ještě v aktivní učitelské službě, dal bych svým studentů češtiny za úkol, aby provedli u tohoto podivného jazykového hybridu, nikoli souvětí, protože to musí vypadat úplně jinak, rozbor. Proč? Aby věděli, jak věta a souvětí vypadat nemají. To, co Babiš stvořil, je nepopsatelný slovní výron (neplést s výronem semene!), jaký jsem za celý svůj dlouhý život učitele češtiny nezažil. Něco tak otřesného se nedá nazvat sdělením politika veřejnosti. Je to obyčejný slovní průjem, jemuž zřejmě předcházela hodně bohatá hostina miliardářů a poté divoká noc volebních vítězů. Podle toho to také dopadlo. Jen to množství toaletního papíru, který se na úklid tohoto „nadělení“ spotřeboval, by v některých početných rodinách vydrželo nejméně na čtvrt roku! – Babiš musí být za svou aroganci tvrdě potrestán! Nelze připustit, aby si někdo takový dovoloval obcházet Poslaneckou sněmovnu, která má za úkol kontrolovat vládu. Ona je faktickým „zaměstnancem“ parlamentu a bez něho si nemůže jakýkoli premiér (natož dosud nejmenovaný!) dovolit ani uprdnout, natož dělat něco jiného! Pokud to Babiš neví, měl by urychleně z politiky odejít, protože tady mu pšenka nepokvete.

●●●

● K Pirátům se hlásí rekordní počet zájemců o členství

Vedení Pirátů dnes informuje republikový výbor strany o dosavadním povolebním vyjednávání v Poslanecké sněmovně. Hlavním tématem ale bude běžný chod strany, jako je nabírání členů, řekl před jednáním předseda Ivan Bartoš. Do strany, která má zhruba 500 členů, se nyní hlásí více než dvojnásobek současných straníků. (Echo24.cz, 28. 10. 2017)

─────

Nejen I. Bartoš, ale i my všichni bychom měli zbystřit pozornost. Hrozí totiž stejný efekt, který zažily všechny kdysi „velké“ a později už jen „malé“ strany: KSČ, ODS i ČSSD. SPD to má ještě před sebou. Kdyby T. Okamura ohlásil prezidentskou kandidaturu, dveře jeho ústředního sekretariátu, ale i těch okresních, by se netrhly, kolik zájemců o politiku (či spíše o vidinu koryt) by se najednou objevilo. Je to nebezpečný jev a je třeba si na něj dávat pozor. Každá taková strana, která se příliš otevře veřejnosti, riskuje, že do ní „přiteče“ také všelijaká „špína“, aby později škodila. Bartoš je mladý, nezkušený politik. Teprve začátečník, který přišel do arény „velké politiky“. To s sebou nese vždy velká rizika. Je třeba být ve střehu a lidem příliš nevěřit. To zvířata jsou upřímnější: buď své pána milují, nebo ne. U lidí se to občas pozná velice obtížně a někdy vůbec ne. Jsou i některé, zcela beznadějné případy. Například 85letá atletka D. Zátopková dodnes uctívá svého manžela, vítěze z několika olympiád – E. Zátopka. Toho, který i na svou ženu donášel StB a myslel si, že se to nikdo nikdy nedozví. A ona ho dodnes miluje, vzpomíná na něj a vynáší ho do nebe. Přitom by měl skončit v pekle. K tomu se dá doopravdy říci jediné: Svatá prostoto!

●●●

● Hayato Okamura píše o bratrovi: Je loutka sloužící Putinovým zájmům

Výroky Tomia Okamury, který by chtěl zestátnit Českou televizi a Český rozhlas, nenechávají klidným jeho bratra. Hayato, neúspěšný kandidát za KDU-ČSL v parlamentních volbách, již několikrát varoval před nebezpečností svého sourozence, nyní ho dokonce označuje za hrozící zlo. - Starší bratr předsedy SPD dlouhodobě upozorňuje na hrozbu, kterou si musíme uvědomit ze strany Ruska. „Nebezpečí nám nehrozí na prvním místě od islamistických teroristů, ale ze strany imperiálně smýšlející vlády Ruska. Ruská vláda a diplomacie vytrvale pracují na oslabení a rozbití Evropské unie,“ napsal před časem na sociální síť. (Forum24, 28. 10. 2017)

─────

„Raketový“ nástup a „úspěch“ T. Okamury je podezřelý. Ukazuje na to, že za tím vším někdo stojí a řídí to ze zákulisí. Možná i za úspěchem Pirátů jsou nějaké politické síly, které si nepřejí, aby se o nich vědělo. Je otázka, jak to doopravdy je. To se dozvíme až později. Možná až za padesát let, až bude změna režimu provedena a politicky i mocensky „zajištěna“.

●●●

● FOTO Mirek Topolánek vyzval z Londýna k sestavení exilové vlády. A ozval se Kalousek

Bývalý premiér a expředseda ODS Mirek Topolánek se vyfotil před sídlem britské premiérky Theresy Mayové v Downing Street v Londýně. Snímek sdílel na Twitteru, kde připsal i svou výzvu, pod kterou se rozproudila obsáhlá debata. Přidal se i Kalousek. (ParlamentníListy.cz, 28. 10. 2017, 7:59)

─────

Topolánek by vždycky tak trochu provokatér. Tentokrát je jeho „černý humor“ z  Londýna skoro typicky anglický. Nemyslím si, že situace je tak zlá, aby bylo třeba sestavovat exilovou vládu. Bude hůř. Zatím není jasné, koho si „režiséři“ z Moskvy vybrali jako náhradníky za M. Zemana, který v dohledné době skončí. Tuto chodící mrtvolu už dnes Moskva nepotřebuje a její pohřeb se blíží. Každým dnem očekávám tiskové prohlášení Kanceláře prezidenta republiky o tom, že Zeman upadl na schodech a na následky zranění zemřel. Možná bude „obětován“ i Babiš, protože se moc neosvědčil. Stálo to spoustu peněz a výsledek není žádný. Počkejme si, kdo se objeví a kdo nově vstoupí do hry. Možnosti jsou nepřeberné. Nejzajímavější by bylo vědět, kolik z nově zvolených poslanců pracuje pro KGB (dnes FSB) a kolik pro GRU. Tam hledejme odpověď na řešení naší nynější krize! Cosi mi říká, že budeme brzy překvapeni, kdo se náhle objeví jako „deus ex machina“. – Kalousek je stejný „srandista“ jako Topolánek. Aspoň je veselo. I v koncentráku si lidé vyprávěli vtipy. V tom jsou Češi nepřekonatelní.

●●●

● Mladý Babišův poradce by zdravotnictví klidně vedl. Ministr nemusí umět operovat slepé střevo, říká

Začínal jako právník v Mafře, později si ho Andrej Babiš vzal na ministerstvo financí a udělal z něj svého poradce pro oblast zdravotnictví. Nyní jednatřicetiletý Adam Vojtěch uspěl ve volbách do Poslanecké sněmovny. Je také jedním z těch, o kterých se v hnutí mluví jako o kandidátech na ministra zdravotnictví. On sám by se tomu nebránil, zároveň ale rozdělování funkcí považuje za předčasné. "Já bych určitě měl rád vliv na zdravotnictví, to přiznávám, protože mám nějakou vizi. A ministr by měl mít vize a drajv, to jsem v minulém volebním období trochu postrádal," řekl Vojtěch v rozhovoru s Aktuálně.cz. (Aktuálně.cz, 28. 10. 2017, 18:00)

─────

Další Babišův „ředitel zeměkoule“. Kolik si takových ještě natahá do své hypotetické vlády? Babiš i jeho „ministr“ by se měli nechat vyšetřit na psychiatrii. A pak by je hned měli odvézt za uzavřené oddělení Psychiatrické nemocnice do Bohnic, odkud by je až do smrti neměli pustit mezi ostatní lidi.

●●●

● Vyznamenaný Skopeček umíral v koncentráku, obvinili ho jako agenta StB

Nechte to na mně, já to už nějak dám. Těmito slovy odráží lídr ANO Andrej Babiš dotazy na formu a složení své případné vlády. V rozhovoru pro deník Právo uvedl, že chce resorty obsazovat nikoli politiky, ale v prvé řadě odborníky. (Expres.cz, 28. 10. 2017, 23:23)

─────

Nedojímejte nás historkami o umírajícím židovském chlapci. Takových byly tisíce a nikdo se o ně nezajímal. Zemřeli bez pozornosti sdělovacích prostředků a televizních kamer. I oni by měli být vyznamenáni, ale to se nikomu nehodí do jeho politického „krámu“. To, že byl Skopeček židovského původu po matce, nijak nezmenšuje jeho vinu za spolupráci s StB. Tento herec s tajnou komunistickou policií prokazatelně spolupracoval a je úplně lhostejné, co o tom napíše nějaký bulvární novinář nebo řekne politicky zmanipulovaný soud. (Podobná byla i situace s údajnou „nespoluprací“ J. Bohdalové, která měla ve svazcích StB dokonce několik krycích jmen.) Bylo by dobré, kdyby z nás už konečně fanklub těchto estébáckých práskačů přestal dělat hlupáky. Jinak: Skopeček byl a zůstal podprůměrným hercem, který nikdy žádnou rolí neuchvátil. Ani nemohl, protože neměl čím. Je to typický představitel těch rádoby umělců, kteří mají nalomený charakter a ještě se z toho snaží vytřískat politický kapitál. FUJ a HANBA!

●●●

● Slunce, seno, vyznamenání. Reakce na Zemanův výběr

Výběr osob, kterým prezident Miloš Zeman v sobotu na Pražském hradě udělil státní vyznamenání, se ze stran jeho politických oponentů dočkal negativních reakcí. Zeman při projevu řekl, že je si vědom, že několik „ušlápnutých lidiček, kteří v životě nic nedokázali,“ bude asi psát nespokojené komentáře. Reagovali na to, že oceněni byli v nebývalé míře populární herci a zpěváci jako například Zdeněk Troška, Luděk Sobota nebo Helena Vondráčková. Naopak předseda hnutí ANO Andrej Babiš vyznamenání Trošky a Soboty v pořadu Partie na TV Prima chválil: „Jsou to moji oblíbení lidé.“ - Mezi 39 oceněnými byli populární herci a zpěváci, ale třeba i vojáci, vědci a zahraniční politici. „To je cynický účel – zamíchat mravné a nemravné, zamlžit a zrelativizovat minulost. Tím se připravuje podobná budoucnost,“ uvedl na Twitteru Miroslav Kalousek (TOP 09). (Echo24.cz, 29. 10. 2017)

─────

Kalousek to popsal naprosto přesně. Tak to je. A ze všeho nejhorší je fakt, že mladí lidé, kteří o historii vědí tak málo nebo nic, těm Babišovým žvástům budou věřit, protože jsou líní zjistit si, jaká je celá pravda. To mě naplňuje velikou skepsí, ba beznadějí. K tomu bych poznamenal ještě toto: tento postup, totiž smíchat vrahy a jejich oběti, vítěze a poražené, morální giganty a příslušníky spodiny, to praktikovalo čs. soudnictví (za vydatné pomoci E. Beneše) již krátce po 2. světové válce. Pak v tom pokračovali komunističtí zločinci v čele s K. Gottwaldem. Babiš dělá pouze to, co ho soudruzi naučili. Morálku bych v tom nehledal, protože ta u komunistů a estébáků nikdy nebyla.

●●●

● Předseda poslaneckého klubu Pirátů zcela vážně doporučuje pěstovat místo řepky marihuanu. Dá to práci desítkám tisíc lidí a vydělá víc, než celé EET

Na legalizaci konopí může Česká republika vydělat v rozpočtu více, než přineslo EET, navíc může podle předsedy poslaneckého klubu Pirátů Jakuba Michálka přilákat odběratele z celé EU. Předseda poslaneckého klubu Pirátů Michálek se také vyjádřil k tomu, jak chce strana posazovat svůj program z opozice a proč je rád za to, že ČSSD ve volbách tak propadla. (ParlamentníListy.cz, 27. 10. 2017, 10:55)

─────

Nápad je to zajímavý a přitáhl by mnoho mladých voličů, avšak nejspíš by to neprošlo přes Babiše. Ten bude dělat všechno pro zachování svých kšeftů, i když např. „socanům“ ty jejich kšefty neustále předhazoval.

●●●

● Piráti podpoří na funkci předsedy sněmovny Vondráčka z ANO

Piráti podpoří na funkci předsedy Poslanecké sněmovny Radka Vondráčka (ANO), rozhodl dnes poslanecký klub. Předseda ODS Petr Fiala by měl být prvním místopředsedou sněmovny. Novináře o tom informoval po jednání klubu předseda strany Ivan Bartoš. (Forum24, 29. 10. 2017)

─────

Podezření, že Piráti jsou jen mládežnickou divizí Agrofertu, mám již dlouhou dobu. Na jedné straně je sice sympatické, že se jim podařilo oslovit mladé voliče, na straně druhé jejich naivní chování, není-li to jen politická hra pro oklamání veřejnosti, vyvolává samé pochybnosti. Nepatřím k těm, kteří by se nechali oklamat Bartošovými dredy. To na mne žádný dojem nedělá. Má smůlu. Řídím se výhradně zdravým rozumem a politickým instinktem, který mi říká, abych Pirátům nevěřil. Proto jim nevěřím. Toť vše. Jejich upřednostnění Vondráčka před Fialou je jasným potvrzením mých pochybností. Příště už voliči tento politický projekt volit nebudou. Proč by to dělali.

●●●

● Z NATO lze vystoupit, když se EU ubrání sama, řekl pirát Kopřiva. Špatně jsem to formuloval, omluvil se poté. Ptejte se, co si jeho strana myslí o obraně

Nejmladší poslanec České pirátské strany František Kopřiva minulý týden pro iDnes.cz uvedl, že "až bude EU mít vlastní obranný pilíř, může NATO klidně opustit". - "O pirátské vizi obrany jsem hovořil v kontextu vzdálenější budoucnosti, sám jsem hlasoval pro stanovisko, že piráti podporují členství v NATO," vysvětlil později na Facebooku. (ihned.cz, 30. 10. 2017. 15:10)

─────

Chtějí-li Piráti „obohacovat“ náš zákonodárný sbor o takové exempláře, jako je tento mladý, ještě neopeřený  poslanec, tak nás všechny potěš Pán Bůh. Už dlouho jsem něco tak hloupého a nekompetentního neslyšel. Hoch by udělal nejlépe, kdyby se vrátil do školy, nedříve se něco naučil a až pak rozdával své rozumy. Začíná se nebezpečně podobat Babišovi. Ten sice není žádný génius, ale má aspoň ty své miliardy, o nichž nikdo neví, jak k nim přišel. Školu, na které tento mladý poslanec studuje, by měli zrušit, protože učí studenty samé bludy. - Řekl bych, že slavný Bartoš s ostudou na hlavě, kterou nosí, je už v této chvíli politicky „odkecaný“ a celkově na odpis. Měl by si dát malou pauzu a navštívit holiče. Až bude vypadat jako člověk, pak by se mohl vrátit do Sněmovny. Dříve ne!

●●●

● SPD chce zrušit sankce, komunisté i ANO souhlasí, píší v Rusku. Jen osobní názor, couvají politici

Ruský list Izvěstija tvrdí, že SPD Tomia Okamury bude v parlamentu prosazovat zrušení protiruských sankcí. Prý je v tom podporují i KSČM a dokonce i vítěz voleb hnutí ANO. Jenže podle poslanců, o něž deník své tvrzení opírá, žádný návrh na zrušení sankcí není na stole a strany nic takového neřešily. Akruálně.cz, 30. 10. 2017, 16:20)

─────

Putinovi poskoci z Izvestijí to vykecali na naše vlastizrádné poslance ještě dříve, než zasedl parlament. Osudová chyba, Teď již budou muset lhát a zatloukat, nebo skončí ve vězení. Veliká nepříjemnost, že ano? Tito poslanci by měli být zbaveni poslaneckého mandátu a postaveni před soud za vlastizradu.

●●●

● Pokud bude kandidovat Okamura, můžeme prohrát oba, připustil Zeman

Prezident Miloš Zeman připustil, že pokud by na Hrad kandidoval i Tomio Okamura, mohou nakonec prohrát oba. S předsedou SPD prý má společných asi deset procent voličů, kteří by mu mohli nakonec scházet. Podle Zemana by tak byla strategie, kde prohrají obě strany, řekl v pondělích Dvaceti minutách Radiožurnálu. (Novinky.cz, 30. 10. 2017, 17:46, aktualizováno 18:34)

─────

Zeman pochopil, že ho Putin hodil přes palubu a místo něho poslal do Čech jako náhradníka poslušného Okamuru, který teď bude lépe než Zeman plnit úkoly Moskvy. O nic jiného tady nejde. Zeman byl poslán do starého železa a bude se čekat, kdy umře. Vypadá to, že brzy. Možná ho za pár dní najdou mrtvého, kterak upadl ze schodů. To se nepotřebným agentům stává. Někteří dostanou kulku do hlavy a jiným se přihodí „nešťastná náhoda“ zakončená smrtí. Musíme si počkat, jak skončí Zeman. Je jisté, že skončí…­

●●●

● Beny na Hrad! volali vězni na propuštěného Ďurička. Ten chce hledat rozkradené miliardy

„Políbím ženu, políbím děti a dám si horkou vanu. Protože devět let jsem vanu neviděl.“ Takový je plán Bohumíra Ďurička, který si odpykal více než devět let z 12,5letého trestu za vraždu Václava Kočky mladšího, po podmínečném propuštění z výkonu trestu. Vězni mu přezdívali Beny a Ďuričko hodlá být užitečným. Chce pomáhat hnutí ANO hledat stovky miliard z šedé ekonomiky. (Novinky.cz, 30. 10. 2017, 17:11)

─────

Největší legrace letošních dvojích voleb by byla, kdyby Ďuričko skutečně podal přihlášku do prezidentských voleb. Měl by velkou šanci na zvolení, protože naštvaní občané by ho klidně podpořili místo Zemana. Když už tady máme mít bordel, tak aspoň pořádný. Namísto pajdavého Zemana aspoň propuštěného vraha. Bude to jako z oné písničky K. Kryla. Babiš získá parťáka pro špinavou práci. Bude si nadále moci hrát na úspěšného podnikatele a mecenáše.

●●●

● Chtěl bych být primátorem Prahy, napsal Babišovi předseda Pirátů. Údajný vtip znovu ožil mezi poslanci ANO

„Chtěl bych být primátorem Prahy. Co pro to můžete udělat?“ Alespoň tak podle svých slov formuloval předseda Pirátů Ivan Bartoš SMS zprávu určenou pro Andreje Babiše z ANO. Už to jsou tři roky, co ji poslal. Podle Bartoše šlo o vtip. Přesto jeho údajný zájem o kandidaturu za hnutí nyní exministr financí v rámci povolebního vyjednávání připomněl, jak zjistil server iROZHLAS.cz a Radiožurnál. (iROZHLAS.cz, 31. 10. 2017, 6:45)

─────

Není nad skromnost. Kdyby to nebyla lapálie, jež jen dokládá zištnost celého politického „projektu“, která se za Pirátskou stranou skrývá, ani bych o tom nepsal. V kontextu současného vývoje se však ukazuje to, co již delší dobu mnozí tuší: Piráti jsou „mládežnickou divizí Agrofertu“. Ať se to komu líbí, či nikoli. Tak to je. Je třeba pozorně sledovat, jak se Bartoš (rovněž Ivan – jako Pilný, čili z „dobré“ komunistické rodiuny) bude chovat. Je to jasné a další „promoskevská“ partaj u nás je na světě!

●●●

Nechutná komedie plné lží a intrik. Komunista Ondráček zuří kvůli dění ve straně
Komunisté zaznamenali v těchto volbách historicky nejhorší výsledek, když je volilo jen 393100 Čechů, tedy asi 7,75 procent těch, kteří k urnám přišli. Z původních 33 mandátů tak straně zbyla necelá polovina. KSČM ihned začala mluvit o možné změně ve vedení. (EuroZprávy.cz, 31. 10. 2017, 9:22)

─────

U komunistů probíhá těžký boj o zachování koryt pro pár „zabetonovaných“ funkcionářů, kteří si KSČM, vlastně její ochrannou známku, již dávno zprivatizovali pro sebe. To, čemu se Ondráček diví, je potvrzením, že v této straně žádná demokracie není a nikdy nebyla. Funguje jen linka shora dolů, nikoli zdola nahoru. Takže: členská základna si může tak akorát trhnout nohou. Podobně je tomu i v jiných stranách, které se „zabetonovaly“ stejným způsobem. Asi by to chtělo malou atomovku, která by ten politický prostor vyčistila. Jinak to asi nepůjde. Upřímně: policejní „mlátičku“ Ondráčka nemusím, ale v tomto pravdu má. Ukazuje se, že ani on nemá sílu, aby s tím hnul. Jediná šance je: nechat to vyhnít a počkat si na příští volby. To už KSČM nikdo volit nebude.

●●●

● Kalousek: Vládě Babiše je možné zabránit. Sněmovna se nesmí ustanovit

Miroslav Kalousek dnes představil plán TOP 09, jak zabránit vzniku menšinové vlády Andreje Babiše, která by podle Kalouska mohla vládnout neomezeně dlouho bez důvěry. Setká se se zástupci ostatních stran a vysvětlí jim, že by neměli pomoci ustanovit volbou předsedy sněmovny její ustanovení. Strany by podle něj neměli volit ani Radka Vondráčka z ANO, ani Petra Fialu z ODS. - Pokud nebude nová sněmovna ustanovena, nemůže vzniknout nová vláda. „V tom případě by musel pan Babiš přijít s jiným návrhem než je menšinová vláda. Je to neférová a silová hra pánů Zemana a Babiše. My jsme přesvědčeni, že si to sněmovna nemá nechta líbit,“ prohlásil Miroslav Kalousek. (Forum24, 31. 10. 2017)

─────

Ano, to je jediný možný způsob, jak zabránit těmto dvěma komunistickým kreaturám, aby zneužívaly moc a brali si občany jako své rukojmí.

●●●

Nechceme blokovat ustavující schůzi sněmovny, nikdo na to není zvědavý, řekl Chovanec

ČSSD odmítá blokování ustavující schůze sněmovny. Novinářům to po večerní povolební schůzce se zástupci ODS řekl úřadující šéf strany Milan Chovanec. Zda sociální demokraté podpoří do čela sněmovny Radka Vondráčka (ANO), nebo Petra Fialu (ODS), se rozhodnou na pátečním jednání užšího vedení strany. Tam se bude také debatovat o termínu mimořádného sjezdu strany, který zvolí nového předsedu a místopředsedy. (Lidovky.cz, 31. 10. 2017, 19:08)

─────

Chovanec jen potvrdil to, co každý ví? Tento absolvent plzeňských práv je největší hlupák, jakého tato strana ve svém vedení má. Není proto divu, že ve volbách dopadla tak, jak dopadla. Nejhorší bude, až bude Chovanec muset zase začít pracovat. Zlenivěl tak, že už to nebude umět. Skončí na podpoře. Soudružka Marxová-Engelsová se postará, aby neumřel hlady. Za čtyři roky, strávené v „kachlíkárně“, se nic nenaučil a nic nepochopil. Byly to ztracené roky pro něho i pro jeho stranu.

●●●

Brzy nashledanou!

mikes.jpgZdraví vás

Mikeš

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář